Dodaj do ulubionych

Era niezabijania

15.02.06, 10:47
Witam,

Powstał nowy "Projekt non-stop dla zachownia życia zwierząt"

www.alternatywnezycie.pl
Jeżeli ktoś chciałby pomóc w rozpowszechnianiu ulotki poprzez wydruk,
umieszczenie bannera na swojej stronie itp., to proszę o wizytę tutaj:

www.godsdirectcontact.us/com/vegetarian/alternativeliving/download.htm
i wybór polskiej wersji

Pozdrawiam

qyvege
Obserwuj wątek
    • Gość: Leszno20 Re: Era niezabijania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 11:32
      W Poznaniu już jest dużo wegetarian :)
    • l.george.l Re: Era niezabijania 16.02.06, 13:30
      Podany w linku jadłospis powinieneś uzupełnić jeszcze o cennik. Obawiam się, że
      szaszłyk z wieprzowych polędwiczek wyjdzie taniej, niż talerz nerkowców czy
      migdałów. Oczywiście najsmaczniej jest połączyć w menu mięsko i nasionka.
      Spróbuj, pychaaaaa.
      • pan.nikt Re: Era niezabijania 16.02.06, 13:35
        Popieram. Nie ma to jak dobry kotlecik, czy befsztyk z jakąś dobrą sałatką
        owocową, czy warzywną.
        najwazniejsza jest równowaga.
        • Gość: * Do pan.nikt Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 13:13
          "Zwierzęta nie biegną szczęśliwe do rzeźni, nie kładą się na plecach i nie
          wołają: "Tutaj jesteśmy, zróbcie z nas kotlety!" Każdy człowiek spożywający
          mięso musi się zmierzyć z oczywistą i smutną prawdą - jeśli jesz mięso, to
          zwierzęta będą zabijane dla ciebie."

Juliet Gellatley
    • pismowege Popieram projekt 16.02.06, 14:13
      Popieram projekt. Jest wspaniały :)
    • mmk9 czy rosomaki są wege ? 16.02.06, 14:52
      Rosomak, czy masz sklep z wegetarianską chińszczyzną?
      • rosomak25 Do mmk9 Re: 16.02.06, 14:59
        mmk9 - to brzmi jak nazwa robota (takiego niezbyt..., wiesz...)
        Lepiej się usmiechnąć niż zaczepiać innych :)
    • Gość: Leszno20 W Lesznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 16:35
      Ja chyba wydrukuję ulotki i rozwieszę u mnie w Lesznie. Bo chyba w Poznaniu
      wegetarian jest dużo :)
      • Gość: Leszno20 Re: W Lesznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 08:58
        Już to robię!
    • rosomak25 Wegetarianizm? Dlaczego? 19.02.06, 11:42
      Cieszę się, że wszyscy popieramy wegetarianizm :)
      Dodatkowo polecam link:

www.godsdirectcontact.org.tw/eng/veg/alternativeliving/10/polish.htm
      Pozdrawiam przedwiosennie

www.alternatywnezycie.pl
      • Gość: Weteran Re: Wegetarianizm? Dlaczego? IP: *.icpnet.pl 19.02.06, 13:32
        rosomak25 napisała:

> Cieszę się, że wszyscy popieramy wegetarianizm :)

Wszyscy??????????? Gdzie to zaobserwowałeś????????????? Bo chyba nie na tym
        forum.
    • Gość: weteran Era niezabijania - ale też zastoju. IP: *.icpnet.pl 19.02.06, 13:40
      A znacie te badanie o spowolnieniu/zrelaksowaniu pracy mózgu w wyniku
      odżywiania wegeteriańskiego? Obawiam się, że to mięsożercy są motorem postępu.
      Wegetarianie zdają egzamin jako spokojni, zrównoważeni i kontemplujący mnisi.
      Ale ich narzedzami byłyby raczej kamienne skrobaki.
      Przyznam jednak, że wojen nie wywoływaliby. Raczej sami słuzyli by za pokarm.
      Także weźcie pod uwagę to, że możecie spokojnie żyć dzięki swoim miesożernym
      przodkom i sąsiadom.
    • dobrusia_to_ja Re: Era niezabijania 19.02.06, 14:04
      Z soją radziłabym uważać, gdyż posiada ona naturalne roślinne hormony, których
      nadmiar jest bardzo szkodliwy dla zdrowia. Absolutnie powinny jej unikać osoby z
      podwyższonym poziomem estrogenów. W dzisiejszych czasach soję ładuje się do
      wszystkich wędlin (również jest składnikiem słynnej niegdyś szynki Krakus) i
      innych przetworów spożywczych, jako wypełniacz.
      I jeszcze jedno. Soja jest "sprzyjająca" dla zdrowia tylko wówczas, gdy jest
      ukiszona, czyli w postaci serka tofu. O tym wszystkim należy pamiętać.
      • Gość: Gwiazdka Re: Era niezabijania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 14:10
        Bo przecież nie samą soją wegetarianin żyje, prwada?
        A w ogóle, wytrawni wegetarianie rzadko jedzą soję. Tak jak zaznaczyłaś,
        nadmiar soi w czystej postaci jest niewskazany, tak samo zresztą, jak nadmiar
        każdego produktu. Dobra dieta wegetariańska jest bardzo wszechstronna.

• dobrusia_to_ja Re: Era niezabijania 19.02.06, 14:48
          Gość portalu: Gwiazdka napisał(a):

> Bo przecież nie samą soją wegetarianin żyje, prwada?
          > A w ogóle, wytrawni wegetarianie rzadko jedzą soję. Tak jak zaznaczyłaś,
          > nadmiar soi w czystej postaci jest niewskazany,

Soi w czystej postaci absolutnie nie powinno się jeść nawet w małych ilościach.
          A jeżeli chodzi o samych wegetarian, to ich sposób odżywiania jest rzeczywiście
          bardzo zróżnicowany. Każdy, kto kiedykolwiek interesował się tym tematem wie, że
          właśnie pod względem odżywiania są wśród nich podziały. Od tych, którzy
          dopuszczają do swojej diety nie tylko ryby, lecz nawet niewielkie ilości mięsa,
          najczęściej drobiowego (coraz częściej są to indyki, coraz rzadziej kurczaki,
          które mają w sobie więcej szkodliwej chemii i antybiotyków, niż zdrowego mięsa)
          lub dziczyzny, aż do tych, którzy zjadają tylko to, co sama roślina już odrzuca
          ze względu na proces dojrzewania i przekwitania.
          Ja naprawdę nie mam nic przeciwko wegetarianizmowi, jednak ten sposób odżywiania
          wymaga bardzo dużo wysiłku i samodyscypliny, do której znakomita większość osób
          jedzących prawie same rośliny, nie ma cierpliwości. Najczęściej jedzą byle jak i
          byle co.
          • Gość: Gwiazdka Re: Era niezabijania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 12:26
            Wegetarianizm jest bardzo łatwy. Jeśli przy tym kierujesz się współczuciem dla
            czujacych istot, wszystko staje się jeszcze łatwiejsze :)
            Natomiast bele jak i bele co je wiekszość współczesnych ludzi w ogóle.
    • Gość: Pytanie Re: Era niezabijania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 11:42
      A Ty reprezentujesz jakis polski oddział? Z Poznania? jak można sie z wami
      skontaktowac?
      M
      • rosomak25 Re: Era niezabijania 20.02.06, 12:27
        Szukajcie, a znajdziecie :)
        • Gość: Pytanie A tam, żarty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 12:34
          najwyrazniej sam nie podchodzisz do tego powaznie
          • Gość: Leszno20 Re: A tam, żarty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 13:36
            W podanych linkach są namiary. Przeczytaj je uważnie. Nie przerażaj sie
            językiem angielskim :)
    • Gość: . Odwiedzajcie forum - wege IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 16:33

Zapraszam na forum: Alternatywne życie - wege

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37300
      • Gość: * Re: Odwiedzajcie forum - wege IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 11:50
        Na powyższym forum można mówić co się chce. Admin jest fajny.
    • godzina.zero Re: Era niezabijania 24.02.06, 10:09
      Wielu ludzi oczekuje współczucia, gdy znajdą się w nieszczęściu. Zwierzęta też
      cierpią i to przez ludzi. Nie pomnażajmy ich cierpienia.
      • Gość: popieram nie powinny cierpieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 15:08
        Oczywiście. Chów zwierząt powinien odbywać się w dobrych warunkach, bez
        nadmiernego zagęszczenia i z uwzględnieniem naturalnych potrzeb gatunku. Zaś
        uboju należy dokonywać w sposob humanitarny.
        • spamerek7 Re: nie powinny cierpieć 24.02.06, 17:00
          Przede wszystkim, nie powinny być hodowane po to, aby być zabitymi i
          zjedzonymi.
          Też nie powinny ciężko pracować.
          Ludzie podobnie, nie powinni byc jedzeni i nie powinni ciężko pracować :)
          • Gość: kocia Re: nie powinny cierpieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 21:01
            Psy ratownicze ciężko pracują. Te, co prowadzą niewidomych też. Zrezygnujemy ?
            • Gość: : Do kocia Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 10:56
              A jak sądzisz? Pomyśl...
    • Gość: Leszno20 Re: Era niezabijania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 08:28
      Dieta warzywno - owocowa z dodatkiem ciemnego, razowego chleba, kasz, ryżu ,
      orzechów, nasion i wodorostów, jest dietą zrównoważoną, dostarczającą aszemu
      organizmowi wszystkiego, czego on sobie życzy. Wszystko to, co jemy ponad to -
      aby dogodzić swojemu podniebieniu, "pracuje" na lekarzy.
      Poza tym, wegetarianin unika zabijania!
    • Gość: piętnastka lekarz weterynarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 15:18
      "Czasami, gdy zwierzęta jeszcze wiszą, wykrwawiając się na śmierć, można
      zobaczyć jak nienarodzone młode kopią w łonach swoich matek. Ja, jako
      weterynarz, nie mogę wtedy nic zrobić. Zgodnie z prawem, nienarodzone zwierzęta
      nie istnieją. Musiałam się temu biernie przyglądać, nic nie robić i milczeć. W
      takich chwilach pękało mi serce. Czułam się jak kryminalistka. Porzuciłam tę
      pracę, pozbawiona iluzji i przepełniona obrzydzeniem."

- Gabriele Meurer, lekarz weterynarii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka