Dodaj do ulubionych

100% SPOSÓB NA WŁAŚCICIELI SRAJĄCYCH PSÓW

25.02.06, 09:29
W Radzie Miasta za to odpowiedzialna jest komisja Bezpieczeństwa i Porządku
Publicznego. Na stronie internetowej Miasta podane są komisje Rady i jej
składy osobowe. Dla kontaktu podają numery telefonów komórkowych. Proponuję
wysyłanie SMS-ów na ich telefony pod hasłem "Psie Gó..". Niech każdy co ma
dość obsranego miasta wyśle SMS po kolei do każdego z radnych tej komisji.
Najlepiej po jednym dziennie, aby przypominać. Obserwujmy kiedy ta sprawa
będzie w porządku obrad Rady.
Mamy rok wyborczy, ale będą chcieli się wymigać, i zagadać problem, gdyż ponad
połowa elektoratu ma w rodzinie psa. Tylko zmasowana akcja może dać pozytywny
efekt. Jak to mawiał Zagłoba "Kupą Mości Panowie! Kupą!". To my także, a nie
tylko własciciele psów będziemy jesienią głosować!
Za podane numery telefonów płaci Miasto, czyli my - są to telefony do
kontaktu z naszymi (rzekomo) radnymi, więc mamy prawo z podanych numerów
skorzystać.
Proszę przekazać to swoim znajomym, by poparli akcję "Psie Gó..!" Kto wyśle
SMS niech się wpisze na Forum.

BIP - strona główna Komisje w Radzie Miasta Poznania
KOMISJA BEZPIECZEŃSTWA I PORZĄDKU PUBLICZNEGO

* Przemysław Foligowski Kontakt: 0661 959 852
* Adam Gaździak Kontakt: 0600-353-522
* Ryszard Grobelny Kontakt: 0501-570-481
* Tadeusz Jarmołowicz Kontakt: 0602-347-279
* Zbigniew Kopka Kontakt: 0501-610-927
* Halina Olszewska Kontakt: 0605-594-939
* Miron Perliński Kontakt: 0608-493-255
* Maria Jolanta Syp Kontakt: 8622-770 - stacjonarny
* Elżbieta Urbańczyk-Baumann Kontakt: 0501-259-061
* Wojciech Wośkowiak Kontakt: 0504-045-786
* Edward Głuszyński Kontakt: 853-12-57 - stacjonarny

BIULETYN INFORMACJI PUBLICZNEJ URZĘDU MIASTA W POZNANIU
bip.city.poznan.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: ocj ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 11:53
      "To my także, a nie tylko własciciele psów będziemy jesienią głosować!" hmm..

Ja, jako właścicielka psa, jestem ZA :)
    • Gość: gość Niech zaczną sprzatać po psach- KARY!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 25.02.06, 19:39
      Naroznik Graniczna-Kolejowa
      Tabory psów idących siusiu i kupkę na teren kolei.
      Połowa robi po drodze. Straż miejska nic nie robi, idzie obok i przygląda się.
      Za co biorą pieniądze!!!!
    • Gość: Agnieszka Do Redakci Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 20:30
      Całe Jeżyce zasrane, to jedyne właściwe słowo. Współczuję ludziom mieszkającym
      przy Kochanowskiego w suterenach, zaraz przy urzędzie skarbowym. Ich okna
      wychodzą na trawnik zasłany, dosłownie zasłany, psimi gównami. Tak samo
      wyglądają trawniczki (?) przed kinem Amarant. Chodniki na całej długości
      Poznańskiej pokryte są rozdeptanymi gównami. To po prostu niewyobrażalne. Winię
      nie tylko właścicieli psów, winię przede wszystkim straż miejską, której nigdy,
      przenigdy nie widziałam kiedy szłam do pracy. Niech nikt mi nie powie, że
      takiego właściciela nie można złapać - wystarczy codziennie w godz od 7 do 8
      rano, popołudniu w godzinach od 16 do 19 przejść się po ulicach i bezlitośnie
      wlepiać mandaty.

Czy Redakcja Poznań nie mogłaby bardziej konsekwentnie i CZĘŚCIEJ zajmować się
      tym tematem? Nękać straż miejską, która MA środki i władzę egzekwowania prawa?
      Proszę, zróbmy coś wspólnie, żeby nasze chodniki i trawniki wyglądały ładnie i
      schludnie!
    • citisus Podatek 10.000 zł. rocznie od psa !!! 26.02.06, 10:41
      Podatek będzie mógł być zmniejszony o 90% jeśli właściciel podpisze
      pisemne zobowiązanie o sprzątaniu odchodów po swoim pupilu.

W razie przyłapania na niesprzątaniu kara w wysokości 20.000 zł.

Do tego obowiązkowe znakowanie psów "chipami" oraz instytucja rakarza
      łapiącego "bezpańskie" psy.
    • Gość: ala Re: 100% SPOSÓB IP: *.icnet / 83.238.55.* 26.02.06, 21:08
      jestem za; zasrany Poznań wizytówką Wielkopolski?
    • Gość: Lucas Sprzataj po swoim kejtrze!!! IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.06, 21:43
      W pełni popieram ta akcje;)Niech wlasciciele kejtrów nauczą sie sprzatac po
      swoich pupilach.Chodzac po ulicach na jezycach i łazarzu oraz w innych
      częściach miasta trzeba patrzec pod nogi,aby nie wpaść na jakąś niemiłą
      niespodziankę!!!Straż miejska zajmuje się wlepianiem mandatów za złe parkowanie
      i zakładaniem blokad na koła,ignorując problem czystości.Zadbajmy o estetykę
      naszych ulic!!!
      • Gość: Piero Re: Sprzataj po swoim kejtrze!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 22:34
        Zobaczcie jak zasrana jest ulica Staszica dlaczego te darmozjady ze Strazy
        Miejskiej nic nie robia .
        • Gość: 14564 sesemesy z internetu IP: *.hstl4.put.poznan.pl 26.02.06, 22:43
          to se powysylalem
          • Gość: :) Re: sesemesy z internetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 00:29
            ;)
    • Gość: :) A na szczających i srających ludzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 00:50
      • Gość: :) Re: A na szczających i srających ludzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 14:34
        Też wyślij sesymesy... co się będziesz szczypał ;)
      • Gość: spinaker206 Ostatnią publiczną toaletę wybudowali za Wilusia! IP: *.crowley.pl 27.02.06, 16:51
        Za Wilusia wybudowali ostatnie, ale i te np. na Św. Marcinie, przy Kościuszki,
        czy na Libelta pod mostami kolejowymi, są od paru lat nieczynne. Proponuję SMS
        pod te same numery. Powinni wybudować nowe, a ludzi je prowadzących zwolnić z
        podatku od nieruchomości, dochodowego itd.
        Czyżby żaden z Radnych nie miał problemów z prostatą?
        • Gość: Kichacz Re: Ostatnią publiczną toaletę wybudowali za Wilu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 01:09
          Pieprzenie...Sami nie macie psów to najlepiej powiedzieć niech sprzątają.Mam psa
          i nie będe sprzątał po nim go gó.. też nawóz.Zeby nie było to jestem przeciwny
          odchoda na chodnikach czy słupach-trawnik jak najbardziej-oczywiście nie mam na
          mysli placu zabaw dla dzieci/piaskownic i tym podobnych
          • Gość: Ghost Re: psie łajno na naszych ulicach IP: *.poczta.poznan.pl 28.02.06, 10:33
            Popieram akcję. Obostrzenie podatku lokalnego od posiadania psa i oraz
            rygorystyczne egzekwowanie kar. Ktoś napisał, że na jakimś osiedlu paru łysych
            z psem bez kagańca postraszyło municypala, który zwrócił im na to uwagę, by sam
            psu załozył kaganiec. Municypal skrewił. Co żle o nim świadczy. Niedouczony
            jakiś. Ma pistolet gazowy szoker, a jak nie to w ostateczności ma motorolę i
            kontakt z innym patrolem i POlicją.
            Dzięki za udostępnienie numerów telefonów. Mieszkam na Wildzie gdzie ten
            problem z racji małej ilości zieleni jest bardzo widoczny. Tam gdzie są
            niegrodzone tereny zielone to są one definitywnie zasrane. Latem gdy jest
            gorąco, ba ciepło, to fetor dobiegajacy z trawników rozkładającego się psiego
            gówna normalnie odrzuca.
            Kichacz jako właściciel psa daje ewidentny przykład "zrozumienia problemu".

• grendelek Re: psie łajno na naszych ulicach 28.02.06, 16:07
              Gość portalu: Ghost napisał(a):

> Dzięki za udostępnienie numerów telefonów. Mieszkam na Wildzie gdzie ten
              > problem z racji małej ilości zieleni jest bardzo widoczny. Tam gdzie są
              > niegrodzone tereny zielone to są one definitywnie zasrane. Latem gdy jest
              > gorąco, ba ciepło, to fetor dobiegajacy z trawników rozkładającego się psiego
              > gówna normalnie odrzuca.
              > Kichacz jako właściciel psa daje ewidentny przykład "zrozumienia problemu".

Jako osobnikowi nieedukowalnemu kazalbym mu sie wytarzac w srodku upalnego,
              letnego dnia w trawce na swerku przy ul. Rozanej. Ciekawym jego opinii po tym
              zabiegu...
          • grendelek Kolejny polaczek - buraczek 28.02.06, 16:05
            Gość portalu: Kichacz napisał(a):

> Pieprzenie...Sami nie macie psów to najlepiej powiedzieć niech sprzątają.Mam ps
            > a
            > i nie będe sprzątał po nim go gó.. też nawóz.Zeby nie było to jestem przeciwny
            > odchoda na chodnikach czy słupach-trawnik jak najbardziej-oczywiście nie mam na
            > mysli placu zabaw dla dzieci/piaskownic i tym podobnych

Kolejny przyklad typowo polaczkowo-buraczkowego myslenia "bo nie wazne czyje co
            je, wazne to je, co je moje". Masz psa to po nim sprzataj i koneic dyskusji.
            Dzieki takim cwokom niedlugo wszystkie trawniczki beda ladnie ogrodzone plotkami
            na wyskokosc metra z hakiem, zeby nikomu nie przyszlo przerzucic swego pupilka,
            zeby sobie po trawce pobiegal. Mam dos zmieniania kazdego zielonego skrawka na
            osiedlach (nie mowiac o centrum) w psi (pardon my french) sracz.

Trzeba sie w dodatku pouczyc co jest nawozem a co nim nie jest. Psia ani ludzka
            kupa na pewno nim nie jest (w postaci nieprzetworzonej przynajmniej).
            • Gość: Kaszana Re: Masz obstrukcję zwaną zatwardzeniem? IP: *.crowley.pl 01.03.06, 18:34
              Z buraków robi się spirytus, a z gówienek metan.
          • Gość: psia mać Re: Ostatnią publiczną toaletę wybudowali za Wilu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 19:49
            Ja mam psa i po nim sprzątam, i życzyłabym sobie, aby inni też to robili....
            nie jest fajnie latem położyć się na trawce koło psiego gówna..
            To jest odwieczny problem, będąc w Polsce... trzeba ciągle patrzeć pod nogi.. w
            Skandynawii mogę sobie spokojnie iść trawnikiem z zamkniętymi oczami i
            miećpewność, że zadna niespodzianka nie oblepi mi buta..
            Zresztą nie rozumiem co to jest za problem dla Ciebie... nikt Tobie psa nie
            nakazuje mieć, a jak już go masz to licz się z obowiązkami i nie pozwól, aby
            był on problemem dla innych. Koniec Basta.
    • secretarca ... 01.03.06, 20:34
      Wąska uliczka w samym centrum miasta, pracuję tam. W mojej kamienicy dog.
      Wyobraźcie sobie okolice bramy... Taki pies to dużo je a ja muszę wybrać czy
      hamować odruch wymiotny patrząc pod nogi czy ryzykować zabrudzenie butów...
      Zastanawiam się co za kretyni trzymają takie duże psy z daleka od lasów czy
      innych miejsc gdzie pies może się wybiegac i załatwić.
    • Gość: ale kupy i kupeczk Re: piękne zapachy z pod ogona IP: *.crowley.pl 04.03.06, 12:26
      A może Straż miejska pogoniłaby, właścicieli posesji by sprzątali chodniki i
      trawniki, a ci z kolei gonili by właścicieli?
    • Gość: spinaker206 Re: admin zablokował odpoiedzi na psi temat IP: *.crowley.pl 04.03.06, 13:05
      Nie można wysyłac odpowiedzi na temat pisich gówienek, bo temat ma DUŻE LITERY
      tak jak wielki jest problem zasranego miasta. To ma wływ na mały ruch turystyczny.
      Proszę wysyłać odpowiedzi, gdzie są małe litery.
      Admin napisz czy masz psa?
    • Gość: aga96 wera97 Zajmijcie sie srającymi Psami!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.06, 19:22
      Zrubcie coś z srającymi psami!!! Widząc na ulicy psie gówna robi sie nie
      dobrze. Prosimy uważać chodzac po Jeżycach i okolicy aby nie pwaść w psie
      kupy.A co do łapania właścieli psów jest to bardzo proste wystarcz od godz.7
      do 8 chodzić po jeżycach i złapać właśieli psów.
      • Gość: Julka Re: Zajmijcie sie srającymi Psami!!!!!!!!!!!! IP: *.ollnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 22:14
        A ja mieszka na oś.Pod Lipami i tam nie ma takiego problemu, przynajmniej ja nie
        zauwazam.
        A tak wogóle, to ciekawe gdzie te psy maja srac, jakby srały na chodniku to
        byście marudzili że zasrywaja chodnik...
        A co do tego sptrzatania, to po pprostu u nas w Polsce nie jest to popularne i
        ludzie dziwnie patrza na osobe która sprzato gó.. z trawnika bądz z chodnika.
        • emi1777 Re: Zajmijcie sie srającymi Psami!!!!!!!!!!!! 04.03.06, 23:05
          No pewnie. U nas w Polsce popularne są wszędobylskie psie gówna i nikt na nie
          dziwnie nie patrzy.
          No nie mogę napisać nic więcej, bo cisną mi się na klawiaturę takie różne, że
          post zostałby usunięty.
    • Gość: sromotnik bezwstyd a w Szczecinie kościelne m o l e s t o w a n i e IP: 83.168.124.* 04.03.06, 23:46
      Osiedle Majowe-CODZIENNIE o godz. 7 rano pleban zaczyna walić w trzy dzwony i INTONUJE GORZKIE ŻALE!
      Teraz o godzinie 18 trwa powtórka tychże GORZKICH ŻALI i przemówienie okolicznościowe na temat
      aktualny,mianowicie ;"jak matka katoliczka mogła swoje noworodki kisić w kapuścianych beczkach"!
      Cała celebra kościelna ,zaśpiewy sznapsfalsetem i owe orędzia do narodu parafialnego pleban emituje przez megafony wywieszone na
      tą okoliczność na zwnątrz "świątyni"!
      Jeden megafon jest wycelowany przecyzyjnie w nasze okna.Żadne interwencje i żale nie odnoszą skutku !Samowola trwa.
      Nadprzezydent miasta Szczecina nie reaguje.Jedna z lokalnych gazet odważyła się onegdaj zamiescić krótką skargę któregoś z
      mieszkańców.
      Tu dodam ,że dzwonnica jest usytuowana w odległości 30 mb.od bloków mieszkalnych.
      W niedzielę nie mamy chwili wytchnienia,gdyż papka kościelna jest emitowana non stop! TO JEST MOLESTUNEK!
      Regulami Sp.Mieszkaniowej zobowiazuje każdego lokatora do przestrzegania zasad współżycia obywatelskiego ,mianowicie:" prace
      chałaśliwe w mieszkaniach typu wbijanie gwożdzi,wiercenie,piłowanie,przesuwanie mebli itp. można wykonywać w godzinach 10-19 !!!
      Z tego wnioskuję ,że pleban nie jest obywatelem RP i nie jest zobowiązany do przestrzegania praw w i regulaminów w IV moherowej!
      Aliści,MOLESTOWANIE podlega w RP jakimś rygorom,chyba ,że katabasów nie obowiazuje!
      • Gość: Julka Re: a w Szczecinie kościelne m o l e s t o w a n IP: *.ollnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 12:41
        Co ma piernik do wiatraka?
        • Gość: psia jucha Re: a w Szczecinie kościelne m o l e s t o w a n IP: 83.168.124.* 05.03.06, 18:59
          W Szczecinie katabasy ludzi olewają a w Łodi psy obsrywają!
          • Gość: Vera Re: zmierz poziom hałasu i wnieś skargę IP: *.crowley.pl 08.03.06, 05:15
            Załatw to
    • Gość: Świr Re: 100% IP: *.crowley.pl 10.03.06, 18:24
      Amoże by tak jak na filmie Dzień świra?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka