Dodaj do ulubionych

Sanepid: Astra zawiera za dużo trujących substa...

08.03.06, 21:14
przy okazji tego artkulu zwracam sie do greenpeacowcow: i co, moi Panstwo,
czy ta nasza zywnosc jest naprawde taka zdrowa niz ta przez was demonizowana
biotechnologicznie ulepszana? tyle w tej waszej zywnosci (jakiejkolwiek -
prosto z ogrodka jak i przetworzonej) roznych toksycznych swinstew...ja
jednak wole pomidorki flavr savr a wam smacznych sznek z glancem przy kawce
Astra.mniam....BIOTECHNOLOG
Obserwuj wątek
    • Gość: Poznaniak Kto pije Astrę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 10:24
      Mało ważna wiadomośś, że kawa Astra jest zatruta. Kto dziś kupuję tę
      horrendalnie drogą kawę o cenie nieadekwatną do jej jakości?
      • navaira Re: Kto pije Astrę? 09.03.06, 12:25
        Jakiś czas temu widziałem reklamę "Astra
        • Gość: gruba Prusak w nesce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 12:38
          A ja tydzień temu znalazłam w słoiku nescafe prusaka. Dla ścisłości -
          odkręciłam nowy słoik, przerwałam łyżeczką tę membrankę, a tam robal. Na samym
          wierzchu, oklejony drobinami kawy. Było to bardzo podnoszące ciśnienie
          wydarzenie, mogłam spokojnie zrezygnować z kawy w tym dniu;)
          Chodzę i opowiadam wszystkim znajomym o znalezisku. Ot, taki czarny pijarek
          uprawiam;)
          Mąż stwierdził, że skoro prusak był martwy, to zabiło go nadużywanie kawy, jak
          i mnie niebawem zabije.
          Pozdrawiam amatorów rozpuszczalnej!
          • jotwu61 Re: Prusak w nesce 09.03.06, 12:50
            Robal jest produktem/dodatkiem naturalnym. :-)
            • Gość: gruba Re: Prusak w nesce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 12:52
              oraz źródłem łatwo przyswajalnego białka;)
          • Gość: miqel Re: Prusak w nescetrzeba był oim odesłać do... IP: 83.238.213.* 09.03.06, 13:05
            działu konsumenta...

Zanjoma kiedyś tak zrobiła z kawą która była w proszku, anie w granulkach czy
            było znią coś nie innego nie tak. Przysłali list z przeprosinami i kawę 3w1 +
            jakieś gadżety. Nic wielkiego ale zawsze to coś, a gdyby zrobić z tego aferę to
            i tak niewiele by się wskurało..
            • Gość: gruba Re: Prusak w nescetrzeba był oim odesłać do... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 13:12
              Po zastanowieniu też doszłam do takiego wniosku. Cóż z tego, skoro kawę od razu
              wyrzuciłam i został mi jeno corpus delicti w postaci prusaka na szklanym
              spodku... Mąż obejrzał, dzieci obejrzały, pies zapoznał się organoleptycznie i
              tyle było. Po corpusie...
              Nie mam żalu do nikogo, mam tylko małą obsesyjkę - każdą łyżeczkę kawy
              przesypuję niezwykle uważnie do filiżanki. Rozważam też porzucenie nałogu;)
    • dobrusia_to_ja Re: Sanepid: Astra zawiera za dużo trujących subs 09.03.06, 10:29
      Wczoraj słyszałam, że ta toksyna jest produkowana przez pleśnie, więc w takim
      przypadku nie ma znaczenia, czy żywność jest modyfikowana genetycznie, lecz jak
      jest przechowywana.
    • Gość: Precyzyjny Re: Sanepid: Astra zawiera za dużo trujących subs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 12:44
      Dobrze, ze wycofano cos co zawiera ZA DUŻO trucizny ;-) Mniej trucizny
      powodowałoby raka wolniej i przez to bardziej humanitarnie?
      Dziwi mnie też precyzja badań zawartości tej substancji..
      Pierwsze laboratorium - 21ug
      Drugie (lepsze bo oficjalne ;-) ) - 40 ug
      Trzecie (najlepsze i najoficjalniejsze) - 100ug (w tej samej próbce !!!)
      Proponuję wysłac te próbke do czwartego laboratorium, może okaże się, że tam
      wogóle nie było kawy w kawie ? ;-)
      • dobrusia_to_ja Re: Sanepid: Astra zawiera za dużo trujących subs 09.03.06, 12:51
        Gość portalu: Precyzyjny napisał(a):

> Dobrze, ze wycofano cos co zawiera ZA DUŻO trucizny ;-) Mniej trucizny
        > powodowałoby raka wolniej i przez to bardziej humanitarnie?

Mnie też dziwi to podejście. Pleśń, to pleśń. Nawet małe ilości mogą być
        niebezpieczne, a takie są dopuszczalne wg. unijnych przepisów. Przedtem nasze
        polskie normy pozwalały na większą ich ilość. Zgroza!
    • Gość: Kofeina Re: Sanepid: Astra zawiera za dużo trujących subs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 12:48
      To dar przyjaciół Niemców dla Kaczorów w ramach porozumienia i przebaczenia.
      • Gość: Mis Re: Sanepid: Astra zawiera za dużo trujących subs IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.03.06, 12:56
        Gość portalu: Kofeina napisał(a):

> To dar przyjaciół Niemców dla Kaczorów w ramach porozumienia i przebaczenia.

Masz racje. Jak cos nie jest tak, to zawsze sa winni Niemcy. Tak juz zawsze
        bylo, jest i bedzie.
        Zreszta cóz innego miala tez ta szefowa firmy na szybko powiedziec ?
    • dobrusia_to_ja Nie wiem, czy wiecie, ale mnóstwo toksyn znajduje 09.03.06, 12:55
      się w orzeszkach ziemnych. Nie wiem, czy chociaż jedna puszka jest od nich wolna.
    • Gość: oum Niemodyfikowana Astra IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.06, 12:58
      ququ777 - co ma piernik do wiatraka?

A tak z innej beczki - rozpuszczalne paskudztwo, które nawet koło kawy nie
      stało - nie polecam picia tej substancji wogóle, niezależnie od producenta :-)
      Tylko świeżutko zmielona Arabica!
      No i na koniec - wyroby firmy Astra - może i kuszą niskimi cenami, ale smak
      adekwatny do ceny.
      • jotwu61 Re: Niemodyfikowana Astra 09.03.06, 13:08
        Gość portalu: oum napisał(a):

> ququ777 - co ma piernik do wiatraka?
        >
        > A tak z innej beczki - rozpuszczalne paskudztwo, które nawet koło kawy nie
        > stało - nie polecam picia tej substancji wogóle, niezależnie od producenta :-)
        > Tylko świeżutko zmielona Arabica!
        > No i na koniec - wyroby firmy Astra - może i kuszą niskimi cenami, ale smak
        > adekwatny do ceny.

Dopuszczam 20% Robusty. 12 minut palona, na osemce mielona i przez
        dwadziesciapiec sekund woda przepuszczona. I tak trzy razy dziennie.
        • Gość: oum Re: Niemodyfikowana Astra IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.06, 13:26
          > Dopuszczam 20% Robusty. 12 minut palona, na osemce mielona i przez
          > dwadziesciapiec sekund woda przepuszczona. I tak trzy razy dziennie.
          ---------------------
          Preferuję bez Robusty, ale rozumiem, że dodaje mocy.
          Całą resztę oczywiście popieram :-)
          No, może poza jednym - staram się raczej dwa razy dziennie :-)
    • klapounio Na marginesie... 09.03.06, 13:12
      Nie jestem chemikiem, tak jak i zapewne wiekszosc czytelnikow, domyslam sie wiec
      tylko, ze w tekscie jest mowa zapewne (?) o daltonach, zwanych z polska
      jednostkami masy atomowej.
      Wklepanie wypowiedzi specjalistow nie jest trudne, po co sprawdzac o co w nich
      chodzi, po co sie meczyc. Jest sensacja, i o to chodzi! A ludzi najlatwiej
      odeslac na bambus. I tak sa durni...
    • Gość: simona11gazeta.pl Re: Sanepid: Astra zawiera za dużo trujących subs IP: *.pool80180.interbusiness.it 23.03.06, 14:19
      pani wlascicielce apolonnii krystynie wojciechowskiej nalezy sie solidna i
      tylko solidna kontrola od czasow prywatyzacji wlacznie z powolaniem komisji
      sledczej.Mam nadzieje,ze te czasy nadejda jak najszybciej
    • Gość: Piero Re: Sanepid: Astra zawiera za dużo trujących subs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 17:01
      NAREŚCIE KONIEC TEJ BADZIEWNEJ FIRMY ZAMKNĄĆ ZAKŁAD I KONIEC PROBLEMÓW BO BĘDZIE
      TAK JAK Z ZNTK .TO JEST REANIMOWANIE TRUPA !!!!!!
      • Gość: kiks4 Re: Sanepid: Astra zawiera za dużo trujących subs IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.06, 22:01
        Własnie na naszych oczach dokonuje sie ostatni akt walki zachodnich koncernów z polską marka. Czy zwróciliście uwagę na szokująco niskie ceny kawy, np. Jacobs? Niech no tylko Astra padnie- proponuję wrócić do tematu i przyjrzeć się ponownie cenom Jacobsa!!! Miłej zabawy!

PS

Pamietajmy o jednym - trucizna- to słowo brzmi strasznie groźnie. Ale co to jest trucizna? Każda substancja jest trucizną- mówią toksykolodzy, trucizną jest sół, cukier, że o alkoholu nie wspomnę. Wszystko zależy od dawki. A na szczęście dla koncernów postęp w metodach analitycznych jest tak szalony, że dysponując środkami na prowadzenie badań, można wykryć wszystko, co się chce. A że są to ilości mniej niż śladowe- tego juz prosty konsument nie musi wiedzieć.
        • Gość: kiks4 Re: Sanepid: Astra zawiera za dużo trujących subs IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.06, 22:06
          Bardzo jestem ciekaw, ile jest ochratoksyny w chlebie, który jemy? Zboże kierowane do przemiału też czasami zapleśnieje i jest większa niż w przypadku kawy szansa na znalezienie tam ciekawych rzeczy. Ponadto chleba spożywamy znacznie więcej, niż kawy! Tylko nikt nie bada tego w chlebie. A sam kupiłem kiedyś zielony od pleśni chlebek o dwutygodniowym okresie wazności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka