10.03.06, 13:27
Od pewnego czasu częsc mieszkańców domków na ul. Gwiaździstej wyrzuca śmieci
o naszego śmietnika. Nie wiem czy tak się zrujnowali na zakup domu ze nie
maja teraz kasy na wywóz śmieci czy po prostu z oszczędnosci i wygody.
Pozostawiam bez komentarza takie zachowanie chociaż nie podoba mi się
płacenie za kogoś.
Co o tym sądzicie?
Pozdr
Obserwuj wątek
    • yonyo Re: Śmieci 11.03.06, 11:41
      Właściciele domków są zobligowani prawem do podpisania umowy z firmą wywożącą
      śmieci. Jeśli tego nie zrobią, grozi im mandat. Straż miejska ma obowiązek
      sprawdzać takie rzeczy, więc może trzeba im podpowiedzieć, że ominęli pewien
      obszar...
      Natomiast, jeśli robią to mieszkańcy, którzy podpisali taką umowę, to wygoda nie
      jest motywem takiego postępowania, bo przecież mają kubły pod swoimi domami.
      Czyli krótko oszczędzają.

Ale nazwijmy rzeczy po imieniu: oni zwyczajnie nas okradają z pieniędzy. Nie
      wiem tylko jaka jest na to rada. Czy trzeba inwigilować śmietniki? Bo jak
      inaczej udowodnić przestępstwo?

Pozdrawiam
      Yonyo
      • nurich Re: Śmieci 11.03.06, 11:57
        Gdy śmietnik był jeszcze na Gwiaździstej podjeżdżali nawet samochodami z tych
        dalszych domów. Kto był na spacerze ostatnio za drzewkami ten wie, gdzie
        wyrzucają teraz :(
        Smutne to strasznie jaki glupi naród mamy.
    • kontis Re: Śmieci 12.03.06, 13:38
      Korzystając z okazji "śmieciowego" wątku, pytam o to czy segregujecie śmieci, a
      jeżeli tak, to ewentualnie gdzie je "wyrzucacie". Ja robie to niedaleko
      przystanku autobusowego 55 w Nowej Wsi. Są tam, kontenegy na papier, którego
      jest najwięcej, szkło i PET'y.
      BTW, jaka jest szansa wygospodarowania miejsca na Promykowym na selektywną
      zbiórkę odpadów.

A co do kosztów wywozu odpadów, to zwracajcie kochani "jak" wyrzucacie śmieci-
      kartony można rozłożyć, butelki zgnieść a śmieci "wielkogabarytowe" o ile to
      możliwe "zmniejszyć. Czasami 2 kartony po meblach zapełniają cały kontener- a
      bądź co bądź my za to płacimy.
      Pozdrawiam.
      • carandiru Re: Śmieci 16.04.06, 21:16
        to jeszcze nic... ja ostatnio widziałem goscia w polonezie ktory z bagaznika
        wywalil dwa wory smieci do tego mini lasku brzozowego na koncu gwiazdzistej,
        zauwazyl ze go widze i szybgo zwial... mieszkamy w sąsiedztwie buraków...
    • azabell Re: Śmieci 19.04.06, 11:07
      Podobno firma ZYS, która wywozi nasze śmieci segreguje je u siebie, więc nie
      musimy się o to martwić:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka