Dodaj do ulubionych

Andersia - marzenia!!!!!

IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 12.12.02, 13:25
to co teraz czytam w gazetach jaka jest sytuacja na rynku, ile biur w
poznaniu swieci pustkami mozemy sobie tylko pomarzyc o andersi bo moge sie
załozyc na 100% ze nie powstanie nie mowiac juz o innych inwestycjach, mozemy
sie podniecac tylko ogladajac wizualizacje oraz patrzec jak inne miasta bija
nas na łeb i szyje - wystarczy popatrzec tylko na warszawke ile tam jest
wiezowców i ile w najblizszym czasie powstanie!!!!! kraków - nowe miasto i
nowa nitka szybkiego tramwaju. denerwuja mnie porownania ze stolica jak nie
jestesmy w stanie konkurowac nawet z wrocławiem!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafis Re: Andersia - marzenia!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.12.02, 13:32
      Gość portalu: DJanos napisał(a):

denerwuja mnie porownania ze stolica jak nie
      > jestesmy w stanie konkurowac nawet z wrocławiem!!!!

To nawet nie zabrzmiało zbyt miło :-)
      ale sam mam już mętlik w głowie: jakie budowy sie zaczeły?
    • Gość: P.B Re: Andersia - marzenia!!!!! IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 13.12.02, 01:31

> to co teraz czytam w gazetach jaka jest sytuacja na rynku, ile biur w
      > poznaniu swieci pustkami mozemy sobie tylko pomarzyc o andersi bo moge sie
      > załozyc na 100% ze nie powstanie nie mowiac juz o innych inwestycjach, mozemy
      > sie podniecac tylko ogladajac wizualizacje oraz patrzec jak inne miasta bija
      > nas na łeb i szyje - wystarczy popatrzec tylko na warszawke ile tam jest
      > wiezowców i ile w najblizszym czasie powstanie!!!!! kraków - nowe miasto i
      > nowa nitka szybkiego tramwaju. denerwuja mnie porownania ze stolica jak nie

nie rzucaj słów na wiatr, podaj jakieś dane

1. Andersja
      Kończy się zmiana projektu architektonicznego.
      nowy projekt na stronie architekta

www.sipinski.com.pl/mainpl.html
      Inwestor Der Heyden Group znalazł już klientów na lokale biurowe. Budowa ruszy
      wiosną

php.vdhgroup.com/
      2. ile biur świeci pustkami, skąd masz takie dane??
      3. jakie miasta biją nas na łeb i szyje, czym nas biją??
      4. Warszawa to inna rzeczywistość, obecnie nikt jej nie dorówna, jednak sa
      inwestycje których W-wa Poznaniowi zazdrości
      6. Kraków nowa nitka szybkiego tramwaju. Spoko. Poznan 2 nitkę PST rozpocznie
      budowac na wiosnę, teraz powstaje most Rocha, który do szybkiego tramwaju
      będzie przystosowany
      7. Dlaczego nie jesteśmy w stanie konkurowac z Wrocławiem. Wiesz w ogóle co
      powstaje we Wrocławiu lub innych miastach. Pewnie nie wiesz, więc nie gadaj
      bzdur dzieciaku.
    • Gość: DJanos Re: Andersia - marzenia!!!!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 13.12.02, 14:09
      P.B - po pierwsze to nie jestem dzieciakiem i swoj post pisze na podstawie
      doniesien prasowych, nie wymysliłem sobie go. Jestes totalnym debilem,
      wielokrotnie czytałem twoje zasrane posty i to co moge o nich powiedziec to
      bujanie w chmurach. Widze ze jestes maniakiem interesuja cie inwestycje w
      poznaniu udzielasz sie na innych forach np lecha poznan ale to co piszesz to sa
      prawie same bzdury, zachwycasz sie wielkoscia poznania, te twoje kłótnie z
      warszawskimi inwestycjami - smiechu warte, w przeciwienstwie do ciebie ja
      patrze realnie jaka jest sytuacja i co moze w najblizszym czasie powstac w
      Poznaniu. Przeczytaj sobie np artykuł w Glosie ile biur w Poznaniu swieci
      pustkami winogrady b center - 80 % niewynajetej powierzchni, na placu andersa
      wielki napis to let , globis - 50 % niewynajetej powierzchni, kupiec poznanski -
      napis do wynajecia, ul Mielzynskiego - napis biura do wynajecia to tylko
      niektóre przykłady. Dlaczego palancie zwlekaja z rozbiurka Bałtyku, andersia
      tez miała powstawac rok temu i nic, wiec mi nie pierdol ze sie nie znam i
      informacje biore z kosmosu. jest kryzys dzieciaku i musisz to pojac ze twoje
      imperialistyczne wizje sie nie spełnią np Brama Południa - nie ma szans ze
      powstanie. A jesli chodzi o wrocław to podam prosty przykład w poznaniu jeden
      hotel 4 gwiazdkowy we wrocku jest jeden 5 gwiazkowy i 3 czterogwiazkowe. z
      warszawa nie ma co gadac bo nawet nie idzie porownac ich inwesycje z naszymi na
      samej pradze jest wiecejn inwestycji niz w całym poznaniu. Kraków - Nowe Miasto
      750 mln $ to nawet nie ma tez co porownywac. Fakt od poczatku lat 90 poznan
      jest na II miejscu po warszawce jesli chodzi o inwestycje ale w ostatnich 3
      latach wrocław i kraków wyprzedzaja nas o połowe i musisz to zaakceptowac
      bambrze z czerwonaka. ja tez bym chciał zeby poznan był najlepszy ale wiem i
      widze ze top jest nierealne!!!!!!!1
      • Gość: Fgdf Re: Andersia - marzenia!!!!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 13.12.02, 16:20

> P.B - po pierwsze to nie jestem dzieciakiem i swoj post pisze na podstawie
        > doniesien prasowych, nie wymysliłem sobie go. Jestes totalnym debilem,
        > wielokrotnie czytałem twoje zasrane posty i to co moge o nich powiedziec to
        > bujanie w chmurach. Widze ze jestes maniakiem interesuja cie inwestycje w
        > poznaniu udzielasz sie na innych forach np lecha poznan ale to co piszesz to
        sa
        >
        > prawie same bzdury, zachwycasz sie wielkoscia poznania, te twoje kłótnie z
        > warszawskimi inwestycjami - smiechu warte, w przeciwienstwie do ciebie ja
        > patrze realnie jaka jest sytuacja i co moze w najblizszym czasie powstac w
        > Poznaniu. Przeczytaj sobie np artykuł w Glosie ile biur w Poznaniu swieci
        > pustkami winogrady b center - 80 % niewynajetej powierzchni, na placu andersa
        > wielki napis to let , globis - 50 % niewynajetej powierzchni, kupiec
        poznanski
        > -
        > napis do wynajecia, ul Mielzynskiego - napis biura do wynajecia to tylko
        > niektóre przykłady. Dlaczego palancie zwlekaja z rozbiurka Bałtyku, andersia
        > tez miała powstawac rok temu i nic, wiec mi nie pierdol ze sie nie znam i
        > informacje biore z kosmosu. jest kryzys dzieciaku i musisz to pojac ze twoje
        > imperialistyczne wizje sie nie spełnią np Brama Południa - nie ma szans ze
        > powstanie. A jesli chodzi o wrocław to podam prosty przykład w poznaniu jeden
        > hotel 4 gwiazdkowy we wrocku jest jeden 5 gwiazkowy i 3 czterogwiazkowe. z
        > warszawa nie ma co gadac bo nawet nie idzie porownac ich inwesycje z naszymi
        na
        >
        > samej pradze jest wiecejn inwestycji niz w całym poznaniu. Kraków - Nowe
        Miasto
        >
        > 750 mln $ to nawet nie ma tez co porownywac. Fakt od poczatku lat 90 poznan
        > jest na II miejscu po warszawce jesli chodzi o inwestycje ale w ostatnich 3
        > latach wrocław i kraków wyprzedzaja nas o połowe i musisz to zaakceptowac
        > bambrze z czerwonaka. ja tez bym chciał zeby poznan był najlepszy ale wiem i
        > widze ze top jest nierealne!!!!!!!1

Niema się co rozwodzić bo to co tu napisałes to stek BZDUR!

p.s.
        Tishmann zredukaował inwestycje do 300 mln!
      • Gość: Radost Re: Andersia - marzenia!!!!! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 13.12.02, 18:37

> P.B - po pierwsze to nie jestem dzieciakiem i swoj post pisze na podstawie
        > doniesien prasowych, nie wymysliłem sobie go. Jestes totalnym debilem,
        > wielokrotnie czytałem twoje zasrane posty i to co moge o nich powiedziec to
        > bujanie w chmurach. Widze ze jestes maniakiem interesuja cie inwestycje w
        > poznaniu udzielasz sie na innych forach np lecha poznan ale to co piszesz to
        sa
        >
        > prawie same bzdury, zachwycasz sie wielkoscia poznania, te twoje kłótnie z
        > warszawskimi inwestycjami - smiechu warte, w przeciwienstwie do ciebie ja
        > patrze realnie jaka jest sytuacja i co moze w najblizszym czasie powstac w
        > Poznaniu. Przeczytaj sobie np artykuł w Glosie ile biur w Poznaniu swieci
        > pustkami winogrady b center - 80 % niewynajetej powierzchni, na placu
        andersa
        > wielki napis to let , globis - 50 % niewynajetej powierzchni, kupiec
        poznanski
        > -
        > napis do wynajecia, ul Mielzynskiego - napis biura do wynajecia to tylko
        > niektóre przykłady. Dlaczego palancie zwlekaja z rozbiurka Bałtyku, andersia
        > tez miała powstawac rok temu i nic, wiec mi nie pierdol ze sie nie znam i
        > informacje biore z kosmosu. jest kryzys dzieciaku i musisz to pojac ze twoje
        > imperialistyczne wizje sie nie spełnią np Brama Południa - nie ma szans ze
        > powstanie. A jesli chodzi o wrocław to podam prosty przykład w poznaniu
        jeden
        > hotel 4 gwiazdkowy we wrocku jest jeden 5 gwiazkowy i 3 czterogwiazkowe. z
        > warszawa nie ma co gadac bo nawet nie idzie porownac ich inwesycje z naszymi
        na
        >
        > samej pradze jest wiecejn inwestycji niz w całym poznaniu. Kraków - Nowe
        Miasto
        >
        > 750 mln $ to nawet nie ma tez co porownywac. Fakt od poczatku lat 90 poznan
        > jest na II miejscu po warszawce jesli chodzi o inwestycje ale w ostatnich 3
        > latach wrocław i kraków wyprzedzaja nas o połowe i musisz to zaakceptowac
        > bambrze z czerwonaka. ja tez bym chciał zeby poznan był najlepszy ale wiem i
        > widze ze top jest nierealne!!!!!!!1

Podaj mi dane w i wskaz w ktorym miejscu wyprzedza nas Krakow i WRoclaw. Sa
        elementy w ktorych sa "lepsi" - sa to przede wszystki wieksze miasta. Ale w
        2003 kieddy VW i Bridgestone zakonczy inwestycje to nie wiem czy jakies miasto
        w Polsce bedzie sie moglo pochwalic podobnymi inwestycjami - od podstaw i
        dajacymi tysiace dobrze platnych miejsc pracy. W wiekszosci tych miast ktore
        wymieniasz poziom inwestycji rosnie ale glownie sa to markety i centra
        handlowe. Zobaczysz co sie stanie jak bedzie wolne niebo , poza tym wiekszosc
        firm majycych siedzyby w Wawie zapowiedziala ze swoje delegatury i oddzialy
        terenowe bedzie umieszczac wlasnie w Poznaniu. Krakow nas wyprzedzi jak
        faktycznie Tishman zrealizuje swoj projekt ale...Tishman bedzie inwestowal
        rowniez u nas. A Wrocalw??
      • Gość: P.B Re: Andersia - marzenia!!!!! IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 13.12.02, 19:11
        Ja byś był mądrym człowiekiem to byś wiedział, że dzieciakiem ciebie nie
        nazwałem tylko tego burka asd z Wrocławia. Pod drugie, twoje spostrzeżenia są
        powierzchowne, no to co, że na PFC wisi napis do wynajęcia, skoro zostało 4.000
        m2 wolnych biur, a sam budynek oferuje kilkadziesiąt tysięcy.
        Gdybyś czytał to co wcześniej napisałem to byś wiedział, że Bramę południa i
        WBC dałem od razu na stracenie.
        Nwój zakres wiedzy jest niewielki, jużo o tym świadczy twoja wiedza nt. Nowego
        Miasta w Krakowie.
        Zastanów się nad sobą bo piszesz wielikie farmazony.
        Następny pesymista się znalazł.

P.S W Warszawie buduje się bardzo dużo nowych biur, wszędzie jest napisane, że
        stolica cierpi na nadpodaż powierzchni biurowej a biura powstają, rozumiesz
        sens takiego zjawiska? Wg. Głosu Wlkp w Wawie jest 80 % niewynajętej
        powierzchni biurowej (moim zdaniem coś im się popieprzyło i to zdrowo.
        Powiem tak, po wejściu do UE popyt na powierzchnie biurowe wzrośnie gwałtownie
        dlatego teraz już myśli się o stworzeniu odpowiedniego zaplecza biurowego.
        • supervissior Re: PUSTY PCF - FAKTY I MITY 15.12.02, 18:14
          Gość portalu: P.B napisał(a):

> Ja byś był mądrym człowiekiem to byś wiedział, że dzieciakiem ciebie nie
          > nazwałem tylko tego burka asd z Wrocławia. Pod drugie, twoje spostrzeżenia są
          > powierzchowne, no to co, że na PFC wisi napis do wynajęcia, skoro zostało
          4.000
          >
          > m2 wolnych biur, a sam budynek oferuje kilkadziesiąt tysięcy.

P.B. wielki znawco srubokrętów, PCF oferuje nie kilkadziesiąt a zaledwie 15
          tysięcy metrów kwadratowych, po drugie kredyty na jego budowe były zaciągane
          m.in. w WBK i bank współfinansował to pośrednio w wyniku czego zajął potem 10
          tys m2 więc zostało 5 tys z czego tysiąc zajęło dwóch najemców, wynika z tego
          że gdyby nie brano kredytów w WBK to PCF stałby PUSTY do dzisiaj, więc wynajeto
          na dobrą sprawe tysiąc metrów a pozostałe 4 tys stoją puste i nie ma na nich
          najemców, nie dziwie sie że Andersja jest przekładana, nie wiem co w tym
          budynku będzie o ile wogóle będzie ale na pewno biur nie bedzie dużo, zapewne
          bedzie jeszcze hotel a może mieszkania, wszystko po to by wogóle można było coś
          zbudować i wynająć albo sprzedać ale i tak jest to wielkie dno

• Gość: P.B Re: PUSTY PCF - FAKTY I MITY IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 15.12.02, 19:26
            supervissior napisał(a):

> Gość portalu: P.B napisał(a):
            >
            > > Ja byś był mądrym człowiekiem to byś wiedział, że dzieciakiem ciebie nie
            > > nazwałem tylko tego burka asd z Wrocławia. Pod drugie, twoje spostrzeżenia
            > są
            > > powierzchowne, no to co, że na PFC wisi napis do wynajęcia, skoro zostało
            > 4.000
            > >
            > > m2 wolnych biur, a sam budynek oferuje kilkadziesiąt tysięcy.
            >
            > P.B. wielki znawco srubokrętów, PCF oferuje nie kilkadziesiąt a zaledwie 15
            > tysięcy metrów kwadratowych, po drugie kredyty na jego budowe były zaciągane
            > m.in. w WBK i bank współfinansował to pośrednio w wyniku czego zajął potem 10
            > tys m2 więc zostało 5 tys z czego tysiąc zajęło dwóch najemców, wynika z tego
            > że gdyby nie brano kredytów w WBK to PCF stałby PUSTY do dzisiaj, więc
            wynajeto
            >
            > na dobrą sprawe tysiąc metrów a pozostałe 4 tys stoją puste i nie ma na nich
            > najemców, nie dziwie sie że Andersja jest przekładana, nie wiem co w tym
            > budynku będzie o ile wogóle będzie ale na pewno biur nie bedzie dużo, zapewne
            > bedzie jeszcze hotel a może mieszkania, wszystko po to by wogóle można było
            coś
            >
            > zbudować i wynająć albo sprzedać ale i tak jest to wielkie dno
            >

.....a ja ci powiem, że wynajęcie PFC przez WBK była nawiekszą transakcją
            biurową poza Warszawą w Polsce. Powiedz mi kto, w Polsce buduje w ciemno???
            Budowa Andersji nie była wielkorotnie przekładana, leczy tylko 2 razy, najpierw
            budowa miała się rozpocząć na wiosnę 2002 roku, później latem, a teraz na
            początku 2003 r. Myśle, że nie wiesz dlaczego te budowy były przekładane. Po
            pierwszy termin nie został dotrzymany ponieważ dopiero w lipcu inwestor
            otrzymał pozwolenie na budowę, później termin został przeniesiony ponieważ
            inwestor zrezygnował z usług jednego z wykonawców, po trzecie postanowiono
            zminić projekt architektoniczny obiektu.

BZWBK wynajął 11.200 m2,
            powierzchna całkowita ok. 32.500 m2 i powierzchnia użytkowa ok. 18.500 m2
            • supervissior Re: PUSTY PCF - FAKTY I MITY 15.12.02, 20:44
              Gość portalu: P.B napisał(a):

> supervissior napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: P.B napisał(a):
              > >
              > > > Ja byś był mądrym człowiekiem to byś wiedział, że dzieciakiem ciebie
              > nie
              > > > nazwałem tylko tego burka asd z Wrocławia. Pod drugie, twoje spostrze
              > żenia
              > > są
              > > > powierzchowne, no to co, że na PFC wisi napis do wynajęcia, skoro zos
              > tało
              > > 4.000
              > > >
              > > > m2 wolnych biur, a sam budynek oferuje kilkadziesiąt tysięcy.
              > >
              > > P.B. wielki znawco srubokrętów, PCF oferuje nie kilkadziesiąt a zaledwie 1
              > 5
              > > tysięcy metrów kwadratowych, po drugie kredyty na jego budowe były zaciąga
              > ne
              > > m.in. w WBK i bank współfinansował to pośrednio w wyniku czego zajął potem
              > 10
              > > tys m2 więc zostało 5 tys z czego tysiąc zajęło dwóch najemców, wynika z t
              > ego
              > > że gdyby nie brano kredytów w WBK to PCF stałby PUSTY do dzisiaj, więc
              > wynajeto
              > >
              > > na dobrą sprawe tysiąc metrów a pozostałe 4 tys stoją puste i nie ma na ni
              > ch
              > > najemców, nie dziwie sie że Andersja jest przekładana, nie wiem co w tym
              > > budynku będzie o ile wogóle będzie ale na pewno biur nie bedzie dużo, zape
              > wne
              > > bedzie jeszcze hotel a może mieszkania, wszystko po to by wogóle można był
              > o
              > coś
              > >
              > > zbudować i wynająć albo sprzedać ale i tak jest to wielkie dno
              > >
              >
              > .....a ja ci powiem, że wynajęcie PFC przez WBK była nawiekszą transakcją
              > biurową poza Warszawą w Polsce. Powiedz mi kto, w Polsce buduje w ciemno???
              > Budowa Andersji nie była wielkorotnie przekładana, leczy tylko 2 razy,
              najpierw
              >
              > budowa miała się rozpocząć na wiosnę 2002 roku, później latem, a teraz na
              > początku 2003 r. Myśle, że nie wiesz dlaczego te budowy były przekładane. Po
              > pierwszy termin nie został dotrzymany ponieważ dopiero w lipcu inwestor
              > otrzymał pozwolenie na budowę, później termin został przeniesiony ponieważ
              > inwestor zrezygnował z usług jednego z wykonawców, po trzecie postanowiono
              > zminić projekt architektoniczny obiektu.
              >
              no cóż widze że jesteś kompletnym laickiem który po przeczytanieu kilku
              artykułów w prasie mysli że jest ekspertem, główne finansowanie tej inwestycji
              pochodziło z WBK, WBK postanoiło zająć większość budynków właśnie z braku
              najemców, w innym wypadku WBK poniosło by wysoką strate, nie ma to nic
              wspólnego z typowym najmem wiec sie nie podniecaj tak a Andersja była
              przekładana właśnie z powodu bardzo trudnej sytuacji na rynku biur, oczywiscie
              nikt tego wprost nie napisał pisząc inne ciekawe uzasadnienia ale co może o tym
              wiedzieć taki ktoś jak ty dla którego Głos Poznański to główne źródło...
              >
              > powierzchna całkowita ok. 32.500 m2 i powierzchnia użytkowa ok. 18.500 m2

powierzchnia użytkowa to 27 tys a powierzchnia biurowa to 15 tys
              • Gość: P.B Re: PUSTY PCF - FAKTY I MITY IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 15.12.02, 21:55
                supervissior napisał:

> no cóż widze że jesteś kompletnym laickiem który po przeczytanieu kilku
                > artykułów w prasie mysli że jest ekspertem, główne finansowanie tej
                inwestycji
                > pochodziło z WBK, WBK postanoiło zająć większość budynków właśnie z braku
                > najemców, w innym wypadku WBK poniosło by wysoką strate, nie ma to nic
                > wspólnego z typowym najmem wiec sie nie podniecaj tak a Andersja była
                > przekładana właśnie z powodu bardzo trudnej sytuacji na rynku biur,
                oczywiscie
                > nikt tego wprost nie napisał pisząc inne ciekawe uzasadnienia ale co może o
                tym
                >
                > wiedzieć taki ktoś jak ty dla którego Głos Poznański to główne źródło...
                > >
                > > powierzchna całkowita ok. 32.500 m2 i powierzchnia użytkowa ok. 18.500 m2
                >
                > powierzchnia użytkowa to 27 tys a powierzchnia biurowa to 15 tys

No cuż przeczytał jeden artykuł Głosu WLKp i wielce mądry. Inwestor kurde ma
                szczeście zarząd WBk zlitował się nad biednym inwestorem i wynajął powierzchnię
                biurową aby ten nie poniósł strat. Śmieszny jesteś. Co się tyczy inwestowania
                budowy, rzeczą porządaną jest to aby banki udzielały kredytów, to jest rzeczą
                naturalną nie tylko w Polsce ale i na świecie. Skoro twierdzisz, że głos
                Poznański (poniekąd taka gazeta w ogóle nie istnieje wielki znawco) to moje
                jedyne źródło to zajrzyj tutaj, kto wie lepiej ty czy inwetor?
                php.vdhgroup.com/subsection.php?id=2&lang=pl
              • Gość: bula Re: PUSTY PFC - a nie PCF IP: *.icpnet.pl 16.12.02, 00:59

Powierzchnia pod wynajem to 17 000 m2
    • Gość: Marvin Re: Andersia - marzenia!!!!! IP: *.icpnet.pl 18.12.02, 00:02

> to co teraz czytam w gazetach jaka jest sytuacja na rynku, ile biur w
      > poznaniu swieci pustkami mozemy sobie tylko pomarzyc o andersi bo moge sie
      > załozyc na 100% ze nie powstanie nie mowiac juz o innych inwestycjach, mozemy
      > sie podniecac tylko ogladajac wizualizacje oraz patrzec jak inne miasta bija
      > nas na łeb i szyje - wystarczy popatrzec tylko na warszawke ile tam jest
      > wiezowców i ile w najblizszym czasie powstanie!!!!! kraków - nowe miasto i
      > nowa nitka szybkiego tramwaju. denerwuja mnie porownania ze stolica jak nie

No aż tak się nie gorączkuj !:) Po 10 w Krakowie to nowe miasto to już budują
      chyba ze 6 lat i narazie jakoś nic nie widać. Też tylko narazie gadają i
      pokazują komputerowe animacje. 2) Co do Warszawki to oglądałem czas jakiś temu
      program o w-wie i i ich inwestycjach między innymi chodziło o te znakomite
      wieżoce. Wypowiadali się tam administratorzy tych obiektów i jakoś nie tryskali
      optymizmem. Wręcz przeciwnie wszyscy marudzili bo prawie w każdym obiekcie było
      wynajete raptem 50-60% powierzchi. Więc i tam nie jest kolorowo. Co do Wrocka
      to rtm też nie ma rewelacji. Poza tym jakby nasz premier (Pol) i nasi politycy
      odpowiednio lobbowali na rzecz naszego regionu i miasta to inwestycji byłoby
      znacznie więcej. Zobacz co robi Miller. Lobbuje rozmawia z inwestorami,
      przekonuje ich i efekty już teraz są widoczne choćby nowe centrum
      informatyczne "ERY" powstanie właśnie w Łodzi. A pan Pol mieszka w Poznaniu i
      nawet nie raczy złożycz podpisu po naszymi wnioskami o dofinansowanie z Unii.
      To jest przecież śmiech na sali !!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka