Gość: Anka IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 17.12.02, 10:32 Omijałam z daleka,nie stać mnie było na te "luksusy" które teraz są powszechnie dostepne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: XXL Re: Pamietacie' Pewexy'? IP: *.echostar.pl 17.12.02, 11:53 Gość portalu: Anka napisał(a): > Omijałam z daleka,nie stać mnie było na te "luksusy" które teraz są > powszechnie dostepne. Widziałem taki dowcip rysunkowy z tamtych czasów : Ojciec stoi z dzieckiem na rękach przed wystawą Peweksu i pokazuje mu przez szybę te dobra. A z tyłu nadbiega matka z okrzykiem : Ty sadysto !! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breslau Re: Pamietacie' Pewexy'? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.12.02, 12:28 Gość portalu: XXL napisał(a): > Gość portalu: Anka napisał(a): > > > Omijałam z daleka,nie stać mnie było na te "luksusy" które teraz są > > powszechnie dostepne. > > Widziałem taki dowcip rysunkowy z tamtych czasów : > > Ojciec stoi z dzieckiem na rękach przed wystawą Peweksu > i pokazuje mu przez szybę te dobra. > > A z tyłu nadbiega matka z okrzykiem : Ty sadysto !! > > :-)) To mieliście w Poznaiu Pewexy???????????? Coś mi się wierzyć nie chce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pr.Oszołom z RM Re: Pamietacie' Pewexy'? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.02, 13:04 Oj to dopiero był szpan..szczyt szpanu!!! dobrerzeczy tam były ale drogo tam było jak cholera Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Pamietacie' Pewexy'? 17.12.02, 14:08 Gość portalu: Pr.Oszołom z RM napisał(a): > Oj to dopiero był szpan..szczyt szpanu!!! dobrerzeczy tam były ale drogo tam > było jak cholera Pmiętam jak w 1988 roku kupiłam sobie w Pewexie dwie kasety magnetofonowe, każda po 1,70$. Jakie to było przezycie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrB Re: Pamietacie' Pewexy'? IP: *.au.poznan.pl 17.12.02, 17:31 Ja kupowałem kasety magnetofonowe i gumy do życia "Donaldy"; za dolary wysępione od Babci, albo za bony towarowe. Odpowiedz Link Zgłoś
radca PEWEX za granica naszego kraju :) 17.12.02, 18:49 Nie zapomne tego momentu,jak jechalismy w czasach PRL- u na emigracje cala rodzina.Wyjazd do Wiednia autobusem z "biurem turystycznym".Coreczka moja byla wtedy malenka i siedzac mi na kolanach patrzyla przez okno.Wjechalismy do Austrii.Nagle.... dziecko krzyczy glosno na caly autobus :" tata !!! PEWEX " i znowu: "tata !!! patrz pewex ". Nie zapomne jaki byl smiech w tym autobusie. Widziala poprostu pelne o oswietlone sklepy. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Pamietacie' Pewexy'? IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 17.12.02, 19:11 Gość portalu: Anka napisał(a): > Omijałam z daleka,nie stać mnie było na te "luksusy" które teraz są > powszechnie dostepne. jak byłem mały to mama kupowała mi tam klocki Lego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pr.Oszołom z RM Re: Pamietacie' Pewexy'? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.02, 20:02 Gość portalu: P.B napisał(a): > Gość portalu: Anka napisał(a): > > > Omijałam z daleka,nie stać mnie było na te "luksusy" które teraz są > > powszechnie dostepne. > > jak byłem mały to mama kupowała mi tam klocki Lego :) - U mojego kuzyna GMRa też były klocki Lego...lubiłem się bawićtymi klockami z jego młodszym bratem...a sam GMR? on wolał z kumplem rozrabiać w okolicy i na osiedlu Kopernika miał podobny być relegowany ze szkoły a nawet wisiał nad nim poprawczak! Odpowiedz Link Zgłoś