Dodaj do ulubionych

KTO JEST FAKTYCZNIE WŁAŚCICIELEM WOLNYCH TORÓW??

IP: *.icpnet.pl 22.12.02, 19:18
No właśnie czy ktoś wie w kogo dyspozycji jest ten teren i dlaczego jeszcze
jest tam taki SYF choć ciagle się mówi o zagospodarowaniu tego terenu??
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ! Re: KTO JEST FAKTYCZNIE WŁAŚCICIELEM WOLNYCH TORÓ IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.12.02, 20:49
      PKP , ale niestety nie podlega miastu
      • Gość: Marvin Re: KTO JEST FAKTYCZNIE WŁAŚCICIELEM WOLNYCH TORÓ IP: *.icpnet.pl 22.12.02, 21:28
        Gość portalu: ! napisał(a):

> PKP , ale niestety nie podlega miastu

hehe no to w takim razie burdel w centrum miasta będzie jeszcze przez wiele
        lat. Jak znam życie to centrala PKP w Warszawie skutecznie wstrzyma sprzedaż i
        w ten sposób uniemożliwi zagospodarowanie tego bajzlu.
        Pozdrawiam
        • Gość: Manius Re: KTO JEST FAKTYCZNIE WŁAŚCICIELEM WOLNYCH TORÓ IP: debian1:* / *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.02, 09:16
          >Jak znam życie to centrala PKP w Warszawie skutecznie wstrzyma sprzedaż i
          > w ten sposób uniemożliwi zagospodarowanie tego bajzlu.

Jak znam PKP ;))) to ten grunt moze nie miec w pelni uregulowanego statusu
          prawnego typu ksiega wiczysta itp.
          A jeżeli nawet jest założona w połowie XIX wieku księga wieczysta, to może się
          okazać iż właścicielem jest na przykład Kolej Poznańsko-Kluczborska ;))
    • Gość: kukmajst Re: KTO JEST FAKTYCZNIE WŁAŚCICIELEM WOLNYCH TORÓ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.02, 17:59
      Tak na marginesie to widziałem na wystawie w Centrum Finansowym plan
      zagospodarowania Wolnych Torów. Powiem szczerze - wydaje mi się bardzo kiepski.
      Mam nadzieję, że jak miasto upora się z problemami własnościowymi (może ktoś na
      forum orientuje się w szczegółach, wszyscy chętnie byśmy się czegoś
      dowiedzieli) to plan miejscowy dla tego terenu zostanie gruntownie zmieniony w
      stosunku do prezentowanej na wystawie koncepcji.
      • Gość: Manius Re: KTO JEST FAKTYCZNIE WŁAŚCICIELEM WOLNYCH TORÓ IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.02, 21:20
        Gość portalu: kukmajst napisał(a):

> Tak na marginesie to widziałem na wystawie w Centrum Finansowym plan
        > zagospodarowania Wolnych Torów. Powiem szczerze - wydaje mi się bardzo
        kiepski.
        >
        Zgadzam się z Tobą. Ale na zmiany bym nie liczył - dotychczas projekt ten miał
        zbyt silne "poparcie".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka