Gość: ciekawski IP: *.icpnet.pl 22.12.02, 19:18 No właśnie czy ktoś wie w kogo dyspozycji jest ten teren i dlaczego jeszcze jest tam taki SYF choć ciagle się mówi o zagospodarowaniu tego terenu?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ! Re: KTO JEST FAKTYCZNIE WŁAŚCICIELEM WOLNYCH TORÓ IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.12.02, 20:49 PKP , ale niestety nie podlega miastu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marvin Re: KTO JEST FAKTYCZNIE WŁAŚCICIELEM WOLNYCH TORÓ IP: *.icpnet.pl 22.12.02, 21:28 Gość portalu: ! napisał(a): > PKP , ale niestety nie podlega miastu hehe no to w takim razie burdel w centrum miasta będzie jeszcze przez wiele lat. Jak znam życie to centrala PKP w Warszawie skutecznie wstrzyma sprzedaż i w ten sposób uniemożliwi zagospodarowanie tego bajzlu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manius Re: KTO JEST FAKTYCZNIE WŁAŚCICIELEM WOLNYCH TORÓ IP: debian1:* / *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.02, 09:16 >Jak znam życie to centrala PKP w Warszawie skutecznie wstrzyma sprzedaż i > w ten sposób uniemożliwi zagospodarowanie tego bajzlu. Jak znam PKP ;))) to ten grunt moze nie miec w pelni uregulowanego statusu prawnego typu ksiega wiczysta itp. A jeżeli nawet jest założona w połowie XIX wieku księga wieczysta, to może się okazać iż właścicielem jest na przykład Kolej Poznańsko-Kluczborska ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukmajst Re: KTO JEST FAKTYCZNIE WŁAŚCICIELEM WOLNYCH TORÓ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.02, 17:59 Tak na marginesie to widziałem na wystawie w Centrum Finansowym plan zagospodarowania Wolnych Torów. Powiem szczerze - wydaje mi się bardzo kiepski. Mam nadzieję, że jak miasto upora się z problemami własnościowymi (może ktoś na forum orientuje się w szczegółach, wszyscy chętnie byśmy się czegoś dowiedzieli) to plan miejscowy dla tego terenu zostanie gruntownie zmieniony w stosunku do prezentowanej na wystawie koncepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manius Re: KTO JEST FAKTYCZNIE WŁAŚCICIELEM WOLNYCH TORÓ IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.02, 21:20 Gość portalu: kukmajst napisał(a): > Tak na marginesie to widziałem na wystawie w Centrum Finansowym plan > zagospodarowania Wolnych Torów. Powiem szczerze - wydaje mi się bardzo kiepski. > Zgadzam się z Tobą. Ale na zmiany bym nie liczył - dotychczas projekt ten miał zbyt silne "poparcie". Odpowiedz Link Zgłoś