zdzisl 26.04.06, 12:58 Kochani! Dajcie jakis cynk czy już mozna zobaczyć kwitnące magnolie?Czy jeszcze coś kwitnie?, Żona mi głowe suszy ,chciałbym wiedziec czy juz warto. Jezeli ktoś ostatnio był baardzo proszę o Info . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
l.george.l Re: Arboretum w Kórniku 26.04.06, 14:00 Magnolie? Chyba różaneczniki i rododendrony. Mniejsza o to. Jak będzie kolorowo, to niech ktoś da znać. Zrobimy forumową wycieczkę do Kórnika. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisl Re: Arboretum w Kórniku 26.04.06, 14:16 Jasne, ze rózaneczniki i rododendrony!! ale jestem zakręcony/ nie botanik/ a magnolie tez sa fajne. Czekam na wycieczkę! Odpowiedz Link Zgłoś
joakle Re: Arboretum w Kórniku 26.04.06, 14:44 Magnolie na początku maja, a różaneczniki trochę później. Nie byłam w arboretum w ostatnich dniach, ale w Kórniku w ogródkach juz widać albo duże pąki, albo całe kwiaty. Mysle lada dzień bedą i w arboretum. Akurat na długi weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Arboretum w Kórniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 15:15 Ja byłam w Kórniku 3 tygodnie temu, jak kwitły krokusy i sniezynki. Pąki magnoli i różaneczników wygladały bardzo ok, chyba nic nie przemarzło Plan kwitnięcia mozna znaleźć na stronie www.idpan.poznan.pl/arboretum/imprezy.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100%alkohol Re: Arboretum w Kórniku IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.06, 12:20 w zeszłym roku na 1 maja kwitły magnolie, więc w tym roku tez powinny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiks4 Re: Arboretum w Kórniku IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.06, 21:21 a czy wśród eksponatów można tam znaleźć jakiegoś zasuszonego europosła? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisl Re: Arboretum w Kórniku 28.04.06, 13:01 Macieja nie widziałem,- ale widziałem "SWETERKA"- w sweterku Odpowiedz Link Zgłoś