Dodaj do ulubionych

Nowa kurator oświaty w Wielkopolsce

30.04.06, 15:43
No to gratuluję :)
MIałem z tą Panią zajęcia historii jescze jak uczyła w XV LO, trochę się
politycznie scieraliśmy, wóczas jeszcze miałem odbicie na lewo a LB-C na
prawo. Polityczności wyboru można się dopatrywać, ale to raczej przypade
zbieżności poglądów. Dla PiS LB-C jest prawie idealną kandydatką, choć o ile
dobrze pamiętam nie była partyjna. KOmuchów nie znosi za co ma u mnie wielki
plus, zajęia były zawsze super fajne, mam nadzieję że to się przełoży na całą
naukę w WLKP.
Obserwuj wątek
    • Gość: absolwent Re: Nowa kurator oświaty w Wielkopolsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 10:16
      brawo! moze jak LBC odejdzie z Trojki to wroci tam normalna atmosfera. niedawno
      skonczylem to LO i wiem ze ona umie omamiac ludzi swoimi kompetencjami, ktorych
      w rzeczywistosci nie posiada. LBC byla dla Trojki kims takim jak Gierek dla
      Polski.
      • Gość: kufferka Re: Nowa kurator oświaty w Wielkopolsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 12:27
        A ja już żałuję, że poprzedni kurator Apolinary Koszlajda idzie na emeryturę.
        To był świetny facet! Był moim wychowawcą w ogólniaku, wszyscy go kochaliśmy,
        był dla nas jak ojciec. Potem miałam z nim do czynienia, kiedy prezydent
        Frankiewicz zdecydował się liwidować przedszkole, do którego uczęszcza mój syn.
        Wtedy Koszlajda nie pozwolił na tę likwidację i dzięki temu na Winogradach
        przetrwało jedyne publiczne przedszkole! Zawsze był przede wszystkim
        człowiekiem, a dopiero później urzędnikiem. Mam nadzieję, że nowa pani kurator
        będzie jego godnym następcą.
        • Gość: Observer Re: Nowa kurator oświaty w Wielkopolsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 23:43
          Człowieku od kiedy psychopata może byc najpierw człowiekiem? Psycholi trzeba
          leczyć, a nie robić szefami urzedów państwowych!!!
    • Gość: PiTer Re: Nowa kurator oświaty w Wielkopolsce IP: 71.194.245.* 01.05.06, 15:27
      hehe no niezle jaja. Pani profesor uczyla mnie w 15 lo;)hehe serdecznie
      pozdrawiam,i dziekuje ze ta matura z historii jakos poszla;)
      GRATULACJE!!
    • Gość: PiTer PITER IP: 71.194.245.* 01.05.06, 15:27
      hehe no niezle jaja. Pani profesor uczyla mnie w 15 lo;)hehe serdecznie
      pozdrawiam,i dziekuje ze ta matura z historii jakos poszla;)
      GRATULACJE!!
    • Gość: edukator Re: Nowa kurator oświaty w Wielkopolsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 10:17
      Gratuluję. Jesteśmy poprzednią władzą zmęczeni. Czekamy na rewolucje w
      kuratorium. Pracuje tam zbyt dużo niekompetentnych osób, które dbają tylko o
      swoje prywatne interesy. Nauczyciele i dyrektorzy wypełniali bezsensowne
      ankiety dla kuratorium, p. Koszlajda nie umiał być twardy i pozwalał sobie
      wchodzić na głowę.
    • Gość: uczennica 3LO Gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 15:45
      No kto by przypuszczal, że nasza osobista Pani Dyrektor zostanie kuratorem!
      Wierzę, że sprosta Pani temu wyzwaniu. Szkoda tylko, że nas Pani opuści...
      Jeszcze raz gratuluję w imieniu wszystkich uczniów:)
      • Gość: uczeń 3lo Re: Gratulacje IP: *.netair.pl 03.05.06, 18:50
        Ja również gratuluje Pani Dyrektor. Jest mi przykro, że odchodzi od naszego LO,
        wiem jedno - nasza szkoła bez Niej już nie będzie taka fajna, bo kto będzie
        walczył o wszystko? Kto będzie nas wspierał jak nie Pani Dyrektor? Ciekawe jest
        też kto zostanie nowym Dyrektorem 3LO?
        Jak narazie to tylko jedno, 3 LO - Poznański Lider
        • Gość: uczennica 3lo Re: Gratulacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 13:59
          No wiadomo: wymiatamy:D
    • Gość: EX Re: Nowa kurator oświaty w Wielkopolsce IP: *.icpnet.pl 03.05.06, 17:43
      Wszyscy gratulujący korzystają z neoplusa?
      Jedyny dyrektor liceum, który doprowadził do buntu uczniow.
      W obronie ukochanego nauczyciela po.
      Ktoś jeszcze to pamięta?

Chcemy wyjaśnień! Dyrekcja, chcemy wyjaśnień! - skandowała wczoraj ponad setka
      uczniów na szkolnym boisku III LO w Poznaniu. Od dyrekcji niczego się nie
      dowiedzieli. Nauczyciel, o którego walczą, wzruszył się do łez.
      Wraz z dzwonkiem o godz. 11.30 na dziedziniec zaczęli się wylewać uczniowie.
      Większość ubrana na czarno. Niektórzy mieli na koszulkach wielkie białe litery:
      PO. Bo właśnie o nauczyciela tego przedmiotu - przysposobienia obronnego -
      postanowili walczyć. "Chcielibyśmy się dowiedzieć, za co konkretnie jest
      zwalniany Andrzej Maleczyński" - napisali w e-mailu do "Gazety" uczniowie III LO.
      miasta.gazeta.pl/poznan/1,36045,2099889.html
    • Gość: Thin_Air Re: Nowa kurator oświaty w Wielkopolsce IP: *.icpnet.pl 07.05.06, 10:18
      Tak, z pewnością o wyborze zadecydowała ta koncepcja... Mam wrażenie, ze teraz
      zdecydowanie poprawi się klimat współpracy między Kuratorium, a "Prezydentem
      Odpowiedzialnym Za Sprawy Oświaty".

Proponuję nowy program "szkoły biznesowe w miejsce szkół integracyjnych". Jako
      wzór likwidacja integracyjnej SP 44 i utworzenie w jej miejsce szkoly dla dzieci
      biznesmenów z zagranicy. W IV RP nie ma miejsca na niepełnosprawnych,
      pokręconych i nieudaczników...

Wygrało, mam nadzieję III LO, gratulacje, jest szansa że wrócą stare dobre czasy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka