Dodaj do ulubionych

poziom hałasu na juwenaliach - przesada

19.05.06, 22:33
Mam dość. Wczoraj jakieś wyjce. Dzisiaj od 14 łupie tępe techno. Mieszkam
nieopodal i nie mam się jak schowac przed tym hałasem. Kto wydał zgodę na ten
'chamski festyn' o takiej ilości decybeli nad samą rzeką, po której dźwięk się
niesie i vis a vis osiedli mieszkaniowych? Dlaczego muszę przymusowo
uczestniczyć w tej imprezie? Uważam że to skandal.
Obserwuj wątek
    • Gość: hehehe Re: poziom hałasu na juwenaliach - przesada IP: 213.77.91.* 19.05.06, 22:53
      zaczynacie przesadzać jak w zeszłym roku po koncertach na malcie
      (kult,armia,brygada kryzys).
    • Gość: poznaniak Re: poziom hałasu na juwenaliach - przesada IP: *.centertel.pl 20.05.06, 15:35
      Zgadzam się - to jest skandal!!! A Policja zamiast bronić ludzi przed hałasem
      uniemożliwiającym odpoczynek we własnym domu nawet przy zamnkniętych oknach
      wygaduje brednie o tym, że organizatorzy mieli pozwolenie. To znaczy, że jak
      komuś odbije i zacznie z kałasznikowa strzelać do uczestników to też będą miec
      wymówkę, że organizator miał pozowlenie???

Policja zamiast siedzieć i udawać powinna wziąć się do roboty!!!
      Po to jest - nie żeby paradować na koncercie w radiowozach i legitymować nic
      nie robiących gównarzy tylko, żeby zapobiegać łamaniu porządku publicznego. A
      jak nie wiedzą jak - to nie do Policji trzeba iść pracować tylko do przedszkola.
      • buenos.aires Re: poziom hałasu na juwenaliach - przesada 20.05.06, 16:15
        widze ze macie problem, juwenalia sa raz w roku a wy wyjecie i narzekacie jak
        takie moherowe berety, tez mieszkam blisko, nienawidze techno ale nie wkurzam
        sie i nie skarze !
        po co wam tam policja? ma rozgonic studentow? wylaczyc im muzyke? no
        ludzie ... :/
        • Gość: mieszkaniec Re: poziom hałasu na juwenaliach - przesada IP: *.icpnet.pl 20.05.06, 23:37
          studenci sa od nauki, a nie cpania i chlania po przykrywka "swieta
          studenckiego"...
          • Gość: xaliemorph Re: poziom hałasu na juwenaliach - przesada IP: *.icpnet.pl 21.05.06, 01:16
            Przy okazji. Miasto (w ogólnym pojęciu) w niemałej części zarabia na studentach.
            Wcale nie mówię iż na tej imprezie ale w ogólnym rozrachunku.
          • Gość: Mariusz Re: poziom hałasu na juwenaliach - przesada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 21:55
            Człowiek, który to napisał musi być strasznie ograniczony...
    • Gość: max Re: poziom hałasu na juwenaliach - przesada IP: *.icpnet.pl 20.05.06, 23:52
      Przyzwyczajajcie sie pomalu. taki jest wlasnie Poznan. Zasrany psimi odchodami
      i glosny jal stare BMW lysoli. Kodeks cywilny wyraznie mowi ze od 22-6 jest
      cisza nocna. Nie ma tam nic o wyjatkach i zezwoleniach.A w Poznaniu jakis
      dupowaty urzedas stoi ponad prawem a policja mu przytakuje. policja ma to w
      dupie bo zamiast patrolowac ulice i sie narzac odpiepsza sluzbe na koncecie i
      pojda spac po sluzbie. I tak im kolejny dzionek, a wlasciwie nocka minie.
      No coz jutro jeszcze koncercik RMFu nad Malta i od poniedzialku do roboty......
    • Gość: xaliemorph Re: poziom hałasu na juwenaliach - przesada IP: *.icpnet.pl 21.05.06, 01:14
      Wybacz ale ja wychodzę z założenia że skoro mieszkasz w mieście, to musisz też
      uwzględniać obecność czegoś takiego jak imprezy masowe, w innym wypadku
      proponuję wszelkim poszukujacym ciszę wyprowadzkę na wieś (ATSD ten kto mieszkał
      to wie że poranne zapuszczanie traktorów na pole potrafi skutecznie wybudzić).
      Impreza również nie była niespodziewana, tylko było o niej wiadomo od jakiegoś
      czasu. I nie żeby nie było, wcale nie uczestniczyłem w owej imprezie i też ją
      słyszałem, choć znacznie bardziej doskonale słyszałem koncert kultu nad Maltą w
      zeszłym roku, a wcale mi to nie przeszkadzało. W końcu nie mamy tego co weekend :)
    • hiphopowiec.man Przeciętny student na juwenaliach. 21.05.06, 15:36
      Cytat:
      [dostałem] mandata21.05.2006 08:39

Do tego sprawa działa się w deszczu - blankiety kompletnie przemokły i wpisy
      się zmyły W sumie mam tylko 1 kartkę ZA CO i puste blankiety

Pytanko: Płacić to? Jeżeli tak, to mam go sam wypisać czy iść na komisariat
      z tym?

Nie płacić? Jeżeli tak, to po jakim czasie przychodzi komornik czy jakieś
      ponaglenie czy coś takiego? (jak rok temu brachol dostał 50zł, to po miesiącu
      przyszło 63zł , a ja mam 300zł

hehehe Sapi

dobra, grzyb z tym - pochwalę się - proszę nie łączyć poniższych zdarzeń z
      użytkownikiem Bmw, a raczej ze studentem

100zł - "spożywanie alkoholu w miejscu do tego zabronionym" - drapnęli mnie
      jak szedłem chodnikiem z puchą dębowego

trochę mnie to zdenerwowało, trochę miałem już wypite i....

200zł - "używanie nieprzyzwoitych słów w miejscu publicznym" a konkretnie
      powiedziałem(w sumie wykrzyczałem) psom co o nich myślę...

Rzecz się działa w czwartek na juwenaliach, ale przynajmniej będzie co
      wspominać

www.skocz.pl/bldb
      • Gość: J Już dośc hałasu !!!!!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.05.06, 08:06
        Smutne jest to, że takie imprezy odbywają sie tylko w Polsce......cechuje nas
        całkowity brak wyrozumiałości dla innych i poczucie totalnej bezkarności....w
        każdym innym kraju europejskim hałas jest uważany za wykroczenie i podlega
        natychmiastowej interwencji policji.....szkoda, że tyle lat będzie musiało
        jeszcze upłynąc, zanim staniemy się wreszcie normalni....jedno jest pewne, w
        następnych wyborach NA PEWNO nie będę głosował na prezydenta Grobelnego, ktory
        pozwala bandzie decybelowych chuliganow terroryzowac całe centrum miasta.
        • Gość: Mariusz Re: Już dośc hałasu !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 21:52
          Jeśli ktoś sądzi, że takie imprezy odbywają się tylko w Polsce to chyba nigdy
          nie był za granicą albo wiadomości nie oglądał. Tak to bywa z ludźmi którzy nie
          mają co robić i siedzą w chacie pierdząć w stołek!! Ja byłem na Juwenaliach i
          było super do samego rana a nie uważam się za chuligana i terrorystę!! Posty o
          nadmiernym hałasie i innych bzdurach pojawiły sie jeszcze przed imprezą więc
          nie sądzę żeby ktoś się tym przejął :) Życzę wszystkim sztywniakom, wapniakom
          oraz ludziom ograniczonym żeby kolejne imprezy odbywały się pod ich oknami!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka