IP: spc:* / 126.132.11.* 21.01.03, 13:29
co sądzicie o poznańskiej kablówce? branie dodatkowych 2 czy 3 PLN od 1
lutego 2003 to chyba kpina z abonentów. Zostały wyłączone prawie wszystkie
programy niemieckie, francuskie, włoskie a w zamiast jakaś chała typu Tele5,
LaCinema, i od wczoraj DW, TV Centrum czy maraton reklamowy Mango 24. Jak tak
dalej pójdzie to znów będziemy odcięci od świata a przecież mamy wejść do
Unii Europejskiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: XXL Re: Kablówka IP: *.echostar.pl 21.01.03, 13:42
      A ja odkurzę starą antenę TV Sat i będę ich miał w nosie.
      Bo to co teraz jest w kablu to żenada.

I komu to przeszkadzało............
      • Gość: kartofel Re: Kablówka IP: *.icpnet.pl 21.01.03, 13:59
        Gość portalu: XXL napisał(a):

> A ja odkurzę starą antenę TV Sat i będę ich miał w nosie.
        > Bo to co teraz jest w kablu to żenada.
        >
        > I komu to przeszkadzało............

Jedna wielka klika - SZANTAŻ - nie mogę zrezygnować z pełnego pakietu w
        kablówce,bo inaczej koniec z Internetem -jestem ZMUSZONY opłacać pełen
        standartowy pakiet(a w nim samą chałę),inaczej nici z interenetem.
        Jezu to gorzej niż w komunie.
    • Gość: Arielka Re: Kablówka IP: 150.254.84.* 21.01.03, 13:45
      Popieram!To ich "zamiast" jest tragiczne.I to zamiast wszystkich programow
      niemieckich,francuskich i wloskich dodali telezakupy Mango (kto to oglada?!)i
      jakies inne beznadzieje
      • Gość: szoszo Re: Kablówka IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 21.01.03, 13:53
        A,niech ich wszystkich... :(
        • misza01 Re: Kablówka 21.01.03, 14:26
          Było ponad 50 programów, teraz jest 30 i jeszce ktoś chce za to więcej
          pieniędzy:( Kpisz czy o drogę pytasz. Muszę przeanalizować umowę, bo nie
          sądzę,żeby to podchodziło pod zmiany nie z ich winy. Ustawa jest jaka jest, ale
          nie zabrania operatorom nadawania RTL, DSF czy PrO 7. Nakazuje podpisać umowę.
          Niemożność czy nieumiejętność- nie wiem nie chcę oceniać- podpisania takich
          umów z nadawcami leży po stronie operatora. ja mam z kolei analogowy Canal+ i
          żeby go odbierać też muszę mieć pełen pakiet.
          BTW wie ktoś czy z cyfrówką jest taki sam problem?
          • canemuto internet... 21.01.03, 15:41
            jeszcze troche cierpliwosci i icp straci wszystkich klientow, przynajmniej ta
            ich czesc, ktorej skonczyla sie juz umowa:))) w Polsce (nie pamietam miasta)
            testowane sa juz lacza radiowe. abonament? kolo 60 zeta o ile pamiec mnie nie
            myli. jest roznica? jest - "radiowcy" nie serwuja mango 24 h... pozdro.
            • mantis1 internet...radiowy 22.01.03, 08:34
              zlacze radiowe juz dziala w Poznaniu od jakis at least 6 m-ce. provider firma
              tele2, oplata jak dobrze pamietam okolo najnizeszj w icp 120zl ale lacze
              slabsze tzn< 128kbs.
              • canemuto zatem... 22.01.03, 17:08
                ...nie mowimy tutaj o tej samej firmie - jak wspomnialem abonament w tamtej
                jest o polowe nizszy od icp. slabszy transfer? o ile wiem, to wlasnie za 128
                kb/s placi sie w icp 123 czy 124 zlote. podro
                • canemuto tele2 - kicha. 22.01.03, 17:33
                  firma o ktorej mowisz Mantis oferte ma slabiutka - lacza 128...wspoldzielone
                  przez 5-6 osob (no comments), abonament 105,93 od osoby, koszt instalacji od
                  osoby 319,93. istnieja tez szersze pasma (max. 512), ale musza byc one
                  wspoldzielone przez 9-10 osob. podsumowujac oferte (z zasiegiem) - kompletna
                  porazka. porownajmy z icp - zaplacilem za montaz 99 zeta (teraz jest chyba
                  jeszcze taniej), abonament 120 i troche - jak widac tele2 to zadna
                  konkurencja. czekam zatem na (wspomniana) powazna firme z ciekawymi cenami.
                  pozdro.
                  • Gość: mantis Re: tele2 - kicha. IP: *.icpnet.pl 23.01.03, 20:37
                    zgadzam sie ja nei napislaem ze tele 2 to dobra firma.
                    osobiscie na icp nie narzekam ( w przeciweinstwie do >userow)

konkurencja na rynku providerow jest poki co czysto iluzoryczna tak wiec na
                    razie nalezy chyba czekac:(
    • Gość: Manius Re: Kablówka IP: debian1:* / *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.03, 15:47
      Gość portalu: Arko napisał(a):

> co sądzicie o poznańskiej kablówce? branie dodatkowych 2 czy 3 PLN od 1
      > lutego 2003 to chyba kpina z abonentów. Zostały wyłączone prawie wszystkie
      > programy niemieckie, francuskie, włoskie a w zamiast jakaś chała typu Tele5,
      > LaCinema, i od wczoraj DW, TV Centrum czy maraton reklamowy Mango 24.

Dotąd byłem daleki od wiary w "teorie spiskowe" - ale nowelizacja ustawy w
      formie nie dającej operatorom kablówek czasu na wynegocjowanie i podpisanie
      umów to aburd!
      A skorzystają na tym platformy cyfrowe... Resztę sobie dopowiedzcie....

Do tego te p.... organizacje zarządzania prawami autorskimi - ile ich jeszcze
      się namnoży i łapę wyciągnie? Przecież "kablówka" nie tworzy nowych programów i
      nie ma jakiejś odrębnej klienteli - za prawa autorskie już zapłaciły stacje
      telewizyjne emitujące sygnał.
      Dojdzie do tego że znów wyrośnie na dachach las anten, tyle że satelitarnych.
    • Gość: zorro Re: Kablówka IP: proxy / *.poczta.poznan.pl 22.01.03, 07:55
      W zwiazku z niedotrzymaniem warunkow umowy proponuje zażadać na pismie obnizki
      abonamentu i jednoczesnie obnizyc kwoty placone co miesiac o 1/3.
    • Gość: Tele Re: Kablówka IP: 150.254.102.* 24.01.03, 13:32
      Skandal!!! W jakims wywiadzie typek z kablowki stwierdzil, ze koncentruja sie
      na programach polskojezycznych, bo reszta malo kto oglada. czyli maja nas w
      d....! A umow ponoc nie moga podpisywac, bo tamci zadaja za duzych oplat. No i
      zostajemy z calodobowym mango i jakimis ewangelickimi bredniami. Czy to jest w
      ogole legalne??? No i jeszcze chca podniesc abonament!!!
    • Gość: Tele Re: Kablówka IP: 150.254.102.* 24.01.03, 13:33
      A moze ich zasypac protestami???
      • Gość: pyrka Re: SKANDAL-Kablówka IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 24.01.03, 16:41
        Gość portalu: Tele napisał(a):

> A moze ich zasypac protestami???

"Zdaniem Federacji Konsumentów telewidzowie kablówek ponieśli STRATĘ , bo mają
        mniej programów.
        Jeśli dostawca programów wyszczególnił w umowie z abonentem, jakie programy
        będzie nadawał, a teraz ich nie nadaje, to klient może zerwać taką umowę.
        Nawet jeŚli przez kilka dni nie nadawano jakiegoś programu ,to klient może
        zwrócić się do operatora o bonifikatę lub OBNIŻENIE o kilka złotych abonamentu."

A wiecie co na to operatorzy kablówek?;

"Programy,które zniknęły, były bezpłatne.
        Abonenci,żeby je oglądać, płacą tylko opłatę techniczną ok.14,-zł.
        Więc nie podstaw do OBNIŻKI ABONAMENTU."

A więc jest podstawa aby była PODWYŻKA (o 3,- teraz 36,-na miesiąc)???
        ZA CO ???
        za telezakupy MANGO i puste ekrany(po RTL,ZDF,VOX,SAT1,TF1,M6) z planszami
        typu"zgodnie z obowiązującą od 1 stycznia 2003r. nowelizacją ustawy o
        prawie...zmuszeni jesteśmy zawiesić dostarczanie programu".

SKANDAL !!!
        • Gość: Piccolo_Jr Re: SKANDAL-Kablówka IP: *.icpnet.pl 24.01.03, 16:51
          Aktualnie w kablówce oprócz programów muzycznych (VIVA, VIVA polska, MTV),
          pakietu discovery, Planette, National Geografic, Reality TV i TVN24, BBC NEWS
          Sky One i CNN leci sama wiocha. I niech mi nikt nie pidoli o słabej
          oglądalności programów zagranicznych (tych które skasowali) bo sporo osób je
          oglądało. A zresztą od tego właśnie była kablówka żeby można było je oglądać
          jak mnie pamięć nie myli.
          • Gość: Marvin Re: SKANDAL-Kablówka IP: *.icpnet.pl 24.01.03, 20:33
            Gość portalu: Piccolo_Jr napisał(a):

> Aktualnie w kablówce oprócz programów muzycznych (VIVA, VIVA polska, MTV),
            > pakietu discovery, Planette, National Geografic, Reality TV i TVN24, BBC NEWS
            > Sky One i CNN leci sama wiocha. I niech mi nikt nie pidoli o słabej
            > oglądalności programów zagranicznych (tych które skasowali) bo sporo osób je
            > oglądało. A zresztą od tego właśnie była kablówka żeby można było je oglądać
            > jak mnie pamięć nie myli.

Racja !!! Teraz na kablu jest jedno wielkie góno. To juz lepiej kupić sobie
            dekoder Polsatu abo cyfre. Ta sama cena,a nawet nizsza a oferta ZDEVYDOWANIE
            ciekawsza. A tu człowiek teraz stoi pod murem bo jak sobie obnize pakiet to
            strace łącze internetowe kur.... co to jest za polityka??? Szukacie jeleni to
            iźcie na rykowisko i tam ich szukajcie. Tylko ten internet trzyma mnie przy tym
            kablu. Mam nadzieję, że już niedługo !!!
            • Gość: Manius Re: SKANDAL-Kablówka IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.03, 20:53
              To juz lepiej kupić sobie
              > dekoder Polsatu abo cyfre. Ta sama cena,a nawet nizsza a oferta ZDEVYDOWANIE
              > ciekawsza.

I może właśnie DLATEGO Panowie Posłowie uchwalili nowelizację ustawy własńie w
              takiej postaci?
              Natomiast umowy podsuwane przez operatorów TVK były bardzo ogólnikowe i dawały
              "kablarzom" prawo do zmiany ilości i rodzaju programów niemalże bez ograniczeń.
              Ja "wymusiłem" załącznik określający co mi mają dostarczać (opieczętowany), a
              umowa mówi "że zmiany mają mieć formę pisemną pod rygorem nieważności".
              I tylko czekam, aby przyp.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka