rydzyk_fizyk 06.07.06, 01:19 Ucho? Może wszystkie zrobił inżynier Henryk Kwaśniewski? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Guta Re: Awantura o dziecko z plakatu Czerwca '56 IP: *.icpnet.pl 06.07.06, 07:48 A co? Becikowe w Krakowie niskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Awantura o dziecko z plakatu Czerwca '56 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 07:56 Ooooggooooorki!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgryz Re: Awantura o dziecko z plakatu Czerwca '56 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 16:06 Niech rozstrzygną badanie genetyczne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfsd Re: Awantura o dziecko z plakatu Czerwca '56 IP: *.icpnet.pl 06.07.06, 17:12 phi. wszystkie bachory wygladaja tak samo. gazetka juz nie ma o czym pisac chyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Michał Anioł?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 09:38 Najpierw dziecko nazwała Michał Anioł a teraz chce zabłysnąć aferą ze zdjęciem. Michałkowi gratulujemy mamusi. Odpowiedz Link Zgłoś
nipoch Re: Michał Anioł?! 06.07.06, 10:26 Uwazam, iz sparwa powinna byc wyjasniona. Dosc czesto zdarza sie, ze zdjecia sa kradzione przez rozne agencje, czy osoby prywatne. Jesli fotograf ma odpwiednie oswiadczenie oraz oryginalne pliki zdjeciowe, to niech je pokaze i po sprawie. Szanujmy prawa innych, a i nasze beda szanowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Michał Anioł?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 13:55 Ale ja tu nie widzę kradzieży zdjęcia. Fotograf przyznał, ze robił Michałkowi zdjęcia i sprzedał je agencjom, więc sprawa jest między tą panią a fotografem. Być może się 3 lata temu nie dogadali albo pani nie pamięta co podpisywała. Dla Poznaniaków problemem jest czy dziecko na plakacie to Poznaniak czy Krakus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bistry Chyba tej kobiecie chodzi jednak o pieniadze IP: *.compi.net.pl 06.07.06, 20:02 Bo jak nie wiadomo o co, to wiadomo, ze o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: Michał Anioł?! 06.07.06, 13:56 Aga napisał(a): > Najpierw dziecko nazwała Michał Anioł a teraz chce zabłysnąć aferą ze zdjęciem. > Michałkowi gratulujemy mamusi. *********************************** LUDZIE POWARIOWALI !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwa rózne! Re: Awantura o dziecko z plakatu Czerwca '56 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 10:36 przeciez wystraczy sie przyjzec temu zdjeciu... to zupelnie dwa inne bobasy... zazdrosna krakowianka :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Matka powiedziała, że jej dziecko ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 12:17 PAZURKI. TO nie moze być zatem poznaniak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xhejn Re: Awantura o dziecko z plakatu Czerwca '56 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.06, 14:24 No przyjrzałem się. Bardzo prawdopodobne jest, że to to samo dziecko. No to sobie wydawcy plakatu nagrabili, trzeba będzie płacić. Może to kogoś nauczy, że za publikację wizerunku się płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Re: Awantura o dziecko z plakatu Czerwca '56 06.07.06, 15:29 Gość portalu: xhejn napisał(a): > No przyjrzałem się. Bardzo prawdopodobne jest, że to to samo dziecko. No to > sobie wydawcy plakatu nagrabili, trzeba będzie płacić. Może to kogoś nauczy, że > za publikację wizerunku się płaci. Za "bardzo prawdopodobne" jeszcze sie nic nie placi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xhejn Re: Awantura o dziecko z plakatu Czerwca '56 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.06, 16:13 Oczywiście, ale nie chciało mi się rozdrabniać, że "jeżeli to się potwierdzi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Policjant Trzeba przesluchac oba dzieciaki IP: *.compi.net.pl 06.07.06, 20:04 i powolac komisje sledcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czepialska Re: Awantura o dziecko z plakatu Czerwca '56 IP: *.sympatico.ca 06.07.06, 14:42 Ktos tu wypowiedzial zdanie ze robil zdjecie na porodowce.Dzieciak z plakatu na moj gust ma troche wiecej niz kilka godzin badz kilka dni.Ale to moj gust.Chyba ze urodzil sie wielkolud. Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek1 Re: Awantura o dziecko z plakatu Czerwca '56 06.07.06, 14:54 Dokładnie. Dwa różne bobasy. Aż dziw bierze, że matka nie poznaje, że to na plakacie to nie jej dziecko :-o Może po prostu nie chce się dobrze przypatrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajzol Re: Awantura o dziecko z plakatu Czerwca '56 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 10:40 Ręce precz krakowskiej cyganerii od poznańskich dzieci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: Awantura o dziecko z plakatu Czerwca '56 06.07.06, 13:58 oj ajzol, ajzol składasz się jak scyzoryk Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_xx Przecież to Ryszard Kalisz ! 06.07.06, 13:04 ... a przynajmniej bardzo podobny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Przecież to Ryszard Kalisz ! IP: *.compi.net.pl 06.07.06, 19:56 Wypisz wymaluj. I tak samo sie zlosci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Beger Re: Przecież to Ryszard Kalisz ! IP: *.compi.net.pl 06.07.06, 19:57 SLD ma wypisane na twarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Kalisz Re: Przecież to Ryszard Kalisz ! IP: *.compi.net.pl 06.07.06, 19:59 Bede sie upominal o honorarium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salomon Proponuje rozciąć dziecko mieczem IP: 217.17.38.* 06.07.06, 13:08 To jest stary, wypróbowany sposób na rozwiązanie takich sporów. Odpowiedz Link Zgłoś
3bi Re: Awantura o dziecko z plakatu Czerwca '56 06.07.06, 13:12 hehehe ale jaja, a to jest synek mojej siostry koleżanki i na bank jest Poznaniakiem!! ale jaja, co te baby by nie zrobiły dla kasy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: di Re: Awantura o dziecko z plakatu Czerwca '56 IP: *.icpnet.pl 06.07.06, 13:25 przecie michal jest o wiele bardziej spasiony, o co chodzi?? Eh mamusia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi Po co te awantury? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 06.07.06, 13:44 O ile się orientuję to takie zdjęcia i tak są obrabiane komputerowo, tak że nikt do końca nie pozna kogo przedstawia. Zresztą noworodki wszystkie są do siebie podobne - wystarczy zobaczyć taką stronę GW gdzie zamieszczają wszystkie zdjęcie z danego dnia i szpitala (nb. czy GW ma zezwolenie od każdej mamusi na publikację?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xhejn Re: Po co te awantury? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.06, 14:20 Sam jesteś do wszystkich podobny. Noworodki się różnią, jak wszyscy inni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Po co te awantury? IP: *.sympatico.ca 06.07.06, 14:48 Juz nie podciagaj pod obrobke komputerowa wszystkiego.Owszem mozne pozmieniac to i owo, nawet szczery usmiech co moj malzonek zrobil, ale bez przesady.Wiem co program do obrobki zdjec moze zrobic a znam jego moc tylko w jakis 25%.Kazdej modelce mozna zafundowac perfekcyjna cere, ale juz nie przesadzajmy tak bardzo zeby za kazdym razem idealnie i tak samo zmieniac rysy jej twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukasK Galeria noworodków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 17:12 > zobaczyć taką stronę GW gdzie zamieszczają wszystkie > zdjęcie z danego dnia i szpitala (nb. czy GW ma zezwolenie > od każdej mamusi na publikację?). Jak żona leżała na oddziale poporodowym, wpadł pan z aparatem i powiedział, że jest z Poznańskiej i mają taki dział, gdzie są zdjęcia noworodków. Przepędziłem tego fotografa oczywiście, ale pozostałe panie bardzo się cieszyły, że ich dzieci będą w gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek To sprawka PO IP: *.cable.satra.pl 06.07.06, 14:13 Kurski to wszystko wyjaśni, niebawem Odpowiedz Link Zgłoś
sawicka02 Re: Awantura o dziecko z plakatu Czerwca '56 06.07.06, 14:38 Ja tez jestem pewna ze to moja corka, urodzona 15 lat temu. Tylko jak oni zabrali to moje zdjecie , zwaszcza ze bylo robione we Francji i tylko przez moje meza ?????!!!!! Oj , oj zakochane w swoim dziecku matki, tak piejkne niemowleta rodza sie kazdego dnia.... i nie tylko w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uoj...pani sawicka Re: Awantura o dziecko z plakatu Czerwca '56 IP: *.ny325.east.verizon.net 06.07.06, 17:16 przeciez ten dzieciak z plakatu jest oblesnawy...no sorry-ale patrzec sie nie da za dlugo i zreszta,jak rozumiem-taki chyba byl zamysl artystyczny? dzieciak nie mial byc ladny...sliczny bobasek raczej nie wchodzil tu w gre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leman Re: Awantura o dziecko z plakatu Czerwca '56 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 14:50 Coś Dżast ma ostatnio złą prasę. Zmowa jakaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwabe hehe - wkrótce przedstawimy... IP: *.orange.pl 06.07.06, 14:57 ... jak tylko takowe sporządzimy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szelkand Re: Awantura o dziecko z plakatu Czerwca '56 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 15:10 Skoro:(cytat)"Aby zamknąć temat, wkrótce przestawimy dokumenty potwierdzające", to chyba nie ma sprawy. Wiadomo, że jak się dokumenty odpowiednio poprzestawia to wyjdzie zawsze na nasze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tropi Komisja Śledcza to wyjaśni - oświadczył... IP: *.crowley.pl 06.07.06, 15:41 zajął się tym "SZERLOK"-Ziobro przy aplauzie Wszy-Kurskiego, Konia-Giertycha, i Barana-Andrew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tec Re: Awantura o dziecko z plakatu Czerwca '56 IP: *.crowley.pl 06.07.06, 16:02 Żenująca ta krakowianka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xhejn Re: Awantura o dziecko z plakatu Czerwca '56 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.06, 16:15 A co w tym żenującego? Jej dziecku robili zdjęcia a tym wieku. Dziecko ze zdjęcia jest przynajmniej podobne do jej dziecka. Za publikację nikt jej nie zapłacił. Najnaturalniejszą rzeczą jest zacząć dochodzić swoich, z dużym prawdopodobieństwem naruszonych, praw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JPIII Re: Awantura o dziecko z plakatu Czerwca '56 IP: 80.51.199.* 06.07.06, 16:18 poje....o was wszystkich!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xhejn Re: Awantura o dziecko z plakatu Czerwca '56 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.06, 16:24 Stary, jest kapitalizm. Podobno Naród tak wlaczył, że już od 56 domagał się tego kapitalizmu. No to jak jest kapitalizm, to trzeba płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal płacić za co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 18:45 za to że ktoś sobie ubrdał że to jego dziecko na plakacie? Stuknij się w czółko średnio myślące. Najpierw trzeba udowodnić swoje oskarżenia, w sytuacji wątpliwej na razie mamy jeszcze domniemanie niewinności. A jakie ona ma argumenty? "No popatrzcie tylko, czyż to nie mój Michałek?". Mówiąc szczerze - owszem, Michałek jest TROCHĘ podobny. No i co? Każdy ma kilku sobowtórów na świecie, szansa że się trafi w Polsce kilka podobnych niemowlaków jest bliska 100%. Poza tym, kapitalisto, podobno jej nie chodzi o pieniądze tylko o to, że "została potraktowana jak przedmiot" :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki te plakaty nie służyły celom reklamowym, cel IP: *.akron.net.pl / *.akron.net.pl 06.07.06, 20:12 był zgoła inny; to nie żaden zakichany market robił reklamę pieluch, tylko przypomniano wydarzenie historyczne mamuśce - anielicy coś się wyraźnie pomyliło gdyby na taki plakat trafiło zdjęcie mojego dziecka, byłabym zadowolona, a nie darłabym gębę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romuald Re: Awantura o dziecko z plakatu Czerwca '56 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 16:34 TO JESTEM JA. Urodziłem się 06 czerwca 1956 roku i 28 czerwca 1956 miałem 3 tygodnie i wtedy mama zrobiła mi to zdjęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia a ja nie dostałam żadnej ulotki IP: *.icpnet.pl 06.07.06, 16:51 i moi sąsiedzi też nie. a chciałabym, na pamiątkę. gdzie można się zgłaszac w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: a ja nie dostałam żadnej ulotki IP: *.icpnet.pl 06.07.06, 20:39 ja tez nie dostalam ulotki i nie moi znajomi tez - stare miasto i jeżyce nie dostaly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia UWAGA: AFERA IP: *.icpnet.pl 06.07.06, 21:11 Rataje (a przynajmniej ich część) też nie dostały. gdzie się podziały ulotki? a może ich nie było? gdzie się podziały więc pieniądze przeznaczone na ulotki? zawaliło Miasto czy poczta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Awantura o dziecko z plakatu Czerwca '56 IP: *.lublin.mm.pl 06.07.06, 17:03 ale spaśluch z tego dziecka. Bleee, oczy chyba po chińczyku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Awantura o dziecko z plakatu Czerwca '56 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 18:05 pokaż no swoje zdjęcie gdy dziecięciem byłeś/aś, dopiero później krytykuj dziecko jak dziecko, fakt, że podobne do tego na plakacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon ło rety co za nius IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 06.07.06, 17:13 wielka sensacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co za bzdety Re: Awantura o dziecko z plakatu Czerwca '56 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 17:26 Lepiej gazetka napisalaby o ostatnim porcesie "małżeństwa gejowskiego" w Anglii, które gwałciło 5 adoptowanych chłopców. Bo znaną sprawe morderstwa dokonanego przez lesbijkę na córeczce, która nie chciała zapomniec o swoim ojcu i nie chciała zaakceptowac partnerki swojej "mamusi", politycznie poprawne media pomineły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz11 Zero, dlaczego nie ma jeszcze tam prokuratora ? IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 06.07.06, 17:33 Lenisz się, a tu zaczynają obrażać świętość narodową. Odpowiedz Link Zgłoś