Dodaj do ulubionych

Warszawa jak Ułan Bator

IP: *.teleaudio.com.pl 09.02.03, 14:43
W stołecznym wydaniu wczorajszej Gazety Wyborczej jest duży tekst o
planowanej zabudowie centrum Warszawy. W tym tekście jeden z architektów
mówi, że trzeba coś w końcu zrobić, żeby Warszawa przestała wyglądać jak Ułan
Bator. Piszę o tym na forum, bo od razu sobie pomyślałem, że Wam się to
spodoba :)
Obserwuj wątek
    • Gość: herk Re: Warszawa jak Ułan Bator IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 16:50
      on to powiedział odnośnie placu Defilad który ziedługo będzie sie zmieniał w
      kawałek XXI wiecznego centrum
      w Poznaniu sie na to nie zanosi i wyglada na to że tu nie mała działka ale całe
      centrum jest jak Ułan Bator
      Tereny tergowe, biurowiec Delta, ścisłe centrum...
      www.icpnet.pl/~carry/KAJETAN/DSC00127.JPG
      • Gość: Tom Re: Warszawa jak Ułan Bator IP: *.teleaudio.com.pl 09.02.03, 17:33
        Gość portalu: herk napisał(a):

> on to powiedział odnośnie placu Defilad który ziedługo będzie sie zmieniał w
        > kawałek XXI wiecznego centrum

Zgadza się, mówił o placu Defilad.

> w Poznaniu sie na to nie zanosi i wyglada na to że tu nie mała działka ale
        całe
        >
        > centrum jest jak Ułan Bator
        > Tereny tergowe, biurowiec Delta, ścisłe centrum...
        > <a
        href="http://www.icpnet.pl/~carry/KAJETAN/DSC00127.JPG"target="_blank">www.i
        > cpnet.pl/~carry/KAJETAN/DSC00127.JPG</a>

Po pierwsze, plac Defilad to chyba nie jest mała działka, jak twierdzisz. Po
        drugie, obejrzałem to zdjęcie, do którego link dołączyłeś, wnikliwie i jakoś
        nie zauważyłem na nim hal takich jak pod Pałacem Kultury.
        Nie chcę wdawać się w dyskusję, ale nie próbuj mnie przekonać, że centrum
        jakiegokolwiek polskiego dużego miasta (w tym Poznania) wygląda równie źle jak
        centrum Warszawy. u jest po prostu najgorzej i trudno, musimy na razie sie z
        tym pogodzić, a potem to zmienić. Może się uda, bo takie symulacje jak ostatnio
        w Stołecznej, to widuję od kilku lat, ale jakoś nigdy jeszcze z tego nic nie
        wyszło. Mam nadzieję, że tym razem wyjdzie.
        Pozdrawiam
        • Gość: herk Re: Poznań jak Tirana IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 18:37
          Gość portalu: Tom napisał(a):

> Gość portalu: herk napisał(a):
          >
          > > on to powiedział odnośnie placu Defilad który ziedługo będzie sie zmieniał
          > w
          > > kawałek XXI wiecznego centrum
          >
          > Zgadza się, mówił o placu Defilad.
          >
          > > w Poznaniu sie na to nie zanosi i wyglada na to że tu nie mała działka ale
          >
          > całe
          > >
          > > centrum jest jak Ułan Bator
          > > Tereny tergowe, biurowiec Delta, ścisłe centrum...
          > > <a
          > href="http://www.icpnet.pl/~carry/KAJETAN/DSC00127.JPG"target="_blank">www.i
          > > cpnet.pl/~carry/KAJETAN/DSC00127.JPG</a>
          >
          > Po pierwsze, plac Defilad to chyba nie jest mała działka, jak twierdzisz. Po
          > drugie, obejrzałem to zdjęcie, do którego link dołączyłeś, wnikliwie i jakoś
          > nie zauważyłem na nim hal takich jak pod Pałacem Kultury.
          > Nie chcę wdawać się w dyskusję, ale nie próbuj mnie przekonać, że centrum
          > jakiegokolwiek polskiego dużego miasta (w tym Poznania) wygląda równie źle
          jak
          > centrum Warszawy. u jest po prostu najgorzej i trudno, musimy na razie sie z
          > tym pogodzić, a potem to zmienić. Może się uda, bo takie symulacje jak
          ostatnio
          >
          > w Stołecznej, to widuję od kilku lat, ale jakoś nigdy jeszcze z tego nic nie
          > wyszło. Mam nadzieję, że tym razem wyjdzie.
          > Pozdrawiam

hehe żadne innne miasto nie ma tylu inwestycji w centrum co Warszawa i dlatego
          taka róznica, bez wzgledu na to czy plac Defilad(25ha, całe centrum ma około 20
          razy tyle) jest pusty czy nie, ogladając centrum Poznania z AE widać że nawet
          za 30 lat centrum Poznania nie będzie wygladało jak pusty plac Defilad, coz za
          nowoczesność w centrum Poznania, jakie piękne tereny targowe, kilkanascie
          blaszanych hal obok siebie a jaka okolica, w niczym nie przypomina miasta,
          jakiś wielki gnojownik, torowiska, druga strona wygląda podobnie, "wiezowiec"
          PCF a tuz obok jakies łaki tak jakby już się miasto skonczyło i wieś zaczęła, a
          jeszcze wcześniej jakiś wielki bazar, tez gdzieś mam zdjęcie, wydaje się że to
          centrum Poznania jest jednym z najgorszych

zapraszam do mojej galerii inwetycji z centrum Warszawy
          community.webshots.com/user/herknowitzky
          pozdr.
          • Gość: krzyszt0f Re: Poznań jak Tirana IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 18:43

> hehe żadne innne miasto nie ma tylu inwestycji w centrum co Warszawa i
            dlatego
            > taka róznica, bez wzgledu na to czy plac Defilad(25ha, całe centrum ma około
            20
            >
            > razy tyle) jest pusty czy nie, ogladając centrum Poznania z AE widać że nawet
            > za 30 lat centrum Poznania nie będzie wygladało jak pusty plac Defilad, coz
            za
            > nowoczesność w centrum Poznania, jakie piękne tereny targowe, kilkanascie
            > blaszanych hal obok siebie a jaka okolica, w niczym nie przypomina miasta,
            > jakiś wielki gnojownik, torowiska, druga strona wygląda podobnie, "wiezowiec"
            > PCF a tuz obok jakies łaki tak jakby już się miasto skonczyło i wieś zaczęła,
            a
            >
            > jeszcze wcześniej jakiś wielki bazar, tez gdzieś mam zdjęcie, wydaje się że
            to
            > centrum Poznania jest jednym z najgorszych

dobrze gada

gdy popatrzec w dol z ostatniego pietra AE to sie wlos jezy na glowie
          • Gość: Zastęp Oszołoma Re: Poznań jak Tirana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.03, 22:09

>>
            >
            > hehe żadne innne miasto nie ma tylu inwestycji w centrum co Warszawa i
            dlatego
            > taka róznica, bez wzgledu na to czy plac Defilad(25ha, całe centrum ma około
            20
            >
            > razy tyle) jest pusty czy nie, ogladając centrum Poznania z AE widać że nawet
            > za 30 lat centrum Poznania nie będzie wygladało jak pusty plac Defilad, coz
            za
            > nowoczesność w centrum Poznania, jakie piękne tereny targowe, kilkanascie
            > blaszanych hal obok siebie a jaka okolica, w niczym nie przypomina miasta,
            > jakiś wielki gnojownik, torowiska, druga strona wygląda podobnie, "wiezowiec"
            > PCF a tuz obok jakies łaki tak jakby już się miasto skonczyło i wieś zaczęła,
            a
            >
            > jeszcze wcześniej jakiś wielki bazar, tez gdzieś mam zdjęcie, wydaje się że
            to
            > centrum Poznania jest jednym z najgorszych
            >
            > zapraszam do mojej galerii inwetycji z centrum Warszawy
            > <a
            href="http://community.webshots.com/user/herknowitzky"target="_blank">commun
            > ity.webshots.com/user/herknowitzky</a>
            > pozdr.

- Dla kogo stawiacie te wieżowce? dla Bin Ladena?
      • Gość: kukmajst Re: Warszawa jak Ułan Bator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.03, 18:43

Ścisłe centrum to jest w obrębie "ringu" Stuebena.
      • Gość: eee Re: Warszawa jak Ułan Bator IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.02.03, 19:28

> on to powiedział odnośnie placu Defilad który ziedługo będzie sie zmieniał w
        > kawałek XXI wiecznego centrum
        > w Poznaniu sie na to nie zanosi i wyglada na to że tu nie mała działka ale
        całe
        >
        > centrum jest jak Ułan Bator
        > <a
        href="http://www.icpnet.pl/~carry/KAJETAN/DSC00127.JPG"target="_blank">www.i
        > cpnet.pl/~carry/KAJETAN/DSC00127.JPG</a>

Ta fotka to z poznania czy Ułan Bator he he?
        • Gość: Bladyrunner Re: Warszawa jak Ułan Bator IP: *.gazeta-handlowa.com.pl 10.02.03, 15:26
          Lubię takie zdjęcia jak w tej twojej galeri.
          To taka mieszanina kultur :)
          Cygański pałac ze szkła owinięty prawosławnym paperem toaletowym z żydowskim
          napisem "Biura sprzedam za grosze! Biura!!!"
          Taka Warszawa to miasto z prawdziwym dziedzictwem - zawsze taka była...
          • Gość: asd Re: Warszawa jak Ułan Bator IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.03, 16:32
            Gość portalu: Bladyrunner napisał(a):

> Lubię takie zdjęcia jak w tej twojej galeri.
            > To taka mieszanina kultur :)
            > Cygański pałac ze szkła owinięty prawosławnym paperem toaletowym z żydowskim
            > napisem "Biura sprzedam za grosze! Biura!!!"
            > Taka Warszawa to miasto z prawdziwym dziedzictwem - zawsze taka była...

czesc bladychuj!!! jak tam sprzedaz twojej pedofilskiej gazetki klozetowej -
            gazety pedofilowo-handlowej? slyszalem ze ostatnio naklad spadl wam o
            polowe!!!!!! tragedia!!!!! bladychuju staraj sie, staraj, bo cie wywala z tego
            szmatlawca na bruk!!!!!!!!!
            • Gość: KH. :) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 18:32
              Plac Defilad w Warszawie to mniej niż 1/20 bardzo ścisłego centrum. Jest z nim
              problem, bo nie było planu zagospodarowania przestrzennego (jak mozecie
              przeczytac w artykule teraz juz bedzie). Co do innych miejsc w Centrum był
              takowy i to umozliwilo inwestycje, których jest od groma i ciut ciut. Kto był w
              Warszawie 10 lat temu i przyjedzie teraz mało co pozna. Warszawa sie rozrosła,
              centrum wyładniało, a jak dojdzie do tego Pl. defilad to wyjdzie zajebiste
              city. I tyle.
              Na razie popatrzcie na swoj Poznan i zajmijcie sie sobą, pilnujcie zebtyy od
              Was nie uciekały inwestycje, a za 10 lat popatrzcie na okolice
              Pałacu.Pozdrawiam~!
              • Gość: Bladyrunner Re: :) IP: *.gazeta-handlowa.com.pl 10.02.03, 18:47
                > Na razie popatrzcie na swoj Poznan i zajmijcie sie sobą, pilnujcie zebtyy od
                > Was nie uciekały inwestycje, a za 10 lat popatrzcie na okolice
                > Pałacu.Pozdrawiam~!

Gościu !
                Nie wiesz co piszesz!
                Odgórna centralizacja kraju doprowadzi do tego, że takie polskie miasta jak
                Poznań zostana sprowadzone do rangi wiosek.
                Nie ma przyszłości dla nikogo prócz warszawy.
                Przynajmniej na razie jest taka polityka prowadzona. Jak mozna pilnować
                inwestycje jeśli polityka państwa jest taka, że doprowadza do masowej migracji
                wszystkich firm do warszawy?
                • Gość: KH. Re: :) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 19:09
                  Mi to zajebiście na rękę :) Zgadzam sie z Tobą i vchcę żeby tak było. NIgdy nie
                  pałałem sentymentem i miłością do Poznania. W przeciwieństwie do takiego np.
                  Gdańska który mam nadziej sobie porazdzi bo jest mniejszy i ma morze. A Poznań?
                  Mi zwisa.
                  Warszawa rządzi! ;) hehe
                  • Gość: bart Re: :) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 19:16
                    Gość portalu: KH. napisał(a):

> Mi to zajebiście na rękę :) Zgadzam sie z Tobą i vchcę żeby tak było. NIgdy
                    nie
                    >
                    > pałałem sentymentem i miłością do Poznania. W przeciwieństwie do takiego np.
                    > Gdańska który mam nadziej sobie porazdzi bo jest mniejszy i ma morze. A
                    Poznań?
                    >
                    > Mi zwisa.
                    > Warszawa rządzi! ;) hehe

Oto przykłąd jak warszawiacy pracują na to, że poznaniacy ich niecierpią -
                    podobnie zreszta jak prawie cała Polska.
                    • Gość: KH Re: :) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 19:20
                      to też mi zwisa :)
                    • heweliusz9 Re: pedałek asd z czereśniackiego wrocławka 10.02.03, 19:21
                      umyj dupe ciulu, do Poznania wasza wiocha nie dorasta do piet
                    • Gość: Rafis Re: :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.03, 19:23
                      Gość portalu: bart napisał(a):

> Gość portalu: KH. napisał(a):
                      >
                      > > Mi to zajebiście na rękę :) Zgadzam sie z Tobą i vchcę żeby tak było. NIgd
                      > y
                      > nie
                      > >
                      > > pałałem sentymentem i miłością do Poznania. W przeciwieństwie do takiego n
                      > p.
                      > > Gdańska który mam nadziej sobie porazdzi bo jest mniejszy i ma morze. A
                      > Poznań?
                      > >
                      > > Mi zwisa.
                      > > Warszawa rządzi! ;) hehe
                      >
                      > Oto przykłąd jak warszawiacy pracują na to, że poznaniacy ich niecierpią -
                      > podobnie zreszta jak prawie cała Polska.

Ale szczery przynajmniej :)
                      Tym tekstem rozbił mnie kompletnie he he
                      • Gość: Bladyrunner Re: :) IP: *.gazeta-handlowa.com.pl 10.02.03, 19:58
                        Hehe...
                        Warsza(tfu)wiak
                        To czemu nie pałasz do nas sympatią to strach gnojku.
                        Wiesz dobrze, że po wejściu do UE role moga się odwrócić i ściana zachodnia was
                        zniszczy czego sobie i innym zaciekłym poznańsko-wrocławskim forumowiczom życzę.
                        Wyobrażasz sobie śmieszny warszawiaczku dzionek, w którym nagle warszawskie
                        media podają przerażającą informację o tym, że inwestorzy nie są zachwyceni z
                        osiadania się za bugiem czy tam wisłą?
                        Dwa lata później w Poznaniu i Wrocławiu inwestycji jest dwa razy więcej niż w
                        Warszawie i łodzi razem wziętych.
                        Czy myślisz że taki proces rozbudowy tych miast mógłby się kiedyś skończyć?
                        Jesteśmy miastami zachodu - nigdy Moskwa nie będzie Berlinem ani Londynem!
                        Podobne relacje są między nami.
                        To co się teraz dzieje jest sztuczne - spowodowane centralizacją, która jest
                        taką dzisiejszą komuną - tworem sztucznym, który musi upaść jak i komuna upadła.
                        Ogrom warszawskich inwestycji powoduje, że nikt sobie nie wyobraża by mogło być
                        inaczej. Ale to nie będzie trwać wiecznie.
                        Inwestorzy są zmuszani do lokowania przedstawicielstw w Warszawie - inaczej nie
                        moga się znaleźć w skorumpowanej do granic polsce. Polska to chory kraj i wy
                        tego nie widzicie bo jesteście zaślepieni swoimi inwestycjami na siłę.
                        Pompowanie inwestycji w Warszawie ma pewien cel - politycy chcą aby stolica nie
                        stała sie po wejściu do UE prawdziwym zadupiem. Wiedzą, że Warszawie kiedyś i
                        tak pozostaną tylko urzędy albo pole do uprawy.
                        Jesteś przygotowany na inną pracę niż biurową?
                        Za 10 lat nie będziesz miał perspektyw w biurze śmieszy pokurczu.
                        • Gość: Rafis Re: :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.03, 20:06
                          Gość portalu: Bladyrunner napisał(a):

> Hehe...
                          > Warsza(tfu)wiak
                          > To czemu nie pałasz do nas sympatią to strach gnojku.
                          > Wiesz dobrze, że po wejściu do UE role moga się odwrócić i ściana zachodnia
                          was
                          >
                          > zniszczy czego sobie i innym zaciekłym poznańsko-wrocławskim forumowiczom
                          życzę
                          > .
                          > Wyobrażasz sobie śmieszny warszawiaczku dzionek, w którym nagle warszawskie
                          > media podają przerażającą informację o tym, że inwestorzy nie są zachwyceni
                          z
                          > osiadania się za bugiem czy tam wisłą?
                          > Dwa lata później w Poznaniu i Wrocławiu inwestycji jest dwa razy więcej niż
                          w
                          > Warszawie i łodzi razem wziętych.
                          > Czy myślisz że taki proces rozbudowy tych miast mógłby się kiedyś skończyć?
                          > Jesteśmy miastami zachodu - nigdy Moskwa nie będzie Berlinem ani Londynem!
                          > Podobne relacje są między nami.
                          > To co się teraz dzieje jest sztuczne - spowodowane centralizacją, która jest
                          > taką dzisiejszą komuną - tworem sztucznym, który musi upaść jak i komuna
                          upadła
                          > .
                          > Ogrom warszawskich inwestycji powoduje, że nikt sobie nie wyobraża by mogło
                          być
                          >
                          > inaczej. Ale to nie będzie trwać wiecznie.
                          > Inwestorzy są zmuszani do lokowania przedstawicielstw w Warszawie - inaczej
                          nie
                          >
                          > moga się znaleźć w skorumpowanej do granic polsce. Polska to chory kraj i wy
                          > tego nie widzicie bo jesteście zaślepieni swoimi inwestycjami na siłę.
                          > Pompowanie inwestycji w Warszawie ma pewien cel - politycy chcą aby stolica
                          nie
                          >
                          > stała sie po wejściu do UE prawdziwym zadupiem. Wiedzą, że Warszawie kiedyś
                          i
                          > tak pozostaną tylko urzędy albo pole do uprawy.
                          > Jesteś przygotowany na inną pracę niż biurową?
                          > Za 10 lat nie będziesz miał perspektyw w biurze śmieszy pokurczu.

Trudno sie z tym nie zgodzic :) choc troszke to potrwa.
                          • Gość: Poznaniak z Wwy Re: :) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 01:00
                            no przesadziłeś.... Chyba nie byłeś w Warszawie i nie wiesz ze nie ma bata, aby
                            ją dogonić, a co dopiero przegonoć. Za 10 lat tu będzie jeszcze wiecej biur i
                            urzedów niz jest teraz. :(
                            • Gość: Bladyrunner Re: :) IP: *.gazeta-handlowa.com.pl 11.02.03, 16:14
                              Tak właśnie o to chodzi.
                              Nikomu się to w głowie nie mieści.
                              Czy nie możesz zrozumieć, że to jest wynik patologii?
                              • Gość: Stan jedno jest pewne IP: 217.67.199.* 11.02.03, 17:35
                                Ułan Bator czu Tirana, wszystko jedno jak bardzo ktoś sobie bedzie wymyślał,
                                żeby udowodnić własne racje...
                                Jedno jest pewne: jak przyjedziesz pociagiem do Poznania i wyjdziesz z dworca,
                                to jednak masz miasto. Po prostu: miasto. patrzysz w lewo, patrzysz w prawo -
                                jest ulica, kamienice, samochody, tramwaje. Gdziekolwiek w tym mieście się
                                pojawisz, czujesz, że jestes w miescie. Jak natomiast wyjdziesz na Centralnym w
                                Warszawie, to masz kawałek miasta (południowa częśc Alej Jerezolimskich) i
                                kawałek bazaru. Pod Pałacem na szczęście nie jest już tak żle jak było kilka
                                lat temu, bo rozpędzili te budy i inne szczęki, ale to jeszcze nie znaczy, że
                                już jest OK. Wciąż jest plac (sam w sobie nie jest on niczym złym, po prostu
                                taka powojenna zabudowa i już), a na tym placu niczym nie osłonięte, nie ukryte
                                pasiaste hale. No i to jest niestety syf.
                                A jedź pod Sobieskiego, zobacz co tam jest. Budy, takie same jak na początku
                                lat 90-tych. Żenada. Teraz sobie wyobraź, że ktoś przyleciał z Londynu na
                                Okęcie i taksówką pojechał do hotelu Sobieski, wszedł do pokoju i spojrzał
                                przez okno. Co widzi? Syf!
                                • Gość: herk Re: jedno jest pewne IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.02.03, 18:04
                                  przy pl.Zawiszy nie ma zadnych budek bo juz dawno zlikwidowali, teraz buduja
                                  tam hotel, co do Centralnego to tuż obok budują ZT, po drugiej stronie jest
                                  podobnej wielkości działka pod zabudwe i to wysoką a dodatkowo do zabudowania
                                  jest cała pierzeja pn, i jest duze zainteresowanie tymi terenami, jak myslisz
                                  jak to będzie wygladało za lat 10, zaj..., a co do dworca w Poznaniu to właśnie
                                  widac jakie to jest miasto, jakies hangary pod nazwą targi, dalej jakieś tory a
                                  potem pole i łąka, rzeczywiście czuć miasto...
                                  • Gość: picia Re: jedno jest pewne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 20:32

> przy pl.Zawiszy nie ma zadnych budek bo juz dawno zlikwidowali, teraz buduja
                                    > tam hotel, co do Centralnego to tuż obok budują ZT, po drugiej stronie jest
                                    > podobnej wielkości działka pod zabudwe i to wysoką a dodatkowo do zabudowania
                                    > jest cała pierzeja pn, i jest duze zainteresowanie tymi terenami, jak myslisz
                                    > jak to będzie wygladało za lat 10, zaj..., a co do dworca w Poznaniu to
                                    właśnie
                                    >
                                    > widac jakie to jest miasto, jakies hangary pod nazwą targi, dalej jakieś tory
                                    a
                                    >
                                    > potem pole i łąka, rzeczywiście czuć miasto...

Dokładnie. Nie Nasz współczesnych Warszawiaków wina, ze Warszawa wyglądała tak
                                    jak wyglądała. Zburzona w 80% (a poznań?), odbudowana przez komunistycznych
                                    nieudaczników. I o co tym poznaniaczkom chodzi? Są zazdrośni, ze w Warszawie
                                    idzie ku lepszemu i to nie tylko dzięki centralizacji.
    • Gość: Zastęp Oszołoma Re: Warszawa jak Ułan Bator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.03, 22:03
      Warszawa pod wzgledem architektonicznym może bardziej przypomina Mińsk zaś pod
      wzzględem bezpieczeństwa Chicago lat 30ch XXw ieku
      • Gość: O. Re: Warszawa jak Ułan Bator IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 23:43
        Koleś, pierdolnij się w łeb... Chyba w Wawce nie byłeś.
    • Gość: Bosman I wygląd i mentalność jak z Ułan Bator IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.02.03, 01:49

> Warszawa wygląda jak Ułan Bator.

I nie da sie temu zaradzic, pod siebie, pod siebie.

Ale chyba niepotrzebnie obrazam mieszkancow Ułan Bator ktorzy podobno są
      bardzo, ale to bardzo goscinnni.
      • Gość: Tom Jednak jak Titana IP: 217.153.116.* 29.03.03, 13:52
        Coś nowego! W dodatku Stolica do Życia Warszawy Andrzej Stasiuk pisze, że
        warszawa wygląda jak... Tirana!
        Można znaleźć w necie www.zw.com.pl i kliknąć na dodatek Stolica.
        • Gość: Tom Tirana, a nie Titana - oczywiście (n/txt) IP: 217.153.116.* 29.03.03, 13:54
        • Gość: bart Re: Jednak jak Titana IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.03.03, 17:43

> Coś nowego! W dodatku Stolica do Życia Warszawy Andrzej Stasiuk pisze, że
          > warszawa wygląda jak... Tirana!
          > Można znaleźć w necie www.zw.com.pl i kliknąć na dodatek Stolica.

pewnie Głosu Poznańskiego nie czytasz, tam okresleń Poznania w róznych
          atykułach było sporo ale ciiiiisza HAHAHAHAH
          jak widzisz takich zakompleksionych jak ty jest sporo HAHAHAHAHAH
          • Gość: Tom Re: Jednak jak Titana IP: 217.153.116.* 30.03.03, 13:24

> pewnie Głosu Poznańskiego nie czytasz, tam okresleń Poznania w róznych
            > atykułach było sporo ale ciiiiisza HAHAHAHAH
            > jak widzisz takich zakompleksionych jak ty jest sporo HAHAHAHAHAH

Nie czytam Głosu Poznańskiego z dwóch powodów: nie ma takiej gazety i nawet
            jakby była, to nie mógłbym jej czytać, bo nie mieszkam w Poznaniu. Stukam
            właśnie w W-wki, geniuszu!!! A mimo to jestem obiektywny.

• Gość: bart Re: a Poznań jak 3 słabiej rozwiniete dzielnice IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.03.03, 17:54

tej Tirany :)))))))

wczoraj w Życiu Warszawy pisali o kompleksie biurowym za 150 mln $, tydzień
          temu o drapaczu chmur za 210 mln $, wcześniej o Złotych Tarasach za 400 mln $,
          za tydzień powinni opisac kolejna inwestycje za 150 mln$(pieciogwiazdkowy
          Hilton na 30 pieter i kilka podobnej wielkości budynków, cos o czym w Poznaniu
          najwyzej mozna pomarzyć) i jeszcze jedną za ponad 100 mln $, to teraz buduja a
          nie jak w Poznainu marzą ale pewnie nie czytałeś
          AHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAHAHHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHH
          AHAHAHAHAAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
          HAHAHAHAAH

ps. czemu nie pracujesz w metropolii Poznan tylko w Tiranie
          HAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
          • Gość: P.B Re: a Poznań jak 3 słabiej rozwiniete dzielnice IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 29.03.03, 18:12

> Gość portalu: Tom napisał(a):
            >
            > tej Tirany :)))))))
            >
            > wczoraj w Życiu Warszawy pisali o kompleksie biurowym za 150 mln $, tydzień
            > temu o drapaczu chmur za 210 mln $, wcześniej o Złotych Tarasach za 400 mln
            $,
            > za tydzień powinni opisac kolejna inwestycje za 150 mln$(pieciogwiazdkowy
            > Hilton na 30 pieter i kilka podobnej wielkości budynków, cos o czym w
            Poznaniu
            > najwyzej mozna pomarzyć) i jeszcze jedną za ponad 100 mln $, to teraz buduja
            a
            > nie jak w Poznainu marzą ale pewnie nie czytałeś
            >
            AHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAHAHHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAH
            > H
            >
            AHAHAHAHAAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
            > A
            > HAHAHAHAAH
            >
            > ps. czemu nie pracujesz w metropolii Poznan tylko w Tiranie
            > HAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

pomarzyć to wy możecie o tragach, najwiekszym w Polsce kinie, największym w
            POlsce centrum rozrywki Dynamix, najwięszym w Polsce torze regatowym,
            njwiększym stoku narciarski, a niedługo o największej w tej częśąci Europy
            fontannie
            • Gość: Keks Re: a Poznań ma najwiekszego? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.03, 20:49
              Gość portalu: P.B napisał(a):

> pomarzyć to wy możecie o tragach,

Które są tak syfiaste, ze nawet niemiecki (eks wschodnioniemiecki) Lipsk ze
              swoimi targami jest dla Poznania tylko niedościgłym marzeniem.

> najwiekszym w Polsce kinie,

A u nas jest bodaj 12 niewiele wiekszych - i co?

> największym w
              > POlsce centrum rozrywki Dynamix,

W Warszawie jest kilka niewiele mniejszych i co? Jarają cie takie centra
              rozrywki? Fakt - moga odpowiadać twojemu poziomowi.

> najwięszym w Polsce torze regatowym,

Jakby Wisłe wyregulowac porządnie (vide tamiza w londynie)wasza malta mogłaby
              sie schowac...

> njwiększym stoku narciarski,

To Poznań lezy gdzieś w górach? Cos mnie źle geografii chyba nauczyli.

> a niedługo o największej w tej częśąci Europy
              > fontannie

To do takiej fontanny musi być giga erekcja, nie?
    • Gość: Keks Re: Do autora wątku - pasującego do Ułan Bator IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.03, 20:53

> W stołecznym wydaniu wczorajszej Gazety Wyborczej jest duży tekst o
      > planowanej zabudowie centrum Warszawy. W tym tekście jeden z architektów
      > mówi, że trzeba coś w końcu zrobić, żeby Warszawa przestała wyglądać jak Ułan
      > Bator. Piszę o tym na forum, bo od razu sobie pomyślałem, że Wam się to
      > spodoba :)

Stary, jara cie to? Wzniecanie kłótni na forum poznańskim? Tylko tak, żeby
      warszawiacy i poznaniacy sobie znów nawsadzali? Onanizm ci już nie wystarcza i
      musisz szukać innych bodźców??

P.S. Jak ty jesteś z Warszawy to ja własnie wróciłem z weekendowej wycieczki na
      Marsie autobusem nocnym nr. 606. W Warszaiw to może czasowo pomieszkujesz, ale
      warszawiakiem nie jesteś. A swój obiektywizm mozesz w swojej wsi trenowac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka