Gość: marek82 a mnie sie podoba IP: *.devs.futuro.pl 07.05.07, 12:58 ja pracuje w bridge od niedawna i na razie mi sie podoba, kasa nienajgorsza a niestety w wielu firmach wykorzystuja ludzi, w bridge pod tym wzgledem nie jest lepiej. ale prawda jest taka, ze przynajmniej zdobywam tu jakies doswiadczenia a za chwile i tak ich opuszcze i znajde cos lepszego jak nie tu to za granica. szkoda tylko ze w polsce firmy tak nie szanuja pracownikow, znam laske co pracowla w bridge w biurze zwodzili ja co do umowy, nie placili za nadgodziny- ogolnie nieustajacy okres probny a potem jej podziekowali. ale teraz dziewczyna ma spoko prace w normalnej firmie niby mniej zarabia ale normalna umowa i normalne godziny pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd.. obiboki IP: *.icpnet.pl 07.05.07, 18:25 cholera gdzie jest wypłata??? halo, halo! Już się skończyła majówka... Wróciliśmy do pracy panie drogie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: obiboki IP: *.serv-net.pl 08.05.07, 01:25 moze p k.wzial wszytkie pieniazki na swoje wczasy pod grusza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmalec Re: obiboki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:23 wypłata poszła się .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antonio co tam u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 11:24 a co tam u naszego zezolka przystojnego :D artiego vel gala. Jak tam wazelino?? ponoc jakas baba cie zechciala - gdzie ona oczy miala - juz nie mowiąc o tym jaki z ciebie * do tego chytrus i sknerus - albo taka kutwa jak ty albo tez ze wsi ją wyrwales jak sie tobie udalo. pozdrowka zezolku :D Odpowiedz Link Zgłoś
max1218 forum 13.05.07, 11:39 wszedlem na forum z ciekawosci bo mialem nadzieje ze dowiem sie tu czegos ciekawego ale widze ze sie pomylilem.W wiekszosci pisza tu ludzie(nie wszyscy) ktorzy chyba nie czesta mieli doczynienia z kultura osobista. Ich wypowiedzi opieraja sie tylko na wzajemnym ublizaniu sobie szkalowaniu a to dla mnie nie jest normalna rzecz.Jezeli ktos ma problem panowie to porozmawiajcie sobie w cztery oczy a nie ukrywacie sie pod -pseudo tchorze.A jak wam sie praca nie podoba to ja zmiencie nikt was tutaj nie trzyma. moze przynajmniej przyjma na wasze miejsce normalne osoby. pozdrawiam wszystkich normalnych a dla was drodzy "lnteligentni forumowicz" kop w..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: forum IP: *.serv-net.pl 13.05.07, 12:12 rynek juz przebrany co firme zmusza do ogłaszania sie na słupach ogłoszeniowych i w tramwajach tak ludzie garna do pracy w naszej firmie a do konca roku jak rusza wszystkie firmy które buduja sie w okolicach poznania to im dopiero oczy otworza jak mistrzowie beda musieli zaczac pracowac na maszynach. Podwyzki tak ale tylko dla pracowników zmianowych w szczególnosci za prace w niedziele chcemy przynajmniej 10zł dodatku z godzine lub płacenia za prace w sobote takiej samej stawki jak w niedziele i swieta a firme na to stac jesli twierdzi ze jestesmy jedna z najlepszych zakładów korporacji w europie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 90op Re: forum IP: *.echostar.pl 13.05.07, 14:29 tak firmy powstaja ,tylko lepiej sprawdz ile płacą bo lekko się zdziwisz jak dostaniesz na lape 1300 PLN.tyle nowości jest w tych nowych niby LEPSZYCH FIRMACH,TYPU PAN ZENEK I JEGO BRAT GIENEK.idz tam ,a zobaczysz ile zapłacą np zus-u,nie mówiąc o płacy .A GADKI CZEKAJĄ ZA 1200 NA RĄCZKĘ... TAK SIĘ NAPALALIŚCIE STARTUJCIE.Powodzenia za 50% mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free mind Re: forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 14:56 Gość portalu: 90op napisał(a): > tak firmy powstaja ,tylko lepiej sprawdz ile płacą bo lekko się zdziwisz jak > dostaniesz na lape 1300 PLN.tyle nowości jest w tych nowych niby LEPSZYCH > FIRMACH,TYPU PAN ZENEK I JEGO BRAT GIENEK.idz tam ,a zobaczysz ile zapłacą np > zus-u,nie mówiąc o płacy .A GADKI CZEKAJĄ ZA 1200 NA RĄCZKĘ... TAK SIĘ > NAPALALIŚCIE STARTUJCIE.Powodzenia za 50% mniej... Dobra dobra ==> Trzeba być ślepym , żeby nie widzieć sytuacji na rynku pracy. Nikt już nie pracuję za 1300 , więc chyba będą sami zapieprzać. Gazet nie czytasz ? Następne kraje się proszą o naszą pracę. Albo się zmieni polska mentalności , albo zostaną tu sami emeryci. Nie należy się dziwić , że ktoś chce więcej za pracę, bo pracujemy najlepiej w Europie a zarabiamy najmniej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en Re: forum IP: *.icpnet.pl 14.05.07, 14:12 "Nie należy się dziwić , że ktoś chce więcej za pracę, bo pracujemy najlepiej w Europie a zarabiamy najmniej." Podoba mi się to stwierdzenie. W razie jakiegoś strajku można na transparencie dać - mówie poważnie. no albo chociaż innym strajkującym załogom użyczyc pozdrawiam "gumociułaczy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 19:13 strajk??? co za bzdura. a o co niby walka??? podpisales umowe, ze pracujesz za tyle ile jest tam napisane? pasowalo ci to? dostajesz kase regularnie na konto? masz skladki odprowadzane? proponuje zastanowic sie przed pisaniem bzdur o strajku. strajkowac mozna, ale trzeba miec powod. jesli tym powodem sa zbyt male zarobki (kwestia tego co znaczy "male") rozwiazanie jest bardzo proste - zmien prace i nie marudź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: forum IP: *.serv-net.pl 14.05.07, 19:48 male do poziomy wydajnosci naszej pracy a ty jesli nic nie robisz to ci wystarcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kod Re: forum IP: *.echostar.pl 14.05.07, 21:32 zamknj ryj szmatławcu i wez się do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 21:55 Smutne jest czytanie tego forum. Nic tylko jeden na drugiego najeżdża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free mind Re: forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 23:01 Ja też się zastanawiam dlaczego ludzie dzielący taki sam los tak na siebie nadają. Co chce osiągnąć człowiek , który tak oczernia drugiego. Wszyscy jedziemy na tym samym wózku. Należy zrozumieć że włażenie w dupę nic tu nie da. Chcesz zrobić karierę to weź się do roboty i przestań jechać na współpracowników. Tylko idiota nie chcę więcej , więc nie gadaj mi tu o zmianie pracy. Każdy z nas zostawia tu część siebie , a robi to po to żeby móc przeżyć. Pytanie do gościa , który cały czas mówi : "że jak się nie podoba można zmienić pracę" - Czy Ty nie chcesz więcej zarabiać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: forum IP: *.icpnet.pl 15.05.07, 09:07 "Wszyscy jedziemy na tym samym wózku"-od pracy ratuje tylko defekt mózgu- Punk not Dead Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o [...] IP: *.serv-net.pl 14.05.07, 00:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: forum IP: *.icpnet.pl 15.05.07, 01:25 Ale te premie są. Masz też szanse (za dobrą) pracę na podwyżki, które przy S+1 dają ok 3000 PLN na rękę na pełnym legalu tzn. masz zapłacone wszystkie składki itp. Kto Ci da możliwość zarobienia więcej jeśli masz (tak jak ja)zawodowe wykształcenie lub średnie bez znajomości języka?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: forum IP: *.serv-net.pl 15.05.07, 09:55 ile osob ma s1 mowie o zwyklych operatorach na całym zakladzie 20 mysle ze to max chyba ze policzymy liderow to moze wyjdzie 50 osob.MYSLE ZE TO DLATEGO ZE WIEKSZOSC STARSZYCH MISTRZÓW JEST TAK ZAPATRZONYCH W SIEBIE ZE MYSLA ZE TO Z ICH KIESZENI IDZIE A SAMI NA NICZYM SIE NIE ZNAJA CHYBA ZE NA NECIE W KTÓRYM SPEDZAJA WIEKSZOSC CZASY GDY AKURAT NIE PIA KAWY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okom Re: forum IP: *.echostar.pl 16.05.07, 23:37 Panowie spokojnie wszystko w swoim czasie,każdy będzie miał i s1.Nie wszyscy od razu.Też jeszcze nie mam ,ale będzie ok,a warto czekac na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4500 Re: forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 20:08 Gondki płacą 4500 bruto, sprawdzone, walcie tam, jak w dym, polecam, praca łatwa miła i przyjemna, i nikomu nikt nie wchodzi w d.upę, zacznijcie sie zwalniac z Bridge już jutro, najlepiej masowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forsa nie Re: forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:45 nie bądź naiwny, nie dostaniesz więcej kasy Piciu.K. na to nie pozwoli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 20:43 Co prawda nie jestem żona,ale dziewczyna,osoby która tam pracuje.Moj chlopak jest zadowolony z pensjii ale przemeczony,jak śpi w dzien to wydaje mi sie to troszke nienormalne ,poniewaz wczesniej pracowal cala noc,a to nie jest zbyt zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyton [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 20:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 20:56 masz racje Agnieszko, mój Arek tez jest bardzo zmęczony wracając z pracy i nawet nie ma już ochoty na seks, nie wiem co mam robić, a ja jestem jeszcze młoda i mam na to ochote, chyba juz nie może Bridgestone go chyba wykańcza ciągle przesiaduje na tych nad liczbowych godzinach Basia Odpowiedz Link Zgłoś
ampicilina Re: Bridgestone Poznań opinie 22.05.07, 02:23 Basiu, mój pracuje na ciężkim dziale i nadgodziny często tez bierze ale na sex ma zawsze ochote :) ale nie martw sie postój juz niebawem odpocznie, nabierze werwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o [...] IP: *.serv-net.pl 22.05.07, 11:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Am Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 20:03 Ampi zawsze mozemy ci i Basce pomuc jak wam brakuje zaloga G. Odpowiedz Link Zgłoś
ampicilina Re: Bridgestone Poznań opinie 30.05.07, 04:46 ... dzięki, za ofertę ale mi nie trzeba pomagać w tej kwestii, mój pan jest w pełni wydolny i po pracy i przed pracą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 20:32 tylko pozazdrościć męża, a może mogłabym do Was dołączyć?? skoro mój facet nie jest aż taki sprawny ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k1S Re: dziwne zasady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 22:05 Niech ktoś mi powie jak to jest.Podobno w kodeksie pracy jest tak,że jeśli pracownik odmawia pracy w nadgodzinach powinien zostać ukarany naganą.A na 15K panują inne zasady.Pewien operator za odmowe nadgodzin otrzymał tylko upomnienie.Czy to,że jest liderem daje mu przywileje i może czuć się bezkarny?Czy jest lepszy od zwykłego operatora?Proszę o odpowiedźcie. Odpowiedz Link Zgłoś
operator113 Re: dziwne zasady 06.06.07, 11:21 Gość portalu: k1S napisał(a): > Niech ktoś mi powie jak to jest.Podobno w kodeksie pracy jest tak,że jeśli > pracownik odmawia pracy w nadgodzinach powinien zostać ukarany naganą.A na 15K > panują inne zasady.Pewien operator za odmowe nadgodzin otrzymał tylko > upomnienie.Czy to,że jest liderem daje mu przywileje i może czuć się > bezkarny?Czy jest lepszy od zwykłego operatora?Proszę o odpowiedźcie. Czy ty za odmowę pozostania na nadgodzinach zostałeś ukarany w inny sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k1S Re: dziwne zasady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 11:37 Tak zostałem ukarany naganą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ST1 różnica IP: 194.39.141.* 09.06.07, 10:25 Wiecie że po odejsciu mistrza Pawła ,menagery nie mogą nikogo namówić na to zaszczytne stanowisko.Wcale sie nie dziwie , jestem na ST1 i bez żadnej łachy, bez nadgodzin wychodze 2900-3000 PLN ,a taki " mistrz zmianowy" , który odpowiada na niepoważne pytania i ma " motywować opertora " ma 3000-3100 .Sam też bym się bronił przed takim " wyróżnieniem " - za stówkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: różnica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.07, 19:35 Zapomniałeś o dwóch premiach półrocznych, które mają pracownicy dzienni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzz Re: różnica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.07, 19:39 Co do kasy, ci z ponsjami miesięcznymi mają dwie premie półroczne czyli 13-tka i 14-tka. Czyli jednak nie stówka więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ST1 [...] IP: 194.39.141.* 10.06.07, 09:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 10k Re: różnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 14:12 przecież wiadomo,że mistrzem zostanie lider z A brygady.Udaje tylko przed ludzmi,że sie nie zgodzi,a w rzeczywistośći juz nie może się doczekać tego stanowiska.To jest kolejny karierowicz,znam go i jego metody pracy.Takich ludzi nasi wielcy przełozeni potrzebuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqqqqqqqqqqqqqqqq Re: różnica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.07, 15:04 życzę miłej, spokojnej, rodzinnej niedzieli. praca to nie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 15-ka [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 20:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: różnica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 20:22 żebyś się pytał :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość [...] IP: *.icpnet.pl 12.06.07, 17:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: różnica IP: *.icpnet.pl 12.06.07, 17:51 Ja osobiście dziwię się mistrzom zmianowym, że jeszcze się nie zbuntowali o swoje zarobki.Człowiek który ma odpowiedzialność za ludzi i wszystko co się dzieje na dziale zarabia tyle co operator na S1.To jest po prostu kpina.Absurd możliwy tylko w Bridgestone!!! Tylko czekać jak też zaczną się zwalniać jak operatorzy i na ich miejsce nie będzie chętnych.Może wtedy menedżment otworzy oczy, albo przekształcą zakład w zakład pracy chronionej (będą pracować emeryci, renciści i ludzie bez żadnej szkoły) i wtedy na pewno produkty będą najwyższej jakości!!!!!!! Niedługo w tej firmie nikt nie będzie chciał pracować. Praca w smrodzie, upale i przez siedem dni w tygodniu, soboty,niedziele i święta na trzy zmiany za marne grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
operator113 Re: różnica 12.06.07, 22:38 Gość portalu: ja napisał(a): > Ja osobiście dziwię się mistrzom zmianowym, że jeszcze się nie zbuntowali o > swoje zarobki.Człowiek który ma odpowiedzialność za ludzi i wszystko co się > dzieje na dziale zarabia tyle co operator na S1.To jest po prostu kpina.Absurd > możliwy tylko w Bridgestone!!! > Tylko czekać jak też zaczną się zwalniać jak operatorzy i na ich miejsce nie > będzie chętnych.Może wtedy menedżment otworzy oczy, albo przekształcą zakład w > zakład pracy chronionej (będą pracować emeryci, renciści i ludzie bez żadnej > szkoły) i wtedy na pewno produkty będą najwyższej jakości!!!!!!! > Niedługo w tej firmie nikt nie będzie chciał pracować. Praca w smrodzie, upale > i > przez siedem dni w tygodniu, soboty,niedziele i święta na trzy zmiany za marne > grosze. Przecież każdy mógł na to stanowisko startować, to nie był przymus. Ktoś pisze do operatorów że ma się zwolnić, jak się nie podoba. Przecież mistrz też może zrezygnować ze stanowiska jak czuje się nie dowartościowany, a nawet zmienić zakład pracy, jak uczynił SSv z konfekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
ssv SSV też się będą zwalniać 16.06.07, 12:43 > Przecież każdy mógł na to stanowisko startować, to nie był przymus. > Ktoś pisze do operatorów że ma się zwolnić, jak się nie podoba. Przecież mistrz > też może zrezygnować ze stanowiska jak czuje się nie dowartościowany, a nawet > zmienić zakład pracy, jak uczynił SSv z konfekcji Ja jestem mistrzem zmianowym i uważam że nasze zarobki są za małe, nie są adekwatne do odpowiedzialności stanowiska. No i oczywiście tak jak Paweł z konfekcji szukam innej pracy i jak tylko coś znajdę to odrazu spadam z tego obozu pracy. Z tego co wiem to nie tylko ja szukam innej pracy ale większość SSVów. Więc widząc jakie problemy są żeby obstawić wakat po Pawle to w niedługim czasie nasza kochana menedżerka będzie miała kilka małych pesteczek do zgryzienia jak obstawić inne stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: SSV też się będą zwalniać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 15:31 wszystkim co w pracy - spokoju, wszystkim co w domu - dobrego wypoczynku! Odpowiedz Link Zgłoś
halv Re: SSV też się będą zwalniać 21.06.07, 19:37 zapewne czytacie odpowiedzi na pytania rady pracowniczej. Czy zauwazyliscie, ze ten, ktory na pytania odpowiada ma nas za ciemnote? Wcisnac nam glupote i miec sprawe zalatwiona - oto jego dewiza. Nie sadze aby byl tak glupi zeby trudno mu bylo zrozumiec pytanie o to dlaczego nie placa nam premii 4S, RS, czy obecnosciowej za prace w nadgodzinach. Inne pytania - to samo - zero zrozumienia. To jego gra. Ale czy tylko jego? Jaką opinie wystawiasz sobie czlowieku takim zachowaniem? Robisz to aby przypodobac sie swoim zwierzchnikom? Żal mi Ciebie i Twoich zwierzchników. Nie na darmo mówi się, że w Polsce brakuje prawdziwych menedzerów. Niedokształceni jestescie, rzuceni na odpowiedzialne stanowisko probujecie kierowac ludzmi. Tylko szacunku dla ludzi Wam brakuje. Brzydzę się Waszymi fałszywymi uśmiechami, fałszywym podawaniem ręki. Brakuje Wam odwagi, aby wstawić się za człowiekiem, dbacie tylko o to, aby się nie narazić, aby Wam było dobrze...zwykli z Was tchórze i karierowicze. Na szczescie sa jeszcze w tej fabryce normalni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prac.Bridgestone Re: SSV też się będą zwalniać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 09:00 Nie ma lepszego pracodawcy w Wielkopolsce od Bridgestone Poznań. Odpowiedz Link Zgłoś
operetac0 Re: SSV też się będą zwalniać 08.07.07, 17:01 tofik sie zwolnil bo poczol sie niespelniony.lisek podstepem podebral mu miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: różnica IP: *.serv-net.pl 10.06.07, 01:18 firmy nie stac na podwyzki ale jak roberto kubica mial przyjechac to nawet na trawe znalezli z ktorej caly zaklad sie smieje bo juz uschla, a podlewanie to zenada polityka srodowiskowa a 90% wody plynie spokojnym strumieniem do kanalizacji gdzie tu oszczednosc.sprawa badan okresowych dzienni maja placone za 8 godzin a my za 4 tyle ze 50% gdzie sprawiedliwosc ale bezrobocie coraz mniejsze to oczy p.k sie otworza jak beda po urlopie wakaty i to duze.urlop nastepna sprawa zamiast dac cos na wakacje to wola zeby wiekszosc zalogi poszla na chorobowe bo za 1500zl to sie nie przezyje ale ich wybor i tak oni placa Odpowiedz Link Zgłoś
spam33 Re: różnica 11.06.07, 09:05 "Wiecie że po odejsciu mistrza Pawła ,menagery nie mogą nikogo namówić na to zaszczytne stanowisko.Wcale sie nie dziwie , jestem na ST1 i bez żadnej łachy bez nadgodzin wychodze 2900-3000 PLN " -wcale się nie dziwię, że nie mogą nikogo znaleźć, przecierz zarobki Mistrzów Zmianowych wcale się nie różnią od operatorskich a jako lider czy operator nie mam żadnych obowiązków.Przychodzę do pracy na 8h robię swoje i strzałka do domu.A taki mistrz musi się ze wszystkiego tłumaczyć i ma odpowiedzialność za ludzi. Wcale bym się nie zdziwił gdyby po Pawle zaczęli się zwalniać inni mistrzowie.W pożądnych firmach mistrz zarabia więcej. Życzę powodzenia wszystkim tym którzy nie wrócą po urlopie tylko wyjadą za granice.Niech takich ludzi którzy sobie w ten sposób polepszą będzie jak najwięcej.Sam osobiście tak jak kilku moich klegów jadę się przekonać jak tam jest i jak będzie ok to nie wracam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 20:04 mi też brakuje, ni ma sexu :( , a kiedy jest postój?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszły pracowni ja mam pytanie... IP: 88.199.79.* 23.05.07, 13:52 kiedy Bridgestone zdobędzie pierwsze miejsce w plebiscycie "przyjazny pracodawca" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1sw Re: odpowiedz IP: *.echostar.pl 23.05.07, 19:02 zawsze miał pierwsze miejsce.' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek-Placek Re: ja mam pytanie... IP: *.core.lanet.net.pl 26.06.07, 02:09 Jak się dwie niedziele do kupy zejdą.... Odpowiedz Link Zgłoś
nowytysiac Re: ja mam pytanie... 26.06.07, 19:46 to moze Parowa z Morlin sie znajdzie bo go ostatnio nie widac .... Czyzby Kozlowski znalazl na niego haka jak na Taranta? Tarant byl naturalny a ten to aktor jakis czy co ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free mind Temperatura. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 12:19 O temperaturze można sobie poczytać tu : www.abc.com.pl/serwis/du/2002/1833.htm -tam o niej mowa w załączniku nr 2 w punkcie C. Myślę,że znajdziecie tam więcej interesujących informacji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubik top menago IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 19:28 najprawdziwszy z managerow to majki do dzis sie dziwuje jak taki bamber co jednego zdania płynnie nie potrafi wydukac zaszedl tak wysoko ... kable pewnie w kilometrach ciagnal kozikowi i szajce Odpowiedz Link Zgłoś
ampicilina Re: Bridgestone Poznań opinie 30.05.07, 04:48 hej ula postój w tym roku jest w drugiej połowie lipca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.echostar.pl 02.06.07, 21:13 miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,4195753.html Chyba są trochę niedoinformowani w tej Gazecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurczak cóż za strata.... IP: *.neteasy.pl 03.06.07, 21:19 Panowie odchodzi od nas wbitny fachowiec P. Woźniak co o nim sadzicie? należałoby go godnie pożegnać na tym forum... Życzmy mu wszyscy sukcesu w nowej pracy i żeby był tak samo lubiany jak u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepe Re: cóż za strata.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 20:29 przecież nikt go nie lubił i nie lubi, dlatego odchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z was Nadgodziny. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 15:39 Witam wszystkich menedżerów. Panowie mam pytanie dotyczące nadgodzin w naszym zakładzie? regulamin mówi, że operator może przepracować w roku max. 416 nadgodzin, to dlaczego wprowadzacie wielki bałagan na działach ograniczając liczbę nadgodzin w miesiącu tak jak Wam to się podoba. Na jednym dziale jest 16, na innych wcale, jeszcze na innych 8, o co tu chodzi? Nie tłumaczcie się tym, że dbacie o zdrowie operatorów, o ich wydajność , o to nie musicie się martwić, martwcie się o siebie, bo to wy siedzicie po 12 i więcej godzin w pracy, to o wasze zdrowie trzeba się martwić. Oszczędzacie na szkoleniach, ale nie oszczędzacie na takich wydatkach jak: zakup trawy w wałkach, na którą wydaliście kilka tysięcy złotych, zatrudnianie firm zewnętrznych, które kasują od nas po 35 zł/h, a nie dacie zarobić operatorom, ktorzy się na tej robocie znają i wykonają ją na pewno lepiej. Proszę o przemyślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
policjantka28 Kocham Radzia z brygady D konfekcja 19.05.07, 13:44 Radziu kocham Cie Twoja zona oraz pozdrawiam wszystkich chłopaków z brygady D konfekcja. Buzi dla Was cmok cmok cmok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Kocham Radzia z brygady D konfekcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 22:51 No chyba jedyny pozytywny wpis na tym forum. Pozdrawiam policjantke28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: Kocham Radzia z brygady D konfekcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 23:09 a my kochamy Policjantkę brygada G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stewart malutki Re: oferta pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 12:04 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=62816994 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Jak wyglada praca i płaca elektryków IP: *.ds5.tuniv.szczecin.pl 29.05.07, 14:26 jestem ciekawy jak wyglada praca elektryków w bridgestone. na czym ona polega jaka płaca itp. czy ktos mógłby mi na to pytanie odpowiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizizi vw IP: 88.199.79.* 25.05.07, 10:11 a w vw zwiazki zawodowe wywalczyły 15% podwyżki plus 300 zł premi co miesiac do wyplaty.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizizi vw IP: 88.199.79.* 25.05.07, 10:11 a w vw zwiazki zawodowe wywalczyły 15% podwyżki plus 300 zł premi co miesiac do wyplaty.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Re: vw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 13:41 1. ciekawe skad wiesz o tych "rewelacjach" 2. jesli nie jestes zadowolony ze swojej wyplaty w bs to sie zolnij i idz do vw to dostaniesz pensje z 15% podwyzka i 300 zl premi co miesiac do wyplaty wywalczona przez zwiazki zawodowe 3. wszedzie dobrze gdzie nas nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) wspomnienia :) IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 04.06.07, 23:22 Witam! wszystkich ciezko pracujacych w tej firmie (za godne pieniazki ..hehe) ....ja mam to juz za soba przepracowalem tam kilka latek i wylecialem na zielona wyspe, teraz wiem co znaczy godnie zarabiac i odczuwac szacunek przelozonego....powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
annaw32 Re: wspomnienia :) 02.07.07, 13:54 ja tam pracowalem tez ladnych latek i tez jestem na zielonej wyspie.Stwierdze tak,psychicznie w pracy mam o jakies 60%wiecej spokoju,zarabiam lepiej ale brakuje troche tej przynaleznosci grupowej,zarzadzanej przez P.K.,metod zastraszania stosowanych przez liderow,mistrzow!!Tych nocek szalonych...hehe,wiecie o czym mowie.Dobrze ze sie pozegnalem z BP bo sa ludzie w tej fabryce ktorym zalezy tylko na swoich dupach i stolkach a nie na dobru firmy i zalogi. Operatorow trzeba zawsze karac,taka jest ich zasada.Pozdrowienia dla Aotsteam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aots Re: wspomnienia :) IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.07, 10:04 masz racje i dzieki kolego(aots niezapomniane chwile) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk zapytanie IP: *.eranet.pl 06.07.07, 00:35 jaka jest funkcja pana olszyny na wytlaczaniu 15k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 15k Re: zapytanie IP: *.icpnet.pl 07.07.07, 01:41 Gość portalu: kkk napisał(a): > jaka jest funkcja pana olszyny na wytlaczaniu 15k Kaizen specjalista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zapytanie IP: *.icpnet.pl 08.07.07, 10:23 Wszędzie rosną płace tylko nie u nas!!! finanse.wp.pl/kat,9912,wid,8979915,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
raczek37 Re: zapytanie 08.07.07, 23:41 Nie porównuj Stadgardu do Poznania. Tutaj 7 lat temu też zarabiało się grosze i jeszcze nie tak do końca do tej pory nie zostały spełnione obietnice "góry". Odpowiedz Link Zgłoś
operator113 Re: zapytanie 08.07.07, 23:59 Gość portalu: gość 15k napisał(a): > Gość portalu: kkk napisał(a): > > > jaka jest funkcja pana olszyny na wytlaczaniu 15k > > Kaizen specjalista a może konfident Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiecznie mlody Re: zapytanie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.07.07, 00:58 witam nie pracuje tu dlugo zaledwie 8 miesiecy i w zwiazku z tym mam pytanie, kiedy tu dostaje sie podwyzke. w innych zakladach po minieciu 3 miesiecznego okresu probnego podwyzka byla przyznawana automatycznie a tu jak na razie nic(oczywiscie nie mam tu namysli podwyzki ktora niedawno objela caly zaklad bo to inna para butow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od lat Re: zapytanie IP: *.eranet.pl 11.07.07, 08:18 witaj podwyzki tak szybko nie dostaniesz bo to idzie z pensji mistrza ze ci da.musisz pod.. 3 kumpli 2 razy wejsc mu w dupe i moze dostaniesz .witamy w bridgestone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dada Re: zapytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 18:27 rozumiem, ze wiesz z wlasnego doswiadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żonka Re: zapytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 21:18 a mój mężuś nie jest lizusem,jak trzeba to powie prosto w oczy co trzeba i pierwszą podwyżkę dostał właśnie po 3 miesiącach,tyle,że ze trzy lata temu to było.Chyba ma fuksa,bo mistrz jest w miarę normalny.Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
operator113 Re: zapytanie 11.07.07, 23:44 Gość portalu: żonka napisał(a): > a mój mężuś nie jest lizusem,jak trzeba to powie prosto w oczy co trzeba i > pierwszą podwyżkę dostał właśnie po 3 miesiącach,tyle,że ze trzy lata temu to > było.Chyba ma fuksa,bo mistrz jest w miarę normalny.Pozdrawiam wszystkich To ty tak twierdzisz, że nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: zapytanie IP: *.icpnet.pl 12.07.07, 00:57 a może on też włazi w ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od lat do dada IP: *.eranet.pl 12.07.07, 09:16 ja nie musze bo od 2 lat mam najwyzsza.a dla 100 zl nie bede zapiepszał na 3-4 stanowiskach,wole miec 1 i miec swiety spokój.acha bridgestone zmienia ludzi -na gorsze . Odpowiedz Link Zgłoś
ortizo Re: do dada 12.07.07, 11:22 To po prostu właziłeś w dupe swojemu SSV skoro masz najwyszą stawkę i pracujesz najednym stanowisku.Ja pracuje czasem na 3 różny stanowiskach w ciągu zmiany i nie mam jeszcze najwyższej stawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od lat gdzie robisz IP: *.eranet.pl 13.07.07, 12:24 słuchaj ciekaw jestem gdzie robisz,mysle ze jestes taki cienki ze cie rzucaja po tych stanowiskach i dlatego nie masz jeszcze standardu .wszystko zalezy od ssv i to bez wchodzenia w posladki Odpowiedz Link Zgłoś
ortizo Re: gdzie robisz 13.07.07, 14:09 Pracuje na wytłaczaniu.I jeśli się choć trochę orientujesz na pracy na tym dziale to nie ma tam jednej maszyny jak na konfekcjii tylko jest wiele różnych maszyn.A nie mam standardu bo nie jestem z tych ludzi co włazi w dupe przełożonemu(a takich jest wielu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od lat Re: gdzie robisz IP: *.eranet.pl 13.07.07, 17:07 zawiode cie dobrze wiem na czym polega praca na wytłaczaniu hahaha.poza tym wchodzenie w dupe mistrzowi pr lub ao nie daje nic .maja swój świat .i jestem przekonany ze nie pracujesz na 3 stanowiskach (oprócz podmian ale od tego jest lider) praca wiec zalezy od ssv .dogadaj się ze zmianowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free mind koniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 10:23 Zamiast się kłócić może komuś pomożemy co !?! www.dominika.studio7.pl/index.html , bo przy takich problemach nasze są niczym. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drutówka pozegnanie IP: *.eranet.pl 15.07.07, 11:31 pozegnajmy operatora który stracił prace bo nie chciał zostac na nadgodzinach.przepracował kilkanascie lat w bridgestone a firma sie z nim rozstała w taki sposób.tak jest pod rządami piotrka r..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padaczka Re: pozegnanie IP: *.serv-net.pl 15.07.07, 12:06 kilkanaście lat ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hapacz Re: pozegnanie IP: 82.160.248.* 15.07.07, 14:02 chyba ze kopal fundamenty pod nowe hale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druciarz Re: zapytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 20:19 Jest oddanym kamerdynerem swojego Pana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hi-Menka Re: warunki pracy 15k IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 20:27 a kogo to interesuje!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goodyear Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.goodyear.com 22.06.07, 07:51 Jestem kierownikiem wydziału w firmie T.C Dębica S.A. Zarabiam 2400 netto. Pracuję po 10 - 12 godzin dziennie. Mam służbowy telefon, który dzwoni przez całą dobę. Weekend spędzam w połowie na telefonie a dość często musze przyjechać do firmy bo trzeba podjąc decyzję itd. Mój staż to 15 lat z czego 9 na stanowisku kierowniczym. W tym roku, pierwszy raz od 3 lat, dostałem podwyżkę 60 zł brutto !!! Zastanawiam się nad zmianą pracy i chcę się właśnie przyjąć do Bridgestone. U nas pracownik na produkcji, pracujący w systemie 4-ro brygadowym zarabia średnio 1600 netto. Napiszcie ile tak naprawdę zarabiacie w Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SSV Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 09:05 zarobiłbyś durzo wiencej ale nie chcemy nikogo z gódjera!Pracuj sobie spokojnie w miszelę dalej. Bridgestone i japńczycy to najlepsi pracodawcy. jestem bardzo zadowolony z pracy u nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.eranet.pl 22.06.07, 09:42 zapraszam do bridgestone,ale nie sadze zebys miał szanse dostac sie do nas.za duze masz doswiadczenia a poza tym nasi przełozeni (KINIO,MIKUS,STOWA)nie pozola na to .konkurencja..nam nie daja podwyzek a sami buduja domy,i zgadzam sie ze fałszywe usmiechy maja opanowane.pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teranol Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.echostar.pl 22.06.07, 11:40 A niby kto ma budować domy???ty jesteś zwykłym operatorem skoro nie chciało się uczyć.Dziwne żeby manago zarabiał grosze w końcu jest menagerem i powinien zarabiać jak menago.Jak skończysz studia to może też kiedyś będziesz menagerem,ale narazie przyśpiesz bo do zrealizowania ticketu daleka droga.I niech każdy zajmie się własną kieszenią...ZASADA JEST PROSTA JESTEŚ ROBOTNIKIEM ZARABIASZ JAK ROBOTNIK,JESTEŚ MENAGEREM ZARABIASZ JAK MENAGER,ALE NIGDY ODWROTNIE??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: men-agerka Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 17:02 popieram! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 17:44 I zgadzam sie z wami tylko badzcie ludzmi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odr Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.eranet.pl 22.06.07, 20:10 napewno nalezy sie wszystkim godny zarobek,tylko za duza jest róznica miedzy nami a nimi.masz przykład gosia z debicy,on napewno ma wieksze doswiadczenie od nich wszystkich a zobacz ile zarabia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: com Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 23:26 Tak, oni buduja wielkie domy, baseny i do tego maja sluzbowe samochody, paliwo do nich i ubezpieczenia i serwis. Niech mają skoro im sie należy. Ale dlaczego do jasnej chol.ry nie pomyślą aby nam cos dała ta fabryka, która przynosi ogromne dochody? Myslą, że zarabiamy wystarczajaco dużo? Zapominaja, że prawie kazdy z nas traci sporo na dojazd (bo sami na to nie wydają i nie wiedza ile paliwo kosztuje - w grudniu 2006 litr benzyny byl po 3.50, a teraz zlotowke wiecej), stawiaja argument, ze w innych firmach placa mniej, ale nie zauwazaja tego, ze tutaj pracujemy w roznych godzinach, takze w soboty, swieta - tutaj nie da sie dorobic pracujac gdzie indziej tak jak to robia inni. Bo czy za 2500 (odejmujac od tego koszty dojazdu)mozna godnie zyc majac rodzine na utrzymaniu, placac czynsz i splacajac kredyt na mieszkanie? Dlaczego zalujecie nam pieniedzy, ktore moglibyscie nam dac, bo przeciez Bruksela dala. Moglibyscie postarac sie o wiecej ale przeciez wolicie wykazac sie oszczednosciami. Za to dostaniecie premie za ktora postawicie kolejny dom. Oszczedni nie jestescie gdy idziecie do restauracji pic i jesc za firmowe pieniadze. Za to pieprzycie nam ile to scrap kosztuje. Co za obluda! Mowicie, ze mozna z wami rozmawiac. Pytam sie jak z wami rozmawiac skoro gdy pojde do menagera, to on po moim wyjsciu momentalnie zapyta swojego podwladnego mistrza co jest nie tak, ze ja przyszedlem do niego. A mistrz przybiegnie do mnie z pretensjami i strachem w oczach, ze straci premie polroczna i nieposzlakowana opinie lizusa. Gdzie jest przyzwoitosc, ktora nakazuje zachowac tajemnice rozmowy miedzy dwojgiem ludzi? Kto was wychowywał? A wystarczy odrobina kultury, nie mowienie klamstwami, dac zarobic 1/3 tego co dostaje robotnik we francji i juz atmosfera bylaby lepsza. Naprawde to tak wiele? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oper cur 15k odp: com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 17:56 W pelni sie z toba zgadzam "com" swiete slowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.07, 21:40 Tak com, masz rację, to jedna wielka obłuda, co innego mówią, co innego robią, ale syty nigdy nie zrozumie głodnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 10:44 Teranol jeśli wydaje ci się że ktoś kto ma studia powinien zarabiać więcej od gościa po zawodowce to sie mylisz,płaca powinna wynikać z umiejętnośći,odpowiedzialności itp tylko w Polsce płaci się za wykształcenie na całym świecie jest inaczej a po drugie poczytaj artykuły o polskich managerach po ostatnich badaniach jest ich w Polsce kilku(prawdziwych)i nie pracują oni w naszej firmie (na pewno)tym naszym jeszcze wiele brakuje do PRAWDZIWEGO managera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sergh Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.kaskada.net 25.06.07, 17:34 jihm ggghjvj gffm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bractwo VW Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 87.204.217.* 26.06.07, 01:51 tokyo,bridgestone-firma skąpa,a polscy (MENAGIERY) blokują i zaniżają płace dla robotników(bo oni mają)-dla mnie dziwne i ryzykowne.Robotnicy(operatorzy)mają pewną miażdrzącom (broń) która sprowadzi menagment co naj mniej do parteru (przy kombinacji niżej)-u nas jest to samo,związki nic nie załatwiły (prawie) - czekam do września i se Odpowiedz Link Zgłoś
rogaty44 Re: Bridgestone Poznań opinie 26.06.07, 19:39 noooooooooooo. Ponoc Kozlowski wygadal sie na cmiku, ze wielki dyrektor finansow co poniza swoich ludzi nie ma studiow i magistra. Ciekawe ze managery moga nie miec studiow skonczonych no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
nowytysiac Re: Bridgestone Poznań opinie 28.06.07, 19:22 Gosciu, oby te managery umialy zarzadzac i pracowac to moznaby przymnknac oko na te studia Ale z tego co wiem to ani jedno ani drugie! Lesery jedne! do roboty maja szarakow w tych swoich biurach co odpieprzaja za nich robote. Na produkcji inaczej - musi sie znac na robocie i pracuje fizycznie Odpowiedz Link Zgłoś
szara_kobyla Re: Bridgestone Poznań opinie 28.06.07, 19:31 Gadane jak tej Nowickiej z kadr - pseudo managerki Ciekawe jak ona toruje sobie te kariere ................ Mnie to ona podpada i ta fajtlapa Parowa z Morlin - niezla para - pyskata i gula i d..... Odpowiedz Link Zgłoś
laik12 Formuła 1 h -8 30.06.07, 20:25 Nasz liderek z wulkanów B poza tym że jeżdzi swoim czerwono czarnym ;bolidem ; (zostało pewnie mu to po odwiedzinach roberta).Nic nie robi ,tylko jeżdzi i jeszcze płaszcząc w przerwach dupę na palarniach tak wykonuję swoją pracę...Na pierwszej zmianie nie ma nic do roboty w biurze,ale na drugiej od 18 godz. i na nockach pracy przy kompie baaaardzo duuuużo?Nie wspomnę o jechaniu na swojego mistrza(tylko za plecami)taki to nasz AS wulkanow mowi że jest"najlepszy" Odpowiedz Link Zgłoś
laik12 Re: Formuła 1 h -8 07.09.07, 15:07 laik12 napisał: > Nasz liderek z wulkanów B poza tym że jeżdzi swoim czerwono czarnym ;bolidem ; > (zostało pewnie mu to po odwiedzinach roberta).Nic nie robi ,tylko jeżdzi i > jeszcze płaszcząc w przerwach dupę na palarniach tak wykonuję swoją pracę...Na > pierwszej zmianie nie ma nic do roboty w biurze,ale na drugiej od 18 godz. i na > > nockach pracy przy kompie baaaardzo duuuużo?Nie wspomnę o jechaniu na swojego > mistrza(tylko za plecami)taki to nasz AS wulkanow mowi że jest"najlepszy" taka jest właśnie prawda o nim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.echostar.pl 03.07.07, 22:34 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4285654.html Odpowiedz Link Zgłoś
artur701 Re: Bridgestone Poznań opinie 20.07.07, 23:50 ..no ale ta Ania z hr to jest calkiem, calkiem... ma ktos do niej numer telefonu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 14:29 anie sa dwie o ktora ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 00:51 moze troche wiecej szczegolow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robotnik Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 29.08.07, 14:51 tylko niech ten menago da zarobic robotnikowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elli Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.07, 19:23 Nie pracuję w firmie, ale czytajac wypowiedzi na forum poraża mnie brak szacunku tak zwanej kadry dla pracowników fizycznych i tak zwanych Poznaniaków dla pracowników z mniejszych miejscowości.Sama pracuje w biurze,ale powiem szczerze do głowy by mi nie przyszło nazwac kogoś "zwykłym robolem",ale ja może jestem z innego świata? A Poznaniakom, którzy nie potrafią zaakcepotowac innych tylko dlatego, że są z Jarocina, Gniezna, czy skądkolwiek życzę więcej rozsądku.Jestem dumna z tego, że jestem Poznanianką, ale nie jestem przez to lepsza od kogokolwiek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-/ Re: Bridgestone Poznań-Apel IP: *.icpnet.pl 19.09.07, 23:00 Błagam, przyjmijcie więcej ludzi!!! Ja juz nie wyrabiam pracować za dwóch.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOLO Re: Bridgestone Poznań-Apel IP: *.serv-net.pl 21.09.07, 13:26 PRZYJMIEMY ALE DO BIURA A TY JESZCZE SIE NAUCZYSZ PRACOWAC ZA TRZECH... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ijam o goodyerze IP: *.serv-net.pl 23.06.07, 00:52 ten post o goodyerze napisal błazen z personalnego myslac ze docenimy nasze zarobki jak przeczytamy ta propagande.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fddfd Re: o goodyerze IP: *.icpnet.pl 28.06.07, 07:40 ej !!!! moze ktos tu z personalnego cos powie, bo według jakiejs tam ustawy, od 1 lipca obnizona jest składka emerytalna i jezeli wypłata wpływa po 1 lipca składka powinna juz byc nizsza, i nie ma tu znaczenia ze jest to wypłata za czerwiec !! wiec pobory powinny byc wyzsze juz w lipcu na kwitku za przepracowany czerwiec !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiedzący Re: o goodyerze IP: *.icpnet.pl 01.07.07, 22:45 Nie emerytalna a rentowa składka została obniżona! A po drugie to zależy kiedy masz WYPŁACANĄ wypłatę. Jeśli na konto wypłata wpłynęła Ci jeszcze w czerwcu to ta obnizka Cie jeszcze nie obowiązuje. (Dopiero za miesiąc) A jeśli jutro lub w nastepnych dniach to dostaniesz więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cur Re: ----- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 23:09 pier... zwalniam sie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyżej Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 82.160.248.* 20.11.07, 14:22 3700 do ręki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plastek Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.brnt.cable.ntl.com 20.11.07, 18:55 naplety to gniezninskicw..e eloeloelo dymanko to tylko z majstrem i z gniezna bo oni mają najlepsze kukuły takie osraneeee a pajece z gniezna lubią je lizac bo to tak jak kinder bueno heheheahhaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.eranet.pl 20.11.07, 20:34 plastek naprawde mi przykro ze twoje IQ to tylko 5 wiec nie pisz wiecej bo robisz z siebie tumama wiekszego niz jestes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plastek Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.brnt.cable.ntl.com 21.11.07, 23:14 siema tej POZNANIAK dymaj sie a jak chcesz to mozesz mi mordą konia zwalićcw..ohuju ty napewno nie jestes z poznania tylko z tgo dupojewca GNIEZNA ty h..ko jebcu dymaj sie razem z tymi pajacami z gniezna trolu jak lubisz chamstwo w pracy i popierasz podpier...dalanie sie na wzajem w pracy to powodzenia mozesz se z nimi daj w jajo najlepiej na polu,bo ja tego nie popieram wiec bede im jechal az sie to nie zmieni pozdrawiem prawdziwych POZNANIAKOW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awers Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 22.11.07, 15:12 GNIEZNO RZĄDZI,GNIEZNO RADZI,GNIEZNO NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI !!! Plastek poradzisz sobie z tym jakoś??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plastek Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.brnt.cable.ntl.com 22.11.07, 19:27 ta ja sobie poradze naplecie ale to wy jestescie podpie..czami a nie my wiec ciąg się lachopale śmierdzący wiesz co mnie najbardziej roz.p.ierdala to ze idziecie nawet podpie..c kogos jak ktoś coś do was głupiego powie jaja w hu.jcw..ohuje jesteście i tyle wam powiem możecie wylizaćmi torbe i ser z napleta ty waszym majstrom bo jedynie tam żązicie z nimi w KIBLU !!! PEDOFILE HEHEHEHEH JESTEŚ TAKI CWANIAK TO DAWAJ TO CI DOJADE NA PI.Z.D.E PO ROBOCIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 22.11.07, 19:45 napuscili was na siebie nawzajem, poznan zre sie z gnieznem, biurowi z produkcja, a gora sie smieje, bo z merytorycznego watku, gdzie rozmawialiscie o waznym sprawach i nawzajem infomowaliscie co sie dzieje w firmie, zrobilo sie szambo "walka" weszla na pierwszy plan, a to co bylo trzonem tego watku, zeszlo na plan dalszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIHAŁEK Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 21:26 wITOJCIE!!!JAK WAM SIE WYDAJE ILU LUDZI WYJECHAŁO ALBO ZMIENIŁO ROBOTĘ???MÓJ TYP OK 75 OSÓB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padaczka Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 30.07.07, 21:45 ja typowałbym raczej w okolicach liczby 30 - inaczej rzecz ma się jeśli chodzi o L4 i Uż po urlopie - tutaj stawiałbym na 60-100 osób... Pozdrawiam Tych, którzy przyjdą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony a mnie jest ok IP: *.icpnet.pl 02.08.07, 13:40 Bridgestone i japńczycy to najlepsi pracodawcy. jestem bardzo zadowolony z pracy u nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizou Re: a mnie jest ok IP: *.eastwest.com.pl 02.08.07, 15:26 Brawo!Tak trzymać,ja też jestem zadowolony i mam już dość tych wszystkich narzekaczy!!!droga na wyspy szczęścia wolna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: a mnie jest ok IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 02.08.07, 17:10 Brawo! ja tam tez jestem zadowolony! nawet bardzo!wyjechalem (po 5 latach w Bridgestone) na "wyspy szczescia" ...i bez wysilku i pracy zmianowej zarabiam ponad 3 tys. euro/miesiac, nie narzekam.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: a mnie jest ok IP: *.eranet.pl 02.08.07, 21:39 jak ci jest o to napewno jestes burakiem z GNIEZNA bo tylko oni kochaja bridgestone.albo słoneczko cie przygrzało na postoju letnim.poz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k1ssss Re: a mnie jest ok IP: 82.160.135.* 03.08.07, 07:32 a ja jeszcze nie zrobilem ticketu po urlopie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b...r wulkany Re: a mnie jest ok IP: 83.220.196.* 25.08.07, 01:10 a kim ty k...a jesteś? jesteś k...a cieciem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po prostu zona Re: a mnie jest ok IP: *.promax.media.pl 04.08.07, 01:03 mnie też jest ok . Odkąd mąż zrezygnował z pracy w tym kołchozie na rzecz innej -może i trochę gorzej płatnej posady wreszcie dzieciaki mają w domu ojca.Nie wraca już do domu zajechany jak "koń po westernie",przypomniał sobie ,że życie nie polega tylko na zapieprzaniu w Bridgestonie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal czy starac się o pracę w bridgestone???? IP: *.icpnet.pl 07.08.07, 15:12 chciałbym dowiedziec się czegos na temat pracy w bridgestone- na stanowisku fizycznym. mam co prawda w tej chwili pracę, ale chciałbym zmienic ją na lepszą. może napisze najpierw o obecnej pracy: mam umowę o pracę na czas nieokreślony, pełen etat, praca jednozmianowa od 6 do 15- 16, czasem nadgodziny, ale zawsze szef podrzuca za nie, oficjalnie na konto dostaje 1200 zł, w kpercie co miesiąc przynajmniej 600 zł, ale zazwyczaj są to sumy w granicy 1000- 1200 zł, plus bony na święta i 500 zł na urlop, pracuję też w dwie soboty w miesiącu- dwie mam wolne. praca w branży budowlanej, więc niełatwa, ale ogólnie nie jest xle. jest sens w ogóle starać się o prace w bridgestone??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: czy starac się o pracę w bridgestone???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 19:51 nie bo nie przejdziesz rekrutacji !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizyczny Re: czy starac się o pracę w bridgestone???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 21:25 nie, niewarto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcio z brygady B Re: czy starac się o pracę w bridgestone???? IP: *.hstl4.put.poznan.pl 07.08.07, 22:01 A Ja już na szczęście nie muszę pracować w tym burdelu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Czy warto starać się o pracę?? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 16.08.07, 01:36 Może ktoś mi udzieli informacji, jakiej pęsji netto???? można się spodziewać na stanowisku operatora. Obecnie zarabiam 1400 jest sęs zmieniać pracę u was?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadula Re: Czy warto starać się o pracę?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 14:04 ty sie najpierw cofnij do podstawowki i naucz sie zasad ortografii i gramatyki a pozniej dopiero dopytuj sie o zarobki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gyros Re: czy starac się o pracę w bridgestone???? IP: *.serv-net.pl 07.08.07, 22:47 zarobisz na poczatku mniej niz u siebie po paru latach moze tyle samo a jak juz bedziesz wyrykany od roboty to pod 3000 ale wiedz ze przepracujesz tu kazda minute (niewliczajc przerwy)z 8godzinnego dnia pracy z potem na skroni z szarpanymi nerwami i nienawiscia do przelozonycha swoja droga w jakiej firmie pracujesz chetnie zmienie prace na budowlanke nawet za mniejsze siano niz dostaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczy szeroko zam. Re: czy starac się o pracę w bridgestone???? IP: *.icpnet.pl 08.08.07, 09:48 Hej! Twoja praca: jednozmianowa BS: 3-zm Twoja praca: sa nadgodziny BS: sa nadgodziny (płaca co do minuty) Twoja praca: Bony BS: Bony Twoja praca: 500 na wakacje BS: 0 PLN na wakacje czyli nie ma... Twoja praca: 2 wolne soboty i 4 niedziele w mc BS: jedna sobota i jedna niedziela w mc Wybieraj... Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cur 15k Re: czy starac się o pracę w bridgestone???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.07, 18:23 Daj sobie luz facet szkoda twoich nerwow, a pieniadze juz tez zadna rewelacja, z tego co piszesz to nie masz najgorzej.. ja nie polecam zreszta sam sie niedlugo zwalniam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ol-a Re: Bridgestone Poznań opinie 22.08.07, 15:01 mój mąż pracuje w B.już 3lata i jest wykończony psychicznie i fizycznie,jest to firma być może solidna,dobrze rozliczająca się z pracownikami,ale jeden weekend w misiącu to tak mało,dzieci tak tęsknią,ale zarabia więcej niż w poprzedniej firmie więc tylko to go tam trzyma;wkurzają mnie tylko wypowiedzi tych "biurowych" z B.szacunek należy się do wszystkich niezależnie od pozycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b...r wulkany Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 83.220.196.* 25.08.07, 00:51 Wyląda to tak wstajesz o 4 rano wracasz o 15-30i masz dosyć. Wiem bo pracowałem w tej firmie nie było najgorzej nie jest tak tragicznie wszedzie trzeba robić największy syffffff jest z powietrzem w zakładzie jest kur..sko szkodliwe ale bhp..wcy mówią że wszystko jest w normie'bo co mają mówic'.Zależy gdzie traficie na jaki dział i przedewszystkim do kogo nie ma co ukrywać ze wszystkich mistrzów "grucha" jest najbardziej w porządku żeby wszyscy byli tacy jak on dla ludzi,na innych działach oczekują od ludzi że będą szybsi od maszyn.A zapomniałbym o najważniejszym polska dyrekcjia "kozioł" na czele dla niego ważniejsza jest opona od człowieka.Człowiek który zarabia taaaakie siano,który opowiada że kupuje sobie skarpetki co miesiąc za 200 zł a chodzi na palarnie i sępi fajki od operatorów to jest ku...wa szczyt wszystkiego rozpisałem się ale co mi tam jestem 3500 km od tego syfu i jest mi dobrze pozdrawiam wszystkich operatorów a przedewszystkim kolegów z działu "gruchy" PoprzedniSortuj: drzewkood najstarszegood najnowszegodrzewko odwrotnedrzewko od najstarszego od najnowszego drzewko odwrotne Pokaż wszystkie (1-100) Następny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b...r wulkany Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 83.220.196.* 25.08.07, 00:56 Wyląda to tak wstajesz o 4 rano wracasz o 15-30i masz dosyć. Wiem bo pracowałem w tej firmie nie było najgorzej nie jest tak tragicznie wszedzie trzeba robić największy syffffff jest z powietrzem w zakładzie jest kur..sko szkodliwe ale bhp..wcy mówią że wszystko jest w normie'bo co mają mówic'.Zależy gdzie traficie na jaki dział i przedewszystkim do kogo nie ma co ukrywać ze wszystkich mistrzów "grucha" jest najbardziej w porządku żeby wszyscy byli tacy jak on dla ludzi,na innych działach oczekują od ludzi że będą szybsi od maszyn.A zapomniałbym o najważniejszym polska dyrekcjia "kozioł" na czele dla niego ważniejsza jest opona od człowieka.Człowiek który zarabia taaaakie siano,który opowiada że kupuje sobie skarpetki co miesiąc za 200 zł a chodzi na palarnie i sępi fajki od operatorów to jest ku...wa szczyt wszystkiego rozpisałem się ale co mi tam jestem 3500 km od tego syfu i jest mi dobrze pozdrawiam wszystkich operatorów a przedewszystkim kolegów z działu "gruchy" pozdrowienia z irlandii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b...r wulkany kks Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 83.220.196.* 25.08.07, 00:58 Wyląda to tak wstajesz o 4 rano wracasz o 15-30i masz dosyć. Wiem bo pracowałem w tej firmie nie było najgorzej nie jest tak tragicznie wszedzie trzeba robić największy syffffff jest z powietrzem w zakładzie jest kur..sko szkodliwe ale bhp..wcy mówią że wszystko jest w normie'bo co mają mówic'.Zależy gdzie traficie na jaki dział i przedewszystkim do kogo nie ma co ukrywać ze wszystkich mistrzów "grucha" jest najbardziej w porządku żeby wszyscy byli tacy jak on dla ludzi,na innych działach oczekują od ludzi że będą szybsi od maszyn.A zapomniałbym o najważniejszym polska dyrekcjia "kozioł" na czele dla niego ważniejsza jest opona od człowieka.Człowiek który zarabia taaaakie siano,który opowiada że kupuje sobie skarpetki co miesiąc za 200 zł a chodzi na palarnie i sępi fajki od operatorów to jest ku...wa szczyt wszystkiego rozpisałem się ale co mi tam jestem 3500 km od tego syfu i jest mi dobrze pozdrawiam wszystkich operatorów a przedewszystkim kolegów z działu "gruchy" pozdrowienia z irlandii hej kolejorz kks!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIBENDUM Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.ols.vectranet.pl 23.09.07, 19:24 hej, pracuje w Michelin i tak sie zastanawiam czy warto do BS startować , wiem że nie jest tam prosto się dostać ale może się uda:)mam takie pytanko ile można wyciągnąć na stanowisku np. Technolog, Konstruktor, Inż Procesu. Proszę o szczere odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
ilusia21 Bridgestone Poznań opinie 31.08.07, 20:35 mam cos napisac o was ok! wiec tak! moj przyszły maz robi u was od pewnego czasu! ostatnio zaczeliscie sie czepiac wszystkiego ze za malo normy robia czyli ze 5,5tony to malo lub nawet 6 jak zrobia to tez malo. zabraliscie im premie az przez 4miesiace! byscie sie zainteresowali ze np kółka od wózków sa z..e ze ciezko sie pcha a nie tym ze troche chemi jest rozsypane itp! teraz to napewno beda odchodzic od was wiara bo kto bedzie robil za normalna stawke?! bo teraz wyplata bedzie taka jaka jest normalnie w innych zakładach pracy! zabieracie premie a pozniej sie dziwicie ze nikt nie zostanie na nadgodzinach! pomyscie co robicie bo rocznie oddchodzi od was 20- 300pracownków a winowajcami jestescie tylko WY!!!!!! i ci co robia juz sporo czasu na chemi czas sie zainteresowac zeby ich gdzies przeniesc bo pracuja w trociznach! i ci co jezdza wózkami widłowymi bez uprawnien nie powinni wogóle nimi jezdzic bo jak cos sie stanie to ten co jezdzil wozkiem sam za to odpowiada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 83.220.196.* 31.08.07, 21:33 wszystko co napisałaś to prawda z wyjątkiem że ktoś nagadał ci bzdur że jeżdża bez uprawnień niech mąż ci powie że w tej firmie musisz mieć papier na wszystko nawet żeby używać zwykły nóż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilusia21 Re: Bridgestone Poznań opinie dla bob IP: *.icpnet.pl 31.08.07, 22:06 wiesz co tak sie dowiedzialam o wozkach i tych uprawnieniach wiec pisze co slyszalam! mam nadzieje ze niedługo sie zmieni cos w tej firmie i to na lepsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Bridgestone Poznań opinie dla bob IP: 83.220.196.* 01.09.07, 01:54 pracowałem w tej firmie 3-lata tam się nic nie zmieni opona jest ważniejsza od człowieka pieniądze nie są może najmniejsze ale zdrowie jest ważniejsze.W kadrach mogą zmienić sie tylko ś..nie a koryto zostanie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Broszka Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.07, 22:24 idź się lecz głupia c_ipo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
surivitna Re: Bridgestone Poznań opinie 03.09.07, 17:33 A możecie podpowiedzieć jak wyglądają te etapy rekrutacji? Bardzo bym prosił o szczegóły, za które z góry dziękuję. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
surivitna Re: Bridgestone Poznań opinie 03.09.07, 17:34 A możecie podpowiedzieć jak wyglądają te etapy rekrutacji w Bridgestone? Bardzo bym prosił o szczegóły, za które z góry dziękuję. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 83.220.196.* 05.09.07, 00:27 robią ci pranie mózgu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fort V Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 07.09.07, 13:57 ... to znaczy dostać się coraz łatwiej , zbyt wielu odchodzi i chcąc załatać ludzkie braki biorą już nawet z bezrobocia , wyjeżdżają na targi pracy żeby uświadamiać ludzi z mniejszych miejscowości o raju w poznańskim Bridgestone ... ten raj to w takim dużym cudzysłowie , praca tutaj to balansowanie na krawędzi wytrzymałości fizycznej jak i psychicznej ... ale nie zaszkodzi spróbować zawsze po jakimś czasie można się zwolnić albo też pociągnąć chorobowe ... co się coraz częściej zdarza ... Czytałem gdzieś tam wcześniej pytanie o tym czy mając już pracę za 1400 warto ja zamieniać na pracę w Bridgestone - stanowczo odpowiadam NIE , zostań tam chłopie gdzie jesteś ! To tyle , pozdrowionka dla tych którzy to jeszcze wytrzymują ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potwierdzam fort V Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.eranet.pl 07.09.07, 15:21 zgadza sie ci z gniezna i jarocina to dla nich jedyna szansa na przezycie -rozumiem.tylko dlaczego ida po trupach prowadzac polityke bridgestone to moja miłość.to przeciez jest tylko praca Odpowiedz Link Zgłoś
ol-a Re: Bridgestone Poznań opinie 08.09.07, 09:39 hej! odpowiadam na tę opinię bo muszę,mieszkamy z mężem w Gnieźnie i jakoś mąż nie pracuje w B.bo "musi przeżyć" pracuje tam bo lepiej zarabia niż w G. a jeśli poznaniakom pracownicy z G.i z J.się nie podobają to droga wolna proszę poszukać pracy w innych firmach takich gdzie ludzi z G.i J.nie ma,żyje nam się nie najgorzej ale faktem jest to ,że praca jest bardzo ciężka i wykańcza psychicznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fort v Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 08.09.07, 14:46 ... wcale mi tu nie chodzi o podzielenie tych którzy są z Gniezna czy też z mniejszych miejscowości , chodzi mi głównie o politykę firmy ... zauważcie że to właśnie firma stawia na tych zza Poznania - wiedzą że tacy będą bardziej oddani firmie bo ... i tu można wymienić : bo nie ma w ich okolicy lepszej pracy i takiemu bardziej się opłaca wydać kasę na dojazd niż pracować choćby Jarocinie ... A firmie to pasuje , bo zawsze jest takim łatwiej sterować i można zawsze postraszyć zwolnieniem ( a taki mając perspektywę pracy za mniejszą kasę w swoim regionie podciąga normy żeby czasami nie podpaść i nie wylecieć ) ... No sami zobaczcie , że mistrzowie zmianowi to też głównie ci zza Poznania ... Czyli polityka jest wiadoma , zatrudniają coraz więcej takich , których mogliby czymś zastraszyć ... czyli ściągają z bezrobocia , zza Poznania a nawet ostatnio coraz częściej już prawie emerytów ... jednym słowem firma z prestiżem , he he płakać się chce i tylko z żałością spojrzeć w oczy tym co z mikrofonem latają na beznadziejnych zebraniach z prezesem ... a co do ludzi , obojętnie skąd by byli - trzymajmy się razem , zero szczekania na siebie ... jakby tak wszyscy naraz się postawili , to podejrzewam że dopiero wtedy kierownictwo by zasra... gatki . to tyle ... czytam i włączę się w odpowiednim czasie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.eranet.pl 09.09.07, 10:52 . A firmie to pasuje , bo zawsze jest takim łatwiej sterować i można zawsze > postraszyć zwolnieniem ( a taki mając perspektywę pracy za mniejszą kasę w swoim mieście regionie podciąga normy żeby czasami nie podpaść i nie wylecieć ) ... No sami > zobaczcie , że mistrzowie zmianowi to też głównie ci zza Poznania ... Czyli > polityka jest wiadoma , zatrudniają coraz więcej takich , których mogliby czymś > zastraszyć ... czyli ściągają z bezrobocia , zza Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.07, 09:41 zacznijcie wykonywać swoje obowiązki a wtedy wszystkim bedzie łatwiej,bo to po przychidzisz do pracy,a nie ściemniać lub lewe chorobowe Odpowiedz Link Zgłoś
ol-a Re: Bridgestone Poznań opinie 10.09.07, 09:49 jak świat długi i szeroki ludzie z małych miast i wsi dojeżdżaja do większych by tam pracować,lepiej zarabiać często kosztem zdrowia i życia rodzinnego i to pewnie jest normalne ale przykre że ktoś nazywa Gniezno i Jarocin "wiochą",nawet gdyby to była wieś to dlaczego tak obraźliwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e tam Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 10.09.07, 13:43 czemu wy sie dziwicie ?? widze przykład z konfekcji, ludzie za ta marna premie 150 zł robia takie wyniki i nie zdziwiłbym sie jak bby na spotkaniu z prezesem dali wniosek , o przenosne toi toie przy maszynasz by nie tracic czasu by leciec na drugi koniec hali i takie zapasy robia ze ja czegos tu nie rozumie, na kazdej zmianie stoi jakas maszyna lub kilka , na brak planu, a plan wykonany w 100% jaki jest wniosek?? by kazdy robił to co swoje, to by sie dopiero posr....... bo prasy by staneły, a tak zapas jest , wiec brygada moze pracowac bez całej minimalnej obsady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznań Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 14:28 ja jestem z Poznaniai to jest niestety fakt,że wielu pracowników z Poznania uważa się za ludzi z Ameryki.Coraz częściej niestety słyszę,że o pracownikach zgniezna czy Jarocina wypowiadają się jak o wiochmenach.A niestety to przykre,ale pracownikom poznańskim często więcej słomy wystaje z butów niż tym z mniejszych miejscowości,czy zwe wsi.Choć na szczęście to nie reguła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.eranet.pl 10.09.07, 20:43 niestety mysle że tylko ty uważasz że ci słoma z butów wychodzi.gdyby wszyscy zachowywali sie jak należy nikt nie nazywałby ludzi z gniezna burakami, wiochmenami.proszę nie wpisuj w nicku poznań bo przynośisz wstyd.szacunek dla li]udzi z poznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejorz Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 83.220.196.* 11.09.07, 00:02 a kim ty ku....a jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
ol-a Re: Bridgestone Poznań opinie 11.09.07, 11:38 myślę że nie wszyscy z Poznania myślą tak samo i prawdopodobie nie wszyscy z G.jednakowo angażują się w pracę,ale teksy typu"burak"itp.to teksy ludzi mało inteligentnych i mało kulturalnych,a szacunek nie należy się się prostakom kolego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznań Re: do xxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 19:48 Nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi.Chodzi mi o to,że ja traktuję wszystkich jednakowo,są wporzo z Poznania i sa wporzo z Gniezna czy z Jarocina.Tak samo są ludzie z Poznania,z którymi nie chce się nawet gadać i sa tacy z mniejszych miejscowości.Ale trzeba zauwarzyć to,jak wiele jest wśród kilkuset wypowiedzi nienawiści i wulgarnych wypowiedzi w stosunku do ludzi z mniejszych miast.I to mnie wkur..a.Bo z jakiej racji Ci z Poznania czują się kimś lepszym?Ja sam jestem z Poznania i nie czuje się takim,więc chyba określenie,że to mi słoma z butów wystaje jest nietrafne.Pozdro dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brós li karate Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 26.09.07, 17:33 Dobra teraz ja :) Byłem na tej rekrutacji i oczywiście wynik do przewidzenia... Od początku, na wstępie fajnie wszystko super, telefon, dzień dobry, zapraszamy, czy Panu pasuje, czy może być... Poszedłem wchodzę na drugi etap rekrutacji, a tam ściema z pracą w zespole... Razem 5 osób nas tam siedziało, dali jakieś klocki i 60min. i kolesiana mówi, żeby się podzielić kto kim jest w wirtualnej firmie... Musieliśmy zbudować jakiś szajz, po czym po rozmowach między sobą dwie kolesiany z HR już wiedziały kto się nadaje... To ja się pytam skąd jedna z drugą może wiedzieć na co mnie stać po takiej szopce? W całym tym wirtualnym teatrzyku byłem od spraw technologicznych, czyli musiałem budować z klocków batmobila... Minęła godzina, przyszła i się pyta co to jest, jaki budżet na to przewidzieliśmy, ile co kosztuje i inne kurde farmazony,a gdzie ta praca w zespole?? Do tego dodam, że to była 8 rano więc każdy myślał jak tu nie ziewnąć przez tą godzinę, a nie o jakiejś wirtualnie firmie... Po całym występie nam podziękowały, super fajnie... jak się okazało to była pierwsza cześć drugiego etapu, bo do drugiego etapu zalicza się jeszcze druga cześć... No to zaprosiły nas do salki obok. Tam rozdały papiery i mieliśmy odstawić następną szopkę, polegała ona na tym, że w zestawie było 20 parę listów, do tego dochodziły jeszcze jakieś określone warunki, że masz tyle i tyle kasy, jedziesz w delegację, szef zostawił Ci listy, żona w szpitalu i masz sobie poradzić z problemami z ogrodnikiem, prawnikiem, z gosposią, z przestojem w firmie... To ja się pytam po raz drugi: czy odpisując na takie farmazony są w stanie sprawdzić jaki to ja jestem odpowiedzialny? Dodam jeszcze, że dały nam 60min. i wio. Potem poszedłem na pierwszy etap (trochę od d... strony to było, więc no comment). Na wejście już inna kolesiana sterująca, bo tamte się zmęczyły tym obserwowaniem nas podczas budowy batmobila i odpisywaniem na wirtualne problemy... A tam teścik, że szkoda gadać... Np. co zrobisz jak zobaczysz, że kolega z grupy spóźnił się do pracy...? a) naskarżysz przełożonemu b)pójdziesz pogadać z kolegą, bawiąc się w Supernianię c)nic nie zrobisz d)jakiś kolejny odjechany wariant. To ja się kolejny raz zapytam: czy mój kolega w tej firmie ma 5 lat, czy raczej jest odpowiedzialnym dorosłym człowiekiem? Jak się spóźni to się spóźni i tyle. Ale oczywiście tego typu pytanka wykazały, że na pewno nie ja się nadaję na jedno ze stanowisk... A jeszcze dodam do tego, że ołówki nam dali i kazali tym niezaostrzonym ołówkiem pisać... Czyżby przyszykowali się na wymazywanie poprawnych odpowiedzi?? Oczywiście miałem swój długopis, jakby ktoś chciał mi coś zarzucić. No a potem standard, czyli odezwiemy się do dwóch tygodni góra... Minął tydzień, minął drugi, mija trzeci, a tu list: We're sorry - niedostałeś się. Tak sobie myślę, że to samo mogli mi powiedzieć przez telefon tak, jak na początku zapraszali... Ogólnie pojechali ze mną, jak wszyscy w dzisiejszych działach HR, gdzie to siedzą i ściemę trzaskają, zapominając, że Ci na dole robią na ich pansyjkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dick Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 26.09.07, 22:31 czytając Twoja wypowiedź odrazu wiadomo ze jestes inteligentnym czlowiekiem i powiem Tobie szczerze że dobrze ze sie nie dostales - zmarnowalbys sie tak jak wielu sie tu marnuje poszukaj pracy w ktorej ktos doceni Twoje atuty. tutaj potrzebuja tylko wołów do roboty ktorym bedzie mozna w nieskonczonosc podkrecac srubke a woly padną to sie zatrudni nowe. tu nie potrzebni sa ludzie ktorzy mysla tylko ludzie ktorzy bez pisniecia wykonuja rozkazy. Odpowiedz Link Zgłoś
ortizo Re: Bridgestone Poznań opinie 29.09.07, 23:11 Możecie mi coś powiedzieć na temar SSV H7 Andzej N. oraz lidera EXT H7/8 z brygady "A" Krzysztofa Ł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie nygus Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 09:57 Warunki pracy to jedno,ale mało też mówi sie o przełożonych.Są osoby na enkach ,mówie tu o liderach,które swym podejsciem do ludzi uwłaczaja człowieczenstwu.Smieszne jest to ze po"reorganizacji" sho dzin zostali nimi same szuje ,oczywiscie mato jakiś sens i nic nie dzieje sie przypadkiem.oczywiscie przy apobacie tych na górze.mi to zwisa bo i tak musze odpierd...swoje na maszynie ale nie moge zdzierzyc tego ze jest nademną taki ograniczony trep.zastanówcie sie tam w biurze kto was reprezentuje na hali, na maszynie.To swiadczy tez o was, i jakie macie do nas podejscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Zdzisław Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 77.252.34.* 07.10.07, 11:05 Żeby odpowiedzieć na tego posta muszę zrobić jedno założenie. Kandydowałeś na stanowisko inżynierskie. Operatorzy zdają ciut inne testy (raczej zręcznościowe), nie wiem jak jest dla finansistów i zakupowców. Jeżeli moje założenie jest prawdziwe, to dzięki bogu, że nie muszę z Tobą współpracować. W obecnych czasach coś co nazywasz szajsem jst podstawą rekrutacji w wielu firmach. Na pewno tak samo jest w VW-eju. POwiedz mi też jedno : Jaka jest Twoja wiedza o produkcji opon? W - olsce nie ma żadnej uczelni kszałcące oponiarzy, więc zakładam, że żadne. Więc co mają sprawdzić, aby ocenić, czy się nadajesz czy nie? Oceniają przede wszystkim pracę zespołową i podzielność uwagi, której raczej nie masz, skoro zająłeś się tylko skaładaniem "Batmobila". Druga częś testu miała określić Twoją kreatywność i umiejętność prioretyzowania działań - zdolności niezbędne w firmie, która idzie 24/7. A ty piszesz jeszcze, że wszyscy mysleli tylko jak tam przykimać.... To co gdy przyjdziesz na 8, albo jeszcze wcześniej do pracy, to przez dwie godziny będziesz się budził, a problemy będą się rozwiązywać same??? A co, jak ktoś z fimy zadzwoni do Ciebie w nocy z pytaniem co zrobić??? Osłabiłeś mnie Brós. Odpowiadam też dlatego, że czuję się obrażony treścią Twego maila, Bo skoro pracuję w tej firmie już kilka lat, przechodząc takie same testy, to znaczy, że jestem beznadziejny, bo zdałem beznadziejne testy, a Ty jesteś wielki, bo Tobie się nie udało. Następnym razem pomyśl trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h 7 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 82.160.135.* 08.10.07, 07:17 co myslicie o przyjsciu Stówy na hale 7/8 chyba nam sie pogorszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 08.10.07, 12:10 Operatorom sie raczej nie pogorszy. Chyba ze zaczna sie roszady ludzi. Jedyne co cieszy, to wielu osobom, w tym glownie biurowym, liderom i zmieniaczom-sciemniaczom korony z glow pospadaja. Skonczy sie przesiadywanie na palarni i sciemnianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotua Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.07, 19:51 TO SIE CHYBA WSZYSCY ZWOLNIMY JAK TREP DO NAS PRZYJDZIE PODOBNO NA 15K WSZYSCY SRAJĄ W PORY NA JEGO WIDOK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brug.B Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 21:36 Skoro stówka ma przejąć halę 7 i 8 to trzeba rozmienić go na dwie pięćdziesiątki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brós li karate Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 08.10.07, 20:23 A jak odpowiadasz na pytanie: co robisz jak Twój kolega spoźnia się do pracy poraz kolejny? a)idziesz naskarżyć przełożonemu b)idziesz pomóc koledze (bo ma 5 lat) c)nic nie robisz d) cos tam innego. No śmiało Nie Zdzisławie! Czyżby a)?? Jak sam zauważyłeś nie ma uczelni o profilu oponiarskim, to jak długo trwało to aż się tam zaaklimatyzowałeś? Musiałeś się pewnie trochę podszkolić, a Twoje osiągane wyniki były zauważalne po jakimś czasie, to skąd możesz wiedzieć, że po takim samym czasie nie byłbym wydajnieszym od Ciebie? Odpowiadając Ci poniekąd na cały Twój post napiszę, że udzielane odpowiedzi są zakreślane pod presją chwili lub tzw. lizusostwa, sam dobrze wiesz, że znając załóżmy podstawy BHP i udzielania I-szej pomocy ludzie często zapominają o podstawowych czynnościach podczas ratowania osoby, dlaczego? Bo teoria teorią, a wszystko wychodzi w praktyce. Prawda jest jedna i wcale nie dlatego, że tam się nie dostałem, dajesz się i tyle, bo skoro pozwalasz sobie dzwonić do siebie w nocy, to znaczy to, że się nie szanujesz... P.S. Ja myślę cały czas, bo mam na to czas, a Ty działasz pod presją chwili, tak samo jak rozwiązujesz te testy :) I jeszcze coś, mój post nie miał na celu obrazić Ciebie jako pracownika tejże firmy, sam sobie to wmówiłeś i nie szanujesz innych, tak mi odpowiadając. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garb od roboty Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 08.10.07, 21:23 O co dokładnie chodzi z Tą Kingą ? Może ktoś wyjaśnić o co poszło ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Zdzisław Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.softdesk.com.pl 10.10.07, 19:41 Pozwalając do siebie dzwonić, szanuję tych którzy zapiprzają po nocach. Koniec, nie widzę pododu, by dalej z Tobą dyskutować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brós li karate Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 17.10.07, 00:50 Nie Zdzisław swoją postawą pokazujesz jaki klimat panuje wokół Ciebie w pracy. Musi być po Twojemu i tyle, a każdą wymianę zdań podnosisz od razu do rangi dyskusji... Nie tworzyłem tego postu dla Ciebie specjalnie więc nie musisz się wypowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 17.10.07, 07:05 te całe testy są po to aby niekompetentne palanciary z działów HR miały co robić.Jak 22-25 gó..ara, może mieć pojęcie o pracy w grupie i to oceniać. Żałosne są dla mnie firmy, w których palanciary wybierają gorszych od siebie palantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.07, 23:49 No WIELKIE BRAWA do tej wypowiedzi można by jeszcze dodać ,że firma przeprowadzająca rekrutacje lepiej brzmi .Sto tysiecy debilnych testów sprawia ,że człowiek myśli "to konkretna firma selekcjonuje pracowników aby zatrudnić najlepszych"ale w obozach Niemcy też selekcjonowali wybierali silnych inteligentnych ludzi,ale tylko po to żeby ich wykorzystać wydusić co się da Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Broszka Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.07, 22:20 idź się leczyć głupia c_i_po!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 25.10.07, 11:12 To niestety prawda. Abstrahując od ubliżania dziewczynom, układ jest chory. Przyjmują takich debili nieraz, że mówisz facetowi jak ma zrobić najprostszą rzecz 10 razy, na drugi dzień już nie wie. Co więcej mówi, Ci to z uśmiechem na twarzy. I pierwszy do ściemy, rzecz jasna. Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dokładnie Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 08:55 dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 10.10.07, 16:49 Facet ty się nie dostałeś bo po prostu głąb kapuściany jesteś i tyle. A testy są po to żeby przyjąć ludzi myślących, a nie takich matołów jak TY!!! Dam ci dobrą radę poszukaj lepiej sobie pracy tam gdzie nie trzeba za dużo myśleć Np: wywożenie śmieci podobno dobrze płacą, albo ochrona - będziesz miał czas żeby się wyspać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 10.10.07, 16:50 Odpowiedź dla Brósa Facet ty się nie dostałeś bo po prostu głąb kapuściany jesteś i tyle. A testy są po to żeby przyjąć ludzi myślących, a nie takich matołów jak TY!!! Dam ci dobrą radę poszukaj lepiej sobie pracy tam gdzie nie trzeba za dużo myśleć Np: wywożenie śmieci podobno dobrze płacą, albo ochrona - będziesz miał czas żeby się wyspać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arko Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 25.10.07, 17:42 pracując w ochronie debilu przeszedłem te testy, nic wielkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 18:16 inteligencie pieprzony pracuje tam 6 lat i mam wrazenie ze testy sa potrzebne aby wlowic takich zasrancow jak ty,ktorzy mysla ze posiadaja tytul profesora po zdaniu teg blachego gowna(testy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.b-ras1.cld.dublin.eircom.net 16.09.07, 19:09 Przeczytalem wiekszosc opinii no i pozostaje mi miec tylko nadzieje ze w Bridgestone Stargard Szczec. bedzie lepiej chocby na samym poczatku i przez pierwsze chociaz 2 3 lata. Jednak macie racje Polski zarzad pewnie zrobi z firmy folwar a sami stana sie Hepa Filtrem dla Japonczykow ale to sie okaze. Zatrudnilem sie tam i jak narazie jedziemy do Was na szkolenie... zoabczymy jak to bedzie. Pozdrawiam i glowa do gory - zawsze jest inne wyjscie lub inny kraj!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rahha Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.zegrze.maverick.com.pl 17.09.07, 17:49 zapraszam serdecznie na nowo powstałe forum gdzie każdy znajdzie miejsce dla siebie wyzyskiwani.pun.pl/index.php .Jest to forum dla nas - pracowników dużych korporacji , którzy są w ten czy inny sposób wykorzystywani na zasadzie "białych murzynów" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fort V Re: Stargard czy Poznań - to samo ! IP: *.icpnet.pl 18.09.07, 11:51 Ktoś tu ma nadzieję , że w Stargardzie Szcz. będzie lepiej - niewiem , niewiem , ... - pozostaje mieć nadzieję że nie będzie gorzej. Pewnie po tym jak nabrali doświadczeń tutaj w Poznaniu , w Stargardzie pójdą od razu z grubej rury ... Jeśli będziesz u nas w Poznaniu , to uważaj z kim gadasz ... są ludzie i dupowłazy ! Witamy na pokładzie ... tak witają w Bridgestone , więc uważaj - miej zawsze koło ratunkowe bo można utonąć ( mała podpowiedź ; koło ratunkowe : Irlandia , Anglia ... ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIBENDUM Ile można dostać na początek, inżynier IP: *.ols.vectranet.pl 23.09.07, 19:36 hej, pracuje w Michelin i tak sie zastanawiam czy warto do BS startować , mam takie pytanko ile można wyciągnąć na stanowisku np. Technolog, Konstruktor, Inż Procesu. Proszę o szczere odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Ile można dostać na początek, inżynier IP: *.izacom.pl 25.09.07, 21:19 dzisiaj bylo spotkanie z prezesem.brawa dla chlopakow z gniezna oni maja jaja,a w slowa stowy nie wierzcie on klamie jak z nut,no i musial zablysnac przed reszta kadry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Ile można dostać na początek, inżynier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 22:00 możesz podać więcej konkretów co było? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Ile można dostać na początek, inżynier IP: *.icpnet.pl 25.09.07, 22:31 co sie dzialo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Ile można dostać na początek, inżynier IP: *.izacom.pl 26.09.07, 09:44 najlepiej spytac kogos z brygady c kto byl na spotkaniu oczywiscie kogos w miare zaufanego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tttt Re: Ile można dostać na początek, inżynier IP: *.icpnet.pl 26.09.07, 10:44 jezeli ci w czoraj na spotkaniu brygady c, byli z gniezna, to szacuneczek, niech ci , niby wielcy poznaniacy sie patrza i ucza a nie gadaja jacy to oni sa gwiazdorzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nożownik Re: Ile można dostać na początek, inżynier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 12:19 Warunki pracy to jedno,ale mało też mówi sie o przełożonych.Są osoby na enkach ,mówie tu o liderach,które swym podejsciem do ludzi uwłaczaja człowieczenstwu.Smieszne jest to ze po"reorganizacji" sho dzin zostali nimi same szuje ,oczywiscie mato jakiś sens i nic nie dzieje sie przypadkiem.oczywiscie przy apobacie tych na górze.mi to zwisa bo i tak musze odpierd...swoje na maszynie ale nie moge zdzierzyc tego ze jest nademną taki ograniczony trep.zastanówcie sie tam w biurze kto was reprezentuje na hali, na maszynie.To swiadczy tez o was, i jakie macie do nas podejscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i em Re: Ile można dostać na początek, inżynier IP: *.icpnet.pl 01.10.07, 13:31 a na 15K była misska. ciekawe czy autor B KURRRRRA dostanie kwitek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konfekcjonerc Re: Ile można dostać na początek, inżynier IP: 82.160.248.* 02.10.07, 14:37 dostanie ale s2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padaczka Re: Ile można dostać na początek, inżynier IP: *.serv-net.pl 02.10.07, 16:14 Taka jest kolej rzeczy: po poprzedniej było s1 to teraz będzie i s2 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afgan Re: Ile można dostać na początek, inżynier IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 09:16 od kury sie odpie..ie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Ile można dostać na początek, inżynier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 18:29 gdyby na sali byl rewers to supermeni 1ob. z miasta stolecznego Gniezno sraliby w swoje sniadanko zanim by pomysleli ze mozna powiedzic cos niepolitycznego na swoich BOGOW(rejs- genas).Firma znajduje sie w POZNANIU a 40% to okolice Gniezna to chyba ci wystraszeni Poznaniacy nasrali na te luksusy a buraczki zapie..ja ku chwale CESARZA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans frank Re:Bridgestone - Dachau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 19:01 "Arbeit macht frei" czyli praca czyni wolnym. Taki napis widzieli więzniowie hitlerowskiej machiny zagłady, przekraczający bramę obozu koncentracyjnego. u nas widzimy tylko "Bridgestone wita" wszystko jest ok, tylko kapo ciągle ci sami. nie japończycy są źli lecz polscy poganiacze. zawsze tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbrzydzony Re:Bridgestone - Dachau IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 22:43 A skąd ty wiesz jacy sa Japończycy? Rozmawiasz z nimi? A po jakiemuż to? Zastanówmy się razem: japończycy robia biznes w Polsce po to aby dać ludziom kasę za lekką, luźna pracę? Jak w to wierzysz to zapisz się do jednej przegranej partii, oni tam uwielbiają takie teorie spiskowe, będziesz posłem. Pomijając obrażanie byłych więźniów wydaje mi się, że masz ochotę samemu zostać jakimś kapo. No i w końcu, jak ci tak źle to przecież pracy nie brakuje, ruszaj w drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baker Re: spotkanie z łosiami IP: 83.220.196.* 02.10.07, 23:42 witam was wszystkich napiszcie mi co było na zebraniu jestem w irlandi i tylko zostaje mi forum żeby dowiezieć się co dzieje się w obozie pracy pozdrawiam wszystkich z góry wielkie dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszczoła miodna Kinia ... IP: *.icpnet.pl 06.10.07, 09:32 ... o coś tu się cicho na forum zrobiło , w naszym temacie coś nic się nie pojawia . Ale może teraz coś wie ktoś o odejściu Kingi - ponoć tam jej odejście nie jest takie normalne ... na razie jakieś wieści do mnie dochodzą , wątki pourywane , ale może ktoś wie dokładnie o co tam chodziło ? Wiem tylko tyle że nie jest to zwykłe zwolnienie , choć na takie ma wyglądać ! Odpowiedz Link Zgłoś
artur701 Re: Kinia ... 06.10.07, 13:18 z jakiego działu jest Kinga...raczej była? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szerminator Re: Kinia ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.07, 20:46 normalnie padłem na ryj buahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: Kinia ... IP: 217.116.110.* 10.10.07, 00:47 Kinga to dusza tej firmy. nie wyobrazam sobie ze ktos może Ja zastapic.pikna.inteligetna i czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szerminator Re: Kinia ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.07, 15:30 porozmawiajmy o podwyżkach :) jakieś się szykują czy nadal to samo?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Bambary Re: Kinia ... IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.07, 22:35 niezła dupcia i nic więcej! z przodu deska z tyłu deska!! nie wiadomo gdzie ma plecy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: only one Re: Ile można dostać na początek, inżynier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 19:53 nie poważny jestes ze zadajesz takie pytania ? chyba tajemnica obowiązuje a jesli nie to podaj ile masz u "Michała". tylko szczerze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechita Re: Ile można dostać na początek, inżynier IP: 195.205.161.* 15.10.07, 22:54 podwyzki to beda jak w firmie same sprzataczki zostana,nasza polska kadra przeciaga ile sie da,ale moga sie przeliczyc bo zamiast dac starym operatorom zarobic to wola przyjmowac nowych ktorzy i tak po miesiacu uciekaja,a co do Kingi sa pewne plotki ale nie chce w to wnikac bo nie wiadomo ile w tym prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechita Re: Ile można dostać na początek, inżynier IP: 195.205.161.* 18.10.07, 23:33 tak naprawde to firma nie jest zla(zalezy tez od dzialu)tylko powinno dotrzec w koncu ze dobrze oplacony pracownik to dobry pracownik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZAKAL [...] IP: *.centertel.pl 26.10.07, 16:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szerminator Re: Ile można dostać na początek, inżynier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.07, 01:45 będą podwyżki :D ale tiketów lol cfaniaki może wreszcie się obudzą, ale cosik mi się zdaje że tylko najwytrwalsi zostaną...z brązowymi nosami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.net.fone.pl 29.10.07, 21:09 A więc droga melianko jeżeli tak bardzo chcesz wiedzie co myśle o pracy w B. Jestem żona pracownika na początku byłam szczęsliwa że mąż tam sie dostał było to trudne gdyż rekrutacja odbywała sie tak , że na dużą liczbę osób jedna sie dostała ale było to dawno 2 lata temu. Oferta finansowa była świetna obiecywane podwyżki które miały nastąpi po pół roku ale...... Niestety rzeczywistoś jest inna podwyżki pracownicy dostawali po roku jak sie podlizałeś zmianowemu a inni dłużej muszą czeka. Dopiero teraz kiedy ludzie wam sie zwalniaja to zaczynacie działa. Może skorzysta ten co sie zaatrudnił niedawno ,że dostanie te podwyzke juz po pół roku ale co z tymi co pracują już dłużej? ???????A propo obecnej rekrutacji przyjmujecie wszystkich jak popadnie bo za takie pieniądze nikt nie chce pracowa, ja jako zwykła pracownica cukierni zarabiam prawie ,że tyle co mój mąz. No może z 700 zł mniej ,ale w jakich warunkach( normalnie dzienne zmiany bez szkodliwych substancji). To śmieszne aby w tak dużej firmie wynagrodzenie wzrosło w przeciągu 2 lat tylko jakieś 500 - 600 zł. To są kpiny , te wasze podwyżki o 0,30 groszy to jest śmieszne.Dopiero teraz wysyłacie jakieś pisma do Brukseli o podwyżki dla pracowników zapewne znając wasze działania byc może w przyszłym roku dacie podwyżke znowu ze 0,30 groszy. Macie jeszcze okazje sie wykazac w święta ,mam nadzieje że nie będzie to znowu więcej bonów o 50 zł.OMG NIE PRZEŻYŁABYM.Wiec to tyle na temat tej firmie obiecującej złote góry . Pozdrawiam.Jestem świadoma ,że też jesteś tylko pracownikiem i choc troszkę sie ze mną zgadzasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 123 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 19:21 Mona, 700 zł różnicy to oczywiście zupełnie nic. Na pewno w tej cukierni macie też bony na święta i bilety na baseny i wycieczki i godziny nadliczbowe liczone co do grosza i zawsze na czas wypłatę. To może załatw męzowi pracę w tej świetnej firmie, szkoda czasu marnować za te marne 7 stów. Jak znajdziesz miejsce gdzie można zarobić 3500 na ręke na standardowej stawce to daj znać, też się przeniosę. My, starzy pracownicy duzo zainwestowaliśmy w firmę i nie wiemy dlaczego nowy operator ma szybko dostawać takie same pieniądze jak doświadczony wyjadacz. Słodkiego zycia zyczę i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 30.10.07, 21:27 Koleś, chyba piłes w czasie pisania tego postu i myslałeś, że przeniosłeś sie do Irlandii. Bony na święta daje prawie każda firma i nie ma czym tu sie chwalić. Z basenu korzystają nieliczni, bo kto pracując w czterobrygadówce ma na to czas i siły. Wycieczki dawno przestały istnieć chyba , że masz na myśli tą niedawną do której trzeba było dopłacić kosmiczne pieniądze z własnej kieszeni. I kim ty jesteś, że zarabiasz 3500 na reke na standardowej stawce? Może jeszcze o euro ci chodzi? Jak to napisałeś? "My, starzy pracownicy duzo zainwestowaliśmy w firmę" - co ty pijesz chłopcze? Chyba w ćmiki inwestowałeś siedząc na palarni i dzięki temu teraz jestes jakimś liderem na S1. Bo przed zwykłym pracownikiem nawet z długim stażem kładzie się w tej firmie kłody pod nogi, aby jak najdłużej S1 nie otrzymał. I niestety jest juz wielu młodych pracowników, którzy zarabiają więcej od starych, a niczym szczególnym się nie wyrózniają oprócz dobrych układów z przełozonym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.net.fone.pl 30.10.07, 22:13 Brawo dla ciebie.Przykro mi tylko że musicie z takimi cwaniakami pracowac którym sie udało na początku zaznac szczodrości zarządu.Ale jak w każdej firmie początki są obiecujące gorzej póżniej.Temu panu to sie pewnie spodobały wycieczki na rybki. Pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik od lat Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 22:29 Mona zle mnie oceniasz racuje tam ponad 7 lat. Zebysmy sie dobrze rozumieli. Nie mysle o S1. Nie mam nawet standartu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.07, 00:59 tak dokładne jest a ten układ nazywa się kapuję wylizuję i podwyżkę otrzymuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAZDA Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 18.11.07, 11:42 tak dokładne jest a ten układ nazywa się kapuję wylizuję i podwyżkę otrzymuję.ZGADZAM SIE Z TYM JAK NAJBARDZIEJ BRAWO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 18.11.07, 23:49 ,,kapuję wylizuję i podwyżkę otrzymuję,, aha zapomniałem dodac ,że jestemcw..em z Gniezna a to jest moje motto życiowe.Jak podwyżki dostaje to nawet gó.. mi nie śmierdzi pod nosem od lizania dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mążII Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.07, 20:52 głupia ci.p.a! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik od lat Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 21:29 Przykro mi ze nasi PANOWIE MENAGEROWIE maja tak pozny zaplon. A jak sie mowilo o rece w nocniku drwili. A jak sie mowilo o zapaleniu i zgaszeniu swiatla,usmiechali sie. Teraz sie drapia,Wcale sie nie dziwie. Zeby ich szczyscilo. Niech kupia sobotni glos,pracy jest Duzo. Niech przeczytaja pomocnik murarza moze zarobic na poczatek 10 zl.Netto pracujac od poniedzialku do piatku po 10 godzin zarobi 500 zl tygodniowki razy 4 tygodnie ma 2000 tysiace. Zostaly jeszcze soboty. Ale niedziela dla rodziny. A niech pamietaja jak wstaja z lozek i ida do lazienki i patrza w lustra,Zeby czasami sie nie zrzygali na swoj widok. My operatorzymorzemy z duma w nie spogladac. dziekuje tylko za jedno. Poznalem sol tej pracy. Poznalem ludzi ktorzy pracowali i ktorzy pracuja dalej dla tej korporacji jak BEDUINI ale to moze sie wkrotce skonczyc.Te ich mrzonki ze im nie wstyd,konczyli studia za kogos pieniadze,a jak sie teraz zachowuja,az wstyd to opisywac,ale czy oni maja wstyd, Naprawde az szkoda pisac. Pozdrawiam wytrwalych. Ich licznik juz bije. Maja nie caly miesiac. Oby cos WYMYSLILI.Jak pan z HR ktory na kazdym spotkaniu mysli Raczej myslal bo teraz zapewne rozglada sie za nowa praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc123 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.07, 21:27 Przecież jak opłaca się być murarzem to nikt cię nie trzyma, nie? Dostaniesz 2000 na rękę... przez 8 miesięcy a potem będziesz miał wakacje. Super. Ożeń się, żonie na pewno się to spodoba, one zazwyczaj chodzą po ziemi a nie snuą takich mrzonek. "Sól tej pracy", to ładne tylko co oznacza, że musisz pracować? Znajdź miejsce gdzie kasa jest za nic. Ja pracowałem jako pomocnik murarza i dzieki, to robota dla ludzi bez mózgu i z dużymi mięśniami. Łapiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fotyga Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 31.10.07, 22:27 Ja łapię co chciałes przekazać. Skoro twierdzisz, że praca pomocnika murarza to praca dla ludzi bez mózgu i z duzymi mieśniami, a równoczesnie przyznajesz się, że pracowałes jako pomocnik murarza, to znaczy, że jesteś człowiekiem bez mózgu. Zresztą Twoje posty o tym świadczą. Ciekawe za co dostajesz te 3500 i to na standardowej stawce. Na przyszłośc nie kłam i nie pisz bzdur, bo z logiką to ty wiele wspólnego nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowny Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.asta-net.com.pl 31.10.07, 22:54 duzo juz tego jest i pewnie gdzies było dlatego zlitujcie sie i podajcie ile zarabia nowo przyjęty pracownik produkcji?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.net.fone.pl 30.10.07, 22:08 ty chyba jestes pomylony człowieku słabo znasz swoja wartośc. No ale co tam S1 dla wyjadaczy. Naszczęście jesteś jednostka która uwielbia ta firmę. Miłej i wytrzymalej pracy ci życze . Odpowiedz Link Zgłoś
k16.net Re:minimalna jednostka 30.10.07, 23:00 jest bardzo mała jednostka tylko ci za biurkiem i ci co łażą po hali i zadzierają nosa uwielbiają swoją firmę bo do kieszonki leci forsa duża , a ci co zapird..... za marne 2000 uciekają z firmy aż sie kurzy bo mają dość smrodu i mobingu , współczuje tym co robią na wulkanach i konfekcji . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.net.fone.pl 31.10.07, 23:07 czlowieku ja tez mam zawsze wyplate na czas a czy ty myslisz,że bony to jakas nowośc czy co ? Naprawde uwierz inne firmy tez daja,a może inaczej znajdz firme która nie daje. Może nie mam jakis wycieczek do których trzeba dopłacac z których i tak korzysta 1/100 procenta .Ale mam organizowane imprezy firmowe za które nie płace nie mam wyliczonej porcji jedzenia a juz napewno nikt mnie za to z pracy nie zwolni(piknik)wiec prosze cie człowieku bez mózgu w końcu sam tak o sobie napisałes.Nie broń az tak tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc123 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 17:01 Mona, ja wybralem ta firmę więc na nią nie pluję. Jak chcesz pracowac gdzie indziej (w domysle tam, gdzie dadzą więcej za połowę wysiłku) to na co czekasz? Po co się tak pultasz, psujesz sobie nerwy. Podaję sposób na odejście: piszesz podanie o zwolnienie za porozumieniem stron (zgadzają sie od ręki) albo w trybie ustawowym i już jesteś wolny. A na wyieczki jeździ nie wiadomo kto bo 1/100 procenta z 900 to... policz jak umiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.net.fone.pl 04.11.07, 19:54 teraz wiem ze napewno nie jestes zwylkym pracownikiem tylko dupowłazem zmianowym lub liderem wlasnie dzieki wam zwykli pracownicy maja tylko tyle a wy az tyle, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.07, 00:54 Jak najbardziej się zgadzam pieniądze śmieszne bony jeszcze bardziej Jak w tym roku znowu mąż bedzie mial nocki przed Świętami to się wykończe nie dość ,że sama wszystko przygotowuję bo nie mam sumienia go budzić ,uwijam się jak w ukropie aby wszystko było si tylko po to żeby widzieć zmęczoną twarz męża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mążII Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.07, 19:50 to się zwolnij głupia ci--po!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żonaII Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.07, 23:37 a ta ci...to do kogo przepraszam jesli do mnie to czytaj uaznie ja tam nie pracuje ale moj mąż i wiem jak on wygląda po pracy a wiem jak w biurach sie pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
k16.net Re: żono II masz racje!!! 10.11.07, 10:21 ci co siedzą na tyłkach w biurze mają warunki extra i nawet należą im sie socjale wyjazdy na pikniki itp. , taki co robi na produkcji to musi zapie..ć , prosić się o podwyżkę i dostaje marny karnet na pływalnie na którą niema siły jechać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biuro Re: żono II masz racje!!! IP: *.icpnet.pl 10.11.07, 11:04 ty chyba nie wiesz co mowisz!!! ludzie wbiurach, nie liczac stolkowych zarabiaja tyle co wy, duzo osob jeszcze mniej w okolicach 1500. ciagle slyszymy, ze nic nam sie nie nalezy, bo produkcja to, produkcja tamto. jestesmy tak samo tlamszeni jak wy, tylko ze my siedzimy w biurze, a wy przy maszynach. nie traktujcie pracownikow biur, przez pryzmat tych co siedza wciaz na palarni czy swoich mistrzow jako przyklad podam kolege, ktory dostal sie na produkcje (poznania), i po 2 latach mial wiecej niz ja z 5letnim stazem pracy wycieczki - myslicie, ze biurowi na sie pchaja? jezdza wciaz te same osoby, bo wiekszosc biurowych ma rodziny i tez woli ten czas spedzic z zonami i dziecmi itd nie wkladajcie wszystkich do jednej szufladki, to ze siedze na krzesle przy komputerze, a nie stoje na curringu, nie znaczy ze czuje sie lepszy od was, a juz tym bardziej ze mam lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biuro1 Re: żono II masz racje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 14:03 Po co tak rozważać? Przeciez jedna i druga praca jest konieczna a natury rzeczy różnią się od siebie. Co to znaczy lepiej? Że w biurze? No to co? W dzisiejszych firmach, zwłaszcza korporacjach, nie podejmuje się decyzji w jednostkach, czy to produkcyjnych czy handlowych a w centralach. Im do podejmowania decyzji jest potrzebnych wiele informacji, sprawozdań, raportów bo inaczej nie są w stanie kontrolowac sytuacji i decydować. Poza tym są prawa: finansowe, kadrowe itd. które również narzucają wiele obowiązków na firmy. Więc czy to się komuś podoba czy nie praca biurowa musi i będzie wykonywana. A dodajmy jeszcze inżynierów, którzy większość czasu spędzają na hali i ten podział traci kompletnie sens. A kto pracuje na produkcji? Produkcja. A kto pracuje dla produkcji? Wszyscy. Bo opona to nie tylko to co widać to również wiedza i technologia. Skończcie więc z judzeniem i tworzeniem podziałów bo co to da oprócz niepotrzebnego konfliktu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnum Re: żono II masz racje!!! IP: *.icpnet.pl 11.11.07, 19:12 wystarczyloby wypierd... tylko kilka toksycznych osob z biur, wypierd...tylko kilka popierd... osob z produkcji i zycie w bspn byloby lzejsze. gdy kazdy pomysli co go najbardziej wkurza to moze sie okazac ze nie praca, a konkretna osoba. oczywiscie na kazdym dziale i brygadzie inna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryfid Re: żono II masz racje!!! IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.07, 15:08 na piknik mogą pojechać wszyscy , no chyba że wolisz spędzić czas przy kompie wypisując pierdoły Odpowiedz Link Zgłoś
policjantka28 a ja i tak kocham Radzia - brygada B :) 13.11.07, 16:43 Buziaczki dla Ciebie Radziu :)!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam S. Re: a ja i tak kocham Radzia - brygada B :) IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.07, 20:51 Buziaczki dla Ciebie Radziu :)!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żonaII Re: żono II masz racje!!! IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.07, 22:10 No ja na szczęście tam nie pracuje .A mąż jest tak zmęczony po całym mięsiącu zapieprzania że nawet ciężko go na spacer wyciągnąć a co dopiero na piknik poza miastem.A to nie ze starosci bo nawet trzydziechy nie mam mąż też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spontan Re: żono II masz racje!!! IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 10:08 impreza "ala" zakładowa albo............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lov Re: żono II masz racje!!! IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 09:55 chyba że się zakocha................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.asta-net.com.pl 31.10.07, 23:01 to gdzie polecacie prace na produkcji,oczywiscie nie licząć B....??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.net.fone.pl 31.10.07, 23:09 w cukierni......gdzie kolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.asta-net.com.pl 31.10.07, 23:48 chodzi mi o konkrety gdzie i ile płacą? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mona961 Młody-papierowy tygrys 15k A 01.11.07, 11:19 Wszystko się zgadza lizanie to jego pasja,jeszcze nadzieranie gęby też.Palarnia to ok. 50% jego pracy , jeszcze odwiedzanie kolegów np. na konfekcji.Wielkie spotkania i rozmowy ,tylko ciekawe o czym???? Wszedzie go pełno ,ale na dziale jest gościem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAREK M Re: Młody-papierowy tygrys 15k A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 19:40 PANOWIE A MOZE TAK STRAJK CALEJ BRYGADY NIE ZWOLNIA.PROPONUJE 30.11.2007 GODZ.9;00 CALA FABRYKA STOP!!!WSZYSCY NA PALARNIE I CZEKAMY NA PRZESA.DAJE 15min.I ZACZYNAJA ROZMOWY.POKARZCIE ZE MOZECIE BYC ZJEDNOCZENI W DAZENIU DO CELU.BO JAK NARAZIE TO PIE..CIE CODA WIANKI I DALE ORACIE SIE W TYM KALE.PAMIETAJCIE STRAJK TO JEDYNE MOCNE,KONKRETNE ROZWIAZANIE.LECZ DO TEGO TRZEBA FACETOW Z JAJAMI A PODOBNO TYLKO TACY TAM PRACUJA Odpowiedz Link Zgłoś
k16.net Re: Młody-papierowy tygrys 15k A 02.11.07, 21:35 może połowa by poszła na to , ale reszta dupowłazów by by robiła pod siebie , oni mają wydmuszki a nie jaja i wielki brązowy język od lizania dup !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozioł to cep Re: Młody-papierowy tygrys 15k A IP: *.serv-net.pl 03.11.07, 08:50 mysli ze w fabryce pracuja sami idioci i wszyscy uwierza w te bajki o brukseli ze to niby ona musi wydac zgode na podwyzki a niech sobie przypomni jak dwa lata temu jechala polska delegacja europejskiej rady pracowniczej do bruksli i zaznaczal ze nie zadawac im pytan o podwyzki bo to nie sprawa brukseli tylko nasza lokalna.a teraz co nagle wszystko sie obrocilo o 180 stopni. baran jeden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Młody-papierowy tygrys 15k A IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.07, 23:09 wy-dalaj dupku!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ze strajkiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie ma lepszego pracodawcy od Bridgestone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Młody-papierowy tygrys 15k A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 23:16 U-la!!! U-la!!! Nareszcie coś mądrego na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
ku56 Re: Młody-papierowy tygrys 15k A 06.11.07, 08:07 Jestem za tym!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zmieniam podpis Re: Młody-papierowy tygrys 15k A IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.07, 01:15 z żony na żonaII bo jakaś żona nieładnie pisze i chce uniknąć nieporozumień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Młody-papierowy tygrys 15k A IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.07, 23:07 pałuj się frajerze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bridgestone to najlepszy pracodawca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żonaII Re: Młody-papierowy tygrys 15k A IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.07, 01:19 Ula Ty się chyba z choinki urwałaś albo z bunkra po 10latach Cię wypuścili innego wytłumaczenia dla Twojej opini nt.BS nie ma .Można by się jeszcze pokusić o stwierdzenie ,że pracujesz za biurkiem mieszkasz z rodzicami i jesteś u nich na garnuszku no to jak zarobisz 2000zl w pt skończysz prace masz 2,5 dnia żeby to wydać na przyjemności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 21 Re: Młody-papierowy tygrys 15k A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 22:51 A ile byś chciał zarobić? Trzeba było wiedzieć w jakiej kolejce sie ustawić: po rozum czy siłe. Ula rzadzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Młody-papierowy tygrys 15k A IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.07, 17:11 a żebyś wiedziała pindo, że lubie przyjemności w przeciwieństwie do ciebie stara purchawo-mnie jeszcze chcą walić, a na ciebie to nawet pies z kulawą nogą już nawet nie spojrzy, no chyba, ze dasz za darmo zapijaczonemu oblesiowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Młody-papierowy tygrys 15k A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 21:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Młody-papierowy tygrys 15k A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 21:04 Ula, Twój mąż ma farta a ja pozostanę Twoim cichym wielbicielem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Młody-papierowy tygrys 15k A IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.07, 20:46 ależ ja jeszcze nie mam męża masz więc u mnie szanse na... :):) spróbuj cichy wielbicielu, a może dostaniesz :) czekam mały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: memento Re: Młody-papierowy tygrys 15k A IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 10:31 zapowiada sie niezle ja tylko sie przygladam i chyba to forum jest najleprze pozdro dla tiger........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: memento Re: Młody-papierowy tygrys 15k A IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 10:27 ja też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku66 Re: MBody-papierowy tygrys 15k A IP: *.google.com 11.11.07, 19:40 ula, takie podejscie do roboli macie tam wszyscy czy sa wyjatki? nie ma sie co dziwic ze sa takie relacje skoro ludzie tak wysoko glowy nosza. trzeba pamietac ze balony z jakiegos powodu tez sie unosza. pozdrowienia dla robotow z opon pod wodza zardzewialego C3PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melianka Re: MBody-papierowy tygrys 15k A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 23:58 o kurcze ,zaczęłam ten temat i nie przypuszczałam,że tak się rozwinie.Mam fajowego męża z Brygady A i wiem,ze jest Wam bardzo cięzko,wiem,bo przez tą pracę nam-żonom-dzoeciom tez jest ciężko.Niestety taka jest Polska i charowac musimy,czy to nam sie podoba czy nie...bo wszystkich dzieci mają potrzeby...I wasze i moje zasługuja na wszystko co najlepsze,dlatego wśród tych pogard,chamskich tekstów,ale i tez majązych cos w sobie chciałam dorzucić cos optymistycznego,mianowicie życzę Waszym pociechom wszystkiego co najlepsze i oby spełniły się wszystkie najskrytsze Wasze marzenia..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ku66 Re: MBody-papierowy tygrys 15k A IP: *.google.com 11.11.07, 19:41 ula, takie podejscie do roboli macie tam wszyscy czy sa wyjatki? nie ma sie co dziwic ze sa takie relacje skoro ludzie tak wysoko glowy nosza. trzeba pamietac ze balony z jakiegos powodu tez sie unosza. pozdrowienia dla robotow z opon pod wodza zardzewialego C3PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Młody-papierowy tygrys 15k A IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.07, 23:03 piszesz o klanie Dudków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Młody-papierowy tygrys 15k A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 21:23 klan-a jakże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konf.15K B Re: Młody-papierowy tygrys 15k A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 21:32 Proponuje "władzy" ściągnąć te różowe okulary i bacznie zacząć obserwować pracę i układy mistrzów zmianowych na halach 7 i 8. Oni są bezkarni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Młody-papierowy tygrys 15k A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 21:46 A jak sie to objawia? U nas jest w porządku, przyjrzyj się pracy swoich mistrzów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechita Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 195.205.161.* 03.11.07, 20:13 dane dotyczace zarobkow mlody ok.2200,standart ok.2700-2900 (bez nadgodzin) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.asta-net.com.pl 03.11.07, 20:29 w końcu ktoś mi odpowiedział te 2200 to brutto czy netto??i to jest zarobek początkowy ogólnie przyjęty dla zakładu czy jakiegos konkretnego działu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechita Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 195.205.161.* 03.11.07, 22:51 zarobki sa na tyle smieszne ze jak by byly jeszcze brutto to by bylo tragiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KU66 Re: Bridgestone PoznaD opinie IP: *.google.com 14.11.07, 20:47 A czemu taka cisza od ludzi z magazyn?w. przecie| tam te| nie brakuje oszolomow od tych ktorzy sa wielcy bo srawdzaja wysyBki po tych co pija kawe z automatu za 3000 zl. wylewajcie zale to przymajmniej tak wam ulzy a chetni do pracy na magazynie beda mogli sie zastanowic. szacunek dla ssv bb. marian, szybko zdrowiej Odpowiedz Link Zgłoś
k16.net Re: Bridgestone Poznań opinie 03.11.07, 21:48 ja pracuje już parę lat w tej firmie i ja cię proszę nie wypisuj bzdur o tych zarobkach 2200 to z wyrobioną normą i premią a z nadgodzinami to 2400 max , a o podwyżkę trzeba się prosić , najwięcej mają ci co zapie..ją i to zdrowo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.net.fone.pl 03.11.07, 22:17 czy ty z kątowni te liczby wyciągłeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechita Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 195.205.161.* 03.11.07, 22:45 nie pisze ze w firmie jest slodko,to sa realne zarobki i nie wiem skad to zdziwienie'jestem na stawce przed standartem(chociaz powinienem byc na standardzie) i bez wlazenia komukolwiek w tylek bez nadgodzin mam 2500 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechita Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 195.205.161.* 03.11.07, 22:48 oczywiscie rowniez jestem zdania ze za ten system pracy i na taka korporacje to zarobki sa delikatnie mowiac smieszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: or93 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.eastwest.com.pl 13.11.07, 19:01 przed standardem? co ty pie..sz!! to ja po drugiej podwyżce,bez nadgodzin mam 2600 na reke! wezmiesz z 12 setek i masz ponad 3000zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Wesołych Świąt i wszystkiego dobrego w Nowym Roku IP: *.szczecin.mm.pl 23.12.07, 14:46 Dla pracowników Bridgestone i Ich rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
k16.net Re: Wesołych Świąt i wszystkiego dobrego w Nowym 24.12.07, 00:15 Gwiazdki najjaśniejszej, choinki najpiękniejszej. Prezentów wymarzonych, świąt mile spędzonych. Karnawału szalonego i nowego roku bardzo udanego. dla wszystkich pracowników Bridgestone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: Wesołych Świąt i wszystkiego dobrego w Nowym IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.07, 08:28 8letni operator dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smieszne zarobki Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 03.11.07, 23:40 Lechita, chyba cie pogielo z tymi twoimi 2700 do 2900 na standardzie. Ja pracuje 7 lat i ze wszystkimi premiami mam max 2400-2500 w zaleznosci od miesiaca. Mlody bedzie mial kolo 2000 i nie ma co liczyc na szybkie awanse, bo chociaz bedzie na kolanach prosil, to panstwo mistrzowie bez wyksztalcenia zgrywaja wielkich wazniakow choc niedawno byli zwyklymi operatorami i stawki przez 3 lata nie zwieksza (sa osoby, ktore pracuja po 5 i wiecej lat i jeszcze standardu nie maja i wcale nie sa idiotami - takie widzimisie wazniakow). jesli ktos chce sie przyjac, to jednak niech nie patrzy na stawke tylko na to ,ze bedzie pracowal 7 dni pod rzad, ze bedzie mial 1 wolny weekend w miesiacu, ze bedzie mail OGROMNE problemy z uzyskaniem dnia wolnego kiedy bedzie chcial, ze w wypadku chocby krotkiego zwolnienia odbiora mu spora czesc pensji, ze bedzie pracowal w nocy, ze bedzie pracowal w smrodzie, ze bedzie narazony na trujace opary, halas i drgania, ze bedzie dzwigal, pchal duze ciezary od ktorych juz niejeden wyladowal w szpitalu, ze bedzie musial wysluchiwac glupkowatych mistrzow co doprowadzi go wkrotce do duzego stresu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc h7 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 82.160.248.* 04.11.07, 07:24 smieszne zarobki!! jak tak ci zle to co ty robisz w tej firmie tyle lat za taką kiepską kase zwolnij sie a nie odstraszasz nowych pracowników, juz i tak są braki i trzeba zostawac po godzinach wiec nie rob antyreklamy no ale ty jako "weteran" nie wiesz co to za przyjemnosc zostac po pierwszej zmianie do 18. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: philips piła Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.asta-net.com.pl 04.11.07, 12:07 to Was teraz zaskocze Piła-Philips system pracy ten sam co U was zarobki na starcie 1150 zl na ręke,po roku jak dobrze żejesz wskoczysz na nastawiacza i masz w granicach 1500 na ręke,to co ludzie maja tam powiedzieć???? mówie cały czas o stanowisku nastawiacza maszyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.asta-net.com.pl 04.11.07, 12:25 właśnie tam pracuje i trace juz cierpliwość szukam podobnej pracy w Poznaniu lub okolicach mam dośyć tej Piły i tych zarobków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmieszne zarobki Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 04.11.07, 14:09 Gosc h7! Wydaje sie, ze twoj post mial zachecac mlodych do zatrudniania sie, ale zauwaz, ze sam zrobiles antyreklame, bo napisales o "przyjemnosci" zostawania w nadgodzinach. Jesli to ci nie odpowiada, to w takim razie dlaczego ty sie nie zwolnisz? Skoro z kasy jestes zadowolony, to tez z przyjemnoscia zostawaj na nadgodzinach. Skoro wg, ciebie nie jest tutaj zle, to dlaczego tylu ludzi sie zwalnia? A nowi, ktorzy ledwo przyjda to czesto po tygodniu juz sie zwalniaja, albo zaczynaja kombinowac ze zwolnieniami? Caly czas zmierzam do tego, ze za prace w takich warunkach, w takim systemie powinnismy zarabiac duzo wiecej. Zwlaszcza, ze firma nie chyli sie ku upadkowi, a wrecz przeciwnie. Tylko cala smietanke spija ktos inny i z tymi ktorzy ciezko pracuja nie chce sie podzielic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padaczka Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 04.11.07, 16:31 Osobiście uważam, że do obecnej sytuacji doprowadziły tylko i wyłącznie poczynania naszej kadry rządzącej. Kiedy ruszaliśmy praca faktycznie była ciekawa, inna niż wszystkie. Same nowe rzeczy, maszyny, zasady, których nie sposób spotkać w innych fabrykach. Do tego wpajanie, że jesteśmy najlepsi i tworzymy coś wielkiego. Na każdym dziale mistrzem był Japończyk a nie mądrala, który nie potrafi pojąć na czym polega praca w zespole... Każdy miał swoje określone miejsce i zadanie. Zaczynając pracę odbywało się faktycznie prawdziwe szkolenie trwające średnio 3-4 miesiące. Po pierwszej umowie 3miesięcznej przychodził aneks i pierwsza podwyżka. Ale niestety wszystko się pozmieniało... Pensje w Polsce ruszyły do przodu ale u Nas w fabryce jakoś tak strasznie powoli bo jak szef produkcji doprowadzić do tego żeby "zwykły robol" zarabiał więcej pieniędzy!? Przecież poprzewraca mu się w głowie! A przecież pracownik zadowolony z wypłaty, któremu podziękuje się za dobrze wykonaną pracę jest wydajniejszy. Lecz "góra" nie potrafi tego pojąć... No i zaczęło się. Śrubowanie czasów pracy, kamery, stopery wyliczanie stanu osobowego. Facet mierzy ze stoperem w ręku ile czasu zajmuje przejechanie wózkiem z A do B i odłączenie towaru po czym wylicza, że na dany dział gdzie pracuje przykładowo 6 osób w zupełności wystarczy 5,4 soby czyli pięciu da radę. I tak ich wspaniałomyślne okrajanie składu doprowadziło do tego, że nieplanowana absencja jednej osoby burzyła natychmiast organizację pracy nie mówiąc o wykorzystywaniu urlopów i eRek... Do tego doszło 7 dni pracy z rzędu - organizm nie jest w stanie w takim tempie asymilować sie do zmian czasu pracy i wypoczynku. Więcej pracy, więcej pracy, więcej, więcej, mniej obsady - "dacie radę", mały wzrost pensji ("no jak przecież średnia zarobków w firmie jest wysoka", chorobowe i zwolnienia. I teraz na to wszystko zatrudnia się nowy pracownik. Po kilku dniach wymaga się od niego tego co w normalnych warunkach po miesiącu szkolenia. Wszystko jest dla niego nowe i niezrozumiałe, cały czas biegiem i jeszcze pretensje o nie wyrabianie się o nieprzestrzeganie zasad, których nie ma kiedy omówić (bo przecież część pracy pokrywają ludzie z nadgodzin zamiast odpoczywać po pracy żeby według zasad Brid...e przychodzić do pracy świeżym i wypoczętym aby dać z siebie 110%). Potem pytanie "byłeś na przerwie - dzisiaj się nie wyrobiłem..." oto pokrótce moje zdanie na temat tego dlaczego porobiło się w tej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWŻstrajk Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 213.199.242.* 14.11.07, 03:37 Moim zdaniem można by trochę zmienić obecną sytuacje. Po prostu wszystcy pracownicy muszą pokazać brukseli że mają dosyć i myśle że gdyby chodż 75% załogi wzięło przez 3 lub 4 zmiany uwż to na pewno spowodowało by to odbicie w europejskich władzach.To by były duże straty przez te 24h dla firmy, straty za które odpowiedziało by myśle nasze kierownictwo, które teraz jest zbyt pewne siebie. Ludzie nad nami z tego że my mamy większe normy nakładane a przez co rosną zyski dostają nie małe premie...Więc tak proponuje UWŻ i prosze o opinie w tym temacie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.W. Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 14.11.07, 08:35 Pomysł dobry ale niestety nie do zrealizowania ludzie w tej firmie nie są zjednoczeni a odważni tylko na palarni albo forum z drugiej strony nie ma się czemu dziwić większość ma na utrzymaniu rodziny i boi sie wychylić.Dobrym rozwiązaniem byłyby związki zawodowe ale sam byłem świadkiem (kilka lat temu) jak tych ludzi zwalniano przy próbie założenia.Niestety nie ma dobrych rozwiązań albo sie zwolnić albo zacisnąć zęby i harować w tym kołchozie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodziara Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 19:29 jejku po co to slownictwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strajk Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 18.11.07, 00:32 Proponuje aby wiekszość wzieła UWŻ na 2 stycznia!!!powod niech w koncu zmienia kierownictwo i niech powstaną związki zawodowe.czekam na odpowiedzi.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MTN Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.07, 20:35 żadnego strajku nie będzie frajerze, jak ci się nie podoba to spadaj z Bridgestone chwaście!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padaczka Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.07, 20:55 spadaj d.u.pku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "żona II" Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.07, 17:40 wątpie juz tak kiedyś planowano i nic z tego nie wyszlo ale popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechita Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 195.205.161.* 04.11.07, 18:36 po pierwsze nie pisze ze mi az tak zle,po drugie to tez zostaje na nadgodzinach po dniowce,po trzecie to pisalem o tym ze za taki system i prace to zarobki sa za male wiec nie wyjezdzaj mi tu z wyjadaczem bo nikomu w tylek nie wchodze i haruje ciezko jak wszystkie chlopaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pila 12 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 19:21 Przynajmniej uczciwie piszesz. Ktos tam pisał o śmietance, którą firma powinna sie podzielić. Chcesz smietanki to załóz taką firmę, która będzie robiła opony i cała śmietanka będzie twoja. Puknij się w łeb człowieku, to juz nie komuna i nie wszyscy mają równo. Właściciel inwestuje i chce zysków a nie przep... cały zysk na pracowników. Da tyle aby nie za dużo ludzi odchodziło i koniec. I to jest normalne a ty masz wybór zostać albo odejść Odpowiedz Link Zgłoś
k16.net Re: Bridgestone Poznań opinie 04.11.07, 19:50 jeszcze trochę i nie będzie miał kto robić w tej firmie nowi przychodzą i wieją jak widzą co się dzieje !ale i nie tylko nowi stara ekipa też ma już dość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie pila Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.serv-net.pl 04.11.07, 20:43 Pila 12, gdyby wszyscy mysleli tak jak ty, to nigdy podwyzki bys nie dostal. Bo jesli wlasciciel widzi, ze pracownicy siedza cicho, to chyba musialby byc idiota, aby dac podwyzke. Oni nie sa tak wspanialomyslni jak ci sie wydaje. W normalnej firmie role straszaka na wlasciciela spelnia zwiazek zawodowy i tak jest w calej europie zachodniej. Chyba nie powiesz, ze tam jest komuna i dlatego pracownicy żądają podwyżek i godnego traktowania? Czy ty w ogóle zdajesz sobie sprawe z tego ile ta firma przynosi zysku? Dane sa dostepne - wystarczy poszukać. W fabrykach Bridgestone w europie zachodniej pracownicy dostaja duzo wiecej za to samo i nikomu krzywda sie nie dzieje. My mozemy dostac mniej od nich, ale niech wystarcza to na utrzymanie rodziny. Ty pewnie jej nie masz, bo nie sadze aby 2500 wystarczylo ci na utrzymanie zony i chociazby dwojki dzieci. Może nie byc zwiazku, ale wlasciciele musza zdawac sobie sprawe z tego, ze zyskiem trzeba sie podzielic. Nasza kadra kierownicza chce maksymalnego zysku za minimalny wklad. Pewnie sami za to otrzymuja pokaźne pieniadze. Pomijam juz sprawe pogarszania sie jakosci wyrobow dzieki polityce naszej kadry kierowniczej. Dla ciebie moze i sa dwa jak piszesz wyjscia: zostac albo odejść. Dla faceta z jajami jest jeszcze trzecie wyjście: upominanie się o swoje, o to co mu sie nalezy za ciezka prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość do piły Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.icpnet.pl 04.11.07, 23:53 Słuchaj piła, zapraszam do BS. Przyjmą Cię dostaniesz 1000 wiecej ale zaraz je wydasz na kwaterke i wyżywienie...hahaha. Przemyśl..pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pila12 Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 22:52 Ale moja żona też pracuje. Tylko górnicy zawsze mieli dość aby utrzymać rodzine. A nauczyciele mogą pomarzyć o takich zarobkach. Ja nie mówię, że jest idealnie, nawet nie jest świetnie ale próbuję być realistą: tyle ci zapłaca ile twoja praca jest warta.... na rynku. I można się pluć do woli, rzeczywistość jest taka właśnie kiepska. Nie zarobisz na mieszkanie w rok i na samochód też nie chyba, że jesteś prezesem Orlenu, czego co zycze bo masz na pewno zadatki: wiedzę, wykształcenie i doświadczenie. Jak my wszyscy Polacy od urodzenia. A co do jakości opon to jakbyś jej lepiej pilnował zamiast tyle gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
maj-mat Re: Bridgestone Poznań opinie 14.11.07, 11:41 Napiszcie, na czym polega praca na konkretnym dziale? Gdzie jest najspokojniejsza praca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tompla gniezno Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 213.92.136.* 11.01.08, 13:05 czuje sie tak jak byś mój zakład pracy opisywał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 10:38 sluchaj go Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afect Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 10:12 tak nisko??????????????????// Odpowiedz Link Zgłoś
k16.net Re: znam jednego dupowłaza 01.11.07, 22:42 znam jednego dupowłaza z konfekcji w dupę bez wazeliny włazi , nawet nosi firmowe ciuszki ;-) no cóż i tak można , extra gość troszkę bajkopisarz he he he . ale numer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gay Re: znam jednego dupowłaza IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.07, 23:00 sam masz brązowy nochal od włażenia d dupsko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 21:18 Cześć Jakich zarobków może spodziewać się pracownik biurowy przychodzący do firmy jako specjalista. Nie wiem czy warto w ogóle zmieniac dotychczasowa prace. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 194.39.141.* 07.11.07, 20:39 Najlepiej skontaktować sie z dzialem kadr (centrala: 8734001) bo nie mozna wprost odpowiedzieć na to pytanie. Odpowiedź zależy również od doświadczenia kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTONIO FAGALDO Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 14:49 To jest firma w której możesz się sporo nauczyć i wykorzystać to dalej i w CV jej nazwa robi wrażenie na innych pracodawcach i na tym się kończy jej potencjał. Jak dostaniesz 2000-2300 na początek to musi być to ich wielki gest. To jest pensja specjalisty, Asystentki mają jeszcze mniej a pizgają pracę specjalisty. Natomiast podwyżek za dużo się nie spodziewaj raczej fałszywych uśmieszków PK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEGUNDO ARANA Re: Bridgestone Poznań opinie IP: 82.160.248.* 17.11.07, 18:05 ku..! liderzy znowu lizneli najwiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonaII Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.07, 20:59 najwięcej, bo to mendy sa i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plastek [...] IP: *.brnt.cable.ntl.com 18.11.07, 00:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "żona II"M Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.07, 17:45 znowu komus sie nudzi znieniam podpis z żona II na "żona II"M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inubis Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 10:59 zmień na dysapire srrrrrrrrrrrrrrrrrryyyyyyyyyyyyyyyyy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiut Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.07, 21:00 pizgają pizgają ale co innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wulgator Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 11:02 słownictwo cię zgubi remember............ Odpowiedz Link Zgłoś
maj-mat Re: Bridgestone Poznań opinie 14.11.07, 11:58 A jeśli chodzi o specyfikę pracy to który z działów jest najpepszy? gdzie sie najlepiej pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: answer Re: Bridgestone Poznań opinie IP: *.eastwest.com.pl 13.04.08, 11:03 u siebie Odpowiedz Link Zgłoś