Dodaj do ulubionych

Raper kontra UPR

• Gość: md Re: Raper kontra UPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 09:57
      A przyszło do głowy jakiemuś oszołomowi że kase spożytkują u nas w kraju i podatki też tu zapłacą? Jeśli mieliby szukać sponsora samym - pewnie by go nie znaleźli i obrotu by nie generowali. Czy w tych małych głupich główkach nic mądrego nie potrafi się wyindukować i co to początek kampania poprzez wieszanie psów na muzykach? BRAWO UPR!!! Znowu będziecie mieć 0,01% poparcia. Idzcie w cholere wogóle. Liberalizmowi i wolnemu rynkowi mówię tak ale nie w wydaniu UPR - z nimi do psychiatry!
      • metall Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:04
        A w czyim wydaniu, jeśli wolno spytać, "liberalizmowi i wolnemu rynekowi"
        mówisz tak?
      • bernard.gui Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:08
        md jesteś liberałem w stylu SLD, tak?
        lubisz wydawać cudze pieniądze złodzieju?

--
        VIVA LIBERALIZM
      • Gość: s Jaki z ciebie liberał, skoro jesteś za dotacjami?? IP: 158.75.130.* 27.07.06, 10:09
        Jesteś karykaturą liberała, czyli polską odmianą a' la PO.
      • baltazarus Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:56
        Na razie móisz tak socjalizmowi. Może jesteś libertynem, ale na pewno nie
        liberałem.
    • frank_drebin Od kiedy napisanie prawdy to "atakowanie" ? 27.07.06, 09:58
      Czy jak napisze slonce wschodzi i zachodzi to znaczy, ze "atakuje" slonce ?
      Zdaniem matolow z GW tak - pod jednym waruniem jesli napisze to bedac czlonkiem UPR.
      • Gość: s Od kiedy prawda jest niewygodna IP: 158.75.130.* 27.07.06, 10:10
        Wygodne jest pochylanie się nad skrzwydzonymi i potrzebującymi, a jeszcze
        wygodniejsze i europejskie dawanie im dużych dopłat.
    • Gość: kajak Re: Raper kontra UPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 09:59
      Przecież im bardziej będziemy niezależni od polityków, tym bardziej będziemy
      przez nich atakowani. Uparli się, że będą najważniejsi za wszelką cenę.
      • zigzaur Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:09
        Odwrotnie.
        Im bardziej będziemy od polityków (a właściwie od biurokracji) zależni, tym
        bardziej biurokracja będzie chciała rozszerzać swą władzę.
    • jacek.jarecki Re: Raper kontra UPR 9do ququ 27.07.06, 10:04
      Zaraz uspić! No ładnie. Pieniądze to skąd się biorą? A dzieci? A mleko? Pewnie
      ze sklepu.
    • Gość: Rozsądek Złodziejstwo kontra UPR IP: *.ken.pl 27.07.06, 10:09
      Dotacje państwowe na cokolwiek to forma ingerencji państwa wolny rynek.

Dlaczego dajecie przyzwolenie na zwykłe złodziejstwo! Czy jak zabiorę Tobie
      drogi czytelniku pieniądze i powiem, że przeznaczę je na jakieś szczytne cele
      np. na promowanie mojego biznesu to powiesz: świetnie! cieszę się, że to
      zrobiłeś bo jestem za wspieraniem polskiego biznesu. ?
      NIE! Nazwiesz mnie złodziejem i słusznie.

Niestety dziś już złodziejstwo nazywa się "wspomaganiem kultury, gospodarki
      itp."

Życzę jak najlepiej wszystkim, którzy chcą własną pracą zarobić na życie. Wiem,
      że niestety żyjemy w socjalistycznej Unii Europejskiej, która zabiera
      podatnikom pieniądze, aby później je wydawać w postaci "dotacji" i ludzie tak
      jak za komuny robią to co "system" nakazuje. Jednak tak jak za komuny
      przynajmniej miejmy odwage powiedzieć, że jest to złodziejstwo!

Gratuluję panu Orkowskiemu odwagi i żałuję tylko, że jest tak mało osób, które
      potrafią odróżniać rzeczy słuszne od niesłusznych.
      • bernard.gui Re: Złodziejstwo kontra UPR 27.07.06, 10:20
        > Gratuluję panu Orkowskiemu odwagi i żałuję tylko, że jest tak mało osób, które
        > potrafią odróżniać rzeczy słuszne od niesłusznych.

no właśnie ile takich osób jest? chociażby tutaj na forum?

--
        VIVA LIBERALIZM
      • robert.zimnicki Re: Złodziejstwo kontra UPR 27.07.06, 10:44
        Gość portalu: Rozsądek napisał(a):

gratuluje nietolerancyjny czlowieku

cieszy mnie, jesli moje pieniadze pomoga komus zalozyc firme, bo tym samym jego
        pieniadze pomoga nastepnemu.

jestes taki silny, ze bez pomocy cos zaczniesz? silny z pomoca kolezkow, czy
        pieniazkow tatusia? a slabsi, co nie umieja sie lokciami rozpychac, maja zdychac
        z glodu?

przypomnij sobie, kto ci placil na szkole i na pielegniarke, ciekawe co byloby,
        gdybys urodzil sie w czworakach przed wojna? kto by cie nauczyl pisac i czytac?
        szkolnictwo opiera sie na dotacjach wlasnie..

wybacz, ale jestes egoista, na dobrej drodze zabrania swojej kasy do grobu.
        • bernard.gui Re: Złodziejstwo kontra UPR 27.07.06, 10:49
          > przypomnij sobie, kto ci placil na szkole i na pielegniarke

mi nikt nie płacił.
          wszystko spokojnie można było pokryć z własnych piniędzy, gdyby socjaliści nie
          okradali nas na każdym kroku :-(

--
          VIVA LIBERALIZM
        • Gość: Rozsądek Re: Złodziejstwo kontra UPR IP: *.ken.pl 27.07.06, 11:16
          "cieszy mnie, jesli moje pieniadze pomoga komus zalozyc firme, bo tym samym jego
          > pieniadze pomoga nastepnemu." ŚWIETNIE!

Też się cieszę jeśli komuś pomagam, ale nie cieszy mnie jeśli ktoś zabiera moją
          własność i mówi komu ją rozda.

Zrozum Robercie, że ideą wolność jest to, że każdy sam decyduje o własnym życiu
          i o swojej własności. Natomiast idee wywłaszaczania, by wszystko było wspólne
          już przerabialiśmy (i jak widać idee te sa wciąż żywe)

Szkołę, pielęgniarkę i wszystko co w dzieciństwie otrzymałem, pochodziło z
          ciężkiej pracy moich rodziców. I gdyby państwo nie zabrało im w postaci
          podatków tylu pieniędzy na ("bezpłatną edukację, bezpłatną służbę zdrowia itp.)
          to uczył bym się w lepiej wyposażonej szkole, leczyłbym się w lepszej prywatnej
          przychodni itp.

Jeśli podatki sa niskie to wcale nie trzeba się specjalnie "rozpychać" łokciami
          bo ludzie nie walczą o chłapy rzucane przez państwo, po prostu mogą legalnie
          pracować i kupować dużo tańsze produkty, dzieląc się tym co wypracowali JEŚLI
          MAJĄ NA OCHOTĘ.

Jeszcze raz zapytam czy jeśli złodziej napadnie Cię na ulicy i zabierze Twoje
          pieniądze to powiesz: Jestem altruistą, bierz co chcesz bo wiem, że gdybym
          zaprotestował byłbym zwykłym egoistą, idź i zabierz nie tylko mnie ale też
          innym, bez ich zgody, niech nie będą egoistami.

Ludziom lepiej się żyje w wolnych gospodarkach. Nie zauważyłeś, że ludzie
          uciekają do Irlandii, Anglii, USA a nie do Kuby czy Polski. Uciekają tam gdzie
          mogą spokojnie pracować, a nie tam gdzie go okradają.

I na koniec powiem tak: NIE POWINNO BYĆ TOLERANCJI DLA ZŁODZIEJSTWA!! Tolerować
          można jakąś osobę, której nie do końca akceptujemy, bo np. zachowuje się
          inaczej niż byśmy oczekiwali. Czy jak ktoś zabije Twoją rodzinę to też powiesz:
          jestem tolerancyjny, proszę nie krzyczeć na tego mordercę, dam mu jeszcze
          wszysctko co będzie chciał bo jestem altruistą, bo przecież to i tak wina gier
          komputerowych...?

Ludzie!! Myślcie!! To nie boli
    • Gość: x Re: Raper kontra UPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 10:09
      głupki z wielkopolskiego (kartoflanego) UPR. forsa została z polskich podatków zabrana, a dzięki dofinansowaniu z Unii ją odzyskaliśmy; wydana została w Polsce - poszła dla polskich małych firm. tylko się cieszyć!
      • Gość: s Chyba poszła do polskich dilerów ziela IP: 158.75.130.* 27.07.06, 10:12
      • metall Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:18
        Ja jakoś nie mogę się cieszyć z tego, że jakiś urzędas zabiera mi kasę, trochę
        (nie mało) zostawia sobie, a resztę daje komuś innemu. Może jestem "idiotą" jak
        ktoś tu nazywa tak myślących, ale kurna nie mogę się tego cieszyć.
      • bernard.gui Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:18
        taaak, tylko się cieszyć że ktoś wydaje moje pieniądze na muzykę, której nie
        lubie...
        na dopłaty dla rolników...
        na inne bzdety...
        a przy okazji część pieniądzy ginie w urzędniczej maszynie... trudno
        socjalizm jest faaajny
        PiS jest faaajne
        a Lepper jeszcze lepszy
        :-)

--
        VIVA LIBERALIZM

• robert.zimnicki Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:46
        Gość portalu: x napisał(a):

> głupki z wielkopolskiego (kartoflanego) UPR. forsa została z polskich podatków
        > zabrana, a dzięki dofinansowaniu z Unii ją odzyskaliśmy; wydana została w Polsc
        > e - poszła dla polskich małych firm. tylko się cieszyć!

bo gdyby UPR zarzadzalo ta kasa, to prawdopodobnie trafilaby do jakiegos
        Stoklosy, czy innego Kulczyka.

a tak, mlodzi ludzie nie stoja pod blokiem i nie pluja przechodniom pod nogi,
        ale niektorych to boli, bo ci kolesie maja wiecej oleju w glowie, niz oni
        • metall Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 12:29
          UPR by tą kasę poprostu zlikwidowała, nie zabierałaby jednemu, żeby dać za fri
          innemu.
    • bernard.gui BRAWO UPR! 27.07.06, 10:12
      jak raper jest dobry to sam zarobi.
      a jak wyciąga ręke po NASZE pieniądze to to jest doopa a nie muzyk!

--
      VIVA LIBERALIZM
    • Gość: PO_fan BRAWO UPR!!! IP: *.comel / *.static.metro.comel-it.com 27.07.06, 10:21
      POPIERAM
      słuszna inicjatywa UPR!!
      aby wkońcu uświadomić co niektórym ile naszych podatków idzie na takie bzdury!!!

POPIERAM
    • Gość: mich UPR ma racje!! IP: *.comel / *.static.metro.comel-it.com 27.07.06, 10:25
      wielki mi artysta !! śmiechu warte !!
    • oio UPR ma racje 27.07.06, 10:27
      Niestety w tym kraju wiekszosc stanowi elektorat Samoobrony myslacy, ze
      pieniadze mozna dodrukowywac...
    • Gość: Korespondent.pl Re: Raper kontra UPR IP: *.ramtel.pl 27.07.06, 10:28
      Interesujace opinie niektorych internautow:

"Przeciez jest kwota do rozdysponowania" - no jasne, jak ty nie ukradniesz, to
      ktos inny ukradnie. Po jaka cholere panstwo kradnie uczciwym ludziom pieniadze,
      by moc dofinansowywac projekty tego typu?

"Czy ty wiesz ile trzeba sie nameczyc, by zdobyc dotacje. On sie napracowal."
      Ja rozumiem, ze byloby czyms ulomnym, by sobie w tym czasie normalnie je
      zarobil. Tak w staroswiecki sposob - oferujac cos, co kupi ktos inny. Tak sie
      zarabia pieniadze, gdy panstwo sie nie miesza i nie kradnie jednym, by dac
      innym...
    • dvoryanin UPR ma rację. 27.07.06, 10:29
    • Gość: Marcin Wzrost konkurencyjności przedsiębiorstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 10:35
      Panowie z UPR niestety nie grzeszą inteligencją. Grupa Operacyjna, oprócz tego,
      że bazuje na pasji wykonawców, jest też swego rodzaju przedsiębiorstwem i ma
      służyć m.in. zarabianiu pieniędzy, żeby ludzie, którzy ją tworzą mieli z czego
      żyć. A to jest trudny kawałek chleba. Dzięki tej kasie chłopaki podnoszą swoją
      konkurencyjność na rynku, stają się bardziej widoczni. A głąbom z UPR trzeba
      uświadomić m.in. fakt, że UE daje kasę na wzrost konkurencyjności
      przedsiębiorstw. Są też środki na rozwój kultury. Więc trzeba z tej kasy korzystać.
      Mieszkowi gratuluję szerokich horyzontów i pomysłów na zdobycie środków na
      realizację swojej pasji. Swoją drogą Grupę Operacyjną bardzo lubię.
      UPR niech się wypałuje, bo kieruje nimi jedynie frustracja i próbują w
      prymitywny sposób zaistnieć, podczas gdy wszyscy mają ich głęboko w du.ie.
      • bernard.gui Re: Wzrost konkurencyjności przedsiębiorstw 27.07.06, 10:41
        ej Marcin to weź złóż się z kumplami i dajcie mi 4 tys. zł na rozpoczęcie
        działalności gospodarczej, ok?
        bo wiesz w ten sposób zwiększy się konkurencja na rynku.
        buahahahahha

--
        VIVA LIBERALIZM
        • Gość: s Konkurencja na rynku produkcji gówna IP: 158.75.130.* 27.07.06, 10:42
          Syf.
        • robert.zimnicki Re: Wzrost konkurencyjności przedsiębiorstw 27.07.06, 10:48
          bernard.gui napisał:

> ej Marcin to weź złóż się z kumplami i dajcie mi 4 tys. zł na rozpoczęcie
          > działalności gospodarczej, ok?
          > bo wiesz w ten sposób zwiększy się konkurencja na rynku.
          > buahahahahha
          >
          > --
          > VIVA LIBERALIZM

dobra, a co umiesz robic. jak bedziesz cokolwiek umial, to pogadamy.

tylko nie daj, bo oni ta dotacje splaca w postaci podatkow

juz 10, obudz sie wreszcie i wlacz myslenie
          • bernard.gui Re: Wzrost konkurencyjności przedsiębiorstw 27.07.06, 11:22
            > dobra, a co umiesz robic. jak bedziesz cokolwiek umial, to pogadamy.
            a co umie robić ten raper?
            tworzy muzyke która może się komuś spodoba, a może nie.
            czyli potrafi DOKŁADNIE to samo co ja!!!

> tylko nie daj, bo oni ta dotacje splaca w postaci podatkow
            masz racje. poruszając się środkami komunikacji miejskiej bez biletu nikogo nie
            okradam, bo przecież "spłacam bilet w postaci podatków".

> juz 10, obudz sie wreszcie i wlacz myslenie
            o tym, że gospodarka planowana w stylu UE to syf wiem o każdej porze dnia i nocy :-)

--
            VIVA LIBERALIZM
      • baltazarus Re: Wzrost konkurencyjności przedsiębiorstw 27.07.06, 10:54
        Gdybyś miał choś trochę pojęcia o ekonomii to wiedziałbyś, że dzięki takim
        dotacjom konkurencyjność przedsiębiorstw jest skutecznie niwelowana. Po
        pierwsze - czym więcej takiego socjalizmu i fiskalizmu tym mniej
        przedsiębiorstw i większe bezrobocie. Po drugie - nie jest to żadna wolna
        konkurencja tylko wspieranie jednych kosztem drugich.
    • Gość: Adversary Re: UPR ma rację!!! IP: 199.67.203.* 27.07.06, 10:36
      Oczywiście że UPR ma rację. Dofinansowywanie twórców to skrajny socjalizm. Nie
      zgadzam się, żeby moje pieniądze szły na promowanie jakichś wypocin miernego
      muzyka. Jeśli jest dobry to jego muzyka obroni się sama i ktoś go zauważy. To
      ma być sztuka, twórczość a nie biznes, w dodatku finansowany przez unijne
      instytucje. Wszstkim roszczeniowcom domagających się pomocy państwa mówimy NIE!
      • robert.zimnicki Re: UPR ma rację!!! 27.07.06, 10:49
        Gość portalu: Adversary napisał(a):

Jeśli jest dobry to jego muzyka obroni się sama i ktoś go zauważy.

obroni sie sama, jak sie nazywa Doda lub Mandaryna

• wari Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:37
      - Ja uważam, że nasza odpowiedź sprawę zamyka, ale wiem, że kilku chłopaków z
      projektu zamierza wspomnieć o UPR w tekstach swoich nagrań - powiedział nam
      Mieszko Sibilski.

Zupełnie niepotrzebnie chcą wspominać o tej "kanapie" bo
      Polemika z głupstwem nobilituje je bez potrzeby - Stefan Kisielewski
      • Gość: nik Kisielewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 10:40
        "Socjalizm dzielnie walczy z problemami nie znanymi w innych ustrojach. " Jak
        na przykładpieniądze dla raperów
      • jacek.jarecki Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:44
        Najpierw przeczytajcie, o co tu chodzi. Te inwektywy są całkiem niepotrzebne.
        www.upr.org.pl
        www.prawica.net
        za chwilę na www.korespondent.pl
      • bernard.gui Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:45
        cieszy mnie, że cytujesz Kisielewskiego.
        przyjaciela Korwina.

pewnie myślisz, że liberał Kisiel byłby dzisiaj za dopłatami z "łuni
        europejskiej"...

--
        VIVA LIBERALIZM
      • baltazarus Kisielewski? Przecież on UPR zakładał. 27.07.06, 10:50
      • Gość: Prawicowiec Kisielewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 10:59
        No to sie popisales elokwencja.... Kisielewski zakladal "ta kanape".
      • Gość: riffraff buhahaha IP: *.punkt.pl 27.07.06, 14:03
        ale się stary wygłupiłeś.
        Najeżdżasz na UPR, a cytujesz jego założyciela.
        Tak, tak słynny "Kisiel" był jednym z założycieli UPR.
        A teraz idź do kąta i wstydź się.
    • el_p Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:40
      Ten gosc z UPR to debil, nie sluchal nic a sie wypowiada. Za to odpowiedz
      Mieszka- rewelacja.
      Jesli moje pieniadze ida na watpliwej jakosci kursy, ktorych budzet zaklada
      takie kosmiczne wydatki, to spokojnie moge odzalowac 4tys € dla goscia.
      • bernard.gui Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:42
        a dla mnie 4 tys. euro też możesz odżałować?
        może 4 tys. dla każdego? dobry pomysł?

--
        VIVA LIBERALIZM
        • el_p Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:56
          Znajdz dziedzine w ktorej jestes dobry, wymysl projekt, opisz go i probuj. Kazdy
          moze, tak samo jak kazdy narzeka.
          • bernard.gui Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 11:02
            co to znaczy "próbuj"?!
            mam prosić jakiegoś urzędasa, żeby łaskawie odpalił mi choć część pieniędzy
            jakie państwo zrabowało mi z podatków, he?
            to urzędas decyduje czy to co mam zamiar robić jest dobre? czy warto na to wydać
            pieniądze? dlaczego nie mogą decydować o tym konsumenci, przyszli klienci?

poszukaj odpowiedzi na pytanie czemu istnieje cały ten aparat urzędniczy
            sterujący odgórnie gospodarką. i komu istnienie takiego systemu się opłaca!
            powodzenia.

--
            VIVA LIBERALIZM
            • el_p Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 11:13
              Jak ci sie nie podobaja te zasady, to co robisz w UE? Chyba, ze jestes jednym z
              tych co polegali tylko na tym co mowili w TV.
              • bernard.gui Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 11:29
                > Jak ci sie nie podobaja te zasady, to co robisz w UE? Chyba, ze jestes jednym z
                > tych co polegali tylko na tym co mowili w TV.

jak ci się nie podoba w Polsce Leppera i Giertycha, to co tu robisz? Chyba, że
                jesteś jednym z tych co polegali tylko na tym co Kaczyński w TV mówił.

--
                VIVA LIBERALIZM
                • el_p Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 11:35
                  Mi sie podoba, protestowalem gdzies?
      • Gość: vvv Re: Raper kontra UPR IP: 199.67.203.* 27.07.06, 10:46
        To zapłać mu z własnej kieszeni i shut your mouth.
      • Gość: Company Flow Nie powołuj się na EL-p pało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 10:49
        Hip-hop to muzyka ulicy, autokreacja, skoro poznan mam takich lamusowatych
        raperow,lewicową ciotę meza, a teraz Losia, co bierze kase od unijnych
        gangsterow,to przykro mi z rapem on nic nie ma wspólnego,

i jeszcze ten tekst awangarodwy raper,hahahahah

Ciekawe co by bylo ,gdyby ojcowie hip hopu brali kasę od Republikanów lub
        demokratów i wydawali płyty,skoro te partie wysyłay brygady polciji do
        pałowania czarnych braci!!

NWA grałby np z dotacji Schwarzengera,,hahahah

Fear of teh black planet

Dmuchać lamusa

• jacek.jarecki Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:53
        Panie el-p. No przecież właśnie o to chodzi! Nieszczęsny Mieszko stał sie
        przykładem. Raczej powinien podziękowac panu Orkowskiemu. Przecież zupełnie za
        darmochę realizuje się jego sen. Z każdym postem,staje się coraz bardziej znany!
        Ja tylko skromnie wyobrazałem sobie, ze Hip Hop jest muzyką protestu. To się
        nie zgrywa z urzedniczą mitręgą w dotarciu do unijnego cycka.
        • el_p Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 11:01
          No tak, ale ja tu nie rozpatruje jakosci jego muzyki tylko tego, ze na dotacje
          liczyc moze kazdy kto wymysli jakis rozsadny projekt.
          Mam zasade, ze dobry HipHop tworza ludzie ktorzy nie chodza w kaszkietach:D
    • Gość: Basia ze Słupska Minie sie ten HipHop podoba. UPR precz ... IP: *.linkprojekt.pl / *.zakoniczyn.net 27.07.06, 10:41
      von na Białoruś
      • Gość: anty Re: Aleś się popisała durna Basiu..n/t IP: 199.67.203.* 27.07.06, 10:43
    • baltazarus Nie dziwcie się, że jest źle, jeśli podatki idą 27.07.06, 10:42
      Nie dziwcie się, że jest źle, jeśli podatki idą nawet na rozrywkę.
      • robert.zimnicki Re: Nie dziwcie się, że jest źle, jeśli podatki i 27.07.06, 10:57
        baltazarus napisał:

> Nie dziwcie się, że jest źle, jeśli podatki idą nawet na rozrywkę.

wystarcza ci polsat i butelka piwa?

no coz, widocznie masz w zyciu do odegrania role pionka.
        • baltazarus Re: Nie dziwcie się, że jest źle, jeśli podatki i 27.07.06, 11:02
          Widzisz, ignorancie, w normalnym kraju ludzie sami płacą za rozrywkę. U nas
          zabiera im się pieniążki za pomocą fiskusa, dotuje rozrywkę (inne sprawy
          oczywiście też), a dzieki temu ludzi na nic nie stać, a bezrobocie rośnie.
    • piekny_romanek co za debile tu pisza 27.07.06, 10:46
      Jestescie ru..i z kasy na wszystkim co mozliwe i jeszcze sie z tego
      cieszycie, ze ta kasa jest marnowana w taki sposob. Oczywiscie na innym temacie
      ci sami kretyni wielce beda oburzeni, ze paliwo drogie, ze podwyzki akcyzy, ze
      gaz, prad, woda, samochody itd itp sa coraz drozsze. No ale takie bezmozgi jak
      wy nigdy nie zrozumieja, ze ta kasa jest wydawana wlasnie w taki bezsensowny
      sposob - na jakies dziwne przedsiewziecia, z ktorych prawie na pewno nic bedzie
      poza wyrzuceniem kasy w bloto. Niech szukaja sponsora, biora kredyt albo sami
      zarobia. I nie chodzi o ten jeden glupawy przypadek, ale o mase takich
      debilnych dotacji do biznesow, ktore sa czystym marnotrawieniem kasy podatnikow.
      • baltazarus Ekonomiczni ignoranci, którzy niestety głosują... 27.07.06, 10:49
        Nie dziwmy się, że w Polsce rządzą socjaliści, którzy poza podwyższaniem
        podatków i rozbudową biurokracji nie robią nic. Skoro wyborca jest idiotą to
        rządzą idioci.
        • bernard.gui Re: Ekonomiczni ignoranci, którzy niestety głosuj 27.07.06, 10:56
          najzabawniejsze jest, że spośród wyborców "liberałów z PO" z 90% to zwykli
          socjaliści tacy sami jak ci z PiS i SLD. jedyne co ich różni to przekonanie o
          tym jacy z nich "ynteligenci" i "ojropejczycy" :-)
          pozostałe 10% naiwnie wierzy w prorynkowość byłych polityków UW, UD, KLD :-/

--
          VIVA LIBERALIZM
          • baltazarus Re: Ekonomiczni ignoranci, którzy niestety głosuj 27.07.06, 11:03
            PO jest dogmatycznie socjalistyczna. Popiera przecież UE.
          • jacek.jarecki Viva liberalism! 27.07.06, 11:42
            Po stokroć.
            www.koninski.upr.org.pl
      • robert.zimnicki Re: co za debile tu pisza 27.07.06, 11:03
        piekny_romanek napisał:

w sprawie paliwa to czep sie kulczyk familly (olo kwas i reszta) i petrochemia
        plock, bo sa monopolistami. ostatnio znowu podniesli akcyze, bo nie maja
        konkurencji. a po drugie musza dzielic sie zyskami z banda darmozjadow,
        zasiadajacych w radach nadzorczych (czasami taki kolo siedzi w paru firmach), a
        co robia rady nadzorcze? nic, bo i tak za wszystko odpowiedzialni sa prawnicy,
        menadzerowie, kierownicy, specjalisci. czysta robota.

wiec zostanmy wszyscy czlonkami rad nazdorczych, a dotacje nie beda potrzebne.

a tych, ktorym sie nie udalo przebic przez rynek, do piachu (albo czworakow),
        jak przed wojna i przez 800 lat naszej chlubnej historii.

niektorym nie podoba sie pomoc, bo odpowiada im swiat, gdzie silny ma wladze, a
        slabszy mu sluzy. tylko uwazajcie, zeby nie pojawil sie drugi lenin.
      • Gość: halo-gotowka Re: co za debile tu pisza IP: *.orange.pl 27.07.06, 11:05
        piekny_romanek napisał:

> Jestescie ru..i z kasy na wszystkim co mozliwe i jeszcze sie z tego
        > cieszycie, ze ta kasa jest marnowana w taki sposob. Oczywiscie na innym
        temacie
        >
        > ci sami kretyni wielce beda oburzeni, ze paliwo drogie, ze podwyzki akcyzy, ze
        > gaz, prad, woda, samochody itd itp sa coraz drozsze. No ale takie bezmozgi jak
        > wy nigdy nie zrozumieja, ze ta kasa jest wydawana wlasnie w taki bezsensowny
        > sposob - na jakies dziwne przedsiewziecia, z ktorych prawie na pewno nic
        bedzie
        >
        > poza wyrzuceniem kasy w bloto. Niech szukaja sponsora, biora kredyt albo sami
        > zarobia. I nie chodzi o ten jeden glupawy przypadek, ale o mase takich
        > debilnych dotacji do biznesow, ktore sa czystym marnotrawieniem kasy
        podatnikow

Zgadzam się z tą wypowiedzią. Ale będę cyniczny: skoro większość ludzi nie
        rozumie jak się ich robi w konia, to trzeba ich wykorzystywać! Bo to już woła o
        pomstę do nieba: facet z UPR wyłożył ćwierćmózgom jak wygląda mechanizm walenia
        ich w balona, a ćwierćmózgi mówią, że jest głupi i im to nie przeszkadza. No to
        jak im to nie przeszkadza, to OK, walmy ich ile wlezie. Przecież oni nie mają
        zielonego pojęcia jak ich tzw. elity wysysają z kasy. Założę się, że 90 procent
        uczestników tej dyskusji nie chodzi np. do opery i do teatru. Ale za bilety
        płacą, he he. Co, dziwicie się, młotki? No tak, płacicie, bo jak ja idę do
        teatru to płacę od 25 do 40 PLN, reszta idzie z dotacji samorządu, czyli z
        waszych podatków. Kiedyś miałem nawet wyrzuty sumienia, że korzystam z rozrywki
        za pieniądze np. robotnika, który nigdy w teatrze nie był i nie będzie, i nawet
        nie wie, że za mnie płaci. Ale jak czytam na forum głosy oburzonych, że im
        uświadomiono, to zaczynam też rozważać złożenie jakiegoś wniosku do UE i
        wyciągnięcie kasy. Mam znajomego, starego działacza dawnych reżimowych
        organizacji młodzieżowych, który z tego żyje. Ciągle kogoś wspiera, komuś
        pomaga, a zawsze na końcu wychodzi tak, że on sobie z tych unijnych pieniędzy
        żyje na wysokim poziomie. Do tej pory myślałem, że ten mechanizm to jest taki
        przekręt, który trzeba robić dyskretnie, dodając do tego jakąś górnolotną
        ideologię, żeby się tzw. szarzy ludzie nie zorientowali. A teraz widzę, że nie,
        nie trzeba się o nic martwić. Można otwarcie powiedzieć: ludzie, mam pomysł,
        więc wezmę sobie trochę waszych pieniędzy na ten pomysł, bo po co mam szukać
        sponsora, jak można sobie wziąć z Unii. A ludzie mówią: OK, weź sobie 16 tysi,
        a jak ktoś Cię skrytykuje, to powiemy, że jest osioł.
        OK, ludzie, to teraz ja też sobie na coś wezmę. Na co? A co to za różnica?
        Przecież nie chodzi o ideę, tylko o kasę. Ten kolega, o którym wspomniałem
        powyżej juz coś mi wymyśli ;-)
        • bernard.gui Re: co za debile tu pisza 27.07.06, 11:43
          przekonałeś mnie halo-gotowka.
          sam się zawsze zastanawiałem czy kapitalizm to system dla mnie. przecież ja taki
          leniwy jestem...
          zrobienie najprostrzej rzeczy to dla mnie męka. jeszcze w kapitaliźmie jakiś
          pracuś by się wzbogacił (kupił sobie domek z basenem, 3 samochody, wakacje na
          maui), ja przy nim choć nie cierpiący z glodu byłbym biedakiem :-(
          a tak jak równy z równym będziemy się opalać na plaży w Łebie, a nasze używane
          10 letnie poniemieckie samochody będą stały obok siebie na parkingu :-)

--
          VIVA LIBERALIZM
        • naturelovers Re: co za debile tu pisza 27.07.06, 13:27
          Znam bardzo przedsiebiorczego czlowieka, ktory zyje sobie w Sudetach i ciagnie
          kase z Unii na tyle sposobow, ze sie w glowie kreci. Przy tym jednak
          konsekwentnie glosuje na UPR i jest przeciwny socjalizmowi UE. Ktos moglby
          powiedziec, ze jest hipokryta, a ja go podziwiam, bo facet potrafi spojrzec
          dalej niz do nastepnej doplaty do hektara. Wkurza go obecny system, ale poki
          jest, eksploatuje go ile wlezie. Sam czasem mowi: "mam nadzieje, ze to wreszcie
          padnie, musi pasc, wez Ty tez sie postaraj o jakas dotacje".
    • Gość: marek UPR mówi prawde IP: *.comel / *.static.metro.comel-it.com 27.07.06, 10:53
      Niech ten pseudoartysta i ta jego UE odczepi się odemnie i moich pieniedzy!!!!
    • xioncpb Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:54
      Zajebiste!
      Jak pomyślę na co jeszcze UE wydaje kasę...
    • Gość: aocohozi? Re: Raper kontra UPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 10:55
      no jasne, teraz to mamy nowy zawód: "zdobywanie pieniędzy unijnych".
      I jak ktoś jest w tym dobry to super. Najlepiej żeby wszyscy Polacy się w tym
      wyspecjalizowali. I na najbliższe sto lat mamy prosperity.
      Bo "pieniądze unijne" to się rodzą na kamieniu. wystarczy trochę wysiłku włożyć
      w napisanie wniosku i już są. A ten wstrętny UPR niech spada. Co oni wiedzą o
      życiu i prawdziwej pracy, jaką trzeba włożyć w napisanie wniosku? Niech się
      lepiej wezmą do roboty i sami zaczną pisać wnioski bo inaczej zdechną z głodu.
      Taki górnik czy rolnik jak cały dzień haruje, żeby napisać wniosek, to jest
      człowiek pracy, a nie jakiś tam leniwy upeerowiec.
    • Gość: Jarek Nysa Rzygać się chce! IP: *.nysa.punkt.pl / 83.238.214.* 27.07.06, 10:58
      Z bydłem to jest tak, że będzie bronić socjalnych rozwiązań (nawet jeśli w głębi ducha uważa je za złodziejstwo) ponieważ sami mogą się stać beneficjentami takowych (wiecie tacy samoświadomi złodzieje).

W Polsce wsio jest na opak skoro PO, PeDe uważa się za partie wolnorynkowe a PiS/LPR za prawice.

A zresztą czego spodziewać się po społeczeństwie, które co wybory ma "inteligenta ale złodzieja" albo "uczciwego ale idiotę".
      • Gość: adv Re: Rzygać się chce! IP: 199.67.203.* 27.07.06, 11:09
        Zgadzam się. Motłoch woli jak się mu kiełbasę pod nos podstawi, wtedy jest
        szczęśliwy. Durne społeczeństwo woli Leppera bo on obiecuje wszystko za darmo i
        zasiłki dla wszystkich. A samemu ruszyć dupę to nie łaska?? Tylko dopłat i
        refundacji im się chce. Ten cały socjal to pieniądze wurzucone w błoto!
        • el_p Re: Rzygać się chce! 27.07.06, 11:16
          Ludzie, co wy w UE robicie??? Przeciez od poczatku bylo wiadomo, ze takie
          programy beda realizowane. Mlody informatyk z pomyslem moze napisac projekt i
          dostac € na oprogramowanie, sprzet, realizacje projektu. O to w tym wszystkim
          chodzi, zeby aktywizowac ludzi.
      • jacek.jarecki Wiadomość o śmierci UPR, była 27.07.06, 11:23
        chyba przedwczesna. Sporo postów, świadczących o tym, że duch wolności jednak
        ma się dobrze. Przeciwników pozdrawiam! Naprawdę dziwi mnie ta ilość inwektyw.
        Skoro uważacie, że jest to partia kanapowa, to po co zaraz z armaty?
        Jednak zapewniam, że nie wyprodukowano jeszcze tak dużej kanapy. Zapraszam na
        nasze strony internetowe, gdzie kazdy łatwo się przekona, że wiele poglądów
        nam przypisywanych, ktoś sobie z palucha brudnego wyssał.
        W zasadzie towszystko sprowadza się do trzech słów:
        wolność własność sprawiedliwość
        • bernard.gui Re: Wiadomość o śmierci UPR, była 27.07.06, 12:07
          UPR w rzeczywistości nie istnieje!
          UPR istnieje tylko w internecie.
          przynajmniej takiem mam wrażenie... obym się mylił!

--
          VIVA LIBERALIZM
          • jacek.jarecki Re: Wiadomość o śmierci UPR, była 27.07.06, 12:21
            bernard.gui napisał:

> UPR w rzeczywistości nie istnieje!
            > UPR istnieje tylko w internecie.
            > przynajmniej takiem mam wrażenie... obym się mylił!
            >
            >
            > --
            > VIVA LIBERALIZM

Oczywiście, że istnieje! Sam jestem zupełnie mało wirtualnym, stukilowym
            członkiem tej partii. Gdybym się w tej chwili wychylił z okna i mocno darł
            mordę, to jestem w stanie przywołać jeszcze dwóch.
            Nie jest łatwo o ludzi, którzy chcą coś robić, ale sporo młodych przychodzi.
            Dlatego podaję linki do stron UPR-u. Nie znaczy to przecież, ze istniejemy
            tylko w necie. Są tam kontakty w miastach i miasteczkach. Wydajemy własnym
            sumptem biuletyny itp. A net jest swietnym narzędziem!
            www.koninski.upr.org.pl
    • breadcrumbs Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 11:06
      Jesli mozna dostac kase na plyte to znaczy, ze na wszystko mozna dostac. No bo
      sorki jaka jest wymierna korzysc dla spol. z wydania 1 plyty kolesia, ktory sie
      nie moze przebic?
      Poza tym - z hip hopem sie nie moze przebic? To musi byc rzeczywiscie chlam,
      biorac pod uwage jakie gowno na tym rynku sie teraz sprzedaje.
    • breadcrumbs Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 11:08
      Cala sprawa to burza w kieliszku wódy - marne grosze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka