Gość: md Re: Raper kontra UPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 09:57 A przyszło do głowy jakiemuś oszołomowi że kase spożytkują u nas w kraju i podatki też tu zapłacą? Jeśli mieliby szukać sponsora samym - pewnie by go nie znaleźli i obrotu by nie generowali. Czy w tych małych głupich główkach nic mądrego nie potrafi się wyindukować i co to początek kampania poprzez wieszanie psów na muzykach? BRAWO UPR!!! Znowu będziecie mieć 0,01% poparcia. Idzcie w cholere wogóle. Liberalizmowi i wolnemu rynkowi mówię tak ale nie w wydaniu UPR - z nimi do psychiatry! Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:04 A w czyim wydaniu, jeśli wolno spytać, "liberalizmowi i wolnemu rynekowi" mówisz tak? Odpowiedz Link Zgłoś
bernard.gui Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:08 md jesteś liberałem w stylu SLD, tak? lubisz wydawać cudze pieniądze złodzieju? -- VIVA LIBERALIZM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Jaki z ciebie liberał, skoro jesteś za dotacjami?? IP: 158.75.130.* 27.07.06, 10:09 Jesteś karykaturą liberała, czyli polską odmianą a' la PO. Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:56 Na razie móisz tak socjalizmowi. Może jesteś libertynem, ale na pewno nie liberałem. Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Od kiedy napisanie prawdy to "atakowanie" ? 27.07.06, 09:58 Czy jak napisze slonce wschodzi i zachodzi to znaczy, ze "atakuje" slonce ? Zdaniem matolow z GW tak - pod jednym waruniem jesli napisze to bedac czlonkiem UPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Od kiedy prawda jest niewygodna IP: 158.75.130.* 27.07.06, 10:10 Wygodne jest pochylanie się nad skrzwydzonymi i potrzebującymi, a jeszcze wygodniejsze i europejskie dawanie im dużych dopłat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajak Re: Raper kontra UPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 09:59 Przecież im bardziej będziemy niezależni od polityków, tym bardziej będziemy przez nich atakowani. Uparli się, że będą najważniejsi za wszelką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:09 Odwrotnie. Im bardziej będziemy od polityków (a właściwie od biurokracji) zależni, tym bardziej biurokracja będzie chciała rozszerzać swą władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.jarecki Re: Raper kontra UPR 9do ququ 27.07.06, 10:04 Zaraz uspić! No ładnie. Pieniądze to skąd się biorą? A dzieci? A mleko? Pewnie ze sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsądek Złodziejstwo kontra UPR IP: *.ken.pl 27.07.06, 10:09 Dotacje państwowe na cokolwiek to forma ingerencji państwa wolny rynek. Dlaczego dajecie przyzwolenie na zwykłe złodziejstwo! Czy jak zabiorę Tobie drogi czytelniku pieniądze i powiem, że przeznaczę je na jakieś szczytne cele np. na promowanie mojego biznesu to powiesz: świetnie! cieszę się, że to zrobiłeś bo jestem za wspieraniem polskiego biznesu. ? NIE! Nazwiesz mnie złodziejem i słusznie. Niestety dziś już złodziejstwo nazywa się "wspomaganiem kultury, gospodarki itp." Życzę jak najlepiej wszystkim, którzy chcą własną pracą zarobić na życie. Wiem, że niestety żyjemy w socjalistycznej Unii Europejskiej, która zabiera podatnikom pieniądze, aby później je wydawać w postaci "dotacji" i ludzie tak jak za komuny robią to co "system" nakazuje. Jednak tak jak za komuny przynajmniej miejmy odwage powiedzieć, że jest to złodziejstwo! Gratuluję panu Orkowskiemu odwagi i żałuję tylko, że jest tak mało osób, które potrafią odróżniać rzeczy słuszne od niesłusznych. Odpowiedz Link Zgłoś
bernard.gui Re: Złodziejstwo kontra UPR 27.07.06, 10:20 > Gratuluję panu Orkowskiemu odwagi i żałuję tylko, że jest tak mało osób, które > potrafią odróżniać rzeczy słuszne od niesłusznych. no właśnie ile takich osób jest? chociażby tutaj na forum? -- VIVA LIBERALIZM Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: Złodziejstwo kontra UPR 27.07.06, 10:44 Gość portalu: Rozsądek napisał(a): gratuluje nietolerancyjny czlowieku cieszy mnie, jesli moje pieniadze pomoga komus zalozyc firme, bo tym samym jego pieniadze pomoga nastepnemu. jestes taki silny, ze bez pomocy cos zaczniesz? silny z pomoca kolezkow, czy pieniazkow tatusia? a slabsi, co nie umieja sie lokciami rozpychac, maja zdychac z glodu? przypomnij sobie, kto ci placil na szkole i na pielegniarke, ciekawe co byloby, gdybys urodzil sie w czworakach przed wojna? kto by cie nauczyl pisac i czytac? szkolnictwo opiera sie na dotacjach wlasnie.. wybacz, ale jestes egoista, na dobrej drodze zabrania swojej kasy do grobu. Odpowiedz Link Zgłoś
bernard.gui Re: Złodziejstwo kontra UPR 27.07.06, 10:49 > przypomnij sobie, kto ci placil na szkole i na pielegniarke mi nikt nie płacił. wszystko spokojnie można było pokryć z własnych piniędzy, gdyby socjaliści nie okradali nas na każdym kroku :-( -- VIVA LIBERALIZM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozsądek Re: Złodziejstwo kontra UPR IP: *.ken.pl 27.07.06, 11:16 "cieszy mnie, jesli moje pieniadze pomoga komus zalozyc firme, bo tym samym jego > pieniadze pomoga nastepnemu." ŚWIETNIE! Też się cieszę jeśli komuś pomagam, ale nie cieszy mnie jeśli ktoś zabiera moją własność i mówi komu ją rozda. Zrozum Robercie, że ideą wolność jest to, że każdy sam decyduje o własnym życiu i o swojej własności. Natomiast idee wywłaszaczania, by wszystko było wspólne już przerabialiśmy (i jak widać idee te sa wciąż żywe) Szkołę, pielęgniarkę i wszystko co w dzieciństwie otrzymałem, pochodziło z ciężkiej pracy moich rodziców. I gdyby państwo nie zabrało im w postaci podatków tylu pieniędzy na ("bezpłatną edukację, bezpłatną służbę zdrowia itp.) to uczył bym się w lepiej wyposażonej szkole, leczyłbym się w lepszej prywatnej przychodni itp. Jeśli podatki sa niskie to wcale nie trzeba się specjalnie "rozpychać" łokciami bo ludzie nie walczą o chłapy rzucane przez państwo, po prostu mogą legalnie pracować i kupować dużo tańsze produkty, dzieląc się tym co wypracowali JEŚLI MAJĄ NA OCHOTĘ. Jeszcze raz zapytam czy jeśli złodziej napadnie Cię na ulicy i zabierze Twoje pieniądze to powiesz: Jestem altruistą, bierz co chcesz bo wiem, że gdybym zaprotestował byłbym zwykłym egoistą, idź i zabierz nie tylko mnie ale też innym, bez ich zgody, niech nie będą egoistami. Ludziom lepiej się żyje w wolnych gospodarkach. Nie zauważyłeś, że ludzie uciekają do Irlandii, Anglii, USA a nie do Kuby czy Polski. Uciekają tam gdzie mogą spokojnie pracować, a nie tam gdzie go okradają. I na koniec powiem tak: NIE POWINNO BYĆ TOLERANCJI DLA ZŁODZIEJSTWA!! Tolerować można jakąś osobę, której nie do końca akceptujemy, bo np. zachowuje się inaczej niż byśmy oczekiwali. Czy jak ktoś zabije Twoją rodzinę to też powiesz: jestem tolerancyjny, proszę nie krzyczeć na tego mordercę, dam mu jeszcze wszysctko co będzie chciał bo jestem altruistą, bo przecież to i tak wina gier komputerowych...? Ludzie!! Myślcie!! To nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Raper kontra UPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 10:09 głupki z wielkopolskiego (kartoflanego) UPR. forsa została z polskich podatków zabrana, a dzięki dofinansowaniu z Unii ją odzyskaliśmy; wydana została w Polsce - poszła dla polskich małych firm. tylko się cieszyć! Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:18 Ja jakoś nie mogę się cieszyć z tego, że jakiś urzędas zabiera mi kasę, trochę (nie mało) zostawia sobie, a resztę daje komuś innemu. Może jestem "idiotą" jak ktoś tu nazywa tak myślących, ale kurna nie mogę się tego cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
bernard.gui Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:18 taaak, tylko się cieszyć że ktoś wydaje moje pieniądze na muzykę, której nie lubie... na dopłaty dla rolników... na inne bzdety... a przy okazji część pieniądzy ginie w urzędniczej maszynie... trudno socjalizm jest faaajny PiS jest faaajne a Lepper jeszcze lepszy :-) -- VIVA LIBERALIZM Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:46 Gość portalu: x napisał(a): > głupki z wielkopolskiego (kartoflanego) UPR. forsa została z polskich podatków > zabrana, a dzięki dofinansowaniu z Unii ją odzyskaliśmy; wydana została w Polsc > e - poszła dla polskich małych firm. tylko się cieszyć! bo gdyby UPR zarzadzalo ta kasa, to prawdopodobnie trafilaby do jakiegos Stoklosy, czy innego Kulczyka. a tak, mlodzi ludzie nie stoja pod blokiem i nie pluja przechodniom pod nogi, ale niektorych to boli, bo ci kolesie maja wiecej oleju w glowie, niz oni Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 12:29 UPR by tą kasę poprostu zlikwidowała, nie zabierałaby jednemu, żeby dać za fri innemu. Odpowiedz Link Zgłoś
bernard.gui BRAWO UPR! 27.07.06, 10:12 jak raper jest dobry to sam zarobi. a jak wyciąga ręke po NASZE pieniądze to to jest doopa a nie muzyk! -- VIVA LIBERALIZM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO_fan BRAWO UPR!!! IP: *.comel / *.static.metro.comel-it.com 27.07.06, 10:21 POPIERAM słuszna inicjatywa UPR!! aby wkońcu uświadomić co niektórym ile naszych podatków idzie na takie bzdury!!! POPIERAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich UPR ma racje!! IP: *.comel / *.static.metro.comel-it.com 27.07.06, 10:25 wielki mi artysta !! śmiechu warte !! Odpowiedz Link Zgłoś
oio UPR ma racje 27.07.06, 10:27 Niestety w tym kraju wiekszosc stanowi elektorat Samoobrony myslacy, ze pieniadze mozna dodrukowywac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korespondent.pl Re: Raper kontra UPR IP: *.ramtel.pl 27.07.06, 10:28 Interesujace opinie niektorych internautow: "Przeciez jest kwota do rozdysponowania" - no jasne, jak ty nie ukradniesz, to ktos inny ukradnie. Po jaka cholere panstwo kradnie uczciwym ludziom pieniadze, by moc dofinansowywac projekty tego typu? "Czy ty wiesz ile trzeba sie nameczyc, by zdobyc dotacje. On sie napracowal." Ja rozumiem, ze byloby czyms ulomnym, by sobie w tym czasie normalnie je zarobil. Tak w staroswiecki sposob - oferujac cos, co kupi ktos inny. Tak sie zarabia pieniadze, gdy panstwo sie nie miesza i nie kradnie jednym, by dac innym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Wzrost konkurencyjności przedsiębiorstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 10:35 Panowie z UPR niestety nie grzeszą inteligencją. Grupa Operacyjna, oprócz tego, że bazuje na pasji wykonawców, jest też swego rodzaju przedsiębiorstwem i ma służyć m.in. zarabianiu pieniędzy, żeby ludzie, którzy ją tworzą mieli z czego żyć. A to jest trudny kawałek chleba. Dzięki tej kasie chłopaki podnoszą swoją konkurencyjność na rynku, stają się bardziej widoczni. A głąbom z UPR trzeba uświadomić m.in. fakt, że UE daje kasę na wzrost konkurencyjności przedsiębiorstw. Są też środki na rozwój kultury. Więc trzeba z tej kasy korzystać. Mieszkowi gratuluję szerokich horyzontów i pomysłów na zdobycie środków na realizację swojej pasji. Swoją drogą Grupę Operacyjną bardzo lubię. UPR niech się wypałuje, bo kieruje nimi jedynie frustracja i próbują w prymitywny sposób zaistnieć, podczas gdy wszyscy mają ich głęboko w du.ie. Odpowiedz Link Zgłoś
bernard.gui Re: Wzrost konkurencyjności przedsiębiorstw 27.07.06, 10:41 ej Marcin to weź złóż się z kumplami i dajcie mi 4 tys. zł na rozpoczęcie działalności gospodarczej, ok? bo wiesz w ten sposób zwiększy się konkurencja na rynku. buahahahahha -- VIVA LIBERALIZM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Konkurencja na rynku produkcji gówna IP: 158.75.130.* 27.07.06, 10:42 Syf. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: Wzrost konkurencyjności przedsiębiorstw 27.07.06, 10:48 bernard.gui napisał: > ej Marcin to weź złóż się z kumplami i dajcie mi 4 tys. zł na rozpoczęcie > działalności gospodarczej, ok? > bo wiesz w ten sposób zwiększy się konkurencja na rynku. > buahahahahha > > -- > VIVA LIBERALIZM dobra, a co umiesz robic. jak bedziesz cokolwiek umial, to pogadamy. tylko nie daj, bo oni ta dotacje splaca w postaci podatkow juz 10, obudz sie wreszcie i wlacz myslenie Odpowiedz Link Zgłoś
bernard.gui Re: Wzrost konkurencyjności przedsiębiorstw 27.07.06, 11:22 > dobra, a co umiesz robic. jak bedziesz cokolwiek umial, to pogadamy. a co umie robić ten raper? tworzy muzyke która może się komuś spodoba, a może nie. czyli potrafi DOKŁADNIE to samo co ja!!! > tylko nie daj, bo oni ta dotacje splaca w postaci podatkow masz racje. poruszając się środkami komunikacji miejskiej bez biletu nikogo nie okradam, bo przecież "spłacam bilet w postaci podatków". > juz 10, obudz sie wreszcie i wlacz myslenie o tym, że gospodarka planowana w stylu UE to syf wiem o każdej porze dnia i nocy :-) -- VIVA LIBERALIZM Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Re: Wzrost konkurencyjności przedsiębiorstw 27.07.06, 10:54 Gdybyś miał choś trochę pojęcia o ekonomii to wiedziałbyś, że dzięki takim dotacjom konkurencyjność przedsiębiorstw jest skutecznie niwelowana. Po pierwsze - czym więcej takiego socjalizmu i fiskalizmu tym mniej przedsiębiorstw i większe bezrobocie. Po drugie - nie jest to żadna wolna konkurencja tylko wspieranie jednych kosztem drugich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adversary Re: UPR ma rację!!! IP: 199.67.203.* 27.07.06, 10:36 Oczywiście że UPR ma rację. Dofinansowywanie twórców to skrajny socjalizm. Nie zgadzam się, żeby moje pieniądze szły na promowanie jakichś wypocin miernego muzyka. Jeśli jest dobry to jego muzyka obroni się sama i ktoś go zauważy. To ma być sztuka, twórczość a nie biznes, w dodatku finansowany przez unijne instytucje. Wszstkim roszczeniowcom domagających się pomocy państwa mówimy NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: UPR ma rację!!! 27.07.06, 10:49 Gość portalu: Adversary napisał(a): Jeśli jest dobry to jego muzyka obroni się sama i ktoś go zauważy. obroni sie sama, jak sie nazywa Doda lub Mandaryna Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:37 - Ja uważam, że nasza odpowiedź sprawę zamyka, ale wiem, że kilku chłopaków z projektu zamierza wspomnieć o UPR w tekstach swoich nagrań - powiedział nam Mieszko Sibilski. Zupełnie niepotrzebnie chcą wspominać o tej "kanapie" bo Polemika z głupstwem nobilituje je bez potrzeby - Stefan Kisielewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nik Kisielewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 10:40 "Socjalizm dzielnie walczy z problemami nie znanymi w innych ustrojach. " Jak na przykładpieniądze dla raperów Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.jarecki Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:44 Najpierw przeczytajcie, o co tu chodzi. Te inwektywy są całkiem niepotrzebne. www.upr.org.pl www.prawica.net za chwilę na www.korespondent.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bernard.gui Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:45 cieszy mnie, że cytujesz Kisielewskiego. przyjaciela Korwina. pewnie myślisz, że liberał Kisiel byłby dzisiaj za dopłatami z "łuni europejskiej"... -- VIVA LIBERALIZM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawicowiec Kisielewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 10:59 No to sie popisales elokwencja.... Kisielewski zakladal "ta kanape". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riffraff buhahaha IP: *.punkt.pl 27.07.06, 14:03 ale się stary wygłupiłeś. Najeżdżasz na UPR, a cytujesz jego założyciela. Tak, tak słynny "Kisiel" był jednym z założycieli UPR. A teraz idź do kąta i wstydź się. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:40 Ten gosc z UPR to debil, nie sluchal nic a sie wypowiada. Za to odpowiedz Mieszka- rewelacja. Jesli moje pieniadze ida na watpliwej jakosci kursy, ktorych budzet zaklada takie kosmiczne wydatki, to spokojnie moge odzalowac 4tys € dla goscia. Odpowiedz Link Zgłoś
bernard.gui Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:42 a dla mnie 4 tys. euro też możesz odżałować? może 4 tys. dla każdego? dobry pomysł? -- VIVA LIBERALIZM Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:56 Znajdz dziedzine w ktorej jestes dobry, wymysl projekt, opisz go i probuj. Kazdy moze, tak samo jak kazdy narzeka. Odpowiedz Link Zgłoś
bernard.gui Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 11:02 co to znaczy "próbuj"?! mam prosić jakiegoś urzędasa, żeby łaskawie odpalił mi choć część pieniędzy jakie państwo zrabowało mi z podatków, he? to urzędas decyduje czy to co mam zamiar robić jest dobre? czy warto na to wydać pieniądze? dlaczego nie mogą decydować o tym konsumenci, przyszli klienci? poszukaj odpowiedzi na pytanie czemu istnieje cały ten aparat urzędniczy sterujący odgórnie gospodarką. i komu istnienie takiego systemu się opłaca! powodzenia. -- VIVA LIBERALIZM Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 11:13 Jak ci sie nie podobaja te zasady, to co robisz w UE? Chyba, ze jestes jednym z tych co polegali tylko na tym co mowili w TV. Odpowiedz Link Zgłoś
bernard.gui Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 11:29 > Jak ci sie nie podobaja te zasady, to co robisz w UE? Chyba, ze jestes jednym z > tych co polegali tylko na tym co mowili w TV. jak ci się nie podoba w Polsce Leppera i Giertycha, to co tu robisz? Chyba, że jesteś jednym z tych co polegali tylko na tym co Kaczyński w TV mówił. -- VIVA LIBERALIZM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: Raper kontra UPR IP: 199.67.203.* 27.07.06, 10:46 To zapłać mu z własnej kieszeni i shut your mouth. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Company Flow Nie powołuj się na EL-p pało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 10:49 Hip-hop to muzyka ulicy, autokreacja, skoro poznan mam takich lamusowatych raperow,lewicową ciotę meza, a teraz Losia, co bierze kase od unijnych gangsterow,to przykro mi z rapem on nic nie ma wspólnego, i jeszcze ten tekst awangarodwy raper,hahahahah Ciekawe co by bylo ,gdyby ojcowie hip hopu brali kasę od Republikanów lub demokratów i wydawali płyty,skoro te partie wysyłay brygady polciji do pałowania czarnych braci!! NWA grałby np z dotacji Schwarzengera,,hahahah Fear of teh black planet Dmuchać lamusa Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.jarecki Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:53 Panie el-p. No przecież właśnie o to chodzi! Nieszczęsny Mieszko stał sie przykładem. Raczej powinien podziękowac panu Orkowskiemu. Przecież zupełnie za darmochę realizuje się jego sen. Z każdym postem,staje się coraz bardziej znany! Ja tylko skromnie wyobrazałem sobie, ze Hip Hop jest muzyką protestu. To się nie zgrywa z urzedniczą mitręgą w dotarciu do unijnego cycka. Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 11:01 No tak, ale ja tu nie rozpatruje jakosci jego muzyki tylko tego, ze na dotacje liczyc moze kazdy kto wymysli jakis rozsadny projekt. Mam zasade, ze dobry HipHop tworza ludzie ktorzy nie chodza w kaszkietach:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia ze Słupska Minie sie ten HipHop podoba. UPR precz ... IP: *.linkprojekt.pl / *.zakoniczyn.net 27.07.06, 10:41 von na Białoruś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Aleś się popisała durna Basiu..n/t IP: 199.67.203.* 27.07.06, 10:43 Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Nie dziwcie się, że jest źle, jeśli podatki idą 27.07.06, 10:42 Nie dziwcie się, że jest źle, jeśli podatki idą nawet na rozrywkę. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: Nie dziwcie się, że jest źle, jeśli podatki i 27.07.06, 10:57 baltazarus napisał: > Nie dziwcie się, że jest źle, jeśli podatki idą nawet na rozrywkę. wystarcza ci polsat i butelka piwa? no coz, widocznie masz w zyciu do odegrania role pionka. Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Re: Nie dziwcie się, że jest źle, jeśli podatki i 27.07.06, 11:02 Widzisz, ignorancie, w normalnym kraju ludzie sami płacą za rozrywkę. U nas zabiera im się pieniążki za pomocą fiskusa, dotuje rozrywkę (inne sprawy oczywiście też), a dzieki temu ludzi na nic nie stać, a bezrobocie rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek co za debile tu pisza 27.07.06, 10:46 Jestescie ru..i z kasy na wszystkim co mozliwe i jeszcze sie z tego cieszycie, ze ta kasa jest marnowana w taki sposob. Oczywiscie na innym temacie ci sami kretyni wielce beda oburzeni, ze paliwo drogie, ze podwyzki akcyzy, ze gaz, prad, woda, samochody itd itp sa coraz drozsze. No ale takie bezmozgi jak wy nigdy nie zrozumieja, ze ta kasa jest wydawana wlasnie w taki bezsensowny sposob - na jakies dziwne przedsiewziecia, z ktorych prawie na pewno nic bedzie poza wyrzuceniem kasy w bloto. Niech szukaja sponsora, biora kredyt albo sami zarobia. I nie chodzi o ten jeden glupawy przypadek, ale o mase takich debilnych dotacji do biznesow, ktore sa czystym marnotrawieniem kasy podatnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Ekonomiczni ignoranci, którzy niestety głosują... 27.07.06, 10:49 Nie dziwmy się, że w Polsce rządzą socjaliści, którzy poza podwyższaniem podatków i rozbudową biurokracji nie robią nic. Skoro wyborca jest idiotą to rządzą idioci. Odpowiedz Link Zgłoś
bernard.gui Re: Ekonomiczni ignoranci, którzy niestety głosuj 27.07.06, 10:56 najzabawniejsze jest, że spośród wyborców "liberałów z PO" z 90% to zwykli socjaliści tacy sami jak ci z PiS i SLD. jedyne co ich różni to przekonanie o tym jacy z nich "ynteligenci" i "ojropejczycy" :-) pozostałe 10% naiwnie wierzy w prorynkowość byłych polityków UW, UD, KLD :-/ -- VIVA LIBERALIZM Odpowiedz Link Zgłoś
baltazarus Re: Ekonomiczni ignoranci, którzy niestety głosuj 27.07.06, 11:03 PO jest dogmatycznie socjalistyczna. Popiera przecież UE. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.jarecki Viva liberalism! 27.07.06, 11:42 Po stokroć. www.koninski.upr.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: co za debile tu pisza 27.07.06, 11:03 piekny_romanek napisał: w sprawie paliwa to czep sie kulczyk familly (olo kwas i reszta) i petrochemia plock, bo sa monopolistami. ostatnio znowu podniesli akcyze, bo nie maja konkurencji. a po drugie musza dzielic sie zyskami z banda darmozjadow, zasiadajacych w radach nadzorczych (czasami taki kolo siedzi w paru firmach), a co robia rady nadzorcze? nic, bo i tak za wszystko odpowiedzialni sa prawnicy, menadzerowie, kierownicy, specjalisci. czysta robota. wiec zostanmy wszyscy czlonkami rad nazdorczych, a dotacje nie beda potrzebne. a tych, ktorym sie nie udalo przebic przez rynek, do piachu (albo czworakow), jak przed wojna i przez 800 lat naszej chlubnej historii. niektorym nie podoba sie pomoc, bo odpowiada im swiat, gdzie silny ma wladze, a slabszy mu sluzy. tylko uwazajcie, zeby nie pojawil sie drugi lenin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halo-gotowka Re: co za debile tu pisza IP: *.orange.pl 27.07.06, 11:05 piekny_romanek napisał: > Jestescie ru..i z kasy na wszystkim co mozliwe i jeszcze sie z tego > cieszycie, ze ta kasa jest marnowana w taki sposob. Oczywiscie na innym temacie > > ci sami kretyni wielce beda oburzeni, ze paliwo drogie, ze podwyzki akcyzy, ze > gaz, prad, woda, samochody itd itp sa coraz drozsze. No ale takie bezmozgi jak > wy nigdy nie zrozumieja, ze ta kasa jest wydawana wlasnie w taki bezsensowny > sposob - na jakies dziwne przedsiewziecia, z ktorych prawie na pewno nic bedzie > > poza wyrzuceniem kasy w bloto. Niech szukaja sponsora, biora kredyt albo sami > zarobia. I nie chodzi o ten jeden glupawy przypadek, ale o mase takich > debilnych dotacji do biznesow, ktore sa czystym marnotrawieniem kasy podatnikow Zgadzam się z tą wypowiedzią. Ale będę cyniczny: skoro większość ludzi nie rozumie jak się ich robi w konia, to trzeba ich wykorzystywać! Bo to już woła o pomstę do nieba: facet z UPR wyłożył ćwierćmózgom jak wygląda mechanizm walenia ich w balona, a ćwierćmózgi mówią, że jest głupi i im to nie przeszkadza. No to jak im to nie przeszkadza, to OK, walmy ich ile wlezie. Przecież oni nie mają zielonego pojęcia jak ich tzw. elity wysysają z kasy. Założę się, że 90 procent uczestników tej dyskusji nie chodzi np. do opery i do teatru. Ale za bilety płacą, he he. Co, dziwicie się, młotki? No tak, płacicie, bo jak ja idę do teatru to płacę od 25 do 40 PLN, reszta idzie z dotacji samorządu, czyli z waszych podatków. Kiedyś miałem nawet wyrzuty sumienia, że korzystam z rozrywki za pieniądze np. robotnika, który nigdy w teatrze nie był i nie będzie, i nawet nie wie, że za mnie płaci. Ale jak czytam na forum głosy oburzonych, że im uświadomiono, to zaczynam też rozważać złożenie jakiegoś wniosku do UE i wyciągnięcie kasy. Mam znajomego, starego działacza dawnych reżimowych organizacji młodzieżowych, który z tego żyje. Ciągle kogoś wspiera, komuś pomaga, a zawsze na końcu wychodzi tak, że on sobie z tych unijnych pieniędzy żyje na wysokim poziomie. Do tej pory myślałem, że ten mechanizm to jest taki przekręt, który trzeba robić dyskretnie, dodając do tego jakąś górnolotną ideologię, żeby się tzw. szarzy ludzie nie zorientowali. A teraz widzę, że nie, nie trzeba się o nic martwić. Można otwarcie powiedzieć: ludzie, mam pomysł, więc wezmę sobie trochę waszych pieniędzy na ten pomysł, bo po co mam szukać sponsora, jak można sobie wziąć z Unii. A ludzie mówią: OK, weź sobie 16 tysi, a jak ktoś Cię skrytykuje, to powiemy, że jest osioł. OK, ludzie, to teraz ja też sobie na coś wezmę. Na co? A co to za różnica? Przecież nie chodzi o ideę, tylko o kasę. Ten kolega, o którym wspomniałem powyżej juz coś mi wymyśli ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bernard.gui Re: co za debile tu pisza 27.07.06, 11:43 przekonałeś mnie halo-gotowka. sam się zawsze zastanawiałem czy kapitalizm to system dla mnie. przecież ja taki leniwy jestem... zrobienie najprostrzej rzeczy to dla mnie męka. jeszcze w kapitaliźmie jakiś pracuś by się wzbogacił (kupił sobie domek z basenem, 3 samochody, wakacje na maui), ja przy nim choć nie cierpiący z glodu byłbym biedakiem :-( a tak jak równy z równym będziemy się opalać na plaży w Łebie, a nasze używane 10 letnie poniemieckie samochody będą stały obok siebie na parkingu :-) -- VIVA LIBERALIZM Odpowiedz Link Zgłoś
naturelovers Re: co za debile tu pisza 27.07.06, 13:27 Znam bardzo przedsiebiorczego czlowieka, ktory zyje sobie w Sudetach i ciagnie kase z Unii na tyle sposobow, ze sie w glowie kreci. Przy tym jednak konsekwentnie glosuje na UPR i jest przeciwny socjalizmowi UE. Ktos moglby powiedziec, ze jest hipokryta, a ja go podziwiam, bo facet potrafi spojrzec dalej niz do nastepnej doplaty do hektara. Wkurza go obecny system, ale poki jest, eksploatuje go ile wlezie. Sam czasem mowi: "mam nadzieje, ze to wreszcie padnie, musi pasc, wez Ty tez sie postaraj o jakas dotacje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek UPR mówi prawde IP: *.comel / *.static.metro.comel-it.com 27.07.06, 10:53 Niech ten pseudoartysta i ta jego UE odczepi się odemnie i moich pieniedzy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xioncpb Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 10:54 Zajebiste! Jak pomyślę na co jeszcze UE wydaje kasę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aocohozi? Re: Raper kontra UPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 10:55 no jasne, teraz to mamy nowy zawód: "zdobywanie pieniędzy unijnych". I jak ktoś jest w tym dobry to super. Najlepiej żeby wszyscy Polacy się w tym wyspecjalizowali. I na najbliższe sto lat mamy prosperity. Bo "pieniądze unijne" to się rodzą na kamieniu. wystarczy trochę wysiłku włożyć w napisanie wniosku i już są. A ten wstrętny UPR niech spada. Co oni wiedzą o życiu i prawdziwej pracy, jaką trzeba włożyć w napisanie wniosku? Niech się lepiej wezmą do roboty i sami zaczną pisać wnioski bo inaczej zdechną z głodu. Taki górnik czy rolnik jak cały dzień haruje, żeby napisać wniosek, to jest człowiek pracy, a nie jakiś tam leniwy upeerowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Nysa Rzygać się chce! IP: *.nysa.punkt.pl / 83.238.214.* 27.07.06, 10:58 Z bydłem to jest tak, że będzie bronić socjalnych rozwiązań (nawet jeśli w głębi ducha uważa je za złodziejstwo) ponieważ sami mogą się stać beneficjentami takowych (wiecie tacy samoświadomi złodzieje). W Polsce wsio jest na opak skoro PO, PeDe uważa się za partie wolnorynkowe a PiS/LPR za prawice. A zresztą czego spodziewać się po społeczeństwie, które co wybory ma "inteligenta ale złodzieja" albo "uczciwego ale idiotę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adv Re: Rzygać się chce! IP: 199.67.203.* 27.07.06, 11:09 Zgadzam się. Motłoch woli jak się mu kiełbasę pod nos podstawi, wtedy jest szczęśliwy. Durne społeczeństwo woli Leppera bo on obiecuje wszystko za darmo i zasiłki dla wszystkich. A samemu ruszyć dupę to nie łaska?? Tylko dopłat i refundacji im się chce. Ten cały socjal to pieniądze wurzucone w błoto! Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Rzygać się chce! 27.07.06, 11:16 Ludzie, co wy w UE robicie??? Przeciez od poczatku bylo wiadomo, ze takie programy beda realizowane. Mlody informatyk z pomyslem moze napisac projekt i dostac € na oprogramowanie, sprzet, realizacje projektu. O to w tym wszystkim chodzi, zeby aktywizowac ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.jarecki Wiadomość o śmierci UPR, była 27.07.06, 11:23 chyba przedwczesna. Sporo postów, świadczących o tym, że duch wolności jednak ma się dobrze. Przeciwników pozdrawiam! Naprawdę dziwi mnie ta ilość inwektyw. Skoro uważacie, że jest to partia kanapowa, to po co zaraz z armaty? Jednak zapewniam, że nie wyprodukowano jeszcze tak dużej kanapy. Zapraszam na nasze strony internetowe, gdzie kazdy łatwo się przekona, że wiele poglądów nam przypisywanych, ktoś sobie z palucha brudnego wyssał. W zasadzie towszystko sprowadza się do trzech słów: wolność własność sprawiedliwość Odpowiedz Link Zgłoś
bernard.gui Re: Wiadomość o śmierci UPR, była 27.07.06, 12:07 UPR w rzeczywistości nie istnieje! UPR istnieje tylko w internecie. przynajmniej takiem mam wrażenie... obym się mylił! -- VIVA LIBERALIZM Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.jarecki Re: Wiadomość o śmierci UPR, była 27.07.06, 12:21 bernard.gui napisał: > UPR w rzeczywistości nie istnieje! > UPR istnieje tylko w internecie. > przynajmniej takiem mam wrażenie... obym się mylił! > > > -- > VIVA LIBERALIZM Oczywiście, że istnieje! Sam jestem zupełnie mało wirtualnym, stukilowym członkiem tej partii. Gdybym się w tej chwili wychylił z okna i mocno darł mordę, to jestem w stanie przywołać jeszcze dwóch. Nie jest łatwo o ludzi, którzy chcą coś robić, ale sporo młodych przychodzi. Dlatego podaję linki do stron UPR-u. Nie znaczy to przecież, ze istniejemy tylko w necie. Są tam kontakty w miastach i miasteczkach. Wydajemy własnym sumptem biuletyny itp. A net jest swietnym narzędziem! www.koninski.upr.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 11:06 Jesli mozna dostac kase na plyte to znaczy, ze na wszystko mozna dostac. No bo sorki jaka jest wymierna korzysc dla spol. z wydania 1 plyty kolesia, ktory sie nie moze przebic? Poza tym - z hip hopem sie nie moze przebic? To musi byc rzeczywiscie chlam, biorac pod uwage jakie gowno na tym rynku sie teraz sprzedaje. Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: Raper kontra UPR 27.07.06, 11:08 Cala sprawa to burza w kieliszku wódy - marne grosze. Odpowiedz Link Zgłoś