Dodaj do ulubionych

Ryszard Grobelny kandyduje

10.08.06, 13:47
BRAWO PANIE PREZYDENCIE!!! CZEKAŁEM NA TĘ DECYZJĘ I BĘDĘ NA PANA GŁOSOWAŁ.
NIEZALEŻNIE OD BREDNI KTÓRE O PANU NIEKTÓRZY MÓWIĄ.
POZDRAWIAM.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gall Anonim po prostu skandal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 13:54
      Pyrlander, błagam. Nie pal już więcej zioła. Wyraźnie ci to nie służy.

Swoją drogą widać jakie ziółka są w Partii Demokratycznej. Można powiedzieć, że Grobelny to takie "porozumienie ponad podziałami". Grobel do niedawna popierany był przez PO (oczywiste wałki nikomu tam nie przeszkadzały...), obecnie przez PD. Żłób kusi, nie?
      • pyrlander Re: po prostu skandal! 10.08.06, 14:01
        I Ty oczywiście te "oczywiste wałki" Panu Grobelnemu udowodniłeś więc masz
        prawo tak pisać...
        To właśnie jest skandal! Mimo wszystko Cie pozdrawiam.
        • Gość: Włodek z Grunwaldu Polecam uwadze: "poparło Młode Centrum, przybu... IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.06, 16:56
          dówka młodzieżowa Partii Demokratycznej". Oznacza to, że Partia Demokratyczna
          się odcięła. Znaczące.
      • Gość: Włodzimierz ile jeszcze moze Grobelny ROZTRwonic? IP: 87.116.161.* 16.08.06, 16:20
        obecnie nad grobelnym ciaza dwa zarzuty prokuratorskie o spowodowanie parunastu
        milionow zlotych strat dla poznania. pytanie dla zwolennikow grobelnego:
        ile jeszcze ma miec grobelny zarzutow prokuratorskich, zebyscie przestali go
        popierac?
        ile jeszcze milionow zlotych z publicznej kasy ma roztrwonic?
    • Gość: Pit Re: Ryszard Grobelny kandyduje IP: 80.51.245.* 10.08.06, 14:42
      Grobelny prezydentem? Wolne żarty, Poznań tak nisko nie może upaść.
      • poznanianka5 Re: Ryszard Grobelny kandyduje 10.08.06, 14:52
        w pełni popieram pyrlandera; dla mnie fakt ze prezydent zgłosił sie wystartowac
        w wyborach oznacza, ze wreszcie bede miała na kogo zagłosować !!! to, co reszta
        wypisuje, jest czystą demagogią- poznań rzekomo upadnie nisko, jeśli
        prezydentem zostanie ryszard grobelny ??? Niby dlaczego ? masz jakieś
        racjonalne argumenty, które za tym przemawiają ? Ja bez trudu przytoczyłabym
        całe mnóstwo na potwierdzenie tezy, że poznań z takim gospodarzem jak grobelny
        zasługuje na miano jednego z najprezniej rozwijających sie miast w polsce!!! co
        do kupca i browaru - panu prezydentowi nikt nic nie udowodnił, a tez nie wydaje
        mi sie zeby ktorakolwiek z osob rzucajacych oskarzenia pod jego adresem miała
        jakies niezbite dowody na potwierdzenie jego winy. No chyba ze z nim
        wspołdziałała, wobec czego apeluję o przyznanie sie ...
        • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: Ryszard Grobelny kandyduje IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.06, 17:05
          "Ja bez trudu przytoczyłabym całe mnóstwo na potwierdzenie tezy, że poznań z
          takim gospodarzem jak grobelny zasługuje na miano jednego z najprezniej
          rozwijających sie miast w polsce!!! co do kupca i browaru - panu prezydentowi
          nikt nic nie udowodnił, a tez nie wydaje mi sie zeby ktorakolwiek z osob
          rzucajacych oskarzenia pod jego adresem miała jakies niezbite dowody na
          potwierdzenie jego winy."

Przytocz te argumenty proszę! Błagam Cię! Można powiedzieć, że Poznań wciąż i
          mimo prezydenta Grobelnego jest drugim najprężniejszym z dużych miast w Polsce.
          Bez konkurencji z nami jest Wrocław, Kraków i 3miasto mamy znacząco w tyle. Ale
          niestety ten dystans się zmniejsza. A Grobelny udowodnił, że może kierować
          wydziałem adminstracji, ale nie piastować urząd gdzie trzeba mieć wizję rozwoju
          i zdolność jej wdrożenia. Menedżer (a takim kimś musi być ktoś na tym
          stanowisku) musi umieć pracować na materiale ludzkim, a nie - tak jak Grobelny -
          w ramach przepisów prawa patrząc jedynie co mu ustawa umożliwia.
          Krótko - w biznesie ktoś tego pokroju może być kierownikiem, ale już nie
          dyrektorem. A Poznań stoi przed kilkoma potężnymi pytaniami rozwojowymi. A co
          zdziałał Grobelny? Wpuścił duże centra handlowe w obręb III ramy (konsekwencje
          dla komunikacji zaczniemy odczuwać tak za 5-10 lat i poczujemy je dalej przez
          dekady), tak sprzyjał rozbudowie VW (chwalebne), że nie potrafił postawić im
          tamy forsując przebieg III ramy przez osiedle mieszkaniowe umożliwiając
          rozbudowę na las przy Zielińcu (zamiast jasno na dekady określić, że Poznań nie
          ma miejsca na takie inwestycje, że na coś takiego miejsce jest w Tarnowie
          Podgórnym, Swarzędzu, Kórniku itd.). Na każdy Twój argument odpowiem Ci kolejnym
          zanichaniem, czy błędem. Robimy listę?

• Gość: Robert Re: Ryszard Grobelny kandyduje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 19:47
          Demagogia to drugie imię Grobelnego :)

Hehe, niezłych pomagierów internetowych sobie nasz wąsiaty prezydencik wynalazł :P
          • pyrlander Re: Ryszard Grobelny kandyduje 10.08.06, 19:55
            I TO SIE NAZYWA KULTURA...
            PRZYJACIELU, MOZNA DYSKUTOWAĆ PRZYTACZAJĄC ARGUMENTY. INWEKTYWY ZOSTAW W SWOIM
            KULTURALNYM DOMU.
            MYSLENIE NIE POLEGA NA WYCIĄGANIU POCHOPNYCH WNIOSKÓW. A PRZECIWNICY PANA
            PREZYDENTA NIESTETY MAJĄ Z TYM PROBLEM.
            ZACHĘCAM MIMO WSZYSTKO DO ZASTANOWIENIA. NIE BĄDŹMY PODOBNI DO
            REPORTERÓW "FAKTU" I INNYCH BRUKOWYCH PISM!
            POZDRAWIAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW!
      • Gość: pyrka Re: Ryszard Grobelny kandyduje IP: *.icpnet.pl 10.08.06, 14:58
        Pit- to nie poznan upadnie nisko - to chyba tobie coś upadło na głowe - co
        takiego zdenerwowało cie w grobelnym ??? ze przez 2 kadencje radzil sobie
        swietnie jako gospodarz tak znaczacego miasta jak nasze ? zawisc to cecha
        ludzkiej natury.....
        • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: Ryszard Grobelny kandyduje IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.06, 17:06
          co rozumiesz przez świetnie? Uśmiechał się?
        • Gość: Pit Re: Ryszard Grobelny kandyduje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 19:38
          Radził sobie świetnie?
          Afery, bałagan w UM (giną dokumenty!), niekompetencja podległych mu urzędników
          (decyzje unieważniane przez Wojewodę), niechlujstwo (problemy z Bąkowskim.
          Kiepska opinia wśród inwestorów (bierność, antyinwestycyjne podejście).
          Brak planów zagospodarowania przestrzennego, powiększający się deficyt.
          Spadająca liczba podmiotów gospodarczych. Wyprowadzki dużych koncernów.
          Margninalizacja Ławicy!!!
          • pyrlander Re: Ryszard Grobelny kandyduje 11.08.06, 11:41
            CHYBA PISZESZ O CZĘSTO PRZYTACZANYM WROCŁAWIU, TYLKO ZAPOMNIAŁEŚ ZMIENIĆ PARĘ
            NAZW...
            "Radził sobie świetnie?
            Afery, bałagan w UM (giną dokumenty!), niekompetencja podległych mu urzędników
            (decyzje unieważniane przez Wojewodę), niechlujstwo (problemy z Bąkowskim.
            Kiepska opinia wśród inwestorów (bierność, antyinwestycyjne podejście).
            Brak planów zagospodarowania przestrzennego, powiększający się deficyt.
            Spadająca liczba podmiotów gospodarczych. Wyprowadzki dużych koncernów.
            Margninalizacja Ławicy!!!"

• Gość: Pit Re: Ryszard Grobelny kandyduje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 20:57
              Smiesz żartować? Pisałem o Poznaniu, który stacza się w dół.
              • pyrlander Re: Ryszard Grobelny kandyduje 12.08.06, 01:25
                Tak więc nie masz pojęcia o czym piszesz.
                Pozdrawiam.
    • Gość: max Ryszard Grobelny kandyduje ;-) ale żarty ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 14:55
      Jesli ten zlodziej zostanie w jesiennych wyborach prezydentem to wyprowadzam
      sie z poznania. To bylby dramat dla poznania i poznaniakow. Ostateczna grabiez
      naszego miasta.
      Pozdrawiam wszytkich trzezwo myslacych i swiadomych ludzi.
      • Gość: bird Re: Ryszard Grobelny kandyduje ;-) ale żarty ;-) IP: *.icpnet.pl 10.08.06, 15:02
        fakt- jesli wyprowadzisz sie z poznania, to bedzie istny dramat. ciekawe
        dlaczego za rzadów złodzieja pozwolono poznaniowi zorganizowac chocby ostatnie
        mistrzostwa w pilce mlodzikow ? czyzby kolegium wybierajace miasto-gospodarza
        bylo az tak zaslepione i nie potrafilo wykryc ze poznaniem włada złodziej ???
        • Gość: Obserwer Re: Ryszard Grobelny kandyduje ;-) ale żarty ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 11:02
          Nie wiem czy do ciebie dotarło, że piłką rządzą złodzieje! Masz polskie
          przykłady! Masz włoskie rozrachunki.
          Zetem swój swego pozna i do niego ciągnie.
          Wszystko co tu napisałem nie do końca jest prawdziwe i sprawiedliwe, ale
          większość jest słuszna i wynika z oceny sutuacji w jewropie i w piłce, na
          której zwęszono interes. Tzn. gangi zwietrzyły biznessssssssssssssssssss!
      • Gość: czytelnik Re: Ryszard Grobelny kandyduje ;-) ale żarty ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 23:41
        Ja też emigruję.Ależ trzeba mieć tupet - pan G.ma powazne zarzuty poparte mocnymi dowodami i to dotyczacymi własnie swojej prezydentury.Juz w momencie ich zarzucenia powinien być ZAWIESZONY w obowiązkach.Aż wierzyć sie nie chce - to powinno przejść do historii absurdu ogólnoświatowego.
        • Gość: observer Re: Ryszard Grobelny kandyduje ;-) ale żarty ;-) IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.06, 10:33
          Jestem przeciwnikiem tych wszystkich lokalnych radnych , którzy z bycia radnym
          zrobili sobie sposób na życie i traktują swą pozycję zawodowo. Pamietajmy , że
          radny nie pracuje społecznie a otrzymuje kasę i to wcale nie małą.
          W Poznaniu Rada miasta to "IKONY z Muzeum".Ciągle od lat przewijają się te
          same , zrutyniałe twarze (chociaż w TV bardzo widać po nich przemijający czas).
          Czas na zmiany , czas na przewietrzenie Rady i pomieszczeń przez nią
          zajmowanych. Jesień to dobra pora na porządki tzw. jesienne (działkowicze
          wiedzą co to oznacza), chłodne , odświeżające przeciagi dobrze zrobią dla
          Poznania.
      • andy1951 Re: Ryszard Grobelny kandyduje ;-) ale żarty ;-) 11.08.06, 11:31
        Prostaczku udowodnij winę - bo sąd ma z tym problemy.
        Wyprowadż się dzisiaj nikt cie nie trzyma.
        Ze wsi przyszłeś na wieś wrócisz.
      • pyrlander Re: Ryszard Grobelny kandyduje ;-) ale żarty ;-) 11.08.06, 11:42
        TO SIĘ WYPROWADŹ! OSZCZERCÓW W TYM MIEŚCIE NIE POTRZEBA. MIASTO POTRZEBUJE
        TAKICH LUDZI JAK PREZYDENT GROBELNY. MALKONTENCI I MARUDY NA MADAGASKAR!!!

Gość portalu: max napisał(a):

> Jesli ten zlodziej zostanie w jesiennych wyborach prezydentem to wyprowadzam
        > sie z poznania. To bylby dramat dla poznania i poznaniakow. Ostateczna
        grabiez
        > naszego miasta.
        > Pozdrawiam wszytkich trzezwo myslacych i swiadomych ludzi.
    • conkret Re: Ryszard Grobelny kandyduje 10.08.06, 14:56
      e tam i tak ostatecznie wystartuje Waldy
    • poznanianka5 Re: Ryszard Grobelny kandyduje 10.08.06, 15:09
      również popieram !!! bardzo dobre posunięcie; właściwie ostatnio zaczynałam sie
      martwić tym, że będę miała problem we wskazaniu "mojego kandydata"; teraz
      wszelkie watpliwosci zostały rozwiane !!! zycze powodzenia i dalszych sukcesów
      w zarzadzaniu naszym miastem !!!
    • Gość: Janek Re: Ryszard Grobelny kandyduje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 15:21
      Nie znam nikogo w tym kraju kto by przyznał się do popełnionych błędów. Dotyczy
      to polityków, kryminalistów i osób publicznych.
      Kazdy twierdzi, że jest to atak na jego osobę gdyż:
      1. Naraził się konkurencji ujawiając ich machlojki a on tylko walczy z układem.
      2. Jest to atak polityczny przed np. zblizajacymi sie wyborami.
      3. Jest to atak ludzi którzy maja jakieś ciemne interesy i ich interesy zostały
      zagrożone.
      4. Jest to oczywista nieprawda gdyż ludzie sa zawistni i nie lubią jak się komus
      coś udaje pozytecznego zrobić dla kraju.

Generalnie blebleble itd.
      Marzę o dniu w którym jakis polityk czy samorzadowiec oskarżony o cos stanie z
      podniesionym czołem i powie. Tak panowie dałem dupy, niedopełniłem, zaniedbałem,
      okazałem sie słaby, podeszli mnie, wykorzystali itp. Nie nadaję sie i oddaje
      stanowisko komus kto bedzie silniejszy i lepszy niz ja. W razie czego służę
      swoim doswiadczeniem jak uniknąc wpadki jaka mi sie przytrafiła.
      Ot, to by był człowiek z klasą.
    • Gość: Kaczmarek Demokracja IP: 192.35.79.* 10.08.06, 15:33
      Jesli wybory sa forma demokracji wowczas kazdy z nas moze glosowac na kogo
      zechce. Jesli wola Poznaniakow bedzie wybrac Grobelnego to zostanie on
      ponownie wybrany. Nistety przyklad PiS-u dowodzi, ze demokratycznie wybrany
      prezydent oraz partia rzadzaca spotykaja sie z gwltownymi atakami ze strony
      uzytkownikow internetu a nie wiekszaci spoleczenstwa!
      • Gość: deeser Precz z Groblenym - nie chcemy już o nim słyszeć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 15:43
        Jeżeli pan Grobelny chce naprawde zrobić coś dobrego wreszcie dla Poznania - to nie po prostu zrezugnuje z kandydowania - kolejny raz nie moze on swoją osobą skrzywdzić tego miasta. Poznaniowi potrzeba świeżości, kogoś na wzór władz Wrocławia, ktore na przestrzeni kilka lat uczyniły z tego miasta, najbardziej popularne miejsce w kraju. Grobleny nie nadaje sie na gospodarza tak dużego miasta, jeszcze za rządów SLD to mógłby się utrzymać, ale teraz WON. Ty złodzieju. Nie mu jeszcze nie wstyd!!!!!!!
        Koniec, tym razem musi ktoś inny zostać prezydentem. Ja osobiście popieram kandydatkę PO.
    • Gość: Sebar Kurcze nie wierze. Ta cholera ma czelnosc IP: 213.164.91.* 10.08.06, 15:45
      kandydowac... co wiecej zwerbowal mlodych idiotow jako internetowych bojowkarzy
      wychwalajcacyh jego "zalety"

Za taka zla sytuacje Poznania w tym kraju nie tylko Grobelny ponosi
      odpowiedzialnosc, ale Poznaniacy, ich totalna "biernosc i wiernosc", wrecz
      niespotykana w innych miastach... no kontrkandydaci.... ruszcie do cholery DUPY!

W przeciwnym razie "na bezrybiu i rak jest ryba..."

Sebar
      sebar_rysiu@yahoo.co.uk
      • trotyl18 Re: Kurcze nie wierze. Ta cholera ma czelnosc 10.08.06, 16:22
        Internetowy bojówkarzu z Platformy, głosuj sobie na swoją oPasłą, która
        aktywnością w sejmie bije wszystkich na głowę: Wypowiedzi - 4, Zapytania - 0,
        Interpelacje - 0, Wystąpienia - 0, Pytania - 0.

Życzę powodzenia.
    • Gość: pyrek Re: Ryszard Grobelny kandyduje IP: *.um.poznan.pl 10.08.06, 15:54
      No nareszcie! Jako kobieta uważam że dużym miastem musi rzadzić duży meżczyzna,
      a nie kobieta nie potrafiąca przedstawić żadnych konkretów. Będę głosować za
      Ryszardem Grobelnym!
      • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: Ryszard Grobelny kandyduje IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.06, 17:16
        noo, duży :-)))
        Dlaczego ludzie o poglądach ekonomicznie centrowych i światopoglądowo
        centrolewicowych, których w grupie 25-40 latków jest najwięcej nie mają
        kandydata dla siebie? Przecież nie da się żyć z kobietą o konserwatywnych
        poglądach i z wąsatym homofobem?
      • Gość: Robert Re: Ryszard Grobelny kandyduje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 19:50
        Pan/Pani nie ma co w pracy robić? Sio do pracy, bo szefowi naskarżę.
    • trotyl18 Re: Ryszard Grobelny kandyduje 10.08.06, 16:24
      Panie Prezydencie proszę się nie poddawać. Walczy Pan w słusznej sprawie!
      • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: Ryszard Grobelny kandyduje IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.06, 17:21
        "Walczy Pan w słusznej sprawie!"

O co? O to by Morasko było ekskluzywną dzielnicą po zapewnieniu - oczywiście -
        sobie tam gruntu za niską sumę, czy o to by parki w Poznaniu wystawić w mętnych
        okolicznościach na sprzedaż?
        Stary Browar jest chlubą Poznania, , chlubą Kulczyków, ale hańbą Grobelnego. A
        poznańska Policja pod jego rządami przywróciła nieuczciwy stereotyp
        Poznaniaka-szowinisty, Poznaniaka-NDeka, Poznaniaka-drobnomieszczańskiego
        kołtuna. Takiemu stereotypowi mówię głośno NIE!!!
    • supersoulfighter Re: Ryszard Grobelny kandyduje 10.08.06, 16:25
      Brawo! Brawo dla tego Pana który wbrew politycznym naciskom grup trzymających
      władzę zdecydował się kandydować dla dobra Poznania. Tak 3mać!
      • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: Ryszard Grobelny kandyduje IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.06, 17:17
        "Tak 3mać!"
        Tak 3mać władzę!!!
        Buhahaha!!!
        • Gość: POSEN R.Grobelny na TAK !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 17:37
          Ryszard Grobelny to jedyny kandydat na prezydenta Poznania ,ktory potrafi
          bronic interesow i spraw poznanskich bez wzgledu na konsekwencje np.Wolne
          Tory,Kupiec poznanski,Stary Browar czy VW.Pozostali kandydaci to marionetki
          sterowane przez centrale partyjne z Warszawy.Poznan rozwija sie rownomiernie
          w kazdej dziedzinie,bezrobocie wynosi 5,5% i ciagle spada.Kto chce w
          Poznaniu zyc i rozwijac sie ma po temu warunki.Po czesci to zasluga
          R.Grobelnego.
    • Gość: ja Panie Grobelny - na mnie nie licz IP: *.icpnet.pl 10.08.06, 17:28
      ja mam nadzieje ze w Poznaniu cos sie zmieni. Potrzebna jest sierza krew. Jest
      wiele problemów, których Pan nie potrafil przez 8 lat rozwiazac. Jestem
      przekonany, ze gdy zmienia się wladze w mieście wreszcie coś sie zmieni. Temu
      miastu potrzebna jest zmiana. Zmiana stylu, zmiana priorytetów, zmiana stosunku
      władzy do obywateli, ZMIANA. to dla mnie najważniejsze.
      Dlatego uważam, że trzeba dać szanse wykazać się innemu zespołowi. Dlatego Panu
      Grobelnemu już dziękuję.
    • Gość: poldka Re: Ryszard Grobelny kandyduje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 17:35
      Jako człowiek jest rownież do kitu sprawdzcie jak si eodnosi do przcowników
    • Gość: JaNeK eF Myślę że jest czas na zmiany!!! IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.06, 18:05
      Mam takie wrażenie, że powinny nastać w naszym mieście poważne zmiany.
      Najchętniej widziałbym w drugiej turze pojedynek Marii Pasło-Wiśniewskiej z
      Wojciechem Bogajewskim.

Nie wiem kogo wybrałbym z tej dwójki, ale wydają mi się to osoby z dużym
      doświadczeniem menadżerskim i wieloma ciekawymi pomysłami. Sam pojedynek byłby
      znaczącym krokiem w debacie o Poznaniu!!!

Trzeba wreszcie skończyć z towarzystwami wzajemnej adoracji, klikami kolesi itp.
      Poznań potrzebuje nowych idei i nowych ludzi, a nie starych pryków np. z "rady
      przy arcybiskupie".
      • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: Myślę że jest czas na zmiany!!! IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.06, 18:56
        "Poznań potrzebuje nowych idei i nowych ludzi, a nie starych pryków np. z "rady
        przy arcybiskupie"

Ano właśnie. Rowerzystom zapalonym nie jestem i nie jestem rowerowym aktywistom.
        Ale po wielu latach w Holandii rozumiem zalety tego rozwiązania masowego w wielu
        dużych miastach kontynentu, z którym czuję się związany. I dlatego nigdy nie
        zapomnę wypowiedzi Grobelnego, mówiącego o przesuwaniu inwestycji w ścieżkę, czy
        jej nie uwględnieniu w planach remontu, iż "wydatki na rekreację trzeba
        odłożyć". Człowiek ten wraz ze współpracownikami wyniósł się na przedmieścia i
        nie zauważa, że my chcemy mieszkać w mieście europejskim, a nie amerykańskim.
        • Gość: kristofer Re: Myślę że jest czas na zmiany!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 23:58
          Przybudówka Młode Centrum demokraci pl(wspólny szyld z SLD i SDRP) niezle
          kombinuje upodabniając sie do ZSMP Związku Socjalistycznej Młodzieży
          Polskiej.Tylko,że ZSMP miało dobre działania i takowych działaczy
          (Miler,Jaskiernia,Szmajdziński w Poznaniu Marek Król).Lisiewicz i reszta chcąc
          ich nasladować poszukało sobie ojca chrzestnego Ryszarda Grobelnego szkodnika
          nad szkodnikami w wielu obszarach.Uprawiać z nim cokolwiek można,ale na krótki
          dystans.Rozważcie Młodzi Centrowcy czy warto w takie bagienko wchodzić.
    • Gość: adam Re: Ryszard Grobelny kandyduje IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 10.08.06, 18:11
      Stronki kandydatow:

Bogajewski - www.wielkipoznan.pl/

Paslo-Wisniewska - www.mariawisniewska.pl/

Grobelny - www.ryszardgrobelny.pl/ (najlepsza z nich wszystkich :-)
      • Gość: Z.Kazibut Poznan Re: Ryszard Grobelny kandyduje IP: *.icpnet.pl 10.08.06, 19:23
        No coz mial Piotrkow,Gorzow prezydenta ,ktory rzadzil miastem z aresztu to
        Poznan ma byc gorszy .Drzymala,Jackowski,Wawrzyniak,Cegielski i wielu innych
        wybitnych Wielkopolan,to byli ludzie honoru,pracy organicznej natomiast teraz
        jest czas dla cwaniaczkow,kombinatorow,koterii i ukladu poznanskiego.Szkoda
        tego miasta bo nie zasluguje na takiego gospodarza,ale afery to sie robi
        specjalnosc poznanska.Znow sie bede wstydzil za dzialalnosc swojego prezydenta
        i ludzi z jego ukladu.Wstyd dla Poznania.
      • Gość: Wyborca Zapomnieliście o kandydatce IP: *.echostar.pl 10.08.06, 23:42
        Jeszcze jest Kretkowska i NPS
        www.nps.poznan.pl
        • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: Zapomnieliście o kandydatce IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.06, 00:17
          No, na tę wiadomość czekałem! To już rozumiem dlaczego Demokraci jako partia nie
          stanęli po żadnej stronie, a Grobelnemu dali kopa. Bomba! Jest alternatywa!
    • Gość: Robert Re: Ryszard Grobelny kandyduje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 19:44
      Rysiek na prezydenta? Hmmm, myślałem, że już swoje długi pospłacał, najwyraźniej
      myliłem się.
      Wstydu miastu oszczędź człowieku! Krzyż na drogę.
      • Gość: 007 R.G. taki dobry gospodarz sam szukał kamienia IP: *.icpnet.pl 10.08.06, 20:15
        • Gość: 007 do wybrukownia Podgórnej... IP: *.icpnet.pl 10.08.06, 20:16
          • Gość: ekensztajer Re: do wybrukownia Podgórnej... IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.06, 21:23
            Oj Rychu wstydź się. Dobijasz w braku honoru do kmiotów z samoobrony.
            • 111o Pani z banku 10.08.06, 21:46
              Rozumiem że się Pani nie podoba że Pan ryszard wystartuje. Ale żeby tak od razu
              z grubej rury. Oskarżony nie oznancza skazany, Pani powinna wiedzieć to
              najlepiej. Myślałem że PO jest ostrożna, no tak z Zytą się też komuś bardzo się
              śpieszyło. niech Pani trochę włączy luz. Jako poseł nie jest pani taka
              energiczna. Czy była Pani kiedykolwiek na meczu Lecha zanim obudziła się w Pani
              ochota zostać prezydentem Poznania?
              • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: Pani z banku IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.06, 21:56
                Qcze, ale argumenty za panem Grobelnym! buhahaha!
                Żeby było jasne - do PO mi daleko. Nie znoszę konserwatyzmu.
                • 111o Re: Pani z banku 10.08.06, 22:14
                  Argumenty? Nie, nie jestem za Grobelnym ale nie lubię peowskiego oprtunizmu,
                  wkurza mnie że ktoś jest posłem, do tego miernym, a potem stara się o robotę w
                  mieście na stanowisku prezydenta przywalając z grubej rury p pisowsku. Na razie
                  jednak widzę tylko mocnych w gębie, którzy jeszcze nic nie dokonali, a nie chcę
                  żeby na nas w poznaniu dokonywano eksperymentów, to wszystko w ramach
                  usprawiedliwienia za moją wylaną żółć... panie włodku z grunwaldu
                  • Gość: Włodek Zamiast pani z banku pani z Urzedu Miasta, prosze! IP: 87.116.161.* 21.08.06, 14:09
                    No i wlasnie dlatego na stanowisko prezydentki najbardziej nadaje sie radna
                    Kretkowska - radna miasta Poznania od pierwszych wolnych
                    wyborow, nieprzerwanie od 1994 roku (pracowala tez w zarzadzie miasta) - ma
                    doswiadczenie w pracy w samorzadach i swietne tam wyniki - jak wspomniane w
                    artykule, to ona wykryla przekrety Grobelnego przy Kulczykparku, no i o czyms
                    swiadczy, ze kandydatke nie popierana przez zadna znana i bogata partie popiera
                    teraz prawie 11% poznaniakow - czyli ludzie, ktorzy na nia wskazuja, wskazuja na
                    nia jako na osobe, a nie po prostu wyrazaja swoje poparcie dla PiS czy PO jak
                    przy Paslo czy Tomczaku, ktorzy na razie w NICZYM sie Poznaniowi nie
                    przysluzyli, w przeciwienstwie do Kretkowskiej.
      • pyrlander Re: Ryszard Grobelny kandyduje 11.08.06, 11:50
        KOLEGO. PREZYDENT GROBELNY TO TWÓJ KOLEGA??? NIEDOBRZE POD ADRESEM KOLEGI
        OSZCZERSTWA RZUCAĆ.
        KOLEGO ROBERCIE WSTYDU OSZCZĘDŹ I NIE PISZ WIĘCEJ!
        BO NIE MASZ POJĘCIA O CZYM PISZESZ...

Gość portalu: Robert napisał(a):

> Rysiek na prezydenta? Hmmm, myślałem, że już swoje długi pospłacał,
        najwyraźnie
        > j
        > myliłem się.
        > Wstydu miastu oszczędź człowieku! Krzyż na drogę.
    • Gość: aska951 Re: Ryszard Grobelny kandyduje IP: *.icpnet.pl 10.08.06, 21:56
      Aby nie głosować na Grobelnego wystarczą 2 fakty:
      1 - nikt przy zdrowych zmysłach nie trzyma przy sobie jako zastępcę idioty typu
      Frankiewicz
      2 - za afery z TBS nie powinien wyjrzeć z więzienia do końca swych dni. Za to,
      że pomimo pełnej wiedzy o przekrętach i machlojkach nadal ochoczo wspiera te
      mafijne instytucje utrzymując przy żłobie takiego Gaczka. Za podległych sobie
      urzędników i ich kompletna nieudolność oodpowiada właśnie on. Więc lepiej niech
      klepie po d.. swoją Siwicką, a spieprza z tego miasta.
      • 111o Re: Ryszard Grobelny kandyduje 10.08.06, 22:07
        Asiu. Czy Ty aby kobietą jesteś? zapisz się do komisji śledczej... tam się wyżyjesz
    • igo.xp Do widzenia Panie Prezydeńcie 10.08.06, 22:00
      Do widzenia Panie Prezydeńcie Grobelny. Do widzenia. Za wszystkie gnioty,
      których był Pan autorem - do widzenia. Za drętwą atmosferę w urzędzie, w którym
      niczego już nie można załatwić - do widzenia, za nieznajomość przepisów, brak
      kompetencji w administrowaniu miastem , za brak wyobraźni i za brak odwagi - do
      widzenia.
      Poznań doskonale się bez Pana obejdzie, Panie Prezydeńcie. To wspaniałe miasto
      z ludzmi którzy wiedzą czego chcą, którzy "czują życie"; pracowitymi,
      zaradnymi, mądrymi. Jest Pan dla nich jedynie przysłowiową "kulą u nogi",
      zawadą, której trzeba się pozbyć by można w Poznaniu lepiej pracować i tutaj
      żyć.
      • 111o Re: Do widzenia Panie Prezydeńcie 10.08.06, 22:04
        do widzenia Tobie, czujący życie, przysłowiowy zgretku, dzięki za racjonalny i
        logiczny wywód, więcej szczęścia w życiu życzę i porawy nastroju
        • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: Do widzenia Panie Prezydeńcie IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.06, 22:16
          oj, coś Ci nie wyszło lucyferciu. Przedmówca pisał to w bardzo pozytywnym nastroju.
          • 111o Re: Do widzenia Panie Prezydeńcie 10.08.06, 22:19
            no dobra, obrońco uciśnionych...
          • 111o Re: Do widzenia Panie Prezydeńcie 10.08.06, 22:21
            co ty włodeczku na dwie rączki piszesz? :)
            • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: Do widzenia Panie Prezydeńcie IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.06, 00:12
              przepraszam? Do czego ten zarzut? Może konkretniej?
        • 111o A może jednak Pan Pietras? 10.08.06, 22:18
          ... co wy na to?
    • posener89 Re: Ryszard Grobelny kandyduje 10.08.06, 22:24
      Ogólnie patrząc na całokształt Grobelny nie był taki zły ale gdybym był
      uprawniony do głosowania zagłosowałbym na Pasło-Wiśniewską. Rysiu przez tez 2
      kadencje już po prostu wykorzystał swoją inwencję i widać ostatnio że brakuje
      mu pomysłu na miasto.
      • 111o Posener 10.08.06, 22:30
        o widzisz, a ta Pani to co nam obiecuje? Chociaż jestem też za kobietami w
        polityce; berger, pitera, pusz... tak naprawdę to nie jest ważna płeć chciałem
        być złośliwy :) sorki. Tylko pytanie czy ta pani coś potrafi bo nawet w wywidach
        unika konkretów, a doświadczenie z banku to mało żeby rządzić naszym miasteczkiem
        • Gość: Robert Re: Posener IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 22:34
          Gdyby Grobelny był doświadczonym człowiekem na ławach Sądowych by nie zasiadał,
          hihi.
          • Gość: observer Re: Posener IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.06, 22:50
            111o to nikt inny jak Rychu Grobelny. Wczytajcie sie w treść jego postów. Z
            daleka trąci grobelnym
            • 111o Re: Posener 10.08.06, 22:53
              jasnowidz obserwatorek, dobrze że ci nie płacą za myślenie, byłbyś biedny :(
    • Gość: Bezpartyjny p-ń Alternatywa dla komitetu Grobelnego IP: *.echostar.pl 10.08.06, 23:52
      Myślę że niezłą alternatywą dla komitetu Grobelnego jest Niezależne
      Porozumienie Społeczne. Ludize tam zrzeszeni nie gadają tylko już działają a
      poprzez wybory chcą mieć większy wpływ. Myślę że to alternatywa dla innych
      partyjnych "kolesiów". Lepiej chyba żeby w radzie miasta zasiadali Poznaniacy
      którzy już coś robią a nie gadają. Zresztą co tem będę się rozpisywał
      poczytajcie sami to będziecie wiedzieć na kogo głosować.

www.nps.poznan.pl
      Ja tam wolę nowych niż takich co przez 2 kadencje się nie wykazali i ciągnie
      się za nimi smrodek. Świat idzie do przodu i potrzeba zmian a inaczej będziemy
      zaściankiem Europy :-)
      • Gość: wodn iczak Po Grobelnym potop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 00:13
      • Gość: Włodek z Grunwaldu B O M B A !!! IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.06, 00:19
        Jeśli tylko będą mieć wizję dalszą niż sprzątanie i porzundek (domena Grobelnego
        i jeszcze mu nie wychodzi) to głosuję na Kretkowską!
        • supersoulfighter Re: B O M B A !!! 11.08.06, 07:50
          No właśne - jeśli... Twoje jeśli i "jeśli" Kretkowskiej... jeśli powie
          cokolwiek konkretnego to nie wcześniej niż za 5 lat. Narzekac potrafi każdy,
          dobry Poznaniak robi swoje i nie patrzy na bezsensowną i mało merytoryczną
          krytykę.
          • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: B O M B A !!! IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.06, 10:01
            mało obserwujesz pracę Kretkowskiej. Ja niestety też, gdyż lokalne media nie
            ułatwiają życia wyborcom. Ale więcej tej konkretnej pracy niż u Grobelnego. Nie
            ukrywam, że on jest zapracowany. Ale człowiek na tym szczeblu nie powinien
            zajmować się sprawami operacyjnymi - nieustannie to podkreślam. Jeśli założyć
            jego uczciwość, to mógłby zostać dyrektorem wydziału. Ale to już byłby szczyt
            jego kariery.
            • supersoulfighter Re: B O M B A !!! 11.08.06, 11:57
              Poproszę konkrety. Konkretne przykłady konkretnych działań kretkowskiej pasło i
              kogoś tam jeszcze. No, proszę...
              • pyrlander Re: B O M B A !!! 11.08.06, 12:19
                no... konkretnie..., o!!! będą startowały w wyborach!!!
                • supersoulfighter Re: B O M B A !!! 11.08.06, 12:39
                  No i właśnie - jak ktoś taki może zarządzać miastem - nikt z nas, ani ja ani
                  włodek nie ma pojęcia JAK to się robi... Grobelny przez kilkanaście lat zrobił
                  dla miasta więcej dobrego niż reszta kandydatów do kupy zusammen
    • mariakazm Re: Ryszard Grobelny kandyduje 11.08.06, 11:28
      Prezydent - za radą wytrawnych adwokatów - odmawia wyjaśnień w sądzie, chce
      wybiegiem nie dopuścić do przewodu sądowego a jednocześnie deklaruje wolę
      oczyszczenia się z zarzutów stawianych mu jako urządnikowi samorządowemu ?!
      Nie ma sobie też nic do zarzucenia w kwestii marnotrawstwwa grosza publicznego,
      braku zwykłego nadzoru nad mieniem - to sprawdzony, nierzetelny gospodarz
      naszego miasta
    • Gość: Ysiu Re: Ryszard Grobelny kandyduje IP: *.icpnet.pl 11.08.06, 12:28
      I PYRKI JUŻ SE WYBRAŁY YSIA NA PREZIA-a wiecie dlaczego?

ABY KOLEJNE PARE LAT BUCZEĆ PO KĄTACH--KTO "GO" WYBRAŁ ??

A TO DURNE POZNANIOKI SE TEN LOS ZGOTOWAŁY!!
      • pyrlander Re: Ryszard Grobelny kandyduje 11.08.06, 14:36
        GOŚCIU, TEJ, PYRKI WIEDZĄ CO ROBIĄ, WIĘC SIE NIE CZEPIAJ. A GOSPODARNOŚCI TO
        INNI NIECH SIE UCZĄ! A PŁAKAĆ TO BĘDĄ NIEROBY I OSZOŁOMY.

Gość portalu: Ysiu napisał(a):

> I PYRKI JUŻ SE WYBRAŁY YSIA NA PREZIA-a wiecie dlaczego?
        >
        > ABY KOLEJNE PARE LAT BUCZEĆ PO KĄTACH--KTO "GO" WYBRAŁ ??
        >
        > A TO DURNE POZNANIOKI SE TEN LOS ZGOTOWAŁY!!
        • Gość: niezadowolony Pyrlander kto Ci płaci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 20:21
          tej, kto Ci płaci za te beznadziejne wypowiedzi pochwalne względem Grobelnego?

Naprawdę jesteś ślepy, żeby nie zauważyć jak wiele rzeczy w Poznaniu
          zgnuśniało? Chyba się z Poznania nawet nosem nie wychylasz,żeby zobaczyć jak
          się rozwijają inne miasta.

Co Ty wypisujesz? Niskie bezrobocie to zasługa lat dziewięćdziesiątych i
          panującego wtedy boomu. Grobelny doskonale go wyhamował, nie mając żadnego
          pomysłu jak skutecznie wykorzystać osiągnięcia poprzednika. Ostatnie 4 lata
          bardzo mnie zawiodły. Stagnacja rozwojowa, większość inwestycji poszła gdzie
          indziej, kompletne zaniedbanie turystyki, fatalna promocja miasta, patowa
          sytuacja na Ławicy...możnaby wymieniać długo...
          no i do tego afery, bez komentarza..

jego wybór to kontynuacja beznadziei :(
          jeśli kadencję 2001-2005 można określić jako stagnację rozwoju Poznania to
          kadencja 2006-2010 z Grobelnym będzie już REGRESEM...

mam nadzieję, że poznaniacy zdają sobie z tego sprawę
          • pyrlander Re: Pyrlander kto Ci płaci? 12.08.06, 01:23
            tej, sam sobie płacę. Prowadzę interesy w całym kraju. I to co widzę gdzie
            indziej wcale nie jest lepsze. Powiem tak, tu jest OK. Oczywiście mogłoby być
            lepiej, ale widze obecnie lepszego miasta w kraju. Generalnie kolego
            powtórzyłeś pismackie bzdury/teksty nie mające nic wspólnego z rzeczywistością.
            Więc domniemuję że sam się "nawet nosem nie wychylasz" z tego pięknego miasta.
            Chyba tylko jako turysta. A stagnacji to nawet nie widziałeś i nie masz pojęcia
            o inwestycjach.
            Mimo wszystko pozdrawiam.
            • zegmarek Re: Pyrlander kto Ci płaci? 12.08.06, 16:41
              Po tym co napisałeś widac ,że twoje wyjazdy konczą się na Rynku łazarskim
    • Gość: Wiaderny Super, jeszcze Piskorski w W-wie powinien... IP: *.icpnet.pl 11.08.06, 20:25
      ...wystartowac; i tez jako niezalezny, ma sie rozumiec ;-)
    • Gość: Bzik Boże uchowaj IP: *.icpnet.pl 12.08.06, 03:18
      Nigdy PD PO i komuchów
      www.iskry.pl/modules.php?name=TV1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka