Dodaj do ulubionych

384 a 106, pomyłka

12.02.11, 14:11
ztm.waw.pl/rozklad_nowy.php?c=182&d=2011-02-14&l=1&a=384&n=6048&o=05&k=B
Chyba rozkład tłumaczy wszystko.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jaga Re: 384 a 106, pomyłka IP: *.ip.netia.com.pl 12.02.11, 16:55
      Szkoda, że zaczyna od pętli na Chomiczówce, a nie jedzie od Metra Młociny, przez Sokratesa i Bogusławskiego....
      • dennis_lance Re: 384 a 106, pomyłka 12.02.11, 17:28
        Od dłuższego już czasu próbuję przeciwdziałać sukcesywnemu i konsekwentnemu udupianiu linii 106 przez ZTM. Niestety bezskutecznie! Jednakoż nec Hercules contra plures, więc zachęcam od pospisania petycji w tej sprawie: www.petycje.pl/petycja/6539/petycja_do_pani_prezydent_warszawy_w_sprawie_komunikacji_miejskiej_(w_szczegolnozci_linii_106).html
        :D
        • pesymista1596 Re: 384 a 106, pomyłka 12.02.11, 20:04
          I tak 384 pewnie pojeździ do uruchomienia tramwaju na Powstańców Śląskich ( odcinek: Radiowa - Górczewska ). Z chwilą wydłużenia 10 do Młocin, a 28 do Osiedla Górczewska linia 384, wraz ze swoją koleżanką 184 znikną Powstańców Śląskich albo i w ogóle.

Na Powstańców Śląskich również nie będzie 112, które skróci się do odcinka: CHOMICZÓWKA-CH MARKI, a 122 pojedzie do Karolina. Więc pisanie w sprawie 106 chyba już nie ma większego sensu wobec rychłej likwidacji wielu innych linii. Osobiście jestem za utrzymaniem 184 co 20/30/30 do Chomiczówki nawet po uruchomieniu tramwaju, ale zobaczymy czy uda mi się przebrnąć z moim pomysłem. 167 zastąpi 184 na Młocinach.
          • lukasz.1978 Po co właściwie ten tramwaj na Powst Śląskich? 12.02.11, 21:14
            W moim odczuciu ta bezsensowna inwestycja doprowadzi jedynie do porwania obecnych sensownych i wykorzystywanych połączeń autobusowych (112, 184). A przy tym prędkośc jazdy tramwaju nie będzie wyższa, niż prędkość jazdy autobusu. Skąd ta absurdalna miłość naszych władz do tramwajów???
            • sibeliuss Re: Po co właściwie ten tramwaj na Powst Śląskich 12.02.11, 22:07
              Dla mnie wyciąganie 28 i 167 jest chore.
              • dennis_lance Re: Po co właściwie ten tramwaj na Powst Śląskich 12.02.11, 23:00
                Jeśli te pomysły z postu Kolegi pesymista1596 będą, Boże uchowaj, zrealizowane, to komunikacja na Bemowie zostanie zmasakrowana! Zamiast dojazdu na Włochy (Nowe Bemowo), do Dworca Zachodniego (Jelonki), czy na Bródno/Żerań (N.Bem. + Jelonki), będziemy mieli jedną linię tramwajową na całej długości PŚ, kursującą w porywach co 10 minut, przy czym podaż miejsc na szynie zostanie na całych Jelonkach const., a na Nowym Bemowie nawet miejscami (Radiowa) spadnie! To jest zwijanie, zamiast rozwijania komunikacji zbiorowej, w - bądź co bądź - rozwijającym się (choć może rozrost jest tu właściwszym słowem) mieście. Jeśli chodzi o połączenie Bemowo-Włochy, to właśnie wróciliśmy dzisiaj do stanu sprzed 4 lat, wielkie brawa!! Nie będę już komentował usprawiedliwiania kasacji podaży w ciągu PŚ jakimś quasi tramwajem, którego nawet nie zaczęto jeszcze budować, bo to byłoby znacznie poniżej poziomu nawet tego forum :/

Ja od poniedziałku przesiadam się na stałe na samochód, więc mi to w sumie ryba - do tego doprowadza (coraz więcej) ludzi ZTM pod przemożną prezesurą Pana Leszka z Legionowa!

Jednak uważam generalnie, że tragicznie mylisz się Kolego pesymista1596 twierdząc, że nie warto walczyć z komunikacjobójstwem w Warszawie. Wręcz przeciwnie, należy wypowiedzieć temu zjawisku wojnę, żeby nie obudzić się za 5 lat z ręką w nocniku i totalnie zawalonym osobówkami miastem!
                • Gość: :) Re: Po co właściwie ten tramwaj na Powst Śląskich IP: *.aster.pl 14.02.11, 19:05
                  Jak już komunikacja będzie całkiem do niczego to Nasza Pani Hania wraz z całym dworem wpadnie na pomysł ograniczenia poruszania się samochodem i w ten sposób ludzie i tak nie będą mieć wyboru.
                  Zmiany na lepsze CDN
    • zteofilowa Re: 384 a 106, pomyłka 14.02.11, 19:55
      kiedyś sugerowałem wydłużenie poprzez Poleczki w głąb Ursynowa albo chociaż na Lotnisko Okęcie. Wówczas z bezpośredniego dojazdu do lotniska skorzystałaby cała zachodnia Warszawa od Rakowca, poprzez Włochy (z Ursusem) Jelonki, Bemowo, Chomiczówkę i pośrednio nawet Łomianki. Tak jak Praga ma bezpośrednie 188. Teraz pozostaje albo taksówka albo pchanie się via Sródmieście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka