vandalizmo 10.08.06, 14:33 a na mieszka pierwszego to co? karmnik dla ptaków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vandalizmo Re: Fotoradary w Poznaniu 10.08.06, 14:35 aaa przepraszam, wymienili w przenośnych (hmm...) Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_poznan Re: Fotoradary w Poznaniu 10.08.06, 15:25 Także wśród stacjonarnych jest wymieniony. Nawet daliśmy jego zdjęcie miasta.gazeta.pl/poznan/51,36022,3539062.html?i=6 __________ pozdrawiam Blazej Wandtke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demonik Re: Fotoradary w Poznaniu IP: *.gsfc.nasa.gov 10.08.06, 16:24 Wydaje mi sie ze te budki z okraglymi szybkami to sa aparaty robiace zdjecia jak sie przejedzie na czerwonym i (chyba) nie mierza predkosci. Odpowiedz Link Zgłoś
tipsiara Re: Fotoradary w Poznaniu 10.08.06, 16:47 ul. warszawska, kierunek swarzedz tuż przed zjazdem z wiaduktu w antoninku w takich krzakach:) Odpowiedz Link Zgłoś
leda10 Re: Fotoradary w Poznaniu 10.08.06, 16:54 a ten na Drodze Dębińskiej sprytnie schowany ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja katowicka w kierunku wyjazdu za miasto IP: *.icpnet.pl 10.08.06, 17:37 to czesciej chyba stoi za wiaduktem niz przed. przy zjezdzie do szepankowa stoi aparat, a radiowozy stoja za lukiem na wysokosci BMW. Obok Kinepolis to ja jeszcze nie widzialem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Policjanci czy przestępcy? IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.06, 21:19 I to też są jaja. Taka informacja własciwie jaki ma cel? Że w tym punkcie mam zwolnić a potem zap...ć do oporu czy jak? Ludzie , czy Was wali. Spójrzcie na siebie jacy jesteście "dumni" , że Wam sie udało. A potem co? Marmolada z geby na najbliższym drzewie? Nigdy nie powinno być stacjonarnych radarow. W każdym dniu w innym miejscu. A w ogóle publikowanie takich info powinno być zakazane , bo inaczej Policjanty - zwijajcie sprzęt i do domu. Po co on stoi no po co jak wiadomo powszechnie gdzie on stoi, no po co ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odon Re: Policjanci czy przestępcy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 23:06 Fotoradary spelniaja swoja role nie dlatego, ze kierowcy placa mandaty, tylko dlatego, ze zmuszaja ich do zdjecia nogi z gazu. W wiekszosci budek nie ma fotoradarow a kierowcy zwalniaja, bo malo kto chce ryzykowac. Jak dla mnie to moga ustawic fotoradar co dwa kilometry na trasie - bedzie bezpieczniej. Juz tak zaczyna byc np. na trasie do Pily. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Fotoradary w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 11.08.06, 08:25 A może po prostu nauczmy się wreszcie wszędzie jeździć przepisowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Fotoradary w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 09:21 Ale przecież tych radarów tam nie ma - są tylko puszki ;-) gdzieś czytałem, że policja w Wielkopolsce ma aż trzy... a miejsc jest ponad 70. Więc mapa spełnia zadanie, bo mówi, że masz zwolnić, choć wcale byś nie musiał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maski Re: Fotoradary w Poznaniu IP: *.asp.poznan.pl 11.08.06, 11:13 Wcale byś nie musiał? Lokalizacja skrzynki na fotoradar, czy też fotoradaru w skrzynce związana jest z ograniczeniem prędkości na danym odcinku drogi z powodu możliwości wystąpienia sytaucji z serii "a co by było gdyby". Czysta prewencja - właśnie dla kierowców, którym się wydaje, że zwalniać nie trzeba. Przyznaję, że często zastanawiam się o zasadności ograniczania prędkości w miejscach "potencjalnie bezpiecznych" np: ograniczenie do 70 na drodze do Wrześni (jeśli się nie mylę za Kostrzynem kilka kilometrów - prosty odcinek drogi, dodatkowo zakaz wyprzedzania - nie wim czy dokonywany jest tam pomiar ruchu?). Oczywiście nie jestem święty, ale gdy widzę białą tablicę miejscowości zwalniam do 50 chyba, że inny znak lub pora dnia pozwala mi jechać szybciej. Mnie zajęło trochę czasu i przejachanych kilometrów dojrzewanie do respektowania ograniczeń, ogólnie rzecz biorąc, przepisów. Mam w nosie czy kierowca jadący za mną gotuje się z powodu mojej ślimaczej jazdy zgodnej z przepisami. Życzę natomiast sobie i wszystkim innym tych kilku cennych sekund i metrów, dzięki którym będziemy mogli uniknąć wypadku i dojechac do domu. Może przyszedł najwyższy czas zmienić powiedzenie dotyczące przepisów "że są po to aby je łamać" na "że są po to aby się do nich stosować". Na tym kończę rzucać groch o ścianę bo niezdrowo pobudzony pomyślałem, że muszę to zrobić. P.S. Trafiłem w TV na reklamę - moim zdaniem udaną - gdzie na końcu kierowca puka do drzwii i po odjeździe kamery okazuje się, że puka w wieko trumny. Brrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junior Re: Fotoradary w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 17.08.06, 09:55 ten na mieszka I jest osadzony za nisko i nie robi zdjęć tak że można śmiało śmigać co czynie ku przerażeniu innych kierwców jadących tam przepisowe 50 lub 60 km bo sam nie wiem ile tam jest. Informacja sprawdzona u kompetentnych panów w ładnych niebieskich fartuszkach, których serdecznie pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyk Re: Fotoradary w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 16:29 no przecież jest napisane o mieszka I Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joan_s Re: Fotoradary w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 08:52 Hej Nie jestem kierowca i raczej nigdy nim nie bede poniewaz nie widze sie za kierownica. Zgadzam sie w 100% z MASKI ze kierowcy powinni sie w koncu opamietac i zaczac jezdzic zgodnie z przepsiami bo to ze zagrazaja sobie samym to mam gdzies ale zagrazaja takze osobom trzecim. Jak widze w tv te wszystkie agniecione samochody to jedno co mi przychodzi do glowy to to ze o jednych debili mniej.Jakby jechal rozsadnie to by zyl.Oczywiscie nie mozna uogolniac bowiem zdarza sie ze jest to nieszczesliwy wypadek spowodowany przez czynniki niezalezne od kierowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a po co fotoradary, jak i tak wszyscy wiedza gdziesa 25.08.06, 10:11 Lepsza byłaby niespodzianka:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fachowiec te budki z okragłymi szybkami to nie są fotoradary IP: *.echostar.pl 25.08.06, 15:21 tylko fotokomorki to badania natężenia ruchu na skrzyżowaniu i współpracujące z systemem tzw. inteligentnej sygnalizacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Fotoradary i tak nie działają IP: *.echostar.pl 25.08.06, 15:24 mam wykrywacz i piszczy tylko na Mieszka od piatku do niedzieli inne to po prostu puste puszki, Straż miejska ma tylko jeden zestaw stacjonarny do robienia zdjęć, zreszta widać ze puszki sa puste, a na hetmańskiej koło ceglorza nawet kable wyrwane... Odpowiedz Link Zgłoś
domel81 Re: Fotoradary w Poznaniu 28.08.06, 08:48 www.motofakty.pl/artykul/policjanci_zza_krzakow.html "...prawda jest niestety taka, że nie występują w przyrodzie kierowcy, którzy jadąc np. przez pół Polski, przestrzegają bezwzględnie ograniczeń prędkości. Dotyczy to także posłów, polityków, policjantów, a nawet sędziów i prokuratorów. A jeśli któryś z nich mówi publicznie, że nigdy nie złamał przepisów o ruchu drogowym, a zwłaszcza ograniczeń prędkości, to cytując Ludwika Dorna, ministra spraw wewnętrznych (odpowiedzialnego m.in. za policję), „łże jak bura suka“. " Co Wy na to..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Fotoradary w Poznaniu IP: 142.94.86.* 25.10.06, 04:42 Bzdury pleciesz. Są oczywiście kierowcy, którzy przestrzegają przepisy (w tym dotyczace ograniczeń prędkości). Znam takich wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Fotoradary w Poznaniu IP: *.swa.inotel.pl 24.10.06, 14:56 STARE ŻEGRZE - TAM TEŻ ROBIĄ ZDJEIA WIEM Z AUTOPSJI :D :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: Fotoradary w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 08:50 ^ ale czy to chodzi o fotoradar stacjonarny, przenośny czy o samochód? Odpowiedz Link Zgłoś