Dodaj do ulubionych

Budimex - Wilczak

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 10:46
Witam wszystkich!

Mam w planie kupić mieszkanko na osiedlu Wilczak budowane przez Budimex.
Może ktoś z Was już ma to za sobą i podzieli się Swoimi spostrzeżeniami.
Co sądzicie o inwestorze? Godny zaufania czy może omijać go z daleka??

Z góry dzięki za informacje.

Pozdrawiam!
Tomek
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Budimex - Wilczak IP: *.man.poznan.pl 11.08.06, 16:10
      Zajrzyj na stronę www.osiedle-wilczak.pl
      Pozdrawiam
      • Gość: Tom Re: Budimex - Wilczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 00:30
        Witam!

Dzieki za adres stronki.
        Chciałbym jednak poznac Waszą opinie o tym deweloperze. Pomijam sytuacje w
        której komuś mieli przesunać sciankę, a tego nie zrobili lub gniazdka miał nie
        tam gdzie sobie tego życzył. Takie pomyłki to normalka na budowie.
        Mam na myśli uczciwość i rzetelność inwestora. Czy można mu zaufać wpłacając
        kasę na mieszkanie.

Z góry dzięki za odpowiedź

Pozdrawiam,
        Tomek
        • Gość: Ja Re: Budimex - Wilczak IP: *.echostar.pl 13.08.06, 12:56
          hej
          zdecydowanie można - my kupowaliśmy mieszknaie nie na wilczaku, ale na
          milczańskiej - ten sam developer
          moja opinia jest generalnie pozytywna :) zawsze są jakieś małe zgrzyty, ale
          wszytsko udało się załatwić, w czw podpisujemyw reszcie akt notarialny!

pozdr
    • Gość: gosc Re: Budimex - Wilczak IP: *.milczanska.net 13.08.06, 19:15
      a wiesz juz jaka jest oplata notarialna ?
    • mmonia84 Re: Budimex - Wilczak 13.08.06, 21:41
      A powiedzcie czy już wiadomo ile kosztuje tam metr?
      Bo co dzwonię do oddziału Budimexu w Poznaniu to mówią, że jeszcze warszawska
      centrala im ceny nie podała...
    • Gość: gepal Re: Budimex - Wilczak IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 14.08.06, 10:11
      Witam serdecznie,
      jeżeli chodzi o finanse - to jest to duża, ogólnopolska firma, nie zbankrutuje
      na pewno :o) poza tym mają b. korzystny system finansowania - 10% przy umowie
      przedwstępnej, reszta - przy odbiorze.
      I to by bylo na tyle pozytywów. My mamy mieszkanie na Milczańskiej - planowany
      odbiór 30 czerwca, pierwszy odbiór techniczny mieliśmy 4 lipca (a więc w
      normie) - ponad 20 usterek, niektóre drobne, niektóre poważniejsze (np.
      porysowane szyby). Od tego czasu minęło 1,5 miesiąca i dwa dalsze odbiory,
      podczas których poprawiono jedynie jakieś drobiazgi. Oczywiście nie
      odebraliśmy. Następny termin mamy 17-go (w ten czwartek), dzis byliśmy na
      budowie, nie zrobiono NIC. Generalne wrażenie, że klient nie jest szanowany, a
      Budimex gra na zwłokę. Do tego żenujące sceny, kiedy przy klientach (tzn. przy
      nas) pan kierownik (zresztą bardzo sympatyczny) budowy kłóci sie przez telefon
      komórkowy z panią z administracji kto jest odpowiedzialny za bałagan na tarasie
      (z założenia - zielonym tarasie, taka jest też zresztą nazwa osiedla, a u nas
      niestety - tarasie pokrytym śmieciami, niedopałkami, gruzem itd. bez śladu
      trawki).
      Podsumowując - jeżeli masz gdzie mieszkać i nie będzie przeszkadzała Ci
      kilkumiesięczna zwłoka w odbiorze, to polecamy. Przygotuj się jednak na
      lekceważenie, wykręty, pracowników mówiących jedno, a czyniących później co
      innego, i tym podobne "atrakcje". Dodam, że rozważamy właśnie zwrócenie się do
      rzecznika konsumentów i zwrócenie jego uwagi na podobne praktyki.
      pozdrawiam
      Gepal
      • Gość: Roxi Re: Budimex - Wilczak IP: *.echostar.pl 14.08.06, 19:59
        hmmm chyba widziałam Cię w temacie , który założyłam o milczańskeij - kilka
        wątków niżej :)

więc tak - fakt, że nie są aż na zabój terminowi
        w umowie odbiór mieliśmy na 30 maja, de facto był 13 czerwca - bo była sroga
        zima, nie wyrobili się na czas i przyjęliśmy to ze zrozumieniem
        po przeglądzie technicznym było też naście usterek do naprawy, 2 poważne -
        porysowane ramy skrzydła okiennego w salonie i krzywe niedomykające się drzwi
        zewnętrzne. Następny odbiór był 4 lipca. Na ten termin również nie usunęli
        większości usterek - głównie te pierdoły. Mimo, że nie wymienili drzwi i okna
        (podwykonawca nawalał) to odebraliśmy mieszkanie, będąc w stałym (nawet kilka
        razy dziennie) kontakcie z panem Kierownikiem wykańczaliśmy mieszkanie. Po 2
        tygodniach wszytskie usterki zostały usunięte - z poślizgiem, ale zostały
        usunięte. Możesz odebrać mieszkanie i w nim działać, w protokole możesz
        napisać , że usunięto usterki z wyjątkiem tej i tej.............nr ..........
        Może za mało naciskacie ? Wiem , że płacimy mega kasę za te mieszkania i że
        powinni nam wszystko robić bez problemu, ale czasem problemy nie wynikają z ich
        złej woli i są czasem niezależne od nich.
        Życzę szybkiego odbioru !

pozdrawiam i wreszcie w czw się wprowadzam :)
    • Gość: Grzesiek Budimex - Wilczak IP: 195.117.139.* 16.08.06, 10:12
      Drodzy Mieszkańcy Budimexu (na wilczaku)

Wydaliście kupę forsy na mieszkanie, więc zadbajcie o własny plac zabaw. Szczerze mówiąc mam już dosyć dzieciaków i ich mądrych
      rodziców którzy przyprowadzają swoje pociechy na place zabaw na os. Pod Lipami i Wilczak. Czekam na reakcje z waszej strony, tym
      bardziej że gdybym chciał wejść do was na osiedle musiałbym bym się nieźle natrudzić, bo plac zabaw napewno byłby ogrodzony i
      zamknięty na klucz, a ochraniarz chwytał za broń.
      • Gość: wiwi Re: Budimex - Wilczak IP: *.icpnet.pl 16.08.06, 15:31
        I masz facet racje. Ci z tych nowych osiedli maja jaka szajbe na punkcie płotów.
        Ja mieszkam na Plewiskach, każda piaskownica jest tu ogrodzona, monitorowana
        kamerami, patrolowana przez ochrone. Osiedla z taka iloscia płotów pokonało juz
        pewnie Oświecim.
    • Gość: Tom Re: Budimex - Wilczak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 09:52
      Witam!

Czy ktoś może mi podać ile wynosi czysz na tym osiedlu??

Z góry dzięki!
      Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka