Gość: Nutter Re: Poznan???? IP: *.icpnet.pl 18.02.03, 22:07 No i coz jest takiego pieknego, nowoczesnego, wspanialego w tym Poznaniu? Czym tak sie wszyscy zachwycacie? Dlaczego my Poznaniacy uwazamy Poznan za lepsze miasto od Wroclawia, Krakowa, Warszawy, Bydgoszczy, Lodzi, Szczecina? Ostatnio natchnely mnie takie mysli, mieszkajac ciagle w Poznaniu i nie ruszajac czterech liter poza to miasto, zawsze twierdzilem, ze Poznan jest najlepszy, ale coz sie ostatnio okazalo: wcale tak nie jest. Mialem okazje wyjechac z tego Poznania do Krakowa (bardzo piekne miasto, wspaniale zabytki, bardzo mili mieszkancy, calkiem dobre drogi: Katowice-Krakow autostrada 10zl za przejaz nie jakis tam 45 km tak jak u nas Wrzesnia-Konin tylko cos kolo 65), odwiedzilem rowniez Wroclaw (wspaniala starowka, rownie mili ludzie, wjezdzajac do tego misata widac co krok jakies nowe inwestycje, czuc to ze miasto sie roziwja, tak samo dobre drogi wspomniec tutaj nalezy autostrade z Opola przez Wroclaw, az do granicy Polsko-Niemieckiej jak narazie bezplatna, bardzo ladnie wykonczona: wiadukty, pobocza. Dlugo byloby nam szukac takich wiaduktow nad autostrada na naszej A2), Bydgoszcz (rowniez bardzo urodziwe miasto sporo zabytkow ladna starowka, bardzo dobre drogi wspomniec tu nalezy droge na Gdansk w kilku miejscach jest to droga ekspresowa, ale w wiekszosci jednopasmowa za to bardzo dobrze oswietlona tzw. kocie oczka jadac ta droga w nocy do Gdanska czulem sie jakbym jechal na drodze w Europie Zachodniej. Jest jeszcze wiele piekniejszych miast w Polsce niz Poznan), Warszawa (nie zdawalem sobie sprawy jak piekna starowke maja Warszawiacy, bardzo ladne kamieniczki super klimat, moze ludzie nie tak mili jak w innych miastach, ale to pewnie dlatego ze to jest stolica i ludzie maja o sobie troche wieksze mniemanie niz ludzie z prowincji, w koncu pracuje w stolicy wiec jestem kims.) Zastanawiam sie zatem czy, my Poznaniacy tak malo jezdzimy po Polsce (tak jak ja) czy tez jestesmy tak zadufani w sobie, ze nie potrafimy dostrzegac piekan innych miast i cenic je bardziej niz np. Poznan. Oczywiscie Poznan nie jest brzydki, ale to rowniez nie znaczy, ze jest najpiekniejszy. Mamy bardzo ladny ratusz, kosciol farny, malte, ladna starowke, super lotnisko, moznaby jeszcze troche wymieniac... Ale to przeciez nie znaczy ze Poznan to najlepsze miasto w Polsce, zamiast osiadac na laurach i zyc w zadufaniu o wielkosci Poznania, proponuje konstruktywna prace, jak rowniez czerpanie ze sprawdzony wzorcow z innych miast. Przeciez mozemy sie wiele nauczyc od np. Wroclawia (promocja w mediach itp.) Zamiast ciagle sie klocic, lepiej jest wspolpracowac!!!!! Pozdr. Nutter (poznaniak, ktoremu dane bylo wyjechac z Poznania, zobaczyc inne miasta i zmienic zdanie o Poznaniu ;)))) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Poznan !!!!!! IP: *.echostar.pl 18.02.03, 23:21 Gość portalu: Nutter napisał(a): > Czym tak sie wszyscy zachwycacie? Dlaczego my Poznaniacy uwazamy Poznan za > lepsze miasto od Wroclawia, Krakowa, Warszawy, Bydgoszczy, Lodzi, Szczecina? Bo to jest MOJE (NASZE) miasto. Choćby dniem jesiennym w deszczu pod wiatr. Najpiękniejsze..... :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lechita23 Re: Poznan !!!!!! 18.02.03, 23:27 Gość portalu: XXL napisał(a): > Bo to jest MOJE (NASZE) miasto. > Choćby dniem jesiennym w deszczu pod wiatr. > Najpiękniejsze..... > :-))) przepraszam iksiksel, pan dokad winszuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Poznan !!!!!! IP: *.echostar.pl 19.02.03, 01:04 lechita23 napisał: > przepraszam iksiksel, pan dokad winszuje ? Zawsze do swojego domu. W Poznaniu oczywiście....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Poznan???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.03, 00:11 Gość portalu: Nutter napisał(a): > No i coz jest takiego pieknego, nowoczesnego, wspanialego w tym Poznaniu? Czym > tak sie wszyscy zachwycacie? Dlaczego my Poznaniacy uwazamy Poznan za lepsze > miasto od Wroclawia, Krakowa, Warszawy, Bydgoszczy, Lodzi, Szczecina? > Ostatnio natchnely mnie takie mysli, mieszkajac ciagle w Poznaniu i nie > ruszajac czterech liter poza to miasto, zawsze twierdzilem, ze Poznan jest > najlepszy, ale coz sie ostatnio okazalo: wcale tak nie jest. Mialem okazje > wyjechac z tego Poznania do Krakowa (bardzo piekne miasto, wspaniale zabytki, > bardzo mili mieszkancy, calkiem dobre drogi: Katowice-Krakow autostrada 10zl za > > przejaz nie jakis tam 45 km tak jak u nas Wrzesnia-Konin tylko cos kolo 65), > odwiedzilem rowniez Wroclaw (wspaniala starowka, rownie mili ludzie, wjezdzajac > > do tego misata widac co krok jakies nowe inwestycje, czuc to ze miasto sie > roziwja, tak samo dobre drogi wspomniec tutaj nalezy autostrade z Opola przez > Wroclaw, az do granicy Polsko-Niemieckiej jak narazie bezplatna, bardzo ladnie > wykonczona: wiadukty, pobocza. Dlugo byloby nam szukac takich wiaduktow nad > autostrada na naszej A2), Bydgoszcz (rowniez bardzo urodziwe miasto sporo > zabytkow ladna starowka, bardzo dobre drogi wspomniec tu nalezy droge na Gdansk > > w kilku miejscach jest to droga ekspresowa, ale w wiekszosci jednopasmowa za to > > bardzo dobrze oswietlona tzw. kocie oczka jadac ta droga w nocy do Gdanska > czulem sie jakbym jechal na drodze w Europie Zachodniej. Jest jeszcze wiele > piekniejszych miast w Polsce niz Poznan), Warszawa (nie zdawalem sobie sprawy > jak piekna starowke maja Warszawiacy, bardzo ladne kamieniczki super klimat, > moze ludzie nie tak mili jak w innych miastach, ale to pewnie dlatego ze to > jest stolica i ludzie maja o sobie troche wieksze mniemanie niz ludzie z > prowincji, w koncu pracuje w stolicy wiec jestem kims.) > Zastanawiam sie zatem czy, my Poznaniacy tak malo jezdzimy po Polsce (tak jak > ja) czy tez jestesmy tak zadufani w sobie, ze nie potrafimy dostrzegac piekan > innych miast i cenic je bardziej niz np. Poznan. Oczywiscie Poznan nie jest > brzydki, ale to rowniez nie znaczy, ze jest najpiekniejszy. Mamy bardzo ladny > ratusz, kosciol farny, malte, ladna starowke, super lotnisko, moznaby jeszcze > troche wymieniac... Ale to przeciez nie znaczy ze Poznan to najlepsze miasto w > Polsce, zamiast osiadac na laurach i zyc w zadufaniu o wielkosci Poznania, > proponuje konstruktywna prace, jak rowniez czerpanie ze sprawdzony wzorcow z > innych miast. Przeciez mozemy sie wiele nauczyc od np. Wroclawia (promocja w > mediach itp.) > Zamiast ciagle sie klocic, lepiej jest wspolpracowac!!!!! > Pozdr. Nutter (poznaniak, ktoremu dane bylo wyjechac z Poznania, zobaczyc inne > miasta i zmienic zdanie o Poznaniu ;)))) ) Hmmm Mam kilka wersji tego co tu zaszło: 1)To bezczelna prowokacja 2)Nie jestes Poznaniakiem 3)Jestes chory 4)Mówisz prawde Mam nadzieje,że jednak ta 4 jest prawdziwa :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nodorf Chwała Nutterowi! 19.02.03, 11:35 Gość portalu: Nutter napisał(a): > No i coz jest takiego pieknego, nowoczesnego, wspanialego w tym Poznaniu? Czym > tak sie wszyscy zachwycacie? Dlaczego my Poznaniacy uwazamy Poznan za lepsze > miasto od Wroclawia, Krakowa, Warszawy, Bydgoszczy, Lodzi, Szczecina? > Ostatnio natchnely mnie takie mysli, mieszkajac ciagle w Poznaniu i nie > ruszajac czterech liter poza to miasto, zawsze twierdzilem, ze Poznan jest > najlepszy, ale coz sie ostatnio okazalo: wcale nie jest. > Bydgoszcz (rowniez bardzo urodziwe miasto sporo > zabytkow ladna starowka, bardzo dobre drogi wspomniec tu nalezy droge na >Gdansk w kilku miejscach jest to droga ekspresowa, ale w wiekszosci jednopasmowa za to > > bardzo dobrze oswietlona tzw. kocie oczka jadac ta droga w nocy do Gdanska > czulem sie jakbym jechal na drodze w Europie Zachodniej. > Polsce, zamiast osiadac na laurach i zyc w zadufaniu o wielkosci Poznania, > proponuje konstruktywna prace, jak rowniez czerpanie ze sprawdzony wzorcow z > innych miast. Przeciez mozemy sie wiele nauczyc od np. Wroclawia (promocja w > mediach itp.) > Zamiast ciagle sie klocic, lepiej jest wspolpracowac!!!!! > Pozdr. Nutter (poznaniak, ktoremu dane bylo wyjechac z Poznania, zobaczyc inne > miasta i zmienic zdanie o Poznaniu ;)))) ) Odpowiedz Link Zgłoś
nodorf Chwała Nutterowi! 19.02.03, 11:40 Gość portalu: Nutter napisał(a): > No i coz jest takiego pieknego, nowoczesnego, wspanialego w tym Poznaniu? Czym > tak sie wszyscy zachwycacie? Dlaczego my Poznaniacy uwazamy Poznan za lepsze > miasto od Wroclawia, Krakowa, Warszawy, Bydgoszczy, Lodzi, Szczecina? > Ostatnio natchnely mnie takie mysli, mieszkajac ciagle w Poznaniu i nie > ruszajac czterech liter poza to miasto, zawsze twierdzilem, ze Poznan jest > najlepszy, ale coz sie ostatnio okazalo: wcale tak nie jest. >Bydgoszcz (rowniez bardzo urodziwe miasto sporo > zabytkow ladna starowka, bardzo dobre drogi wspomniec tu nalezy droge na Gdansk > w kilku miejscach jest to droga ekspresowa, ale w wiekszosci jednopasmowa za to > bardzo dobrze oswietlona tzw. kocie oczka jadac ta droga w nocy do Gdanska > czulem sie jakbym jechal na drodze w Europie Zachodniej. Jest jeszcze wiele > piekniejszych miast w Polsce niz Poznan), >zamiast osiadac na laurach i zyc w zadufaniu o wielkosci Poznania, > proponuje konstruktywna prace, jak rowniez czerpanie ze sprawdzony wzorcow z > innych miast. Przeciez mozemy sie wiele nauczyc od np. Wroclawia (promocja w > mediach itp.) > Zamiast ciagle sie klocic, lepiej jest wspolpracowac!!!!! > Pozdr. Nutter (poznaniak, ktoremu dane bylo wyjechac z Poznania, zobaczyc inne > miasta i zmienic zdanie o Poznaniu ;)))) ) Chwała Nutterowi! Za napisanie prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Poznan???? IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 12:14 Gość portalu: Nutter napisał(a): > No i coz jest takiego pieknego, nowoczesnego, wspanialego w tym Poznaniu? Czym > tak sie wszyscy zachwycacie? Dlaczego my Poznaniacy uwazamy Poznan za lepsze > miasto od Wroclawia, Krakowa, Warszawy, Bydgoszczy, Lodzi, Szczecina? > Ostatnio natchnely mnie takie mysli, mieszkajac ciagle w Poznaniu i nie > ruszajac czterech liter poza to miasto, zawsze twierdzilem, ze Poznan jest > najlepszy, ale coz sie ostatnio okazalo: wcale tak nie jest. Mialem okazje > wyjechac z tego Poznania do Krakowa (bardzo piekne miasto, wspaniale zabytki, > bardzo mili mieszkancy, calkiem dobre drogi: Katowice-Krakow autostrada 10zl za > > przejaz nie jakis tam 45 km tak jak u nas Wrzesnia-Konin tylko cos kolo 65), > odwiedzilem rowniez Wroclaw (wspaniala starowka, rownie mili ludzie, wjezdzajac > > do tego misata widac co krok jakies nowe inwestycje, czuc to ze miasto sie > roziwja, tak samo dobre drogi wspomniec tutaj nalezy autostrade z Opola przez > Wroclaw, az do granicy Polsko-Niemieckiej jak narazie bezplatna, bardzo ladnie > wykonczona: wiadukty, pobocza. Dlugo byloby nam szukac takich wiaduktow nad > autostrada na naszej A2), Bydgoszcz (rowniez bardzo urodziwe miasto sporo > zabytkow ladna starowka, bardzo dobre drogi wspomniec tu nalezy droge na Gdansk > > w kilku miejscach jest to droga ekspresowa, ale w wiekszosci jednopasmowa za to > > bardzo dobrze oswietlona tzw. kocie oczka jadac ta droga w nocy do Gdanska > czulem sie jakbym jechal na drodze w Europie Zachodniej. Jest jeszcze wiele > piekniejszych miast w Polsce niz Poznan), Warszawa (nie zdawalem sobie sprawy > jak piekna starowke maja Warszawiacy, bardzo ladne kamieniczki super klimat, > moze ludzie nie tak mili jak w innych miastach, ale to pewnie dlatego ze to > jest stolica i ludzie maja o sobie troche wieksze mniemanie niz ludzie z > prowincji, w koncu pracuje w stolicy wiec jestem kims.) > Zastanawiam sie zatem czy, my Poznaniacy tak malo jezdzimy po Polsce (tak jak > ja) czy tez jestesmy tak zadufani w sobie, ze nie potrafimy dostrzegac piekan > innych miast i cenic je bardziej niz np. Poznan. Oczywiscie Poznan nie jest > brzydki, ale to rowniez nie znaczy, ze jest najpiekniejszy. Mamy bardzo ladny > ratusz, kosciol farny, malte, ladna starowke, super lotnisko, moznaby jeszcze > troche wymieniac... Ale to przeciez nie znaczy ze Poznan to najlepsze miasto w > Polsce, zamiast osiadac na laurach i zyc w zadufaniu o wielkosci Poznania, > proponuje konstruktywna prace, jak rowniez czerpanie ze sprawdzony wzorcow z > innych miast. Przeciez mozemy sie wiele nauczyc od np. Wroclawia (promocja w > mediach itp.) > Zamiast ciagle sie klocic, lepiej jest wspolpracowac!!!!! > Pozdr. Nutter (poznaniak, ktoremu dane bylo wyjechac z Poznania, zobaczyc inne > miasta i zmienic zdanie o Poznaniu ;)))) ) PIęknie, pięknie, kto powiedział, że Poznań jest najładniejszym miastem w Polsce?Bo ja na pewno nie. Poznań i W-wa nastawione są na gospodarkę a Kraków, Wrocław na turystykę, czego chcieć więcej? P.S Drogi w Poznaniu są lepsze, sporo lepsze. We Wrocławiu np. dużo ulic jest brukowanych. Będąc w W-wie stwierdzasz, że mają ładne kamieniczki O.K, a teraz mi powiedz jak duży jest warszawski stary rynek? :) Skąd ty wyczasnąłeś 65 zł za przejazd wielkopolską autostradą?????? 10 zł za przejazd autem osobowym 16 zł za przejazd samochodami dostawczymi lub osobowymi z przyczepą, 24 zł za ciężarowe i autobus 37 zł za samochody ciężarowe wieloosiowe i z przyczepami. 100 zł za przejazd pojazdów ponadnormatywnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nutter Re: Poznan???? IP: *.icpnet.pl 19.02.03, 13:37 Chodzilo o dlugosc autostrady Konin-Wrzesnia mniej niz 50km cena 10zl, Krakow- Katowice ok 65km a cena taka sama. Pozdr Nutter Odpowiedz Link Zgłoś
lechita23 Re: Poznan???? 18.02.03, 23:24 musze przyznac ci racje nutter, wiele osob na tym forum swoja chora gorliwoscia bezceremonialnie osmiesza nasze dobre, poznanskie imie. moja propozycja jest taka: sciepa na bilet kolejowy drugiej klasy dla wszystkich forumowych dywersantow. dla kazdego w kierunku innego miasta. najwiekszego oszoloma P.B proponuje wyslac do Warszawy moim zdaniem, poza Jarocin to on nigdy nie wyjechal. dobra 5 dych ode mnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Poznan???? IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 00:11 lechita23 napisał: > najwiekszego oszoloma P.B > proponuje wyslac do Warszawy > moim zdaniem, poza Jarocin to > on nigdy nie wyjechal. > dobra 5 dych ode mnie . misu kolorowy, mylisz się, byłem dalej niż ci sie wydaje .....i nie gadaj farmazonów, że jesteś z Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
synergie Re: Poznan???? 19.02.03, 15:02 lechita23: jakbys mi z ust wyjal !!! pb: schowaj gleboko do szafy swoje oparte na najrozniejszych danych statystycznych posty o wspanialosci Poznania i przeczytaj sobie za pare lat !!! gwarantuje kupe smiechu !!! poki co mamy ja my :))) szkoda tylko, ze, niestety, niektorzy biora Twoje wypociny na powaznie, ale coz sami sa sobie winni ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Poznan???? IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 20:06 synergie napisał: > lechita23: jakbys mi z ust wyjal !!! > pb: schowaj gleboko do szafy swoje oparte na najrozniejszych danych > statystycznych posty o wspanialosci Poznania i przeczytaj sobie za pare lat !!! > gwarantuje kupe smiechu !!! poki co mamy ja my :))) > szkoda tylko, ze, niestety, niektorzy biora Twoje wypociny na powaznie, ale coz > > sami sa sobie winni ;))) zazwyczaj piszę i mówię poważnie, a pesymistów nie lubię wyjedź do Wrocławia tam spotka ciebie dobrobyt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJanos Re: Poznan???? IP: *.icpnet.pl 19.02.03, 16:29 Bydgoszcz jest dla mnie ochydna, same stare chaty - nic tam pieknego poza starym miastem, Warszawa - smiech mnie ogarnia - to jest duza wies bez ładu przestrzennego i pełno tam brudu i smrodu, Wrocław - jest duzo lepszy od w/w miast ale tez nie jest piekniejszy od Poznania, gdzie ty tam inwestycje widzisz????? jestesmy na 2 miejscu po warszawie, przejezdzałem przez Wrocław i niczym wielkim mi nie zaimponował - owszem jest kilka ładnych miejsc - rynek i najlepsze w Polsce Zoo ale jeszcze daleko mu do nowoczesnosci Poznania. Obiektywnie mowiac tylko Krakow moze sie z nami rownac albo nawet nas przewyzszac - pod wzgledem turystycznym napewno jest lepszy, wiecej zabytkow i w ogole - ja jestem z Poznania i dla mnie jest to miasto nr 1 i nie jestem jakims szowinistycznym patriota lokalnym, poprostu widze i wiem jaka jest prawda!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nutter Re: Poznan???? IP: *.icpnet.pl 19.02.03, 16:52 Jesli chodzi o inwestycje w Poznaniu, to z ktorej strony bym nie wracal do Poznania (koleja) to jedynie co widze to odrapane budynki, sypiace sie tynki itp. No moze za wyjatkiem Biedersdof-Lechia na Zawadach. To jesli chodzi o Poznan z okien wagonow. Jesli chodzi o wjazd do Poznania samochodem to Poznan prezentuje sie dobrze na trasie Warszawa-Poznan Volkswagen, no i moze Swiecko- Poznan, ale to tylko dzieki gminie Tarnowo-Podgorne. A tak to co? Ide sobie ul. Sw Marcin jedna z bardziej ruchliwych ulic w Pn, ktora ma byc wizytowka dla miasta. Widze Uniwerek, Zamek, gmach Banku Zachodniego i WBK (calkiem ladny budynek, ale podazajac dalej dochodze do 3 pieknych budynkow (Alfa), okropienstwo jakich malo. To ma byc wizytowka Poznania? Jakies kwadraty wybudowane za czasow komuny, to samo sie zreszta tyczy arsenalu na Starym Rynku, to sie nie trzyma kupy. Urodzilem sie w Poznaniu i dumny jestem z tego, ale wiem ze sa rzeczy ktore powinny byc zmienione i sa miasta, ktore swoim urokiem Poznan przewyzszaja. Chcialbym takze zebysmy my Poznaniacy w tym naszym zadufaniu nie stracili kontaktu z czolowka polskich miast. Dlaczego w ostatnich latach Poznan nie rozwijal sie tak szybko, albo i szybciej jak np. Wroclaw? Jesli to miasto nadal bedzie sie tak rozwijac to nim sie obejrzymy juz nas wyprzedzi, a my obudzimy sie z "reka w nocniku". Powiem szczerze, ze obecni radni Poznania sa do d... jesli chodzi o przyciaganie nowych inwestycji, wizerunek miasta w mediach itp. Oby ta ekipa szybko odeszla. Pozdr. Nutter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: histeryk Re: Poznan???? IP: W3cache.Rozanka.WROC.PL:* 19.02.03, 17:13 Gość portalu: Nutter napisał(a): > Jesli chodzi o inwestycje w Poznaniu, to z ktorej strony bym nie wracal do > Poznania (koleja) to jedynie co widze to odrapane budynki, sypiace sie tynki > itp. No moze za wyjatkiem Biedersdof-Lechia na Zawadach. To jesli chodzi o > Poznan z okien wagonow. Jesli chodzi o wjazd do Poznania samochodem to Poznan > prezentuje sie dobrze na trasie Warszawa-Poznan Volkswagen, no i moze Swiecko- > Poznan, ale to tylko dzieki gminie Tarnowo-Podgorne. A tak to co? Ide sobie ul. > > Sw Marcin jedna z bardziej ruchliwych ulic w Pn, ktora ma byc wizytowka dla > miasta. Widze Uniwerek, Zamek, gmach Banku Zachodniego i WBK (calkiem ladny > budynek, ale podazajac dalej dochodze do 3 pieknych budynkow (Alfa), > okropienstwo jakich malo. To ma byc wizytowka Poznania? Jakies kwadraty > wybudowane za czasow komuny, to samo sie zreszta tyczy arsenalu na Starym > Rynku, to sie nie trzyma kupy. Urodzilem sie w Poznaniu i dumny jestem z tego, > ale wiem ze sa rzeczy ktore powinny byc zmienione i sa miasta, ktore swoim > urokiem Poznan przewyzszaja. Chcialbym takze zebysmy my Poznaniacy w tym naszym > > zadufaniu nie stracili kontaktu z czolowka polskich miast. Dlaczego w ostatnich > > latach Poznan nie rozwijal sie tak szybko, albo i szybciej jak np. Wroclaw? > Jesli to miasto nadal bedzie sie tak rozwijac to nim sie obejrzymy juz nas > wyprzedzi, a my obudzimy sie z "reka w nocniku". Powiem szczerze, ze obecni > radni Poznania sa do d... jesli chodzi o przyciaganie nowych inwestycji, > wizerunek miasta w mediach itp. Oby ta ekipa szybko odeszla. > Pozdr. Nutter Ten Arsenał to już dawno powinniście wysadzić.Ale naleśniki w barach macie niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Poznan???? IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 20:10 Gość portalu: Nutter napisał(a): > Jesli chodzi o inwestycje w Poznaniu, to z ktorej strony bym nie wracal do > Poznania (koleja) to jedynie co widze to odrapane budynki, sypiace sie tynki > itp. No moze za wyjatkiem Biedersdof-Lechia na Zawadach. To jesli chodzi o > Poznan z okien wagonow. Jesli chodzi o wjazd do Poznania samochodem to Poznan > prezentuje sie dobrze na trasie Warszawa-Poznan Volkswagen, no i moze Swiecko- > Poznan, ale to tylko dzieki gminie Tarnowo-Podgorne. A tak to co? Ide sobie ul. > > Sw Marcin jedna z bardziej ruchliwych ulic w Pn, ktora ma byc wizytowka dla > miasta. Widze Uniwerek, Zamek, gmach Banku Zachodniego i WBK (calkiem ladny > budynek, ale podazajac dalej dochodze do 3 pieknych budynkow (Alfa), > okropienstwo jakich malo. To ma byc wizytowka Poznania? Jakies kwadraty > wybudowane za czasow komuny, to samo sie zreszta tyczy arsenalu na Starym > Rynku, to sie nie trzyma kupy. Urodzilem sie w Poznaniu i dumny jestem z tego, > ale wiem ze sa rzeczy ktore powinny byc zmienione i sa miasta, ktore swoim > urokiem Poznan przewyzszaja. Chcialbym takze zebysmy my Poznaniacy w tym naszym > > zadufaniu nie stracili kontaktu z czolowka polskich miast. Dlaczego w ostatnich > > latach Poznan nie rozwijal sie tak szybko, albo i szybciej jak np. Wroclaw? > Jesli to miasto nadal bedzie sie tak rozwijac to nim sie obejrzymy juz nas > wyprzedzi, a my obudzimy sie z "reka w nocniku". Powiem szczerze, ze obecni > radni Poznania sa do d... jesli chodzi o przyciaganie nowych inwestycji, > wizerunek miasta w mediach itp. Oby ta ekipa szybko odeszla. > Pozdr. Nutter Następnym razem nie śpij w pociągu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Poznan???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.02.03, 21:33 Gość portalu: P.B napisał(a): > Gość portalu: Nutter napisał(a): > > > Jesli chodzi o inwestycje w Poznaniu, to z ktorej strony bym nie wracal do > > > Poznania (koleja) to jedynie co widze to odrapane budynki, sypiace sie tyn > ki > > itp. No moze za wyjatkiem Biedersdof-Lechia na Zawadach. To jesli chodzi o > > > Poznan z okien wagonow. Jesli chodzi o wjazd do Poznania samochodem to Poz > nan > > prezentuje sie dobrze na trasie Warszawa-Poznan Volkswagen, no i moze Swie > cko- > > Poznan, ale to tylko dzieki gminie Tarnowo-Podgorne. A tak to co? Ide sobi > e > ul. > > > > Sw Marcin jedna z bardziej ruchliwych ulic w Pn, ktora ma byc wizytowka dl > a > > miasta. Widze Uniwerek, Zamek, gmach Banku Zachodniego i WBK (calkiem ladn > y > > budynek, ale podazajac dalej dochodze do 3 pieknych budynkow (Alfa), > > okropienstwo jakich malo. To ma byc wizytowka Poznania? Jakies kwadraty > > wybudowane za czasow komuny, to samo sie zreszta tyczy arsenalu na Starym > > Rynku, to sie nie trzyma kupy. Urodzilem sie w Poznaniu i dumny jestem z > tego, > > ale wiem ze sa rzeczy ktore powinny byc zmienione i sa miasta, ktore swoim > > > urokiem Poznan przewyzszaja. Chcialbym takze zebysmy my Poznaniacy w tym > naszym > > > > zadufaniu nie stracili kontaktu z czolowka polskich miast. Dlaczego w > ostatnich > > > > latach Poznan nie rozwijal sie tak szybko, albo i szybciej jak np. Wroclaw > ? > > Jesli to miasto nadal bedzie sie tak rozwijac to nim sie obejrzymy juz nas > > > wyprzedzi, a my obudzimy sie z "reka w nocniku". Powiem szczerze, ze obecn > i > > radni Poznania sa do d... jesli chodzi o przyciaganie nowych inwestycji, > > wizerunek miasta w mediach itp. Oby ta ekipa szybko odeszla. > > Pozdr. Nutter > > Następnym razem nie śpij w pociągu :) a ty pb swinko mala nie wal za czesto konia! nie smaruj tez sobie odbytu wazelina tecniczna glupolu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Poznan???? IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 21:36 Gość portalu: asd napisał(a): > a ty pb swinko mala nie wal za czesto konia! nie smaruj tez sobie odbytu > wazelina tecniczna glupolu! możesz być pewien, w twoje ślady na pewno nie pójdę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsa Re: Poznan???? IP: *.icpnet.pl 19.02.03, 22:13 a ty asd swinko mala nie wal za czesto konia! nie smaruj tez sobie odbytu wazelina tecniczna glupolu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bladyrunner Re: Poznan???? IP: *.gazeta-handlowa.com.pl 20.02.03, 07:18 Ani alfa ani wieżowce na Piekarach nie są wizytówką Poznania. Wrocław - już raz o tym pisałem - jest bardzo czysty ale nowy tynk na starych budynkach nie nazwałbym inwestycjami. Warszawa - pomijam temat. Bydgoszcz - nie byłem tu ale opinie są nienajlepsze. Z tego co wiem pięknymi miastami są Toruń, Gdańsk i Kraków - tylko w ostatnim byłem i mogę powiedzieć, że aż tak mi nie zaimponował. Ogółem wszystkie Polskie ok 700 tys miasta reprezentują podobny poziom. Tylko powiedz mi ile widziałeś we Wrocławiu nowych wieżowców, kin typu multipleks, sal koncertowych itp. Przecież Poznań też stara się o to by być pięknym miastem - dowodem moze być ratusz, fara czy przedsięwzięcie w postaci fontann w czterech narożnikach rynku - pierwsza prezentuje sie wspaniale. Nie dostaliśmy takiego zastrzyku gotówki jak Wrocław po powodzi na odbudowę starówki. W tym roku ruszył jednak unijny program renowacji 200 kamienic, miasto też remontuje - efekty juz gdzieniegdzie widać a będzie coraz lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
omar1 Re: Poznan???? 20.02.03, 08:56 Gość portalu: Bladyrunner napisał(a): > Ani alfa ani wieżowce na Piekarach nie są wizytówką Poznania. > Wrocław - już raz o tym pisałem - jest bardzo czysty ale nowy tynk na starych > budynkach nie nazwałbym inwestycjami. > Warszawa - pomijam temat. > Bydgoszcz - nie byłem tu ale opinie są nienajlepsze. > Z tego co wiem pięknymi miastami są Toruń, Gdańsk i Kraków - tylko w ostatnim > byłem i mogę powiedzieć, że aż tak mi nie zaimponował. > Do bydgoszczy jeżdze z koniecznosci 2-3 w ciągu kwartału.Usmiecham sie kiedy widze ,ze próbują oni dorównac takim miastom jak Poznań,Wrocław czy Gdańsk. Zawsze twierdziłem ,ze robienie czegos na siłe ,wychodzi bokiem.Ostatnio jeden z moich znajomych pokazywał mi nowoczesna hale sportową.Popadał w samozachwyt.Tymczasem czytam na łamach GW,ze hala jest totalnie spartaczona,w przypadku pożaru podczas imprezy ,grozi wielka tragedia.To jeden z nielicznych przykładów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nutter Re: Poznan???? IP: *.icpnet.pl 20.02.03, 09:42 Gość portalu: Bladyrunner napisał(a): > Ani alfa ani wieżowce na Piekarach nie są wizytówką Poznania. > Wrocław - już raz o tym pisałem - jest bardzo czysty ale nowy tynk na starych > budynkach nie nazwałbym inwestycjami. > Warszawa - pomijam temat. > Bydgoszcz - nie byłem tu ale opinie są nienajlepsze. > Z tego co wiem pięknymi miastami są Toruń, Gdańsk i Kraków - tylko w ostatnim > byłem i mogę powiedzieć, że aż tak mi nie zaimponował. > Ogółem wszystkie Polskie ok 700 tys miasta reprezentują podobny poziom. > Tylko powiedz mi ile widziałeś we Wrocławiu nowych wieżowców, kin typu > multipleks, sal koncertowych itp. > Przecież Poznań też stara się o to by być pięknym miastem - dowodem moze być > ratusz, fara czy przedsięwzięcie w postaci fontann w czterech narożnikach > rynku - pierwsza prezentuje sie wspaniale. > Nie dostaliśmy takiego zastrzyku gotówki jak Wrocław po powodzi na odbudowę > starówki. W tym roku ruszył jednak unijny program renowacji 200 kamienic, > miasto też remontuje - efekty juz gdzieniegdzie widać a będzie coraz lepiej :) No to napawasz mnie optymizmem, mam nadzieje ze w ramach tej odbudowy wybuduja cos ladnego zamiast tej Alfy (niech ktos tam podlozy bombe), no i jeszcze wysadzic ten pieprzony Arsenal i bedzie git. Aaaaaa..... i zadamy Aqua Parku nad Malta byle szybko, jeszcze zagospodarujcie wolne tory, budujac tam najwyzszy wiezowiec swiata i bedzie bardzo dobrze :). Pozdr Nutter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Poznan???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.03, 11:11 Gość portalu: Bladyrunner napisał(a): > Nie dostaliśmy takiego zastrzyku gotówki jak Wrocław po powodzi na odbudowę > starówki. Starówka była wyremontowana przed powodzią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szerlok Holms ;) Re: Poznan???? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.03, 11:07 Gość portalu: Nutter napisał(a): > Jesli chodzi o inwestycje w Poznaniu, to z ktorej strony bym nie wracal do > Poznania (koleja) to jedynie co widze to odrapane budynki, sypiace sie tynki > itp. No moze za wyjatkiem Biedersdof-Lechia na Zawadach. To jesli chodzi o > Poznan z okien wagonow. Jesli chodzi o wjazd do Poznania samochodem to Poznan > prezentuje sie dobrze na trasie Warszawa-Poznan Volkswagen, no i moze Swiecko- > Poznan, ale to tylko dzieki gminie Tarnowo-Podgorne. A tak to co? Ide sobie ul. > > Sw Marcin jedna z bardziej ruchliwych ulic w Pn, ktora ma byc wizytowka dla > miasta. Widze Uniwerek, Zamek, gmach Banku Zachodniego i WBK (calkiem ladny > budynek, ale podazajac dalej dochodze do 3 pieknych budynkow (Alfa), > okropienstwo jakich malo. To ma byc wizytowka Poznania? Jakies kwadraty > wybudowane za czasow komuny, to samo sie zreszta tyczy arsenalu na Starym > Rynku, to sie nie trzyma kupy. Urodzilem sie w Poznaniu i dumny jestem z tego, > ale wiem ze sa rzeczy ktore powinny byc zmienione i sa miasta, ktore swoim > urokiem Poznan przewyzszaja. Chcialbym takze zebysmy my Poznaniacy w tym naszym > > zadufaniu nie stracili kontaktu z czolowka polskich miast. Dlaczego w ostatnich > > latach Poznan nie rozwijal sie tak szybko, albo i szybciej jak np. Wroclaw? > Jesli to miasto nadal bedzie sie tak rozwijac to nim sie obejrzymy juz nas > wyprzedzi, a my obudzimy sie z "reka w nocniku". Powiem szczerze, ze obecni > radni Poznania sa do d... jesli chodzi o przyciaganie nowych inwestycji, > wizerunek miasta w mediach itp. Oby ta ekipa szybko odeszla. > Pozdr. Nutter W ogóle wątek porażka, szkoda komentować (no może poza tym, że te inwestycje we Wrocku to mit,ostatnio przejechałem Wrocek wzdłuż i niewidziałem ani jednej budowy a w Poznaniu ich sporo - ale to tak na marginesie) rozwaliłeś mniem koleś jednym - gówno wiesz o Poznaniu - pewnie jesteś z wrocka albo bydgoszczy i czasowo przebywasz w stolicy Pyrlandii... ;) Gdzie ty na Św. Marcinie masz siedzibę BZWBK - ona jest na placu Anders na Marcinie sa jedynie jakieś odziały w różnych budynkach (może chodzi o biuro maklerskie?), po drugie "wieżowców" alfy (zresztą okropnych) jest 5 a nie 3 - to chyba różnica, jak się mieszka w Poznaniau to chyba się takie rzeczy wie...- zaraz napiszesz jest jedna linia tramwajowa, ratusz na rynku jeżyckim i siedem supermarketów na Starym Rynku! Niedość, że głosisz bardzo kontrowersyjne poglądy to jescze piszesz bzdury i popełniasz proste błędy merytoryczne co podważą Twoje tezy! P.S. Zgadzam się z Tobą w jednej kwestii - podłożenia bomby pod Arsenał, a przede wszystkim pod Alfę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Poznan???? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.02.03, 11:15 Gość portalu: Szerlok Holms ;) napisał(a): > Wrocku to mit,ostatnio przejechałem Wrocek wzdłuż i niewidziałem ani jednej > budowy a w Poznaniu ich sporo - ale to tak na marginesie) No i wszystko jasne.Trzeba było przejechac w szerz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nutter Re: Poznan???? IP: *.icpnet.pl 20.02.03, 15:17 Gość portalu: Szerlok Holms ;) napisał(a): > > W ogóle wątek porażka, szkoda komentować (no może poza tym, że te inwestycje we > > Wrocku to mit,ostatnio przejechałem Wrocek wzdłuż i niewidziałem ani jednej > budowy a w Poznaniu ich sporo - ale to tak na marginesie) rozwaliłeś mniem > koleś jednym - gówno wiesz o Poznaniu - pewnie jesteś z wrocka albo bydgoszczy > i czasowo przebywasz w stolicy Pyrlandii... ;) Gdzie ty na Św. Marcinie masz > siedzibę BZWBK - ona jest na placu Anders na Marcinie sa jedynie jakieś odziały > > w różnych budynkach (może chodzi o biuro maklerskie?), po drugie "wieżowców" > alfy (zresztą okropnych) jest 5 a nie 3 - to chyba różnica, jak się mieszka w > Poznaniau to chyba się takie rzeczy wie...- zaraz napiszesz jest jedna linia > tramwajowa, ratusz na rynku jeżyckim i siedem supermarketów na Starym Rynku! > Niedość, że głosisz bardzo kontrowersyjne poglądy to jescze piszesz bzdury i > popełniasz proste błędy merytoryczne co podważą Twoje tezy! > P.S. Zgadzam się z Tobą w jednej kwestii - podłożenia bomby pod Arsenał, a > przede wszystkim pod Alfę! Watek mialbyc delikatna prowokacja, zmuszajaca do dyskusji, a takze do skonczenia z tym zadufaniem w sobie. Co do Alfy pewnie masz racje budynkow jest 5 a nie 3, ale ja idac ul. Sw Marcin nigdy w tamto miejsce nie patrze, nie ma poprostu na co. A budynek o ktorym mowie to ten ktory stoi na rogu Sw. Marcina i Al. Niepodleglosci jest to chyba jakis oddzial BZWBK. Na rynku Jezyzckim bylem ratusza nie widzialem, jak rowniez 7 marketow na Starym Rynku :). Dzieki za te korkekte. Pozdr. Nutter. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Poznan???? IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 20.02.03, 16:29 Gość portalu: Nutter napisał(a): > Watek mialbyc delikatna prowokacja, zmuszajaca do dyskusji, a takze do > skonczenia z tym zadufaniem w sobie. Co do Alfy pewnie masz racje budynkow jest > > 5 a nie 3, ale ja idac ul. Sw Marcin nigdy w tamto miejsce nie patrze, nie ma > poprostu na co. A budynek o ktorym mowie to ten ktory stoi na rogu Sw. Marcina > i Al. Niepodleglosci jest to chyba jakis oddzial BZWBK. Na rynku Jezyzckim > bylem ratusza nie widzialem, jak rowniez 7 marketow na Starym Rynku :). > Dzieki za te korkekte. > Pozdr. Nutter. > tak to jest gdy chodzi się nocą po zaułkach obcego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
nodorf Re: Poznan???? 20.02.03, 12:10 • Re: Poznan???? adres: *.icpnet.pl Gość: DJanos 19-02-2003 16:29 odpowiedz na list odpowiedz cytując >Bydgoszcz jest dla mnie ochydna, same stare chaty - nic tam pieknego poza >starym miastem, Warszawa - smiech mnie ogarnia - to jest duza wies Jeśli Bydgoszcz jest taką samą wsią jak Warszawa, to już jest nieźle. Te stare chaty to zabytki - duma każdego miasta, a nie powód do wstydu. Dzięki za komplement pod adresem Starego Miasta: niektórzy Polacy myślą, że go nie mamy. • Re: Poznan???? adres: *.gazeta-handlowa.com.pl Gość: Bladyrunner 20-02-2003 07:18 odpowiedz na list odpowiedz cytując >Bydgoszcz - nie byłem tu ale opinie są nienajlepsze. Nie polegaj na opiniach. Sam się przekonaj. To niedaleko. W tym hotelu możesz zanocować. A to dopiero przedsmak uroków Bydgoszczy: www.bydgoszcz.pl/Serwisy/Poczt%F3wki+z+Bydgoszczy/? par=formularz&kartka=orzel.jpg&kategoria=b59c752ff6f193c78df0f28573af6964 • Re: Poznan???? omar1 20-02-2003 08:56 odpowiedz na list odpowiedz cytując >Do bydgoszczy jeżdze z koniecznosci 2-3 w ciągu >kwartału.Usmiecham sie kiedy widze ,ze próbują oni dorównac takim miastom jak >Poznań,Wrocław czy Gdańsk.Zawsze twierdziłem ,ze robienie czegos na >siłe ,wychodzi bokiem.Ostatnio jeden z moich znajomych pokazywał mi nowoczesna >hale sportową.Popadał w samozachwyt. Omar, znowu leczysz swoje toruńskie kompleksy i szkalujesz obce miasto? Uważaj, żebyś się nie potknął o słomę wychodzącą z gumofilców. Nawet Bydgoszcz piszesz z małej litery, bo inaczej nie możesz umniejszyć jej rangi. Hala Łuczniczka jest pojemniejsza od poznańskiej Areny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bladyrunner Re: Poznan???? IP: *.gazeta-handlowa.com.pl 20.02.03, 12:23 Przepraszam - widokówki mi się podobają, to naprawdę świetne miasto i chyba już na opiniach nie będę polegał. Może kiedyś zobaczę Bydgoszcz. Teraz myślę, że jesteście krzywdzeni porównaniami do Torunia. Każde z tych miast ma na pewno swój własny klimat. Piękna architektura, zwłaszcza te dwa łukowate budynki i kamienica. Naprawdę piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
nodorf Re: Poznan???? 20.02.03, 12:56 Gość portalu: Bladyrunner napisał(a): > Piękna architektura, zwłaszcza te dwa łukowate budynki i kamienica. > Naprawdę piękne. Ta kamienica to właśnie hotel, o którym wspominałem we wcześniejszym poście. Tylko tak mi się niefortunnie (a może fortunnie?) wkleiło. Odpowiedz Link Zgłoś
kome Re: Poznan???? 20.02.03, 17:39 "Powiem szczerze, ze obecni radni Poznania sa do d... jesli chodzi o przyciaganie nowych inwestycji, wizerunek miasta w mediach itp. " i to jest, niestety, najkrotszy komentarz do tego co sie dzieje w naszym miescie! Grobelny mysli ze jak Lech Poznan jest na topie i na meczach sa komplety to wszyscy nadal beda go chwalic i cala reszta jest w porzadku! ja sie pytam: -gdzie sa nowe polaczenia na Lawicy -Wolne Tory i inwestycje -5gwiazdkowy hotel( nie mowiac o 4gw) -MTP-rozbicie imprez, brak rozbudowy( jakies smieszme zasloniecie Iglicy szklem chya czyms takim nie jest), brak infrastruktury- parkingi, restauracje, hotele, sale konferencyjne, jak widze WTC P-n to az mi sie plakac chce. -park wodny( a widzieliscie budynek multimedialny na Malcie? jezu, multiglupota jesli chodzi o design) -sala sportowa dla koszykarek i siatkarek( byla na Chwialce na ok 1.2 tys i co zrobilo miasto? teraz jest dumne ze wspolpracuje z Nautiliusem, sic! -chodniki dziurawe, krzywe i zasrane -Arsenal na Starym, co to jest za gowno? jak to wyglada wogole! -Polwiejska( wszystko zastawione autami,) -Wilda, stadion i Bema, burdel! -gdzie sa parkingi wielopoziomowe tylko ja to widze, nie? jak czegos zapomnailem to jeszcze dopisze! i teraz pytam: co robia wlodarze miasta??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Poznan???? IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 20.02.03, 18:57 kome napisał: > ja sie pytam: > -gdzie sa nowe polaczenia na Lawicy miasto robi co może, to w W-wie decydują nie w Poznaniu > -Wolne Tory i inwestycje Władze miejskie starają się,co mogą zrobić, gdy Wojewoda jak dotąd nie może rozstrzygnąć sporó na lini Poznań-PKP (podobny przypadek Tishman Kraków) > -5gwiazdkowy hotel( nie mowiac o 4gw) jest jeden **** w budowie > -MTP-rozbicie imprez, brak rozbudowy( jakies smieszme zasloniecie Iglicy szklem brama główna jest fajna, po co się teraz rozbudowywac gdy kryzys mamy, mogli by w jeszcze gorsze tarapaty wpaść > > chya czyms takim nie jest), brak infrastruktury- parkingi, restauracje, hotele, infarstuktura jest jedna z najlepszych w Polsce, prakigi?mało ci?chyba na Boga nie jesteś zwolennikiem zapychania centrum samochodami? restauracje?a co ci się nie podoba w restauracjach? > > sale konferencyjne, jak widze WTC P-n to az mi sie plakac chce. bardzo ładna, o co chodzi? > -park wodny( a widzieliscie budynek multimedialny na Malcie? jezu, multiglupota > > jesli chodzi o design) > -sala sportowa dla koszykarek i siatkarek( byla na Chwialce na ok 1.2 tys i co > zrobilo miasto? teraz jest dumne ze wspolpracuje z Nautiliusem, sic! > -chodniki dziurawe, krzywe i zasrane nie wyprowadzaj psa byle gdzie to nie będziesz miał podwórka zasranego, chodniki s atakie jak w każdym innym mieście > -Arsenal na Starym, co to jest za gowno? jak to wyglada wogole! podziękuj prlowskim włodarzom, HEIl > -Polwiejska( wszystko zastawione autami,) auta na Półwiejską mają zakaz wjazdu, a remont ulicy rozpocznie się wiosną > -Wilda, stadion i Bema, burdel! stadion Warty jest teraz w prywatnych rękach, miasto i tak dobrze zrobiło, że duńskiej firmie zakazało budowac w tym miejscy hipermarket ...a Bema, dobrze, że istnieje :) > -gdzie sa parkingi wielopoziomowe a kto mówił o parkingach wielopoziomowych w Poznaniu? będzie jeden podzeimny na pl. Wolności, w kietniu ropoczyna Budimex > > tylko ja to widze, nie? > jak czegos zapomnailem to jeszcze dopisze! > nic nie widzisz,albo jesteś niewidomy, albo poruszasz jak inni non stop te same problemy miasta > i teraz pytam: > > co robia wlodarze miasta??? uprzykrzają takim jak ty życie, i dobrze..... nie lubię pesymistów Odpowiedz Link Zgłoś
omar1 Re: Poznan???? 20.02.03, 17:20 nodorf,pozwól ,ze spytam,od jak dawna należysz do Samoobrony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.s. Re: Poznan???? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 21.02.03, 19:20 "tak samo dobre drogi" chyba coś piłeś zanim do tego doszedłeś wrocław ma najgorsze drogi i komunikacje jakie widziałem w duzych polskich miastach i te ogóry Odpowiedz Link Zgłoś