conkret 19.08.06, 00:41 Zapraszam do nowego artykułu waszego rodaka pt. "Gunter Gra-SS" i drugiego, jak z treści wynika takze waszego ziomka pt "Jaka ta Platforma biedna." Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pisowiec Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 09:55 widać zę pisze to pis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juuso Biedna PO IP: *.elisa-laajakaista.fi 19.08.06, 10:05 Autorem jest niejaki conkret. To znaczy BETON (ang. "concrete"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olrob Re: Biedna PO IP: *.icpnet.pl 26.08.06, 00:50 upr.wsio.pl/modules.php?name=Kino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IwonaW Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO IP: *.icpnet.pl 19.08.06, 11:19 Mnie się podobają obydwa felietony, znam osobiście Pana Tomka. Czytałam jego inne artykuły na www.bana.pl. A ten o Platformie po prostu super, w sarkastyczny z lekka sposób, pokazana prawda o PO. Ja nie widze tutaj związku z PiS to trzeźwo pokazana analiza. Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO 19.08.06, 23:17 A mnie tez sie podobaja :) Zwlaszcza ten o Platformie. PO po prostu nie moze zaakceptowac tego, ze spada ich popularnosc na rzecz rzadzacej koalicji. I nie moga tez zaakceptowac tego, ze koalicja sie trzyma. Dlatego wietrza wszedzie jakis podstep. Jak Marcinkiewicz prosi o nieprzesluchiwanie przez komisje sledcza kandydatkow na prezydenta Warszawy, to Gronkowiec juz widzi w tym jakis spisek. Co by PiS nie zrobil, to PO bedzie widziala w tym spisek na rzecz wyeliminowania ich ze sceny politycznej. Co swoja droga niedlugo nastapi. Ich droga na smietnik historii bedzie krotsza niz droga PeDoli. Pamietacie jak na poczatku lat 90-tych UD, KLD, UW i inne nazwy tej partii mialy poparcie ponad 20 procent? Dzis jest to juz tzw. partia kanapowa. Podobnie bedzie z PO. Tyle ze UW zostala wyeliminowana z zycia politycznego normalna droga - wyborcy nie byli zadowoleni z ich rzadow i upadli. A PO zostanie wyeliminowana w inny sposob. Juz mamy cicha koalicje miedzy PO a SLD. Jak stanie sie ona bardziej wyrazista, zobacza to wyborcy (i nie beda z tego zadowoleni), to partia moze sie rozpasc. Nie od dzis wiadomo, ze jest konflikt miedzy Rokita (ramie konserwatywne) a duetem Tusk-Schetyna (frakcja liberalna). Jak tak dalej pojdzie, to cala partia lumpenliberalow sie rozpadnie i bedzie POplatformie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.06, 23:29 PO panikuje. Niestety nie zdali sobie sprawy (a być może inteligenty Kaczyński z tego sobie sprawę właśnie zdał - któryś z tych dwóch, ten drugi jest znacznie mniej inteligenty), że w działaniach konstruktywnych są tak intelektualnie miałcy, że wykształceni Polacy się w końcu od nich odwrócą. Niby mielibyć trzonem elektoratu, ale po prostu widzą co w PO siedzi - miernota o poglądach społecznych Ryśka Grobelnego, czy archaizm nawiązujący do stosunków społecznych sprzed kilku pokoleń. Co do Grassa - nie podobało mi się jego zatajenie, ani kontekst ujawnienia. Ale przez to stał się bardziej ludzki, słaby, naturalny. Nie było to straszne przewinienie (niektórzy Amerykanie też służą w Abu Ghraib, a nie uczestniczyli w znęcaniu się na więźniach, gdyż był to proceder pewnych zmian, i nie odpowiadają za to gdzie ich przydzielono), ale chciał uchronić się przed spaleniem startu. Dlatego jego determinacja w antyfaszyźmie, która wywarła tak wielkie piętno na współczesnych Niemcach (trzeba być w PiSie by tak postrzegać Niemcy, jak to się czasem czyni), była tym bardziej uzasadniona. Sam miał niezawinioną, czy zawinioną skazę, za którą musiał odpokutować. Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO 20.08.06, 00:18 Gość portalu: Włodek z Grunwaldu napisał(a): > PO panikuje. Niestety nie zdali sobie sprawy (a być może inteligenty Kaczyński > z > tego sobie sprawę właśnie zdał - któryś z tych dwóch, ten drugi jest znacznie > mniej inteligenty), Ktory jest pierwszy a ktory drugi?:) Jak na moj gust to jeden i drugi jest inteligentny, ale wykorzystuja to w inny sposob. Lech jest bardziej spokojny, zachowawczy. A Jaroslaw bardziej agresywny i nawet zagranie, ktore sie wydaje bezmyslne i glupie jest tak naprawde dobrze przemyslane i ma swoj cel ;) > że w działaniach konstruktywnych są tak intelektualnie > miałcy, że wykształceni Polacy się w końcu od nich odwrócą. Niby mielibyć > trzonem elektoratu, ale po prostu widzą co w PO siedzi - miernota o poglądach > społecznych Ryśka Grobelnego, czy archaizm nawiązujący do stosunków społecznych > sprzed kilku pokoleń. Zgadzam sie. Ale to juz bylo wiadomo pod koniec kampanii wyborczej i podczas rozmow koalicyjnych. PO po prostu nie mialo zadnego konretnego programu, zadnego konkretnego pomyslu. Przeciez po wyborach wyskoczyli z pomyslem, ze PiS ma im przedstawic swoj program, a oni go "zrecenzuja". Swojego oczywiscie przedstawic i podac pod dyskusje nie potrafili. Brak programu to jedno, charakter i dusza to drugie. PO to tak naprawde postkomunisci. Element ukladu okraglostolowego. To "scieki" po AWS, UD, UW, KLD itp. Maja na sumieniu ugode do ktorej doszlo podczas okraglego stolu "wy nam oddacie wladze, a my wam i UBekom zagwarantujemy nietykalnosc". Sa zwiazani z SLD i PZPR. Maja pieniadze, maja udzialy, maja stanowiska. Ale brakuje im jednego. Prawdziwej wladzy. PiS proponujac zmiane ordynacji wyborczej nie chce nic zagarnac. PiS niewiele na tym zyska. Wiem, wiem - metoda d'Honta preferuje wieksze partie (a bloki mialyby liczone glosy razem). Jednak przy i tak wysokim poparciu PiSowi nie zrobi to az tak wielkiej roznicy. Samoobronie rowniez. Zyskuje LPR, ktora normalnie jest poza rozgrywkami. Ale PiS tez cos zyskuje. Cos innego. Chca pokazac wszystkim, ze w walce o wladze PO nie cofnie sie przed niczym - nawet przed wspolnym startem z SLD. To wlasnie jest (moim zdaniem) glowny cel nowej ordynacji wyborczej. > Co do Grassa - nie podobało mi się jego zatajenie, ani kontekst ujawnienia. Ale > przez to stał się bardziej ludzki, słaby, naturalny. Nie było to straszne > przewinienie (niektórzy Amerykanie też służą w Abu Ghraib, a nie uczestniczyli > w > znęcaniu się na więźniach, gdyż był to proceder pewnych zmian, i nie odpowiadaj > ą > za to gdzie ich przydzielono), Tak, Grass to dosc skomplikowana sprawa. Ja sie dosc mocno zgadzam z publicysta Wall Street Journal. Grass nie mial moralnego prawa krytykowac - albo inaczej: krytyka wymagala innych argumentow, innego podejscia - Amerykanow za Zimna Wojne czy tez inwazje w Iraku. Jesli zas idzie o cale zamieszanie wokol honorowego obywatelstwa Gdanska, to uwazam, ze powinien sie go zrzec. Nie chodzi tu o rachunek grzechow i dobrych uczynkow. Chodzi przede wszystkim o to, ze nie dostalby tego odznaczenia, gdyby znany byl fakt, ze sluzyl w wojskach Hitlera. Jeszcze dodam, ze mnie dosc poruszyla wypowiedz pani Eriki Steinbach. Jesli ktos nie wie, w skrocie przytocze. Chodzilo jej o to, ze tym wyznaniem Grass zwiekszyl popyt na swoja ksiazke, w zwiazku z czym powinien dochod ze sprzedazy ksiazki podarowac Polakom - ofiarom faszyzmu. No, musze sie przyznac ze sie po tej babce nie spodziewalem takiego milego gestu. Odpowiedz Link Zgłoś
margoked Re: Gunter Gra-SS 20.08.06, 22:20 Czuję obrzydzenie do ludzi pokroju Kurskiego- którzy utopią każdego w gnoju- żeby tylko pokazać swoją pychę "czystość moralną" hehehe, kim mieni się taki jak on, że chce zgnoić człowieka formatu Grassa- ile jego książek przeczytał?!?!?! i ci- co tak łatwo wylewają gnojówkę na głowę innych ludzi- co wiedzą o wojnie? Wtedy NIKT nie był panem samego siebie- 17 letni chłopak chcący bronić swego miasta przed nadchodzącym z Rosji frontem- jaki miał wybór- co wiedział o innych dokonaniach SS- teraz jesteśmy mądrzy- ale wtedy SS nie chwaliło się dokonywanymi zbrodniami- jeszcze przez bezmała 20 lat niektórzy na świecie ( patrz USA) nie wierzyli w nie- co mógł powiedzieć nastolatek. A on nie uczestniczył w mordowaniu ludzi- był zwykłym żołnierzem... ciekawa jestem , czy kiedykolwiek Kurski będzie człowiekiem formatu Grassa- i czy kiedykolwiek przyznałby się do swoich błędów. A przy okazji- jak tam z uczestnictwem członków LPR w publikacjach neofaszystowskich pisemek??!!?! podobno to tylko błędy młodości- jak twierdzą ci- co teraz tak wrzeszczą o Grassie- moralność wybiórcza???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydebil! Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO IP: *.lexell.com.pl / *.lexell.com.pl 23.08.06, 21:44 sPiSek jest widoczny. Całe szczęście, że Bóg na wszystko patrzy i szubrawców do Nieba nie zaprosi. a Kur.ski będzie zamykał peleton tych co do Kólewstwa Niebieskiego nie wejdą; za kłamstwo, a przede wszystkim manipulacje ciemnym ludem. Tak sie niegodzi. A i Pan Panie huckenbush do smoły trafisz!Apage!Wolność! Odpowiedz Link Zgłoś
nanabun Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO 19.08.06, 16:23 Ale żenada :) Przejrzałem trochę ten serwis - zbiór bzdur. No ale czego się spodziewać jak to firmuje Michalkiewicz - wydumania najwyższej próby jesli chodzi o nonsens. A przewijające się co kawałek słowa: "Polska", "Ojczyzna" to wspomnę fragmenty pięknego wiersza Kasprowicza: Rzadko na moich wargach - Niech dziś to warga ma wyzna Jawi się krwią przepojony, Najdroższy wyraz: Ojczyzna. Widziałem, jak do Jej kolan - Wstręt dotąd serce me czuje - Z pokłonem się cisną i radą Najpospolitsi szuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pniewiak Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO 19.08.06, 18:37 Może ten wiersz własnie o tobie, nie widziałem abyś choć raz podniusł papierek z ulicy i wrzucił do kosza. Sam rzucasz, a to także patriotyzm. -------------- nic z tego co opisujesz tam nie zauwarzyłem, nieco wiadomości prasowych z całego świata, Polski i strach o zagrabianą Polskę. Może właśnie ta prawda cię boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ycbo Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 21:38 Czego czepiają się Grassa - takie były czasy a On jest Niemcem. Co do Wałęsy to nie jestem zdziwiony, jakakolwiek okazja do popisania się jest dobra. Pamiętam jego wyskoki jak był prezydentem. Obecny papież był w Hitler Jugend i wielu obecnie całuje go po łapach a wielu tylko o tym marzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO IP: 217.116.110.* 19.08.06, 23:39 serwis jest slabiutki, PISany na zamowienie przez katosocjalistow, jak obecny tu forumowy doktorek. Najgorszy sort spolecznej dewiacji. DS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iskry.pl Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO IP: *.icpnet.pl 20.08.06, 01:18 Powiedz mi skąd SB-ku u ciebie taka opinia kiedy od początku istnienia tego serwisu w sieci (15 lipca)tylko raz byłeś na tej stronie i czytałeś tylko ten jeden artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
nanabun Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO 20.08.06, 13:44 Gość portalu: Iskry.pl napisał(a): > Powiedz mi skąd SB-ku u ciebie taka opinia ... Ten sb-ek to pewnie ja :) Jakie to fajne czasy - za komuny trochę oberwałem, a teraz gó..arz mnie od sb-ka wyzywa. A inny mówi że nie widział abym papierek z ziemi podniósł - chość nie miałem przyjemności spotkać :) Żal was, żałośni frustraci - ale w Piśmie powiedziane jest "kochać i przebaczać" więc tak czynię :) A taka opinia, bo przejrzałem ów "znakomity" serwis, a nazwiska jego twórców, to galeria żałości :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iskry.pl Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO IP: *.icpnet.pl 20.08.06, 14:57 Jeżeli ten wpis "hmm" jest twój to żenadę są w necie wypowiedzi z tego komputera a o ten IP mi chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO IP: 217.116.110.* 20.08.06, 23:18 Debilu, to że Ty wszędzie widzisz SBkow to Twoj problem, zrob coś z tym - psychiatra, czy weterynarz, co wolisz. Jak cieniasie PiSowy dowiesz się od kogoś na ulicy co to jest laptop i siec komórkowa, karty GPRS to wtedy sobie durniu zapisuj IP:)) Na razie ani pisać nie potrafisz, ani na internecie się nie wyznajesz. Ale czego wymagać.... DS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO IP: 217.116.110.* 20.08.06, 23:19 Aha, do Twojej informacji - "tych komputerów" z takim ip (EDGE w Orange) - jest cos okolo 23.000:) Powodzenia, detektywie:) DS Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO 20.08.06, 23:24 Ma rację a ty podniecasz się jak najety - w serwisie ma facet wyraźny pełny IP - a taki jest tylko jeden ! Każdy komp ma swój indywidualny numer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO IP: 217.116.110.* 20.08.06, 23:27 Nie, nie ma jednego IP. Wczoraj pisalem z innego kompa;) Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO 20.08.06, 23:28 Pierwsze trzy sektory wyświetlają sie nad twoim wpisem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO IP: 217.116.110.* 20.08.06, 23:29 pouzywaj sobie np www.visualroute.pl, to pomoze Ci zrozumiec technikę nadawania IP w sieciach GSM. Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO 20.08.06, 23:30 a może cie zablokował sprawdź czy możesz wchodzic na iskry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO IP: 217.116.110.* 20.08.06, 23:32 OCZYWISCIE, wiem ze się wyswietlają. Powiem więcej - to ip serwera centertel, jakbyś nie wiedzial. Ostatnia sekcja - tez ją znam, na gazeta.pl się nie wyswietla. Ale tak jak Ci pisalem - tego jest ponad 20.000. To karty EDGE w sieci orange z roku 2004 i 2003 (GPRS). uwierz mi, wiem co piszę:) Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO 20.08.06, 23:33 ale każda karta ma swój odrębny IP Odpowiedz Link Zgłoś
alfalfa Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO 23.08.06, 23:52 conkret napisał: > ale każda karta ma swój odrębny IP Nie, ma MAC a dodatkowo tu facet pisze, że podaje IP serwera a nie końcówek (jednej z 20 tys), pewnie jakiś NAT. Normalnie mitnick;)) A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO IP: 217.116.110.* 20.08.06, 23:34 OK, o to mi chodzilo - zablokuj:) Teraz zaden z abonentow orange nie wejdzie na ten mierny serwis populistów:) A ja, mistrzowie, mogę wejsc - via proxy z usa;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO IP: 217.116.110.* 20.08.06, 23:35 nie, nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO 20.08.06, 23:39 czyli cie nie zablokował, to dobrze więc cie lubi :) Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO 20.08.06, 23:35 '217.116.104.0 - 217.116.111.255' ty masz cały zakres IP kart Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO 20.08.06, 23:36 ja pytałem czy cię nie zablokował? a nie że ja cie zablokuję - ja im tylko grafikę robiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO 20.08.06, 23:37 nie mam dostępu do serwera aby cokolwiek blokować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO IP: 217.116.110.* 20.08.06, 23:40 oki, oki nie wiem czy zablokowal, ale chcialbym. pozniej niech mnie zablokuje z serwera glownego crowley.pl, a jutro jeszcze powalczę z icp, jak wroce do Poznania:) zobaczymy kiedy mu się znudzi blokowanie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO 20.08.06, 23:42 ale co nie możesz wejść na www.iskry.pl ? zobacz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO IP: 217.116.110.* 20.08.06, 23:43 To nie jest pelen zakres IP kart z orange. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO IP: 217.116.110.* 20.08.06, 23:44 mogę. jak nie z tej to z tamtej:) Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO 20.08.06, 23:46 No to dobrze znaczy że nie masz blokady :) Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO 20.08.06, 23:52 '217.116.100.0 - 217.116.103.255' tu masz resztę Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO 20.08.06, 23:44 No może w sieci nie wykazują kart VIP-owskich - tych może byc drugir tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO IP: 217.116.110.* 20.08.06, 23:53 tak, prawie tak - to tak jak zastrzezenie numeru kom. Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO 20.08.06, 23:55 ale u mnie na banie dzisiaj nie byłes, sprawdzałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO IP: *.tokyff01.ap.so-net.ne.jp 20.08.06, 23:57 jesteś pewien? Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO 20.08.06, 23:58 raczej tak ale sprawdazłem ostatnie 2 godziny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO IP: 162.71.232.* 21.08.06, 00:03 Raczej robi różnicę;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO IP: 162.71.232.* 21.08.06, 00:05 Raczej robi różnicę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO IP: 82.137.209.* 21.08.06, 00:08 raczej robi różnicę:) Miłej nocy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO IP: 222.236.34.* 21.08.06, 00:11 Czesc, czesc;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwadransik Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 21:30 Twoja wypowiedź swiadczy o twojej zerowej inteligencji nic tylko nienawiść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydebil! Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO IP: *.lexell.com.pl / *.lexell.com.pl 23.08.06, 21:37 No jakoś mnie nie dziwi, że znalazł sie w tym społeczeństwie gamoń, dla którego sprawa Grassa jednoznacznie łączy sie z PO.Ale czemu się dziwić, wiekszość inteligentów jak dochodzi do władzy daje sie opetać pragnieniu władzy. A żeby to praginie realizować, trzeba schlebiać chamstwu i buractwu. Siłą rzeczy kto z kim przystaje takim sie staje. I tak koło się zamyka. Inteligent chamem, cham oświecony i usprawiedliwiony bo władza taka sama. I opal diabli, że PO nie ma nic do POwiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydebil! Re: Gunter Gra-SS i Biedna PO IP: *.lexell.com.pl / *.lexell.com.pl 23.08.06, 21:39 Panu concretnemu zalecam czytanie "naszego dziennika". Tak co dziennie masa podniecających dla bolszewickiego betonu textów! Wolność! Odpowiedz Link Zgłoś
conkret Naucz się czytać 23.08.06, 23:43 Wrzuciłem te dwa newsy, po pierwsze spodobały mi się. Po drugire to Poznaniacy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Burak Coś nowego :) IP: *.icpnet.pl 25.08.06, 01:38 www.iskry.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=206dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rola fajno IP: *.icpnet.pl 25.08.06, 22:22 znalazłem na iskrach to czego szukałem :) filmy, czytac zbytnio nie lubię, a filmy ok Odpowiedz Link Zgłoś
conkret A ja TOOOO 27.08.06, 16:26 www.iskry.pl/modules.php?name=Web_Links&l_op=visit&lid=3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzik Re: A ja TOOOO IP: *.icpnet.pl 27.08.06, 23:48 Jeżeli ta lista jest autentyczna to mamy część odpowiedzi. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanda Wojna IP: *.icpnet.pl 31.08.06, 00:49 Kolejny felieton Toma -------------------------------------------------------------- 1 września jest datą, która nam Polakom jednoznacznie kojarzy się z Pocztą Gdańską, czy obroną Westerplatte, a powinna ona również wzbudzać refleksje nad polską polityką zagraniczną. Ponieważ to właśnie ta polityka i jej krótkowzroczność doprowadziła do klęski, jaką nasz naród poniósł w wyniku II wojny światowej i jej następstw utraty niepodległości na 50 lat. W historii nie należy gdybać bo z perspektywy czasu wszystko wydaje się łatwe, można tylko interpretować fakty i to z nich wyciągać wnioski. całość: bana.pl/modules.php?name=News&file=read_article&sid=256&mode=thread&order=0&thold=0 Odpowiedz Link Zgłoś
brander Taaak? A może byś się wysiliła, kobieto, i 31.08.06, 04:00 sprecyzowała co miałaś na myśli pisząc "ta" polityka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niki Musimy tak jak oni wredne szwaby IP: *.icpnet.pl 02.09.06, 19:34 zobacz to: ---------- Niemcy: Kolejne prowokacje? www.iskry.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=253 co pewien czas organizować jakieś uroczystości domagac się jak oni i "Pamiętać" !!! Odpowiedz Link Zgłoś