Dodaj do ulubionych

Rusza tramwaj na Rataje!

24.08.06, 00:06
Uff... Byle do przodu :)

h_w
Obserwuj wątek
    • Gość: SPJ Re: Rusza tramwaj na Rataje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 01:33
      Bąkowski krzyż Ci na drogę!!!
    • Gość: kolegiacki Re: Rusza tramwaj na Rataje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 06:20
      został w Poznaniu jeszcze tylko podobnie "mądry" problem - przedłużenia PST na
      północ. Tylko ktoś miasto tu zachowuje się jak Bąkowski.
      • Gość: BeMBeN Re: Rusza tramwaj na Rataje! IP: *.icpnet.pl 24.08.06, 11:01
        na północ to nie jest najpilniejsze, ale na połodnie tak. Przynajmniej do dworca glownego, a jak sie by udalo to i do gorczyna. Taka szybka linia przez cale miasto.
    • ququ777 Re: Rusza tramwaj na Rataje! 24.08.06, 09:52
      :)
      • ququ777 A nie mozna wyslac z POL METRA???? 24.08.06, 10:10
        :)
    • Gość: zibi Rusza tramwaj na Rataje! IP: *.um.poznan.pl 24.08.06, 10:38
      Bąkowski nie piecze swoje kurczaki ale nie w centrum miasta.Robi wiche z
      Poznania
      • Gość: nieznany Re: Rusza tramwaj na Rataje! IP: *.icpnet.pl 24.08.06, 11:36
        Bąkowski nie piecze swoje kurczaki ale nie w centrum miasta.Robi wiche z
        > Poznania
        Nie wiochę tylko WARSZAWE
        • Gość: tsurani Re: Rusza tramwaj na Rataje! IP: 150.254.164.* 24.08.06, 13:02
          a to akurat jest synonim
    • Gość: ddddd Re: Rusza tramwaj na Rataje! IP: *.os1.kn.pl 24.08.06, 11:38
      gorny taras Rataj,III rama komunikacyjna

ja pierdziele kto wam w tej stolicy ziemniaka wymysla te okreslenia...
    • Gość: tsurani Bąkowski IP: 150.254.164.* 24.08.06, 12:53
      ten facet to wrzód na ciele Poznania. Powinno się ustanowić społeczny fundusz
      dla wystrzelenia Bąkowskiego na Księżyć. Tam może sobie stawiać budki z
      kurczakami, nawet co pół metra.
      • posener89 Re: Bąkowski 25.08.06, 00:00
        Gość portalu: tsurani napisał(a):

> ten facet to wrzód na ciele Poznania. Powinno się ustanowić społeczny fundusz
        > dla wystrzelenia Bąkowskiego na Księżyć. Tam może sobie stawiać budki z
        > kurczakami, nawet co pół metra.

Księżyca już nie ma, ukradli go tacy dwaj, zresztą tak samo jak Plutona.
        Wyślijmy go na Merkurego, tam przynajmniej ciągle ciepło to i kurczaki będą
        dobrze przypieczone ;)
      • pijatyka Re: fundusz wystrzelenia Bąkowskiego na Księżyc 20.07.25, 15:26

W ramach polskiego programu kosmicznego ;)

• Gość: qwert Spoleczna akcja bojkotu Bonczaka IP: *.arvinmeritor.com 24.08.06, 16:20
      cos trzeba zrobic z tym czlowiekiem, nie moze byc tak ze jeden czlowiek potrafi
      tak mieszac i utrudniac zycie wielu poznaniakom
    • s.k.i.n Re: Rusza tramwaj na Rataje! 24.08.06, 16:46
      wg mnie lepiej by było by ten tramwaj miał petlęprzy Kinepolis.. przy M!
      powinien skręcić w prawo i potem przez osiedle Franowo koło giełdy warzyno
      ogrodniczej następnie pod ul Krzywoustego i wzdłuż torów koejowych na tytły
      Kinepolis..wg mnie to lepsze rozwiązanie.. a w na tytły browaru dobrze by było
      poprowadzić jakąś linię autobusową (a przedtem jakąś droge wybudowac)
    • Gość: ja- przeciw Rusza tramwaj na Rataje! IP: *.icpnet.pl 24.08.06, 19:04
      A JA PROTESTUJĘ!!!! Czy ludzie muszą być aż tak wygodni aby jechać do M1 jednym
      tramwajem? Co im szkodziło przesiąść się na autobus??? Na osiedlu był w miarę
      spokój a teraz co co 10 min tramwaj?? bo nie uwierzę że wprowadzą jakąś nową
      technologię cicho jeżdżących= zrobią to jak zawsze- jak najtaniej :-( No i co z
      ryneczkiem- świerze owoce i warzywa zamienią mi na przystanek :-( jasne zawsze
      mogę je kupić w M1 ale to tak jak jeść papier.....
      • Gość: jj Re: Rusza tramwaj na Rataje! IP: *.prod-infinitum.com.mx 24.08.06, 20:25
        ^^ stuknij sie i to dobrze w leb
        • Gość: optymista Re: Rusza tramwaj na Rataje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 20:42
          I to bardzo mocno! Wypad na wieś jak chcesz se warzywka świeże jesć! Albo się
          przejedź na Plac Wielkopolski! Masz to samo!
          Poza tym tramwaj co 3-4 minuty jak już!
          • Gość: ???? z Rusa na plac Wlkp? IP: *.icpnet.pl 24.08.06, 21:59
            Co za debilek.
          • Gość: ja-przeciw Re: Rusza tramwaj na Rataje! IP: *.icpnet.pl 24.08.06, 22:16
            po co zaraz tyle agresji to jest po prostu moje zdanie. Poza tym na Placu Wlkp
            warzywa mają ogrom ołowiu i spalin bleeee :-( no więc jeśli już chcą prowadzić
            ten tramwaj to powinni zadbać o ludzi i dać inne miejsce ryneczkowi a oni
            nic ... pole niedaleko jest a oni nic... tak więc jestem przeciw choć wiem że
            nic nie zmienię
          • Gość: ja-przeciw Re: Rusza tramwaj na Rataje! IP: *.icpnet.pl 24.08.06, 22:50
            acha ale żeby było wszystko jasne ja jestem przeciwko tylko jednemu z odcinków -
            temu od Lecha do M1 reszta może sobie być
    • Gość: :/ Potrzebne to jak dziura w moście. IP: *.icpnet.pl 24.08.06, 21:57
      A co do Pana Bąkowskiego to zazdrość ludzi zżera, że ktoś ma coś cennego.
      • posener89 Re: Potrzebne to jak dziura w moście. 25.08.06, 00:01
        A co ona ma cennego? Bo chyba nie kurczaki!
        • Gość: Ratajanka a co z Żegrzem? IP: *.icpnet.pl 25.08.06, 12:26
          Wszystko pięknie. Jestem oczywiście za tym, by ułatwiać komunikację w mieście.

Tylko co będzie z liniami tramwajowymi jadącymi w kierunku Ronda Żegrze i
          Starołęka przez osiedla Orła Białego i Stare Żegrze? To mnie martwi...

Czy MPK zredukuje ilość jadących tam linii tramwajowych z tego powodu, że
          wypuści więcej linii jadących do M1 ?

Już teraz muszę się sporo naczekać, by się wydostać ze swojego przystanku Żegrze
          III...
          • Gość: Poznańczyk20 Re: a co z Żegrzem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 13:13
            Proszę nie być bezczelnym! Sporo się naczekać mając 3 linie? Czyli tramwaj
            średnio co 4 minuty?A co mają powiedzieć ludzie z Miłostowa, Winiar, Winograd?

5 i 17 zostana prawdopodobnie, a 1 na Lecha skreci do M1. Moja hipoteza.
    • briar_rose Re: Rusza tramwaj na Rataje! 25.03.24, 14:21
      Tak z ciekawości, dawno w Poznaniu nie byłam... czy dalej ta jego buda z kurczakami pod "Kupcem Poznańskim" stoi? :D
      • pijatyka Re: czy dalej ta jego buda z kurczakami stoi? 21.01.25, 04:03

Niestety...

• kiks4 Re: czy dalej ta jego buda z kurczakami stoi? 21.01.25, 10:43
          Na północy miasto kończy się w Radojewie ale rajcy chyba o tym zapomnieli. Bo z roku na rok przybywa mieszkańców Poznania przejeżdżających przez Radojewo do swoich pięknych deweloperskich willi pod miastem. A droga przez Radojewo wąska i kręta, aż prosi się o objazd wioski póki pola nie zostaną gęsto zabudowane.
          • pijatyka Re: rajcy chyba o tym zapomnieli 05.07.25, 17:47

Chwilowo czy raczej definitywnie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka