Dodaj do ulubionych

Koniec Kinepolis Poznań :(

27.08.06, 23:51
Rozpoczęło się tak pięknie w 2001 roku największy Megapleks w Europie... Dziś
po pięciu latach kończy się ze smutkiem.... kończy się przejęciem przez
Cienma City.... :(:(:(

Nie wyobrażam sobie Kinepolis pod szyldem Cinema City :(
Obserwuj wątek
    • Gość: optymista Re: Koniec Kinepolis Poznań :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 00:14
      A skąd to wiesz?
      • Gość: SvenM Re: Koniec Kinepolis Poznań :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 00:17
        wiem..... pracuje w kinie....
        • Gość: optymista Re: Koniec Kinepolis Poznań :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 00:42
          A kiedy nastąpi ta tragedia? Mam nadzieje ze pracy nie stracisz...
    • Gość: tsurani co za różnica? IP: *.icpnet.pl 28.08.06, 07:02
      i jedno i drugie to zachodzni kapitał... i popcornowa (cool)tura oglądania
      gó..anych filmów. Wildy, Bałtyku i Gwiazdy już nic nie wskrzesi....
      • t.o.m.e.k Re: co za problem? 28.08.06, 11:04
        Jeżeli to prawda to przecież budy nie zburzą tylko zmieni się właściciel -
        normalna rynkowa procedura. Jakoś nikt nie lamentował kiedy hipermarket Jumbo
        zastąpiła Hypernova (potem jednak było czego żałować ;-), a po nastepnych paru
        latach Carrefour (dalej pewnie przyjdzie kolej na Tesco). Nadzieja jedynie
        taka, że może zejdą trochę z cenami...
        • Gość: Dawid Wielki Problem :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 11:16
          Kinepolis niby było droższe, ale tam jest wyższy standard. Aczkolwiek Cinema
          City traktuje bardzo marnie swoich klientó, kino w Plazie jest ciasne, nie mają
          programu lojalnościowego, zniżek na bilety dla studentów! W multikinie bilet
          jest za 11 PLN, a w Kinepolis za 13 PLN. Oczywiście najgorsze CC najdroższe -
          14 PLN!
          • Gość: emen Re: Wielki Problem :( - CENY!!! IP: 80.50.36.* 29.08.06, 08:36
            Witam
            Ciekawe tylko czy ktoremukolwiek z multiplexów opłaca się robić seans dla 3 osób!!! a na takim byłem
            2 tygodnie temu - film dla dzieci. Lączny dochód z biletów wyniósł może ze 30 złotych. Przecież
            gdzyby bilet dla dziecka kosztował po jakims czasie od premiery np. 5 zł to znalazłoby sie znacznie
            wiecej oglądających.
            W każdym bądź razie kiedy mam iśc do kina z rodziną to się musze pogodzić z wydatkiem rzędu
            50-60 na bilety + obowiązkowy dla młodego zestaw popcornowo-colowy - razem jakies 70-80 złotych
            czyli sporo. Z tego tez powodu w kinie bywam sporadycznie.

Ktoś w Kinepolis wpadł na pomysł zrobienia seansów rodzinnych gdzie bilety były wyraźnie tańsze i
            efektem była duuużo większa frekfencja.
            Najwyraźniej dla osób ustalających ceny biletów ta zależność jest niezrozumiała.
            Pozdrawiam
            emen
        • posener89 Re: co za problem? 01.09.06, 21:08
          t.o.m.e.k napisał:

> Jeżeli to prawda to przecież budy nie zburzą tylko zmieni się właściciel -
          > normalna rynkowa procedura. Jakoś nikt nie lamentował kiedy hipermarket Jumbo
          > zastąpiła Hypernova (potem jednak było czego żałować ;-), a po nastepnych paru
          > latach Carrefour (dalej pewnie przyjdzie kolej na Tesco). Nadzieja jedynie
          > taka, że może zejdą trochę z cenami...

Należy dodać że przed Jumbo był tam Tomi Market ;)
      • mietowe_loczki Re: co za różnica? 28.08.06, 11:28
        Wilda padła?!?
        • Gość: optymista Wildy nie ma. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 12:02
          Już dawno... Potem krótka reaktywacja, ale znów budynek na sprzedaż. Tam nikt
          nie chodził - w sumie po co... Drożej było.
    • Gość: psyt Re: Koniec Kinepolis Poznań :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 12:17
      Kinepolis to dobra lokalizacja kina dla okolicznych osiedli. Dla osob z innych
      czesci miasta, to juz nie wyjscie a wyprawa do kina
      • marghot Re: Koniec Kinepolis Poznań 28.08.06, 12:32
        Ja byłabym najszczęśliwsza, gdyby kino przejęła firma o nieco innym pokroju
        tzn. niepopcornowa.
        Chciałabym też, aby kino ambitniejsze nie schodziło tak szybko z afisza...
        ahhh
        • Gość: kurna Re: Koniec Kinepolis Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 14:03
          ja tam im od początku nie wróżyłam za dobrze. Po pierwsze brak kupienia sobie
          miejsca - dla mnie to ogromny minus, po drugie - a moze to powinno być po
          pierwsze lokalizacja - tragedia, tylko dla tych co w pobliży mieszkają, lub są
          zmotoryzowani. No i ceny - wyższe niż w innych kinach.
          Ja tam mam blisko do multikina i do tego zniżkę :)
          a ambitne kino otwiera multkino w browarze - więc będzie też blisko :) dla mnie
          rzecz jasna
          • Gość: Poznaniak Re: Koniec Kinepolis Poznań IP: *.serv-net.pl 29.08.06, 00:35
            Kinepolis jest zyskowne.
            Odwiedza je ok. 1,5 miliona widzów rocznie.

Poznańskie kino jest jedynym w Polsce obiektem Kinepolis Group, która jest dużą,
            zyskowną formą. Jednak w tej chwili powinni się zdecydować, czy stawiają kolejne
            kina w Polsce, czy wycofują się z tego rynku. Jedno - nawet największe nigdy nie
            zapewni ogromnych przypływów gotówki.
      • Gość: Fred Flinstone Re: Koniec Kinepolis Poznań :( IP: *.icpnet.pl 29.08.06, 16:23
        Fakt - prawdziwe "kino dla zmotoryzowanych" ;-)
    • v.i.k.k.a Re: Koniec Kinepolis Poznań :( 28.08.06, 14:04
      a co za roznica?
      • Gość: guerra Re: Koniec Kinepolis Poznań :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 14:10
        Gdzie ta tragedia z tą lokalizacją???

Wystarczy spojrzeć na tablice rejestracyjne na parkingu. Cała Wielkopolska się
        zjeżdża.
        A Wy marudzicie, że z Piątkowa daleko:)

• marghot Lokalizacja jak dla mnie jest wręcz wymarzona 28.08.06, 14:14
      mieszkam w Kamionkach, tak więc do Kinepolis mam najbliżej. Do tego plus w
      postaci parkingu - kina Wilda czy Muza stały tu niejako na gorszje pozycji.
      jednak repertuar byl o niebo lepszy...
      Pocieszeniem jest coraz większa dostępnośc dobrego kina na dvd
      • Gość: kurna Re: Lokalizacja jak dla mnie jest wręcz wymarzona IP: *.icpnet.pl 28.08.06, 23:43
        no właśnie - ceny filmów na DVD spadają i pojawiają się coraz szybciej tak więc
        jest to jakieś zagrożenie dla kin. DVD juz nie jest luksusem tak jak wyjście do
        kina :P dwie osoby muszą mieć minimum 50 zł na jedno wyjście - tak więc - drogo !
        • marghot Re: Lokalizacja jak dla mnie jest wręcz wymarzona 29.08.06, 08:07
          To fakt. Tym bardziej, że w wypożyczalniach są promocje np. 3 filmy (nowe) na 4
          dni to koszt 22zł...
          Lecz nawet najlepsze dvd nie zapewni kinowej atmosfery ;)
    • Gość: svenm Droga redakcjo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 00:07
      Droga redakcjo... Ja pracuję w kinie ale innym... co nie zmienia faktu, że
      Cinema City to dla mnie coś takiego jak biedronka...
    • Gość: andy kinepolis a inne multipleksy IP: *.pozman.pl / *.nat.pozman.pl 29.08.06, 00:30
      od otwarcia kinepolis jezdze tam regularnie 2x w miesiacu, bywam tez od czasu
      do czasu w innych kinach poznanskich. nikt mi nie wmowi ze jest lepsze kino w
      Poznaniu. jezdze tam za kazdym razem prawie 15 km w jedna strone. dlaczego?
      -najlepszy dzwiek
      -najwygodniejsze fotele
      -podwojne podlokietniki
      -sala 6 i 12 - fantastyczne hangary
      -vouchery 11 za 180zl
      -najlepsze nachosy
      -najlepszy sos serowy do nachosow
      -nienumerowane miejsca
      -karta studencka Kinepolis
      -duzy parking
      na razie wiecej nie pamietam.
      minusow jest na pewno wiele i na pewno nie jest to kino tanie, ale jesli CC
      wprowadzi swoje standardy to ja tam sie przestaje pokazywac. nadal wierze ze to
      tylko pogloski...
      • Gość: .... standardy cc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 00:34
        Standardy w Cienma City

Nieuprzejma obsluga
        Drogi bar - małe porcje
        Numerowane miejsca
        Brzydkie bilety

Aha no i pewnie nie bedzie juz seansów o stałych porach
    • Gość: jeżozwierz Re: Koniec Kinepolis Poznań :( IP: *.icpnet.pl 29.08.06, 01:17
      Byłem w wielu kinach w Polsce, i mogę powiedzieć jedno: nie ma tak dobrego kina
      jak Kinepolis !!!!
      Wygrywa przede wszystkim dźwiękiem, podwójnymi podłokietnikami i salami 6 i 12.
      Nie ma drugiego takiego kina w Polsce !!!!
      A jak znam warszawiaczków, to wywiozą nam najlepszy sprzęt i przywiozą swoje
      g.ó.w.n.o z warszawki.
      Oby nie Cinema city, bo ta żenująca firma "żydzi" na wszystkim. Pewnie dlatego,
      że właścicielem jest ... .
      Myśli, że dla polaczków wystarczy ćwierć metra kwadratowego, subwoofer ze
      sklejki i popcorn podany przez "radosną" obsługę. Nie ma się co dziwić, że jest
      "radosna", jak zarabia z te 800 zł.
      • Gość: Poznańczyk20 Re: Koniec Kinepolis Poznań :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 01:36
        Zostanie tylko multikino... i planowany multipleks na Łacinie! Oby to nie było
        g***a typu CC...A może CCC, a może nawet Biedronka.
      • Gość: master Re: Koniec Kinepolis Poznań :( IP: 212.38.200.* 29.08.06, 13:20
        skąd wiesz ile zarabia obsługa kinepolis?
    • mantis77 A ja wolę kinepolis choć do plazy mam 10 minut 29.08.06, 02:34
      Do plazy mam jeden przystanek pestką ale wolę się telepać przez całe miasto. A
      dlaczego. Bo dla niepełnosprawnych kinepolis chociaż jako jedyne kino coś
      pomyślało. Opiekun wchodzi za darmo a ja mam bilet za 15 (na dwóch wypada 7,50
      więc ujdzie) szkoda że tylko na niektóre filmy (zależy od dystrybutora) Sala 6
      i 12 są tak zrobione że jak wjeżdżam wózkiem to jestem w jej połowie a nie
      przed ekranem jak sobie postanowiła większość kin że tam jest miejsce dla
      niepełnosprawnych (i niech mi ktoś powie że to nie dyskryminacja) i jedynie tam
      mogę oglądać film z sensownej odległości (szkoda że tylko w salach 6 i 12) w CC
      byłem raz i dziękuję nawet stopnie mają tak wąskie że ciężko wózek na chwilkę
      wciągnąć gdzieś wyżej żebym się przesiadł na fotel więc musi mnie ktoś wnosić.
      Chyba kupię sobie DVD.
      • Gość: prawda Re: A ja wolę kinepolis choć do plazy mam 10 minu IP: *.icpnet.pl 29.08.06, 06:35
        nie ukrywajmy kto jest wlascicielem cc - ludzie wyznania ... (juz sie sam
        ocenzuruje)
        • marghot obawiam się, że wyznanie wlaścieli nie ma tu nic 29.08.06, 08:11
          do rzeczy, ot co...
          a ci co niedzielę do kościoła biegający, to niby coś lepszego??? (nie wszyscy
          of kors)
    • Gość: Tramwajarz Re: Koniec Kinepolis Poznań :( IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.06, 12:27
      Dla mnie to kino mogłoby nie istnieć,bo dojazd do niego jest fatalny.Może
      Cinema City zasponsoruje lepszy dojazd komunikacją miejską?
    • Gość: Ula Re: Koniec Kinepolis Poznań :( IP: 212.160.172.* 01.09.06, 09:17
      Fatalny dojazd. Nawet pieszo trudno tam dojść. Tłumy to waliły na walentynki.
      • renepoznan Re: Koniec Kinepolis Poznań :( 01.09.06, 09:48
        Dla mnie może upaść. Jak idę do kina to nie planuję z kilkudniowym (:))
        wyprzedzeniem. A na te peryferia to tak trzeba było robic. Dojazd fatalny i to
        chyba ich rozłozyło.
    • Gość: Karolcia Re: Koniec Kinepolis Poznań :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 10:03
      To jest najlepsze kino w POZNANIU!!!!!!!!! Wszystko najlepsze na światowym
      poziomie!! CC i Mutlikino to jedno wielkie g..... Mam nadzieje że nowy
      właściciel nie zmieni niczego...hmm...no może jedynie obniżyć ceny :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka