Dodaj do ulubionych

Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wyst...

15.09.06, 20:59
Najgorsze jest to, że tzw. postępowo-liberalny elektorat podzieli się teraz
między Pasło-Wiśniewską, a Grobelnego. Natomiast elektorat Kaczyńskich
zdecydowanie postawi krzyżyk na kandydata PiS i ten w ostatecznej rozgrywce
wygra. Jedyna nadzieja, w drugiej turze, do której musi przejść któryś z
kandydatów PO/post-PO. Wówczas jest pewna szansa, że nie wygra tu kandydat
PiS. Mam nadzieję, że liberalna-centroprawica zdaje sobie z tego sprawę. Warto
o tym pamiętać, bo PiS na pewno będzie brał pod uwagę taką możliwość.

h_w
Obserwuj wątek
    • Gość: Cegielski Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wyst.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 01:27
      Po pierwsze, wcale nie elektorat postępowo-liberalny, tylko po prostu
      zdroworozsądkowy – ten sam co zapewnił zwycięstwo Tuska w Poznaniu nad
      Kaczyńskim 66:33. Pro-poznański a nie pro-warszawski, pro-obywatelski a nie pro-
      biurokratyczny. My, czyli „łże-elity” i „wykształciuchy” z Wielkopolski, a nie
      galicyjsko-kongresówkowy „prawda-plebs”.

Po drugie, głosy tego elektoratu mogą faktycznie się niestety rozdzielić. Ci
      mniej śledzący lokalną politykę, mniej obeznani z porównaniami dynamiki rozwoju
      największych polskich miast mogą zagłosować na Grobelnego. To straszne, bo ci
      ludzie chcą dla miasta dobrze, ale mogą się nabrać na gadkę-szmatkę i aparycję
      Ryszarda. Do tego na Rysia zagłosują pewnie „mohery” („to ten ładny pan z
      telewizji”) i pseudokibice Lecha (od razu dodam, mojego ukochanego Kolejorza).

No, ale od czego wyzwania dla nas Poznaniaków. Jak się zmobilizujemy, to
      zarówno obalimy skompromitowany układ Grobelnego (uwaga, zdanie „Panieee, on mi
      tam nic nie zrobił…” to nasz wróg), jak i nie dopuścimy do władzy w Poznaniu
      zdrajców z anty-wielkopolskiego PiSu (Jak tam wasze pseudozabiegi o S-5, Jacku,
      Tomku i Janie Filipie?)
      • lmblmb Można skompromitować kandydata PiSu. 16.09.06, 09:10
        Gość portalu: Cegielski napisał(a):

> Po pierwsze, wcale nie elektorat postępowo-liberalny, tylko po prostu
        > zdroworozsądkowy – ten sam co zapewnił zwycięstwo Tuska w Poznaniu nad
        > Kaczyńskim 66:33. Pro-poznański a nie pro-warszawski, pro-obywatelski a nie pro
        > -
        > biurokratyczny. My, czyli „łże-elity” i „wykształciuchy”
        > ; z Wielkopolski, a nie
        > galicyjsko-kongresówkowy „prawda-plebs”.
        >
        > Po drugie, głosy tego elektoratu mogą faktycznie się niestety rozdzielić.

Maria Pasło jest nikomu nieznanym kandydatem. To, że ludzie będą głosować na
        Grobelnego jest oczywiste. Nie wiadomo ile PO zamierza przeznaczyć na kampanię i
        jak taka kampania będzie wyglądać, bo jeśli ograniczą się do promowania
        wizerunku, to słabo.

Można jeszcze spróbować kompromitować kandydata PiSu. Nie powinno to być takie
        trudne. Można również zastosować FUD względem kandydata: "Jak wygra kandydat
        PiSu, to stanie się to i to".
        • Gość: Anka Re: Można skompromitować kandydata PiSu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 11:01
          Poznań potrzebuje inwestycji, nowych miejsc pracy, znajomości finansowania i
          końca korupcji. Dlatego zagłosuję na Marię Pasło-Wiśniewwską. Jeśli w USA
          sprawdza się Condoliza, a Niemczech A. Merkel, w Angli pani Tatcher to w
          POznaniu najlepsza jest też kobieta Pasło-Wiśniewska. Zazdroszczą nam jej inne
          miasta
          • Gość: zwyczajny Re: Można skompromitować kandydata PiSu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 13:25
            Brawo,świetny argument..:)) Naprawdę dobre- na Zachodzie rządzi kilka kobiet,
            więc i Pasło jest geniuszem..;) Koleżanko z PO nie ośmieszja swojej
            kandydatki..:) Pani Pasło jest "oderwana" od rzeczywistości, nie będzie dobrym
            prezydentem bo nie każdy geniusz finansowy będzie umiał sprawnie zarządzać
            miastem i tyle..miasto to nie kombinat..;) Oczywiście, pani Maria nie jest taka
            zła,ale niestety - bez przesady..moim zdaniem jeśli chce zaistnieć w polityce to
            zapraszam po kolei - Rada Miasta, a później..bo na dobrą sprawę po wyborach
            także będzie robić spotkania dla wszystkich grup społecznych..?;) Rozumiem,że to
            tzw. cicha kampania, która jest ale nie bardzo wiadomo jaka..;) A taksówkarze
            chyba nie mają jeszcze jakiś dodatkowych żądań,żeby Pani kandydat musiała z Nimi
            szczególnie dyskutować..;)
            Pozdrawiam
        • Gość: Lech Re: Można skompromitować kandydata PiSu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 11:03
          Będą głosować Ci na dyrektorskich i kierowniczych stołkach z firm należących do
          miasta i ci co mają interes. Jest dużo POznaniaków, którzy myślą. Nie chcą
          prezydenenta mającego sprawy w sądzie. Wszak zawsze mówiliśmy "porządek musi
          być" Grobelny, drogi panie, jest znany aż za bardzo, niekoniecznie z dobrych
          stron
        • Gość: Motorniczy Re: Można skompromitować kandydata PiSu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 11:06
          PZPR też nie lubiło wykształciuchów, a Hitler chciał najpierw zniszczyć
          inteligencję. U nas już wykształceni i mądrzy są wszyscy bo księgi "dotarły pod
          strzechy" więc wszyscy czują się obrażeni tym określeniem
      • Gość: tozd Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.echostar.pl 16.09.06, 10:51
        Zdrajcami są działacze Platformy z kaczorem Donaldem na czele.
        • Gość: szaman Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 12:08
          Jasne, to PO wykreśla drogi ekspresowe w Wielkopolsce i odebrało 260 mln euro
          na nasz Regionalny Program Operacyjny.
          • Gość: Jan Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:27
            Nasz obecny prezydent Grobelny nie należy do PO
          • Gość: Zuza Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:42
            Maria Wiśniewska to fachowiec, finansista, Poznań bedzie wielki. Głosuję na
            Wiśniewska
            • isiah.thomas głosuję na Pasło-Wiśniewską! (nt) 21.09.06, 18:34
            • Gość: gogo Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.06, 19:42
              Pajacu z neoplus.pl pod iloma następnymi nickami będziesz wychwalał tu swoją
              kandydatkę Pasło-Wiśniewską i się klonował? Myślisz, że podbijanie tego wątku i
              twoje oszustwo jej się przysłuży? Wręcz przeciwnie.
              • Gość: Pajac Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 19:42
                Nie przezywałbym ludzi. Mam zalogowanych kilka osób, a korzysta jeszcze więcej.
                Nie każdego stać na komputer
            • Gość: D.M. Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 19:18
              A przy tym rozmawia ze zwykłymi ludzmi. Mam jej zaproszenie dla taksówkarzy.
              • Gość: Michał Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 19:20
                Jest wielka. Każdy człowiek jest dla niej ważny, a nie tylko ten co jest
                dyrektorem. Głosuję na Wiśniewską, bo faktycznie jest dla problemów wszystkich
                poznaniaków otwarta
        • Gość: Alina Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 11:09
          Nie jest to wypowiedz wysokich lotów, mówiąc dekikatnie. Kaczyński, kolesiu, i
          Donald Tusk to dwie różne osoby, gdybyś nie wiedział. Wolę Tuska i głosuję na
          mądrą kobietę, jedną z 25 gwiazd biznesu Europy (Tygodnik Biznes Week) Marię
          Pasło-Wiśniewską
      • Gość: Wiktoria Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 23:40
        Cóż,z takiego zbioru kandydatów tylko Maria Pasło-Wiśniewska zasługuje na moją
        uwagę. Mam dość rządów R.Grobelnego, jego cienia Frankiewicza i układów w
        oświacie (to moja branża) zamiast kompetencji (konkursy na dyrektorów szkół -
        parodie, zarządzanie oświatą - pożal się Boże, wizja oświaty? - ile naopowiada
        chcący przypodobać się wyborcom radny (nie szkodzi, że często bez sensu).
        Natomiast kandydat PiS-u p. Tomczak - to po prostu kpina z ludzi. A poza tym,
        nie tak dawno osobiście doświadczyłam "prawa" i "sprawiedliwości" ze strony
        naszych reprezentantów tej właśnie opcji politycznej.
    • shedows1969 Re: A to polska właśnie 16.09.06, 08:11
      Jak czytam te posty to sie zastanawiam kto pisze takie bzdury. Ja głosuje na
      Muminki ewentualnie na Ryszarda za kwitnące MPK. Jeszcze głosowałbym na
      Frankiewicza za poczucie humoru oraz na Lisiewicza za jeleni
      • Gość: Lech Re: A to polska właśnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 11:13
        Może w MPK są tacy co kwitną przy Grobelnym. Mają układy.I wysokie pensje,
        kilometrówki itp.... Ja pasażaer i mój brat cioteczny kierowca nie kwitniemy.
        Jest nam żle. Głosujemy na Marię Pasło-Wiśniewską
    • Gość: borat Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wyst.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 08:12
      Większość członków PO popiera Grobelnego. Żaden Tusk tego nie zmieni. Ludzie w
      PO maja dość przysyłanych przez Warszawę kandydatów, a p. Pasło takim
      kandydatem jest.
      • Gość: posnania Grobelny jest skompromitowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 08:36
        G. nic nie potrafi dobrze zrobić. Jest tylko dobrze 'poukładany'
      • Gość: Pit Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 10:12
        Ludzie z PO mają dość matactwa wąsiatego pana.
        p. Pasło nie jest kandydatem wydelegowanym przez Tuska, lecz Dzikowskiego.
        • zakolski Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy 16.09.06, 10:29
          A kim nasza Marysia tak naprawdę chce być? Była dobrym prezesem banku i jej się
          bankowość znudziła (choć\ma dzięki niej 4 mln oszczędności). Potem zamarzyło
          się jej zostać posłem - i została. W żaden sposób nie broniąc Wielkopolski ani
          Poznania, częściej milcząc niż zabierając głos, mówiąc po ludzku - olewajać
          swoją robotę. Teraz ma nową zabawkę, chce być prezydentem. A jak się jej po
          kilku miesiącach znudzi? To gdzie sobie zechce pójść? Na szefa Ceglorza? Jakie
          jest następne marzenie Marysi, kim zechce zostać za rok/??
          • Gość: Yarmo Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.icpnet.pl 16.09.06, 10:41
            Jeśli jej się znudzi i zostawi Poznań w tak dobrym stanie jak zostawiła bank, to
            nie mam nic przeciwko :D
            • Gość: SPJ Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 12:01
              Jeśli Grobelny i ekipa znowu wygrają wybory to będzie tragedia dla Poznania.Już
              teraz nasze tempo rozwoju względem innych miast spadło choć jeszcze 2-3 lata
              temu wyprzedzaliśmy reszte(nie licząc Warszawy) dość znaczie w większości
              rankingów.Grobelny jako prezydent bez pomysłów i reszta niekompetentnych
              urzędasów gwarantują Poznaniowi zastój i coraz gorszą pozycję względem reszty
              polskich miast.
          • Gość: Dominika Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 11:21
            Ale musisz bać się, że stracisz jak Maria, wybitna finansistka zostanie
            prezydentem. Dwa razy była na liście najbardziej wpływowych kobiet Europy i na
            liście 25 gwiazd biznesu Europy. A o Grobelnym Europa coś wie? Ma takie
            znajomości jak Wiśniewska żeby ściągnąc inwestorów? Miał 8 lat, a ja za jego
            kadencji rok szukałam pracy
      • Gość: Poznaniak Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 11:17
        Jesteś manipulantem i myślisz, że POznaniacy Ci uwierzą. Pani Pasło-Wiśniewska
        urodziła się w Wielkopolsce, w Szamotułack, kończyła podstawową szkołe na
        Junikowie (54), pózniej LO nr 8, a następnie Akademię Ekonomiczną w POznaniu.
        Ma sukcesy w Europie i zrobi dużo dla Poznania, bo wiem, że uczciwi poznaniacy
        ją wybiorą. Poznaniacy słyną z uczciwości. Ci zwykli
      • Gość: Ktoś Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 11:28
        borat, dlaczego zmyślasz? Maria jest Poznanianką. Urodzoną w Wielkopolsce i
        wychowaną w Poznaniu. Tu kończyła wszystkie szkoły. A co powiesz o panu
        Marcinkiewiczu z Gorzowa w Warszawie. Widać Wiśniewska jest tak dobra, że
        musicie wymyślać negatywy. Za jej kadencji Poznań bedzie bogaty, nie będziemy
        ubogimi krewnymi Wrocłwia. Bo ma wiedzę. Nie jest fircykiem, ale mądrą kobietą
        z układami w Europie
      • Gość: Jan Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 19:49
        NIEPRAWDA. Grobelnego popierają tylko Ci co mają w tym interes. Nie wierzę, że
        w PO jest taki hipokryta co na dwóch ramionach płaszcz nosi. Jesli jest i
        chodzi w parze i z Marią Wiśniewską i p. Grobelnym, to nie głosujcie na niego.
        Bo to człowiek bez kręgosłupa. A taki radny POznaniowi po co?
      • Gość: Krystyna Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:26
        Układziki mówię wam bye, bye i witam nowe, inwestycje i bogaty Poznań. Czyli
        wybieram Marię Pasło-Wiśniewską. Kandydatkę Platformy
    • Gość: siara Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 12:18
      Myślę, że za rządów pani Pasło-Wiśniewskiej nie będzie bedących firmowym
      znakiem Grobelnego kompromitujących wielomiesięcznych wymian korespondencji
      pomiędzy skonfliktowanymi ze sobą jednostkami miejskimi (np. MPU i Wydz.
      Urbanistyki i Architektury, Geopoz i ZDM), które potrafią spieprzyć najbardziej
      priorytetowe dla miasta sprawy.
      Pani Maria po prostu wezwie do siebie kierowników wydziałów, ostro ich
      opie.. i rozwiąże problem. Gdyby ktoś zarządzał bankiem tak jak Grobelny
      Urzędem Miasta, to każdy przelew szedłby od sześciu do dwunastu miesięcy, a po
      drodze pieniądze mogłyby się kilka razy zgubić...
    • Gość: Sonik Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wyst.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 14:43
      Liderami list wyborczych PO do poznańskiej Rady Miasta będą: Grzegorz Ganowicz,
      Hubert Świątkowski, Ryszard Śliwa, Jakub Jędrzejewski, Michał Tomczak, Wojciech
      Kręglewski i Krzysztof Skrzypiński.

Z tego co mi wiadomo, to kandydować mogą mieszkańcy Poznania, a Pan Świątkowski
      od dawna mieszka w Przeźmierowie, jak kandydował do Sejmu to w każdym razie było
      zam. Przeźmierowo.
      To jak to w końcu jest?

• vipunia nie może być radnego spoza miasta 20.09.06, 07:33
        [...]
        >
        >
        > Z tego co mi wiadomo, to kandydować mogą mieszkańcy Poznania, a Pan Świątkowski
        > od dawna mieszka w Przeźmierowie, jak kandydował do Sejmu to w każdym razie był
        > o
        > zam. Przeźmierowo.
        > To jak to w końcu jest?

Teoretycznie jest tak jak mówisz...
    • Gość: Neutralny Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wyst.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 17:44
      Marysiu jestes Wielka! Musisz wygrac!
      • Gość: TYLKO PO Re: tylko Platforma gwarantuje spokój dla każdego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 18:20
        Jak Platforma zwycięży to będziemy mieć spokój, i nikt nie będzie wszczynał
        histerycznych dochodzeń i kontroli naszych dochodów jakie by one nie były. Każdy
        będzie mieszał swoje byle sobie wzajemnie nie przeszkadzać. Donald Tusk to mądry
        facet i powiedział , że nie bedzie oglądania się do tyłu tylko naprzód RAZEM,
        bez komisji i śledztw " a skąd to masz ? " Skąd mam to mam ! Jak zazdrościsz to
        też swoje mieszaj i umieszaj. Tylko Platforma gwarantuje nam codzienny spokój.
        Wszystkie mafie i kliki RAZEM.
        • Gość: bono Re: tylko Platforma gwarantuje spokój dla każdego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 20:21
          Wszystkie mafie i kliki RAZEM.Tylko PO, spadkobierczyni Kongresu Lewych Dochodów
          • Gość: Poznaniak Re: tylko Platforma gwarantuje spokój dla każdego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 19:17
            Na razie to PIS dał popis. Zezwali się z Lepperem
        • Gość: xaliemorph Re: tylko Platforma gwarantuje spokój dla każdego IP: *.icpnet.pl 22.09.06, 00:56
          Wybacz ale odpowiadasz niczym idiota. Doskonale wiesz jaką stosujesz retorykę.
          Owszem, nie można puścić płazem wszystkiego jak poszło wcześniej, ale do cholery
          jasnej rządzenie nie polega na ciągłym rozliczaniu się z przeszłością!!! Czy tak
          robią w krajach gdzie dochód PKB na osobę znacznie przekracza nasz?! Nie, bo tam
          wiedzą że zadaniem rządzących jest tworzenie możliwości do rozwoju kraju, i
          kreślenia scenariusza dzięki któremu odpowiednie firmy i korporacje wypracowują
          część zysku dla państwa. Niestety u nas nie myśli się przyszłościową, tylko
          teraźniejszością, a według twojego przykładu powinniśmy myśleć ciągle wstecz.
      • Gość: olej Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 29.09.06, 23:04
        Kurde mol, już nie mogę patrzeć na to, jak koleś jedzie z jednego nicka. Taka
        ta cała Platoforma uczciwa. Boże drogi, "Marysia musisz wygrać". Musisz się
        wysra.. za przeproszeniem.

Nieuczciwe platfusy. A fe.
    • Gość: koskurek Panie Bojarski to nie tak IP: *.icpnet.pl 16.09.06, 19:36
      Podczas konwencji siedzial Pan prawie obok mnie i jedyna reakcja ktora bylo
      slychac to porownianie koziolkow do braci lub blizniakow. ale nazwiska nie
      padaly. Prosze to sprostowac.
      • Gość: Ania Re: Panie Bojarski to nie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 11:24
        Czy ta gazeta należy do PISu? To On tak musiał
    • Gość: z Wielkopolski Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wyst.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 00:23
      Cieniutka jest ta Marysia, oj cieniutka.No i to niezbyt elegancko brzmiące
      pierwsze nazwisko. To wszystko ma wpływ proszę kandydatki. Poza tym - żadna
      charyzma, brak zdecydowanej postawy, no, po prostu, zaproponowali , a ona
      uwierzyła w swoją gwiazdę. Łatwo jest uwierzyć.Mówcie i piszcie co chcecie o
      Grobelnym, ale jemu jeszcze poznaniacy będa pomniki stawiać. Nie jestem
      zwolennikiem jego przekonan politycznych, ale uważam go za menedżera i dlatego,
      że jest silnym kandydatem robi sie wokół niego czarny PR. Tylko silni kandydaci
      sa narażeni na pomówienia, plotki, doniesienia, dochodzenia itp.
      • Gość: recenzent Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 01:36
        > Mówcie i piszcie co chcecie o
        > Grobelnym, ale jemu jeszcze poznaniacy będa pomniki stawiać

Kolego wielbicielu Grobelnego, odpowiedz najpierw na kilka prostych pytań, a
        potem będziemy kontynuować dyskusję o Grobelnym, wybitnym prezydencie:

1. Ile nowych tras komunikacyjnych wybudował Grobelny w czasie 8 lat swoich
        rządów? [w km]
        2. Ile nowych tras tramwajowych wybudował Grobelny w czasie 8 lat swoich
        rządów? [w km]
        3. W którym roku Grobelny zakończył modernizację Polskiej, która to inwestycja
        została wpisana do budżetu na rok 1999 z planowanym zakończeniem po 2 latach?
        4. Ile miesięcy trwała korespondencja między Zarządem Dróg Miejskich a Geopozem
        w sprawie modernizacji Głogowskiej?
        5. Ile uchwalono miejscowych planów zagospodarowania przestrzennego dla
        najatrakcyjniejszych pod względem działalności gospodarczej terenów w Poznaniu,
        tj. okolic węzła Komorniki i Krzesiny?
        6. Ile uchwalono planów miejscowych dla doliny Warty w najbardziej atrakcyjnym
        odcinku staromiejskim między mostem Chrobrego a mostem Królowej Jadwigi?

To nie są trudne pytania, na każde z nich można odpowiedzieć wpisując jakąś
        liczbę. Dopiero po odpowiedzi na wszystkie powyższe pytania można przystąpić do
        dalszej dyskusji o Grobelnym.

Kolegu, wielbicielu Ryszarda, o ksywie "z Wielkopolski", czekamy na
        odpowiedzi...
        • Gość: shedows Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 09:32
          A ja mam w nosie wszystkich razem nie znam sie na zarządzaniu miastem ale bywam
          np w Szczecinie i widzę że Poznań jest lepszy i słyszę jak Szczecinianie nam
          zazdroszczą to jest Nasza zasługa Poznańczyków.Nawet jak Grobelny przegra to i
          tak jest dobrym prezydentem.Część projektów się nie udała to i co czy wszystkim
          się wszystko udaje. Nigdy już ( a tak robiłem )nie będę głosował na ładne
          garniturki z PO bo mnie oszukali i tyle
          • Gość: reksio Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 10:59
            Gość portalu: shedows napisał(a):

> A ja mam w nosie wszystkich razem nie znam sie na zarządzaniu miastem

Tym zdaniem potwierdzasz moje przypuszczenia, co do elektoratu Grobelnego.

> ale bywamnp w Szczecinie i widzę że Poznań jest lepszy

Gdzie jeszcze "bywasz"? Radom, Skierniewice, Sieradz? Możliwe, że od tych miast
            (pozdrawiam ich sympatycznych mieszkańców) Poznań też jest lepszy.
            A tak bardziej na serio, to jeżeli Poznań ma mieć aspiracje na miarę Szczecina
            (duże i ładne miasto, ale jednak sporo mniejsze od Poznania, szczególnie w
            kontekście całej aglomeracji) Grobelny jest prezydentem akurat w sam raz. W sam
            raz jako prezydent miasta - lidera drugiej ligi.

> i słyszę jak Szczecinianie nam zazdroszczą to jest Nasza zasługa
            > Poznańczyków.

Tu się zgadzam. Wysoka ranga naszego miasta wynika z aktywności jego
            mieszkańców. Poznań jest na obecnym wysokim poziomie nie dzięki Grobelnemu, a
            POMIMO Grobelnego.

> Część projektów się nie udała to i co czy wszystkim
            > się wszystko udaje.

Duża część

> Nigdy już ( a tak robiłem )nie będę głosował na ładne
            > garniturki z PO bo mnie oszukali i tyle

No, i wychodzi szydło z worka, zwal wszystkie niepowodzenia życiowe na PO i
            zagłosuj sobie na Grobelnego - przynajmniej poprawisz sobie humor.
        • Gość: Śmiech Ani Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 11:33
          Śmiech na sali. Ja mu pomnika nie postawię. Prezydentowi WROCŁAWIA owszem. Co
          tak niektórzy walczą o Grobelnego, wolą stare układy? A Asnyk pisał;" Trzeba z
          żywymi naprzód iść i życie tworzyć nowe, a nie w zwiędnięty laurów liść, z
          uporem stroić głowę
        • Gość: stef Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.eranet.pl 17.09.06, 12:22
          Kolego Recenzencie, a odpowiedz na pytanie, co zrobiłaby Pani Marysia w banku,
          gdyby nie inwestor włoski, UniCredit? Bez włoskich pieniędzy, bez ich know-how,
          bez wsparcia ze strony włoskich specjalistów od marketingu i bez szkoleń? Jakim
          byłaby prezesem, gdyby musiała założyć bank od podstaw, jak choćby Lukas Bank?
          Łatwo nazywać kogoś wybitnym menedżerem, trudniej ocenić jego dokonania na
          rzeczywiście dziewiczym rynku. A Marysia miała gotowca z Włoch. I tyle. Zrobiła
          to, co każdy na jej miejscu by zrobił, zgarnęła 4 miliony premii i teraz chwyta
          za nową zabawkę. Będzie jej łatwo, bo Grobelny spalonej ziemi nie zostawił...
          • Gość: Rychu Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 19:54
            To czemuś Ty nie zrobił. Bo w głowince wiedzy nie starczyło? Jak to takie
            proste to mogłeś się za to wziąć. Ale łatwiej jest pobręczeć na forum
        • Gość: gonzo Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 17:35
          Żal mi Ciebie Platformersie. Jesteś tak samo zatrzeciewiony, jak twoi mocodawcy
          Tusk i Rokita. Tracicie wszyscy głowe, bo władzy juz dawno nie macie.
        • Gość: Maciej Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 19:56
          Człowieku, nie mów mi o komunikacji w Poznaniu, bo to klęska. * lat i wciąż
          bałagan, rozkopany Poznań. Wstyd przed targowymi goścmi
      • lmblmb Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy 17.09.06, 09:09
        Gość portalu: z Wielkopolski napisał(a):

> Tylko silni kandydaci
        > sa narażeni na pomówienia, plotki, doniesienia, dochodzenia itp.

en.wikipedia.org/wiki/Astroturfing
    • Gość: zgorczyna Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.06, 19:16
      Ludzie, ludzie, po co sie okladacie inwektywami... Przez tych glupich politykow?
      To jest tego warte?
      I Paslo-Wisniewska, i Grobelniak i pewnie inni sa siebie warci.
      Tak na marginesie: przeciez Grobelny jest z nadania PO, nie? To beda ze soba
      walczyli dwaj kandydaci tej samej opcji?
      Paslo-Wisniewska tez zagrala vabank, sztucznie tworzac klimat ze "Poznan jest na
      zakrecie",co w swietle wskaznikow itp jest tylko humbugiem. Ale walka wyborcza
      przez negacje poprzednika jest jak widac popularna.
      Pewnie wszyscy kandydaci zaczna sie obrzucac blotem, beda swinstwa itd. Potem
      wygra albo znowu Grobelny, albo Paslo-Wisniewska. Wtedy rzad PiS da popalic
      (POpalic?) tym miastom, gdzie nie rzadzi ktos z PiS i pewnie jakos dziwnie beda
      szly srodki na wojewodztwa.. eh, szkoda gadac.
      Na bank walka rozegra sie okrutna i chamska, bo juz partie wieszcza ze chodzi im
      w tych wyborach o zdobycie duzych miast w Polsce. Nikt sie nie bedzie
      patyczkowal w walce. Dodatkowo PO walczy o przezycie, bo obecnie jest to partia
      zbankrutowana politycznie. To moim zdaniem zaostrzy walke wyborcza.
      Moze wiec my nie rzucajmy na forum w siebie gnojem :)
      • Gość: shedows Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 20:15
        zgorczyna i tu Cię popieram.Kto wygra niewiem ale my Poznańczyki i tak
        jesteśmy lepsi.
        "Poznański szowinista haha"
        • Gość: guerra Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 06:52
          Tylko MPW.

Inna opcja to sabotaż.
      • Gość: Ania Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 19:59
        GROBELNY NIGDY NIE NALEŻAŁ DO PO i nie ma poparcia PO
    • Gość: judaszX Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.lexell.com.pl 18.09.06, 09:23
      im gorzej tym gorzej. Tomczak jak wieść gminna niesie nie chce byc prezydentem.
      Kazało mu startować to startuje, bo wiecej w żadnych wyborach by go nie poparło.
      i nie dziwota, w wieku 33 lat tylko Chrystusowi sie udało , ale też nie do
      końca.Moze wieć trzeba głosowac na niego, to sie chłopina wysypie jako prezio i
      w wieku 37 lat będzie miał politykę z bańki.
    • Gość: Mańka Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wyst.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 19:45
      Maria Pasło-Wiśniewska nie będzie oddawała Warszawie pieniędzy. Wszystko
      wykorzysta dla Poznania i poznaniaków. Sciągnie inwestorów, a mlodzi b edą
      przebierać w miejscach pracy.
      Dotychczas mieli Microsoft i 30 miejsc. Ludzie idzie nowe, lepsze. Otwórzcie
      drzwi
    • Gość: zGorczyna Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.06, 22:06
      "Maria Pasło-Wiśniewska nie będzie oddawała Warszawie pieniędzy. Wszystko
      wykorzysta dla Poznania i poznaniaków. Sciągnie inwestorów, a mlodzi b edą
      przebierać w miejscach pracy.
      Dotychczas mieli Microsoft i 30 miejsc. Ludzie idzie nowe, lepsze. Otwórzcie
      drzwi"

Naiwne, urocze, wszyscy chcielibysmy zeby tak bylo. Ale przeciez tak nie bedzie.
      Paslo-Wisniewska zrobi to samo, co kazdy na jej miejscu: wprowadzi swoich
      pociotkow gdzie sie da, dorwa sie do koryta POwiacy i tyle bedzie roznicy. Jesli
      dostanie sie Tomczak, to oczywiscie jak wyzej, tyle ze geby beda inne.
      To jest walka polityczna i walka partii miedzy soba. Paslo-Wisniewska (jesli
      wygra) odda Warszawie wszystko, czego zazada Donaldo :) My jestesmy tylko miesem
      artyleryjskim, sorry-wyborczym :)
      • Gość: Poznaniak Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.icpnet.pl 18.09.06, 22:31
        hehhe... w Warszawie akurat są Kaczory, więc Tuk ma niezbyt wiele do gadania ;)

Powiem tak... gdyby Tuk kandydował w Poznaniu, to wahałbym się pomiędzy nim a
        Tomczakiem ;) jednak mając taki skarb jak Maria Pasło-Wiśniewska nie ma innej
        opcji!!

Słuchajcie w Europie jest tylko 20 ważnych kobiet, wśród nich Maria
        Pasł-Wiśniewska... gdyby Poznań był wsród 20 najważniejszych miast w Europie,
        byłoby wspaniale :D Paryż, Rzym, Londyn, Barcelona, Berlin i Poznań :) to
        marzenie może się spełnić!!

• Gość: Michał Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:34
        Na razie to p. Grobelny o mało nie stracił pieniedzy na remont Głogowskiej.
        Chwała odważnym dziennikarzom, że tak się nie stało.(Tak czytałam) Pani
        Wiśniewska to doskonały finansista i tytan pracy. On nic nie odda Warszawie, a
        wiele pieniędzy z Europy do Poznania ściągnie. 8 lat to dosyć. Czas zerwać
        stare znajomości
    • Gość: zgorczyna Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.06, 11:25
      "hehhe... w Warszawie akurat są Kaczory, więc Tuk ma niezbyt wiele do gadania ;)

Powiem tak... gdyby Tuk kandydował w Poznaniu, to wahałbym się pomiędzy nim a
      Tomczakiem ;) jednak mając taki skarb jak Maria Pasło-Wiśniewska nie ma innej
      opcji!!

Słuchajcie w Europie jest tylko 20 ważnych kobiet, wśród nich Maria
      Pasł-Wiśniewska... gdyby Poznań był wsród 20 najważniejszych miast w Europie,
      byłoby wspaniale :D Paryż, Rzym, Londyn, Barcelona, Berlin i Poznań :) to
      marzenie może się spełnić!!"

Czyli jeszcze gorzej, bo jak Tusk nie ma nic do gadania w Wawie (co za
      nieudacznik! tak zmarnowac takie poparcie! :) ), to po co nam prezydent
      skonfliktowany z Wawa :) Pewnie w ukladzie prezydent miasta z PO kontra wladze
      centralne z PiS oberwie, jak zwykle, miasto czyli my. Bo wtedy pojawi sie
      mnostwo jakis cholernych, "proceduralnych" utrudnien dla nas, np w przyznawaniu
      srodkow UE na regiony itd itd. To tak,jak bylo za rzadow AWS z ministrem
      Balazsem- jak byl ministrem, to jego rodzinny Wolin dostal wreszcie obwodnice,
      zreszta ukonczona po latach mordegi,jak juz nikt nie pamietal o AWS :)
      Tak samo bedzie u nas-zakladajac, ze wygra Grobelny albo wspomniana pani
      Paslo-Wisniewska, to PiS utrudni zycie Poznaniowi "za kare" jak sie da. Wiem, za
      pare lat juz nie bedziemy pamietali o PiS (jak o UW czy AWS), ale braki w
      infrastrukturze zostana.

A ze Paslo-Wisniewska jest kobieta? A co ma plec do rzeczy? Albo ktos jest do
      dpy albo jest OK.
      • Gość: Poznaniak Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.icpnet.pl 19.09.06, 11:33
        Bez Warszawy można sobie poradzić jeszcze lepiej ;) Mamy przynajmniej dwa tego
        przykłady w Polsce: Kraków (prezydent z SLD) oraz Wrocław (prezydent z PO),
        Gdańsk ze swoim od lat prezydentem z PO też sobie nieźle radzi.

Widzę, że "zła Warszawa" staje się mitologią. Szanowni Państwo!! Czasy się
        zmieniły, teraz samemu trzeba zadbać o swoje dobro, a nie liczyć, ża Warwszawa
        da, albo co gorsza, że nie warto się starać, bo i tak zabierze.

• Gość: zgorczyna Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.06, 19:31
          Jasne, ze nie ma co sie ogladac na Wawe. I nie wierze,ze Maria Paslo-Wisniewska
          cos pomoze. Coz takiego do tej pory zrobila? Zreszta nawet nie jest z Poznania.
          • Gość: Poznaniak Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.icpnet.pl 19.09.06, 21:06
            taaa... jest z Chicago ;)
            Przestańcie PiSowcy robić w okół tego kłamstwa kampanię, bo dalego nie
            zajedziecie :D
          • Gość: Poznaniak Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.icpnet.pl 19.09.06, 21:08
            A co do tej pory zrobiła?? Wystarczy, że przejrzysz jej życiorys i się
            przekonasz. Maria Pasło-Wiśniewska już sprowadziła do Polski MILIARDY dolarów!!
          • Gość: Anka Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:39
            Jesteś śmieszny z tym "argumentem" nie z Poznania. Urodzona w Wielkopolsce,
            szkoły i studia skonczyła w POznaniu, tu mieszka. Jeśli masz tylko wyssane z
            palca zarzuty to Maria Wiśniewska (a zazdrości nam jaj Warszawa, oj zazdrości)
            nie ma wad. GŁÓŚĘ na WIŚNIEWSKĄ
        • Gość: Jan Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:36
          Wrocławiu, dzięki prezydent Marii Wiśniewskiej POznań Cię dogoni
    • Gość: zgorczyna Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.06, 22:58
      "taaa... jest z Chicago ;)
      Przestańcie PiSowcy robić w okół tego kłamstwa kampanię, bo dalego nie
      zajedziecie :D"

Mam nadzieje,ze nie do mnie bylo to pisowcu :(
      bo inaczej zjesz ulotke wlasnego sztabu, czyli Paslo-Wisniewskiej :)))
      Nie wierze w kandydatow politycznych,ani w Grobelnego, ani w Tomczaka,ani w
      Paslo-Wisniewska. Sa po jednych pieniadzach. Tylko klamia na rozne sposoby,zeby
      dorwac sie do koryta.
      Miliardy dolarow powiadasz... Twoje entuzjastyczne posty wskazuja na cos wiecej
      niz tylko sympatie polityczna.. Ej, czy Ty aby nie podkochujesz sie w
      P-Wisniewskiej?? :)))
      • Gość: Poznaniak Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.icpnet.pl 20.09.06, 10:40
        Jeśli nie jesteś PiSowcem, to to stwierdzenie nie było do Ciebie. Zauważyłem
        jednak, iż otoczenie PiSu stara się wmówić jakoby Pani Maria Pasło-Wiśniewska
        nie była z Poznania, tylko z Warszawy, czy niewiadomo skąd ;) Wyjaśniam więc, iż
        jest to kłamstwo. Pani Maria Pasło-Wiśniewska, nawet będąc prezesem pekao sa
        przez cały czas mieszkała w Poznaniu. Kiedy musiała na dłużej wyjechać
        zostawiała w mieszkaniu swojego męża, rózwnież Poznaniaka :)

Moje zainteresowania Panią Marią Pasło-Wiśniewską rozpoczęło się już dawno.
        Pierwsze wzmianki o niej czytywałem w Pulsie Biznesu, lub w Proficie już z 10
        lat temu. Także pamiętam tamto wydanie "The Economist", gdzie zaliczono ją do
        najbardziej wpływowych kobiet w Europie. Może to wynikało z faktu posiadania
        rodziców ekonomistów, więc czasopism z tej dziedziny nigdy u nas w domu nie
        brakowało ;)

Sytuację banku pekao sa przed objęciem przez nią prezesury znam również. Nie
        wiem czy pamiętacie, ale to był bank w zasadzie tylko dla dużych firm,
        eksporterów... to nie był bank stricte detaliczny. Słabo zarządzany, przynoszący
        straty, o ogromnych rozmiarach biurokracji. (nasuwa się podobienstwo do Poznania
        ;)) Po jej odejściu mamy wielomiliardowe zyski, bank przyjazny "zwykłym
        ciułaczom", skomputeryzowany, o wielokrotnie zwiększonej wartości i notowany na
        giełdzie w Londynie i Warszawie.

To są konkrety....

PS. nie jestem w jej sztabie, ale jeśli miałbym taką możliwośc, z chęcią bym się
        przyłączył!
        • Gość: Pit Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.transpost.com.pl 21.09.06, 07:39
          Tak na marginesie.
          W Warszawie PiSowcy chcą umieścić człowieka z Gorzowa, hehe
      • Gość: majka Tylko Grobelny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 00:08
        Proponuje pojezdzic po Polsce,moze w koncu Wam sie oczy otworza.Nikt nie
        ustrzega sie bledow i nic nie jest idealne.Ale mamy czym sie chwalic.I zycze
        Grobelnemu,zeby znowu wygral!
        • Gość: szczery Re: Tylko Grobelny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 13:43
          Ja też życzę Grobelnemu..dalszych sukcesów, lewgo sprzedawania własności Nas
          wszystkich i miasta i zarobienia przy okazji kilku milionów..i żeby jeszcze
          jacyś idioci go dalej bronili argumentując że wcześniej nic tam nie było..życzę
          mu szczęścia, wielu zaniedbanych terenów i całego grona nic nie rozumiejących
          mało inteligentnych wyborców..;)
    • Gość: demokrata.pl Bez obaw, PiS u nas nigdy nie wygra! IP: *.icpnet.pl 22.09.06, 11:38
      Takie gadanie to złowieszczenie. PiS musiałby mieć bezwzględną więszkość w I
      turze a to możliwe jest może w zadupiach na Podkarpaciu ale nie w Poznaniu.
      Możliwe jest, że Tomczak może prześcignąć kogoś z pary Grobelny-Wiśniewska, ale
      tylko w I turze. W drugiej dostałby baty!
    • 22091960u Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy 22.09.06, 16:32
      Ta kobieta nawet nie umie chodzić......
      • Gość: Poznaniak Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.serv-net.pl 23.09.06, 21:56
        Ze strony Panie Marii Pasło-Wiśmiewskiej:

Co trapi poznańskich taksówkarzy?

„Obecne władze nami się nie interesują. Przeszkadza nam nadgorliwość Straży
        Miejskiej na dojazdach do poznańskich osiedli. W naszym mieście jest zbyt mało
        pasów ruchu wydzielonych tylko dla taksówek. Co ze sprawą postoju w okolicach
        Dworca Głównego?”

Takie między innymi wypowiedzi usłyszała Maria Pasło-Wiśniewska podczas
        spotkania z poznańskimi taksówkarzami. „Trudno się z nimi nie zgodzić. Wiele z
        tych spraw znam z własnego doświadczenia, ponieważ bardzo często podróżuję
        taksówkami” – powiedziała podczas dyskusji kandydatka PO na prezydenta Poznania.

Według Marii Pasło-Wiśniewskiej problemy, o których tak żywo dyskutowali
        taksówkarze, są wynikiem słabego zainteresowania sprawami zwykłych ludzi ze
        strony urzędników obecnego prezydenta miasta. „Potrzebne jest większe
        zaangażowanie Urzędu Miasta w życie poznaniaków. Od wielu lat mieszkam tutaj i
        widzę, że wiele problemów nie jest rozwiązywanych. Kandyduję, bo chcę to
        zmienić!” – deklaruje Maria Pasło-Wiśniewska.

Na pytanie jednego z uczestników spotkania, czy w razie zaproponowania
        stanowiska w Warszawie, Maria Pasło-Wiśniewska opuści Poznań, kandydatka PO
        odpowiedziała zdecydowanie: „W moim przypadku nie ma mowy o przerwaniu kadencji
        Prezydenta Miasta Poznania. Mam dobry plan dla stolicy Wielkopolski i zamierzam
        konsekwentnie realizować go przez całe cztery lata.”

Spotkanie miało miejsce 16 września i było jednym z cyklu spotkań z mieszkańcami
        naszego miasta, podczas których kandydatka na prezydenta dyskutuje o
        najważniejszych problemach Poznaniaków.
    • Gość: zgorczyna Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.06, 18:48
      "Sytuację banku pekao sa przed objęciem przez nią prezesury znam również. Nie
      wiem czy pamiętacie, ale to był bank w zasadzie tylko dla dużych firm,
      eksporterów... to nie był bank stricte detaliczny. Słabo zarządzany, przynoszący
      straty, o ogromnych rozmiarach biurokracji. (nasuwa się podobienstwo do Poznania
      ;)) Po jej odejściu mamy wielomiliardowe zyski, bank przyjazny "zwykłym
      ciułaczom", skomputeryzowany, o wielokrotnie zwiększonej wartości i notowany na
      giełdzie w Londynie i Warszawie."

Ale,ale... w latach 90, przed pojawieniem sie dzisiejszych licznych bankow
      konsumenckich wszystkie banki byly nastawione na duze firmy.

Aha-na marginesie: Jako nieszczesnik,ktory na wlasne zyczenie zalozyl sobie
      konto w pekao sa moge powiedziec wszystko o tym banku, tylko nie to ze jest
      przyjazny. Jest nieprzyjazny,ma najdrozsze uslugi na rynku (8.6 zl za samo
      prowadzenie konta), wiecznie nie dzialajace bankomaty, ktorych prawie nie ma
      zreszta, z chamska obsluga. I jakis bezsensowny pakiet uslug, z ktorych nie moge
      zrezygnowac i za ktore MUSZE placic-mam na mysli pakiet ubezpieczen, ktory jest
      mi niepotrzebny bo i tak mi sie dubluje z normalnym ubezpieczeniem na zycie. Tak
      ze mnie nie rozsmieszaj tym przyjaznym bankiem...
    • Gość: ANna Maria Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wyst.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 18:41
      Pani Maria jest bardziej fachowcem niż politykiem i to mi odpowiada
      • Gość: Jopek Re: Kampania wyborcza Marii Pasło-Wiśniewskiej wy IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 29.09.06, 23:33
        Belka też miał "rząd fachowców" kolesiu z neoplus (nowa nazwa Platformy
        Ojebujerskiej?).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka