Dodaj do ulubionych

Ślub kościelny

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 14:03
Witam

Czy moze ktos mi powiedziec gdzie w Poznaniu a konkretnie w jakim kosciele
jest normalny ksiadz ktory udzieli slubu bez tych wszystkich pie..watych
formalnosci typu kurs przedmalzenski i udokumentowana spowiedz. Ksiadz ktory
nie bedzie piep....... o tych wszystkich farmazonach. Prosze o info.
Pozdr ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Inga Re: Ślub kościelny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 14:57
      To po cholere bierzesz ślub kościelny dziewczyno?
      Popie... cię? W USC nadal można brać śluby. Chyba, że ktos jest pie...
      hipokrytą.
    • Gość: joan_s Re: Ślub kościelny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 21:35
      Wiesz co INGA nie interesuje mnie twoja opinia i jesli nie potrafisz czytac ze
      zrozumieniem to sie nie wypowiadaj. Nie zycze sobie osądow z twojej strony bo
      nie prosilam o nie tylko o informacje. Jesli nie znasz na nie odpowiedzi to po
      co w ogole zabierasz glos. Nie bede sie przed Toba tlumaczyc co i dlaczego. Po
      przeczytaniu tego czegos co napisalas mialam zamiar Cie podsumowac odpowiednio
      ale nie bede sie znizac do twojego niskiego poziomu
      intelektualno-kulturalnego.Moze dac ci adres jakiegos Kółka Różańcowego ?? bo
      Katoliczka z Ciebie nie slychana. Nie mam zamiaru aby slubu udziala mi ksiadz
      ktory zabawia sie z ministrantami za snickers'a.
      • Gość: Spring1 Re: Ślub kościelny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 23:11
        na drzewo dziewczyno...INGA ma rację, jedź do Las Vegas albo idź do USC.

Albo się decydujesz na ślub kościelny z całym dobrodziejstwem inwentarza albo
        nie masz czego tam szukać.

I bez prymitywnych wtrętów.
      • Gość: Spring1 Re: Ślub kościelny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 23:16
        p.s. "niesłychana" pisze się razem...trzeba było się uczyć a nie pit bull'a
        wyprowadzać na spacery...
      • Gość: Inga Re: Ślub kościelny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 09:52
        No i trafiłaś kulą w płot... Wzięłam ślub cywilny bo nie jestem głupią niunią i
        gdybym chciała wziąć w synagodze to nie szukałabym rabina, który ma własną
        religię w d... I sam masz jakieś schizy, nauk przedmałżeńskich się boisz,
        homofobka też z ciebie wyłazi? A ksiądz gej to już jest gorszy od heteryka?
        Aha, "katoliczka" piszemy nadal z małej litery.

I nie musisz się tłumaczyć, wiadomo, chcesz zrobic pokazówkę w białej sukience
        przed rodzinką i koleżankami. Małomiasteczkowa mentalność wyłazi razem ze
        słomą...
    • Gość: joan_s Re: Ślub kościelny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 10:26
      Ale wy ludzi jestescie zryci masakra;)żal czytac te wasze wypociny :)))
      ubaw z was po pachy. proponuje zebyscie mnie spalili na stosie ;))) i napisalam
      juz wczesniej NIE OBRAZAJCIE MNIE !!!!!! Panienki z wsi Poznań
      • Gość: Spring1 Re: Ślub kościelny IP: 195.116.91.* 19.09.06, 12:48
        dodaj więcej uśmiechów" może Ci uwierzymy...
        • Gość: mutti Re: Ślub kościelny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 16:10
          raczej bedzie z tym kiepsko ale masz alternatywe dla niechodzenia na nauki jest
          dwu czy trzydniowy kurs ewangelizacyjny po ktorym dosteniesz swiadectwo
          ukonczenia nauk chyba jakos te 3 dni zdzierzysz? i czapka bedzie odfajkowane
          www.sne.poznan.pl
          link kurs kurs nazywa sie kana galilejska
          trwa weekend i masz zaswiadczenie
    • Gość: joan_s Re: Ślub kościelny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 17:35
      Dzięki Mutti za informacje.
    • Gość: ja Re: Ślub kościelny IP: *.tktelekom.pl 02.10.06, 20:37
      Chyba nie do końca wiesz, czym jest ślub kościelny w jakim celu się go
      zawiera... Ja też mam do Ciebie pytanie? Może wiesz, jak zostać astronautą bez
      tych wszystkich ćwiczeń, lotów, treningów, egzaminów???
    • Gość: joan_s Re: Ślub kościelny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 20:38
      Tak, wiem czym jest slub koscielny- jednym wielkim zaklamaniem ludzi ktorzy go
      biora i przysiegaja przed Bogiem miedzy innymi ze beda wychowywac swoje
      potomstwo w wierze. A jak sie okazuje pół Poznania protestuje przeciwko religii
      w przedszkolach:)) Smieszni jestescie ludzie. Obłudni, zakłamani i żałośni. Oby
      tak dalej. Powodzenia.
      • Gość: ja Re: Ślub kościelny IP: *.tktelekom.pl 06.10.06, 08:49
        Widzę, że gdzieś w głębi Twego serca są jakieś urazy, rany związane z Kościołem
        Piszesz o zakłamaniu...Zakłamaniem i obłudą jest raczej chęć wzięcia ślubu
        kościelnego i dystansowanie się do tego, z czym jest to związane, bez
        uwzględnienia konsekwencji a przede wszystkim zobowiązań, jakie sie z tym wiążą.
        A jeżeli chodzi o wychowanie dzieci: zgadzam się, wiele rodzi tzw "katolickich"
        nie wychowuje w wierze, jest im to często obojętne, a często po prostu sami nie
        wiedzą jak. Źródłem tego jest to, że nie biorą na serio wiary, zobowiązań itd.
        Im po prostu brak wiary, dla wielu przynależność do Kościoła to tylko etykietka.
        Nie zależy im na rozwijaniu wiary swojej i dzieci. Wydaje mi się, że Ci ludzie
        luźno, a nie na serio podeszli do wiary, do ślubu kościelnego, czyli poszli taką
        drogą, jaką Ty proponujesz: szybko, bez namysłu, bez reflekcji nad istotą ślubu
        kościelnego. To, że ludzie nie wychowują dzieci w wierze (znam też takich, choć
        przysięgali to na śłubie świadczy wyłącznie o ich lekkim podejściu do tych
        spraw, o lekceważeniu sobie zagadnień wiary. Czy to nie jest zakłamanie?
        Życzę Tobie mimo tego głębokiej wiary i rozpoznania, czym jest ślub kościelny i
        dostrzeżenia jego wartości. Wiem co mówię, bo sam brałam ślub w Kościele. Razem
        z żoną nie możemy sobie wyobrazić innego wariantu. Do zakłamania i obłudy nie
        chcemy dopuścić i dlatego staramy się żyć tak, jak przysięgaliśmy przed
        ołtarzem. I chyba o to chodzi.
        Pozdro
        Ja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka