17.10.06, 10:18
Witam.
Nie chciałbym zostać uznany za spamera. Wydaje mi się jednak, że mój mail
pasuje, w jakimś sensie, do profilu forum. Przepraszam wszystkich, którzy
poczują się urażeni.
Jestem kandydatem na radnego w tegorocznych wyborach samorządowych. Kandyduję
z Platformy Obywatelskiej.
Jestem jedynym kandydatem z 'tej strony' Swarzędza. Mieszkam na Słonecznej.
Prawdopodobnie trafią do Państwa moje ulotki. Niechętnych takim ulotkom (sam
ich nie lubię) przepraszam.
Oprócz tematów, o których mówią wszyscy kandydaci, czyli pieniądze unijne,
inwestycje - to wszystko ważne i ale też oczywiste rzeczy, chciałbym skupić
się na dwóch tematach:
edukacja - w Swarzędzu jest sporo młodych osób z dziećmi. Sam mam dwójkę
małych chłopców. Chciałbym, żeby szkoły w Swarzędzu gwarantowały dobry poziom
nauczania. Uważam, że można na to wpłynąć. Będę też starał się o budowę
przedszkola.
komunikacja - mam na myśli zarówno drogi jak i komunikację publiczną. Takich
korków jak na drogach dojazdowych do wiaduktu nie ma nigdzie w Swarzędzu.
Drogi dojazdowe do os.Promykowego zarówno od Słonecznej, jak i Kórnickiej
pozostawiają wiele do życzenia.
Nie chcę pisać tu wielkiego dokumentu. Jeśli ktoś ma pytania lub propozycje,
proszę o maila: radek_0@tego_nie_wpisuj.tlen.pl

Radosław Jopek
Obserwuj wątek
    • przemo_rz Re: Wybory 17.10.06, 13:04
      Witam.
      Wydaję mi się, że jednak nie jest pan jedynym kandydatem z tej strony Swarzędza.
      Ostatnio składałem podpis na liście poparcia dla pani, która mieszka na
      Księżycowej 13.

Pozdrawiam
      Przemo
      • radekj0 Re: Wybory 17.10.06, 13:29
        Rzeczywiście. Błąd z mojej strony. Miałem na myśli listy PO.
        Komitetów wyborczych jest sporo, więc i różnych kandydatów na listach dużo.
        Sądzę, że jest sens głosowania na PO. Po wyborach samorządowych w 2006 rada
        miejska jest dosyć rozproszona i pani burmistrz może robić właściwie co chce
        dogadując się z pojedynczymi radnymi. Jeśli uda się nam wprowadzić do rady
        większą grupę radnych, będziemy mogli forsować nasze pomysły i w realny sposób
        kontrolować działania zarządu.

Pozdrawiam
        Radek
        • radekj0 Re: Wybory 17.10.06, 13:32

> Po wyborach samorządowych w 2006 rada
          > miejska jest dosyć rozproszona

Miałem, oczywiście, na myśli wybory w 2002r, które wyłoniły aktualną radę.
    • atomerx Re: Wybory 17.10.06, 13:36
      1. Drogi dojazdowe od ul. Kórnickiej i Słonecznej - wywalić te płyty.
      2. Przedszkole - jak najbardziej popieram.
      3. Wygonić bandziorów i dealerów ze szkół (zwłaszcza tych małoletnich).

Mogę na Pana zagłosować (przynależność partyjna mniej mnie obchodzi). Ale jak
      wciągu kadencji nie zmaterializują się w/w punkty programu, znajdę Pana
      wszędzie i . . . NOTKA USUNIĘTA Z POWODU NARUSZENIA REGULAMINU FORUM . . . to
      Panu zrobię, a co !
      • radekj0 Re: Wybory 17.10.06, 13:54
        > Ale jak
        > wciągu kadencji nie zmaterializują się w/w punkty programu, znajdę Pana
        > wszędzie i . . . NOTKA USUNIĘTA Z POWODU NARUSZENIA REGULAMINU FORUM . . . to

:) Nie trzeba daleko szukać.
        Rada ma 21 członków, więc jeden człowiek nic nie zdziała. Wydaje się, że mamy
        szanse, jako PO, na dużą reprezentację, więc powinno być nam łatwiej.
        Proszę zauważyć, że nie obiecuję niestworzonych rzeczy. To bez sensu. Mówię o
        tym co chcę zrobić.
        W budżecie Swarzędza na 2005r. 15 mln zł zostało przeznaczone na drogi. Nie
        rozumiem dlaczego nie został zrobiony dojazd do osiedla.
        • bombastik_1 Re: Wybory 18.10.06, 10:06
          ...1. Drogi dojazdowe od ul. Kórnickiej i Słonecznej - wywalić te płyty

takich dróg jak ta w/w w Swarzedzu jest opór i ciekawe dlaczego akurat Kórnicką
          i Słoneczną mieliby się jako pierwszą zająć???????

jeżeli mogłbym coś zasugerować to proponowałbym wiecej patroli policji i straży
          miejskiej żeby ograniczyć wyścigi na kórnickiej i okolicznych ulicach ( np
          Granicznej - sam byłem świadkiem takiego wysćigu który o mało co nie zakończył
          się wypadkiem - oczywiście spisałem numery zadzwoniłem na policje i ponoć
          złapali jednego z tych kolesi-tak mnie poinformował dyżurny gdy zadzwoniłem po
          kilku godzinach )
          • radekj0 Re: Wybory 18.10.06, 12:37
            > takich dróg jak ta w/w w Swarzedzu jest opór i ciekawe dlaczego akurat Kórnicką
            > i Słoneczną mieliby się jako pierwszą zająć???????

Po pierwsze to są ulice, którymi jeździ dużo aut. Przecież na osiedlu mieszka
            sporo osób i muszą tam dojechać. W pierwszej kolejności powinny być poprawione
            drogi częściej używane.
            Po drugie, decyzja zostaje podjęta przez radę miejską w projekcie budżetu. A
            rada miejska to 21 osób, które muszą ustalić jakieś stanowisko. Jeśli rada jest
            rozproszona to praktycznie jest realizowany plan burmistrza. Natomiast grupa
            radnych może przeforsować swoje stanowisko. Tak, że dużo zależy od wyniku wyborów :)
            Mogę zadeklarować, że jeśli zostanę radnym, to będę umieszczał na forum
            informacje z rady miejskiej, zarówno pozytywne, jak i negatywne.
            • bombastik_1 Re: Wybory 18.10.06, 13:03
              dobra stary co prawda nie przekonałeś mnie za bardzo ale masz mój głos choćby
              za to że startujesz z list PO - to wystarczy dosyć mam katolickich hipokrytów z
              PiS,LPR i Selfdefence takiego syfu jaki jest teraz w kraju nie było chyba nigdy
              nawet za komuny.
              • atomerx Re: Wybory 18.10.06, 14:36
                bombastik_1 ma rację !!!
                Najgorszy jest Kuchciński - ten biedak zdaje się autentycznie wierzyć w to co
                mówi (albo tylko dobrze spełnia swoją rolę głupka wioskowego PiS).
                Ciekawe jak można zachować psychiczną równowagę i spokój wewnętrzny w sytuacji
                świadomego rozprzestrzeniania kłamstw i pomówień, nie wspominając o totalnej
                hipokryzji tych niby prawych i sprawiedliwych - ja bym tak nie potrafił. Trzeba
                mieć szczególną osobowość i charakter, żeby działać w polityce (czytaj:
                zeszmacić się).
                • radekj0 Re: Wybory 18.10.06, 16:33
                  Kuchcińskiego to aż żal chwilami. Facet jest ponoć strasznie miły. Jak gość się
                  musi czuć, jak mówi dziennikarzom, że nigdy nie będą ...(różne rzeczy), wraca z
                  wywiadu i dowiaduje się, że równolegle właśnie to zrobili za jego plecami.
              • radekj0 Re: Wybory 18.10.06, 17:06
                > dobra stary co prawda nie przekonałeś mnie za bardzo ale masz mój głos choćby
                > za to że startujesz z list PO
                Nigdy dotąd nie byłem radnym. Żadnym działaczem zresztą. Stwierdziłem w pewnym
                momencie, że dosyć już pomstowania przed telewizorem. Akurat uporządkowałem
                trochę swoje sprawy zawodowe i mogę sobie pozwolić czasowo na taką działalność.
                Oczywiście, że nie jestem cudotwórcą. Jesli okaże się, że nic nie mogę zdziałać,
                to też o tym napiszę na forum. I nie będzie żadnej korzyści z tego że będę
                radnym. Mam jednak nadzieję, że pójdzie lepiej :) Na pewno będę się starał o te
                rzeczy, które opisałem. Myślę, że jestem na tyle trzeźwy, żeby działac
                racjonalnie i kilka osób przekonać. Mam też nadzieję, że wybory skończą się
                dobrym wynikiem dla PO. Swarzędzkie koło PO jest małe, ale składa się z
                sensownych ludzi. Jesli wynik będzie korzystny i wprowadzimy odpowiednią liczbę
                radnych to możemy kilka projektów zrealizować.
                • bombastik_1 Re: Wybory 19.10.06, 12:19
                  .....Swarzędzkie koło PO jest małe, ale składa się z
                  sensownych ludzi....
                  Chętnie wraz z znajomymi zapisalibysmy się do tego koła więc proszę o jakieś
                  konkrety co robić gdzie się udać itp
                  pzdr
                  • radekj0 Re: Wybory 19.10.06, 12:23
                    Proszę o maila
                    radek_0@tego_nie_wpisuj.tlen.pl
                    Jeśli czyta Pan skrzynkę gazety, to mogę tam coś wysłać.
                    pozdrawiam
                    • bombastik_1 Re: Wybory 20.10.06, 10:08
                      wysyłaj smiało gdzie można sie skierować
                      • radekj0 Re: Wybory 20.10.06, 10:41
                        Przewodniczacy swarzędzkiego koła
                        Marcin Lis 0503 053 633
                        Albo ja poinformuję, gdy będziemy mieli zebranie.
                        Akurat w tej chwili spotkania są dosyć częstę z uwagi na kampanię.
                        pozdrawiam
                        • atomerx Re: Wybory 20.10.06, 13:34
                          Czy można przyjść jako obserwator? Może też się wkręcę.
                          • radekj0 Re: Wybory 20.10.06, 15:34
                            Jasne, nie ma problemu.
                            Chociaż w tej roli, chyba lepiej po wyborach. W tej chwili spotkania sa dosyć
                            monotematyczne - koncentrujemy się na kampanii. Jest dużo kwestii technicznych,
                            finanse, etc...
                            pozdrawiam
                            • carandiru Re: Wybory 20.10.06, 16:43
                              Witam - mysle ze kazdemu z nas zalezy na naprawie drog dojazdowych do osiedla.
                              Nie powinno byc z tym duzo zachodu, sa to przeciez dosc krotkie odcinki.
                              Napisz ten postulat na swoich ulotkach - zdecydowana wiekszosc mieszkancow nie
                              zaglada na to forum.
                              • radekj0 Re: Wybory 20.10.06, 18:03
                                Zdaję sobie sprawę. Ulotka jest siłą rzeczy dosyć krótka :)
                                Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu spróbuję dostarczyć ją osobiście, żebyście
                                mogli Państwo zobaczyć mnie na żywo :)
    • radekj0 Re: Wybory 22.10.06, 10:41
      Co zrozumiałe, głównie mówicie Państwo o dojeździe do osiedla. W planie
      inwestycyjnym na lata 2006-2008 uchwalonym przez poprzednią (jeszcze aktualną)
      radę nie znalazłem budowy nawierzchni na drogach dojazdowych do os. Promykowego.
      • atomerx Re: Wybory 23.10.06, 11:15
        Oj to źle, bardzo źle !
        Wlot ze słonecznej już się rozpada i widać pręty zbrojenia.
        Uważajcie na opony!
        Gdy bym miał cement to bym je zalał, niestety mam tylko ok. 1 kg gipsu do
        zalepiania licznych pęknięć i szczelin w moim "mieszkaniu"!
        Pozdrawiam
        • radekj0 Re: Wybory 23.10.06, 13:02
          Plan to nie konstytucja. Łatwiej zmienić.
          Ale na dziś wygląda to właśnie tak.
          Można sprawdzić na stronach www.swarzedz.pl

pozdrawiam
          • atomerx Re: Wybory 07.11.06, 10:15
            Radek kurna, co tak mało zdjęć?! Fajnie wyszedłeś (teraz wiemy jak wyglądasz)
            ale inni cię zalepią na amen. Musisz stworzyć jakieś silne lobby złożone z
            bogatych cwaniaków, żeby zfinansowali ci kampanię.
            Życzę zwycięstwa w wyborach, chciałbym żebyś sprawdził się w praktycznym
            działaniu radnego.
            Będę się dyskretnie przyglądał twojej karierze he he.
            Pożyjemy zobaczymy.
            • radekj0 Re: Wybory 07.11.06, 11:09
              Tak, to niestety sprzeczne dążenia. Z jednej strony skoro wystartowałem, to chcę
              wygrać, z drugiej nie chcę tworzyć lobby bogatych cwaniaków, którzy będą potem
              sądzić, że mam wobec nich zobowiązania.
              "Kampanię" sfinansowałem z własnych środków i utrzymałem się w ustawowym limicie
              wydatków. Z większych działań: moja ulotka trafiła pod każdy adres w naszym
              okręgu (na Promykowym poszło pewnie najgorzej, bo domofon jest przed skrzynkami :))
              Szczerze mówiąc nie chciałem tego robić (tzn. wkładać ulotek do skrzynek),
              planowałem osobiście obejść przynajmniej Promykowe. Niestety udało mi się to w
              bardzo wąskim zakresie (chociaż kogoś z forumowiczów spotkałem, bo gdy dawałem
              ulotkę wiedział o kogo chodzi - niestety nie udało nam się porozmawiać, mam
              nadzieję, że co się odwlecze, to nie uciecze).
              A wrzucając ulotki do skrzynek przynajmniej dofinansowaliśmy harcerzy, którzy
              będą mogli gdzieś pojechać za swoją pracę przy roznoszeniu :)

pozdrawiam
    • radekj0 Re: Wybory 10.11.06, 16:16
      Podbijam wątek, żeby się przypomnieć przed ciszą wyborczą :)
      Wybaczycie, mam nadzieję.
      • bombastik_1 Re: Wybory 12.11.06, 00:52
        stary dawaj namiay na siebie i idziemy głosować ufam Tobie ale jeżeli..........
        to znajdziemy Cię :-) to był żart jeszcze nigdy żaden wyborca nie zrealizował
        swojego planu w 100% więc ty również poniesiesz porażkę ale mimo to pójdziemy
        zagłosować na Ciebie i mam nadzieje że choć w 20% zrealizujesz swoje zapowiedzi
        przed-"wyborzce"
        powodzenia
        pzdr all
        • radekj0 Re: Wybory 12.11.06, 07:15
          Nie chcę być posądzany o łamanie ciszy wyborczej. Proponuję, żebyś przeczytał
          wątek od początku :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka