Dodaj do ulubionych

Jak Wielkopolanki radzą sobie na rynku pracy

18.10.06, 23:20
mieszkam w usa mam magistra chemii, pracuje w laboratorium naukowym medycyna-
mikrobilogia-biochemia... i coz... w calej polsce nie ma ani jednej oferty
pracy w tym kierunku hahaha to co dopiero maja powiedziec kobiety co maja
dzieci itd i szukaja pracy... bez komentarza
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasiek Re: Jak Wielkopolanki radzą sobie na rynku pracy IP: *.icpnet.pl 19.10.06, 08:04
      A ja ostatnio 'przegrałam' rywalizację o stanowisko z mężczyzną. Jak na razie
      bardzo często korzysta on jednak w pracy z moich pomysłów. Widać różnice w
      podchodzeniu szefa do facetów a do kobiet. Kiedy faceci zgłaszają uwagi -
      dyskutują, kiedy robimy to my - histeryzujemy (choć mówimy zupełnie wyluzowanym
      i neutralnym tonem). Choć moi współpracownicy są młodzi i przecież teoretycznie
      światowi, otwarci i tolerancyjni to jednak czuje się te różnice w podejściu
      szefa do nas. Mnie takie coś akurat mobilizuje, więc nie dam się tak łatwo
      zepchnąć na drugi plan. Ale wydaje mi się, że kobiety mają trudniejszą drogę do
      kariery.
      • Gość: aurora Re: Jak Wielkopolanki radzą sobie na rynku pracy IP: *.icpnet.pl 19.10.06, 16:12
        a ja z kolei "wygrałam" tzn. firma nie szukała mężczyzny, ale kobiety (a to praca akurat dla każdej płci), jak sie zapytałam dlaczego chcueli kobietę, to była dosc długa i zawiła odpowiedź, z której jednak jednoznacznie wynikało, że facet chciałby więcej kasy, a kobiecie można zapłacić mniej. nieco się zagotowałam (wewnętrznie oczywiście) i na razie tam pracuję, ale nie przestaję szukac innej, lepiej płatnej pracy.
      • Gość: Kuba Kobieta zmienna jest IP: 192.35.79.* 19.10.06, 16:24
        Moja znajoma, z zawodu internistka, tak scharakteryzowala swoje czynne zawodowo
        siostrzyce: walcza o wszystko, uzywaja podstepow i nie cofaja sie przed
        intryga. Zaatakowane zaczynaja mrugac oczami, robia obrazona mine typu "jak
        mozesz to robic mnie - kobiecie?"
    • Gość: ere Re: Jak Wielkopolanki radzą sobie na rynku pracy IP: *.icpnet.pl 19.10.06, 10:05
      Profesor nazywa się Zbyszko Melosik, przekręciliście.
    • Gość: LukasK Wielkopolanka IP: 217.153.71.* 19.10.06, 10:47
      A ja gdzieś czytałem, że Wielkopolanka bardzo źle sobie radzi i jest na progu
      bakructwa. A może już zbankrutowała.
      • Gość: abc Re: Wielkopolanka IP: *.icpnet.pl 09.11.06, 01:48
        Dziś jest artykuł o postawienie zarzutów.... Za malwersacje odpowie przed sądem
        jedynie Bolesław R., były wiceprezes spółdzielni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka