Gość: aga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 23:28 prosze o pomoc moze pytanie wyda sie blache ale zapytam: czym rozni sie dzialak siedliskowa od dzialki budowlanej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucyferciu No cóż? Bywa i tak:) 23.10.06, 02:34 Odpowiadam:) Działka siedliskowa z formalnego punktu widzenia związana jest gruntami rolnymi i możliwa jest do zabudowania budynkiem mieszkalnym i budynkiem gospodarczym. Z kolei działka budowlana może być zabudowana tylko budynkiem mieszkalnym. To jest odpowiedź bardzo, bardzo, bardzo skrótowa. Jest wiele uwarunkowań takiego zagospodarowania, które wynikają z przeznaczenia w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego, ewidencji gruntów, i inne. Ale również możliwe są do zagospodarowania w sytuacji braku planu zagospodarowania przestrzennego. Wówczas warunki ich zabudowy określają przepisy zawarte w ustawie o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym. M.in. w przypadku zabudowy siedliskowej istotnym elementem jest wielkość działki. Chciałem, aby to nie wypadło zbyt mądrze i nie wiem czy mi się udało?:( -- Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu M.K. Odpowiedz Link Zgłoś