Dodaj do ulubionych

Grobelny wraca na ławę oskarżonych

13.11.06, 23:07
we Wrocławiu 4,5 ha w centrum (lokalizacja nwet nieco mniej atrakcyjna od SB)
sprzedano za 370 milionów złotych!
rozumiecie to?
zaledwie miesiąc temu;

to się nazywa gospodarność!
a tutaj - 6 mln złotych? zenada
Grobelny odejdź z Poznania i już nigdy nie wracaj!
Obserwuj wątek
    • Gość: głosowałem gospodarny grobelny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 23:40
      Nie wierzę, że jest "niegospodarny". Na swoje wyszedł, tylko kosztem Poznania.
      Ale przecież kupa ludzi woli "doświadczonego polityka" od "jakiegoś szczyla"
      Tomczaka, który by nie okradał miasta. Ach,zapominam o drugiej opcji. Pani Pasło
      - coś tam, która g-o potrafi. Wyborcom gratuluję "rozumu".
      • dobrusia_to_ja Re: gospodarny grobelny 13.11.06, 23:44
        Dlaczego obrażasz kogoś, kto potrafi więcej, niż pan G.??
        • bloggi Re: gospodarny grobelny 13.11.06, 23:50
          Dobrusiu nie dziw się. Sztabowcy Grobelnego nie mają argumentów aby dyskutować.
          Jedyne co potrafią to rzucać oszczerstwami i błotem na innych. Boją się o swoje
          stołki. Wszak Grobelnemu wszystko się teraz sypie.

Będą zamieszczać różne chamskie komentarze nt. p. Pasło-Wiśniewskiej. Mam
          nadzieję, że administrator będzie usuwać te prostackie wpisy. Dzisiaj byli
          obecni na forum bardzo często. A określenia typu "suka" były nagminne.

Mam nadzieję, że administrator będzie pilnował na tym forum porządku.
          Pozdrawiam
          • dobrusia_to_ja Re: gospodarny grobelny 14.11.06, 00:04
            bloggi napisał:

> A określenia typu "suka" były nagminne.

Niestety, czytałam:(( Rozumiem, że można kogoś nie popierać, ale te wyzwiska...
            Niektórzy kultury nie wyssali z mlekiem matki.
            Również pozdrawiam:)
          • Gość: bujajcie sie Re: gospodarny grobelny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 18:03
            ooo widze forum wzajemnej adoreacji dla Sztabowców Ligi POpapranej POsło- Masło
            Pani NIKT:)
        • Gość: ZZZ?? GW promuje Pasło, uderza w Grobelnego IP: *.gprspla.plusgsm.pl 13.11.06, 23:54
          To kolejny jaskrawy przypadek, że GW Poznań lobbuje za Pasło-Wiśniewską a
          przeciwko Grobelnemu. Przeciez wszyscy w Pozanniu wiedzą, że sprawa
          Kulczykparku się toczy. Po co więc opublikowano ten artykuł, skoro sprawa
          rozstrzygnie się za wiele dni? Może dlatego, ze jutro debata i ludzie mają za
          to Grobelnego zaatakować??? I do tego to stanowcze stwierdzenie "miasto
          straciło 7 mln na transakcji" na początku reportażu. A może by jednak to sąd
          rozstrzygnął czy miasto straciło czy nie straciło? A jakby się chętny nie
          znalazł na kupno to by cokolwiek miasto zyskało? No chyba że GW by te działkę
          kupiła, na swoją nową siedzibę?
          • dobrusia_to_ja Re: GW promuje Pasło, uderza w Grobelnego 14.11.06, 00:01
            Gość portalu: ZZZ?? napisał(a):

> A jakby się chętny nie
            > znalazł na kupno to by cokolwiek miasto zyskało?

Problem w tym, że chętni byli, ale zostali oszukani ogłoszeniem o przetargu,
            który oficjalnie dotyczył zakupu parku, nie terenu pod inwestycje.
            • Gość: guerra Re: GW promuje Pasło, uderza w Grobelnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 00:07
              I otóż to...

Ale pal licho ten przetarg.Mamy szansę na nową przyszłość i nową jakość władzy.

Głosowanie na R.G. to sabotaż.

• Gość: ZZZ Re: GW promuje Pasło, uderza w Grobelnego IP: *.gprspla.plusgsm.pl 14.11.06, 00:10
              A może nie?!? To czy byli chętni i czy miasto straciło na Kulczykparku ma
              rozstrzygnąć niezawisły, niezależny sąd, a nie pani "Dobrusia to ja" ani pani
              redaktorka Przybylska. Poczekajny na wyrok.
              • bloggi Re: GW promuje Pasło, uderza w Grobelnego 14.11.06, 00:19
                Sztabowcu Grobelnego.
                Przestań w końcu zaśmiecać to forum.
                Jak dla mnie to bardzo dziwne, że media - w tym Gazeta Wyborcza tak mało uwagi
                poświęcały sprawom sądowym obecnego (jeszcze) prezydenta.
                Tymczasem to jest istotne.

Przestań bredzić, że nikt chętny na kupno by się nie znalazł. Bzdura! A nawet
                jeśli nie, to poczekałby parę miesięcy i spróbował na nowo. We Wrocławiu tak
                zrobili. i co?
                I osiągnęli sumę 1/5 ich rocznego budżetu!
                370 milionów złotych!
                To jest gospodarność!
              • dobrusia_to_ja Re: GW promuje Pasło, uderza w Grobelnego 14.11.06, 00:55
                Po sprzedaży parku wypowiadało się kilka zainteresowanych tym terenem firm.
                Oficjalnie twierdzili, że chcieli kupić ten teren pod zabudowę, ale nie pod
                uprawę trawy. Tylko dlatego nie przystąpili do przetargu.
                • bloggi Re: GW promuje Pasło, uderza w Grobelnego 14.11.06, 01:08
                  Tak? Nie wiedziałem o tym!
                  Mogłabyć napisać trochę więcej szczegółów. Może masz jakieś namiary na artykuły
                  w mediach?

Pozdrawiam
                  • dobrusia_to_ja Re: GW promuje Pasło, uderza w Grobelnego 14.11.06, 01:24
                    Niestety:( To było już dość dawno. Czytałam o tym albo w GW lub w Głosie
                    Wielkopolskim. Trzeba pogrzebać w archiwum. Nawet nie pamiętam nazwy firmy. Może
                    nasza adminka mogłaby pomóc w poszukiwaniach??
                    • Gość: Wlodek z Grunwaldu Re: GW promuje Pasło, uderza w Grobelnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:54
                      to jakby oczywiste. Po co Kulczykowie mieliby kupowac ten park? By dzierzawic
                      teren pod budki z lodami? Czy wynajmowac trupom cyrkowym, czy objazdowym
                      wesolym miasteczkom? Sprawa byla ukartowana, ale polski wymiar sprawiedliwosci
                      ma z tym problm, gdyz stosuje wykladnie przepisu, a nie celu. Polskie prawo
                      jest oparte na niemieckim, jednak w Niemczech sprawa zostalaby zamknieta bardzo
                      szybko. No i moralnie Grobelny juz dawno byly skazany. Nikt nie podalby mu
                      reki.

A co z Moraskiem? Projektowano sobie ekskluzywna dzielice (podczas, gdy takich
                      rzeczy sie nie ustanawia, tylko tworza sie same i zreszta juz sa jak np. Chyby)
                      wczesniej kupujac ziemie rolna. W pierwszej kadencji bylem za Grobelnym, jednak
                      jak wyszla ta sprawa (przypominam, ze tylko Kretkowska wolala i wola glosno o
                      tej hanbie), to Grobelny stracil cale moje zaufanie. Jak sie ma takie
                      sklonnosci, to sie nie potrafi stworzyc zdrowego srodowiska o prowadzenia
                      biznesu.
                      A poza tym: a czego on dokonal. Chwali sie, ze Poznaniacy inwestuja. A czy ma w
                      tym zaslugi, ze Poznaniacy sa gospodarni? Jego zadaniem bylo sciagniecie nowych
                      inwestorow, a tych jest mniej nawet niz w Lodzi, nie wspominajac 3miasta,
                      Krakowa, czy Wroclawia. Poznan przoduje, aletraci dysans, marnotrawi potencjal.
                      Popieralem Kretkowska, teraz zaglosuje za Paslo-Wisniewska. Gorzej niz z
                      Grobelnym byc chyba nie moze.
            • Gość: woj Re: GW promuje Pasło, uderza w Grobelnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 13:09
              Dobrusia a powiedz no mi tylko kto to był az tak chetny by włożyc tak potężne
              pieniądze w park o nazwiska prosze,nazwiska
              • dobrusia_to_ja Re: GW promuje Pasło, uderza w Grobelnego 14.11.06, 13:44
                Po pierwsze, trudno wymagać, abym przez cztery lata pamiętała nazwę firmy,
                której przedstawiciel wypowiadał się na temat chęci kupna terenu pod zabudowę.
                Po drugie, napisałam wyraźnie, że właśnie dlatego, iż w ogłoszeniu o chęci
                sprzedaży tamtego gruntu było wyraźnie zaznaczone jego teoretyczne
                przeznaczenie, firmy zainteresowane kupnem terenów pod zabudowę nie przystąpiły
                do przetargu. Zrobiłyby to, gdyby nie zostały wprowadzone w błąd.
              • Gość: pytam jak to kto?! Dobrusia hehehehehehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 18:06
            • Gość: pytam pewnie Ty chciałas kupic a teraz leczysz frustracj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 18:04
              hehehehehehe
          • Gość: Wlodek z Grunwaldu "GW promuje Pasło, uderza w Grobel" puk,puk,puk! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:44
            jak sobie poczytasz komentarze redakcyjne pani Agnieszki Przybylskiej, to
            zauwazysz, że poznańska GW promuje...Grobelnego. Od początku września dała
            przynajmniej 5 razy popis delikatnej stronniczości, czyli jednych wyśmiewała, a
            Grobelnego delikatnie łajała, po czym poklepywała po ramieniu ze stwierdzeniem
            z kontekstu w stylu "ale czyż Poznaniacy nie wolą jednak sprawdzonego
            człowieka". Czepialskich informuję, iż mam wszystkie zachowane w domu. Jeśli
            Gazeta by się zajęła wyjaśnianiem kwestii, to służę cytatami.

Co zabawniejsze, wiosną była zgoła wojowniczo nastwiona o Groblnego. Jedyne co
            mi przychodzi do głowy, by taką metamorfozę uzasadnić, to sojusz wbrew partii
            prawicowego odłamu Demokratów tzw. Młodych Demokratów z Grobelnym. Ale może
            rzeczywiście doznała olśnienia? ;-)
        • Gość: pytam a skad wiesz ze wiecej? skad ta pewnosc? z ligi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 18:02
          na razie to wiemy ze jest z ligi POpaprancow a na tym forum sporo jej
          POpleczników
        • precz_z_grobelnym Re: gospodarny grobelny 17.11.06, 10:43
          dobrusia_to_ja napisała:

> Dlaczego obrażasz kogoś, kto potrafi więcej, niż pan G.??
          czy G. to mialo byc slowo Guano??? ;-)
    • Gość: RAUBER bo my mamy Rysia nieudacznika megalesera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 08:46
      no tak mamy Rysia nieudacznika, kończ Rysiu wstydu oszczędź!
      • akita6 Re: bo my mamy Rysia nieudacznika megalesera 14.11.06, 10:25
        Ja bym nawet powiedziała :mamy Rysia megasellera, bo co jak co, ale sprzedawać
        to chłopina potrafi.
        • Gość: keczup Re: bo my mamy Rysia nieudacznika megalesera IP: 217.153.53.* 14.11.06, 11:51
          No właśnie nawet tego nie potrafi...
          • Gość: arguss10 Re: bo my mamy Rysia nieudacznika megalesera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 13:58
            Potrafi sprzedawac tylko cudze.
            • akita6 Re: bo my mamy Rysia nieudacznika megalesera 14.11.06, 16:45
              Bo to jest sztuka sprzedawać cudze (do tego idealnie nadaje się stołek
              prezydenta miasta)a zarobić jak za swoje. Myslę, że nikt nie ma wątpliwości, że
              tu nie chodziło o niegospodarność, tylko o to celowe zaniżenie ceny gruntu dla
              państwa Kulczykostwa.
            • Gość: ? a co potrafi Masło-POsło?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 18:07
              poza zwolnieniami pracowników bez skrupułow co?!
        • Gość: antyL Re: bo my mamy Rysia nieudacznika megalesera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 17:47
          A Kita nie potrafi dlatego ma doła i sie frustruje na forum hahahhaha
      • Gość: argument Re: bo my mamy Rysia nieudacznika megalesera IP: 213.17.149.* 14.11.06, 12:57
        wybór między uwikłanym Ryszardem i POstkomunistyczną Marią-"słowo bez treści",
        dla wyborcy PiSu to jak wybór między dżumą i cholerą, z dwojga złego chyba
        wybiore Grobelnego
        • Gość: Z.Kazibut Poznan Re: bo my mamy Rysia nieudacznika megalesera IP: *.icpnet.pl 14.11.06, 17:45
          No coz moj kandydat przegral czyli Tomczak .Glosuje wiec na Wisniewska bo
          Grobelny mial dwie kadencje do udowodnienia ,ze jest swietny .Nie dostal 85%
          tak jak we Wroclawiu Dutkiewisz ,ktory na 80% potrzebowal jedna kadencje.Ale
          Dutkiewicz to menager LG,Toshiba to kilkanascie tysiecy miejsc pracy dla
          swietnych fachowcow .Grobelny to tylko marketing polityczny i BMW czyli
          bierni ,mierni ale wierni wokol niego pretorianie.Czas na zmiany Poznan
          zasluguje na prezydenta nie uwiklanego w niejasne uklady ,Poznan potrzebuje
          prezydenta z tworcza wizja rozwoju naszego miasta.ktory sciagnie inwestorow ,a
          nie markety.Glosuje na Wisniewska bo ufam ,ze oprocz kompetencji jest jeszcze
          uczciwa.Pozdrawiam
          • forumkiller1 No bez jaj... 16.11.06, 16:58
            LG pod Wroclawiem to miejsca pracy dla fachowcow? Blagam nie pisz bzdur. To
            miejsca pracy dla wkrecaczy srubek i sklejania bardziej skomplikowanych
            dlugopisow za minimum krajowe + 100 zl na fajki.
          • Gość: zx toshiba, lg.... IP: *.icpnet.pl 19.11.06, 19:20
            shivaki, otake,panascanic,atari,commodore....takie firmy powinny być w
            poznaniu!!!!
      • Gość: antyL BŁOGI Schizol a pizderamnn Rauber repetuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 17:46
        ciagle te same wypociny na Masło-POsło barykadzie
    • Gość: PYRA ego co widze to wraca na fotel prezydenta... IP: *.proxy.aol.com 14.11.06, 18:30
      TAKIE JAJA MOGA BYC TYLKO W POLSCE I NA BIALORUSI. I JESZCZE SA TACY CO SIE
      DZIWIA CZEMU POLACY MAJA POLITYKE W DUPIE I UCIEKAJA Z POLSKI.MOIM ZDANIEM TO
      DOBRZE O NICH SWIADCZY.
    • Gość: miejscowy Inne miasta nie są lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 18:38
      W Gnieźnie są lepsze kwiatki, ale czy one naprawdę zainteresują prokuraturę?
      • bloggi Re: Inne miasta nie są lepsze 15.11.06, 00:10
        O widzę, że sztabowcy Grobelnego nie wpisują się do tego wątku. A to ciekawe.
        Nie ma tu kogo atakować, co? Oczernic kontrkandydatki też sie nie da. No i
        oczywiście Tomczaka i PISu też nie.

Fakty mówią za! Buahhhaahhhhahh
        • bloggi Re: Inne miasta nie są lepsze 15.11.06, 17:07
          Ile już dzisiaj sztabowcy RG wpisali postów-paszkwili na Pasło-Wisniewską. I
          jakimś cudem nikt nie zajrzał do tego wątku aby "BRONIĆ" swojego pupila :)

buahhahhh

fakty mówią za! buahhhaahhhhhh

Czy prezydenci Wrocławia, Krakowa, Gdańska i Łodzi mieli procesy sądowe?
          Nie?
          No to jesteśmy statystycznie najlepsi!!!
          buahahhhhahahhha
        • Gość: me Re: Inne miasta nie są lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 17:41
          fakty mowia przeciw takim POpaprancom posrancom jak TY i tobie podobna wiedzma
          bambera z Szamotuł!!!:) ja chce miec prezydenta poznaniaka a nie Masło Panią
          NOBODY!!!
          • bloggi Re: Inne miasta nie są lepsze 15.11.06, 19:43
            I oto kolejna "kulturalna" odpowiedź sztabowca RG.
            Dlaczego kotku nie odniosłeś się do zarzutów prokuratury względem Twojego szefa?

buahhhaaaahhh
            • Gość: MvPmaślanka POsztabowiec sztumbarterfirer błoggi schizol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 17:04
            • Gość: ogarypasły Re: Inne miasta nie są lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 17:06
              Pasłeś sie Pasłeś, az wypuściła Pasłeka sforę swych ogarów lizodupów forumowych
              buehehehehehehe. Męcz śie męcz i tak Maślanka wróci na swoja wioche a Ty wraz z
              nia
              • Gość: Refleks Re: Inne miasta nie są lepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 20:12
                Niby Rysiu taki wykształcony, a ci jego zwolennicy tacy chamscy i niekulturalni.
                Jednym słowem nieciekawy elektorat. Chyba Panie Prezydencie, nie o taki
                elektorat Panu chodzi, gdy rzekomo stawia Pan na rozwój Poznania.Ja stawiam na
                Panią Marię - ona stawia na ludzi młodych i wykształconych!
                • Gość: mana na POspólstwo i slepote POlityczna tylko chamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 10:45
                  moze trafic do pseudointeligencji i elokwencjuszy nieudacznikow typu Rauber i
                  bloggi:). Bamberstwu i naplywowym ktorzy nagle pokochali Poznan mowimy NIE i to
                  stanowcze.
    • Gość: ss Re: Grobelny wraca na ławę oskarżonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 22:56
      JEDNEGO NIE ROZUMIEM... WSZYSCY (WIELE OSÓB NA FORUM) NARZEKA NA pREZYDENTA
      GROBELENEGO W SPRAWIE TZW. KULCZYKPARKU... RZECZYWIŚCIE W OGŁOSZENIU BYŁ
      BŁĄD... ALE POKAZICE MI CHOC JEDNEGO INWESTORA, KTÓRY MA WYŁOŻYĆ "PARĘ"
      MILIONÓW ZŁOTYCH I NIE SPOJRZY W PLANY ZAGOSPODAROWNIA PRZETRZENNEGO! TAM
      WSZYSTKO JEST DOKŁADNIE OPISANE I MOZLIWOŚCI MATACZENIA NIE MA...
      UWAZAM ŻE CAŁA SPRAWA JEST WYOLBRZYMIONA I ZUPEŁNIE BŁAHA!NIE BYŁO CHĘTNYCH W I
      PRZETARGU, W II TEZ NIE... BO PO PROSTU NIKT INNY NIE CHCIAŁ ZARYZYKOWAC I
      WYŁOZYĆ TYLU PIENIEDZY JAK PAŃSTWO KULCZYK..
      TU AKURAT PREZDYENT GROBELNY ZROBIŁ BARDZO DOBRY INTERES DLA MIASTA!!
      • bloggi Re: Grobelny wraca na ławę oskarżonych 16.11.06, 23:07
        Kotku :)
        widać, że Twój pupilek nie powiedział Ci wszystkiego
        buahhahhh

w jaki tajemniczy sposób grunty z rekreacyjnych zamieniły sie na inwestycyjne :)
        No i żyj w przekonaniu, ze nikt nie interesowałby się takimi gruntami w CENTRUM
        miasta obok hotelu i wysokiej klasy biurowca i obok już wtedy istniejącego
        centrum handlowego gdyby w drugim podejściu nie sprzedano go wybiedzonej pani
        Grażynie...

To dobre i otwarte serce pana prezydenta sprzedało taniej grunty niż zakładało.
        Jakie to wzruszające.... Za jego więc wzorem idź i oddaj swoje mieszkanie
        państwu Kulczykom lub np. pani Olszewskiej od "Prosiaczka". Nie dostała sie do
        rady miasta , więc mieskznaie chętnie weźmie lub kupi po tańszej cenie.

• Gość: keczup Re: Grobelny wraca na ławę oskarżonych IP: 217.153.53.* 17.11.06, 12:41
        > BŁĄD... ALE POKAZICE MI CHOC JEDNEGO INWESTORA, KTÓRY MA WYŁOŻYĆ "PARĘ"
        > MILIONÓW ZŁOTYCH I NIE SPOJRZY W PLANY ZAGOSPODAROWNIA PRZETRZENNEGO! TAM
        > WSZYSTKO JEST DOKŁADNIE OPISANE I MOZLIWOŚCI MATACZENIA NIE MA...

Czyli według ciebie inwestor, który ma wyłożyć parę milionów złotych powinien
        interesować się ogłoszeniami o przetargach parków... No gratuluję logiki, pewnie
        kupując samochód przeglądasz ogłoszenia matrymonialne - bo przecież wystarczy
        zadzwonić do kogoś, a nuż okaże się, że to pomyłka, a ona tak naprawdę chce
        sprzedać samochód... ROTFL MAX...
    • Gość: RAUBER Grobelny na ławie oskarżonych czyli u siebie IP: *.spray.net.pl 19.11.06, 15:26
      Ciekawe co będzie dalej :]
      Jaka afera i niegospodarność wyskoczy następna.
      • bloggi Re: Grobelny na ławie oskarżonych czyli u siebie 21.11.06, 12:53
        no i mamy kolejną aferę:

www.glos.com/index.php?ida=1871/
        ile jeszcze?
        • Gość: ? bloggi a teraz zdradz nam ile ci Masło płaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 12:56
          za czuwanie dzien i noc?! ogary pojda w las juz w niedziele hehehehehe tylko
          kundle nadal śmierdziec beda w poznaniu z jej sfory
          • bloggi dostaję 11.234.716, 45 złotych 22.11.06, 00:40
            Gość portalu: ? napisał(a):

> za czuwanie dzien i noc?!

O tak jestem z nią w tajnym układzie. Płaci mi też pan Klepka i nawet sam Tusk.
            Ostatnio Tomczak i Kretkowska postanowili się też dorzucić. Swietnie! razem
            wyjdzie bardzo ładna suma!
            I to zaledwie za poświęcenie 1 godziny dziennie poza weekendami oraz świętami
            państwowymi

• Gość: marcos Re: dostaję 11.234.716, 45 złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 11:07
              no to sie zeszmaciłes piesku.
            • Gość: me Re: dostaję 11.234.716, 45 złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 11:10
              psy ze sfory POsły szczekają i wyją a karawana jedzie dalej.........w niedzielę
              ją wywiezie, ale na taczce z Poznania
              • Gość: baranina Re: dostaję 11.234.716, 45 złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 12:03
                Jak kaczka która traci orientację nurkuje dupą tak kundle dupami szczekają

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka