Dodaj do ulubionych

Pediatra i Położna - Rataje

22.11.06, 15:37
Witam,
Jestem w 37 tc - w zw. z czym przede mna trudny wybór pediatry i połoznej.
Trudny dlatego bo chciałabym, pewnie jak kazda z nas, zeby moim Malenstwem
zajął sie ktoś kompetentny i podchodzacy do swojej pracy z sercem.... Dlatego
mam pewne obawy przed wyborem lekarza z przychodni - bo byłby to wybór
zupełnie przypadkowy....
Jeśli znacie jakiegos pediatrę i połozną którą mogłybyście polecić bedę
bardzo wdzięczna... Napisałam o Ratajach - ale mieszkam obok Selgrosu więc
najlepiej w tych okolicach...
Z góry dziekuję z odpowiedz. :)
Pozdrawiam
aga
Obserwuj wątek
    • dracenka11 Re: Pediatra i Położna - Rataje 22.11.06, 18:37
      Hej, nic nie wiem na temat pediatry z Rataj ale mogę pordzić położne, które mają
      rejon Rataj a urzędują w przychodni na Kórnickiej, tel. 876 75 94 od 8 do 10tej
      godz. Właśnie gdzieś na forum przeczytałam o 2 paniach: Bożena Chade i Marianna
      Paulis. Musisz zapisać się jak najszybciej, one preferują spotkanie już 1 mc
      przed porodem, należy też wypełnić jakiś formularz. Wszystkie te info. mam z
      forum, niestety to nie mój rejon. pozdrawiam D.
      • ta_wariatka Re: Pediatra i Położna - Rataje 24.11.06, 09:02
        Też jestem z Rataj, rzeczywiście położne urzędują na Kórnickiej, można tam sobie
        podejść i pogadać- ja tak zrobiłam, ale one już były podzielone na rejony i nie
        miałam możliwości wyboru- trafiłam akurat na Mariannę Paulus- rzeczywiście super
        babka, bardzo nam pomogła, zwłaszcza, że nie miałam zielonego pojęcia o opiece
        nad dzieckiem i z każdą pierdołą do niej dzwoniłam.
        • agawa5 Re: Pediatra i Położna - Rataje 28.11.06, 19:50
          Marianne Paulus tez polecam :) przychodziła do mnie co 2 dni do synka. Teraz tez
          bedzie sie opiekowała moim drugim maluszkiem.
          • levino Re: Pediatra i Położna - Rataje 01.12.06, 23:10
            A ja nie polecam pani Marianny. Jest szybka, malo dokladna, nie odpowiada z
            checia na pytania. Zakazala mi picia herbaty koperkowej kiedy moja corka miala
            kolki (a karmilam piersia). Nie posluchalam jej, a herbata naprawde pomogla -
            zreszta pediatra rowniez polecila picie herbatki koperkowej. Jest jakas nie z
            tej epoki, ale zbyt wielkiego wyboru nie mialam, poniewaz tylko ona obslugiwala
            nasz rejon (Polanka).
            • agawa5 Re: Pediatra i Położna - Rataje 03.12.06, 10:51
              szybka i mało dokładna? - u mnie za kazdym razem siedziała przynajmniej godzinę.
              Zawsze miałam do niej liste pytan i wszystko dokładnie mi wyjaśniała.
              Telefonicznie rowniez bo jeszcze długo byłysmy w kontakcie. A koperku mi tez nie
              kazala stosowac bo powodował u malego bolesne wzdęcia. Odstawilismy i pomogło.
    • zosia.w1 Re: Pediatra i Położna - Rataje 13.01.07, 23:52
      Też jestem z Rataj, pediatry niestety nie mogę Ci polecić, sama chcę zmienić, bo
      nie jestem zbytnio zadowolona z obecnej. To dr W.Szymaniak przyjmuje w
      przychodni na Orła Białego. Jako połoźną polecam Aleksandrę Łakomą 857-45-48
      dzwoń między 8 a 9. Lub 606-715-163 do 15 jest pod tym telefonem. Konkretna,
      wyczerpująco odpowiada na pytania, sympatyczna. Ja dzwoniła tuż po wyjściu ze
      szpitala, przyjechała następnego dnia. Jej rejon to wprawdzie Szylinga, ale jak
      zadzwonisz na stacjonarny i powiesz, że tel. dostałaś w szkole rodzenia na
      Polnej to przyjedzie na pewno.Polecam
    • claire1641 Re: Pediatra i Położna - Rataje 28.01.07, 18:04
      HEJ,

Też mieszkam przy Selgrosie, jestem w 32 tygodniu, tak jak ty zaczynam
      rozglądać się za położną i pediatrą. Zdecydowałaś sie już na kogoś? Może cos
      polecisz? A co z porodem? Ja byłam zdecydowana na Raszeję ale ostatnio myślę o
      Lutyckiej... a tak naprawdę jestem przerazona (to moje pierwsze dziecko) i
      najchetniej odłożyłabym ten moment w czasie na ile można (niestety a może i
      stety nie mozna bo pewnie chodziłabym w ciąży latami jak słonica...).
      Pozdrawiam (i nie ukrywam, że czekam na kontakt - mieszkam na Ratajach od 2
      tygodni, nikogo jeszcze tu nie znam i chętnie spotkałabym jakąś bratnią duszę)
      Kinga
      • dzagaaa Re: Pediatra i Położna - Rataje 30.01.07, 15:41
        Zajrzył na swoją skrzynkę na gazecie.pl
        aga
        • madziajaw1 Re: Pediatra i Położna - Rataje 26.11.07, 13:27
          Chciałabym podbić wątek. Czy mogłybyście kochane mamy kogoś polecić? Mieszkam na
          os. Armii Krajowej ale nie jest to dla mnie problem dojechać.
          • gavagai1 Re: Pediatra i Położna - Rataje 28.11.07, 20:32
            ja też mieszkałam kiedyś obok Selgrosu i korzystałam z usług położnych na
            Kórnickiej. Wówczas pracowała tam bardzo fajna położna mgr Katarzyna Zimna.
            I widzę że nadal tam pracuje
            POZNAŃ "Położniczy Ośrodek Medycyny Środowiskowo-Rodzinnej ""NOWE ŻYCIE"" s.c."
            Irena Skrzypczak, Katarzyna Zimna, Marianna Paulus, Halina Niedziela, Elżbieta
            Strębska- Bratek, Bożena Chade, Elżbieta Chryszczanowicz
            Poradnia (gabinet) położnej środowiskowej - rodzinnej
            Świadczeniodawca w zakresie opieki domowej
            WIELKOPOLSKIE tel. 061 876-75-94

Mogę ją polecić. Bardzo delikatnie zdejmowała mi szwy, dokładnie słuchała moich
            pytań i wyczrpująco na nie odpowiadała. zostawiła też swój nr komórki gdybym
            chciała się o cos zapytać lub umówić.
            • akatr Re: Pediatra i Położna - Rataje 30.11.07, 16:48
              Ja mieszkam na Powstań Narodowych. Termin mam na 5 stycznia. Też się rozglądam
              za położna. Czy orientujecie się jak wygląda to na Piastowskim albo
              Rzeczypospolitej? Tu by było dla mnie najbliżej, ale czy są tam położne? Czy za
              taką wizytę położnej się płaci? czy fundusz pokrywa?
              • hanulllka Re: Pediatra i Położna - Rataje 01.12.07, 11:42
                Z tego co wiem, to każda położna ma przydzielony swój własny rejon i nie można
                sobie za bardzo przebierać w wyborze. I wiem jedno, że jak zadzwoniłam po
                porodzie do położnej z prośbą o odwiedziny to dostałam opieprz, że tak późno
                dzwonie, bo powinno się pół roku przed rozwiązaniem deklaracje wypełnić. Położna
                oczywiście przyszła, ale piszę ku przestrodze. Tak więc spieszcie się
                dziewczyny. Trzeba zadzwonić do położnych na ul. Kórnickiej 24 mają swoją
                siedzibę, od pon. do pt. od 8-10 rano tel: 061 8767594
                • gavagai1 Re: Pediatra i Położna - Rataje 01.12.07, 13:08
                  też dzwoniłam dopiero po porodzie, żadnego opieprzu nie dostałam. Położne te
                  same z Kórnickiej;-)
              • hanulllka Re: Pediatra i Położna - Rataje 01.12.07, 11:44
                Ps. a za wizytę się nie płaci. Położna musi przyjść, to jest jej obowiązek.
                Należy ci się opieka położnej do momentu aż dziecko nie skończy 6 tygodni.
              • susi12 sasiadka... 13.12.07, 10:54
                czesc akatr!!
                widze mieszkamy gdzies obok siebie ja tez jestem z powstan...mam ternim na koniec stycznia
                bylam zorientowac sie na piastowskim nt pediatry i mozna zapisac sie do jednej z dwoch lekarek, jesli nie spodoba ci sie przepisanie do innej dopiero po pol roku>>>>
                jesli chodzi o polozna srodowiskowa to trzeba udac sie na kornicka ja jeszcze nie bylam ale nie licze na jakis moj wybor chyba raczej przydziela nam jakas jak leci>)))
                moze kiedys spotkamy sie przypadkowo na placu czy spacerze
                powodzenia
                • moniwi6 Re: sasiadka... 07.01.08, 19:19
                  witaj susi12
                  Czy mogłabyś napisać kilka słów więcej na temat pediatry na os
                  Piastowskim (mieszkam na św. Rocha) ? Ja też poszukuję infrmacji na
                  ten temat. Dopiero co przeprowadziłam się do Poznania i chciałabym
                  na wszelki wypadek coś dla mojego prawie 3 miesiecznego Krzysia
                  przygotować. Z góry dziekuję za odpowiedź.
                  • susi12 Re: sasiadka... 08.01.08, 11:57
                    hej moniwi6
                    jesli chodzi o pediatre to musisz isc na rzeczypospoliej i sie zapisac
                    wolni sa dwie lekarki pediatrzy(bylo tak ok miesiaca temu nie wiem jak jest obecnie)
                    jesli nie odpowiadalabyci ta do ktorej sie zapiszesz zmiany mozna dokonac po pol roku
                    tyle wiem i moge tobie napisac
                    pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka