Gość: Poznanczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 23:59 Jak z inwestycjami mieszkaniowymi i handlowymi na Winiarach, Sołaczu i Golęcinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: młody Re: Winiary-Sołacz-Golęcin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.06, 11:20 Gość portalu: Poznanczyk napisał(a): > Jak z inwestycjami mieszkaniowymi i handlowymi na Winiarach, Sołaczu i Golęcini > e? Jeśli mam być szczery - to bardzo marnie. Nie bardzo jest gdzie budować. Na Sołaczu jest w zawieszeniu jedna duza inwestycja oprotestowana przez mieszkańców -nie wieadomo jak sie sprawa zakończy - ale i tak najwczesniej do zamieszkania w 2009 jesli inwestor wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznanczyk Re: Winiary-Sołacz-Golęcin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 13:19 No ok, ale są tereny za ulicą Wrzoska na Winiarach i wzdłuż Witosa i Dojazdu na Winiarach albo juz Golęcinie? Tam chyba mozna by? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Winiary-Sołacz-Golęcin IP: *.izacom.pl 26.12.06, 17:19 Na Dojeździe coś się szykuje. Postawili trafostacje przy przedszkolu i hydranty. Ale nie wiem czy to Akademia Rolnicza czegoś nie będzie budować, bo to ich teren. Chodzą słuchy, że mają być likwidowane ogródki POD i w ich miejscu ma coś powstać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: Winiary-Sołacz-Golęcin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 18:44 Od kilkudziesieciu lat ma COŚ powstac, ale jakoś wielkih osiedli czy centrum hnadlowego tam nie ma, a warunki są na wszystko. Okolica jest dobrze skomunikowana z miastem i z Centrum. W sumie działki juz skasowano - te od strony Serbskiej. Jeśli AR nic nie robi to moze by jej tereny zabrać albo niedrogo odkupić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gulczas Re: Winiary-Sołacz-Golęcin IP: *.lanet.net.pl 26.12.06, 18:54 W fyrtlu między Witosa i Al.Solidarności bloki ma stawiać Trust. Jak tylko skończy inwestycje na Naramowicach. Wiadomość sprawdzona u samej "góry" :P która przypadkiem się wygadała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forever Re: Winiary-Sołacz-Golęcin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 18:58 Świetna informacja! Ile? Chyba chciałbym tam zamieszkać :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Winiary-Sołacz-Golęcin IP: *.izacom.pl 26.12.06, 19:59 > Świetna informacja! Ile? Chyba chciałbym tam zamieszkać :P Między Witosa a Serbską? :/ I pomyśleć, że są tacy którym przeszkadzają przelatujące raz na jakiś czas F16... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forever Re: Winiary-Sołacz-Golęcin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 20:08 Ruch, samoloty, tramwaje, czołgi to dla żaden problem. Poza tym nie można powiedzieć, że coś lezy pomiedzy Serbską, a Witosa bo te ulice właściwie sie bezkolizyjnie krzyżują :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camara Re: Winiary-Sołacz-Golęcin IP: 80.50.249.* 28.12.06, 15:22 W zawieszeniu duża inwestycja między ulicami Grudzieniec i Litewską (w części bliżej parku będzie niezle) Dziaka przy koncu Urbanowskiej (za willami UWI) - powstanie cos podobnego - ale problem w tym, że realny plan miasta to przedłuzenie Urbanowskiej do Mieszka I - no i wtedy zrobi sie z cichej, brukowanej uliczki "przelotówka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Winiary-Sołacz-Golęcin IP: *.icpnet.pl 28.12.06, 18:13 A karetki nie będą ci przeszkadzać? Obok są 2 szpitale, karetki na sygnale jeżdzą przynajmniej kilka razy dziennie. Na pewno nie można nazwać tego cichą okolicą, także ze względu na 2 ruchliwe ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznańczyk Re: Winiary-Sołacz-Golęcin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 21:38 Mieszkałem kiedyś niedaleko i te karetki to bujda na resorach bo w ogóle po kilku latach nikt na to nie zwraca uwagi... Ruch uliczny na Serbskiej od dojazdu nie jest duży, a Witosa jest w wykopie. To spokojna okolica mimo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Winiary-Sołacz-Golęcin IP: *.icpnet.pl 29.12.06, 01:15 Karetki to nie bujda, bo słyszę je prawie codziennie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Winiary-Sołacz-Golęcin IP: 195.20.110.* 29.12.06, 07:45 Weź pod uwagę, że Serbska ma być przedłużona do Lutyckiej. Wtedy ruch już nie będzie taki lekko-pół-średni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Winiary-Sołacz-Golęcin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 15:56 Mieszkamy w mieście, a Winiary nawet są blisko Centrum porównując z innymi dzielnicami, więc nie ma sensu bać się ruchu uliczego czy karetek. Wiem, że karetki to nie bujda ale po kilku latach zamieszkania chyba nikt na to uwagi nie zwraca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ac Re: Winiary-Sołacz-Golęcin IP: *.echostar.pl 30.12.06, 16:37 Mieszkam na Winiarach w oklicach św. Leonarda i jest cool - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: Winiary-Sołacz-Golęcin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 15:02 Słyszałem, że jest tam dobrze :) Więc budują coś czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Winiary-Sołacz-Golęcin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 23:51 W punktowcu na ul. Alternatywy 4 - tzw, hotel robotniczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiołeczka Re: Winiary-Sołacz-Golęcin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 14:51 W napisał: > W punktowcu na ul. Alternatywy 4 - tzw, hotel robotniczy? Co to za bzdury? ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vavato Re: Winiary-Sołacz-Golęcin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 23:08 ja tam przejezdzam czesto witosa i widzialem juz kiedys cos jakby wyrownywanie terenu ale nie wiem o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś