Dodaj do ulubionych

Wraca dawny herb "Kolejorza"!

05.01.07, 08:16
Tęsknimy za korzeniami? Tęsknimy za latami 50.? Łatwo jest wpisać sobie w
herb 1922 rok i szczycić się 85 latami Lutni Dębiec. A tu panowie poszli na
łatwiznę i zerżnęli herb z okresu stalinowskiego.
Mam nadzieję, że niedługo na nogi powstanie prawdziwy poznański klub Warta -
1912 rok - duma Poznania
Obserwuj wątek
    • ataman.bw Wraca dawny herb "Kolejorza"! 05.01.07, 08:17
      No suuuper!!
      Teraz tylko jeszcze mi, staremu kibolowi, co to jeszcze na Dębiec chadzał,
      marzy się, aby nad stadionem znów rozbrzmiewał stary dobry hymn.. W GÓRĘ
      SERCA, NIECH ZWYCIĘŻA LECH _ KOLEJOOOORZ...
      Jak powstał stadion na Bułgarskiej, to przed meczem nawet go przez megafony
      puszczano... a teraz... nie ubliżając dzisiejszym kibicom.. ale takie jest
      moje odczucie.. zamiast super brzmiącego hymnu słychać tylko pohukiwania i
      porykiwania..
      • Gość: KOLEJORZ Re: Wraca dawny herb "Kolejorza"! IP: *.vlan15.enoch.lubman.net.pl 05.01.07, 08:30
        A kiedy byłeś ostatnio na meczu? Ja słyszę hymn z megafonów przed każdym meczem
        i nawet wstajemy jak do hymnu państwowego. Także jeśli nie bywasz na meczach to
        się nie wypowiadaj.
        • ataman.bw Re: Wraca dawny herb "Kolejorza"! 05.01.07, 08:42
          Jeśli tak, jeśli wróciło i to, no to super..
          Przyznaję, że ostatnio byłem chyba z rok temu.. przez ostatnie pare lat
          chodziłem sporadycznie... i zawsze drażnił mnie brak ;W Góre serca.. czyli tego
          co w czasach kiedy bywałem na każdym meczu, kiedy jeszcze miałem zdecydowanie
          wiecej włosów :) i mniej obowiazków było podstawą kibicowania, tego co
          rozlegało sie na stadionie praktycznie przez 90 minut
          • Gość: mis Prawidlowa wersja refrenu hymnu IP: *.sky24.pl 05.01.07, 17:36
            W refrenie nie ma slowa "Kolejorz"!!! Posluchaj sobie oryginalnego nagrania.
    • krzysztof.wlodarczak Wraca dawny herb "Kolejorza"! 05.01.07, 08:18
      NIE !!!!!!!!! Tylko nie to !!!!!!! To stare logo jest okropne !!!! Nowe jest
      zdecydowanie lepsze !!! Idzie nowe to niech logo bedzie nowe !!! Stare niech
      pozostanie w pamieci i bedzie czescią historii klubu... Takie jest moje
      zdanie.
      • Gość: guerra Re: Wraca dawny herb "Kolejorza"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 08:23
        Wreszcie!!!!!!!!

Multipokoleniowy symbol powrócił:)
        • frencen Re: Wraca dawny herb "Kolejorza"! 05.01.07, 08:38
          Multipokoleniowy herb? Co to za nowomowa? Rodem z jakiejś propagandowej
          broszury.
          • Gość: guerra Re: Wraca dawny herb "Kolejorza"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 08:47
            Przestań bredzić człowieku.
            • gwardzista Re: Wraca dawny herb "Kolejorza"! 09.01.07, 01:06
              Tylko na tyle Ciebie stać ? Jak na absolwenta VI LO, to kiepściutko,oj kiepsko.
              Jak na kibica Lecha, pardon Amiki Poznań - norma.
      • Gość: herb Logo to byly koziolki a wraca herb. IP: *.icpnet.pl 05.01.07, 16:12
        Nie obrazaj herbu.
    • Gość: Lech kks Re: Wraca dawny herb "Kolejorza"! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 08:49
      Frencen!
      Tobie trzeba wazeliny... Warta, to Warta. Lech, to Lech.
      Lech jest najwazniejszy, nie mozna zyc tylko warciańską przeszłościa, trzeba ja
      jednak szanować. Szanuj wiec i historię Lecha!!!
    • Gość: quwst Wraca dawny herb "Kolejorza"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 09:07
      Fajny herb ma Kuchenkorz Amica Poznań....
      • Gość: wal Re: Wraca dawny herb "Kolejorza"! IP: *.icpnet.pl 05.01.07, 09:20
        Frencen: herb powstał w 1957 r. Stalin nie żył od czterech lat. Od roku we
        wschodniej Europie panowała odwilż polityczna.
    • Gość: Komuch Frencen = Konon IP: *.echostar.pl 05.01.07, 10:28
      Byłem przekonany, iż tak nowoczesne i europejskie miasto jak Poznań nie dorobi
      się własnego Kononowicza. Jednakże po Twoich komentarzach musiałem zmienić
      zdanie...
      Facet!!! NIC CI SIĘ NIE PODOBA !!! Jedziesz Wszystkiemu i Wszystkim
      od "Komuchów". Komunistyczne władze Poznania, komunistyczny herb Kolejorza,
      komunistyczne myślenie forumowiczów.
      Zamiast okazywać swoje antynastawienie do tego wszystkiego co czerwone (a co
      nim nota bene nie jest) i wielką miłość do Giertychów, Mengelów i innych
      Himlerów, lepiej radzę IDŹ SIĘ LECZ NA NOGI, BO NA MÓZG TO JUŻ ZA PÓŹNO!!!
      • Gość: ksw Komuch = ćwok IP: *.icpnet.pl 05.01.07, 14:16
        Trzeba być ślepym, żeby nie dostrzec, że Warta została załatwiona jak inne
        przedwojenne kluby - Polonia i Cracovia. Nie mogła odnosić sukcesów z powodów
        politycznych więc na jej miejsce wskoczył Lech. Jakie ma więc dla was
        chwiejnych jak chorągiewki znaczenie tradycja i historia? Za 20 lat jak KS Dupa
        Krzesiny odnosić będzie sukcesy to kibicować będziesz im!
        • Gość: wiesz_kto Re: Komuch = ćwok IP: *.icpnet.pl 05.01.07, 15:44
          Och tak. Jedyne co Wazelinie zostało. Przyczepić sobie łatkę "uciemiężonych".
          Niestety dla Was, prawdziwy Poznaniacy mają "biedną Warcinkę" głęboko w d...
          Życie w cieniu Kolejorza i płacze w Internecie - oto Wasze przeznaczenie.
    • Gość: wiesz_kto Re: Wraca dawny herb "Kolejorza"! IP: *.icpnet.pl 05.01.07, 10:43
      Cudowna wiadomość!

Jestem po prostu szczęśliwy i dziękuję wszystkim, którzy przyczynili się do
      powrotu Naszej Tradycji.

Kolejowy Klub Sportowy!
    • Gość: Drago Wraca dawny herb "Kolejorza"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 11:02
      Jaki kolejorz,przecież każdy wie że to Kuchenkorz Poznań ! a w Poznańiu Tylko
      WARTA !!!
    • vanil1 Re: Wraca dawny herb "Kolejorza"! 05.01.07, 11:23

i bardzo dobrze hehe
      ------------------------------------
      WALCZ ZE SPAMEM antispam.go.pl
      • Gość: uczeńIP.icpnet.pl sami fachowcy od projektowania znaków... IP: *.icpnet.pl 05.01.07, 12:21
        i wynik fatalny...

Podatnicy niepotrzebnie wydają pieniądze na kształcenie projektantów.

Projektanci udowadniają swoje umiejętności w konkursach międzynarodowych

bo w RP wszyscy są specjalistami od wszystkiego...
    • Gość: jkn w W-wie jest tefaleniorz,w Krakowie telefonikorz, IP: *.icpnet.pl 05.01.07, 12:32
      w Belchatowie weglobrunatniorz,a w Lubinie medziorz.To komentarz do wpisow
      dwoch idiotow powyzej,na temat kuchenkorza.
    • Gość: zielony Wraca dawny herb "Kolejorza"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 13:29
      Prawdziwy poznański klub to Warta ! nie resortowy kolejowy.....
      Jeszcze wrócą dni chwały....FORZA WARTA !!!
      • Gość: green Re: Wraca dawny herb "Kolejorza"! IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.07, 13:34
        Bo Warta to 1912 r. i od tego czasu bez zmian herbu, nazwy!
        • Gość: buchaj Re: Wraca dawny herb "Kolejorza"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 21:14
          Bez zmiany nazwy? Stal, Związkowiec?
          Czy dziś też ktoś się uwziął na Wartę? Jej kibicami sa starcy i grupka
          pasjonatów. W poznaniu Warta cieszy się sympatią, ale to Lech jest kochany.
          Zazdrosni o to uczucie próbują sił
      • Gość: ksw Warta nie zmienia bo nie musi! IP: *.icpnet.pl 05.01.07, 14:03
        Bo to jedyny prawdziwy klub poznański, bez żadnego naciągania historii. Warta
        awansuje teraz do 2 ligi i się odrodzi! Lechowi kibicować będą kiedyś w
        przyszłości tylko wielkopolskie wiochy jak Kościan czy Oborniki.
        • Gość: os.kopernika warta nie awansuje IP: *.icpnet.pl 05.01.07, 17:58
          jak co roku zaczna dziwnie gubic punkty i skonczą w srodku stawki. a od nowego
          sezonu ta sama polka: "chcemy awansowac!", na jesieni kupa punktów dająca
          miejsce w czołówce a potem handelek.
      • Gość: bugaj Re: Wraca dawny herb "Kolejorza"! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 14:57
        Zielony czyli głupi.
      • Gość: Socjolog Kto chodzi na Lecha ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 18:05
        Oto prawdziwe powody, dla których zdecydowana większość kibiców w Poznaniu
        przyznaje się do kibicowania lechowi:
        1. bo ma (miał) sukcesy,
        2. bo to jest modne,
        3. bo mój kolega tam chodzi,
        4. bo inaczej można dostać oklep,
        5. bo kibice lecha są zajebiści,
        6. bo chodzi tam dużo ludzi,
        7. bo inaczej będę gorszy,
        8. bo odpadnie przynajmniej jeden powód z jakiego można się ze mnie śmiać,
        9. bo można się ładnie wylansować.

90 % publiki na Bułgarskiej nie zna historii swojego klubu, nie zna biografii
        legendarnych zawodników, ma w pompie, to że tak naprawdę chodzi obecnie na
        Amikę. Bez echa przeszło tzw. wykupienie praw niematerialnych przez Fabrykę
        Kuchenek.
        Natomiast zdecydowana większość "lechitów" z wypiekami na twarzy czyta na ich
        forum relacje ze starych wyjazdów czy ustawek (temat "Stara Gwardia" osiągnął
        chyba ze 30 stron), zna ksywy i pseudonimy byłych lub obecnych liderów kotła, a
        największym ich dylematem jest to, czy na meczu mogą się pokazać w barwach zgód
        lecha.
        Na tym tle, Warta i ich stowarzyszenie kibiców, to prawdziwa oaza normalnego
        kibicowania. Warciarze pokazują jak można pomagać klubowi, aktywnie
        uczestniczyć w życiu klubu i nie wstydzić się tego, że to obecnie III liga.

• gwardzista Re: Kto chodzi na Lecha ? 09.01.07, 01:09
          Czytam to po raz piąty i oczom nie wierzę ;)... Miód na moje serce, szczere
          dzięki, kimkolwiek jesteś.
          Tylko jedna uwaga, co do warciarzy - włącz sobie youTube i poszukaj filmiku z
          meczu w PP z Lechitą Kłecko. Zobaczysz, że do idealu im sporo brakuje. No ale
          może to był wybryk grupy, która nie jest reprezentatywna.
          Pzdr.
    • Gość: Den Wraca dawny herb "Kolejorza"! IP: *.icpnet.pl 05.01.07, 13:41
      po 13!!! latach..
      • Gość: ksw Re: Wraca dawny herb "Kolejorza"! IP: *.icpnet.pl 05.01.07, 14:06
        A jakie to ma znaczenie? Kolejorz to naciągana sprawa! Może ma dużo kibiców ale
        ch... historię. Warta jest prawdziwa!
        • Gość: lolek Re: Wraca dawny herb "Kolejorza"! IP: *.echostar.pl 05.01.07, 14:17
          Dziwnie się coś w tych wypowiedziach przewija jeden adres IP...
          • Gość: ksw Re: Wraca dawny herb "Kolejorza"! IP: *.icpnet.pl 05.01.07, 14:23
            Trudno żebym miał inny za każdym razem. Kto zaś jest green czy frencen nie mam
            bladego pojęcia ćwoku. Więc nie pie..że sprawdziłeś adresy IP!
    • Gość: mex piersza dobra wiadomośc w poznańskiej GW od dawna IP: 212.244.156.* 05.01.07, 14:45
      • Gość: mex #######Mistrz Mistrz Kolejorz######## IP: 212.244.156.* 05.01.07, 14:46
    • Gość: pol Wraca dawny herb "Kolejorza"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 17:29
      cóż nam po herbie jak " wazeliniaze ' grają słabiutko. Myślą tylko ile zelu
      włożyć na główkę. parodia daje słowo.
    • Gość: Rych Re: Wraca dawny herb "Kolejorza"! IP: *.83.167.murka.net 05.01.07, 18:36
      Po co ten stary herb? On symbolizował klub kolejowy, a już od ładnych paru lat
      "Lech" nie ma nic wspólnego z PKP. Ten obecny jest super - bo dla wielu Poznań
      kojarzy się z koziołkami, czy to się komuś podoba, czy nie. To je codziennie
      oglądają wycieczki z całej Polski na Starym Rynku i to one są wizytówką miasta.
      Pomysł ze zmianą zrodził się zapewne w głowach zarządu z Wronek - tylko
      dlaczego?. Wron się pozbyli, to teraz zamiast koziołków ma być kryptoreklama
      PKP? A może to kolejny sponsor? Może trzeba tym panom powiedzieć, że lepsze jest
      wrogiem dobrego. Opanujcie się - jeszcze czas !!!!!.
      • Gość: uczeńIP.icpnet.pl nieciekawa, niemedialna forma i co z tym dalej? IP: *.icpnet.pl 05.01.07, 18:57
        • Gość: Mirek z Kanady opowiadasz bzdury IP: *.vn.shawcable.net 08.01.07, 15:03
          czy wszystko musi byc "medialne" czyli jak blyskotka dla pigmejow - byc
          atrakcyjnie dla najmniej cwanego ciury w armii Owsiaka?

Spojrz na herby takich klubow jak np. Montreal Canadiens, Philadelphia Flyers
          czy New York Rangers. Sama tradycja, nic medialnego!
    • Gość: jimmy Herb wraca po 13 latach, nie po 23! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 20:11
      Tak więc droga redakcjo proszę o sprostowanie.
      A co do samego herbu, to czekałem na to od wielu lat, super!
      • Gość: Xaber A gdzie wroniecka wrona ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 12:36
        Gdzie w herbie elementy dotyczące wronieckiej przeszłości ? Przecież gramy na
        licencji Amiki, a nie Lutni Dębiec, Kolejarza, KKS Lech, PKP Lech czy WKP Lech.
        Nota bene, faktem jest, że Warta nie robila takich numerów z nazwą jak
        zadłużony Lech.
        • Gość: Tua Podnieście rękawice lechici.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 20:47
          Zamilkliście jakby... Czyżby wstyd ?
    • Gość: Xaber Re: Wraca dawny herb "Kolejorza"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 13:34
      Up.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka