Dodaj do ulubionych

_________________Neostrada - blokada na Dębcu :-(

20.02.07, 22:59
Mam Neostradę 6MB... Teoretycznie :-(
Od weekendu technicy Tepsy w centrali na Dębcu nie mogą ustalić co jest
przyczyną, że neostrada u mieszkańców tego osiedla ma prędkość żółwia!

Od weekendu mam prędkość łącza: od 2 kB do 34 kB !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czyli nawet 3000 razy wolniej niż powinienem mieć!!

Najbardziej żałosne jest to, że na infolinii TP SA 0800 102 102 dowiedziałem
się, że być może tak będzie dłuższy czas, bo od początku lutego ograniczono
limity ściągania danych i wszyscy teraz ściągają co się da...

Jak wygląda sytuacja w innych częściach miasta?????????
Obserwuj wątek
    • dobrusia_to_ja Re: _________________Neostrada - blokada na Dębcu 20.02.07, 23:00
      Na zachodzie w porządku:))
      • pawman Re: _________________Neostrada - blokada na Dębcu 21.02.07, 13:19
        za to na wschodzie byly zawiechy pare dni temu, ale teraz smiga
    • Gość: dish Re: _________________Neostrada - blokada na Dębcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 23:15
      Potwierdzam-neostrada zatkana na Debcu. Cholerna tepsa-teoretycznie maja 3 dni
      na rozw. problemu. A potem? Chyba bede domagac sie zwrotu czesci abonamentu. Po
      polnocy jest szybciej-jeszcze tylko 45 minut...:D
      • darek.poznan Re: _________________Neostrada - blokada na Dębcu 20.02.07, 23:54
        Który z operatorów umożliwi mi normalny dostęp do netu na Dębcu??
        Za Neostradę płacę 169zł/m-c plus ok.100zł za telefon, a TPSA tego nie docenia.

Nie są w stanie nawet określić, czy tą awarię usuną, czy tak będzie przez
        dłuższy czas. Ich operator infolinii mnie zadziwił, bo stwierdził, że trzeba
        się liczyć z ograniczeniami prędkości, bo klienci TPSA teraz ściągają więcej
        danych z netu!!! Co za chora firma!!
        Jutro z rana dzwonię na Netię 0801 802 803 i sprawdzę, czy mają techniczne
        możliwości dołączenia mnie do swojej sieci. Podobno stary numer tel z TPSA
        można też do nich przenieść.
        • Gość: dish Re: _________________Neostrada - blokada na Dębcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 17:54
          Odpukac-od paru godzin u mnie dziala juz normalnie.
          • sineira Re: _________________Neostrada - blokada na Dębcu 21.02.07, 21:08
            Na infolinii szczerze przyznali, że mieli poważną awarię. Na grupach
            dyskusyjnych można przeczytać, że problemy były w całej Polsce. Prawdopodobnie
            zdechł jeden z serwerów.
            • drhuckenbush Re: _________________Neostrada - blokada na Dębcu 21.02.07, 23:32
              Pieprzenie. Partactwo i nierobstwo, a nie awaria jednego z serwerow. Systemy
              informatyczne w tak wielkich firmach musza byc i sa sklastrowane - musialoby
              pasc z 50 serwerow, zeby byla awaria. Przyczyny nalezy doszukiwac sie w tym, ze
              po prostu TPSA nie umie sobie poradzic z duza liczba uzytkownikow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka