Dodaj do ulubionych

MAM POMYSŁ!!!!!!!!!!

IP: *.icpnet.pl 27.04.03, 18:25
droga redakcjo!
mam wspanialy pomysl na nowa rubryke w Gazecie poznańskiej!moznaby zrobic
rubryke z najwazniejszymi iformacjami z miast partnerskich Poznania!watpie
czy wiekszosc Poznaniakow wie co to wogole jest miasto partnerskie!w taki
sposob caly Poznan moglby dowiedziec sie o tym i o jakis ciekawych
informacjach!!!bylibysmy na biezaco!!!
fernando
Obserwuj wątek
    • Gość: Leon Wsadź se w dupe ten pomysł!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.04.03, 23:01
      Co kogo obchodzą jakies miasta partnerskie!
      • Gość: Łukasz dobry pomysł IP: *.icpnet.pl 27.04.03, 23:31
        Pomysł jest bardzo dobry, na leona nie można zwracać uwagi.
        • Gość: Leon beznadziejny pomysł IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.04.03, 23:50
          A tobie przysłowioy CHWD
          • Gość: Łukasz Re: beznadziejny pomysł IP: *.icpnet.pl 27.04.03, 23:56
            Mam się Ciebie bać, hahahahahahahahah!!!!!
          • Gość: magi Re: beznadziejny pomysł IP: *.proxy.aol.com 20.05.03, 22:56
            Leon, widac, ze jestes malutki. Tacy moga sie tylko wyzyc wirtualnie, bo ich
            nie widac. Szkoda mi Ciebie, choc Cie nie znam. Ale wcale tego nie zaluje...
      • Gość: Sergio bardzo fajny pomysł IP: *.man.poznan.pl 28.04.03, 09:38
        Gość portalu: Leon napisał(a):

> Co kogo obchodzą jakies miasta partnerskie!

mnie obchodzą i to bardzo, a tobie nic do tego;
        fernando, brawa za pomysł :)
    • Gość: K Re: MAM POMYSŁ!!!!!!!!!! IP: 142.94.86.* 28.04.03, 04:51
      Jakie miasto partnerskie ma Poznan np. w Kanadzie?
      • Gość: Sergio Re: MAM POMYSŁ!!!!!!!!!! IP: *.man.poznan.pl 28.04.03, 09:42
        Gość portalu: K napisał(a):

> Jakie miasto partnerskie ma Poznan np. w Kanadzie?

w Kanadzie raczej nie, nic przynajmniej o tym nie wiem;
        jest Hanower, Charków, Brno, nie pamiętam innych; byłoby fajnie, gdyby kontakty
        z tymi miastami były szersze, bardziej widoczne
    • Gość: Magda_S Re: MAM POMYSŁ!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 28.04.03, 10:26
      Pomysł świetny! A jeśli masz dobre pióro, sam możesz Gazecie cuś podrzucić. Oni
      to ocenią swoim surowym okiem i ciach! będziesz sławny!
      • Gość: Sergio Re: MAM POMYSŁ!!!!!!!!!! IP: *.man.poznan.pl 28.04.03, 10:36
        Gość portalu: Magda_S napisał(a):

> Pomysł świetny! A jeśli masz dobre pióro, sam możesz Gazecie cuś podrzucić.
        Oni
        >
        > to ocenią swoim surowym okiem i ciach! będziesz sławny!

a czy nie lepiej, żeby w poznańskim dodatku Gazety udzielali się ludzie z
        tamtych miast? Co może fernando pisać o Charkowie?
        Jeżeli już, to widziałbym to jako cotygodniowy cykl reportaży, ciekawostek,
        relacji czy innych rzeczy opisujących świat okiem mieszkańca zaprzyjaźnionego
        miasta; może czasem ich punkt widzenia na ciekawiące nas tematy? może jak pewne
        lokalne problemy rozwiązują u siebie inni? co tak naprawdę my poznaniacy wiemy
        o mieszkańcach Brna, o ich życiu, o tym jacy są? a może zapytać przy okazji jak
        hanowerczycy postrzegają poznaniaków i czy w ogóle słyszeli o naszym mieście?
        wynik sondy może być intreresujący
    • Gość: Professeur Shadoko Re: MAM POMYSŁ!!! - dobry pomysł IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.03, 12:47
      Pomysł mi sie podoba. W moim rodzinnym mieście prasa pisze o miastach partnerskich i z wzajemnością. Wychodza z tego całkiem fajne rzeczy np. Bergen op Zom organizuje w jednej ze szkół półkolonie dla dzieci - dzięki informacjom o wzajemnych potrzebach i pomysłach.
    • Gość: ja Re: MAM POMYSŁ!!!!!!!!!! IP: *.labo.kti.ae.poznan.pl 05.05.03, 13:24
      bardzo, bardzo dobry pomysl, popieram, redakcja powinna powaznie go przemyslec,
      wowczas wspolpraca miedzy miastami partnerskimi nabralaby nowego chcrakteru, bo
      jak narazie ta wspolpraca dla przecietnego poznaniaka to fikcja na szczeblach
      urzedowych, pozdrawiam
      • Gość: fernando Re: MAM POMYSŁ!!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 17.05.03, 21:56
        apeluje jeszcze raz do redakcji zeby przemyslala to i chociaz odpisala!chociaz
        to mi sie nalezy (a jak juz odpiszecie <naturalnie negatywnie>to prosilbym
        powody dlaczego!) duzo ludzi pochwala ten pomysl...ale widocznie lepiej
        pozostawic poznaniakow w blogiej nieswiadomosci... GRATULUJE
        • Gość: pro Re: MAM POMYSŁ!!!!!!!!!! IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.03, 12:04
          Świetny pomysł!!! Proponuję, żeby poszerzyć go regiony partnerskie takie jak
          Dolna Saksonia czy Hesja oraz zaprzyjaźnione jak Bretania czy Katalonia!
          • Gość: aptos Re: MAM POMYSŁ!!!!!!!!!! IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.03, 13:18
            jest jeszcze fińska Yivaskilla (?)
            Koniecznie trzeba włączyć regiony - jak. np. Bretania (Mamy w końcu ten Dom
            Bretanii, no nie?)
            • Gość: gosc Jyväskylä - n/txt IP: *.wise.edt.ericsson.se 09.09.03, 20:21
    • anka9009 Re: MAM POMYSŁ!!!!!!!!!! 18.05.03, 16:29
      pomysł świetny.
    • remulak Re: MAM POMYSŁ!!!!!!!!!! 19.05.03, 00:28
      Nie przejdzie, GazWyb nie piśnie słowa o tym, co się
      dzieje w Nablusie.
    • Gość: pestka Re: MAM POMYSŁ!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 20.05.03, 13:58
      jestem za. jakis czas temu dla uniwersytetu robilam badania spoleczne i na 15
      odwiedzonych przeze mnie osob tylko jedna slyszala o partnerskich miastach!!!
      o drzewku bozonarodzeniowym nie slyszal nikt
      • Gość: ! Re: IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.05.03, 21:48
        Dobry pomysł !!!
        • Gość: fernando a ja sobie pisze i pisze... IP: *.icpnet.pl 08.09.03, 20:38
          zupelnie nie rozumiem dlaczego redakcja mi nie odpisuje!w koncu pomysl jest
          dobry,pracy troche jest ale gazeta by sie uatrakcyjnila,bardzo prosze o chociaz
          cien zainteresowania i odpisanie mi,poniewaz nie znosze jak ktos mnie olewa!
          jesli nie dostane odpowiedzi to sie osobiscie do Was pofatyguje;)
          • Gość: LMB Re: a ja sobie pisze i pisze... IP: *.icpnet.pl 09.09.03, 09:29
            No to pisz sobie dalej. Podpowiem tylko, skoro 1 na 15 poznaniaków słyszało o
            miastach partnerskich, to po co o tym pisać ?
            • yashoo Re: a ja sobie pisze i pisze... 09.09.03, 13:33
              Gość portalu: LMB napisał(a):

(...) No to pisz sobie dalej. Podpowiem tylko, skoro 1 na 15 poznaniaków
              słyszało o miastach partnerskich, to po co o tym pisać ?

Właśnie po to, żeby następnym razem w podobnej ankiecie 14/15 wykazało się
              wiedzą nt. miast partnerskich. Uważam, że pomysł jest bardzo słuszny.
          • redakcja Re: a ja sobie pisze i pisze... 09.09.03, 16:55
            Chętnie spotkałbym się z Tobą osobiście fernando, zapraszam więc do redakcji.
            Tylko, proszę, nie przynoś ze sobą kija bejsbolowego, karabinu maszynowego, czy
            innego urządzenia perswazyjnego. Gdybyś go użył, nie protestowałbym.
            Zupełnie nie potrafię bowiem wyjaśnić, dlaczego do tej pory na forum nie
            znalazła się odpowiedź na Twoją propozycję. (mogę wytłumaczyć tylko siebie - w
            chwili, kiedy ją złożyłeś, leżałem w szpitalu)
            Osobiście uważam, że ten pomysł wart jest rozważenia. Przedstawię go na
            kolegium redakcyjnym.
            Jeśli jednak stworzymy taką rubrykę, to na pewno nie będzie ona drukowana w
            cyklu codziennym.

pozdrawiam
            Błażej Wandtke

Gość portalu: fernando napisał(a):
            > zupelnie nie rozumiem dlaczego redakcja mi nie odpisuje!w koncu pomysl jest
            > dobry,pracy troche jest ale gazeta by sie uatrakcyjnila,bardzo prosze o
            chociaz
            >
            > cien zainteresowania i odpisanie mi,poniewaz nie znosze jak ktos mnie olewa!
            > jesli nie dostane odpowiedzi to sie osobiscie do Was pofatyguje;)
            • remulak Re: a ja sobie pisze i pisze... 09.09.03, 18:37
              Ja chętnie się dowiem, co słychać w Nablusie...
              • redakcja Re: a ja sobie pisze i pisze... 09.09.03, 19:02
                remulak napisał:

> Ja chętnie się dowiem, co słychać w Nablusie...

A kiedy się dowiesz z łamów GW, to co zrobisz?
                • remulak Re: a ja sobie pisze i pisze... 09.09.03, 19:12
                  Będę się wstydził, że Poznań przyjaźni się z tymi, którzy
                  mają pieniądze i dach nad głową, a gardzi tymi, którzy
                  się tym nie cieszą. Chyba, że się dowiem, że wysyłamy do
                  Nablusu pomoc humanitarną - wtedy będę dumny z Poznania.
                  Zależy, co napisze GW, chociaż nie oczekuję, że zadacie
                  pytanie, na czym właściwie polega parnerstwo z Nablusem i
                  co dla tego miasta Poznań zrobił.
                  • redakcja Re: a ja sobie pisze i pisze... 09.09.03, 19:26
                    remulak napisał:

> Nie oczekuję, że zadacie
                    > pytanie, na czym właściwie polega parnerstwo z Nablusem i
                    > co dla tego miasta Poznań zrobił.

I dobrze, że nie oczekujesz, bo już o tym pisaliśmy rok temu. Polecam wydania z
                    dni: 31 maja, 27 kwietnia, 24 kwietnia, 23 kwietnia, 10 kwietnia i 9 kwietnia.
                    Opisywaliśmy wtedy pomoc humanitarną dla Nablusu z Poznania. Samorząd przekazał
                    wtedy ponad 50 tys. zł.
                    • remulak Re: a ja sobie pisze i pisze... 09.09.03, 19:38
                      redakcja napisała:

> dni: 31 maja, 27 kwietnia, 24 kwietnia, 23 kwietnia, 10
                      kwietnia i 9 kwietnia.
                      > Opisywaliśmy wtedy pomoc humanitarną dla Nablusu z
                      Poznania. Samorząd przekazał
                      >
                      > wtedy ponad 50 tys. zł.

Kupa forsy. Padam na twarz z wrażenia.
                      • redakcja Re: a ja sobie pisze i pisze... 09.09.03, 19:55
                        remulak napisał:

> Kupa forsy. Padam na twarz z wrażenia.

Mieszkańcy Poznania też zbierali gotówkę.
                        • redakcja Re: a ja sobie pisze i pisze... 09.09.03, 20:03
                          Acha! Nadal oczekuję od Ciebie odpowiedzi na pytanie ”A kiedy się dowiesz z
                          łamów GW, to co zrobisz?”. Bo odpowiedź na pytanie ”co Poznań dla tego miasta
                          zrobił” na naszych łamach można było znaleźć.
                          pozdrawiam
                          Błażej Wandtke
                          • remulak Re: a ja sobie pisze i pisze... 09.09.03, 20:09
                            Tu jest odpowiedź:
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=5809168&a=7883898
                            Widzę, że czytanie ze zrozumieniem nie jest najmocniejszą
                            stroną Szanownych Państwa.
                            • redakcja Re: a ja sobie pisze i pisze... 09.09.03, 20:12
                              Widzę, że faktycznie nadajemy na innych falach.
                              Czemu mnie to nie dziwi?
                              • remulak Re: a ja sobie pisze i pisze... 09.09.03, 20:18
                                redakcja napisała:

> Widzę, że faktycznie nadajemy na innych falach.
                                > Czemu mnie to nie dziwi?

Nie mam pojęcia, może jest coś na ten temat w archiwum?
                                • redakcja Re: a ja sobie pisze i pisze... 09.09.03, 20:22
                                  Ooops! Przepraszam. Nie napisałem, że to było tak zwane pytanie retoryczne. Co
                                  to jest, znajdziesz choćby w Słowniku Terminów Literackich
                                  • Gość: m Re: a ja sobie pisze i pisze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 08:46
                                    "Słowniku terminów literackich" - tak się pisze ten tytuł szanowna redakcjo.
                                    • redakcja Re: a ja sobie pisze i pisze... 11.09.03, 13:18
                                      BArdzo Dziekuje

Błażej Wandtke
    • Gość: Anie Re: MAM POMYSŁ!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.03, 15:46
      Pomysł bardzo fajny. Co do ignorancji Gazety Wyborczej w tym względzie, to
      udowadniają jedynie, że nie są gazeta bliską mieszkańcom Poznania, a tylko
      udają że tak jest i non-stop się chwalą jaka to z nich super ukochana gazeta
      wszystkich poznaniaków.
      • Gość: VIPunia - Iwona Re: MAM POMYSŁ!!!!!!!!!! IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 01:30
        hmm bez przesady ...
    • Gość: VIPunia - Iwona Re: MAM POMYSŁ!!!!!!!!!! IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 01:30
      Pomysł mi się bardzo podoba, właściwie dlaczego nie miałoby się to ukazywać w
      cyklu dziennym?
      Hmmm może na początek raz w tygodniu zbiórka co tam w miastach i regionach
      partnerskich, a dodam, ze jak na Wielkopolskę to tego jest miast i regionów
      partnerskich dużo :) Partnerzy Poznania mogliby, częściej "gościć" na łamach
      Gazety Wyborczej, ale nie można zapominać o innych gminach, które też starają
      sie pielęgnować swoje kontakty partnerskie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka