Gość: M&M IP: *.umww.pl 04.06.07, 14:40 Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania w tym kompleksie. Czy ktoś wie jak tam jest, chętnie usłysze plusy jak i minusy. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: X159 Re: Naramowicka 217 - os. Howella IP: 212.38.200.* 04.06.07, 15:06 Brak dojazdu samochodem - obok buduje sie w chwili obecnej kilka osiedli na którą nie wystarczy juz obecnie nie do przejechania Naramowicka... Odpowiedz Link Zgłoś
marta_inter Re: Naramowicka 217 - os. Howella 04.06.07, 15:39 Plusy : + całodobowa ochrona plus system kamer + ekstra atrium w każdej klatce - wrażenie przestrzeni + windy + ustawne mieszkania (niestety większość ma pół-ślepe kuchnie) + niskie opłaty czynszowe + własna centrala telefoniczna (tanie połączenia), tani internet + zamknięty plac zabaw dla dzieci - zacieniony wysokimi drzewami + bardzo blisko do Żurawińca, szkół, przedszkoli, poczty + Biedronka, Chata Polska + tanie taxi do centrum miasta ;-) Minusy : - rano trzeba odstać 5-10 minut w korku w kierunku miasta - no chyba, ze sie pojedzie Jasną Rolą - wtedy sie nie stoi wogule, no ale droga jest dość dziurawa. - brak tramwaju (ma być za kilka lat wzdłuż Nowej Naramowickiej) Odpowiedz Link Zgłoś
psmetek Re: Naramowicka 217 - os. Howella 05.06.07, 15:22 5 10 minut??? Chyba helikopterem. Ja około 7.30-50 stoje nawet z 40 minut, zalezy od dnia. A co oznacza tanie taxi do centrum? jakas korporacja daje znizki dla naramowic?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Simon Re: Naramowicka 217 - os. Howella IP: 83.238.212.* 05.06.07, 15:25 Znizek nie, ale jest to badz co badz blisko Starego i jadac wieczorem Naramowicka i pozniej wzdluz Cytadeli do Garbar jest sie tam w 7 minut. Wracajac z imprezki placilem zwykle okolo 15-17 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
marta_inter Re: Naramowicka 217 - os. Howella 05.06.07, 20:29 psmetek napisał: > 5 10 minut??? Chyba helikopterem. Ja około 7.30-50 stoje nawet z 40 minut, > zalezy od dnia. Ja wyjezdzam zawsze 7:15-7:20. Jesli jest korek, to jadę Jasną Rolą. Jeszcze nigdy dłużej nizż 10 minut nie jechałam. Odpowiedz Link Zgłoś
millie6 Re: Naramowicka 217 - os. Howella 05.06.07, 17:58 Polecam stronę www.Naramowice.com - znajdziesz tam plusy i minusy Howella. Plusów jest naprawdę sporo (ładnie, czyściutko, bezpiecznie). Bardzo miłe jest sąsiedztwo Żurawińca, terenów nad Wartą i pobliskiego Różanego Potoku - piękne tereny spacerowe. Zarządca nieruchomości naprawdę się stara. Ekipy sprzątające pracują codziennie i to naprawdę widac. A teraz minusy - 1. sąsiedztwo Naramowickiej, Jeśli okna wychodzą na tą stronę, to jest nie za fajnie. Przejście się wzdłuż Naramowickiej, szczególnie w godzinach szczytu grozi zaczadzeniem. 2.Z pół roku temu podpisywaliśmy protest przeciwko budowie pod naszymi oknami drogi dojazdowej do planowanej Nowonaramowickiej. 3. Szkoły podstawowe są (nawet dwie) tyle że nie przodują w rankingach - delikatnie mówiąc. 4. Przedszkola owszem w okolicy są - nie ma w nich tylko miejsc. 4. Kłopot z miejscami parkingowymi.5. Często ślepe kuchnie. Podsumowując -Howell ma plusy i minusy, ale plusy moim zdaniem przeważają. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś