Dodaj do ulubionych

Barbórka - pamiętacie?

IP: *.jmpolska.com.pl 04.12.01, 17:32
Kiedyś to było święto - uroczyste obchody dnia górnika, przemówienia "ojców
narodu", tłumy górników w "pióropuszach", a wszystko pokazane w tv;
a teraz...

teraz to imieniny mojej córki Basi

NAJLEPSZE ŻYCZENIA DLA WSZYSTKICH PAŃ NOSZĄCYCH TO PIĘKNE IMIĘ
Obserwuj wątek
    • Gość: lol Re: Barbórka - pamiętacie? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 17:45

To także imieniny mojej córci Basi - pierwsze! :)))
      • Gość: Zuza Re: Barbórka - pamiętacie? IP: *.as2.man.portone.com 04.12.01, 18:27
        To takze imie mojej tesciowej...
        • Gość: ethanol Re: Barbórka - pamiętacie? IP: 151.112.27.* 04.12.01, 22:24
          I mojej kuzynki :)
          • Gość: anka9009 Re: Barbórka - pamiętacie? IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 22:28
            i mojej kuzynki
            w sobote miala osiemnastke
            dawno sie tak nie bawilam
            wszystkiego najlepszego Basiu
            • Gość: ethanol Re: Barbórka - pamiętacie? IP: 151.112.27.* 04.12.01, 23:53
              i ex narzeczona mojego kumpla tez tak ma na imie :)
    • Gość: Tojo Re: Barbórka - pamiętacie? IP: *.jmpolska.com.pl 05.12.01, 17:16
      Miło mi poznać chociaż w ten sposób Basie, o których piszecie (teściową Zuzy
      też), ale może macie też jakieś wspomnienia z obchodów dnia górnika?
      Mnie się to kojarzy z robieniem w szkole górniczych czapek z papieu.

pozdrawiam
      • Gość: ethanol Re: Barbórka - pamiętacie? IP: 151.112.27.* 05.12.01, 21:30
        Barburka
        -na jez. polskim pisanie wypracowan na temat ciezkiej pracy i znoju gornika
        -na plastyce albo czapki albo namalowac gornika
        • Gość: lol Re: Barbórka - pamiętacie? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.01, 22:53

A w przedszkolu zrobić se czapkę i wykleić te cholerne pióra z bibuły, ble...
          Dobrze że mam mamę plastyczkę -byłem zawsze najlepiej ubranym górnikiem
          • Gość: Zuza Re: Barbórka - pamiętacie? IP: *.as1.man.portone.com 05.12.01, 22:59
            Smiech mi sie cisnie na usta, jak czytam wasze wpisy, bo sama robilam czapki. W
            szkole podstawowej zawsze byly jakie apele o gornikach, no a w telewizji parady
            wystrojonych gornikow. Ale czego by nie pisac, praca gornika jest cholernie
            ciezka i wcale im nie zazdroszcze, wiec goraco pozdrawiam wszystkich gornikow!
            • fufek Re: Barbórka - pamiętacie? 06.12.01, 11:39
              A mnie Barbórka kojarzy się bardzo ciepło. Głównie z przedszkolem: papierowe
              czapki z bibułą, malowanki techniką czarna farba na wosk, opowiadania pań
              nauczycielek o górnikach, piosenka "Jam śląski górnik spod Bytomia" i bajka o
              rozgniewanym węgielku. Dziś opowiadam ją swoim dzieciom i słuchają jej z
              zapartym tchem.
              • Gość: ethanol Re: Barbórka - pamiętacie? IP: 151.112.27.* 06.12.01, 22:03
                ta bajke czytala mi mama wielokrotnie i w koncu znalem ja dokladnie na
                pamiec :))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka