p3nisista 26.07.07, 09:35 Na całym świecie przyjeło się, że w centrach miast jest głośno w nocy, i mieszkają tam ludzie, którym to nie przeszkadza. Tylko poznaniacy robią z tego problem. Tylko dlaczego stare dziady kupowały mieszkania przy rynku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: Krystyna Feldman na ławeczce przed Cocorico? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 10:12 Są różne rodzaje nocnych hałasów. Nie sądzę, żeby w centrum Antwerpii czy Brugii, czy Compiegne (tam akurat byłam w centrum wieczorową porą i są to turystyczne miejsca)ktoś "urrrrwował" przehlanym głosem i rzucał butelkami. To jest, niestety, środkowoeuropejski styl zabawowy. Oddalone dźwięki muzyki z kawiarnianych ogródków, śmiechy i podzwanianie szkła (nie bitego) to jednak trochę inny typ hałasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kovbat Dokładnie, poza tym nie chcemy chyba.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 10:27 .... żeby na ławeczce pani Feldman spędzało noc schlane towarzystwo, bo to wtedy zupełnie mija się z celem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danbab@gazeta.pl Re: Dokładnie, poza tym nie chcemy chyba.... IP: *.icpnet.pl 26.07.07, 19:10 Tylko przed teatrem Polskim!W nim Pani Krystna spędziła dużą część swojego życia.Czas "kawiarniany" - to tylko miłe chwile... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: przed którym teatrem?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 22:26 Gość portalu: danbab@gazeta.pl napisał(a): > Tylko przed teatrem Polskim!W nim Pani Krystna spędziła dużą część swojego > życia. O, to jakiś news. Wydaje mi się, że jednak Pani Feldman udzielała się w Teatrze Nowym, a nie Polskim?... Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Hałasy i libacje 26.07.07, 10:28 Dokładnie tak. A metodą na libacje nie jest likwidowanie ławeczek, tylko likwidowanie tego typu ,,imprez". Od tego jest Policja i Straż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Ups! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 10:45 "Przechlanym" oczywiście przez "ch", przepraszam. Jakiś hohlik shrupał mi "c" hrzęszcząc i hrobocząc. :) Odpowiedz Link Zgłoś
czybryk Re: Ups! 26.07.07, 12:38 Czy nie rozumiecie, ze Polak zrelaksowany i wesoły to Polak zachlany? Ostatnio odbieralem rodzinę na Ławicy i słyszałem komunikat "pasazerowie będący pod wpływem alkoholu nie będą wpuszczani na pokład samolotu". Piją juz w sali odlotów. taki styl narodowy - pijackie rozróby i zamiast dzwięku szkła spełnianych toastów - rozbijanie butelek itp. Lubię jak stary Rynek jest barwny, żywy a nie skansenowaty. I to m.innymi zadanie dla szwadronów Ziobry i Kaczmarka. A ławeczki niech będą. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Krystyna Feldman na ławeczce przed Cocorico? 07.02.08, 23:29 Gość portalu: Aga napisał(a): > Są różne rodzaje nocnych hałasów. Nie sądzę, żeby w centrum Antwerpii czy > Brugii, czy Compiegne (tam akurat byłam w centrum wieczorową porą i są to > turystyczne miejsca)ktoś "urrrrwował" przehlanym głosem i rzucał butelkami. To > jest, niestety, środkowoeuropejski styl zabawowy. > Oddalone dźwięki muzyki z kawiarnianych ogródków, śmiechy i podzwanianie szkła > (nie bitego) to jednak trochę inny typ hałasu. <lol> dawno tak sie nie usmialam. bylam i bawilam sie w wielu europejskich miastach (zaraz wyjdzie ze sie chwale:)) i styl zabawy jak i poziom halasu jest porownywalny. slusznie pisza inni forumowicze, ze problemem nie jest sam halas, ale to ze w Poznaniu okolice Starego Rynku sa zamieszkane glownie przez starsze osoby, ktorym wszelkie odglosy przeszkadzaja. aha, a porownywanie Poznania do Brugii, ktora jest kilka razy mniejsza, a ponadto centrum miasta jest prawie ze skansenem dla turystow to nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sufin a może jednak przed Teatrem? IP: *.awf.poznan.pl 26.07.07, 13:13 Ta wspaniała aktorka jednak zawsze będzie kojarzona w tym miejscem... Odpowiedz Link Zgłoś
czybryk Re: a może jednak przed Teatrem? 26.07.07, 13:44 oczywiście, przed Teatrem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanatyk Babci myślę, że przy Starym Browarze IP: 83.238.194.* 26.07.07, 13:53 Sądzę, ze przed starym Browarem ale od strony Kościuszki (przed głównym wejściem byłoby godne miejsce dla naszej Babci Wspaniałej. Zresztą podobne pomyśły dawno proponowałem Grobelnemu i teraz włądze to propagują. No dobre, że choć ukradły ale propagują dobre pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś
czybryk Re: myślę, że przy Starym Browarze 26.07.07, 14:40 tylko nie to! Nasza Babcia Wspaniała była bardzo skromną osobą, żle by się czuła przed tą katedrą konsumpcjonizmu, zapewne nigdy by tam nie poszla. Znaj proporcium, mocium Panie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalene76 nie kupowaly dziady kamienicy .... 26.07.07, 16:05 ta kamienica jest w naszej rodzinie od baaaaaaaaaaaaaaaardzo dawna wiec nikt niczego tam specjalnie nie kupowal ale inna rzecz ze mieszkajac przy starym to niestety trzeba sie liczyc z halasem. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Krystyna Feldman na ławeczce przed Cocorico? 26.07.07, 20:34 p3nisista napisała: > Na całym świecie przyjeło się, że w centrach miast jest głośno w nocy, i mieszk > ają tam ludzie, którym to nie przeszkadza. Tylko poznaniacy robią z tego proble > m. Nie tylko. W Krakowie było to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeźbiarz Re: Krystyna Feldman na ławeczce przed Cocorico? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 22:15 bardzo mnie cieszy ,że dyskusja skupiła się wokół - ZUPEŁNIE innego tematu....czyli - JEDNAK - nie ławeczka ...nie pomnik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~primavera Re: Krystyna Feldman na ławeczce przed Cocorico? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 13:44 No właśnie, upamiętnienie Pani K.Feldman w Cocorico (gdzie już i tak ma swój honorowy stolik) lub przed kawiarnią jest świetnym pomysłem, a skoro właściciele mają obiekcje co do ławeczki, można wymyśleć inną formę upamiętnienia tej niezwykłaej aktorki?! I nad tym należałoby się zastanowić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Krystyna Feldman na ławeczce przed Cocorico? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 23:17 A może tabliczka pamiątkowo przed wejściem do Cocorico. Pan Krzysztof był moim szkolnym kolegą i wiem, że to rozsądny i życzliwy człowiek, można z nim ponegocjować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Krystyna Feldman na ławeczce przed Cocorico? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 23:15 Niestety Polacy nie zawsze umieją zachować się kulturalnie. Hałasy na ulicach, głośne imprezy w mieszkaniach to w cywilizowanym świecie jest już nie do pomyślenia. Tam spokój sąsiada jest święty. W Niemczech urządzanie imienin w bloku jest niedopuszczalne, my ciągle jesteśmy na zasadzie "Wolnoć Tomku w swoim domku". A to brak kultury a nawet chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś