toni31 29.09.07, 23:36 Hej w najbliższym czasie zamieżam osiąść w Poznaniu, mam pytanie czy ciężko jest znaleść pracę mieszkanie-za rozsądną cenę w waszm mieście bardzo proszę o odzew. Przyszły mieszkaniec wielkopolski z nowego sącza-pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marcys Re: życie w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.07, 19:20 Oficjalne bezrobocie to 3% wiec chyba nie będzie problemu a co do mieszkania jeśli poza ścisłym centrum to da sie za rozsądne pieniądze coś znalezsc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toni31 Re: życie w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 12:38 Dzięki marcys, mam takie jeszcze pytanie jak z zarobkami, ponieważ w moim rodzinnym nowym saczu również idze znalesc prace ale zarobki... Ile trzeba w poznaniu zarobić aby godnie żyć. W jakich branżach jest zapotrzebowanie, ja jestem technikiem budowlanym jednak nie posiadam uprawnien budowlanych(zamierzam w waszym mieści podjąć studia inżynierskie zaoczne) Odpowiedz Link Zgłoś
yxmena Re: życie w Poznaniu 01.10.07, 23:08 Z zarobkami jest różnie, ale napewno o wiele lepiej niż w innych regionach Polski, natomiast bardzo drogie jest żarcie.Mieszkam w Poznaniu od 3 lat i nauczyłam się robienia zakupów raz w tygodniu w jakimś markecie.Wychodzi o wiele taniej.To oczywiście taka moja sugestia, a tak ogólnie w Poznaniu da się żyć, jest czysto i w miarę bezpiecznie.Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toni31 Re: życie w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 11:10 Dzięki yxmena a w jaki sposób najlepiej szukać pracy w poznaniu mam na myśli internet, gazety itd itp... gdzie są najbardziej poważne oferty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIX Re: życie w Poznaniu IP: *.echostar.pl 02.10.07, 12:28 Hej! Mieszkamy tu od 3 lat, fakt życie jest droższe niż w mniejszych aglomeracjach, ale za to zarobki pewnie wyższe. Market raz w tygodniu to rozsądny pomysl. My akurat mamy sytuację finansową na przyzwoitym poziomie, sama teraz mam zamiar szukac pracy, bo dzieciak lada dzień pójdzie do przedszkola. Mam nadzieję, ze coś znajdę:). Co do mieszkań, to nie wiem, czy moi przedmówcy maja rację mówiąc o rozsadnych cenach. Ceny są wysokie. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś