Dodaj do ulubionych

Wyprawa na Turbacz

07.06.09, 10:51
Witajcie Kochane. Mam ambitny plan przeciągnąć moją trójcę po górach
w te wakacje. Najstarszy złapał bakcyla w zeszłym roku i już się
szykuje. Dwulatka jest niezłym piechurem więc powinna dać radę, a
trzeci będzie miał 11 m-cy. No i tu pytanie - do chusty na plecy czy
lepiej nosidło na stelażu. Czy też inne opcje? Chustę mam.
Poradźcie. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • bprusek Re: Wyprawa na Turbacz 07.06.09, 22:00
      Witaj :)
      W zeszłym roku moją roczną nosiłam w Błędnych Skałach w chuście. Jeśli masz coś innego typu mt lub ergonomiczne możesz wziąć ale gdybym ja miała wybierać tylko jedną rzecz wzięłabym chustę ponieważ daje więcej możliwości wiązań. Można wykorzystać jako kocyk, chuśtawkę, przewijak ...
    • zaisa Re: Wyprawa na Turbacz 08.06.09, 16:29
      My dwa lata temu i rok temu na Turbaczu nocowaliśmy kilka nocy - co łączyło się
      z doniesieniem dziecia i dużych plecaków. Za pierwszym razem byliśmy z 9-10m i
      chustą, za drugim z o rok starszym i manduką. Za drugim razem młody łaził
      trochę, trochę jechał u taty na barana (z dużym plecakiem super rozwiązanie -
      mały czasem opierał się o ten plecak, świat oglądał i bardzo sprawnie robił
      uniki przed gałęziami), trochę w manduce z przodu. Ponieważ musieliśmy dojechać
      tego dnia z W-wy, w nocy jeszcze pakowanie, to wchodziliśmy z noclegiem. Za
      pierwszym razem szliśmy od Rabki i spaliśmy na Maciejowej, za drugim od Obidowca
      i na Starych Wierchach. No a potem już sobie chodziliśmy po Gorcach.
      Dla 11-miesięczniaka - jak dla mnie chusta i to nawet niekoniecznie na plecach -
      zależnie od sytuacji. Nosidło - raczej ergonomiczne niż ze stelażem, do
      ergonomika można razie czego wsadzić dwulatkę też.
      Podziwiam dwulatkę - nasz jak miał ten 1 rok i 10 m na pewno nie był w stanie
      pójść konkretnie w góry. Dla niego sukcesem było samo osiągnięcie Turbacza ze
      schroniska czy zejście z hali Ornak do Wąwozu Kraków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka