Dodaj do ulubionych

Adapciak-ELSA czy warto?

IP: *.visp.energis.pl 18.07.03, 09:54
Dokładnie to samo pytanie co w temacie - czy warto tam się wybrać? Kto był w
innych latach i jakie wrażenia? Kto wybiera się w tym roku?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Trzymaj się z daleka od ELSY!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 14:33
      Dobra rada od tegoroczngo absolwenta:)
      • Gość: Mike Re: Trzymaj się z daleka od ELSY!!! IP: *.visp.energis.pl 18.07.03, 15:47
        Dlaczego? Co jest nie tak z tą organizacją?
        • Gość: Tomek Re: Trzymaj się z daleka od ELSY!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 16:11
          Gość portalu: Mike napisał(a):

> Dlaczego? Co jest nie tak z tą organizacją?

Ludzie, którzy w niej działają są ogólnie nielubiani przez resztę studentów.
          Bufony, kujony, którym się wydaje, że są nie wiadomo kim. Ponadto strasznie
          wykorzystują studentów 1 roku, którzy wstępują do ELSY. Dlatego też większość
          ludzi (w tym ja) rezygnuje po paru miesiącach z działania w tej organizacji.
          Zresztą sam(a) zobaczysz:)
          Poza tym uważaj na Rozawadowskiego i prawo rzymskie na 1 roku- jest spory
          odsiew:) Ale ogólnie studia są ok i wcale nie są tak trudne jak się wszystkim
          wydaje:)
          • Gość: Mike Re: Trzymaj się z daleka od ELSY!!! IP: *.visp.energis.pl 18.07.03, 23:57
            Wielkie dzięki za wyjaśnienia. Zastanawiam się czy wyjazd na taki obóz jest
            równoznaczny z wstąpieniem do organizacji. Ja po prostu chciałem kogoś poznać,
            bo nie mam tam żadnych znajomych. No i może dowiedzieć się czegoś wiecej o
            samych studiach. Ale teraz to już sam nie wiem.
            O Prawie rzymskim już słyszałem, że trudne. Chyba zacznę się uczyć od
            października.
            Mam jeszcze jedno pytanie jeśli można. Na jakim poziomie są lektoraty?
            • Gość: Tomek Re: Trzymaj się z daleka od ELSY!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 19.07.03, 10:53
              Gość portalu: Mike napisał(a):

> Wielkie dzięki za wyjaśnienia. Zastanawiam się czy wyjazd na taki obóz jest
              > równoznaczny z wstąpieniem do organizacji. Ja po prostu chciałem kogoś
              poznać,
              > bo nie mam tam żadnych znajomych. No i może dowiedzieć się czegoś wiecej o
              > samych studiach. Ale teraz to już sam nie wiem.
              > O Prawie rzymskim już słyszałem, że trudne. Chyba zacznę się uczyć od
              > października.
              > Mam jeszcze jedno pytanie jeśli można. Na jakim poziomie są lektoraty?

Wyjazd na obóz nie jest równoznaczny z wstąpieniem do ELSY, ale wiele osób
              wtedy do niej wstępuje. Nie byłem na tym obozie więc Ci nie powiem, czy warto.
              Z tym uczeniem się rzymu od pazdziernika to nie przesadzaj, jak się zaczniesz
              uczyć miesiąc przed egzamem to spokojnie zdasz:) Jeśli chodzi o lektoraty to
              niemiecki jest na wysokim poziomie, angielski na dużo niższym.
              • Gość: Mike Re: Trzymaj się z daleka od ELSY!!! IP: *.visp.energis.pl 19.07.03, 15:24
                Dzięki za informacje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka