Gość: Mike IP: *.visp.energis.pl 18.07.03, 09:54 Dokładnie to samo pytanie co w temacie - czy warto tam się wybrać? Kto był w innych latach i jakie wrażenia? Kto wybiera się w tym roku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomek Trzymaj się z daleka od ELSY!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 14:33 Dobra rada od tegoroczngo absolwenta:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Trzymaj się z daleka od ELSY!!! IP: *.visp.energis.pl 18.07.03, 15:47 Dlaczego? Co jest nie tak z tą organizacją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Trzymaj się z daleka od ELSY!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 16:11 Gość portalu: Mike napisał(a): > Dlaczego? Co jest nie tak z tą organizacją? Ludzie, którzy w niej działają są ogólnie nielubiani przez resztę studentów. Bufony, kujony, którym się wydaje, że są nie wiadomo kim. Ponadto strasznie wykorzystują studentów 1 roku, którzy wstępują do ELSY. Dlatego też większość ludzi (w tym ja) rezygnuje po paru miesiącach z działania w tej organizacji. Zresztą sam(a) zobaczysz:) Poza tym uważaj na Rozawadowskiego i prawo rzymskie na 1 roku- jest spory odsiew:) Ale ogólnie studia są ok i wcale nie są tak trudne jak się wszystkim wydaje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Trzymaj się z daleka od ELSY!!! IP: *.visp.energis.pl 18.07.03, 23:57 Wielkie dzięki za wyjaśnienia. Zastanawiam się czy wyjazd na taki obóz jest równoznaczny z wstąpieniem do organizacji. Ja po prostu chciałem kogoś poznać, bo nie mam tam żadnych znajomych. No i może dowiedzieć się czegoś wiecej o samych studiach. Ale teraz to już sam nie wiem. O Prawie rzymskim już słyszałem, że trudne. Chyba zacznę się uczyć od października. Mam jeszcze jedno pytanie jeśli można. Na jakim poziomie są lektoraty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Trzymaj się z daleka od ELSY!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 19.07.03, 10:53 Gość portalu: Mike napisał(a): > Wielkie dzięki za wyjaśnienia. Zastanawiam się czy wyjazd na taki obóz jest > równoznaczny z wstąpieniem do organizacji. Ja po prostu chciałem kogoś poznać, > bo nie mam tam żadnych znajomych. No i może dowiedzieć się czegoś wiecej o > samych studiach. Ale teraz to już sam nie wiem. > O Prawie rzymskim już słyszałem, że trudne. Chyba zacznę się uczyć od > października. > Mam jeszcze jedno pytanie jeśli można. Na jakim poziomie są lektoraty? Wyjazd na obóz nie jest równoznaczny z wstąpieniem do ELSY, ale wiele osób wtedy do niej wstępuje. Nie byłem na tym obozie więc Ci nie powiem, czy warto. Z tym uczeniem się rzymu od pazdziernika to nie przesadzaj, jak się zaczniesz uczyć miesiąc przed egzamem to spokojnie zdasz:) Jeśli chodzi o lektoraty to niemiecki jest na wysokim poziomie, angielski na dużo niższym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Trzymaj się z daleka od ELSY!!! IP: *.visp.energis.pl 19.07.03, 15:24 Dzięki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś