luksusowy_yacht 15.11.07, 07:04 wielka moralna odnowa ehieheiheiheiehei Kaczy dwor nie ma pojecia o niczym ehiehieheiheihie jak mozna zmieniac cokolwiek jak nawet nie sa w stanie sprawdzic repetuaru artysty zapraszanego na koncert Kacze debile Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sztos Ucz się z nami, jak bluzgać na policję IP: *.193.160.243.b.tvsat364.lodz.pl 15.11.07, 07:27 Te teksty to jest pewna ironia!!! I traktowanie ich dosłownie świadczy o inteligencji....hehe! A co do koncertu to rap nie jest dla dzieci! A wykonawcy grając na takich koncertach wiedzą że trzeba unikać pewnych zbitek słownych! Yoo na pohybel wszystkim!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GHn Re: Ucz się z nami, jak bluzgać na policję IP: *.acn.waw.pl 15.11.07, 08:05 > Te teksty to jest pewna ironia!!! I traktowanie ich dosłownie > świadczy o inteligencji....hehe! Nie dorabiaj ideologii tam gdzie jej nie ma. Dla mnie to sa proste chłopaki, prosty tekst i prosty przekaz. Widocznie na więcej ich nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skecz ideologia IP: 212.160.172.* 15.11.07, 08:55 często ci prości są po studiach! A 52... z Hansem na czele bardzo ironizują! Pomyśl troche! Chociaż raz przesłuchałeś płyte? Dosłownie jesty to bełgot ale między wierszami jest max treści! Często kawałki są nagrywane dla zabawy ale też maja ukryte w sobie dużo treści! Taki jest rap! A niechęć społeczeństwa do policji jest uzasadniona i uzasadniona! Nie jest tak? !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiomisławPaliblant Re: ideologia IP: *.e-wro.net.pl 15.11.07, 09:12 To że są po studiach świadczy dokładnie o niczym. Dzisiaj byle kto może mieć studia Lansu & Baunsu w Wyższej Szkole Umiejętności Zbędnych. Nie mam pojęcia czemu policja jest tak nienawidzona. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: ideologia 15.11.07, 09:37 Gość portalu: ZiomisławPaliblant napisał(a): > Nie mam pojęcia czemu policja jest tak nienawidzona. w pewnych srodowiskach policja jest znienawidzona, bo nie pozwala na burdy na stadionach, czy w okolicy, nie pozwala bazgrac po murach, zabytkach, lapie dilerow narkotykow... ah ta zla i niedobra policja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panikazia Re: ideologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 09:55 > w pewnych srodowiskach policja jest znienawidzona, bo nie pozwala na burdy na > stadionach, czy w okolicy, nie pozwala bazgrac po murach, zabytkach, lapie > dilerow narkotykow... ah ta zla i niedobra policja! a slyszales co robi policja za zamknietymi drzwiami komisariatu? slyszales o palowaniu w szesciu siedemnastolatka przez 2 godziny? a ja tak, swieza sprawa, sprzed kilku tygodni z okolic wwy tym podobnych jest masa, co jakis czas cos sie dostanie do gazet jest aferka, przysycha i chlopaki dalej uprawiaja swoje poletko bezkarnie a slyszales gdzie mozna nabyc wszystko, dobrej jakosci i za przystepna cene? Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: ideologia 15.11.07, 10:07 Gość portalu: panikazia napisał(a): > a slyszales co robi policja za zamknietymi drzwiami komisariatu? > slyszales o palowaniu w szesciu siedemnastolatka przez 2 godziny? slyszalem, mam takich kilku znajomych nazywajacych siebie stadionowymi huliganami, nawet nie takie historie opowiadali. co sie pozniej okazywalo wszystko zyslali, zeby tylko usprawiedliwic swoje prostackie hasla typu hwdp, ale prosci ludzie to i tak postepuja - nie ma sie co dziwic. > a ja tak, swieza sprawa, sprzed kilku tygodni z okolic wwy no i cos bylo nie tak? bo bezczelni policjanci nei pozwolili demolowac pociagu i radiowozow? bo policjanci nie dali sie/innych kibicow zakatowac tej holocie? fakt, policjanci powinni sie wstydzic, jak oni mogli! > tym podobnych jest masa i dobrze, jako spoleczensto nie mozemy pozwalac zeby takie bandy przestepcow 'kibicow' biegaly i niszczyly nasze miasta i zeby nas zabijaly > a slyszales gdzie mozna nabyc wszystko, dobrej jakosci i za > przystepna cene? w melinach takich niewiniatek co to po stadionach i miescie biegaja demolujac wszystko, przy okazji zawsze jakies 'lupy' przynosza i pozniej mozna kupic - znam z wlasnego podworka. Dlatego dobrze ze taki margines, srodowiska patologiczne sa przez policjantow obserwowane i jak tylko zaczynaja znowu niszczyc co stanie na ich drodze sa pacyfikowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znox Re: ideologia IP: 212.160.172.* 15.11.07, 10:58 To co piszesz jest śmieszne? Hip-hop = huligan??? Stary bzdura! Co ma rap wspólnego z burdami stadionowymi??? Tyle samo co pop, techno, jazz czy muzyka klasyczna! Nic!!! Albo bohomazy typu - ".." - z grafitti??? Nic! Albo diler z raperem??? Nic! Bo każdy może to robić!!! Biznesmen, policjant, lekarz czy chłopak z ulicy!! Stereotypy!!!! Hip-hop to kultura! Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: ideologia 15.11.07, 17:49 Gość portalu: znox napisał(a): > To co piszesz jest śmieszne? Hip-hop = huligan??? Stary bzdura! Co > ma rap wspólnego z burdami stadionowymi??? a moze to, ze wiekszosc z tych pseudokibicow jest fanami hh, obnosi sie z ubraniami, plecakami na ktorych maja hwdp, pozniej szpanuja jacy to oni sa zajebisci, bo spralil kilku gowniarzy > Albo bohomazy typu - ".." - z > grafitti??? a myslisz, ze kto te bochomazy wykonuje? moze pan sluchajacy muzyki klasycznej? :)) na pewno ci 'graficiarze' za ktorych sie maja autorzy bochomazow nie identyfikuja sie z kultura hip hopowa ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asy urzędasy Re: " to sami uczniowie prosili o" IP: *.icpnet.pl 15.11.07, 19:37 Następnym razem poproszą o flaszkę, parę kresek i panienki ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panikazia Re: Ucz się z nami, jak bluzgać na policję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 09:53 > Nie dorabiaj ideologii tam gdzie jej nie ma. Dla mnie to sa proste chłopaki, > prosty tekst i prosty przekaz. Widocznie na więcej ich nie stać. w odroznieniu od policji o ktorej speiwaja, ktora zatrudnia mega sophisticated staff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vavamuffin Re: Ucz się z nami, jak bluzgać na policję IP: *.icpnet.pl 15.11.07, 07:53 tylko w polsce policja jest tak upierdliwa nie ma jej kiedy jest po3bna i jest kiedy jej nie 3ba zbieracze punktow, cholota z wiosek o zanizonym eg0;/ Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Ucz się z nami, jak bluzgać na policję 15.11.07, 09:40 Gość portalu: vavamuffin napisał(a): > tylko w polsce policja jest tak upierdliwa i dobrze, niech sobie nie mysli taki kibol/wandal/diler/czy inny dres ze bedzie sobie bez problemu chodzil po ulicy, przestepcow trzeba trzymac krotko i jak tylko cos przeskrobia - aresztowac > nie ma jej kiedy jest po3bna i jest kiedy jej nie 3ba a to dziwne, jak ja potrzebowalem policji, czy jak bylem w 'niebezpiecznych' okolicach to zawsze byli Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Ucz się z nami, jak bluzgać na policję 15.11.07, 09:46 Gość portalu: vavamuffin napisał(a): > tylko w polsce policja jest tak upierdliwa > nie ma jej kiedy jest po3bna i jest kiedy jej nie 3ba > zbieracze punktow, cholota z wiosek o zanizonym eg0;/ Policja upierdliwa? No względem kiboli i chuliganów powinna być upierdliwa i to aż do bólu, ale kiedy sie widzi scenki jak stuosobowa grupa chuliganów demoluje wszystko co ma na swojej drodze, a potem słychać że policja zatrzymała aż 5 osób - to raczej są właśnie zbyt mało, jak to nazwałeś upierdliwi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Ucz się z nami, jak bluzgać na policję 15.11.07, 09:53 konread napisał: > kiedy sie widzi scenki jak stuosobowa grupa chuliganów demoluje > wszystko co ma na swojej drodze, a potem słychać że policja > zatrzymała aż 5 osób i to wlasnie jest ta upierdliwosc, ta bezczelna policja smiala zatrzymac 5 niewinnych osob !!! przeciez oni lamia podstawowe prawa czlowieka !!! skandal ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dm Re: Ucz się z nami, jak bluzgać na policję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 08:11 kwicolek a ty wyjezdzales gdzies dalej poza pipidówe, w ktorej mieszkasz? Chyba nie twierdzac, ze tylko "polska policja jest tak upierdliwa?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dm Re: Ucz się z nami, jak bluzgać na policję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 08:13 oczywiscie pytanie bylo skierowane do vavamuffina Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: Ucz się z nami, jak bluzgać na policję 15.11.07, 09:52 to ty chyba nigdzie nie wyjeżdżałeś,a już na pewno nie na zachód.Policja w Polsce to sa krawężniki z wiosek w przeważającej większości,z nie za wysokim ilorazem inteligncji.Wiadomo zbyt mądry policjant nie wykonywał by durnych przepisów.U nas policja jest upierdliwa,butna i nie uprzejma.We Francji,Niemczech itd jest serdeczna i uprzejma.U nas policja kiedy jej potrzebujesz,nie ma dla ciebie czasu.Ale jak przejdziesz w nocy ,w miejscu nie dozwolonym przez ulice,ona dzielna i wspaniała zjawi sie i wypisze ci mandat. hwdp wymyślił chłopak ,który został pobity przez policję "za darmo",kiedy sie spytał za co dostał?otrzymał odpowiedż "za chęć do życia". Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Ucz się z nami, jak bluzgać na policję 15.11.07, 09:58 krwe napisał: > Polsce to sa krawężniki z wiosek w przeważającej większości,z nie za wysokim > ilorazem inteligncji. na jakiej podstawie wysuwasz takie tezy? wlasne widzimisie? :P > Wiadomo zbyt mądry policjant nie wykonywał by durnych > przepisów. madry policjant wykonywalby rozumnie glupie przepisy, czesto tylko pouczajac - i tak sie dzieje > U nas policja jest upierdliwa,butna i nie uprzejma. jeszcze z takimi sie nie spotkalem, a niestety czasami sie zdaza, ze sie z nimi spotykam >We > Francji,Niemczech itd jest serdeczna i uprzejma. zgadza sie, ale w polsce jeszcze nieuprzejmych nie spotkalem - nieuprzejmi sa tylko na stadionach gdy paluja holote - i dobrze > U nas policja kiedy jej > potrzebujesz,nie ma dla ciebie czasu. klamstwa i stereotypy powtarzane przez stadionowy element, kilka razy potrzebowalem i nigdy nie bylo problemu > hwdp wymyślił chłopak ,który został pobity przez policję "za darmo",kiedy sie > spytał za co dostał?otrzymał odpowiedż "za chęć do życia". zadne srodowisko nie jest pozbawione debili, czy za lapokwarzy tez wypisujesz na murach hwdp lekarzon? czy za strazakow-piromanow tez wypisujasz tego typu hasla na murach i na kazdym kroku krzyczysz tylko hwdp, hwdp, hwdp??? Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: Ucz się z nami, jak bluzgać na policję 15.11.07, 10:23 cerambyx napisał: > krwe napisał: > > > Polsce to sa krawężniki z wiosek w przeważającej większości,z nie za wyso > kim > > ilorazem inteligncji. > > na jakiej podstawie wysuwasz takie tezy? wlasne widzimisie? :P Na podstawie własnego doświadczenia oraz relacji rodziny,znajomych. > madry policjant wykonywalby rozumnie glupie przepisy, czesto tylko pouczajac - > i > tak sie dzieje tak się dzieje,ale tych przypadków,spotkania mądrego plicjanta jest wciąż za mało :( > > U nas policja jest upierdliwa,butna i nie uprzejma. > > jeszcze z takimi sie nie spotkalem, a niestety czasami sie zdaza, ze sie z nimi > spotykam No to masz szczęście.Ja sobie szedłem ulicą,przechodziłem obok policjanta na którego się spojrzałem, po prostu nie mam w zwyczaju chodzić z opuszczona głową.jego to chyba wyprowadziło z równowagi,ze sie na niego spojrzałem i powiedział, co się k... patrzysz?! Zadne środowisko nie jest pozbawione debili,to prawda.ale środowisko ,które ma taką przewagę nad zwykłym obywatelem ,powinno miec totalną kontrolę nad sobą i byc bacznie opserwowane.Dzieciaki piszą po murach hwdp, po pierwszym kontakcie ze "stróżami prawa".Sam słyszałem jak do mojego sasiada odzywał się policjant.Co drugie słowo to było k..rwa. jak taki dzieciak ma mieć potem szacunek do czegokolwiek ,gdy społeczeństwo za pomocą policjanta-łobuza tak traktuje 12 latka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIES Re: Ucz się z nami, jak bluzgać na policję IP: 84.203.168.* 15.11.07, 12:23 Cerambyx na swoje szczescie nie wie, na jakim swiecie zyje. To mowilem ja - policjant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Ucz się z nami, jak bluzgać na policję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 11:26 Nie tak dawno był artykuł o programie rekrutującym przyszłych policjantów. Ludzi z najwyższym IQ odrzucał, nie przechodzili oni do dalszego etapu rekrutacji. I później się dziwić, że człowiek ma do czynienia z taką mundurową hołotą. Aaaaa i żeby nie było, że generalizuję. Owszem, zdarzają się w policji inteligentni ludzie, ale oni zajmują tam wysokie stanowiska. W większości sytuacji życia codziennego obywatel spotyka się niestety z zakompleksionymi krawężnikami, b. rzadko z kimś więcej znaczącym (czyt. z kimś inteligentnym). Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Ucz się z nami, jak bluzgać na policję 15.11.07, 17:44 Gość portalu: Jacek napisał(a): > I później się dziwić, że człowiek ma do czynienia z taką mundurową hołotą. a propo, przypomnialem sobie jak mnie zlapal kiedys taki policjant: nie wiedzial kto to byl krasinski :P no coz czlowiek niezbyt wyksztalcony, ale tylko pouczyl i mandatu nie dal - widac nie trzeba miec super wysokiego iq, zeby moc zachowywac sie jak czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vavamuffin Re: Ucz się z nami, jak bluzgać na policję IP: *.icpnet.pl 15.11.07, 17:26 tak jezdze duzo glownie europa chlopaku w polsce policja goni statystki po najmniejszej lini oporu(sciagajac dzieci za lufke, browerzystow..etc) poor.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Ucz się z nami, jak bluzgać na policję 15.11.07, 07:51 Pseudorper jadący na policję jest passe, natomiast żul jadący na prezydenta jest obrońcą demokracji i ikoną walki z kaczyzmem. "Dziiiiwnyyyy jest ten świat..." Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Ucz się z nami, jak bluzgać na policję 15.11.07, 09:43 wesoly_siewca_pesymizmu napisała: > Pseudorper jadący na policję jest passe hehe jednak jest na odrot, to dalej bardzo popularne wsrod obecnej buntujacej sie mlodziezy ;)) > natomiast żul jadący na prezydenta jest > obrońcą demokracji i ikoną walki z kaczyzmem. hehe no dla takich pisowcoww to bedzie ikona walki z nimi ;))) ale oni potrafia mowic, ze taki niesiolowski/olejniczak/bartoszewski byl tam gdzie stalo zomo, wiec tych idiotow bym jak wyroczni nie sluchal, tylko czasami zastanowil sie czy rzeczywiscie ten zul jest jakakolwiek ikona ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yut Zespół dla debili IP: *.breat.com.pl 15.11.07, 08:16 Kolejny idiotyczny twór dla dresów i skretyniałych gimnazjalistów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gsociu Re: Zespół dla debili IP: *.complex.net.pl 15.11.07, 08:25 sam jesteś debilem jak nie rozumiesz o co w tym chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Interloper Re: Zespół dla debili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 08:39 a jaki w tym jest sens..koleś bluzga co drógie słowo...peja to szajs... jak można nazwać go artysta leci na kasę. Jakie są przesłania w jego muzyce...?? np: O.S.T.R jest co najmniej genialny...ma pare swietnych kawałków....a wyskakują z peja... ja bym jemu nigdzie nie dał wystepować Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Zespół dla debili 15.11.07, 09:44 prawda kluje w oczy, co zioooom? :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsurani o nic w tym nie chodzi debilu IP: *.idpan.poznan.pl 15.11.07, 15:31 i własnie o to chodzi Twojemu przedmówcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płytki Re: jak nie rozumiesz o co w tym chodzi IP: *.icpnet.pl 15.11.07, 19:29 Faktycznie, cholerna głębia w tych, za przeproszeniem, tekstach... ;-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iddnj Ucz się z nami, jak bluzgać na policję IP: *.ntlworld.ie 15.11.07, 08:40 Wreszcie urzędnicy na coś się przydali. Gimnazjalistom życzę wesołej zabawy a policji spełnienia się życzeń zespołu. Ze specjalnym pozdrowieniem dla bandytów w mundurach. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Ucz się z nami, jak bluzgać na policję 15.11.07, 09:45 najwiecej bandytow to jest wsrod tych zawsze niewinnych 'fanow' takich zespolow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIES Re: Ucz się z nami, jak bluzgać na policję IP: 84.203.168.* 15.11.07, 12:24 Jedno nie wyklucza drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapiszon Ucz się z nami, jak bluzgać na policję IP: 212.160.159.* 15.11.07, 09:09 ojej straszne.jak by dzieci w III gim.nie wiedziały co to ch.. albo co drugi chiał wesc w szeregi policyjne.najlepiej dac im jeszcze baloniki i umalowac twarze i niech 52 dębiec rozbawiaja publiczność. krótko na ten temat D-N-O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panikazia Ucz się z nami, jak bluzgać na policję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 09:51 ciekawe jak policja zajmie sie ta sprawa.... staropolska metoda stosowana na luzie przez policje w stosunku do nieletnich lub mlodych letnich wtedy niewatpliwie powstanie piosenka policyjna cz3 nie bardzo wiem skad zdziwienie ze zespol ktory lubi mlodziez ma takie teksty i ze pani urzednik nie wie co oni spiewaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imac 52 stoi akurat na bardzo wysokim poziomie techn. IP: *.centertel.pl 15.11.07, 10:08 A wspomniane 'policyjne' to taki epizod z plyty. Posluchajcie calej plyty i wyrobcie sobie zdanie i wtedy komentujcie: -ci zli, pies (i nie chodzi o policjanta), zawodnik(t), powiem(!) to bardzo dobre utwory. Osobiscie czekam na ich nowa plyte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ter Re: 52 stoi akurat na bardzo wysokim poziomie tec IP: *.icpnet.pl 15.11.07, 10:12 Teraz można dorabiać do tych tekstów ideologię. Prawda jest taka, że są proste, prostackie, beznadziejne, płytkie i do niczego. Nie warto ich słuchać nie tylko ze względu na wulgarność, ale także ze względu na to, że ci gimnazjaliści napisaliby lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: 52 stoi akurat na bardzo wysokim poziomie tec 15.11.07, 10:14 Gość portalu: ter napisał(a): > ci gimnazjaliści napisaliby lepsze. niekoniecznie, jezeli dla czesci z nich te teksty za na wysokim poziomie i uwazaja je za wartosciowe, to z takimi wzorcami i ambicjami nie sadze, zeby cos lepszego napisali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imac Re: 52 stoi akurat na bardzo wysokim poziomie tec IP: *.centertel.pl 15.11.07, 11:54 ta ideologia byla w tych piosenkach, zanim uslyszales o tym zespole. odezwij sie do mnie na rzuff1@o2.pl to przesle Ci dwa utwory, pozniej mi odpiszesz, czy rzeczywiscie sa tak niskiego lotu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POKi BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.07, 10:19 Nie macie pojęcia o czym piszecie, to piszcie DO SZUFLADY! Teksty 52 Dębiec są tak samo "ekstrawaganckie" jak Peji? Zadajecie komuś pytanie czy zna teksty 52 Dębiec podczas gdy sami ich nie znacie! Każdy raper atakuje policję, każdy! Taka jest podstawa hip-hopu, bunt w stosunku do świata i systemu. A mają powody żeby atakować policję, która z równym zapałem atakuje ich. To jest koło zamknięte. Grupa 52 Dębiec należy do tych, które bardzo łagodnie w swoich tekstach podchodzą do tego tematu w porównaniu do takiego np Peji. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! 15.11.07, 10:30 Gość portalu: POKi napisał(a): > A mają powody żebyatakować policję, która z równym zapałem atakuje > ich. policja ich nie atakuje - policja broni mienie publiczne/prywatne, czy tez poszczegolnych ludzi przed atakami roznej masci huliganow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smirnoff Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.07, 16:03 czyli jestem chuliganem bo codziennie gdy dojeżdżam do pracy przynajmniej raz spisuje mnie pan policjant za to ze wyglądam jak potencjalny bandzior - czytaj każdy młody człowiek :) Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! 15.11.07, 17:42 Gość portalu: smirnoff napisał(a): > czyli jestem chuliganem bo codziennie gdy dojeżdżam do pracy przynajmniej raz > spisuje mnie pan policjant za to ze wyglądam jak potencjalny bandzior - czytaj > każdy młody człowiek :) hehe a to spisywanie juz uwazasz za ten atak? :))) dziesiatki tysiecy, jezeli nie wiecej ludzi policjanci spisuja w ciagu roku, czy myslisz ze wszyscy to chuligani? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smirnoff Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 00:23 nie ale ten przemily pan w pedalski mundurze zawsze mowi mi ze spisuje mnie bo wygladam na chuligana. no sorry Odpowiedz Link Zgłoś
soyokaze Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! 23.11.07, 20:33 najwidoczniej to prawda. pociesze cie, ze w takim razie reszta ludzi tez cie tak odbiera, a ja przez nawet lepiej wygladajacych wyrobilem sobie odruch bezwarunkowy w postaci piesci w rekawie. wiec nie dziw sie antypatii na ulicy, jesli lubisz taki wizerunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDB Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: *.chello.pl 15.11.07, 10:42 Teksty (te przytoczone w artykule, innych nie znam) są prostackie. Nie widze w nich ani glebi ani ironii. Wpisuja sie w trywianlna i niebezpieczna mode atakowania policji. Dlaczego trywialna? - poniewaz jedyne w czym te zespoly rywalizuja - to poziom wulgaryzmow. Dlaczego niebezpieczne? - dlatego ze to nie policjanta sie boi wiekszosc ludzi tylko bandyty, a te komercyjne produkty (z "ałtentycznym głosem młodego pokolenia") doskonale wpisują się w to co odpowiada systemowi, z którym tak bardzo czesc z was chce walczyc. Jechanie na policje to jak draznienie sie z (nomen omen) psem na posesji bogatego sasiada. Robisz to przez siatke, wiec nic ci nie grozi. Jesli juz pies cie dopadnie - a jak go prowokujesz czujac sie bezpieczny za siatka - to musisz sie z tym liczyc, zawsze mozesz rozedrzec sie na cala ulice jaki to biedny jestes i obnoszac sie ze swoimi ranami zdobyc pewne uznanie wsrod kolegow z ulicy (no i potwierdzic teze jakie to te psy nie dobre). A na to zeby tak jak sasiad cos osiagnac - jestescie za ciency, wszystkie niepowodzenia mozecie na psa zwalic. I koleczko sie zamyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znox Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: 212.160.172.* 15.11.07, 11:21 Jak możesz coś interpretować jak jest to wyrwane z kontekstu???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDB Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: *.chello.pl 15.11.07, 11:37 Jesli "kontekstem" jest cały tekst piosenki - to sobie go przeczytalem i zdania nie zmieniam. Jesli zas "kontekstem" ma byc "to co sie dzieje na ulicach i komisariatach" - dalej zdania nie zmieniam. Policja potrafi byc agresywna. Prowokujecie ich ile sie da a jak dostajecie pala - obnosicie sie z wasza krzywda ("wy" jest dosc abstrakcyjnym pojeciem). Prawda jest rowniez to ze twierdzenie przed sadem ze wyznania byly wymuszone biciem to stara spiewka przestepcow. A reszta - ze atakujecie nie tych co trzeba - dalej tak twierdze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znox Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: 212.160.172.* 15.11.07, 13:52 Byłeś kiedys zatrzymany??? No chyba nie! Każde zatrzymanie przez policje czyni z ciebie przestepce??? I jeszcze raz o tym napisze IRONIA IRONIA IRONIA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDB Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: *.chello.pl 15.11.07, 14:18 Tak, bylem zatrzymany - podejrzany o rozboj. Glupia historia, przypadek. Jakos szczegolnie milo nie bylo, ale tez nic zlego sie nie stalo. Oni wykonywali swoja robote, ja zeznawalem... I co? Mozna? A z policja i ochrona nie raz mialem tez do czynienia w czasie meczy wyjazdowych. Wniosek jest jeden - kto sieje wiatr zbiera burze. Jesli chcesz dalej dyskutowac to przejdz, prosze, do kwestii merytorycznych, zamiast przyjmowac postawe "a co ty tam wiesz"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znox Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: 212.160.172.* 15.11.07, 15:16 Mówie o muzyce nie o meczach! Byłeś zatrzymany i na pewno byłeś zadowolony z procedury tego zatrzymania i na pewno korzystałeś z prawa domniemanej niewinności??!! Stary sam sobie zaprzeczasz! Policja jest potrzebna ale nie państwo policujne! W Angli plicjant widząc cię z pifkiem podejdzie grzecznie i poprosi abys po sporzyciu butelke do kosza wsadził, a w Polsce dostaniesz mandat i zrobia z ciebie alkusa! Magia wizerunku blusystemu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDB Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: *.chello.pl 15.11.07, 15:39 W Angli, przynajmniej jeszcze pare lat temu, bylo tak ze kandydat na policjanta po rocznym szkoleniu, na podstawie testow i obserwacji w trakcie tego szkolenia, dostawal konkretne propozycje - do jakiego rodzaju pracy w policji, jesli w ogole, sie nadaje. U nas jest "troszke" inaczej. I zachowanie policjantow jest objawem czegos znacznie powazniejszego. Ale to juz jest zbyt skomplikowane i nie czarno biale - gorzej sie sprzedaje. "Byłeś zatrzymany i na pewno byłeś > zadowolony z procedury tego zatrzymania i na pewno korzystałeś z > prawa domniemanej niewinności??!! Stary sam sobie zaprzeczasz" - tego to akurat nie rozumiem, napisalem tylko ze kolesie wykonywali swoja robote, herbata mnie tam nie poczestowano, ale to nie kolesie sa od "prawa domniemanej niewinnosci" - to nie sąd. I na podstawie tego doswiadzenia (oraz wielu innych), raz jeszcze mowie, ze (w duzej mierze) TO JAK CIEBIE TRAKTUJA ZALEZY OD TEGO JAK TY TRAKTUJESZ INNYCH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smirnoff Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.07, 16:12 tak? czyli za prosbe o spisanie protokolu przeszukania (bylem bardzo mily, nie bylem zlosiwy, agresywny, nie obnosilem sie z wyzszoscia) dostalem pala w ryj, a nastepnie poinformowano mnie iz jestem "pojeb*** chu**" oraz ze jesli mam ochote na protokol, to znajdzie sie tam wzmianka o tym ze znaleziono przy mnie narkotyki. oczywiscie takowych nie posiadalem. ale jakze mily pan policjant uswiadomil mi ze dowod sie znajdzie jak bedzie potrzeba. i ty sie dziwsz ze potem jak podchodzi do mnie pies to nie traktuje go milo, tylko chlodno. gdyby nie to ze za to sa konsekwencje chetnie kazdemu naplul bym pod nogi oraz wyrazil dezaprobade ich misji. coz. moge to powiedziec w prost. nie nawidze policyjnych chamow. a ze w srod nich znajduja sie dobrzy? byc moze. ja na takiego nie trafilem. do policji mam o wiele wiecej: kiedys mialem wlamanie w domu. za kazdym razem gdy dzwonilem na 112 rzucano sluchawka. kiedy indziej pan policjant zlapal mnie za dewastacje autobusu. problem w tym ze siedzialem na poczatku, a on twierdzil ze zdewastowalem siedzenie na koncu. naszczescie swiadkowie potwierdzili moja wersje. i tak moglbym jeszcze wiele wymienic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDB Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: *.chello.pl 15.11.07, 16:50 Ty opisujesz swoje doswiadczenia, ja swoje. Jedne nie wykluczaja drugich. Powiedz mi, czy nigdy nie byles swiadkiem tego ze policjanta (to tez CZLOWIEK!!) spotkala przykrosc nie za to co zrobil tylko za to ze jest policjantem? Ja nie raz widzialem wyzywanie sie na ochroniarzach czy policjantach - oni przeciez sa na sluzbie, a jak zareaguja za ostro - zawsze mozna ich pozwac, albo przynajmniej napisac do gazety. Opisujesz swoje przykre doswiadczenia - zakladam ze sa prawdziwe i ze bylo dokladnie tak jak mowisz. Nie znam Cie i nie mam powodu nie wierzyc akurat Tobie, natomiast nikt z moich znajomych nie mial jakos takiej sytuacji, a gdyby mu sie zdarzyla, jestem pewien ze sprawa trafila by do gazet i/lub sadu.. Ja, jak pisalem wczesniej, zostalem zatrzymany i skuty w centrum naszej pieknej stolicy i jakos nie dostalem pala. Choc troche nerwow mnie to kosztowalo. A co powiesz na taka sytuacje (opowiesc znajomego nastolatka): "Szlismy sobie chodnikiem i pilismy piwo, zatrzymala nas policja, kolega powiedzial policjante zeby mu zrobila dobrze (domyslasz sie zapewne ze slownictwo bylo troche inne)". Pytam sie czy go w jakis sposob zdenerwowala? "Nie, ale szlismy z kolezankami i chcial im zaimponowac..." I jak myslisz, czy to byl odosobniony przypadek? Skad wiesz czy potem nie dostales pala wlasnie od policjanta z tego patrolu? Wlasnie dlatego uwazam ze taka "Sztuka" jest niebezpieczna i szkodliwa. No i dodatkowo, trywialna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smirnoff Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 00:27 wiesz. ktos to musial zaczac. to raz, dwa - policja mimo wszystko powinna byc odporna i ignorowac glupiego malolata. jesli ktos podchodzi do policjanta i sie wygraza, to jest kretynem. ale jesli podchodzi do niego policjan i to on zaczyna zlosliwie. jak juz pisalem, ja ich nie szanuje. szacunek za szacunek, skoro oni traktuja mnie per potencjalny przestepca, to ja ich traktuje jako potencjalny kretyn w mundurze. moze to uproszczanie i zlosliwosc, ale ja im nie moge nic im zrobic, a oni wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDB Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: *.chello.pl 16.11.07, 09:27 Zyjemy w wolnym (i chociaz policja wcale nie jest "the best") i jednak nie policyjnym kraju. Ja wiem na podstawie swoich doswiadczen, ze podchodzac uprzedzonym (do kazdej osoby, nie tylko policjanta), wywoluje sie takie zachowanie jakiego sie spodziewasz. Kto to zaczal? Ani Ty, ani ja, ani tez nie ten policjant ktorego spotykasz na swojej drodze. Ale kazdy z nas ma wolna wole i musi sie liczyc z konsekwencjami swojego zachowania. Oczywiscie nie twierdze ze w kazdej sytuacji kulturalne zachowanie wystarczy, ale od tego warto zaczynac. Nie do konca zgodze sie z tym ze policjant moze wszystko a Ty nic. Jak nie sady to zawsze zostaje prasa, ktora lubi takie smaczki i nimi sie karmi. Osobna rzecza jest to ze na tym wszystkim zeruja wykonawcy pozujacy na dzieci ulicy - i trzepia na tym kase, majac gdzies to ze np. naladowany ich tekstami nastolatek moze zwymyslac policjanta, trafi na nerwowego i dostanie pala po nerach. A jak jeszcze policjant trafi niefortunnie, to taki zespol ma jeszcze material na nowa plyte... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smirnoff Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 10:58 ehhh. kawalek jest z plyty wydanej w 2004 roku jak dobrze pamietam. powstal jeszcze na nielegal tylko dla znajomych. przypadkiem trafil tez na oficjalna plyte, ale takich tekstow juz nie znajdziesz na nowej. z wiekiem zyskujemy dystans, i umiejetnosc inteligentnego opisywania rzeczywistosci. gwarantuje ci ze nowa plyta bedzie miala stanowczo wyzszy poziom w warstwie srodkow jezykowych :). slyszales "ku..kie zycie" peji? pewnie nie, a tytul odstrasza. polecam sprawdz ten kawalek. mimo ze wulgaryzmy sciela sie czesto, to ten kawalek jest jak najbardziej "pozytywny" takze jego przeslanie. naprawde - sprawdz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDB Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: *.chello.pl 16.11.07, 13:44 "ku..kie zycie" Peji - jest ok (jesli chodzi o wymowe i poczucie energii, jakie przekazuje). A nastepne Wasze kawalki z checia posprawdzam w wolnym czasie:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POKi Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 09:11 Całe szczęście nigdy jeszcze "na dołku" nie wylądowałem, natomiast wielu znajomych tak (za palenie marichuany, za palenie, podkreślam). Wychodzili z mocno obitymi mordami bo nie chcieli powiedziec ze maja to od najlepszego przyjaciela. Gdzie tu jakaś prowokacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POKi Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.07, 09:08 nigdy w życiu nie sprowokowałem żadnego policjanta. Jestem spokojnym, grzecznym chłopakiem który żyje swoim życiem i nie wchodzi nikomu w drogę. Policja zaś wchodzi mi w drogę sugerując się moim wiekiem, ubiorem i tym, że wyglądam im na naćpanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDB Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: *.chello.pl 16.11.07, 09:41 Jesli wchodzi Ci w droge i lamie prawo - masz sady lub media aby cos z tym zrobic. Wierze ze moze to nie byc mile i meczace. Z drugiej strony, jesli widzisz na ulicy 10 latka idacego z mama i majacego na glowie czapeczke z wydzierganym HWDP, to potem nie ma co sie dziwic ze pan wladza jest trosze uprzedzony. Z drugiej strony, na ile Twoj wyglad i ubior nie jest, mniej lub bardziej swiadoma, wlasnie prowokacja? Nie chodzi mi o to aby rezygnowac z wyrazania samego siebie. Tylko pytanie, czy to jest jeszcze wyrazanie samego siebie. Bluza z zalozonym kapturem, sciete wlosy i luzne ubranie jest, z przyczyn technicznych wykorzystywane przy popelnianiu przestepstw (trudniejsza indentyfikacja, latwiej sie bic, itd.), natomiast tak teraz wyglada wiekszosc mlodych ludzi. To nie bunt, ale unifikacja. Ja, swego czasu wygladalem troche inaczej niz przecietna - dlugie wlosy i tak dalej... Dzisiaj za wyrozniajacy sie wyglad mozna dostac raczej od mlotkow na blokach niz od policjanta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znox Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: 212.160.172.* 16.11.07, 12:21 Widzisz stary jak jest? Takich jak ja jest wiecej! Pewnie masz posadke łapcie w domu itd... A teraz policja jest inna niż dawniej! Zatrzymanego (byłem przez przypadek) traktuja jak śmiecia! Bo co? Bo nosze szerokie spodnie! Lubie takie! Albo bo pije pifko na ławce (spokojnie i bez hałasu) to jestem bandziorem! 90% hiphopowców jest normalna! Wykształcona! I to co jest w tekstach jest spojrzeniem socjologicznym na społeczeństwo! Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! 16.11.07, 12:46 Gość portalu: znox napisał(a): > Widzisz stary jak jest? Takich jak ja jest wiecej! wlasnie, takich jak ja tez jest wiecej i jest nasz wiecej niz was!!! zostali zatrzymani/obdarzeni mandatem przez policje i nikomu nic zlego sie nie stalo, korona z glowy nie spadla, pala nie dostali, czesto normalnie porozmawiali i moze czegos przydatnego dodatkowo sie dowiedzieli od strozow prawa - moze to kwestia kultury osobistej? > Pewnie masz > posadke łapcie w domu itd... hehe jak sie nie ma nic konkretnego to mozna sobie powymyslac, co? :) > A teraz policja jest inna niż dawniej! to ty nie wiesz jaka byla dawniej, za komuny pewnie jeszcze kaka robiles w majteczki i nie miales pojecia o tym co sie dzialo. > Zatrzymanego (byłem przez przypadek) traktuja jak śmiecia! Bo co? no wlasnie, jak zatrzymaja bezczelnego chuligana, recydywiste, czy chlopaka co z duma niszczy czyjs majatek to dobrze, ze go tak traktuja - moze sie holota w koncu czegos nauczy. Natomiast jak wiele przykladow pokazalo ludzi normalnych, ktorym zdarzylo sie cos przeskrobac potrafia traktowac normalnie, bo nie ma potrzeby traktowac kogos takiego jak smiecia. > Albo bo pije pifko na ławce > (spokojnie i bez hałasu) moze ci sie to podobac, lub nie ale lamiesz prawo > to jestem bandziorem! tak, jestes w tym momencie przestepca i nic dziwnego, ze mandacik dostajesz - sam nie jeden i nie dwa za to dostalem, ale w przeciwienstwie do ciebie wiem, ze lamie prawo i nie pluje i nie wyzywam za to policjantow - czesto zreszta konczy sie na pouczeniu - jakbys sam sie zaczal inaczej zachowywac moze tez bys tego uniknal i spotkal sie z inna reakcja strozow prawa > 90% hiphopowców jest > normalna! Wykształcona! jak 90% naszego spoleczenstwa ;)))) zawodowka to tez jakies wyksztalcenie :P > I to co jest w tekstach jest spojrzeniem > socjologicznym na społeczeństwo! buahahahah hwdp, pier***, oj jak zle, oj jak niedobrze jest na tym swiecie i na moim osiedlu, ziomalstwo przypal blanta itp to jest to socjologiczne spojrzenie? bron nas panie boze przed takimi socjologami :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znox Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: 212.160.172.* 16.11.07, 13:10 No i? No chyba kultura osobista? Jak jesteś przydupasem i płaczesz im w rękaw bo "panie władzo za co ja to zapłace"! Jak dostaje mandat zawiniony to go przyjmuje! Normalnie! I też rozmawiam! Tak tak posadka to coś konkretnego??!! I całe życie walą cię w d....! Panie prezesie! Nie mówie o milicji tylko policji! Kumasz? A policje pamiętam! Ci starsi policjanci sa normali ale ci młodzi....ej sory! Daj się dymac dalej! No to mało wiesz! Zasada domniemanej niewinności! Ale w państwie policyjnym jest inaczej! I nawet nie bede tu dyskutował! I problem jest tu taki że to właśnie prewencja jest po podstawówce... Mam w dupie to policyjne prawo! Prohibicja! Tak tak tylko że w łagodniejszym wydaniu! Zawodówke to może ty masz! Mówisz o jakimś marginesie ale cóż! Jak koń! Klapki na oczy batem po dupie i do przodu! Miło mi jestem tym chłopakiem z osiedla! Nosze szerokie spodnie, mam wyższe wykształcenie i robie muzyke! No i pisze o takich jak Ty. Nisko się kłaniam! Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! 16.11.07, 13:25 Gość portalu: znox napisał(a): > Jak jesteś przydupasem i płaczesz > im w rękaw bo "panie władzo za co ja to zapłace"! no i wlasnie pokazales sposob myslenia 'typowego' policjanta. Prostacki umysl i tylko biale-czarne. Nie dziw sie jezeli jeszcze nie raz dostaniesz pala (od suki), albo w morde (od ludzi) jezeli tak sie zachowujesz na ulicy. > Jak dostaje mandat > zawiniony to go przyjmuje! Normalnie! a czy ja napisalem, ze nie przyjmuje? napisales tylko jaki to ten swiat niedobry, ze dostajesz mandaciki - ja nie placze tak jak ty na forum jak je dostane. > I też rozmawiam! buehehe hwdp, wy ch** pier** itp. to ma byc rozmowa? zalosne > Tak tak posadka to coś konkretnego??!! I całe życie walą cię w > d....! Panie prezesie! a co ty mozesz wiedziec o pracy? to, ze twojego starego/czy tez ciebie jezeli juz doroslec ru..a w robocie nie znaczy, ze wszedzie tak jest. Sa ludzie, ktorzy do innej roboty sie nie nadaja - taka przykra prawda i po nich dalej beda jezdzic. > A policje pamiętam! Ci > starsi policjanci sa normali ale ci młodzi....ej sory! hehehe to wlasnie ci starzy sa czesto z zomo, czy milicji - widac, zes jeszcze mlody i nie za bardzo sie orientujesz > Daj się dymac > dalej! jak juz mowilem, to ze ciebie dymaja nie znaczy, ze innych tez ;) > No to mało wiesz! Zasada domniemanej niewinności! Ale w państwie > policyjnym jest inaczej! udowodnij, ze zyjemy w panstwie policyjnym - jak bardzo bys sie staral zaklinanie rzeczywistosci ci nie pomoze > I nawet nie bede tu dyskutował! nie dziwie sie, jak sie nie ma argumentow to sie nie dyskutuje. > Mam w dupie to policyjne prawo! to nie jest policyjne, ale polskie prawo > Prohibicja! nie ma zadnej prohibicji, krzycz dalej, zaklinaj rzeczywistosc ale nie zmieni to faktu, ze jej nie ma ;) > Tak tak tylko że w > łagodniejszym wydaniu! jakim lagodniejszym? nikt ci jeszcze nie zabrania pic w miejscach innych niz publiczne > Zawodówke to może ty masz! heheheh chcialbys ;)))))) > Mówisz o jakimś marginesie ale cóż! Jak koń! Klapki na oczy batem po > dupie i do przodu! powtorze - ruchac to co najwyzej ja, a nie mnie ;) > Miło mi jestem tym chłopakiem z osiedla! Nosze szerokie spodnie, mam > wyższe wykształcenie i robie muzyke! i brawo jasiu, ale nie dziw sie ze jak zaczniesz lamac prawo to bedziesz scigany - to nie jest panstwo policyjne, ale normalny demokratyczny kraj - mozesz sie z tym nie zgadzac, ale nic na to nie poradzisz. Przestepcy bardzo by chcieli chodzic bezkarnie po ulicy, ale jak bardzo beda sie starali nie powinno tak byc. > Nisko się kłaniam! rowniez, milo bylo :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znox Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: 212.160.172.* 16.11.07, 13:48 No właśnie nie dostaje Panie.....Proste bo znam swoje prawa! Bolesne nie?! Bo jak ktos taki jak ja może je znać! I nie traktuje policji w myśl HWDP bo są potrzebni! Myślisz stereotypowo! Jak taki zwykły szary polaczek! Ja płacze? hehe wronk chłoptasiu! Mówie tu o pewnym schemacie....ahaaa tak tak! Wole normalnie z nimi rozmawiać niż włazić im w tyłek (policja) Tak tak Panie prezesie! Ano dużo wiem! Ale tacy jak ty??? "Pan Prezes co poza swoja sekretarka świata nie widzi..." Policja nie milicja! No i każdy z zomo był zły??? Ale wiem znów stereotyp! Jak jest teraz dobrym policjantek to go szanuje tak samo jak i młodych! Szacunek za szacunek! Być dymanym w nieświadomości Panie Prezesie! Państwo policyjne to przenośnia! Ale może to trudno tobie zrozumieć jak mówisz że zawodówki nawet nie masz?! Prohibicja też! Bańki masz na oczach! Jasiem to może i jesteś! Nie wiem! Czy jestem przestępcą? Bo mówie o tym co mi się nie podoba w tej naszej demokracji??? No może i jestem ale wtedy gdzie ta wolność słowa! Panie prezesie! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! 16.11.07, 15:35 Gość portalu: znox napisał(a): > No właśnie nie dostaje Panie.....Proste bo znam swoje prawa! widac nie znasz, bo na przyklad nie masz prawa pic na lawce w parku > Bolesne > nie?! dla ciebie na pewno :) >Bo jak ktos taki jak ja może je znać! I nie traktuje policji w > myśl HWDP bo są potrzebni! no no, ale jednak narzekasz na nich jacy to oni niedobrzy, bo nie pozwalaja pic w parku - a oni tylko prawa przestrzegaja i jezeli nie jest w stosunku do nich chamskim to nawet moga tylko pouczyc, a nie wypisywac od razu mandacik > Myślisz stereotypowo! jak mam podstawy to mysle, ale nie traktuje wszystkich jednakowo > Jak taki zwykły > szary polaczek! a ja to niby nie? :P > Ja płacze? hehe wronk chłoptasiu! Mówie tu o pewnym > schemacie....ahaaa tak tak! w poprzednim poscie skarzyles sie na ta niedobra policje ;) > Wole normalnie z nimi rozmawiać niż włazić im w tyłek (policja) wolisz ich atakowac niz z nimi normalnie rozmawiac. nie trzeba wlazic ludziom w tylek, zeby ci normalnie cie traktowali, ale nie wiem czy jestes w stanie to zrozumiec skoro do tego momentu bylo to dla ciebie za trudne. > Tak tak Panie prezesie! do pana prezesa mi jeszcze duzo brakuje :D > Ano dużo wiem! hoho pan wszystkowiedzacy? :D > Ale tacy jak ty??? "Pan > Prezes co poza swoja sekretarka świata nie widzi..." niestety nie mam sekretarki, moze jak jeszcze troche popracuje (uczciwie, wiem ze to sie dla niektorych moze wydawac niemozliwe:)) to sie i sekretarki dorobie > Państwo policyjne to przenośnia! to pisanie, ze kazdy hh to przestepca to tez przenosnia :) > Ale może to trudno tobie zrozumieć no ciekawe czy zrozumiesz to co napisalem wyzej :))) > jak mówisz że zawodówki nawet nie masz?! nawet? to w koncu jestem panem prezesem, czy nawet zawodowki nie mam? zdecyduj sie :D moze mam cos wiecej? :) > Prohibicja też! Bańki masz na oczach! a wiesz co to prohibicja? nie? to sprawdz w slowniku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDB Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: *.chello.pl 16.11.07, 13:33 Kiedy studiowalem (nomen omen socjologie), nie raz policjanci zwracali nam uwage na to ze nie wolno pic w parku na lawce. Nas nie bylo stac na knajpy (zwlaszcza w okolicy uniwerku) no i klimacik na swierzym powietrzu byl spox:) I rozmowa byla normalna (chyba ze sie trafil nawiedzony przypal - np. lewak dla ktorego policjant to przedstawiciel znienawidzonej dyktatury...). "Panowie, wiemy ze napic sie chcecie, tylko jedna prosba - butelki trzymajcie w kieszeniach, rekawach albo w czapce, tak aby na pierwszy rzut oka nie bylo widac. Bo inaczej beda nas scigac."... Jak to napisal cerambyx - takie jest prawo i nie policjant je wymyslil. A co do posadki - doskonale rozumiem ze starasz sobie wmowic dla podniesienia wlasnej wartosci - ze wszyscy inni sa wykorzystywani. To, jaka prace wykonujesz, w jakich warunkach i za jakie pieniadze, zalezy w bardzo duzej mierze od ciebie (nie mowie o synkach ustawionych tatusiow). Jak do niczego nie doszedles - twoj problem, nie wmawiaj tylko innym ze twoje lenistwo lub brak umiejetnosci to walka z systemem o wlasna niezaleznosc... A panstwo policyjne to np. w Birmie sobie zobacz. Pamietam kolesia z mojego wydzialu, ktorego spisano za jazde bez biletu - a nie chodzil jakos szczegolnie biednie ubrany - wydzieral sie na kanara ze ma gdzies caly ten faszystowski system... mnie to sie z czyms kojarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znox Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: 212.160.172.* 16.11.07, 13:55 Jak już mówiłem! Szacunek za szacunek! Chyba o tym mówie że są dobźi i źli policjanci! A prawo prawem! Co nie znaczy że jest dobrym prawem! Co nie? Jak jesteś bananowym dzieckiem to przepraszam za krytyke! I co ty o mnie wiesz? Praca to szerokie pojęcie! Robie to co lubie i mam z tego hajs! Proste! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDB Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: *.chello.pl 16.11.07, 14:17 Mowisz "szacunek za szacunek", w takim razie zaakceptuj rowniez "niechec za niechec", "krzywe spojrzenie za krzywe spojrzenie", "Bluzga za bluzga"... Przyjmij rowniez do wiadomosci ze dla mnie (i wielu innych osob, ktore codziennie mijasz) nie zaslugujesz na szacunek za to ze sam przykladasz sie do takiej spirali. Piszesz ze 90% to nie przestepcy - ale dlaczego identyfikujecie sie z pozostalym 10%, tymi, ktorzy lamia prawo (i nie mowie tu o wypiciu piwka na lawce)? Dla tych 10% wygodnie jest ze zlewaja sie z wami wygladem - zawsze moga przeciez krzyczec o tym ze narusza sie ich prawa, wygodne jest dla nich to ze przez wasze przekazy wspolpraca z policja jest uznawana za cos nagannego - to "sprzedanie brata"... A dla was wygodnie jest to ze macie o czym pisac, o tej wielkiej niesprawiedliwosci spolecznej o zlej policji. Dla coraz bardziej leniwej mlodziezy wygodne jest sluchanie tych, ktorzy wskazuja im winnych... i tak sie to kreci. Tylko ze nie zyjecie w spoleczenstwie sami i nie stanowicie calosci spoleczenstwa - na szczescie... Czemu postrzegasz swiat tak czarno - bialo? Mialo byc cos o przekazie i socjologicznych spostrzezeniach. A jak na razie dzielisz swiat na takich jak ty - (ludzie ulicy?) oraz bananowe dzieci. Ja do czegos doszedlem swoja praca, nie tym co mi rodzice dali. A w zasadzie dali mi jedno - nauczyli tego ze to ja za swoj los odpowiadam i szukanie winnych do okola zaprowadzi tylko tam gdzie Peja spiewa...:) I powiem ci tak - zawsze bede mial wiekszy szacunek dla osoby, ktora do czegos doszla sama i nie robi z tego wielkiego halo, niz dla takiej, ktora naduzywa slow: "bracia" i "szacunek". Odniose sie jeszcze do twojej odpowiedzi na post cerambyx'a. Jesli twoje wyobrazenie jest takie ze prezesi zajmuja sie tylko sekretarkami, to przestan czerpac wiedze o swiecie z teledyskow, no prosze cie... zenuaaa... Napisales cos o odpowiedzialnosci za slowo - jesli teraz twierdzisz ze"prohibicja" oraz "panstwo policyjne" to tylko przenosnia - to dla mnie nie bierzesz za swoje slowa odpowiedzialnosci - chlapniesz cos i zaslaniasz sie wolnoscia slowa i artystycznym srodkiem wyrazu - zenuaa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znox Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: 212.160.172.* 16.11.07, 14:28 Człowieku jesteś strasznym prawilniakiem! Jestem kim jestem a ty mnie nie znasz! I na dodatek nie rozumiesz metafor! I kto tu pojmuje swiat czarno biało? To ja szufladkuje?? No pomyśl troche! Wyciągasz pojedyńcze zdania z całego tekstu i opierasz na tym swój sytem wartości! Ja szanuje ludzi tych którzy myślą! No niestety w każdym środowisku są czare owce! I przez nie mam się zmienić? Ty byś to zrobił? Stary za pewnych ludzi nie możemy brać odpowiedzialności! A zresztą każdemu człowiekowi trzeba dać szanse! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znox Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: 212.160.172.* 16.11.07, 14:33 Wk...wia mnie takie myślenie! Tak bardzo Polskie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDB Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: *.chello.pl 16.11.07, 15:02 W jakim sensie prawilniakiem? Jesli pod to kryterium podpada osoba ktora uwaza za niewlasciwe: agresywne zachowanie na ulicy, zbyt ryzykowna jazde samochodem, zbyt glosne (tak ze caly blok slyszy) odpalanie muzy o pospolitych przestepstwach nie wspominajac. I ktora dodatkowo uwaza ze osoby zachowujace sie w ten sposob powinny poniesc kare - to tak, jestem prawilniakiem. I dobrze mi z tym. I co, mam sie zmienic, bo ty uwazasz to za cos pejoratywnego??? "Jestem kim jestem a ty > mnie nie znasz!" Ty mnie tez nie, a mimo tego urzadzasz osobiste (i niezawsze trafione) wycieczki do mnie... " A > zresztą każdemu człowiekowi trzeba dać szanse!" Ta szansa nazywa sie urodziny - to co nastepuje potem jest konsekwencja postepowania w zyciu. W kazdym srodowisku sa czarne owce, tylko ze to bycie "czarna owca" jest stopniowalne - dla niektorych czarna owca to ten co piwa nie postawi albo nie ma poczucia humoru - nie wszystkie srodowiska przenikaja sie ze srodowiskiem przestepczym. Na czym polega, wg. ciebie, ten moj typowo polski sposob myslenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znox Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: 212.160.172.* 16.11.07, 15:13 ahaa i to JA jestem "pejoratywny"??? To co napisałeś jest typowo "polskie" Człowiek człowiekowi wilkiem! ...ta szansa to urodziny....! Rzeczą ludzką jest sie mylić! Co nie???? Ale nie ok! Jesteś kimś lepszym! Nad...i nietolerancyjny ponadto! Heh! I to środowisko przestępcze...jestem nim bo więcej widze i chce widzieć! Ciekawe spojrzenie! Życze Ci wszystkiego najlepszego w tym twoim "mydlanym świecie"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDB Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: *.chello.pl 16.11.07, 15:23 Nie jestem tolerancyjny dla przestepcow. Mylic to sie mozna do pewnego momentu. Dla mnie natomiast typowo polskie jest usprawiedliwianie tego ze ktos jest przestepca - bo takie czasy itd. Ciezkie czasy byly zawsze (i nie mowie o twojej czy mojej mlodosci). ZAWSZE czlowiek odpowiada za swoje czyny. Jesli do tej pory nikogo nie pobilem, nie okradlem, nie zbluzgalem ot tak - bez powodu - to uwazam sie lepszy od tych, ktorzy kradna, bija, zaczepiaja slabszych? I to jest do diabla normalne - a co? Mam czuc sie gorszy i przepraszac za to ze nie zszedlem do pewnego poziomu? To wlasnie jest polskie myslenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znox Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: 212.160.172.* 16.11.07, 15:34 Dzielisz ludzi na przestępców i takich jak ty! Ej sory! Kto dla ciebie jest przestępcą? Oczywiście nie neguje że takich nie ma ale nie na taką skale jak ty! Każdy człowiek to osobna istota...! Oczywiście konsekwencje za swoje czyny trzeba ponosić! A czy ty myślisz że ja jestem tym marginesem co nie myśli tylko bije? Nie wolno człowieka szufladkować bo za bardzo sie różnimy, a TY drogi kolego to robisz! Te Twoje poziomy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDB Re: BZDURA! Bzdura! Bzdura! IP: *.chello.pl 16.11.07, 15:51 Tak szufladkuje ludzi... Moze jeszcze mi powiesz ze na przestepce nie wolno powiedziec "przestepca" bo to szufladkowanie i nietolerancja. I jeszcze sie przestepca biedny zestresuje... Paranoja... Nie wiem czy jestes marginesem :) nie oceniam ciebie, bo ciebie nie znam. Oceniam sposob myslania jaki na tym forum (wg. mojej oceny) prezentujesz. Pomylic to sie mozesz jak na imprezie przesadzisz ze srodkami i sobie wiochy narobisz. Jak to sie powtarza - to nie jest pomylka. Drazni mnie niemozebnie takie rozwadnianie - "przeciez kazdy ma cos na sumieniu". Mnie nie interesuja "poziomy" tylko jednostka - ale jednostke cenie jak stara sie w gore a nie w dol.. ot i cala prawda na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hakon666 słabi są IP: 87.204.27.* 15.11.07, 11:01 może i 52 Dębiec mają dobre bity czasami, ale jeśli chodzi o warstwe textową to na ogół są absolutnie żenujący. i nie chodzi mi tu o to ze jadą na policję czy kogos innego, chodzi mi o jakośc ich rymow. Jak slysze ze ktos rymuje w stylu "wesoły - szkoły" albo "konia - słonia" to ręce mi opadają. Zero finezji. Moim zdaniem , poniewaz wiekszosc tematow w rapie jest jednak dosc wyswiechtana, wazniejsze jest nie CO sie powie, ale JAK. Niestey 52D prezentują poziom podstawówki. Owszem, mają kilka fajnych kawałków i słuchałem ich płyty kilka ładnych razów jednak zawsze mnie okropnie denerwowały ich słabe rymy. A to ze urzedniczka ich wybrała na koncert dla uczniow to rozkoszne jest :) tak uwazam :) swiadczy dobrze o rozeznaniu i znajomosci tematu ... Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Oburzamy się na chamstwo i chuligaństwo panujące 15.11.07, 11:27 na stadionach, ale czy można się temu dziwić skoro twórcy "kultury" epatują tym samym i ci gorsza ich knajackie wypociny rozpowszechniane są w postaci nagrań. Czy nie jest to przypadkiem łamanie prawa? Co na to prokuratura? Czy pop kultura sięgnęła już takiego dna że nie obowiązyją w niej żadne granice przyzwoitości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znox Re: Oburzamy się na chamstwo i chuligaństwo panuj IP: 212.160.172.* 15.11.07, 11:34 Czym epatują? Bo mówią prawde? A nie jak gwiazdki pop pier...o bańkach mydlanych!!! Hip-hop jest elementem popkultury tak samo jak każdy z was! Global life! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDB Re: Oburzamy się na chamstwo i chuligaństwo panuj IP: *.chello.pl 15.11.07, 11:50 Prawde? Raczej jej malutki wycinek, wyolbrzymiany, przekrecany, przemnozony przez przechwalki "miedzy nami kolesiami". Ten wycinek eksponuja z jednego konkretnego powodu - bo to sie sprzedaje. A sprzedaje sie dlatego ze "dalismy sie podzielic jak wielogatunkowe bydlo" i potrzebujemy uzasadnienia dla wlasnej sytuacji i tkwienia w tej bylejakosci. Teksty typu HWDP sa tym samym co audycje ojca Rydzyka - zeruja na lekach, obawach i potrzebach - wy dajecie sobie wmowic ze policja to wasz wrog, babcie w mocherah - ze to te liberaly, homo i cala europa. Jedyna roznica jest taka ze jestescie lepszym targetem o wiekszym potencjale i dlatego przekaz HWDP jest eksponowany (bo sie na tym zarabia), a babcie maja za malo kasy, tylko te glosy w wyborach. Ale i wy i one jestescie tak samo od tylu instalowani... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znox Re: Oburzamy się na chamstwo i chuligaństwo panuj IP: 212.160.172.* 15.11.07, 13:47 Stary nie słuchasz! Policja jest potrzebna! Ale to jaki ma wizerunek to już inna sprawa! Owszem wycinek prawdy bo całej prawdy nie da sie powiedzieć! Po drugie są to utwory które są często purystyczne! Bo na to pozwala konwencja muzyki i pisania tekstów! Dlatgo są ironiczne i czesto trzeba je przyjmować z dystansem! Taka jest sztuka! Nic dosłownie! Świadoma manipulacja (Rydzyk) a artystyczna to różnica! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDB Re: Oburzamy się na chamstwo i chuligaństwo panuj IP: *.chello.pl 15.11.07, 14:29 Policja ma taki a nie inny wizerunek z roznych powodow. Miedzy innymi dlatego, ze moze byc bezkarnie opluwana. Zespoly ktore wybieraja takie tematy ida na latwizne - jesli zaspiewaja: "Wyrzywasz sie na policji/bo nie masz ambicji/na psa szczekasz/ a pan sie smieje z daleka" - nie sprzedadza tylu plyt. Do swoich odbiorcow trafiaja dlatego ze mowia to co tamci chca uslyszec (czyli znalezc kozla ofiarnego) w taki sposob, jaki przyciaga ich uwage (wulgaryzmami). To samo robi Rydzyk (tylko ze wrog jest inny a zamiast wulgaryzmow - wycieranie twarzy Bogiem). Jesli chodzi o dystans i ironie, jakos ciezko mi sobie wyobrazic dwoch nastolatkow po takim koncercie, wymieniajacych uwagi typu - "Zwroc uwage na celna hiperbole w trzeciej zwrotce. Tak, masz racje - swiadome wyolbrzymianie pewnych aspektow oraz znieksztalcenie rzeczywistosci - to odpowiedni sposob aby do nas mlodych dotrzec". Zamiast tego slysze raczej: Ty, ale kolo pojechal po psach, ja pier..." i tak sie ten cyrk nakreca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znox Re: Oburzamy się na chamstwo i chuligaństwo panuj IP: 212.160.172.* 15.11.07, 15:11 Teee pajac??? Co pisałem wcześniej??? Widzisz!! Nie słuchasz! Rap nie jest dla dzieci! Jak sie nie rozumie pewnych kwestii to tak jest jak jest! I po raz kolejny mówie to jest SZTUKA!!! Kumasz? A wulgaryzmy są po to aby dotrzeć..masz racje! Bo takie jest na chwile obecną społeczeństwo! Wulgarne! I to jest ta spirala! Zbednie pier...i dorabiasz do swojej filozofii otoczke "mentora" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDB Re: Oburzamy się na chamstwo i chuligaństwo panuj IP: *.chello.pl 15.11.07, 15:32 Hmmm.. to ze ty nazywasz cos sztuka, nie oznacza ze tak jest - no chyba ze chcesz sobie pofilozofowac nad pojeciem sztuki. Spoleczenstwo nie jest do konca "takie na chwile obecna". Tylko ta glosniejsza i bardziej bezczelna czesc spoleczenstwa chce taki obraz narzucic... Czy jesli twierdzisz ze rap nie jest dla dzieci, to to oznacza ze ma byc sprzedawany tylko za okazaniem dowodu? Chyba absurdalne, nie? W takim wypadku nalezy brac odpowiedzialnosc za swoje slowa a nie tylko kase... Spoleczenstwo nie jest, ono sie ksztaltuje, ksztaltuje je takze to co ty nazywasz SZTUKA a ja nazywam KOMERCHA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znox Re: Oburzamy się na chamstwo i chuligaństwo panuj IP: 212.160.172.* 16.11.07, 12:27 Hip-hop jest sztuką! Czy Ci się to podoba czy nie! I jaka komercha? W Polsce ciężko jest się utrzymać z robienia tej muzyki! Pojęcie komercji jest u nas zniekształcona! Za każde swoje słowo trzeba brać odpowiedzialność! Ale nie każde jest poprawnie zrozumiałe! I co wtedy? I mówiąc że nie dla dzieci chodzi mi o to że do zrozumienie pewnych opisywanych spraw jest potrzebna wiedza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HWDB Re: Oburzamy się na chamstwo i chuligaństwo panuj IP: *.chello.pl 16.11.07, 13:42 Malowanie obrazow tez jest sztuka, ale do mnie nie przemawia np. zielony rozbryzg na fioletowym tle. Tak samo hip hop w tym wydaniu, jakie slyszalem - z wyjatkami. W Polsce z kazdej sztuki ciezko sie utrzymac. Przebic rowniez - kroluje chlam, ktory trafia do mas... Znam pisarzy, ktorzy chociaz regularnie publikuja - musza pracowac w innych zawodach (jeden z nich jest strozem nocnym, chociaz jego ksiazki znajdziesz w kazdej ksiegarni). Hip hop nie jest wyjatkiem. Tak lubicie mowic o szacunku - ja slyszac glos wielu "wykonawcow" jestem daleki od szacunku. Znam osoby, ktore latami cwicza swoj glos, spiewaja a i tak musza zyc z innej pracy. Czesc z wykonawcow to beztalecia... W moim odczuciu, pisanie prostackich, prowokacyjnych tekstow (np. w stylu HWDP) to wlasnie komercha - nie ze wzgledu na kase jaka z tego idzie, ale ze wzgledu na ukrywanie braku pomyslu, talentu i warsztatu za zaslona ze skandalizowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znox Re: Oburzamy się na chamstwo i chuligaństwo panuj IP: 212.160.172.* 16.11.07, 14:03 Stary nie mówie że wszystko jest tu dobre! I poczęści moge się tu zgodzić! Chłam jest chłamem! Każdy artysta kieruje swoją twórczość do konkretnego słuchacza! A HWPD też do mnie nie trafia! Ale część policjanów mnie wk...wia! No niestety sztuka dla sztuki nie wystarczy aby zarobić plny. Marketing tez jest potrzebny! Takie są zasady rynku! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MCESTRO Re: Oburzamy się na chamstwo i chuligaństwo panuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 14:29 POserz swoje choryzonty to zrouzmiesz HH posłuchaj piosenke i zrozum je takie jak ,,Gniew'' 52Debiec . ,,Własciwy Wybór'' peji i jeszcze peji WOS Randori , Reprezentuje biede na poczatek dla poczatkujacych to to w TV w ciaż skadndale a ty co PRzypie..sz sie do mnie ze mam szerokie spodnie moze mi tak wygodnie gó.. cie to obchodzi tak ku.. bede chodził Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smirnoff Paszkwil i kłamstwa. Odpowiedz na poznanskirap.com IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.07, 12:09 poznanskirap.com/aktualnosci.php?subaction=showfull&id=1195122309&archive=&start_from=&ucat=2& - ciekaw konfrontacja w tym odpowiedz zespolu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skdak Jak udało nam się ustalić... odpowiedz 52 Dębiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.07, 12:20 Jak udało nam się ustalić na koncercie 52 Dębiec nie planuje grać utworów ze starej płyty, a jedynie nowy materiał nagrany w starym składzie - Hans i Deep. Płyta ukaże się w grudniu tego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Ucz się z nami, jak bluzgać na policję IP: *.aster.pl 15.11.07, 13:33 Jak to jest w tym pokręconym państwie, że za użycie takich obelg wobec jakiejkolwiek osoby prywatnej grożą karne konsekwencje, a wobec policji jakiś tam niedorozwinięty raper używa publicznie i bezkarnie. Bez policji męty i bandziory opanowały by ulice. Dlatego policjantów darzę sympatią i szacunkiem, w przeciwieństwie do rapera Pei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mCESTRO Re: Ucz się z nami, jak bluzgać na policję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 14:18 pOSłUCHAJ NAJPIERW TROCHE RAPU PEJI I NIEPISZ DZIWKO PEI TYLKO PEJI WIDAC TWOJA INTELIGENCJE POSłUCHAJ SOBIE KAWAłKI WłASCIWY WYBOR ,WOS ,RANDORI , ZROZUM SENS I NAPISZ O NICH COS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni Ucz się z nami, jak bluzgać na policję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 13:47 "I dodaje: - Z wulgaryzmami nie będzie problemów. Ponieważ na koncercie będą nieletni, przekleństwa zostaną zniekształcone skreczami [dźwiękami powstającymi wskutek "drapania" płyty igłą gramofonu didżeja - przyp. red.]." Ta pani chyba jest inteligentna inaczej. Takie teksty powinny wyeliminowac ten zespol z wszelkich zainteresowan ze strony szkoly. Przeciez jakakolwiek wspolpraca z nimi to poparcie ich dzialalnosci. A "kochane dzieci" bez trudu domysla sie co powinno byc zamiast skrecza. Pytanie : Kto kogo wychowuje w tej szkole ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szycha Re: Ucz się z nami, jak bluzgać na policję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.07, 13:48 Robią szum nie wiem o co... Te kawałki pochodzą z płytki "P-Ń VI" z 2003 r. ! Napewno nie byłyby grane!!! Pozatym i tak większość gimnazjalistów je zna... wina leży po stronie organów które zajmują się tym koncertem, chcieli hip hopu, więc jest 52 Dębiec! Mogli zaprosić kogoś kto wykonuje "hiphopolo".. takich problemów by nie było. Hip hop to nie jest muzyka o kwiatkach i ptaszkach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Oto rządy PO IP: *.eastwest.com.pl 15.11.07, 15:00 Bo w POznaniu rządzi PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smirnoff Re: Oto rządy PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.07, 16:14 utwór pochodzi z 2004 roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi Re: Oto rządy PO IP: *.stk.vectranet.pl 08.03.08, 13:36 Mamy Tradycje!!!!!!!!!! .. policje!!!!!!!!!!!!!! wszedzie nalezy .. sku..synow,ktorzy nie pozwalaja nigdzie w Polsce zyc innym!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Ucz się z nami, jak bluzgać na policję IP: *.eastwest.com.pl 15.11.07, 15:03 W POznaniu PO rządzi panie "luksusowy jacht" i to urzędnicy PO zamówili ten zespolik. Pan chyba ze wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
komandor_gruzel CHWDP! 15.11.07, 15:13 Przepraszam bardzo, ale redaktor popełnił błąd rozwijając skrót CHWDP. Oczywiście poprawne rozwinięcie to: Chcesz Wstąpić Do Policji? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bianchini wszystkim 15.11.07, 15:43 lokalnym kozakom, kibolom i innemu scierwu zycze spotkania z kompetentna i porzadna policja francuska, zwlaszcza z CRS :) Odpowiedz Link Zgłoś
kosiem Czyli taki zespół może przyciągnąć słuchaczy 15.11.07, 15:59 Czyli taki zespół może przyciągnąć słuchaczy. A gdyby dali jakąś 'słuszną' śpiewaczkę, to by przyciągała tak samo, jak czarno-białe ulotki reklamowe z zeszłego sezonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado No to ładnie... poznańczyki :) IP: *.gorzow.mm.pl 15.11.07, 17:46 uczcie swoje dzieci tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wito "Dwumetrowy ch... wchodzi w d... policjantom!" IP: *.dclient.hispeed.ch 15.11.07, 19:02 1. Artykuł żenua... Impreza się jeszcze nie odbyła a dziennikarz już wie, że będą ze sceny leciały bluzgi. Oczywiście jeżeli się okaże, że mimo wszystko bluzgów nie było to w najbliższej Wyborczej ukaże się tekst w stylu: "Dzięki naszemu artykułowi nie doszło do demoralizowania naszych dzieci". Ciekawe, że dziennikarz nie zajrzał do archiwum własnego pracodawcy... "Dobra polska kiełbasa - rozmowa z Hansem z 52 Dębiec o patriotyzmie" miasta.gazeta.pl/poznan/1,36024,2389904.html "Wielka i mała ojczyzna w tekstach 52 Dębiec" miasta.gazeta.pl/poznan/1,36024,2389905.html 2. Nie dziwię się, że Pan Michał Kopiński tak bardzo przejmuje się losem obrzucanych wyzwiskami policjantów. W końcu jest on specjalistą od tzw. "kryminałków" czyli fascynujących artykułów o tym komu się włamano do altanki albo gdzie jeden menel zadźgał po pijaku drugiego. Bez bliskiej współpracy z policją było mu ciężko, więc pewnie doszedł do wniosku, że każda okazja żeby zrobić miło swoim informatorom (czyli policji) jest dobra. W związku z tym zastanawia jeszcze jedno... Może wzburzenie autora wynika z tego, że tekst "Dwumetrowy ch... wchodzi w d... policjantom!" Pan Kopiński potraktował bardzo... osobiście. Chociaż podejrzewam, że jednak jest niższy... :DD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znox Re: "Dwumetrowy ch... wchodzi w d... policjantom! IP: 212.160.172.* 16.11.07, 13:19 To dla tych krytyków (hejterów)! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kein_engel Re: "Dwumetrowy ch... wchodzi w d... policjantom! 16.11.07, 23:40 no coz, inteligentni ludzie potrafia odroznic wizje artystyczna czy fikcje literacka od rzeczywistosci, maja zdolnosc interpretacji tekstu i wyciagania wnioskow. potencjalni przyszli uczniowie zawodowek to w wiekszosci fani hh, wiec taki zespol zaproszono. chyba pierwsza akcja 'edukacyjna' zrobiona pod katem jej odbiorcow, czyli majaca szanse odniesc skutek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szyszka Ucz się z nami, jak bluzgać na policję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.07, 14:01 I o co tyle szumu.. Chcieli hip hopu to jest 52 Dębiec! Hip hop to nie jest śpiewanie o kwiatkch i ptaszkach! Jak tak myśleli to mogli sobie zaprosić jakiegoś frajera co robi "hiphopolo" ! A co do przekleństw to gimnazjaliści są na bieżąco... Szkoda mi tylko że 52 jest teraz "rozliczane" ze swoich 4 letnich tekstów.. jakoś wcześniej nikt się nie oburzał.. ehh.. ŻAL! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makumba jezu chryste... IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.12.07, 23:18 Tak czytam czytam i odrazu idzie poznac ktory to ziomal z osiedla a ktory wyksztalcony czlowiek. Naprawde straszne to co sie dzieje. Jak ci gimnazjalisci powyrastaja to w tym kraju nic tylko napalmem. Ja sie nie dziwie, ze niektorzy dostaja pala po ryju na dziendobry. Gdyby to cale ziomalstwo nie chodzilo w grupkach od 5 wzwyz sam bym lal pala za sama muzyke w komorce ( w ogole co to za idiotyzm zeby puszczac to badziewie na glos z telefonu? nie wiedza, co to sa sluchawki? rzygac mi sie chce juz od tego, czy tylko w tym kraju przyjmuje sie takie bezmozgowe rozwiazania? ) Policja... straszne -_-' Ze 3 mandaty za 'piwko' dostalem (jak czlowiek glupi to dostaje) z czego 2 panowie postanowili zapisac jako 'zanieczyszczanie' (zamiast 100, 50zl), trzeciego sie nie dalo, bo byly kamery, ale zasugerowali gdzie mozna sie lepiej schowac. Przewaznie na poczatku sa troche zlosliwi, ale sie nie dziwie, tyle dziadostwa teraz lazi ze nie ma sensu probowac kulturalnie. Dopiero pozniej, kiedy sie orientuja, ze mozg zatrzymanego obejmuje cos wiecej niz teksty Peji to zaczynaja rozmawiac jak z czlowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Ucz się z nami, jak bluzgać na policję IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.07, 22:50 cerambyx idioto, byłeś kiedyś na meczu, że takie głupoty piszesz? widziałes dlaczego i jak policja interweniuje??? nie sądzę, wejdź sobie na poniższe linki: pl.youtube.com/watch?v=Ul9U6ae5meQ&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Ucz się z nami, jak bluzgać na policję 02.06.08, 21:23 Smiesza mnie antypolicyjne buraki. Odpowiedz Link Zgłoś