beata199800 14.01.08, 10:30 Jakie macie opinie o tej klinice i lekarzach? Muszę zrobić histeroskopię i zastanawiam się nad tą kliniką. A może dacie namiary na innych lekarzy ,którzy wykonują zabiegi? Chodzi i usunięcie mięśniaka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata199800 Re: Klinika Promienista 14.01.08, 14:31 Podnoszę i mam nadzieję, że ktoś wie coś na temat tej kliniki. Bardzo proszę o pomoc:) Pozdrawiam i z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leko Re: Klinika Promienista IP: *.sk2.am.poznan.pl 15.01.08, 07:27 Bardzo wspomagana przez NFZ bo tam pracuje córka dyrektorki, nie polecam, zdecydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jojagoda Re: Klinika Promienista 07.02.08, 16:13 Chętnie także posłucham dalszych opinii o tej klinice, a zwłaszcza o dr Erdmanie. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji o nim. Dobry? Zły? Może jest tu jakaś jego pacjentka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Klinika Promienista IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 12:54 Wspaniały lekarz, urodził mojego synka mimo dużych problemów, poród kleszczowy założony po mistrzowsku. Z żoną jesteśmy Mu bardzo wdzięczni. Polecam, jeden z niewielu, któremu mozna tak ufać, Manualnie też jest super. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
a1563340 Re: Klinika Promienista 15.05.08, 14:46 Erdamnn prowadził moją ciążę-byłam bardzo zadowlona. Operował moją mamę, bardzo opwiekuńczy i rewelacyjny fachowiec! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel5454 Re: Klinika Promienista 16.05.08, 22:29 Mi pan doktor przy krwawieniu w 6 tygodniu kazał iść do domu i poczekać na koniec bo z tej ciąży nic nie bedzie-na szczęście już nigdy do niego nie trafiłam,a po 7 miesiącach urodziłam zdrowego chłopca,oczywiście przy pomocy innego lekarza i odpowiednich leków na utrzymanie ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobitka71 Re: Klinika Promienista IP: *.chello.pl 31.08.08, 17:36 Witam ponownie :) Osobiscie jestem pacjentką dr Marka Lewndowskiego.. cudowny lekarz.. właśnie On wysłał mnie na zabieg do kliniki "Promienistej".Oddał mnie w ręce dr Erdmana :) Właśnie On mnie operował.Uważam,ze to bardzo dobry ginekolog.. Dzięki niemu mam wszystko na miejscu.. Wycieli tylko to co zbędne.. mięśniaka :) Polecam jak najbardziej.. Pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Klinika Promienista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 18:10 byłam u dr Błońskiej, NIE polecam. ogólnie klinika robi mało ciekawe wrażenie Odpowiedz Link Zgłoś
abcd.5 Re: Klinika Promienista 11.02.08, 11:23 witam :) jestem pacjentką jednej z lekarek w tejże klinice i biorac pod uwagę moje dotychczasowe doswiadczenie .... moge Ci polecicć. jestem pacjęntką dokoto Natalii F.; jako lekarka oraz kobieta jest bardzo Ok; jak do tej pory zawsze mogłąm liczyć na pomoc, czy to w poleceniu i umówieniu kogoś znajomego do lekarza (później dowiedziałam sie z różnych zródeł iz jest jeden z lepszych lakarzy w Poznaniau0; jesli chodzi o problem opisany przez jedna z osób..." dodzwonic się nie mogłam"...nie wiem jak tam w przypadku lekarki tejże osoby, ale ja przy drugiej wizycie otrzymałam telefon komórkowy Pani doktor i najmniejszych problemów z dodzwonieniem się nie miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salomon1900 Re: Klinika Promienista IP: *.gprs.plus.pl 10.04.08, 11:43 nie wiem jak wykonują zabiegi i jak wygląda opieka szpitalna, ale mnie wystarczyła wizyta w laboratorium, a raczej czymś co się tak nazywa a jest w realu pokojem szpitalnym (zamieszakałym!) zaadoptowanym do pobierania próbek krwi. próbki moczu zostawia się na recepcji!!!, gdzie bądź co bądź miłe ale absolutnie niekompetentne Panie robią starszne zamieszanie. Największym hitem był odbiór próbek i przekazanei ich do laboratorium (byłam naocznym swiadkiem) Starszawy Pan wyglądający jak cinkciarz, nie ze fartuch, nie sanitariusz bierze te fiolki z krwią w rękę do tego w siateczce próbki moczu (wszystkie razem!), bez żadnego sterylnego pojemnika o odpowiedniej temperaturze itd, po czym....gubi jedną z fiolek z krwią, nie zauważa nawet tego...próbka leży na podłodze, zauważa to jedne z pacjentek w poczekalni Pani z recepcji wybiega za nim...sorry...mnie ogarnął pusty śmiech i już wiedziałam że wydałam pieniadze na badania bez sensu, bo czy można mieć zaufanei do takich wyników? Że Panu się nie pomyliły próbki że ich nie zgubił po drodze itp. Sam pobór próbki w miarę sprawnie, ale potem pół godziny (!!!) czekałąm na rachunek... Stanowczo nie polecam!! O Pani Natalii F. sadząc z jej zachowania i waszych opisów to z nią miałam krótką rozmowę nie będę się wypowiadać musiałabym dokonać osobistej wycieczki a nie zależy mi na obrażaniu nikogo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Klinika Promienista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 16:12 Wd jakiegos rankingu Newsweeka (chyba) ok pol roku temu w kategorii ginekologia-poloznictwo Klinika Promienista zajela 1 miejsce w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Klinika Promienista IP: 212.160.159.* 15.05.08, 14:53 Najlepsze jest to, że jak chcesz samą receptę na leki bez wizyty to płacisz 5 złotych. Niestety lekarka Natalia nie wypisuje leków np. na pół roku tylko na maks 3 miesiące. Potem albo za wizytę albo 5 zł za receptę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Pomyłka - 10 zotych już biorą za wypisanie recepty IP: 212.160.159.* 16.05.08, 08:47 Radzę trzymać się od nich z daleka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asias79 Re: Pomyłka - 10 zotych już biorą za wypisanie re IP: *.pbg-sa.pl 19.05.08, 08:19 jak można brać kasę za wypisanie recepty- barany jedne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Pomyłka - 10 zotych już biorą za wypisanie re IP: *.icpnet.pl 19.05.08, 18:56 a niby czemu mają nie brać??? Ty pracujesz za darmo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Re: Pomyłka - 10 zotych już biorą za wypisanie re IP: 212.160.159.* 20.05.08, 09:04 Gość portalu: t napisał(a): > a niby czemu mają nie brać??? Ty pracujesz za darmo? Ano temu, że zamiast wypisać receptę na leki które starczą na pół roku wypisują maksymalnie na 3 miesiące, i wykorzystują ten fakt biorąc opłatę za wypisanie kolejnej recepty. Chciałbym tyle zarabiać, 10 złotych za 30 sekund pracy. Zwykłe złodziejstwo, na szczęście po raz ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: editchen Re: Pomyłka - 10 zotych już biorą za wypisanie re IP: 194.145.229.* 20.05.08, 15:38 byłam tam 2 tygodnie temu z zapaleniem grzybicznym i to ostrym po antybiotykach, bo moja dra byla niestety na urlopie. Trafilam do samej szefowej. Na wizyte czekalam 45 minut. pani w recepcji spytala zjim probleme przyszlam, wpisala to na karte pacjetna i kazala czeka.c Potem zostaalm poproszona do gabinetu p. Zofii F. Pierwsze wrazenie mile - elegancka, podala reke na dzien dorby. Tylko ze nie bardzo sluchala z czym przyslzam. Przeczytala 3 slowa kotre pani z recepji wpisala na karcie. Nie spytala o ciaze, miesiaczki, etc, takjak zwykle to sie odbywa. Kazala sie rozebrac, usiasc na fotelu, wziela ogromny wziernik choc mowilam, ze stan jest taki, ze nie moge sie dotknac nawet na zewnatrz. Myslalam, ze z bilu spadne z fotela. Badanie manualne - 5 sekund, zandeego usg, i stiwerdziala, ze poza zapalaenim wszystko ok. Sama musialam prosic o leki takze dla meza..... Cena 5 minutowej wizyty - 100 zł..... wiecej tam nie pojde.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Re: Pomyłka - 10 zotych już biorą za wypisanie re IP: *.centertel.pl 21.01.09, 21:04 Nie, to 10 zl za 3 miesiace. Nie wspominajac o wiedzy CO zapisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: Klinika Promienista IP: 78.88.70.* 04.05.09, 23:50 Musisz wiedzieć, że receptę na pół roku możesz dostać np. na antykoncepcję. Natomiast na inne leki, lekarz ma prawo wypisać receptę tylko na trzy miesiące i to z zachowaniem dokładnego dawkowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobitka71 Re: Klinika Promienista IP: *.chello.pl 31.08.08, 17:30 Witam :) Przypuszczam,ze jestes juz po zabiegu,bo pytanie zadałas w styczniu.. Ja byłam w sierpniu tego roku właśnie w klinice "Promienistej" w Poznaniu na zabiegu,a dokładnie na pozbyciu się mieśniaka,który był wielkosci męskiej pięści :/ Jestem juz po operacji i jestem bardzo zadowolona,ze wybrałam akurat to miejsce.. Lekarze są cudowni.. Zawsze znajdą czas dla pacjenta.. A opieka pielęgniarek jest niesamowita.. Doglądają pacjentów w dzien i w nocy.. Nie pozwalają na to,zeby bolało po operacji.. Nawet kiedy mnie nie bolało i nie chciałam zastrzyku przeciwbólowego,to i tak dostałam,bo usłyszałam "ale co będzie jak zacznie boleć" :) Jest tak czyściutko,ze mozna jesc z podłogi,a kiedy wchodziłam na stól operacyjny trzymano mnie za ręke,zebym sie nie bała,bo przeciez wszystko bedzie dobrze.. Nie wiedziałam,ze taka klinika może istniec.. Myślałam,ze tylko w serialu moge zobaczyc cos takiego.. Podejscie lekarzy do pacjentów.. Rozmowy z nimi i usłyszeć od lekarza,ze wszystko dobrze sie skonczy.. prosze sie nie martwic.. Jesli ktos ma ten problem co ja i nie wie do jakiej kliniki ma sie wybrac,to naprawde jak nabardziej polecam klinike "Promienista" Dziekuje,ze mogłam tam byc i ze wszystko skonczylo sie szczesliwie.. Dziekuje,ze dzieki NFZ mogłam własnie tam spedzic te kilka dni i wyjsc zdrowa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Klinika Promienista IP: *.gprs.plus.pl 01.09.08, 18:54 Ucekać jak najdalej;oszpecili mi córkę niepotrzebnym zabiegiem - zamiast laparoskopii zrobili cięcie na brzuchu ; w efekcie paskudna blizna u młodej dziewczyny, Pacjentów i rodzinę traktują jak niedorozwiniętych i ciemnych wieśniaków. Jeszcze teraz jak przejeżdżam obok tej ,pożal się Boże kliniki, trzęsą mi się ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: Klinika Promienista IP: *.eranet.pl 29.11.08, 18:39 Jest napewno lepiej niż w tradycyjnym szpitalu miejskim ale cudów nie ma .Obsługa niby miła ale ma za uszami nawyki typowo pielęgniarskie .Zastrzyki ,podawanie kroplówek i innych specyfików nie jest idealne. Niestety ja trafiłam na I piętro gdzie jest straszny hałas , który o dziwo nie robią pacjęci , odwiedzający tylko obsługa .Radzę zapytać na którym piętrze będziecie leżeć.Po operacji nie zawsze świat jest różowy jak wydaje się panią pielęgniarką ,które nie zawsze mają dobry humor i podadzą kubek z herbatą i podniosą łóżko. Wiele jeszcze pracy przed nimi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Klinika Promienista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 20:08 Po prostu szok. Pani ordynator traktuje kobiety leczące się z NFZ jako gorsza kategorię lub zwierzęta. Jest podła do tego stopnia, że wyzywa ludzi za oglądanie telewizora bo tu cyt:,, jesteście tu za darmo". Ciekawe więc za co bierze pieniądze z NFZ. Taśmowe i złośliwe traktowanie. Nic inaczej jak komuna tyle, że w ładnych salach. O leki przeciwbólowe trzeba się prosić godzinami, w dodatku złośliwa i jędzowata pielęgniarka. Naprawdę niewiarygodne, ze takie rzeczy się zdarzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgosia Re: Klinika Promienista IP: *.173.21.209.tesatnet.pl 20.01.09, 12:11 Witajcie! 16.01.2009r. miałam operację usunięcia mięśniaków macicy w Klinice Promienistej w Poznaniu, powiem tak jestem straszną panikarą jeśli chodzi o operacje i ból po operacji. Naczytałam się na różnych forach o potwornym bólu po operacji i bardzo bałam się tego bałam (mam doświadczenie z pobytu w innych szpitalach) ale okazało się, że nie jest tak strasznie,lepszej opieki medycznej nie mogłam sobie wymarzyć... Owszem po operacji bolało przez chwilę, ale było to do wytrzymania, po podaniu leków przeciwbólowych ból ustał, w każdym momencie gdy ból dawał się odczuć pielęgniarki podawały leki, dobę po operacji chodziłam już po korytarzu szpitala (jest to ważne aby nie mieć zrostów itp.)Od wczoraj jestej w domu, dostałam leki przecwbólowe i czuję się bardzo dobrze, naprawdę polecam ten szpital. A operacje miałam na NFZ za nic ne płaciłam, na operacje czekałam miesiąc, a nie jak w przypadku np. Szpitala Św. Rodziny - trzeba czekać 4 miesiące. Pozdrawiam wszystkie kobitki, nie martwcie się na zapas, wszytsko jest do przeżycia!!! Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja matka Re: Klinika Promienista IP: *.gprs.plus.pl 20.01.09, 20:13 co to za cholerna pseudoreklama?Ja JESTEM N I E Z A D O W O LO N A.bRAKUJE WAM PACJENTOW, BO TRAKTUJECIE ICH JAK GŁUPICH. ZA WYSTAWIENIE RECEPTY 10 zł.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eva_anna Re: Klinika Promienista 21.01.09, 14:32 Może odbiegam trochę od konkretnej odpowiedzi na pytanie zadane w wątku, ale pomimo zachęcającej strony internetowej mówiące o dbaniu o dobre samopoczucie pacjenta, już w samej recepcji wieje chłodem. Nie miałam przyjemności być w klinice jedynie w gabinecie lekarskim, do którego też już nie chce wracać. Piękne zdjęcia na stronie internetowej nie oddają atmosfery jaka panuje na Promienistej, widzianej jedynie od strony Poradni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mloda Re: Klinika Promienista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 03:54 witam :) bylam tam na operacji prawie rok temu, kilka wnioskow: 1. operowal mnie dr Erdmann, zrobil to dobrze, mily, przyszedl spytac po jak sie czuje itd, choc troche malo wygadany jak dla mnie, wolalabym miec wiecej informacji, a glupio mi bylo tak ciagle z niego wyciagac... mialam ciety brzuch (blizna ok 8 cm) a niestety po juz, powiedzial mi ze szlo zrobic laparoskopie co daloby 3 dziurki... niepotrzebnie o tym wspomnial... :( 2. sama klinika ok, pielegniarki mile (oprocz jednej, brrr..), dbaly o to zeby nie bolalo, przychodzily pytac jak sie czujemy, dogladaly, naprawde tutaj ogromny plus :) 3. na kontrole przychodzila tez sama guru kliniki i pomimo ze mialam na nfz (chyba wiekszosc osob tak ma??) nie slyszalam zadnych komentarzy na ten temat (tez na takich osobach zarabia w koncu jakby nie bylo ;), ba nawet sie usmiechnela i pytala jak sie czuje ;) 4. mala sprzeczka o 10 zl za recepte... hmm.. tak sie sklada, ze sama studiuje medycyne i chcialabym robic specjalizacje z ginekologii, wiec raz, ze naprawde nie jest latwo, a zeby tym ginekologiem zostac musze sie uczyc jakies 14 lat (studia, staz, specjalizacja...), kazdy jakos na zycie zarabia... notariusz tez bierze 10 zl za strone odpisu... dwa - nikt nie musi chodzic do prywatnych lekarzy, sa przeciez panstwowe przychodnie, dostepne dla wszystkich oplacajacych skladki nfz... a trzy - 3 miesiace to chyba duzy kawal czasu i wiele sie moze zmienic w organizmie, totez wypisywanie lekow na dlugi okres czasu nie ma sesnsu, nigdy nie wiadomo co sie z pacjentem przez te 3 miesiace dzieje... pozdrawiam serdecznie wszystkie Panie :))) i zycze zdrowia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L. Re: Klinika Promienista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 14:50 Orientuje się ktoś czy w tej klinice można prywatnie rodzić i ile to kosztuje? zależy mi na porodzie w prywatnej klinice, bo chce rodzic godnie, a może znacie jakąś inną prywatna klinikę, do której mogłabym się zgłosić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jowita [...] IP: *.aluplast.com.pl 11.06.14, 09:10 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysia Re: Klinika Promienista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.14, 23:07 Dziwne..., miałam w tej klinice operację jakiś czas temu i cały pobyt wspominam bardzo, bardzo miło. Personel grzeczny, uśmiechnięty i zaznaczam, że nie jestem żadną znajomą, czy nawet stałym pacjentem tej kliniki. Operacja bez żadnego problemu, żadnych zakażeń, oj coś mi się wydaje, że konkurencja czuwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Klinika Promienista IP: 213.233.132.* 13.11.14, 21:55 Nie mieszkam w Polsce i jakis czas temu dowiedziałam się, że muszę przejsc operację. Trafiłam do lekarki, która kiedys pracowała w Poznaniu i dobrze zna się z lekarzami z K.Promienistej a aktualnie przyjmuje w Irlandii i to własnie ona poleciła mi to miejsce przesyłając w moim imieniu klinice moją dokumentację medyczną. W odpowiedzi otrzymałam wiadomosc z kliniki w której był m.in. zawarty cennik wyceniający operację na 2000 euro. Po kilku dniach poinformowałam lekarke z Irlandii iż rozważam operację w innej klinice w Trójmiescie i w związku z tym chciałabym odebrac swoją dokumentację medyczną (usg+opisy) na co reakcja lekarki była delikatnie mówiąc niemiła i z wielkimi trudnosciami udało mi sie jedynie odzyskac usg. Zdziwiona takim zachowaniem lekarki ostanowiłam zadzwonic do K.Promienistej i nie wspominając o tym iż nie mieszkam w Polsce poprosiłam o podanie mi dokładnej ceny interesującej mnie operacji. Usłyszałam 4200zl + ewentualna dopłata jesli musiałabym zostac w klinice dłużej niz 3 dni. Różnicy w cenach za tą samą operację nie da się ukryc. 2000 euro muszę zapłacic bo jestem z Irlandii a 4200zl nie wspominając o tym, że nie mieszkam w Polsce. OSZUSCI I WYZYSKIWACZE NASTAWIENI JEDYNIE NA ZYSK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Re: Klinika Promienista IP: 46.228.234.* 30.05.16, 21:35 Gorąco polecam Klinikę Promienistą, byłem tam na oddziale rehabilitacji po złamaniu nogi. Ogólnie cała Klinika sprawia wrażenie czystej i zadbanej. Znajoma miała tam zabieg skleroterapii(usunięcie żylaków) i też chwali. Po za tym mili ludzie, można się dogadać :) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_life Re: Klinika Promienista 30.05.16, 22:37 Miałam tam operację. I nie wiem jak jest obecnie, ale ja cały swój pobyt w Klinice, pomijając kwestie zdrowotne, wspominam bardzo miło. Cały personel kliniki jest bardzo kompetentny, a już panie pielęgniarki to cudowne empatyczne kobiety. Miałam swój pokój z łazienką i telewizorem. Cisza, spokój, personel nienachalny, dyskretny. Wszyscy doglądający mnie lekarze na nocnych dyżurach i obchodzie zawsze się przedstawiali i ogólnie sprawiali dobre wrażenie. O lekarzu, który wykonywał operację wypowiadać się tutaj nie będę, bo to prawdziwy fachowiec i wypadałoby napisać o nim gdzieś indziej, ale sama Klinika "od środka" robi bardzo pozytywne wrażenie. A muszę przyznać, iż początkowo się wahałam. Chodziłam do kliniki będąc w ciąży i pamiętam takie panie w recepcji, które nie do końca ogarniały rzeczywistość. Nie wiem niestety jak jest teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena1988 Re: Klinika Promienista IP: *.icpnet.pl 11.05.17, 22:14 usługi na wysokim poziomie, panie na rejestracji uśmiechnięte, rewelacyjne podejście do pacjenta:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Honoratak Re: Klinika Promienista IP: *.wtvk.pl 30.04.20, 15:57 lekarze rewelacyjni, osobiście polecam Odpowiedz Link Zgłoś