arspen 16.05.08, 15:59 A tu dla odmiany Gazeta pisała, że Polacy masowo zmieniają nazwiska: gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,3149132.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 7 Re: Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska IP: *.icpnet.pl 16.05.08, 16:05 znam jedną grzebieluche :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesław Ten tytuł jest ch...wy IP: *.eastwest.com.pl 16.05.08, 20:10 Ten tytuł jest ch...wy Jak coraz więcej w GW. Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: Ten tytuł jest ch...wy 16.05.08, 21:04 Tutaj www.herby.com.pl/ jest prawdziwa kopalnia autentycznych nazwisk. Ciekawe jest np. Piz.ula, Dupczyński (18 osób), Ci.a (aż 299 osób), Chu.eba (14 osób), Hu.ar (33 osoby) czy Ciu.ak (130 osób). Miłej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Przeczytałbym ten artykuł, ale zasłania go reklama 17.05.08, 01:52 Przeczytałbym chętnie ten artykuł, ale zasłania go niewyłączalna biała reklama :/ Zróbcie coś z tym, bo przez takie coś tracicie tylko czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaga Re: Przeczytałbym ten artykuł, ale zasłania go re IP: *.icpnet.pl 17.05.08, 21:19 firefox + adblock plus i po sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buka Re: Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska IP: *.173.9.226.tesatnet.pl 18.05.08, 12:19 Gradowski, kmieciu szamotulski, a o swoim nazwisku zapomniales, panie wazny redaktorze? lepiej wroc do recenzowania tanich kawiarni, bo ten artykul jest zenujacy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tit_num Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 16:15 Mój nauczyciel geografii ma na nazwisko Warchoł :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska IP: *.ms.gov.pl 16.05.08, 16:24 Kiedyś kumpela vmiała zanieść CV do gościa nazwiskiem Kotas. Śmiertelnie przerażona, żeby nie zrobić z niego Qtasa wchodzi do pokoju. Siedzi dwóch kolesi. Kumpela maksymalnie speszona pyta się: Przepraszam, który z panów to pan Choj? Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_jogurt Re: Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska 16.05.08, 16:44 1. Urban Legend. 2. W Ministerstwie Sprawiedliwosci widocznie praca nie zajac, nie ucieknie (IP). Odpowiedz Link Zgłoś
damianbsc Re: Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska 16.05.08, 17:35 Ha ha ha i jak tu nie mówic, ze urzednicy to obiboki i pacany? No chyba, ze to woźna a to przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska IP: *.eranet.pl 22.05.08, 17:09 16:24... urzędnik już po robocie klika w necie... zapewne stałe łącze... więc koszt... no dobra zaraz się ktoś doczepi, że prąd też kosztuje, ale zazwyczaj w biurach kompy zostają włączone na całą noc. Odpowiedz Link Zgłoś
hella_79 Re: Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska 16.05.08, 23:51 czy takie urban legend... ja to z życia znam - znam jednego kotasa i choj na niego mówią czasem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szerszeń_stepowy Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska IP: *.chello.pl 16.05.08, 17:11 Słyszałem historię, że student X dostał kiedyś na egzaminatora panią dr o nazwisku Cipior. Kiedy przyszedł na miejsce, nie mógł odnaleźć swojej egzaminatorki i wystraszony spytał kogoś: "Przepraszam bardzo, czy tu znajdę panią doktor Pi.ździor? Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska 16.05.08, 17:29 pomimo dziwnie brzmiacego nazwiska, zanim podejmiemy probe jego zmiany, sprawdzmy nasze pochodzenie, warto :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 17:30 w życiu nie zdałbym u niej egzaminu:), Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dg Re: Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska IP: 213.199.198.* 16.05.08, 19:51 mam w grupie dziewczyne o tym nazwisku nazwiska się nie wybiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska IP: *.bmwgroup.com 16.05.08, 17:26 no bo jak bym sie nazywal Cipior albo Czlonka to na pewno bym nie zmienil ale gdyby nie daj Boze Kur(ew)ski albo Wloszczowski to zaraz i za wszelka cene :) Odpowiedz Link Zgłoś
damianbsc Re: Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska 16.05.08, 17:36 Moja koleżanka pracuje w takim urzedzie i ostatnio 45% ludzi zmieniajacych nazwisko na inne ma obecne Kaczyńskia drugie 45% Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozin znowu polska biurokracja i faszyszyzm IP: *.dyn.iinet.net.au 16.05.08, 17:46 w moim kraju jak chcesz sobie nazwisko czy imie zmienic to wypelnisz forme i zanosisz do urzedu, urzednik popatrzy na twoje prawo jazdy i przybija pieczatke zatwierdzajac, nie trzeba wystepowac z prosba pokorna i unizona do pana kopecia, motywujac i plaszczac sie, potem z certyfikatem wydanym przez urzad idziesz po kolei do instytucji i wydaja ci nowe dokumenty i karty na nowe nazwisko i tyle, a w polsce jak zwykle tzreba czekac na decyzje, urzedas albo rozpatrzy albo nie, pozytywnie albo negatywnie, plaszczyc sie i ponizac zeby cos "zalatwic" bo im bardziej durne przepisy tym wieksza lapowka a o to przeciez chodzi! nie razi was to ludzie ze w takim faszyzmie zyjecie ze nawet o zmiane WLASNEGO nazwiska musicie sie prosic i plaszczyc przed biurokrata? w normalnym kraju czlowiek tylko wladze informuje ze zmienia a w nienormalnej polsce musi o to zebrac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prztyk Wolnego, jozin IP: *.zoominternet.net 17.05.08, 06:12 No moze i jestes w tym swoim nowym kraju jozin. Ale skoro jest ci tam tak dobrze, to czego wlasciwie szukasz tutaj na tym polskim forum zamiast sie plawic w swoim nowoznalezionym australijskim szczesciu ? Juz ci odpowiadam. Pewnie jestes tu dlatego ze nie odnajdujesz sie na angielskojezycznym forum. Byc moze nawet nie mowisz dobrze po angielsku. A poniewaz nie jestes w stanie nikomu dokopac na angielskojezycznym forum, bo tam sie pewnie wszyscy z ciebie smieja, to musisz powracac na polskie fora aby tutaj zgrywac wielkie australijskie panisko. A teraz marsz czesac kangury. A potem z powrotem na zmywak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak-ateista Re: znowu polska biurokracja i faszyszyzm IP: *.crowley.pl 17.05.08, 07:59 Gość portalu: jozin napisał(a): > w moim kraju (cut) w twoim kraju jak wiadomo można gwałcić własną córkę, być dziadkiem swoich synów, trzymać lolitkę x lat w piwnicy a potem skoczyć pod tramwaj... wole miec problemy ze zmianą nazwiska niż samych psychopatów w sąsiedztwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lmao Re: znowu polska biurokracja i faszyszyzm IP: *.icpnet.pl 17.05.08, 21:24 .au to domena Australii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgkk Re: znowu polska biurokracja i faszyszyzm IP: *.probit.wroc.pl 20.05.08, 12:31 Żaden kraj, który pasjonuje się Australijskim Footballem nie jest godny zaufania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska IP: *.lodz.msk.pl 16.05.08, 18:46 Ostatnio w Łodzi przyszedł do urzędu p. Alfons Kaczyński. Chciał zmienić nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska IP: *.icpnet.pl 16.05.08, 19:56 użycie w tekście artykułu przymiotnika od słowa ch... w pełnym brzmieniu to jednak przesada. co z tego, że cytat. to nie artystyczny reportaż, by było usprawiedliwione. Odpowiedz Link Zgłoś
zwirekiwigura Re: Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska 17.05.08, 01:37 A co w tym niby takiego przesadzonego? Gdyby wykropkowali kilka liter cokolwiek by to zmienilo??? Chu...wy jest dla ciebie lepszy niz ch..owy? Gratuluje hipokryzji w takim razie... Odpowiedz Link Zgłoś
dr_pitcher Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska 16.05.08, 19:58 A ja zazdroszcze ludziom ciekawych nazwisk: 1. Wiercigroch 2. Brzuszek 3. kiedys w zapowiedziach slubnych przeczytalem, ze Izabella Bzdyl wychodzi za ROmualda Bzibziaka (ciekawym czy ma podwojne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Nie mogę! :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 20:12 "Jan Burdelski na pytanie jak mówiono na niego w szkole odpowiada, że nie chciałby do tego wracać." Piękny tekst :D Się uśmiałem. Odpowiedz Link Zgłoś
damianbsc Re: Nie mogę! :D 16.05.08, 20:51 Moj znajomy powiwdzial : "chój z gazeta.pl". CIekawe, czy usuna ten komentarz skoro go cytuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Nie mogę! :D IP: *.icpnet.pl 16.05.08, 21:55 nie usuną. dziś dzień wulgaryzmów i kolokwializmów. w artykule "Kruk wkurza się na Vistulę" piszą o wkurzonym Kruku. zresztą dobrze, że tylko "wkurza", gorzej gdyby zamiast "z" było "wi" (a takie są zapewne, słuszne zresztą, emocje pana K.;) Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd C-h-u-j-o-w-e? Rozumiem, ze redaktorzynom... 17.05.08, 10:39 ...juz sie takie slownictwo wrylo zbyt mocno ze by wykropkowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msarek piękne i dziwne nazwiska IP: *.tvk.torun.pl 16.05.08, 20:50 u mnie w rodzinie babcia nosiła cudowne imię i nazwisko(co ciekawe nie spotykane w Polsce) Nadzieja Alzarowicz, a znów dziadek od innej strony bardzo dziwne i równie rzadkie (17 osób w Polsce) Chraczun Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek autentyk ze Śląska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.08, 09:28 Facet się nazywał "Ch..". To dopiero Ch...owe nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erde Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska IP: *.kolornet.pl 16.05.08, 21:30 a moje ulobione dwa autentyki to Alicja Popchaj-Klocek i Bogusław Motowidełko trudno nie zapamietac jak sie czlowiek natknie na takie nzawisko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabb Re: Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska IP: *.chello.pl 16.05.08, 22:07 na Politechnice Opolskiej jest Pani ucząca języka angielskiego, po mężu ma Wielka (przez V bodajże) a panieńskie ponoć miała Pokusa ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thazistic Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska IP: 195.26.22.* 16.05.08, 22:13 Miałem w podstawówce kolegę o nazwisku Żerucha. Z tego co pamiętam nie miał przez to łatwego życia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imadlo Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska IP: *.dslgb.com 16.05.08, 22:28 Kiedyś przestawiałem się pewnej pani, ...no i jak ten pan sie tak PRZESTAWIAL, pani tez zaczela sie PRZESTAWIAC, a potem.... a potem to juz tylko wyz demograficzny... drodzy forumowicze: jakby tak zalozyc strone, ktore osmieszlaby teksty gazeta.pl, jak myslicie, milaby wiele zwolennikow? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolka Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska IP: *.tktelekom.pl 16.05.08, 22:31 Jeszcze na studiach miałam koleżankę, która nazywała się Ruchała. Pamiętam też dziewczynę z nazwiskiem Wozignój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mauntinwiulak Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska IP: *.snvacaid.covad.net 16.05.08, 22:41 "W Urzędzie Stanu Cywilnego rocznie rozpatruje się ok. 300 spraw związanych ze zmianą nazwiska, ale nie pamiętam przypadku, żeby ktoś chciał je zmienić dlatego, że mu się nie podoba - mówi kierownik USC, Mariusz Kopeć" ha ha ha ha ha wlasciwy czlowiek na wlasciwym miejscu :) A ja kiedys widzialem smieszne nazwisko: Stuligrosz-Biedak Odpowiedz Link Zgłoś
gocha63 Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska 16.05.08, 23:16 A ja słyszałam o fajnym nazwisku "Ojczenasz":)))Albo: facet miał na nazwisko Chrzan a babka Jedlig - brali ślub i ksiądz na zapowiedziach: w...biorą ślub Jedli/gówna z chrzanem Odpowiedz Link Zgłoś
gochakar Re: Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska 17.05.08, 15:15 i widać, jaki ksiądz niedouczony- powinien powiedziec Jedlig, albo jak juz koniecznie chciał formę żeńską, to powinien powiedzieć Jedliżanka, tak jak np. Skarżanka a nie Skargówna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Re: Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 20:49 To było Jan Chrzan i Marianna Jedliga - "Marianna z Janem, Jedligówna z Chrzanem" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska IP: *.centertel.pl 16.05.08, 23:54 to ja tez dodam odpowiedni cytat: Reprezentantka Polski, biatlonistka Małgorzata Ruchała: "Na pewno po ślubie nie będę nosiła podwójnego nazwiska, bo mój narzeczony nazywa się Piotr Bosko" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadzio Ja mam na nazwisko Robak. Szef dzis powiedzial, IP: *.ztpnet.pl 16.05.08, 23:54 że nazwisko mam (nie)ciekawe, i że on na ten przykład miał kiedys taką kolezanke, co miala na nazwisko Pipa. Niezly z niego komplemenciarz. Ludzie (w urzedach itd.) o nazwisko pytaja mnie po 2x, a czesto i tak wpisuja Rodak, Robek itp., bo do nich nie dociera ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xnw4 Re: Ja mam na nazwisko Robak. Szef dzis powiedzia 17.05.08, 10:17 Zacytuj mu Mickiewicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwww Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.08, 02:20 Znam autentyczną historię o pewnej pani, która chciała wymienić telefon w jednej z sieci komórkowych. Dzwoni do mojego kolegi i przedstawia się : "Dzień dobry, z tej strony Małgorzata OCI..KA, chciałabym wymienić telefon u pana itd...". Też rzadkie nazwisko, ale troszeczkę obraźliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prztyk A ja znalem faceta ktory sie nazywal Zygadlo, IP: *.zoominternet.net 17.05.08, 06:03 przez Z z kropka. Niezle, co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 07:30 autentyczne- obsługiwałam kiedyś kobietkę, panieńskie Piec, po mężu Palacz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska IP: 62.172.234.* 17.05.08, 08:31 znale kiedys kogos o nazwisku Bulbul- koles czesto z policja mial doczynienia. Potrafil niezle wpienic gosci z patrolu bo myslele ze sobie jaja z nich robi jak podawal nazwisko i zawsze ladowal na komisariacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judex Mam ch... nazwisko - mówi Członkowska IP: 62.233.214.* 17.05.08, 10:06 Co to za chamski język?. Skąd toto się wzięło?, dziecko ulicy czy jak?. A "Gazeta" też nie ma ciekawszych tematów i zadań niż pokazywanie chamstwa i mowy podludzi?. Odpowiedz Link Zgłoś
robot_humano Moi osobiści znajomi ślub wzięli: 17.05.08, 11:28 Moi osobiści znajomi ślub wzięli: on Chlebiński ona Chlebowska i nic nie koloryzuję. P.S. W pisemku Aktivist pisuje Eliza Kuciapska. Zawsze się zastanawiałem czy prawdziwe czy pseudonim. Odpowiedz Link Zgłoś