Gość: aaaa IP: 195.14.4.* 07.07.08, 12:18 Witam, czy ktoś już kupił bądź jest zainteresowany kupnem mieszkania przy ul. Wawrzyniaka w Poznaniu, w inwestycji realizowanej przez Forbud Development? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sek Re: Forbud - Wawrzyniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 00:22 zastanawiam się nad tym Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_burgman Re: Forbud - Wawrzyniaka 31.01.09, 14:17 Jestem zainteresowany kupnem mieszkania, ale mam pewne obawy co do terminu podpisania aktu notarialnego dopiero w lipcu, skoro odbiór budynku ma byc pod koniec lutego i do tego czasu nalezy wplacic 95% calej kwoty to dlaczego nie można jednego dnia załatwić wszystkich formalności(wystarczy tylko umówić się z notariuszem)? Martwi mnie co bedzie się działo przez okres owych 4-5 miesięcy z moim mieszkaniem za które zapłacę większość pieniędzy ale które formalnie nawet do mnie nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetapoznan111 Re: Forbud - Wawrzyniaka 06.02.09, 14:19 Ja kupiłem mieszkanie na wawrzyniaka i nie polecam nikomu tej firmy. Zastanów sie 10 x przed zakupem, poszukaj innej rzetelnej firmy, bo firma forbud to niestety niesolidny partner. Kuriozum w tej firmie do niejaka Pani Siwek, która kłamie, nie potrafi udzielić precyzyjnej i wiążącej informacji,podobnie jak cała firma. Mieszkań nie bedzie pod koniec lutego bp firma stosuje korzystną dla sibie umowę i wpisuje tam date zakończenia budowy - do odbioru mieszkań jeszcze daleko - 1-2 mce. Jesli któs nie wierzy, prosze sprawdzić, duzo pytać, notowac najlepiej nagrywac bo pozniej wszystkiego sie wyprą. Pani Siwek jest w tym naprawde dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_burgman Re: Forbud - Wawrzyniaka 09.02.09, 09:56 Czy może mi Pan podać jakiś kontakt do siebie..? Bardzo chętnie wysłucham konkretów na ten temat :) Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_burgman Re: Forbud - Wawrzyniaka 09.02.09, 22:49 Witam! Mój nr tel to 601325727. Bardzo proszę o kontakt bądź o Pański numer. Jesteśmy w trakcie podpisywania umowy, dlatego Pana opinia jest dla nas taka cenna :) Dziękuję za Pana odpowiedź i jeszcze raz proszę o pomoc. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzyniaka Re: Forbud - Wawrzyniaka 18.03.09, 19:23 witam sąsiada ;-) ja tez kupilam miszkanie na wawrzyniaka i mam te same odczucia. Firma niepowazna zwleka z oddaniem budynku , nic nie mozna zalatwic odsylaja do kierownika budowy (Jurgoński) kierownik na nic sie nie zgadza, nie ma z kim gadac. Płcisz ponad 300 000 i traktuja cie jak smiecia. Jestem zazenowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Forbud - Wawrzyniaka IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.04.09, 10:26 firma mala, niestabilna, zadłuzona.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Forbud - Wawrzyniaka IP: *.netia.pl 17.04.09, 11:13 najlepsza w tej firmie jest namolna Siwek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Forbud - Wawrzyniaka IP: *.icpnet.pl 17.04.09, 15:28 Już to pisałaś. Wprawdzie pod innym nickiem i w innych wątkach, ale nie powtarzaj się już, dobrze? Dotarło do nas, że nie lubisz tej pani i już się tak nie stresuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Jeżyce Re: Forbud - Wawrzyniaka IP: *.globalconnect.pl 22.02.09, 21:54 A czy udało się komuś wynegocjować cenę mieszkania ? Musze potwierdzić,że oferta firmy przedstawia się troszkę dziwnie. Zrobiłem rezerwację, ale zastanawiam się, czy nie dać sobie na luz. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetapoznan111 Re: Forbud - Wawrzyniaka 18.03.09, 19:14 odpusc, na roboczej teraz tanio sprzedają, 4600 za m, niezla lokalizacja, blisko centrum. forbud zlewa klientów....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Forbud - Wawrzyniaka IP: *.centertel.pl 20.03.09, 23:10 A kto sprzedaje na ul. Roboczej ? Odpowiedz Link Zgłoś
gazetapoznan111 Re: Forbud - Wawrzyniaka 27.03.09, 15:46 www.familyhouse.pl/planowane1.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość_Jan_W_Poznan Re: Forbud - Wawrzyniaka IP: *.icpnet.pl 06.04.09, 18:56 Kiedy oddacie blok na ul. Wawrzyniaka ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yy Re: Forbud - Wawrzyniaka IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.04.09, 11:42 umowy maja do kitu . nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yy Re: Forbud - Wawrzyniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 13:18 Mieszkania drogie, niskie i ciemne. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzyniaka Re: Forbud - Wawrzyniaka 27.03.09, 10:07 Dla kupujących: prosze zwrócic uwage na sposób porowadzenia rur w mieszkaniach. Cena ponad 7 k /m a rury nie sa chowane w posadzke stad koniecznosc obudowywania plytkami, panelami itd itp. Winnych nie ma, niby ciekie stropy, niby ktos zapomniał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapka26 Re: Forbud - Wawrzyniaka IP: *.icpnet.pl 23.04.09, 22:59 Witam:) Zastanawiamy sie nad kupnem mieszkania na wawrzyniaka. Bylismy juz w biurze, dostalismy wzor umowy przedwstepnej do wgladu, czy były jakies problemy z umowa??? Czy mozna wprowadzac swoje zmiany??? Jakie sa Panstwa opinie na temat mieszkań, czy pracownicy wywiazuja sie ze swoich obietnic? Chcemy przerobic mieszkanie, na dzien dzisiejszy mamy powiedziane ze to zaden problem, jakie sa mozliwosci negocjacji..?Prosimy o odpowiedz z gory dziekujemy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Forbud - Wawrzyniaka IP: 83.18.131.* 02.05.09, 10:11 ja bym nie ryzykowala, znajdz sobie bardziej wiarygodnego devlopera po co Wam klopoty Forbud zostawia klientow bez opieki, musisz gadac z budowlancami , ktorzy majc cie w d... . Spychologia to ulubiony sposob na pozycie sie problemów - tak dziala forbud. Troche mnie tez dziwi ze wlasciciele tej firmy na cos takiego pozwalają i tego nie widzą, przez takie zachowanie tracą markę, renome i klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
lewy2007 Re: Forbud - Wawrzyniaka 07.05.09, 10:52 Ponizej kilka linkow gdzie Forbud reklamuje swoją inwestycje. We wszystkich przypadkach podaje date odbioru luty 2009. dom.money.pl/deweloperzy-nowe-inwestycje/poznan;wawrzyniaka,inwestycja;965.html oferty.gazetadom.pl/nowe_mieszkania/mieszkanie/673-23048 forbuddevelopment.gratka.pl/deweloperzy/tresc/inwestycja/-2061-2-wawrzyniaka.html Dzis mamy maj i mieszkania nadal nie zostały przekazane włascicielom. O wnioski nie trudno ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wix Re: Forbud - Wawrzyniaka IP: *.icpnet.pl 27.05.09, 15:52 forbud faktycznie chętnie uprawia spychologię; dział sprzedaży totalnie kuleje; firma faktycznie ma długi - pracuję w jednej z hurtowni budowlanych i naprawdę wykorzystali u nas wszelkie limity, a o ich spłaceniu póki co możemy pomarzyć; mieszkania w końcu pewnie wam oddadzą - no chyba że wcześniej zbańczą :/ wygląda na to że firma ładuje całą kasę w drugą prowadzoną przez siebie inwestycję w mieście, a o swoich długach u innych zapomina; generalnie faktycznie warto jeszcze się rozejrzeć po rynku zanim podpisze się umowę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Re: Forbud - Wawrzyniaka IP: 195.116.120.* 23.07.09, 15:53 ceny duze jakosc mieszkań bardzo słaba Odpowiedz Link Zgłoś