niekochana6 23.07.08, 00:09 mi sie wydaje ze juz podpaleń nie bedzie i ze i tak nie złapią ich :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amable Re: Podpalacze sieją strach 23.07.08, 05:20 A co ma JP II z tym wspólnego? Pomieszało się w skołowanej główce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umableble Re: Podpalacze sieją strach IP: 62.233.214.* 24.07.08, 09:50 Jakto co, a pranie katolickie mózgu od kołyski to nie zmienia w kretyna?, a czy wiek tych tumanów nie jest z czasów JP II ?. A kto był szefem tych praczy mózgów?. Tobie zatem nic się w główce nie miesza, bo pusto w niej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finwal Re: Podpalacze sieją strach IP: *.net.autocom.pl 24.07.08, 10:51 Żal komentować. Mogę się tylko zastanawiać czy to prowokacja czy na poważnie. Nie wiem co gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KB Raczej PO-kolenie Jurka Owsika czyli... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 14:56 "Róbta co chceta!" Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Re: Raczej PO-kolenie Jurka Owsika czyli... 24.07.08, 22:33 Gość portalu: KB napisał(a): > "Róbta co chceta!" Biedactwo, w ogóle nie załapało o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowca nagród Re: Podpalacze sieją strach IP: *.pbg-sa.pl 23.07.08, 08:33 Niech podwyższą nagrodę za ich wydanie, a zmowa milczenia się skończy. Każdy ma swoją cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiena Re: Podpalacze sieją strach IP: *.192.109.111.psi.de 23.07.08, 09:53 tak, żeby starczyło na bilet na Zachód ;-) a tak na serio - nagroda trochę mała... za tyle mało kto się skusi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Poznania Re: Podpalacze sieją strach IP: *.vpn.solarisbus.pl 23.07.08, 11:39 na Zawadach mieszkają same gliny. To pewne, że podpaleniami zajmują się ich dzieci - z nudów bo są wakacje! Ich nigdy nikt nie nakryje, bo kto z rodziców będzie donosił na swoje dzieci? To sprawa dla CBŚ, bo oni mogą zapewnić neutralność w poszukiwaniu sprawców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: intelektualista Re: Podpalacze sieją strach IP: *.dedyki.pl 23.07.08, 10:08 jakieś sekuritasy podpalają,żeby ludzie wynajmowali ochronę to pilnowania osiedli i samochodów tak jest np ze sklepami. robią włamanie do sklepu i za parę dni przychodzi przedstawiciel firmy ochroniarskiej i proponuje ochronę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marty145 Podpalacze sieją strach IP: *.xceleratedhosting.com 23.07.08, 11:12 Przerażający upadek obyczajów i wszelkich zasad współżycia społecznego. Na Wichrowym Wzgórzu nie doszło co prawda do podpaleń, jednak ktoś skacząc wgniótł dach duzego fiata mojego Taty a w innych autach (zwłaszcza w starszych i skromnych) powybijał szyby. To jest nieludzkie, nie potrafię tego pojąć, czy nie ma już żadnej świętości? zadnego tabu? wyrzutów sumienia, refleksji? Strasznie smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Sorry, ale są ważniejsze sprawy dla Policji. 24.07.08, 22:38 Gość portalu: marty145 napisał(a): > Przerażający upadek obyczajów i wszelkich zasad współżycia > społecznego. Na Wichrowym Wzgórzu nie doszło co prawda do podpaleń, > jednak ktoś skacząc wgniótł dach duzego fiata mojego Taty Dużego fiata? Robisz awanturę o to, że tatusiowi zniszczyli wraka o krok o złomu? Chodzi Ci o to, że teraz będzie musiał jechac na złom bez przedniej szyby? Sorry, ale są ważniejsze sprawy dla Policji. Policjant kosztuje, nie pracuje za darmo. > czy nie ma już żadnej świętości? Jak to, przecież nowych nie zniszczyli, widać jakąś świętość mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Podpalacze sieją strach IP: *.icpnet.pl 23.07.08, 12:38 No, wiadomo było, że padnie słynne "gdzie była Policja?" Odpowiadam: przy innych wydarzeniach - włamaniach, zabójstwach, bójkach, awanturach rodzinnych itp. itd. Zabierzcie trochę pieniędzy płaszczydupskom - urzędasom, a dajcie Policji. Patroli będzie więcej, monitoringu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Dzieci Policjantów IP: 195.85.249.* 23.07.08, 12:47 Mieszkam na tym osiedlu i każdego dnai widze co się tam wyrabia. Osiedle policyjne a na każdym kroku dzieci gliniarzy pija piwo, palą trawę w bramach. Wszyscy uważaja się za bezkarnych bo tatuś jest policjantem i zawsze uratuje dupsko synka. Ktoś wreszcie powinien zająć się problemem, gdzie są służby odpowiedzialne za wewnętrzną kontrolę poczynań policjantów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patnac Uściślając IP: *.icpnet.pl 23.07.08, 16:24 "Gazeta" nie podaje dokładnych nazw dzielnic. Na ZAWADACH, a więc za wiaduktem nie mieszkają dzieci policjantów, ale głównie starsze małżeństwa i raczej ubożsi ludzie. Policjanci mieszkają w okolicy ulic Małachowskiego, Św. Michała i Łaskarza, a to jest z kolei osiedle KOMANDORIA-PODWALE. Natomiast na terenie właściwej SRóDKI, a więc na zachód od ulicy PODWALE póki co nie było podpaleń, ale tam dopiero co zainstalowano kamery... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Dzieci Policjantów IP: *.icpnet.pl 23.07.08, 21:39 A może chodzi o to aby trzymać samochody na płatnych parkingach? Odpowiedz Link Zgłoś
afro-beat Podpalacze sieją strach 23.07.08, 22:41 niestety mój kolega miał przyjemnosć stracenia samochodu właśnie w ten sposób. w biały dzień, w okolicach 13 ukradli mu citroena c15 spod domu przy warszawskiej. w nocy z piątku na sobotę spalili. policjanci się uśmiechnęli: - ma pan trzy możliwości jak do pana zadzwonią: zapłacić im i nam powiedzieć, że pan go znalazł; zapłacić im i nam o tym nie powiedzieć; powiedzieć nam, że do pana dzwonili, a my i tak nic nie zrobimy. miejmy tylko nadzieję, mimo że ona matką głupich, że od poprzedniej soboty zmieniło się już podejście do tego tematu, bo sobie robią jaja z ludzi, zamiast pilnować obywateli. poruta i tyle, a nie żadna policja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Podpalacze sieją strach IP: *.ip.netia.com.pl 24.07.08, 09:55 Ostatnio miały miejsce podpalenia pojemników na odpady na os. Przemysława, może policja przyjrzy sie czy te sprawy nie są powiązane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Podpalacze sieją strach IP: *.dedyki.pl 24.07.08, 11:07 Trzeba poczekać aż podpalą samochód jakiegoś VIP-a Wtedy dorwą sprawców w góra 48 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Gdzie te "samochody"? 24.07.08, 22:34 Gdzie te wspomniane w artykule samochody? Ja dwa samochody, golfa i f125, reszta to maluchy. Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a a moze jak zlapia to podpalic zlapanych? 25.07.08, 02:33 zadnej straty nie bedzie, troche smrodu, ale i bez tego smierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Dziś (25 lipca) spłonęły kolejne auta. IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 25.07.08, 08:33 Na ulicy Gdańskiej i Bydgoskiej. Szkoda, ze władze miasta montując monitoring ograniczyły sie do Mostu Cybińskiego i kościoła na śródce. Na pozostałych ulicach nadal można robić co się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.dyrektor Re: Dziś (25 lipca) spłonęły kolejne auta. 25.07.08, 10:53 no to ku.wa pięknie:/ jestem pod wrazeniem skuteczności policji w tym przypadku:///powinni przyczaic sie po cywilnemu i każdego gnoja spotkanego po północy sprawdzac albo zabierać na komisariat,ciekawa jestem na jakim etapie jest śledztwo w tej sprawie:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wahacz Re: Podpalacze sieją strach IP: 78.110.162.* 25.07.08, 14:53 1) Jeśli podpalają firmy ochroniarskie to policja nikogo nie złapie, bo to ich koledzy po fachu z SB, albo emerytowani policjanci. Oczywiście samymi podpalaczami są jakieś smarkacze, ew. zwykli ochroniarze 2) Jeśli to chuligańskie wybryki to : a)złapią ich dopiero jak zacznie się nagonka w ogólnopolskich mediach b) albo jak przez przypadek podpalą samochód jakiegoś radnego, policjanta, kochanki radnego, albo auto jakiegoś przedstawiciela jakieś mniejszości Podpunkt a) mało prawdopodobny, bo podpalają starsze samochody, a vipy jeżdżą nówkami i mają je w garażach. Można mieć nadzieję, że spalą samochód kogoś z rodziny jakiegoś vipa 3) Ewentualnie sprawcy mogą być wynajęci przez właścicieli parkingów, ale nie sądzę, bo parkingi już od dawna mają 100% zapełnienia. ================ Poczekajmy czy firmy ochroniarskie będą proponować swoje usługi. Oczywiście oficjalnie to mieszkańcy poproszą firmy securitate o ochronę. Moim zdaniem na bank to nie są wybryki chuliganów, tylko ktoś chce zarobić. Tylko kto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Podpalacze sieją strach IP: *.klausa.net 25.07.08, 20:54 Myślę że to jednak są chuligańskie wybryki, bo u mnie za płotem (dosłownie 5m od domu...) spłonął samochód, który wcale nie był stary, tak na oko 3 letni opel astra kombi, a w pobliżu nie ma żadnych płatnych parkingów (ulica podmokła/nizinna, czyli dębiec/świerczewo/górczyn) Odpowiedz Link Zgłoś