Gość: lukaszbandi IP: *.icpnet.pl 07.10.03, 22:58 Wiecej takich kontroli!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pawel swietny pomysl, kiedy w warszawie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 14:36 przeciez tutaj mozna przez miesiac jezdzic i nie spotkac kontrolera. powinni zaczac czestsze kontrole! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: connie Re: swietny pomysl, kiedy w warszawie?? IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 09.10.03, 09:06 W w-wie?? najpiew niech mi ktos powie dlaczego przy wejsciu do metra nie ma automatow do kupienia biletow albo kas? Gdzie mozna kupic bilet wieczorem, gdy wszystkie kioski sa zamkniete? A czy widzicie ile osob przeskakauje nad bramkami? A pracownicy ochrony wola lazic po peronach zamiast pilnowac bramek. Wiec nie dizwcie sie, ze dotacje miejskie do biletow beda rosly, co oznacza, ze nie bedzie kasy na inne wydatki i potrzeby... ale moze pan prezydent Kaczynski by sie przejechal i to zobaczyl??? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -- Re: swietny pomysl, kiedy w warszawie?? IP: *.acn.pl / 10.65.6.* 09.10.03, 17:57 Kolego, metro nie zajmuje się kontrolą biletów, a jest to w interesie ZTM pilnować bramek. Pracownicy metra nie mają nawet takich uprawnień, a za to peron to muszą patrolować. Trochę podstawowej wiedzy nt. funkcjonowania spółek KM w Warszawie by się przydało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów IP: *.icpnet.pl 08.10.03, 09:47 mimo, że zawsze jezdze z sieciowka, nie uwazam, zeby represyjne metody kontroli byly dobrym rozwiazaniem. Nie nalezy przyzwyczajac pasazerow do tego, ze moga byc traktowani w brutalny sposob. To, ze cos jest zgodne z prawem, nie wyklucza brutalnosci. Np. proces eksmisji tez do przyjemnosci nie nalezy, a jest przeciez legalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów IP: *.man.poznan.pl 08.10.03, 09:50 nie rozumiem - co w tej metodzie jest brutalnego? Odpowiedz Link Zgłoś
mankut400 Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów 08.10.03, 11:47 Gość portalu: e napisał(a): > Nie nalezy > przyzwyczajac pasazerow do tego, ze moga byc traktowani w > brutalny sposob. Brutalność i łapanki to były za Konsolu. "Blokowanie" jest normą w wielu krajach - w Pradze wychodzi się tunelem z metra, po czym napotyka się na "ścianę" kontrolerów (oczywiście w strefie płatnej, coby uciąć ewentualne dywagacje). A jak ktoś wykonuje nerwowy "w tył zwrot" to spotyka kontrolerską straż tylną (w cywilu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARECKY MARECKY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 11:30 METODA JEST BARDZO DOBRA I JUŻ OD DŁUGIEGO CZASU STOSOWANA W KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ W ELBLĄGU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Nowe sposoby sprawdzania biiletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 11:32 Uważam ze to dobry pomysł, kilka lat spedzilem w Angli i tam kupuje sie bilet u kierowcy albo mu sie go okazuje. My w Polsce uwazamy ze nalezy jezdzic na gape, nie placic fiskusowi podatkow, itp - a w druga strone ???? to daj polsko jak najwiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
nacjonalista Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów 08.10.03, 11:35 Jak to nie jest to uciazliwe jest i to bardzo i słusznie zauwazam ze metoda ta przypomina właśnie gestapowskie metody tylko ze wtedy nie było przesiadki. Moim zdaniem metoda ta jest nie dopuszczalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów IP: 217.153.87.* 08.10.03, 12:02 Zawsze mówiłem, że nadmiar demokracji prowadzi do absurdów. Jak Ci nie pasuje taka kontrola, to kup sobie auto, albo jeździj taksówkami - tam nie ma "kanarów" nacjonalista napisał: > Jak to nie jest to uciazliwe jest i to bardzo i słusznie > zauwazam ze metoda ta przypomina właśnie gestapowskie metody > tylko ze wtedy nie było przesiadki. Moim zdaniem metoda ta jest > nie dopuszczalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaa Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów IP: 193.0.236.* 08.10.03, 11:37 Widzialem cos takiego w ostatni weekend w Wilnie. Bardzo mnie to rozbawilo. Ale widze ze to u nas tez jest. GORACO POPIERAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BP Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów IP: *.wat.edu.pl 08.10.03, 11:42 Popieram te metode, dlaczego ja mam płacić za innych, bo za gapowiczów płacą wszyscy uczciwi pasażerowie a nie ZTM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOZBI Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 11:51 SŁUSZNIE! Liczą się tylko skuteczne metody! A walczyć z tą plagą jakoś trzeba. Przydałoby się coś podobnego w pociągach osobowych. Jeżeli jadę za szybko autem dostaję mandat - jeśli jadę autobusem bez bileciku - też mandat, czy dla kogoś jest coś nie zrozumiałe?. Skończyły się czasy PRL i trzeba zmienić mentalność pewnej części społeczeństwa. I nie ma tu wytłumacenia - głupocie mówię stop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów IP: *.ap.edu.pl 08.10.03, 11:54 Gorąco popieram takie metody, bo nie mam zamiaru płacić za tych złodzieji bez biletów - bo tak należy ich nazwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Ale z was kretyni! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 11:57 Moze karabin maszynowy ustawic przed wejsciem do autobusu? Do wszystkich rozsadnych gapowiczow! Bardzo latwo otworzyc tylne drzwi, trzeba otworzyc to pudlo nad drzwiami i przekrecic dzwignie. Wiele razy tak robilem. Mozna tez na chama- jak rozwali sie troche drzwi w tramwajach i autobusach to MPK zmadrzeje. Wyjebka z busu i nich nas gonia pajace. Tylko trzeba dzialac szybko nim przyjada szkiely. Kolejnym sposobem jest wziecie namiarow na kanarow (musza pokazac identyfikator), zebranie kumpli i obicie im mordy pod blokiem. To tez powinno nauczyc ich rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic :) IP: 212.160.72.* 08.10.03, 12:19 Widzę że kolega zaprawiony w bojach ... ehhh kozaczku właśnie przez takich patafianów jak ty muszą być takie kontrole a kanary zachowują się chamsko... Ale czego wymagać po kimś kogo IQ jest równe numerowi buta jaki nosi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yor Dobra metoda ale troche za malo fasonu... IP: *.acn.waw.pl 08.10.03, 12:10 Powinno byc tak ze pasazerow przeprowadza sie wzdluz szpaleru wartownikow ze szczekajacymi wilczurami, niedaleko stoi buda z podniesiona plandeka zas pan kierownik tej zabawy powinien miec skorzany plaszcz i szpicrute... Nie zaszkodzi i karabin maszynowy, bren na podnozku np. O, zaraz by wzrosly dochody... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ju Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów IP: 195.82.165.* 08.10.03, 12:11 opisany sposób kontroli biletów poznałem w roku 1980 w byłym ZSRR na Syberii (przedmieścia Nowosybirska)- tam było prościej:w szczerym polu pasażerowie opuszczali autobus ,aby wejść ponownie do autobusu trzeba było okazać bilet kontrolującemu lub zapłacić karę albo.....,iść piechotą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HK Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów IP: *.bb164.so-net.com.hk 08.10.03, 12:16 Dlaczego po prostu nie zrezygnowac z biletow i nie zamontowac kasy przy kierowcy tak by kazdy kto wchodzi na autobus placil i juz (mozna rowniez alternatywnie pobierac od kazdego wysiadajacego) - nie trzeba by bylo zadnych kontrolerow a i gapowiczy by nie bylo - nie maz pieniedzy to nie wsiadziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
yashoo Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów 08.10.03, 12:36 Gość portalu: HK napisał(a): (...) Dlaczego po prostu nie zrezygnowac z biletow i nie zamontowac kasy przy kierowcy tak by kazdy kto wchodzi na autobus placil i juz (...) W tramwajach też?? Wyobrażasz sobie kolejkę czekającą "do kasy" przy pierwszych drzwiach czternastki na Moście Teatralnym? Lepszym pomysłem jest chyba montowanie automatów biletowych w autobusach i tramwajach - dla biletów jednorazowych a także propagowanie sieciówek; no i przede wszystkim społeczne podejście do tego problemu - a sądząc po licznych wpisach, większość ma po prostu dość płacenia za innych - i to najczęsciej nie potrzebujących tylko najzwyczajniej oszukujących. Lewe renty, jazda na gapę, itp. Po prostu kiedyś trzeba wyraźnie powiedzieć nie - i moze w końcu uda się żyć w normalnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CS Rozne systemy IP: 194.255.20.* 08.10.03, 12:50 W niektorych krajach, w autobusach wsiada sie tylko przodem, przy kierowcy, i tu trzeba od razu skasowac bilet albo wrzucic pieniadze do "puszki", inaczej sie nie wejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: Rozne systemy IP: 62.233.159.* 08.10.03, 15:53 m.in w Anglii i ja goraco popieram taki sposob :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SaQ Re: Różne systemy IP: *.mikrus.pw.edu.pl 08.10.03, 15:57 > W niektorych krajach, w autobusach wsiada sie tylko przodem, > przy kierowcy, i tu trzeba od razu skasowac bilet albo wrzucic > pieniadze do "puszki", inaczej sie nie wejdzie. A w Berlinie działa system mieszany: w dzień tak jak u nas (z kanarami), po 20:00 wsiada się przy kierowcy okazując/kasując bilet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów IP: 212.160.72.* 08.10.03, 12:37 wyobrażasz że 100 osób ściśniętych na śledzia kupuje w miejskim bilet... przecież te autobusy często gęsto w dużych miastach kursują co 15 minut a to za mało czasu na załadowania tych ludzi... pomysł był niezły zaskakujący i faktycznie obrażeni byli chyba tylko ci którzy nie mieli biletu... chociaż gdybym się spieszył a miał bilet to by mnie troszkę ta przesiadka zirytowała... ale wszystkim patafianom bez biletów śmiałbym się w pysk Odpowiedz Link Zgłoś
yashoo Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów 08.10.03, 13:12 Gość portalu: sic napisał(a): (...) chociaż gdybym się spieszył a miał bilet to by mnie troszkę ta przesiadka zirytowała... ale o ile dobrze zrozumiałem - to ten bus dojechał do kaponiery, która jest końcowym przystankiem - i na przesiadkę jest kilka minut. A dodatkowy autobus podstawiony został za ten w którym zostali gapowicze do spisani. Więc jedyną "uciążliwością" dla pasażerów z biletami było podejście do pierwszych drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loky Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów IP: *.cn.net.pl 08.10.03, 12:38 I bardzo dobrze, może w koncu sie nauczą, że w trzeba płacić za wszystko, niestety era darmochy skończyła sie 14 lat temu.Jeżeli nie nauczymy sie płacić za wszystko to nigdy nie bedzie dobrze w tym kraju, każdy chce jak najwięcej nic nie dając, niestety nie da sie tak zrobić. Powinny być do tego takie kary, żeby sie takiemu gapowiczowio odechciało wszystkiego, mandat oczywiście na konto państwa tylko dla MPK,WPK, czy jak im tam jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek SKANDAL! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 12:44 Usunięto mój komentarz! Widze, ze redaktorkowi nie podoba sie, ze ktos ma inne zdanie! A potem w gw wydrukuje jakie ta metoda ma poparcie. Gapowicze! Nie dajcie sie MPK! Kiedy zablokuja autobus otwierajcie tylne drzwi i wyjebka z autobusu! Niech potem pajaca was gonią, durne kanary:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic No własnie skandal IP: 212.160.72.* 08.10.03, 12:46 Powinni przynajmniej mój post zostawić jako odpowiedź na twój głupawy manifest gapowicza ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: No własnie skandal IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 12:53 Zawsze nawet jak są usuwane posty to pojawia się wiadomość "post zostal usuniety za zalamanie regulaminu". Tu zatarto wszelkie slady! Tak zeby wygladalo, ze wszyscy jednoglosnie popieraja mpk! Jak w komunizmie cholera! Ciekawe ile postow usuneliscie! Dlaczego gw tak popiera kanarow? Czyzby Blazej Wandke dorabial sobie po godzinach jako kanar? Kanarom mowie stanowcze NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Re: No własnie skandal 08.10.03, 13:21 Post Tomka nawoływał do popełnienia przestępstwa z art. 157 kodeksu karnego, dlatego został zgodnie z regulaminem forum usunięty. pozdrawiam Błażej Wandtke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic Re: No własnie skandal IP: 212.160.72.* 08.10.03, 14:18 i masz odpowiedź :) brawo redakcja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: No własnie skandal IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 15:16 Takie wymowki sa smieszne. Nie nawolywalem do zadnego przestepstwa! To jest stalinowska cenzura. Ciekawe do czego ty nawolywales, skoro Twoj post tez usuneli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Art. 157 KK? IP: *.client.attbi.com 08.10.03, 16:14 > Post Tomka nawoływał do popełnienia przestępstwa z art. 157 kodeksu karnego, > dlatego został zgodnie z regulaminem forum usunięty. W żadnym razie nie popieram ucieczek gapowiczów z autobusów, ale nie rozumiem co tu ma do rzeczy art. 157 KK? Art. 157. § 1. Kto powoduje naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia, inny niż określony w art. 156 § 1, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. § 2. Kto powoduje naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia trwający nie dłużej niż 7 dni, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. § 3. Jeżeli sprawca czynu określonego w § 1 lub 2 działa nieumyślnie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. § 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 2 lub 3, jeżeli naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia nie trwał dłużej niż 7 dni, odbywa się z oskarżenia prywatnego. § 5. Jeżeli naruszenie czynności narządu ciała lub rozstrój zdrowia trwał dłużej niż 7 dni, a pokrzywdzonym jest osoba najbliższa, ściganie przestępstwa określonego w § 3 następuje na jej wniosek. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Re: Art. 157 KK? 09.10.03, 18:02 W poście tomka, poza propozycją uciekania, znalazło się także zdanie, w którym nawoływał on do popełnienia przestępstwa z art. 157 KK. Nie będę tego zdania cytował, bo to niegodne z regulaminem. A posty są usuwane w całości. pozdrawiam Błażej Wandtke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Art. 157 KK? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 18:11 Bredzisz Błażeju! Do niczego nie nawoływałem. Jak sie nie znasz na prawie to sie nie wymadrzaj. Stwierdzilem tylko, ze istnieje mozliwosc dania kanarom po twarzy. To nie jest zadne nawolywanie do przestepstwa! Nawolywanie to byloby cos takiego: "ludzie! dajcie kanarom po ryju"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Art. 157 KK? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 09.10.03, 20:44 Czyli pewnie sku***el sugerowal zeby pobic kontrolera. Szczekaj dalej, sku***synu, w koncu trafisz na kogos kto Tobie wpie***li. I wiesz co? Nikomu nie bedzie Cie zal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Ty miales chyba ciezkie dziecinstwo IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 21:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Ty miales chyba ciezkie dziecinstwo IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 09.10.03, 23:34 To jest wszystko na co Cie stac? Jak zwykle blyskotliwe argumenty... I uwazaj, bo jak mnie wkurzysz, to Cie moge do sadu podac o to, ze publicznie ludzi obrazasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Ty miales chyba ciezkie dziecinstwo IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 23:36 Rownie dobrze ja cie moge podac do sadu, ze mnie obrazasz. I jak w banku masz wyrok skazujacy. Mam tam paru znajomych. Wiec wracaj do budy i przestan ujadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Ty miales chyba ciezkie dziecinstwo IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 10.10.03, 00:01 Ostatnim listem potwierdzasz moja opinie o Tobie - jestes glupi. Bede sie jej trzymac, bo bardzo latwo to udowodnic. To, ze pewnie znasz sprzataczke w sadzie to jeszcze nic nie oznacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Ty miales chyba ciezkie dziecinstwo IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 00:07 Nie bede znizal sie do twojego poziomu i koncze ta pyskowke. Pozujesz na prawego i uczciwego obywatela, a tak naprawde jestes zwyklym chamusiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Ty miales chyba ciezkie dziecinstwo IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 11.10.03, 22:25 Chamstwa i glupoty nie tolerowalem, nie toleruje i tolerowac nie bede. Dlatego do konca zycia bede walczyl z takimi jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: No własnie skandal IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 08.10.03, 23:51 Nie pisz tak, bo ktos o tak niskiej inteligencji jak Tomek pewnie ani jednego slowa nie zrozumial :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: No własnie skandal IP: 62.233.159.* 08.10.03, 15:56 a ja gapowiczom - czytaj zlodziejom - mowie NIE!!! Mam dosc placenia ze takich jak oni, to m.in. dlatego bilety kosztuja ile kosztuja ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remek Re: SKANDAL! IP: *.man.polbox.pl 08.10.03, 13:57 Za jazde bez biletu powinno sie placic kare. A jak zdemolujesz autobus to zaplacisz jeszcze za jego remont. Mam na dzieje ze dostatecznie duzo eby odechcialo ci sie chamstwa, wandalizmu i zwyklego debilizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: SKANDAL! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 15:13 > Za jazde bez biletu powinno sie placic kare. A jak zdemolujesz autobus to zaplacisz jeszcze za jego remont. Mam na dzieje ze dostatecznie duzo eby odechcialo ci sie chamstwa, wandalizmu i zwyklego debilizmu. Nie wziales jednego pod uwage. Oni musza mnie zlapac. A jestem szybki jak wiatr i sprytny niczym lis! Jeszcze nigdy mnie nie dorwali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: SKANDAL! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 08.10.03, 23:54 Uwazaj zebys nie trafil na mnie, bo wlasnorecznie Ci wpierd*** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: SKANDAL! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 18:06 Nacial bys sie frajerze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes1984 Re: SKANDAL! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 21:04 To jeszcze uciekając z tego tramwaju wyrwij jakieś babci torebke i wyrwij komuś komórke i wykaż się swoją szybkością. To wszystko jest tym samym - kradzieżą KRETYNIE . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: SKANDAL! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 21:15 Nie wiesz co to jest kradziez. Nigdy w zyciu nie zdazylo ci sie jechac bez biletu? A jesli dlugo szukasz biletu i odbijesz dopiero po 2 minutach, a nie niezwlocznie po wejsciu to ukradles MPK 2 minuty i jestes zlodziejem? Chyba cie stara lała po łbie jak byles maly i teraz bzdety wypisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: SKANDAL! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 10.10.03, 00:03 Dlaczego zakladasz, ze kazdy jest zlodziejem? Czy tak trudno Ci zrozumiec, ze sa ludzie, ktorym sie nie zdarzylo jechac bez biletu? A szukajac biletu przez 2 minuty narazasz sie na mandat, bo bilet nalezy kasowac niezwlocznie po wejsciu do pojazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 12:53 a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazimierz Re: Nowe sposoby sprawdzania ..OGOLNA DEGRENGOLADA ! IP: 63.73.25.* 08.10.03, 12:57 Mysle, ze problem jest bardziej zlozony niz pokazuja to reakcje na tym forum. Potworna bieda duzej czesci spoleczenstwa z jednej strony, bezkarnosc aferzystow, skorumpowanie politykow i lekarzy, panoszace sie jezdzenie na gape obcych koncernow na polskiej gospodarce, wszystko to prowadzi do demoralizacji spoleczenstwa i odruchow w stylu, a dlaczego ja tak nie moge ? Z powazaniem Kazimierz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Nowe sposoby sprawdzania ..OGOLNA DEGRENGOLAD IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 13:05 "Mysle, ze problem jest bardziej zlozony niz > pokazuja to reakcje na tym forum." Forum jest cenzurowane! Posty przeciwników tej metody są bez śladu kasowane! Tak zeby wyglądało, że wszyscy popierają kanarów! Dobralo sie MPK z gestapowskimi metodami i gw ze stalinowska cenzura! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krasnal Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów IP: *.nl.compuware.com / 172.16.24.* 08.10.03, 13:10 bardzo dobrze, w Holandii kontrolerzy stosuja takie same metody, stoja przed otwartymi drzwiami tramwaju albo autobusu i sprawdzaja wysiadajacych, czasem wsiadaja czasem nie. Do tego jeszcze wszyscy sa w tych samych uniformach i widac ich z daleka na przystanku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów IP: 62.199.202.* 08.10.03, 13:18 Mieszkalem w swoim zyciu w kilku orznych krajach w Europie, a wiele innych mialem okazje odwidzic i nigdzie nie widzialem takiej metody stprawdzania biletow. Chcial bym sie dowiedziec, gdzie ta rzecznik sie z nia spotkala? Odpowiedz Link Zgłoś
yashoo Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów 08.10.03, 13:22 Gość portalu: Robert napisał(a): (...) nigdzie nie widzialem takiej metody stprawdzania biletow. Chcial bym sie dowiedziec, gdzie ta rzecznik sie z nia spotkala? przeczytaj wpisy raaa, mankuta400 i krasnala (powyżej twojego)... oni też się spotkali z tą metodą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D Kretynizm! IP: *.thls.bbc.co.uk / 10.141.21.* / *.thls.bbc.co.uk 08.10.03, 13:22 Jakos nie zauwazylem, by w Londynie, czy w Nieczech w ten sposob sprawdzano bilety. Rozumiem, ze pani rzecznik pojecie ' w calej Europie' zaczerpnela z lektury, a nie z doswiadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3704 Re: Kretyn! IP: *.pozman.pl / *.pozman.pl 09.10.03, 08:22 Doswiadczenie Pani Rzecznik to jedno (...) a fakty to drugie. Podrozowalem komunikacja miejska w ponad polowie panstw europejskich i z takim sposobem prowadzenia kontroli spotkalem sie w Niemczech, Holandii, Wloszech, Szwajcarii (bardzo czesto tam!), Chorwacji, Czechach i Slowacji, na Litwie i Ukrainie (tylko w przypadkach gdy w pojezdzie nie bylo stalego konduktora, co jest tam norma). Wiec prosze nie plakac, nie biadolic, tylko kupic i odbic/skasowac* bilet 3704 * - niepotrzebne skreslic ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Już był w taki sposób sprawdzane bilety... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.03, 14:37 ...w Białymstoku przed kilkoma laty. Pisała o tym Wyborcza. Akcja zakończyła się małym skandalem. Za nieuprzejmość kontrolerów, za u uciążliwość kontroli oraz za wynikłe z tego opóźnienia przepraszał burmistrz miasta zapewniając przy tym, że nigdy więcej w taki sposób nie będą sprawdzane bilety w Białymstoku. Ciekawi mnie jak "nowy" sposób sprawdzania biletów zostanie oceniony w Poznaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość sp. Nowe sposoby sprawdzania biiletów IP: *.au.poznan.pl / 192.168.0.* 08.10.03, 14:50 Wreszcie może część cwaniaków zrozumie, że prawa trzeba przestrzegać. Oby kontrole były jak najskuteczniejsze, a wtedy mniej publicznych pieniędzy trzeba będzie przeznaczać na komunikację miejską. Brawo MPK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów IP: 193.0.73.* 08.10.03, 15:07 wiadomo poznan, tam to i z niczego grosik trza wycisnac po to im spac po nocach nie da Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 15:19 Co tam bredzisz? Jak wchodzisz na forum Poznan to pisz po polsku, nie jestes u siebie w azji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr huckenbush Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 09.10.03, 00:01 Nie, nie kolego! Pamietaj! Caly Poznan poczynan Tomka sie wstydzi. Dla takich jak on u nas nie ma miejsca. Gdybym wiedzial kto to jest, to bym mu osobiecie wpi***olil, bo jest zlodziejem, chamem i prostakiem i przynosi wstyd naszemu miastu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów IP: *.hstl5.put.poznan.pl 08.10.03, 15:40 Pani rzecznik twierdzi, że zakup biletu u kierowcy to nie problem. W Poznaniu kierowcy nie sprzedają biletów! Poza tym kontrola jak najbardziej słuszna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukaszbandi Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów IP: *.icpnet.pl 08.10.03, 15:55 W nocy sprzedaja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów IP: 66.178.36.* 08.10.03, 16:03 W Amsterdamie jest tak, wsiada sie tylko przednimi drzwiami pokazujac bilet kierowcy, albo tylnymi drzwiami. Drzwi posierodku sa tylko do wyjscia z pojazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lect Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów IP: *.tele2.pl 08.10.03, 23:17 wiem ze to absolutnie nie zmienia faktu ze jazda bez biletu to okradanie MPK , lecz moim skromnym zdaniem winne sa tez ceny biletow i przewidywane podwyzki - o ile pamietam to bylo prawie 50% w ciagu kilku lat - a to ze uczciwi placa za gapowiczow to bzdura - kara jest okolo 30-60 razy wieksza niz koszt biletu wiec kontrola w co 20 pojezdzie wyeliminowalaby jazde na gape - ja jezdze jedna linia przez ostatnie 5 lat niemal codziennie i bylem sprawdzany 1 raz !! i skad tu wziac motywacje do kupowania przez 5 lat sieciowek za 1500 zł ?? (liczac kolo 25/miesiac) ewentualne 35 zł kary lub 1500 zł za sieciowki - rozplenieniu sie jazdy na gape jest winne prawie tylko i wylacznie MPK - przez swoje olewanie kontroli biletow - na koniec jeszcze raz podkreslam ze nie bronie w zadnym wypadku gapowiczow , czy uwazam ze to co robia jest dobre , po prostu pokazuje skad to sie bierze i wskazuje na winnego , jakim jest IMO MPK pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3704 Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów IP: *.pozman.pl / *.pozman.pl 09.10.03, 08:26 Na jakim odcinku podrozujesz? 3704 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukaszbandi Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów IP: *.icpnet.pl 09.10.03, 09:03 Owszem kontroli powinno byc zdecydowanie wiecej, a co do cen biletow to w Poznaniu sa one (szczegolnie sieciowki) tanie w porownaniu do innych miast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes1984 Re: Nowe sposoby sprawdzania biiletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 21:00 W Bydgoszczy za sieciówkę płace 44 zeta, a Poznań jest dla pasażera tanim miastem, więc nie mówcie, że bilety są drogie. Ostatecznie to nie wszyscy mają samochody, więc nie wszyscy muszą jeździć KM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK BRAWO!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 20:57 Czekamy na coś takiego w Łodzi. Na razie w nocnych autobusach bywają tylko naloty: 5-7 kanarów + kilku strażników miejskich. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś