Dodaj do ulubionych

GAPOWICZE!!!

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 18:41
Obserwuje wielką ofensywę gw i durnych kanarofilów. Ale my się nie damy!
Pare rad dla kazdego gapowicza- jak nie dac sie zlapac!
1. Trzymamy bilet w rece i stoimy kolo kasownika. Obserwujemy przód pojazdu.
Gdy ktos bedzie pchal sie do przodu lub pukal juz w szybe do kierowcy-
odbijamy bilet! I moga nam naskoczyc!
2. Stoimy kolo drzwi. Gdy podchodzi koles zaczynamy udawac, ze szukamy
biletu. W momencie otwarcia drzwi w nogi! A jesli was zalpie na ulicy to
dzwonicie na policje, ze zostaliscie napadnieci! Mozna zrobic tez cos co jest
niezgodne z art. 157 kk, wiec tego nie polecam;)
3. W nocy lub wieczorami udajemy, ze spimy. Troche nami potrzasna ale
najprawdopodobniej wrzuca na luz i zostawia nas w spokoju. Jesli nie to patrz
pkt 6
4. udajemy obcokrajowca i rzniemy glupa. Gorzej jesli koles zna jezyki obce.
Wtedy patrz pkt 6.
5. udajemy zawal i krzyczymy zeby zadzwonili po karetke. Robi sie zamieszanie
a my wykorzystujemy to i uciekamy
6. jesli nas juz zlapia spokojnie wychodzimy na przystanek. Odwracamy ich
uwage- mozna rozrzucic pare groszy na ziemie - oni zaczna zbierac a my w
nogi!
7. jesli ktos jest dobrze zbudowany, a do tego jedzie z kumplami to powinno
starczyc jedno slowo- "spier.."
8. kobiety zawsze moga wziac kanarow na litosc i zaczac szlochac. To dziala
na wiekszosc facetow:) Tylko zimny gnoj dalby w takim wypadku mandat.
9. jesli powyzsze metody zawioda, to zawsze mozna dobrze nasciemniac w
odwolaniu:)
10. mozna jeszcze wziac namiary kanarow i... wiecie sami co dalej:)

Gapowicze! Trzymajcie sie!
Obserwuj wątek
    • Gość: XXL Przyznaj się ile zapłaciłeś za jazdę bez biletu ?? IP: *.echostar.pl 09.10.03, 18:55
      Bo by ci tak nie odbijało.

A jak by co to podaj jeszcze instrukcje :
      1. Jak kraść w sklepie.
      2. Jak ukraść torebkę staruszce.
      2. Jak wyłudzić pożyczkę w banku.
      itp.
      itd.
      • Gość: Tomek Nic nigdy nie zaplacilem:) IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 19:00
        Nigdy w zyciu nie jechales bez biletu? Czy tez moze jestes zlodziejem?
    • Gość: aaa dobre!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 19:00
      hehe,musze przynać ,że barzdo spodobała mi się twoja wypowiedź.Widać,że masz
      duże doświadczenie. Ja na szczęście mam sieciówkę i nie musze płakać ani
      uciekać przed kanarami, ale zawsze Twoje rady moge okazać się przydatne.
      Pozdrawiam
      • Gość: Tomek Re: dobre!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 19:06
        Musialem sobie jakos radzic za czasow studenckich:) Dzis raczej jezdze
        samochodem, ale jak czasem wsiadam do tramwaju to nigdy nie odbijam biletow!
        • Gość: Dzidka "Niedrogi" Tomku IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 20:15
          Myślałam dotąd, że mam do czynienia z jakimś nieopierzonym (a więc jeszcze
          niepoważnym) studenciakiem lub wręcz licealistą.
          Po przeczytaniu tego wątku zmieniam zdanie. Jesteś mentalnym gnojkiem.
          Szkoda w ogóle Ci odpowiadać, co zakonotuję sobie na przyszłość.
          Mam tylko nadzieję, że tobie podobni są w mniejszości.

Bez pozdrowień ani innych takich.

Dzidka
          • Gość: Tomek Re: "Niedrogi" Tomku IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 21:05
            Gratuluje oceniania ludzi po paru wpisach na forum.
            • Gość: gosc Re: "Niedrogi" Tomku IP: *.elisa.omakaista.fi 09.10.03, 21:26
              :-)... jasne, pewnie w realu jestes tolerancyjny (np. wobec osob o odmiennej
              orientacji seksualnej), uczciwy (placisz np. za uslugi komunikacyjne), umiesz
              kulturalnie dyskutowac z osobami o odmiennym zdaniu (vide Dzidka), Warszawa
              jest jedynie i az stolica Polski i nie mam powodu, zeby jej nienawidziec -
              przeciez to nasi kochani rodacy itp. itd... Tylko to wredna gazeta przekreca
              Twoje wypowiedzi albo jakis Twoj Mr Hyde...
              Teraz maly test: czego w powyzszej wypowiedzi zabraklo, a czego bylo az nadto?
              • Gość: Tomek Re: "Niedrogi" Tomku IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 21:37
                Pfff, widze ze zostales moim fanem.
                • Gość: gosc Re: "Niedrogi" Tomku IP: *.wise.edt.ericsson.se 10.10.03, 07:09
                  Jasne... tak samo jak jestem fanem innych alergenow... Ty jedynie zamiast
                  kataru wywolujesz niekontrolowane ataki smiechu ewentualnie lzawienie oczu...

Przy okazji - test oblales. Nawet do niego nie przystapiles...
                  • Gość: Tomek Smiech to zdrowie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 18:31
        • Gość: Mig Re: dobre!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 23:09
          To jesteś złodziejem!
          Tak, to właśnie jest to słowo. Nie "pasażer na gapę" tylko ZŁODZIEJ!
          • Gość: Tomek Re: dobre!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 23:14
            A ty jestes idiotą.
            • Gość: Mig Re: dobre!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 23:18
              Dlaczego? Nie rozumiem maślany cwaniaczku-złodziejaszku.
              • the_dzidka Re: dobre!! 09.10.03, 23:28
                Bo Tomek tak odpowiada na zarzuty. Jesteś idiotą albo debilem dlatego, że on
                nie wie, co Ci odpowiedzieć.
                • Gość: Tomek Re: dobre!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 23:31
                  Na chamstwo odpowiadam chamstwem.
                  • Gość: Mig Re: dobre!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 23:41
                    Jakie chamstwo?! Ty jesteś chory człowiek. Ty nie płacisz za usługe
                    transportową, ty podrzucasz śmieci sąsiadom i ty sie tym jeszcze szczycisz. A
                    najśmieszniejsze są te twoje znajomości. Jak idziesz do slkepu i bierzesz
                    jakiś produkt i wychodzisz nie płacąc to jesteś złodziejem a jak wsiadasz do
                    środka transportu i potem z niego wysiadasz nie płacąc to też jesteś
                    ZŁODZIEJEM. Ale ty tego nie możesz zrozumieć. Tylko piszesz te bzdury!!!
                    • Gość: Tomek Re: dobre!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 23:43
                      Taaa, a jak przejdziesz na czerwonym swietle to jestes przestepca. Ty tez
                      pewnie nigdy nie jechales bez biletu, co?
                      • Gość: Mig Re: dobre!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.03, 00:03
                        Tu nie o to chodzi! Jak byłem dziesięcioletnim szczunem to pewnie,że kilka
                        razy jechałem. Ale zmądrzałem i teraz wiem, że za usługę sie płaci! Tak samo
                        jak jadę taksówką to na koniec kursu płacę a nie uciekam. Bo to jest właśnie
                        złodziejstwo. Teraz chyba zrozumiesz tę analogię.
                        • Gość: Tomek Re: dobre!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 00:11
                          Mozna do problemu podejsc tez tak- skoro jak sami twierdzicie MPK utrzymujemy
                          my, podatnicy to niby dlaczego mamy placic za przejazd naszymi de facto
                          srodkami transportu. Skoro biora nasze podatki na utrzymanie MPK, to niech nie
                          kaza nam placic 2 razy za to samo. To jest tak jak z winietami. Pewnie tez
                          protestowaliscie. A jesli mamy placic to niech sprywatyzuja MPK tak bysmy nie
                          musieli do niego doplacac.
                          • Gość: dr huckenbush Re: dobre!! IP: *.cs.put.poznan.pl 10.10.03, 09:32
                            To nie jest tak, ze placimy dwa razy za to samo. MPK dostaje pieniadze tylko od
                            miasta. Pieniadze z biletow trafiaja nie do MPK, a do miejskiego budzetu. I m.
                            in. przez to, ze tyle osob jezdzi na gape, to cena jest tak wysoka.
                            • Gość: Tomek Re: dobre!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 18:32
                              Skoro ja place podatki, ktore trafiaja do budzetu, a potem z budzetu ida
                              pieniadze dla mpk to jak nie place podwojnie? Place i to jest chamstwo!
                              • Gość: dr huckenbush Re: dobre!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 10.10.03, 20:52
                                Jak podwojnie? Przeczytaj uwaznie moj list. Pieniadze ze sprzedazy biletow nie
                                trafiaja do MPK, a do miejskiej kasy - czyli tam, gdzie podatki. Jest jeszcze
                                pelno innych zrodel dochodow buzdetu miejskiego. Dochody sie sumuje, potem
                                ustala sie wydatki. Czesc idzie na MPK, czesc na budowe drog itp. Wiec nie mozna
                                tu nic rozpatrywac szczegolowo - ogolnie pieniadze z podatkow, wody, pradu (to w
                                koncu tez spolki miejskie), biletow sa przeznaczane na miejskie potrzeby -
                                oplacanie MPK, budowa mostow, drog, remonty rozne etc. Tak wiec nigdzie nie
                                placisz podwojnie.
                • Gość: dr huckenbush Re: dobre!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 09.10.03, 23:32
                  Az by mi sie chcialo posluchac zespolu Dr Huckenbush. Mieli taka piosenke, ktora
                  do Tomka pasuje jak ulal "J***l cie pies, j***la cala wies..." Przepraszam
                  forumowiczow, ale ten duren utak mi dziala na nerwy...
                  • Gość: Tomek Re: dobre!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 23:34
                    Pilnuj swojego samochodu bo rozum ci juz ukradli
                    • Gość: kanarek Re: dobre!! IP: 5.3.1R* / *.ruh.isu.net.sa 10.10.03, 07:44

i ???

kanarek
    • Gość: misiek Re: GAPOWICZE!!! IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 22:31
      Przyślij mi swoje zdjecie, to jak cię spotkam podczas kontroli to nie bilet
      tylko wpier...

misio
      • Gość: Tomek Re: GAPOWICZE!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 23:15
        Myśle, ze wyladowalbys w szpitalu. I spadaj na forum konin buraku.
        • Gość: dr huckenbush Re: GAPOWICZE!!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 09.10.03, 23:29
          Uwazaj, zebys Ty nie wyladowal kiedys w kostnicy. I jesli nie masz argumentow,
          to nie uciekaj sie do nazywania kogos "burakiem". I nie spiesz sie z osadzaniem
          ludzi, bo sam sie nie znasz. Myslisz sobie "zacynkuje, ze umiem czytac adres
          hosta i powiem zeby do Konina uciekal". Tak dla Twojej informacji bardzo czesto
          laczac sie z netem z Poznania, tepsa przydziela koninskie IP.
          • Gość: Tomek Re: GAPOWICZE!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 23:32
            Wroc do paru watkow i zobacz jak rzucales na mnie bluzgami. Akurat ty nie masz
            prawa mnie pouczac, bo jestes zwyklym chamem.
            • Gość: dr huckenbush Re: GAPOWICZE!!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 09.10.03, 23:49
              Ja tylko mowie prawde. Jak ktos okrada cale spoleczenstwo i naklania do tego
              innych, to nazywajmy rzeczy po imieniu - jest zlodziejem, prostakiem i chamem. A
              twierdzac, ze to nie jest nic zlego i wyskakujac z braku argumentow z tekstem
              "jestes debilem" potwierdzasz tylko to, ze rozumu tez Ci brak. I tego
              stwierdzenia sie nie boje, bo jetsem w stanie przed kazdym sadem udowodnic, ze
              mowie prawde.
              • Gość: Tomek Re: GAPOWICZE!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.10.03, 23:53
                "Okrada cale spoleczenstwo". Wez juz mnie nie rozsmieszaj. Spoleczenstwo to
                okrada ta mafia na gorze, politycy, biznesmeni i inne szuje a nie gapowicze.
                • Gość: dr huckenbush Re: GAPOWICZE!!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 09.10.03, 23:55
                  Czy Ty naprawde nic nie rozumiesz, czy tylko udajesz?? Nie rozumiesz czlowieku,
                  ze za tych, ktorzy jada bez biletu placa wszyscy? Pamietaj, ze za uslugi MPK
                  placi miasto. A miasto pieniadze czerpie z podatkow. Podatki pochodza od
                  podatnikow, czyli od calego naszego spoleczenstwa. Nadal nie rozumiesz?
                  • Gość: Tomek Re: GAPOWICZE!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 00:00
                    Tak, jak ktos pojdzie pieszo zamiast kupic bilet i pojechac tramwajem to tez
                    dziala na szkode MPK! Jest bezideowcem i wywrotowcem!
                    • being28 Re: GAPOWICZE!!! 10.10.03, 00:15
                      Ja jezdzilem bez biletu bo nie chcialo mi sie stac w wezyku na Ratajach po
                      bilet. Prawda jest taka, ze kontrolera mozna zobaczyc jak wsiada. Kilku
                      calkowicie innych ludzi trzyma sie razem, a potem wsiadaja do innych drzwi.
                      Ale teaz mam juz bilet:)
                      • Gość: dr huckenbush Re: GAPOWICZE!!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 10.10.03, 00:23
                        Nie ma czym sie chwalic... Mogles sie odpowiednio wczesniej troszczyc o bilet. A
                        skoro nie dales rady, to od tego sa jednorazowki. Ja tak wlasnie robilem - przez
                        te kolejki KOMKARTE odebralem pozniej niz planowalem, wiec do tego czasu
                        kasowalem jednorazowki - nawet jak jechalem tylko 1 przystanek.
                        Nie zawsze kontrolerow widac - nieraz widzialem jak wsiadaja razem.
                        • being28 Re: GAPOWICZE!!! 10.10.03, 00:26
                          Akurat studiuje w Poznaniu i przyjechalem na czas kolejek.
                          Zdaje sobie sprawe, ze nie jestem swiety, ale...
                          • Gość: Tomek Re: GAPOWICZE!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 00:47
                            Co ty! Wedlug zdecydowanej wiekszosci forumowiczow jestes zlodziejem i okradles
                            beszczelnie spoleczenstwo. Wlasnie przez Ciebie Polska jest taka biedna:))
                            Zaslugujesz tylko wiezienie i publiczna chloste:))
                            Trzymaj sie i jakby co to korzystaj z moich rad:) Są sprawdzone w praktyce:)
                            • Gość: dr huckenbush Re: GAPOWICZE!!! IP: *.cs.put.poznan.pl 10.10.03, 09:34
                              Oczywiscie, ze uwazam jego zachowanie za zlodziejskie. To, ze studiuje w
                              Poznaniu, a mieszka daleko to nie sa okolicznosci lagodzace. Sklada sie
                              wniosek, a do czasu otrzymania biletu mozna jezdzic na jednorzaowkach - do tego
                              m. in. sluza.
                              • being28 To ja zlodziej!!! 10.10.03, 09:58
                                Biletu nie kupilem bo byla kolejka na ratajach, pewnie terz tez jest. Moze
                                jest pusto okolo 6 rano i 20. Kupilem liniowke w Kupcu. Lecz mimo 2 okienek
                                bylo czynne tylko 1. O 9 godzinie mimo tez dlugiej kolejki jedno okienko
                                otworzylo sie, a drugie zamknelo. Moral dla mnie jest taki, ze to MPK ma
                                komunistyczne zachowania bo nie idzie na reke klientom. Mozna ustawic stolik i
                                krzeselko, zatrudnic studenta, ktory bedzie wydawal Komkarty, czy sprzedawal
                                bilety czasowe. A tymczasem MPK ma to gdzies bo i tak wszyscy i tak kupia
                                bilet (ci co chca, a wiekoszc, zdecydowana, chce kupic). Ludzie w kolejkach
                                traca czas, nerwy, do tego spozniaja sie do pracy.

Na komkarte mialo sie czekac 10 dni, teraz juz mowia zeby przyjsc po kilku
                                tygodniach...
                                • Gość: Tomek Nie tlumacz sie! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 18:39
                                  Doktorek wie lepiej! Jestes parszywym gnojem i zlodziejem i basta!
                                • Gość: dr huckenbush Re: To ja zlodziej!!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 10.10.03, 20:58
                                  No dobra, czekales na KOMKARTE. Ale nadal nie moge zrozumiec, jaki widzisz
                                  problem w tym, zeby jezdzic przez tydzien na jednorazowkach?
                                  A to, ze sie tyle czeka to nie jest do konca wina MPK. Tzn ja w ogole nie
                                  rozumiem dlaczego tyle trwa zrobienie tego, ale nie MPK te karty produkuje. Czas
                                  oczekiwania sie faktycznie wydluzyl, ale wine za to ponosza pasazerowie. Od 1
                                  kwietnia prawie do konca wrzesnia nie sprzedano nawet 2000 KOMKART. W ostatni
                                  tydzien wrzesnia codziennie wniosek skladalo okolo 2000 osob. Dlaczego? Pewnie
                                  dlatego, ze wyrobienie kosztuje tylko 8 zl. MPK sie takiego nawalu ludiz nie
                                  spodziewalo, firma Emax tak samo. Dlatego mi tez w okienku powiedzieli, ze bilet
                                  bedzie za tydzien (tydzien wzial sie zapewne z wczesnijszego doswiadczenia), a
                                  czekalem 10 dni. Mozna miec pretensje o zla organizacje, ale to jeszcze nie jest
                                  powod do tego, by jezdzic na gape.
                                  • being28 Re: To ja zlodziej!!! 10.10.03, 21:46
                                    Jezdzilem na gape bo za 1,10 mam 11 stron xero lub kilka bulek, tanio piwo,
                                    ogorka do wodki, 4 dlugopisy, zeszyt,znaczek na list do domu, 4 smsy itp.

Z drugiej strony czemu mam placic za czyjes bledy?
                                    Moze warto bylo zrobic promocje w sierpniu i ze stduntow sciagnac wieksza kase
                                    w pazdzierniku. Od poczatku studiow mialem bilety 9 lub 6 i 3 miesieczne, ale
                                    w tym roku szkoda mi bylo dnia na stanie. Nawet 2 dni: po liniowke i odbior
                                    komkarty.
                    • Gość: dr huckenbush Re: GAPOWICZE!!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 10.10.03, 00:21
                      Nie. Pomijam fakt, ze wykonianie przejazdu to wykonanie uslugi _odplatnej_. Nie
                      placac za to, okradasz. Mozna przyrownac do sytuacji gdy przyjdzie do Ciebie
                      hydraulik, naprawi rury w domu, a Ty mu nie zaplacisz. Wprost mu nic nie
                      ukradles, ale wiadomo o co chodzi.
                      Chodzenie pieszo - no problem. Jesli wiecej ludzi bedzie chodzilo pieszo,
                      wowczas mozna korzystac z mniejszego taboru (pojazdy jednowagonowe) lub puszczac
                      go rzadziej. Koszty spadaja, wiec nikt na tym nie traci.
                      Chodzi o zwykla uczciwosc. Za usluge wymagana jets oplata, obowiazkiem zarowno
                      prawnym jak i moralnym kazdego pasazera jest te oplate uiscic.
                      • magda_s4 No, proszę... 10.10.03, 00:38
                        ...jacy wszyscy jesteście czyści niczym łza.
                        Idąc Waszym tokiem rozumowania należy nazwać też złodziejami poznańskie MPK, bo
                        kiedy zepsuje się tramwaj czy autobus i spowoduje korek, wtedy OKRADA nas z
                        naszego czasu.
                        • Gość: Tomek Re: No, proszę... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 00:42
                          Ufff, jest jeszcze ktoś normalny na tym forum:)
                        • Gość: gosc Re: No, proszę... IP: *.wise.edt.ericsson.se 10.10.03, 07:20
                          Obawiam sie, ze to jest na inny temat - cos w rodzaju czy okradanie zlodzieja
                          jest kradzieza... Jesli wolisz jezdzic na gape, bo ktos kiedys okradl albo
                          okradnie Cie z Twojego jakze cennego czasu, to... no coz. Najlepiej wystrzelac
                          wszystkich facetow, bo jest wysoce prawdopodobne, ze jakis Cie kiedys
                          zdradzi... Albo chociaz dla zasady zdradzac kazdego, w mysl wzajemnosci.

Zatem milego nieplacenia biletow i zdradzania swoich chlopow - zeby Cie tylko
                          na zadnym nie przylapali...
                          • magda_s4 Święte oburzenie 10.10.03, 08:40
                            Wiesz, nie chodzi o to, czy ktoś jest złodziejem, czy nie, bo jeździ na gapę, i
                            jak go zlinczować. Chodzi o to, że każdy reaguje oburzeniem, twierdząc że
                            zawsze kasuje bilet i nie ma ochoty okradać MPK. To tak jak z piractwem
                            płytowym: każdy oburza się, kiedy o nim słyszy, twierdząc że zawsze kupuje
                            nowe. A przecież na pewno zdarzyło mu się choć raz albo kupić płytę piracką,
                            albo przegrać ją od znajomego, albo wyszukać w jakimś P2P. Chodzi o to, aby nie
                            reagować przesadnie, bo każdy z nas ma coś za uszami.
                            • Gość: gosc Re: Święte oburzenie IP: *.wise.edt.ericsson.se 10.10.03, 09:01
                              Reagowac przesadnie... Chyba wszystkich troche ponioslo w tej dyskusji - od
                              swietoszkowatosci do przeginania w druga strone. Oczywiscie (chyba) kazdy
                              jezdzil na gape, ale przynajmniej wiekszosc z tego wyrosla, albo zdaje sobie
                              sprawe, ze jak zostanie przylapana, to za to zaplaci i placi, a nie probuje
                              lamac prawo/przepisy dalej - w koncu osiagniemy stan anarchii, gdzie kazdy moze
                              wszystko, bez zadnej odpowiedzialnosci.
                              Nie placisz za przejazd - ktos Cie zlapie placisz wiecej. Nie placisz dalej,
                              licz sie z tym, ze wyladujesz jeszcze gorzej. MPK zawinilo - sa instancje,
                              gdzie mozna dochodzic swojego odszkodowania. Takie sa reguly gry.
                              Problem w tym, ze w naturze wiekszosci ludzi kraju nad Wisla jest jakas chec do
                              zdobycia czegos za friko (w przypadku jazdy na gape, to za friko jest chyba
                              tylko w przypadku nieplacacych podatkow), gorzej tylko z respektowaniem regul
                              gry...
                              Swoja droga ktos moze sie doszukac pewnego naduzycia: mieszkancy Poznania
                              jezdzacy MPK placa podwojnie (podatek+bilet), mieszkancy Poznania
                              niekorzystajacy z MPK tylko podatek i przyjezdni, np. obcokrajowcy tylko
                              bilet... Najgorzej (finansowo) wychodzi bycie Poznaniakiem i korzystanie z
                              MPK :-/.
                              Nie da sie tego uczciwie sprywatyzowac?
                              • Gość: dr huckenbush Re: Święte oburzenie IP: *.cs.put.poznan.pl 10.10.03, 09:40
                                Tylko Cie prosze, nie uzywaj slowa kazdy. Jak juz wspomnialem raz mi sie
                                zdarzylo i to neiswiadomie skasowac bilet za pozno, ale akurat na tym _nikt_
                                nie stracil.
                                Niestety komuna upadla, ale swoja zlodziejskie podejscie w ludziach zostawila.
                                Mamy korupcje, oszustwa i zlodziejstwa na kazdym szczeblu - zarowno tam, na
                                gorze, jak i wsrod zwyklych ludiz, jesli chodzi o takie najdrobniejsze sprawy.
                                Nie ma tu zadnego naduzycia. MPK z biletow nie dostaje ani grosza. Pieniadze
                                ida do osob, ktore je rozprowadzaja (slusznie zreszta) oraz do kasy miejskiej.
                                MPK dostaje pieniadze _wylacznie_ z miejskiego budzetu. Nie ma wiec zadnej
                                podwojnej oplaty.
                                • Gość: gosc Re: Święte oburzenie IP: 194.237.142.* 10.10.03, 10:15
                                  No dobrze, moze nie kazdy. Tak samo jak nie kazdy student pije, chociaz latwiej
                                  zauwazyc tych pijacych :-).
                                  Zgadzamy sie oczywiscie, ze jezdzenie na gape jest naganne.
                                  Ale czegos nie rozumiem. Chyba nie jest tak, ze MPK dostaje tylko te pieniadze,
                                  ktore miasto zyska ze sprzedazy biletow? Jesli Poznan doplaca wiecej (nie wiem
                                  o jakich kwotach dyskutuje, ale chyba olbrzymich przychodow z tytulu biletow
                                  nie ma), to z pieniedzy wszystkich Poznaniakow. A wiec tak czy tak kazdy
                                  Poznaniak lozy na MPK (budzet) i ci jezdzacy komunikacja placa dodatkowo...
                                  Albo w piatek z rana mam klopoty z koncetracja... :-)
                                • Gość: Tomek Ty to normalnie swiety jestes! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 18:37
                                  Zglos sie do papieza, niech cie beatyfikuje
                                  • Gość: dr huckenbush Re: Ty to normalnie swiety jestes! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 10.10.03, 21:00
                                    Widzisz, teraz dokladnie widac podstawowa roznice miedzy nami. Po co mam sie
                                    zglaszac, po co mam sie tym chwalic itp? Ja uczciwosc uwazam za ceche, ktora
                                    powinien posiadac kazdy obywatel - nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Ty uwazasz,
                                    ze kazdy powinien byc kretaczem, zlodziejem, oszustem. A ze bycie uczciwym
                                    przychodzi Ci z taka trudnoscia, to kazdego uczciwego czlowieka juz chcesz
                                    swietym nazywac. Wspolczuje, ze bycie uczciwym Polakiem z takim trudem Ci
                                    przychodzi...
                                  • Gość: Mig Re: Ty to normalnie swiety jestes! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.03, 21:19
                                    Beatyfikować można tylko po śmierci.
                                    Już tyle bzdur tu napisałeś.
                            • Gość: dr huckenbush Re: Święte oburzenie IP: *.cs.put.poznan.pl 10.10.03, 09:36
                              Nie mieszaj fonograficznej mafii z MPK i miejskim budzetem. To sa dwie zupelnie
                              rozne sprawy.
                              • magda_s4 Ależ doktorze! 10.10.03, 13:27

• magda_s4 Ależ doktorze! 10.10.03, 13:31
                                Kradzież to kradzież; nie można nie porównywać jednego do drugiego.
                                Wykorzystałeś coś, za co obowiązuje zapłata, ale nie zapłaciłeś, to znaczy
                                okradłeś. I obojętne, czy jest to przegranie płyty od kolegi, korzystanie z
                                pirackiego Windows, czy też jeżdżenie na gapę - kradzież to kradzież.
                                Piszesz: "wykonianie przejazdu to wykonanie uslugi _odplatnej_. Nie
                                placac za to, okradasz. (...) Chodzi o zwykla uczciwosc. Za usluge wymagana
                                jets oplata, obowiazkiem zarowno prawnym jak i moralnym kazdego pasazera jest
                                te oplate uiscic." Dlatego ja mam prawo porównywać piractwo płytowe do
                                jeżdżenia bez biletu. I powiedz mi, doktorze, czy wszystkie programy
                                kopmuterowe, jakie masz w domu, są oryginalne?
                                • Gość: Tomek Brawo Madzia! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 18:35
                                  Doktorka zamurowalo! Pewnie ma pirackie oprogramowanie, kaaza chodzi i plytki z
                                  Bema na polce:)
                                  Doktorku? Czyzby sie okazalo, ze jestes zlodziejem?
                                  • Gość: dr huckenbush Re: Brawo Madzia! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 10.10.03, 21:07
                                    W zyciu nie kupilem softu na Bema. Uzywanie programow takich jak Kazaa
                                    przestepstwem nie jest.
                                  • magda_s4 Tomek! 10.10.03, 23:48
                                    Nie zagalopowuj się!
                                    • Gość: Tomek Re: Tomek! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.10.03, 01:23
                                      Nie moglem sobie darowac:) Zeby taki uczciwy czlowiek jak doktorek okazal sie
                                      zlodziejem! No, no! Cala filozofia zyciowa doktorka legla w gruzach!
                                      • Gość: dr huckenbush Re: Tomek! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 11.10.03, 11:28
                                        Jakim znowu zlodziejem? Co Ty baranie wymyslasz?
                                • Gość: dr huckenbush Re: Ależ doktorze! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 10.10.03, 21:06
                                  Slyszalas o FSF? Tak wiec nie trzeba za wszystko placic. Korzystanie z P2P nie
                                  jest przestepstwem. Jak ktos udostepnia ze swojego komputera pliki innym
                                  uzytkownikom, to moge je pobierac.
                                  • magda_s4 Widzisz, doktorze... 10.10.03, 23:46
                                    "Unauthorized copying, reproduction, hiring, kending, public performance and
                                    broadcasting prohibited." Czyli "Bezprawne kopiowanie, odtwarzanie,
                                    udostępnianie, wypożyczanie, publiczne wykonywanie i nadawanie jest
                                    zabronione." To znaczy, że udostępniając pliki szerokiej publiczności, jaką są
                                    użytkownicy Kazy, łamiesz prawo.
                                    Tłumacząc się z tego, udowadniasz, że każdą kradzież można usprawiedliwić i
                                    zasłonić się relatywistycznym podejściem. To, co robi Tomek, jest kradzieżą,
                                    ale to, co robisz Ty, również jest kradzieżą. Dwie różne rzeczy, a podejść mogą
                                    pod ten sam paragraf. Zależy, z jakiej perspektywy na to wszystko spojrzysz.
                                    • Gość: dr huckenbush Re: Widzisz, doktorze... IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 11.10.03, 00:40
                                      Aha, aha. A na pliku ktory sciagam z jakiegos komputera gdie to jest napisane?
                                      Bo jakos nie moge znalezc. Wzialem go nawet do reki, patrzyem pod swiatlo,
                                      napisu nie znalazlem zadnego. Jak ktos wezmie plytke, zgra na kompa i
                                      skompresuje do mp3 to popelnia przestepstwo - publiczne udostepnianie. Ale
                                      pobieranie tych mp3 zabronione nie jest. Gwoli scislosci - ja plikow zadnych
                                      nikomu nie udostepniam, chyba ze wolno mi to robic (FSF albo moja "tfurczosc")
                                      • Gość: Tomek Doktorku nie filozofuj! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.10.03, 01:12
                                        Nie zagłębiaj się w jakieś prawne szczegóły. Sciagasz muze, okradasz twórców.
                                        Tu chodzi o moralna ocene tego co robisz. Musisz przyjac do wiadomosci, że
                                        JESTES ZLODZIEJEM!!!! I albo zyc z ta okropna swiadomoscia, albo strzelic sobie
                                        w leb!
                                        • magda_s4 Ano tak... 11.10.03, 09:16
                                          Tomku, złodziejem jesteś również Ty. To, że nie ukradłeś żadnej nieruchomości,
                                          wcale Cię nie rozgrzesza. I sam fakt, że Twoja świadomość społeczna nie jest
                                          jeszcze na tyle duża, że podrzucasz śmieci do innego śmietnika, też ine
                                          najlepiej o Tobie świadczy. Podobnie jak Jeremi, ja również odebrałam Twoje
                                          rady jako żart. No, ale kiedy okazuje się, że są jak najbardziej poważne... :|
                                          Nie przyłączę się do chóru potępiających Cię: jeśli jazda na gapę daje Ci tyle
                                          dreszczyku, niech Ci daje - prędzej czy później karę zapłacisz. Ale, na Boga,
                                          nie namawiaj do tego innych. Szczególnie takimi przykładami. Nie powołuj się na
                                          argumenty o podatkach, że MPK jest Twoje, więc za nie płacić nie musisz.
                                          Wchodząc do autobusu czy tramwaju zawierasz umowę na świadczenie przejazdu i za
                                          ten przejazd zapłacić powinieneś. Nie widzisz nic złego w tym, że nie płacisz
                                          za bilet i podrzucasz śmieci do innego pojemnika? To bardzo krótkowzroczne
                                          myślenie. Pamiętaj, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ktoś może nie
                                          widzieć niczego złego w "pożyczeniu" sobie opon z Twojego samochodu
                                          albo "skorzystaniu" z Twojego przydomowego trawnika jako "ubikacji" dla psa.
                                          Mam nadzieję, że prędzej czy później zaczniesz myślesz ciut inaczej.
                                          • Gość: dr huckenbush Re: Ano tak... IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 11.10.03, 11:33
                                            Wez jeszcze jedno pod uwage. Czesciowo rozgrzeszona osoba jest ktos, kto jedzie
                                            bez biletu, ale w razie kontroli zachowa sie jak czlowiek i kare zaplaci. Ale on
                                            uwaza, ze nalezy uciekac, udawac zawal, dac w morde, innymi slowy zrobic
                                            wszystko zeby nie zaplacic. "Nosil wilk razy kilka, poniesli i wilka". W koncu
                                            albo jemu ktos da w morde, albo trafi na 48.
                                            • magda_s4 I daj Boże, żeby tak się stało (n/t) 11.10.03, 18:58

• Gość: dr huckenbush Re: Doktorku nie filozofuj! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 11.10.03, 11:30
                                          Po pierwsze, nie okradam tworcow, bo gdyby nie bylo programow P2P, to bym
                                          zwyczajnie sluchal radia. Po drugie, nie okradam tworcow, bo z kazdej sprzedanej
                                          plyty marny grosz dostaja. Po trzecie, jak juz wspomnialem, korzystanie z
                                          programow P2P nie jest zabronione i z prawnego punktu widzenia nie jest to ani
                                          przestepstwo, ani wykroczenie. Wiem co mowie.
                                      • magda_s4 Ojej... 11.10.03, 08:45
                                        Tak jak nie jest zabronione kupowanie pirackich płyt na Bema. To, że nie
                                        zdajesz sobie sprawy z tego, że okradasz wielu wykonawców ściągając ich
                                        piosenki zamiast kupić nową płytę, świadczy tylko o tym, jak daleko zaszliśmy,
                                        uzurpując sobie prawa do ogałacania ludzi z wytworu ich pracy. Widzisz?
                                        Człowiek zawsze stara się oddalić od siebie winę i usprawiedliwić popełniane
                                        czyny.
                                        I tym komentarzem mam nadzieję zakończyć tę dyskusję, która - gwoli prawdy -
                                        donikąd nas nie zaprowadzi. Celnego komentowania spraw bieżących, mniej
                                        bieżących i zupełnie nieaktualnych.
                                        • Gość: dr huckenbush Re: Ojej... IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 11.10.03, 11:40
                                          W sensie prawnym jestem w zupelnosci czysty. Z moralnego punktu widzenia z
                                          jednego powodu sie z Toba nie zgodze - tworca na tym praktycznie nic nie traci.
                                          Traca na tym firmy fonograficzne, czyli mafia. Od kilku lat slysze i czytam, ze
                                          przepisy dotyczace praw autorskich maja sie zmienic - aby faktycznie chronily
                                          tworcow, a nie wydawcow. Plyta w sklepie kosztuje 40 zl. Artysta za nia dostaje
                                          pewnie okolo 2-5 zl. Prawda jest taka,ze artysta na sprzedazy plyt nie zarabia
                                          praktycznie nic - najwiecej kasy dostaja z koncertow. Kolejna sprawa to ceny
                                          plyt - wydawcy wzieli je chyba z kosmosu. Moim marzeniem jest ogolnopolski
                                          protest sluchaczy... Wiem, ze w tym momencie nawoluje do czynu ktory moze nie
                                          byc zgodny z prawem, ale moze to by przyspieszylo porzadane zmiany? Bo gdyby
                                          plyty byly 4-5 razy tansze (na zachodzie tak jest - w .de sredni zarobek to
                                          jakies 2-3 tys euro, plyta kosztuje 7 euro, u nas sredni zarobek okolo 2000 zl,
                                          plyta kosztuje 40!) i pieniadze trafialy rzeczywiswcie do artystow, a nie do
                                          mafii fonograficznej, to zapewniam, ze kupowalbym duuzo legalnych plyt.
                                          No i gwoli scislosci nie mam kilkunastu giga mp3, mam ich znacznie mniej i duza
                                          czesc to muza, ktorej w sklepie i tak nie kupisz, wiec trudno powiedziec, zebym
                                          kogos okradal.
                                          • Gość: jeremi Re: Ojej... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.10.03, 13:31
                                            W pelni zgadzam się z Magdą. Twórca traci na tym, bo zarabia w zależności od
                                            ilości sprzedanych płyt. Gdybyś nie scignął muzyki to musiałbyś kupić płyte.
                                            Poza tym nabycie płyty na Bema też nie jest przestępstwem. Argumenty Twoje są
                                            naciągane, zaraz Tomek Ci powie, że gdyby bilety były tańsze to by je kupował,
                                            albo że dla niego MPK i państwo to mafia, bo jest anarchistą.
                                            W sensie moralnym jesteś niestety złodziejem. Zresztą ja też:) Tak oto
                                            doszliśmy do konkluzji tej długiej dyskusji, że 99% ludzi w Polsce to
                                            złodzieje:)
                                            • Gość: dr huckenbush Re: Ojej... IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 11.10.03, 14:15
                                              Artysta na tym prawie nic nie zarabia. Gdyby ni ebylo kazy itp to bym radia
                                              sluchal. Ani grosza tej mafii nie zaplace. Wiem, ze to do konca w porzadku nie
                                              jest, ale o tym wie kazdy - w zadnym normalnym panstwie nie jest tak, ze zyski
                                              tworcy sa minimalne, a wydawcy ogromne,
                                              • Gość: dr huckenbush niekomercyjna IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 11.10.03, 14:18
                                                Poza tym slucham glownie niekomercyjnej muzy. Wiec zgodnie z idea, slucham
                                                muzyki robionej dla idei, a nie dla pieniedzy i wiekszosci mp3 ktore mam na
                                                kompie nie jestes w stanie na zadnej plycie w sklepie muzycznym znalezc.
                        • Gość: Madziuniu :) Re: No, proszę... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.10.03, 11:39
                          magda_s4 napisała:

> ...jacy wszyscy jesteście czyści niczym łza.

Kto tak twierdzi?
                          Wiesz, w czym moim zdaniem leży clou sprawy? Każdemu zdarzyło się, zdarza lub
                          zdarzy popełnić jakąś nieuczciwość. Rzecz w tym, że miarą dorosłości jest
                          między innymi to, że potrafi się ocenić konsekwencje swojego postępowania - dla
                          siebie i innych. Jeśli ktoś jeździ na gapę, ryzykuje złapanie i mandat. Jeśli
                          ktoś używa pirackiego oprogramowania, ryzykuje karę - to chyba bezdyskusyjne.
                          Ale jeśli ktoś jeździ na gapę i nie dość, że się tym chwali i do takiego
                          działania "podżega", to jeszcze w razie wpadki ucieka przed odpowiedzialnością -
                          to przepraszam, co o takiej osobie sądzić?!
                          "Jazda na gapę" to przykład, określenie umowne, chodzi o każdy jeden grzeszek,
                          jaki popełniają ludzie.

Dzidka
        • Gość: misiek Re: GAPOWICZE!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.03, 15:59
          Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Myśle, ze wyladowalbys w szpitalu.

ha, dobre!!!, omal nie posikałem się ze śmiechu! Ile Ty masz lat? pewnie coś
          koło 16, wychowany w środowisku blokersów, którzy nie wiedzą co to jest mózg i
          do czego służy. Masz niesamowicie cianse horyzonty i zero kultury. Uważasz sie
          za jakiegoś Boga (mitycznego), któremu nikt nie podskoczy. A podstawówkę to w
          której klasie rzuciłes, 5?

> I spadaj na forum konin buraku.

Jakbyś miał chociaż troszeczke w mózgu to bys wiedział, że poznań czest a gęsto
          dostaje IP konińskie

misio
          • Gość: dr huckenbush Re: GAPOWICZE!!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 10.10.03, 21:09
            To ja Cie zaskocze! Tomek twierdzi, ze skonczyl studia! Az trudno uwierzyc, ale
            coz...
          • Gość: Tomek Trzeba bylo sie uczyc! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.10.03, 01:29
            Teraz nie bylbys kanarem!
            • Gość: dr huckenbush Trzeba bylo sie uczyc! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 11.10.03, 11:42
              Teraz nie bylbys idiota
            • Gość: misiek Re: Trzeba bylo sie uczyc! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.03, 01:02
              Robie to co lubie.
              A czy Ty sądzisz ze jak już sie jest kanarem to uczyc się nie można? I tu się
              mylisz. Przecie oprócz bycia kanarem można gdzie indziej jeszcze pracować, lub
              mieć własna firmę...

miesiek
    • Gość: kewkie za swoje SDI tez nie placisz? IP: *.icpnet.pl 10.10.03, 01:22
      ..
    • yashoo kiedy konkluzja? 10.10.03, 07:41
      To już chyba czwarta dyskusja w tym temacie - więc powinna już chyba zmierzać
      do konkluzji. Tymczasem choć rozpoczęła ją sprawa jednej kontroli w nocnym
      autobusie, to teraz toczy się raczej wokoł problemu - kto jest złodziejem a kto
      nie. Co gorsza strony przerzucają się wzajemnie najróżniejszymi argumentami, od
      rzeczowych i merytorycznych aż po, trudno inaczej to nazwać - chamskie i
      prostackie. Wydaje mi się że do niektórych dyskutantów, którzy reprezentują
      sobą tragiczny poziom socjalizacji i odpowiedzialności żadne argumenty nigdy
      nie trafią. Wynika to zapewne z faktu że miniony ustrój tak społeczeństwo
      kształtował. Niezmiernie cieszy natomiast to, że większość rozumie istote
      problemu, podkreślam - istitę tego problemu. Bo wystarczy uważnie czytać, i
      wyraźnie będzie widać, że fakt nazwania złodziejem osoby z premedytacją nie
      płacącej za przejazd, wzywającej do niszczenia cudzego mienia a nawet do bicia
      kontrolerów wcale nie jest jednoznaczny z traktowaniem w tej samej kategorii
      staruszek, które nie mogą odnaleźć biletu, czy też takich pasażerów, którym
      upłynął przez przypadek czas na bilecie! Oczywiscie, możemy nadal przerzucac
      się najróżniejszymi argumentami, wyzywać się nawzajem - i co to zmieni? Czy
      ktoś kto jest dumny ze swej swoiście pojmowanej "zaradności życiowej", a kto wg
      standardów etycznych i społecznych jest najzwyklejszym krętaczem zrozumie o
      czym wogóle rozmawiamy? Mam tylko nadzieję, że żyjąc w jakby nie było wolnym i
      demokratycznym kraju, doczekamy się takich czasów, kiedy takie postawy będą
      rzczywiście piętnowane i nikt rozsądny nie będzie miał wątpliwości jak takie
      osoby nazwać...

Ps - do Tomka
      - piszesz,ze odpowiadasz chamstwem na chamstwo. Cóz, unikałem wdawania sie w
      polemikę, ponieważ widzę, że nie potrafisz zrozumieć najprostszych logicznych
      argumentów - a nie lubię sobie strzępić języka. Znasz takie powiedzenie
      (bodajże przysłowie chińskie)? - "nie wdawaj sie w dyskusje z głupcem, bo
      ludzie mogą nie zauważyć między wami różnicy"..
      Jednak do tamtej uwagi muszę się odnieść - bo nie wydaje mi się żebym w
      którymkolwiek poscie zachował się chamsko czy wulgarnie, a zostałem przez
      ciebie ordynarnie zwyzywany i zaatakowany. Twojej postawy pewno nie zmienię,
      ale nie zdziw się gdy coraz większe grono forumowiczów będzie cię ignorowało.
      bez poważania.
      • Gość: dr huckenbush Re: kiedy konkluzja? IP: *.cs.put.poznan.pl 10.10.03, 09:49
        Zdecydowanie Cie popieram. Ale co mu z tego, ze forumowicze beda go ignorowac?
        Jemu wystarczy, ze to ON wie, ze jest zaradny, sprytny, genialny, potrafi zyc w
        tym swiecie i nie dac sie oszukac. Niech brnie tak dalej w blogiej
        nieswiadomosci - predzej czy pozniej obroci sie wszystko przeciwko niemu.
      • Gość: Tomek Re: kiedy konkluzja? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 18:49
        Wlasnie nazwales mnie glupcem, chamie. Nie udawaj wiec kultury! J
      • Gość: jeremi Konkluzja chyba jest taka.. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.10.03, 13:36
        że wszyscy jesteśmy złodziejami:))
    • grendelek Re: GAPOWICZE!!! 10.10.03, 09:47
      Zwiedzajac nasze forum znalazlem w watku o fotoradarach porady, jak uniknac
      ryzyka bycia sfotografowanym... a w efekcie mandatu:

"Najlepiej "przykleic sie" do samochodu jadacego przed nami. Jak bedziecie
      jechali bardzo blisko to nie sa w stanie was sfotografowac. Tylko musicie miec
      swietne hamulce:)"

Konkurs... kto dal tak swiatla rade? ;-P
      MSPANC
    • Gość: jeremi Czy wy nie macie poczucia humoru? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 13:39
      Załamałem sie po przeczytaniu tego wątku. Czy wy naprawdę nie dostrzegacie
      komizmu i dowcipu w tych radach? Ja się serdecznie uśmiałem. Skąd w Was tyle
      jadu i agresji? Niby jesteście prawymi ludzmi a daliscie właśnie
      pokaz "kultury". Boże, co za ludzie żyją w tym kraju..
      • Gość: gosc Re: Czy wy nie macie poczucia humoru? IP: 194.237.142.* 10.10.03, 13:53
        To ma byc poczucie humoru? Chyba przez duze C. Szczegolnie te fragmenty o
        agresji wzgledem kanarow... Przeciez to jest takie smieszne, szczegolnie jak mu
        sie podepcze okulary i nie moze przeczytac nazwiska z dowodu... haha... Macius
        kopnij go jeszcze, moze poudaje biedronke... haha
        Jesli to jest przyklad kultury, to faktycznie w tym kraju zyja ludzie conajmiej
        rozni...
        I chyba przeczytam watek jeszcze raz, bo ta agresja i jad wychodzila glownie z
        tych nieprawych/nieprawego...
        • Gość: jeremi Re: Czy wy nie macie poczucia humoru? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 17:50
          Słyszałeś może o nagrodzie Darwina? Ludzie śmieją się z cudzej smierci. Choć
          pewnie prawych obywateli z forum GW to nie bawi..

Teraz już wiem dlaczego to forum jest takie martwe. Bo przeważają na nim
          maksymalne sztywniaki i nudziarze bez poczucua humoru.
          • Gość: gosc Re: Czy wy nie macie poczucia humoru? IP: *.elisa.omakaista.fi 10.10.03, 18:35
            Misiu, smiac sie mozna ze wszystkiego - niektorych bawia gwalty albo Parkinson
            papieza... Wiem, ze smiech to zdrowie, ale umiar jest wskazany. Poza tym
            zapalczywosc tworcy tego watku raczej na humor nie wskazywala...
            Zreszta Twoje zgorzknienie tez na nadmiar poczucia humoru nie wskazuje,
            smutasie :-)
            • Gość: Tomek Moje rady sa powazne! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 18:38
              Nie raz i nie dwa tak robilem!
              • being28 Re: Moje rady sa powazne! 10.10.03, 20:09
                W moim miescie ,przy podjezdzaniu pod przystanek, kontroler daje sygnal
                kierowcy ("kanar" stoi na przystanku), ten blokuje kasowniki. Po otworzeniu
                drzwi wypuszczanie sa ludzie z biletami, potem kontrolerzy jada z reszta
                pasazerow i sprawdzaja bilety. W Poznaniu sa bilety czasowe wiec to troche
                inna bajka, ale w Pyrlandii poza dworcem PKP mozna wypatrzec "kanarow", wyjac
                bilecik i szybko skasowac.
                • Gość: dr huckenbush Re: Moje rady sa powazne! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 10.10.03, 21:17
                  Tak sie mowi: mozna to, mozna tamto, ale jakby nie patrzec podczas kontroli
                  zazwyczaj sie znajdzie kilka osob bez biletu.
            • Gość: jeremi Re: Czy wy nie macie poczucia humoru? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.10.03, 13:24
              Dla mnie to tak czy siak jest zabawne. Szczerze Wam powiem, że coś czuję, że
              gość nas prowokuje i ma niezły ubaw z naszych odpowiedzi. Ale może się myle. A
              jeśli się myle to żal mi faceta:)

Jakby jednak nie patrzeć Tomek sprowokował niezłą i w pewnych momentach ciekawą
              dyskusje:)) Chyba dawno już tu takiej nie było:)
      • Gość: Mig Re: Czy wy nie macie poczucia humoru? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.03, 20:59
        Powiedz,że to jest poczucie humoru tym którzy płacą za wywóz śmieci, które
        podrzuca ten baran.
        • Gość: Tomek Re: Czy wy nie macie poczucia humoru? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.10.03, 01:16
          Mieszkancy osiedla maja centralnie w dupie co sie dzieje na smietniku. A poza
          tym spoldzielnia nie placi od ilosci smieci, tylko ryczaltem. Wiec na pewno na
          tym nie traci.
          • Gość: Mig Re: Czy wy nie macie poczucia humoru? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.03, 01:26
            I ta komuna Ci się podoba.
    • Gość: LC Ciekawe co byś gadał, gdyby to była twa firma IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 19:35
      Jestem pewien, że gdy by ktoś za usługę, którą ty świadczysz nie zapłacił to
      byś takiego delikwenta dopiero od złodzieja wyzywał, a sam okradasz MPK i nasze
      miasto! I tyle mam ci do powiedzenia.
      • Gość: Tomek Re: Ciekawe co byś gadał, gdyby to była twa firma IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.10.03, 01:18
        bla, bla, bla. Zupelnie nietrafione porownanie. MPK i tak jest utrzymywane z
        moich podatkow, tramwaje kupowane sa za pieniadze podatnikow. To dlaczego mam
        placic za przejazd czyms co de facto jest moje!
        • Gość: dr huckenbush Re: Ciekawe co byś gadał, gdyby to była twa firma IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 11.10.03, 11:46
          To nie jest Twoje. To jest wlasnoscia miasta. W ten sposob ja moge powiedziec,
          ze autostrady i drogi krajowe sa moje. "ble,ble,ble" to kolejny doskonaly
          przyklad Twojej glupoty - dostales mocny argument "co bys zrobil gdyby Twoja
          firme oszukiwano", wiec jedyne co potrafisz odpowiedziec to "ble,ble,ble". Az
          sie zdziwilem, ze nie padlo cos w stylu "jestes debilem", bo zazwyczaj tego
          sformulowania uzywales jako odpowiedz na mocne i rzeczowe argumenty.
    • Gość: Dzidka Pilne do magdy_s4 IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.10.03, 18:17
      Magdo,
      przepraszam Cię najmocniej :D Post:

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=67&w=8424743&a=8455985
      skierowany był do Ciebie, tylko pomyliłam pola "autor" i "temat" :-DDD

Pzdr

Dzidka
      • magda_s4 Dzidencjo! 11.10.03, 18:53
        Odkryłam, że to do mnie :-) Odkryłam też, że Tomek nie traktuje swojego
        gapowiczostwa w sposób żartobliwy. Najlepiej by było nie rozwijać tego wątku,
        ale sama widzisz, że wzbudza spore zainteresowanie. Ja również pozdrawiam,
        wdzięczny dyg :-)

P.S. Czy Dzidka i the_dzidka to te same panie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka