e-skin 15.10.08, 23:16 wystarczył niespełna rok rządów Tuska i z kraju kwitnącego rozwijajacego sie gospodarczo a który takim uczyniła moherowa koalicja zrobić kraj ogarnięty recesją... brawo Tusk. kończ waś wstydu oszczędź i odejdź! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hiena Re: Poznań już zaciska pasa IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.10.08, 23:46 jesteś takim idiotą od urodzenia, czy dopiero od niedawna? Odpowiedz Link Zgłoś
e-skin Re: Poznań już zaciska pasa 16.10.08, 15:13 a ty od kiedy? od chwili poczęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik VW Re: Poznań już zaciska pasa IP: *.pools.arcor-ip.net 16.10.08, 20:32 Centrala VW to Wolfsburg a nie Hannover. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vwp Centrala IP: *.icpnet.pl 16.10.08, 21:28 Gość portalu: Pracownik VW napisał(a): > Centrala VW to Wolfsburg a nie Hannover. Tak centrala Volkswagen AG jest w Wolfsburgu, ale Volkswagen Poznań jest w "podgrupie" Volkswagen Nutzfahrzeuge i podlega pod centralę w Hannoverze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ert Poznań już zaciska pasa IP: *.poczta-polska.pl 16.10.08, 12:40 na miejscu targowiska miało powstać osiedle, eheh jakie to polskie, i bardzo dobrze ze wstrzymał może zbankrutuje, chciali wydymac Freda, teraz Fred wydyma ich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z polaczek dał głos IP: 78.152.31.* 16.10.08, 14:04 Gość portalu: ert napisał(a): > na miejscu targowiska miało powstać osiedle, eheh jakie to polskie, Dla Twojej informacji - Targowiska to tam juz nie ma z 2 lata. Nikt nie będzie trzymał kiepskiego (choć dlatego taniego) targowiska na atrakcyjnych i drogich gruntach w niezłym punkcie miasta. > i bardzo dobrze ze wstrzymał może zbankrutuje, Cieszysz się, że ktoś zbankrutuje i iluś Polaków straci pracę, iluś Polaków nie kupi mieszkań, iluś Polaków mniej zarobi? No to ja będę się cieszył jak wreszcie Polska Poczta zbankrutuje i tacy jak Ty wylecą na zbity pysk. Ale będzie fajnie. Durny, zakompleksiony polaczek - nieudacznik się odezwał. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: polaczek dał głos 16.10.08, 14:37 a ty durniu, co, wolisz jak zagraniczny koncern robi z polaków bydło niewolnicze? w postaci "pracowników" i "klientów"? żeby płacili za mieszkania po 20k za metr? i spłacali ciężko tyrając do końca życia? a pracownicy żeby pracowali za marne grosze???? to wolisz baranie? polaczku jebnięty w głowe? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: polaczek dał głos 16.10.08, 14:46 ??? przepraszam, a o co chodzi?? o okragły stół, gdzie siedzaiało prawie samo SB, czy o "uzdrowiciela" Balcerowicza , "największego złodzieja" w historii Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaniak Re: polaczek dał głos IP: *.icpnet.pl 20.10.08, 12:52 Oj nie wiem czy masz rację pisząc,że największym złodziejem był Balcerowicz? Zmieniła mi się orientacja po przeczytaniu Faktu z 17pażdziernika. Poznański dziennikarz pisze artykuł p.t." Przez niego tracimy miliardy", o naszym Prezydencie Poznania, przez którego nieudaczną działalność straciliśmy wszyscy prawie 7 MILIARDOW złotych.Nie na tym ma chyba polegać promocja naszego Miasta!!!!.Czy przypadkiem RADNI nie dołożyli do tego ręki???!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlx Re: polaczek dał głos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.08, 15:28 Chyba Ty jesteś tym "bydłem niewolniczym". Ktoś zmusza, żeby sobie kupić mieszkanie po 20 tys. zł za metr??? Ktoś zmusza, żebyś pracował za grosze u wstrętnego zachodniego kapitalisty??? Skoroś taki genialny, to załóż własną działalność gospodarczą, napewno sobie poradzisz, znasz się przecież na wszystkim, na ekonomii w szczególności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: polaczek dał głos IP: 78.152.31.* 16.10.08, 18:24 4g63 napisał: > a ty durniu, co, wolisz jak zagraniczny koncern robi z polaków bydło niewolnicz > e Mnie jest obojętne kto jest pracodawcą i - jak mówisz robi z Ciebie bydło robocze. A wiesz dlaczego? Bo wyrosłem juz z mrzonek z okresu komunizmu o niby polskim pracodawcy. Czy z pracownika robi bydło robocze zagraniczny koncern czy np Stokłosa to mi jest obojętne i nie widzą, żadnej róznicy pomiedzy nimi. Powiedziałbym nawet, że ten zachodni ma bardziej wpojony szacunek dla ludzi. Poza tym, ze mnie nikt bydła roboczego nie robi. Mam zawód, wykonuję go nieźle i jest to doceniane. Natomiast wraz ze mną pracuje takie bydło. Zero umiejętności, zero chęci do pracy, zero zaangażowania. I w większości mówią tak jak Ty. Pioerdzą w stołki i wioeczne pretensje, że ich pierdzenia nikt nie docenia. Moim zdaniem powinni się cieszyć, że pracują bo jam bym ich wywalił. Ale ten wredny kapitalista im płaci. A oni dziękują mu takimi tekstami jak Twój. Juz dawno powiedziano - Nie chciało się nosić szkolnej teczki to teraz jest się bydłem roboczym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enemy_of_the_state Re: polaczek dał głos IP: *.hers.adsl.virgin.net 19.10.08, 17:31 z - komentarz w deche, nic dodac nic ujac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: polaczek dał głos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.08, 12:37 4g63 napisał: > a ty durniu, co, wolisz jak zagraniczny koncern robi z polaków bydło niewolnicz > e? żeby płacili za mieszkania po 20k za m > etr? Jakby mnie było stać na kupienie mieszkania za 20 k za metr to mogę byc bydłem roboczym. Daj cynka, który to wredny koncern zagraniczny tak płaci? Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Poznań już zaciska pasa 16.10.08, 15:44 Wiesz co? Poglądy można mieć różne, a i prawdomówność różni na tym forum róznie pojmują. Dla mnie Tusk to osobowość kiepska, jak każdy, kto z populistycznych powodów starszy zamordystycznymi karami (kastrowanie pedofilów) a w zyciu dostosowuje się do obowiązujących wzorców (slub kościelny przed wyborami), co zwykle oznacza hipokryzję. Ale nie wiedzieć, że trzy lata temu w całej gospodarce światowej była hossa, a teraz jest głęboki kryzys, który nie Tusk wywołał, tylko wziął sie on z kredytów hipotecznych na drugiej części globu, to kompromitacja. Szcególnie, że tu akurat zgodne sa chyba wszystkie źródła, od lewa do prawa i od prawa do lewa. zapamiętajmy te lekcję - nasz rozwój gospodarczy w latach 2005-2007, mocno widoczny już w 2004, to nie wynik światowej hossy, nie efekt wstapienia do Unii, tylko zasługa Andrzeja Leppera i Romana Giertycha. I zapewne naszego kochanego prezydenta, który jest takim specem w ekonomii, że nawet nie zatrudnia żadnych doradców ekonomicznych, bo po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżerman pałer golfiki się nie sprzedają? IP: 80.187.208.* 16.10.08, 21:33 ojoj...wpierw opelek,skoda potem daimler bęc, fordzik no a teraz ukochany golfik...czyżby badziew się nie sprzedawał, że trzeba zatrzymywać produkcje? Odpowiedz Link Zgłoś
ewapaw5 Re: golfiki się nie sprzedają? 19.10.08, 14:39 Czemu sie obrazacie ,w sumie banki za pozno przyszly po rouzm do glowy aby lekka reka dawac kredyty ponad 100% wartosci nieruchomosci przy wysokich cenach na rynku ,dla mnie bylo to chore ,ze ktos ubiegajacy sie o kredyt a niezle zarabiajacy nawet za swoje pieniadze nie wykancza mieszkania i je mebluje i malo tego chce pomimo tego zyc na dotychczasowym najlepiej poziomie bez oszczedzania ,uwazam ,ze powinno sie miec jakis wklad wlasny w zakup chociaz 10%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Poznań już zaciska pasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 21:22 Niewątpilie, to Tusk porozdawał golasom w USA kredyty na domy. I to on przerobił je potem na zabezpieczenia pod obligacje. To on zmuszał do ich kupowania inne banki. Odpowiedz Link Zgłoś
elagresto Re: Poznań już zaciska pasa 20.10.08, 12:34 na szczęście gospodarka w mniejszym stopniu zależy od polityków niż to się ludziom wydaje. Dużą rolę grają rynki swiatowe, dużo większą niż to co pan Tusk, czy Kaczyński powiedzą czy kto kogo nie zaprosił na spotkanie. Wiadomo, dobre decyzje polityków poprawiły by stan naszej gospodarki, ale pomysłowi i przedsiębiorczy ludzie radzą sobie nawet w niesprzyjajacych okolicznościach. Odpowiedz Link Zgłoś