e-skin 21.10.08, 21:44 brawo PO!! rządźcie tak dalej a całe miasto się nam rozleci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotr Nie wiem co ma do tego PO! IP: *.icpnet.pl 21.10.08, 23:37 Nie głosuję na PO, bo to ledwie bękart UW. Ale to PiS chce wyborów politycznych do rad gmin. Ja bym zniósł w ogóle listy, wprowadził okręgi jednomandatowe i zabronił angażowania partyjnych pieniędzy i szyldów w kampanię do samorządu. Jakościowo ci radni są tacy sami. Tak samo ch..owi i mdli czy to PO czy PiS czy SLD. Rzecz o co innego idzie. Grobelny ma bardzo słabą ekipę, która nie ma wizji. Tam gdzie jest Wechta powinien być bulwar dopełniający Ring Stubbena ale tu k... w tym mieście nikt nie rozmawia merytorycznie bo wolisz się jarać głupcze na PO a PO na PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Nie wiem co ma do tego PO! IP: 217.168.142.* 22.10.08, 10:17 i po co o polityce, ja nigdy nie zaglosuje na PiS! Problem z Grobelnym i jegi ukladami z Wechta - powinnimsy wszyscy domagac sie dostepu do brzegu rzeki - tam gdzie partacz wechta zamknal swoje osiedle, a zgodne z prawem wodnym obowiazuje 1,5 m od brzegu wolnego dostepu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm7303 Re: Nie wiem co ma do tego PO! IP: *.gprs.plus.pl 22.10.08, 11:42 a co postawili mur do samej wody? jesli nie, i jest np. siatka, to wystarczy wziac nozyce i sobie przeciac przejscie (przetrenowane podczas walk z bambrami, grodzacymi laki nad Warta, zeby im ich wedkarze samochodami nie rozjezdzali) a jak by ktos sie rzucal to dzwonimy po policje i uzbrajamy sie w cierpliwosc, bo dla funkcjonariuszy, przewaznie, polskie prawo wodne jest mniej znane niz konstytucja USA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu to nie jest zły pomysł by zrobić taką akcję IP: *.icpnet.pl 22.10.08, 15:49 nad Wartą i nad Kierskim w Baranowie i Chybach. Istotnie nikt o to nie dba i nie myśli o doprowadzeniu do porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wowgin Grobelny załatwia interesy bonzów nieruchomości IP: *.icpnet.pl 22.10.08, 15:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu Re: Nie wiem co ma do tego PO! IP: *.icpnet.pl 22.10.08, 16:06 Widzę, że dobrze myślisz, ale mylisz po pisowsków. Już kategoryzowanie PO bękarty po UW sprawia, że Twój mózg się sam ogranicza. Za komuny nazywało się autocenzurą. Dla dokładności - z poznańskiej UW do PO odeszła masa przyzwoitych ludzi, ale i wszyscy karierowicze Piskorczykowscy, o takiej właśnie mentalności. UW padła na rynku, ale wewnętrznie się oczyściła. I życzę by PD ożyła na scenie politycznej, gdyż nie ma nowoczesnych liberałów w Polsce. Są tylko (momentami ultra-)konserwatyści z PO o poglądach nieco liberalnych w sprawach gospodarczych oraz socjaliści ludowo-narodowi (po niemiecku nazywało się to Nazionalsozialismus) z PiS. Do tego SLD, czyli etatystyczno-oportunistyczny beton, który nowoczesność światopoglądową ma wpisaną, ale ma w D.... , a ekonomicznie jest nieroztropna pozbywszy się wszystkich zdolnych ludzi po klęsce Afery Rywina. Dlatego miejsce na PD, czy ewentualnie jakąś lewicę będzie coraz większe z każdym odchodzącym człowiekiem starszego pokolenia i każdym nowym maturzystą (ci na razie żyją iluzją, że PO to liberałowie i ich reprezentują). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu jeszcze o jednomandatowych IP: *.icpnet.pl 22.10.08, 16:10 Dla wielu ludzi to recepta na samo zło. Ale receptą byłoby poznawanie i rozmawianie ludzi, na których głosujemy. A potem trzymanie ich za słowo. O ile w polityce krajowej JOW to bzdura, o tyle w samorządzie mógłby być sensownym rozwiązaniem. Ale do tego niezbędna jest debata publiczna. A ta może mieć miejsce, gdy istnieją media, które współformułują płaszczyzny porównawcze, tematy-problemy, do których kandydaci mogą się odnieść. Niestety w tak scentralizowanym kraju jak RP, media też są scentralizowane, a poziom lokalnych nie wznosi się tak wysoko, by móc dyskutować z prezydentem Poznania, czy Wójtem Rokietnicy o problemach i szansach rozwojowych, czy budżecie ich samorządu. Bez tak aktywnych wyborców i mediów wolę politykę selekcjonowaną partyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Nie wiem co ma do tego PO! 27.10.08, 04:55 Gość: Włodek z Grunwaldu 22.10.08, 16:06 > Już kategoryzowanie PO bękarty po UW sprawia, że Twój mózg się sam ogranicza. Bękarty, których złodziejstwa uczyli ich nauczycie z UW, na którego czele stał aparatczyk z żydokomuny z legitymacją PZPR otrzymaną w 1955 roku. > Dla dokładności - z poznańskiej UW do PO odeszła masa przyzwoitych ludzi Złodziei, żeby dokładnie ich zcharakteryzować.. > wszyscy karierowicze Piskorczykowscy, o takiej właśnie >mentalności. UW padła na rynku, ale wewnętrznie się oczyściła. Czyli tzw. układ warszawski został wyczyszczony przez Tuska, bo Piskorski był już w PO, ale realna szansa istniała, że sprowadzi bandę UW-owską, która się zgrabnie przemianowała na demokraci.pl. Dzisiaj to taki sam trup jak jej założyciel i prosimy o nieotwieranie tej trumny. Polska tych gangsterów nie przeżyłaby już.. A PO niech się do roboty weźmie bo zostanie wykopana przez SLD z Napieralskim, Młodzieżą Wszechpolską i PiS, tutaj nikt się nie będzie litował nad zakichańcami, którzy kontroli nie mają... Odpowiedz Link Zgłoś
stern82 Co nam się w Poznaniu rozsypuje? 22.10.08, 08:03 Nie dajmy rozsypać się naszemu miastu. Też jestem JOW i odpartyjnieniem samorządów i rad miasta. Może kiedyś tego dożyję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Anonim Re: Co nam się w Poznaniu rozsypuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 08:26 Niestety nie dożyjesz i ja też nie. Zwróć uwagę, że środowisko polityczne nie jest w ogóle tym zainteresowane, mimo że z punktu widzenia obywatela takie przywiązanie posła do jego wyborców jest nadzwyczaj słuszne i korzystne. Tymczasem rok temu Tusk obiecywał m.in. JOW. Na czym się skończy? Na niczym, bo JOW to taki samograj, który tylko odkurza się przed wyborami, jak potrzeba zgarnąć trochę więcej głosów. PS O pomyśle Tuska, aby zlikwidować senat nawet nie wspominam, bo to też kiełbasa wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu powyżej napisałem dlaczego w PL JOW to bzdura IP: *.icpnet.pl 22.10.08, 16:16 Przynajmniej w samorządzie. A w skali kraju, który jest tak rozdzielony wg poglądów, doprowadziłoby to do koszmarnej niereprezentacji. Problem leży w nas, którzy polityką się ... nie interesujemy poza narzekaniem, nie zmuszamy polityków i mediów do rozmowy o konkretach, dopuszczamy do tego by postulaty wyborcze w 90% pozostały hasłami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spacerowicz Sypią się drogi .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 14:05 mnóstwo dziur jest także w chodnikach, rozpadają sie słupy betonowe z lampami ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu Re: Sypią się drogi .. IP: *.icpnet.pl 22.10.08, 16:16 Aha. I jest coraz gorzej? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spacerowicz Re: Sypią się drogi .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 20:01 idzie o to, że w artykule zabrakło (może będzie druga część) informacji o kontroli jakości dróg, chodników, lamp. Nie wiadomo kto i kiedy to robi, jeśli w ogóle ktoś się tym zajmuje. Przechodząc się obok dziurawej drogi można zostać ochlapanym. Widać także pęknięte stare betonowe słupy z wystającymi zardzewiałymi prętami. A czy ma być gorzej, chyba nie. Właśnie takie stare słupy zmieniono w Obornikach na moście nad Wartą. Może jak redakcja GW weźmie ten temat to i w Poznaniu coś się z tym da zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś