Dodaj do ulubionych

Lech wygrał z Feyenoordem. Gra dalej!

18.12.08, 15:56
KOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLEEEEEEEEJJJJOOOOOOOOOOOOOOOOOORZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • e-skin Franc! jesteś Bogiem! 18.12.08, 15:57
      • Gość: W105N4 Re: Franc! jesteś Bogiem! IP: 81.210.2.* 18.12.08, 16:35
        Ciekawe kto teraz...

:)

pozdrawiam
        • kazek100 Re: Franc! jesteś Bogiem! 18.12.08, 19:30
          ciekawe, ale z zestawu wygląda to tak, że co większe potęgi mogą się
          nadarzyć dopiero w następnej kolejce. Z jednej strony fajnie, z
          drugiej troche szkoda, bo gdyby Lech trafił na taki Milan, to
          chętnie bym na żywo zobaczył Ronaldinho. Pożyjemy zobaczymy.

Wczoraj kosztowało mnie to parę siwych włosów. Cholera, a już miałem
          spakowaną torbe na wyjazd do Rotterdamu i tylko niestety życie
          stanęło na drodze... taka strata...
    • Gość: lech Lech wygrał z Feyenoordem. Gra dalej! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.08, 16:56
      te ku... z rotterdamu obrzucily kamieniami autobusy i powybijali szyby a w otwartym polu na miescie nei bylo nikogo !!!!!!! LEECCCHHHHHHH tylko KOLEJORZ !
      • mikolaj.plank Re: Lech wygrał z Feyenoordem. Gra dalej! 18.12.08, 17:21
        A może to rzucał Szadkowski, ta Anna Kłodzińska polskiego dziennikarstwa
        sportowego? Chciał sprowokować kibiców Lecha, żeby potem napisać (we współpracy
        z Ostrowski czy innym legiobucem) dramatyczny txt o rozróbach "kiboli" w
        Rotterdamie?
        --
        • Gość: jk228 Napisze to jest pewne ... ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.08, 08:15
          ... jedno co mnie trochę dziwi i raczej nie, to że takie teksty
          powstają zawsze tuż przed kolejnym meczem Lecha. Taka pomoc dla
          drużyny, której się jest sponsorem medialnym. Jak długo jeszcze
          Zarząd będzie tolerował takiego sponsora? Z drugiej strony to
          mobilizuje i po wynikach (owocach) mnie poznacie. Pozdro dla
          wszystkich koneserów dobrej piłki.
    • drhuckenbush po ch** GWno o tym pisze??? 19.12.08, 13:45
      GWno - szmatlawiec, ktory zaslynal ostatnio strasznymi paszkwilami na temat
      Lecha Poznan - nie powinien w ogole o Kolejorzu pisac.
      Nie wstyd Wam? Moze jeszcze poczujecie sie wspolautorami sukcesu i zaczniecie
      dodawac gadzety to gazet, zeby wiecej kibicow sukcesu to Wasze scierwo kupilo?
      Koszerna, odpie***l sie od Lecha Poznan!
      • kazek100 Re: po ch** GWno o tym pisze??? 19.12.08, 18:36
        A ja mam nadzieję, że Gazeta będzie o Lechu pisała zawsze i
        regularnie.

Np. najlepsze pióro, jesli chodzi o dziannikarzy sportowych w Polsce
        czyli niejaki Stec.
        • Gość: Antypyra po co o lechu? IP: *.cdif.cable.ntl.com 19.12.08, 22:19
          Zeby jakis kretyn wypisywal potem zachety do glosowania na Lecha na jakis
          stroach? A ja na przekor glosowalem na nie-Lecha i wszystkim to polecam:
          uk.toluna.com/polls/158985/Who_will_win_UEFA_cup_in_2008%2f09%3f
          uk.toluna.com/polls/158980/Which_football_club_is_the_best%3f
          • kazek100 Re: po co o lechu? 20.12.08, 12:12
            Wiesz kolego - na sukcesie Lecha choćby z czysto matematyczno -
            rozgrywkowych powodów korzysta w tej chwili cała polska piłka, nie
            zaśmiecaj więc proszę forum tekstami typu "na złośc będę na
            przekór" ;-))
        • drhuckenbush dlaczego GW pluje na Kolejorza? 20.12.08, 11:32
          Moze to zastanawiac, ta systematyczna nagonka. O rzekomych "kibolach", ktorzy
          przeszkadzaja w marszu rownosci, o rzekomych pseudokibicach awanturujacych sie w
          Gdansku, wreszcie o rzekomych problemach przy sprzedazy biletow na mecz w
          Rotterdamie. Robia to takie dziennikarzyny jak Stec, Szadkowski czy Gruby.
          Tworcy idei "nowych kibicow", ktorzy chcieliby z wspanialej pilki noznej zrobic
          siatkowke czy Malysza. Z czego to wynika? Warto poczytac:

www.niezalezna.pl/article/show/id/11953
          • kazek100 Re: dlaczego GW pluje na Kolejorza? 20.12.08, 12:10
            No cóż, zmusiłem się i przeczytałem tekst Lisiewicza. Poza
            rozbrajająca spiskową teorią dziejów (GW popiera ITI, które chce
            zniszczyc polską piłkę) nie ma tam nic godnego uwagi (jest kilka
            faktów dość dobrze znanych każdemu zainteresowanemu tematem).

Że Lech odniósł sukces frekwencyjny (i nazwijmy to "atmosferyczny")
            dzięki tzw "kibolom" jest zapewne prawdą. Nie jest pewne, czy jest
            to model możliwy do powtórzenia w jakimkolwiek innym miejscu i po
            tym, co się zdarzyło w Wilnie, nikt normalny nie dziwi się Walterowi
            (Ty po Wilnie się dziwisz?). Oczywiście, że frekwencja na meczach -
            w polskiej skali - jest imponująca. Ale na razie tylko w polskiej
            skali. Tekstu niejakiego Grubego w gazecie nie czytałem, rozumiem,
            że to było gdzieś na warszawskich stronach. prosiłbym więc o linka,
            a jeśli tekst jest już w archiwum - jakieś dokładniejsze info.
            Jeżeli bowiem chodzi o ogólnopolską, jakies "antylech" nastawienie
            gazety to chyba tylko wyraz zakompleksienia Lisiewicza ("nikt mnie
            nie lubi, chlip, chlip) - jako dośc regularny czytelnik nic takiego
            nie zauważyłem.

Czy to się Tobie i Lisiewiczowi podoba, czy nie, dobra frekwencja
            zaczęła się wtedy, gdy po mieście poszła fama, że na mecz można się
            wybrać i wrócić z wszystkimi zębami i nie w kawałkach. I że można
            zabrać ze sobą dzieciaka. Czyli w momencie, gdy (to prawda - w dużym
            stopniu dzięki "złym kibolom") w większej ilości na meczach pojawili
            się ludzie zwani piknikami. Inaczej miałbyć na stadionie nadal
            wierne 2 tysiące, a nie miałbyś 25 tysięcy bardziej zdystansowanych,
            ale jednak kupujących bilety.
            • drhuckenbush Re: dlaczego GW pluje na Kolejorza? 20.12.08, 13:09
              Model Lecha jest do powtorzenia w innych miastach. Tylko to sprzeciwia sie
              ideologii GW. W Poznaniu odnieslismy sukces wlasnie dlatego, ze nie sluchalismy
              zlotych rad GW. Skoro wiadomo, ze kibice z policja sie nie lubia - dobrym
              sposobem jest pozbycie sie policji ze stadionu. Skoro kibice sami chca miec
              spokoj na swoim stadionie - niech tego dopilnuja. Nie wiem czy wiesz, ale w
              Poznaniu wlasnie kibice walcza z laniem na trybunach, swojego czasu obstawiali
              pojazdy MPK. Chyba nawet niedawno wrocily obstawy pojazdow.
              Co do Legii i Wilna - tam do zadymy doszlo wlasnie dlatego, ze klub z kibicami
              nie wspolpracuje. Bilety poszly do wolnej sprzedazy, kto pierwszy ten lepszy - i
              efekt byl widoczny. U nas bilety sa rozdzielany w bardziej sensowny sposob,
              robia to wlasnie kibice, dzieki temu malo przypadkowych osob dostaje bilety. I
              nawet jezeli - to sa w zdecydowanej mniejszosci i w razie czego mozna ich
              uspokoic na meczu.
              Frekwencje oczywiscie, ze nabijaja pikniki - ale mozliwe to bylo dzieki temu, ze
              tzw. kibole doprowadzili do porzadku na stadionie.

Gruby pisze pewno na warszawskich stronach, na pewno tez na ogolnym sport.pl
              (sportowa czesc Agory). Artykul do ktorego odnosi sie Lisiewicz to
              www.sport.pl/pilka/1,70994,5776205,Kibic_Legii__Wszystko__tylko_nie_Poznan.html
              Ogolnie jest tego wiecej, na sport.pl jest ladna wyszukiwarka.

Ostatnio jest spora nagonka na Lecha, na przyklad kolejne dzielo to
              www.sport.pl/pilka/1,70993,6058626,Kibic_Lecha__czyli_legalista_schizofreniczny.html
              Zenada. Do tej pory GW na meczach byla potrzebna - zeby sobie podlozyc pod dupe,
              bo krzeselka czesto brudne. Teraz nawet tego bym sie brzydzil.
              • kazek100 Re: dlaczego GW pluje na Kolejorza? 20.12.08, 14:25
                Rozczarowałeś mnie. Podałeś linki do tekstów znanych ogólnie.
                Kwestia biletów na Rotterdam może wyglądać różnie z różnych punktów
                widzenia, ale kontrowersyjna jest, bo w końcu Gazeta nie
                spreparowała tej strony internetowej, na której były teksty o "wyp..
                laniu na kadrę" (chamówa i wstyd dla każdego Polaka, jak sadzę).
                Natomiast histeryczna reakcja na transparent podczas meczu z Legią
                to faktycznie znak, że ktoś się wygłupił, ale jak pamiętam - gazeta
                tylko przytaczała opinię kibica Legii, a nie był to tekst
                odredkcyjny, co zresztą Twój link zdaje się potwierdzać. Tekst pod
                linkiem faktycznie niejasno wygląda i jeśli ktoś to czytał w tej
                formie, mógł zrozumieć, że te tekst kogoś z gazety. Ja w
                przeciwieństwie do Ciebie i specjalisty Lisiewicza czytałem o tym w
                odpowiednim czasie w wydaniu papierowym i tam była to właśnie -
                opinia kibica Legii, a nie gazety. Lisiewicz nie zrozumiał tej
                prostej kwestii, że głupio jest wydawać wyrok na posłańca
                przynoszącego złe wiadomości, ale po Lisiewiczu naprawdę trudno
                spodziewać się trzeźwego myślenia.

Ja tam nie wierzę, aby kibice legii sami się zorganizowali tak, by
                swój stadion uczynic miejscem cywilizowanym i aby Wilno się nie
                powtórzyło. Sądzisz, że gdyby na stadionie nie było policji,
                zachowaliby się inaczej podczas pamiętnego finału pucharu Polski?
                Ale oczywiście możesz mieć inne zdanie, bo to tylko gdybanie.
                • Gość: Tomek Re: dlaczego GW pluje na Kolejorza? IP: *.icpnet.pl 20.12.08, 16:34
                  1. Pierwszy raz w życiu jechałem na wyjazd Kolejorza a bilet dostałem.

2. Tzw Europa Zachodnia może sie od Nas kibicowania i organizacji tylko uczyć.

3. To My zaczeliśmy i będziemy wyznaczac standardy organizacji kibicowania w
                  Europie.

Zarówno władze Polskiego Związku Piłki Nożnej, Policji, jak i posłowie
                  przygotowujący ustawę, której celem jest ograniczenie burd na stadionach mówią,
                  że ma ona kibicowsko zbliżyć nas do "piłkarskiej Europy". Jak jednak wygląda owa
                  "Europa"?

W środę kibice poznańskiego Lecha pojechali do Rotterdamu, aby w liczbie 3 000
                  dopingować swój zespół. Przez cały mecz zachowywali się wzorowo, będąc dwunastym
                  zawodnikiem swojej drużyny. Nie można tego jednak powiedzieć o kibicach
                  Feyenoordu, którzy okazali się zwykłą hołotą, bydłem pozbawionym wszelkich
                  skrupułów. Czy z tego mamy brać przykład?

Po strzeleniu przez Ivana Djurdjevicia gola dla "Kolejorza" jeden z polskich
                  kibiców zasiadający na sektorach gospodarzy niezbyt skrycie wyraził swoją
                  radość. Efekt? Został pobity i zrzucony do fosy oddzielającej kibiców od boiska.
                  Wszystko skończyło się bez większych obrażeń, ale przy odrobinie pecha upadek
                  ten mógł przepłacić zdrowiem, a nawet życiem.

Wszystko wytłumaczyć można by pojedynczymi pseudokibicami i panującymi na
                  trybunach emocjami. Kibice Feyenoordu okazali się jedynie (przepraszamy za
                  określenie, ale łagodniej nie da się tego określić) zwykłymi skur...synami. Po
                  meczu na kibicowskiej stronie klubu pokazali bowiem przerobiony herb Lecha z
                  kibicem lecącym w dół i napisem flying Lech (tłum. latający Lech). Mało tego,
                  pokazali zdjęcie kibica klęczącego w owej fosie, do której został zrzucony z
                  podpisem mówiącym o "poznańskich gównach". Po meczu natomiast część kibiców,
                  którzy przyjechali do Rotterdamu samochodami na parkingu zobaczyli poprzebijane
                  opony. Niektóre z autokarów z kibicami "Kolejorza" zostały natomiast poobrzucane
                  kamieniami. Nie musimy chyba dodawać jakimi konsekwencjami mogło się to
                  zakończyć. Ogromne szczęście w tym, że nikomu nic się nie stało.

Pozdrawiam,
                  Piknik z plusem
                  • drhuckenbush Re: dlaczego GW pluje na Kolejorza? 20.12.08, 21:02
                    I o tym GWno nie napisze - bo musieliby wziac w obrone zlego kibola.
                    Przypomnijcie sobie oba mecze z Austria Wieden. W trakcie pierwszego meczu Jacek
                    Bak brutalnie i niesportowo zachowal sie wobec Hernana Rengifo. Sedzie srednio
                    to widzial i dal tylko zolta kartke. Media to przemilczaly. Podobnie
                    skandaliczne zachowanie kibicow Austrii wobec Kotora - podczas drugiej polowy
                    systematycznie byl obrzucany zapalniczkami, papierkami i innymi smieciami. Tez
                    cisza w eterze. O czym natomiast jest glosno? O tym jak to przed rewanzem, w
                    Sheratonie, Jacek Bak zostal brutalnie zaatakowany sokiem pomaranczowym. Tak to
                    jest - gdy nas, POLSKA DRUZYNE opluwano - GWno, jako gazeta polonofobow milczala
                    i pewno w ciszy zacierala rece. Gdy jest pretekst, zeby Polske uderzyc w twarz -
                    GWno od razy to wykorzysta.
                    • kazek100 Re: dlaczego GW pluje na Kolejorza? 21.12.08, 09:42
                      Najpierw do Tomka - kolego, przecież prawie ze wszystkim co piszesz,
                      się zgadzam. Tylko że z huckebushem mam wrażenie, że gadam o
                      zupełnie innych sprawach. Zapewne wszystko co piszesz, jest prawdą,
                      chyba tylko z tym wyznaczaniem standardów kibicowania jako pierwsi w
                      Europie to troche przesadzasz ;-)) . Fajnie jest, ale taka
                      Barcelona? Reszta - zgoda.

Huckebush - jak to często bywa, dyskutujesz chyba z własnym
                      wizerunkiem Gazety (stąd Twoje wulgarne nazewnictwo) niż z jej
                      prawdziwym obrazem. ja o chamskim zachowaniu kibiców w Austrii,
                      skandalicznym faulu Bąka etc czytałem. Twierdzenie, że Gazeta o tym
                      nie pisze jest jakimś absurdem, no chyba, że uważasz, że jeżeli
                      zawodnika Lecha sfaulują, to gazeta ma o tym obowiązek pisać we
                      wszystkich weekendowych wydaniach do końca roku. Ale to wybacz -
                      byłby wyraz jakiś totalnych kompleksów. Ja zresztą zgadzam się, że
                      gazeta oceniła zachowanie Bąka zbyt łagodnie. Ja oceniam surowiej.
                      Dziennikarz ma prawo do oceny, a że się z ta oceną nie zgadzasz, to
                      jeszcze nie powód, by non stop zasmradzać to forum tekstami o
                      g..wnach, bo w ten sposób tylko sobie wystawiasz świadenstwo.

do obu - oczywiście, że dziennikarze wycięli fragment. każdy
                      dziennikarz szuka tego, co porusza, a nie tego co jest neutralne.
                      Czy huckenbush ze swoim tak specyficznie manifestowanym patriotyzmem
                      nie poczuł sie urazony tekstami o "wyp...laniu na kadrę"? Może cos o
                      tym, bo nie wiem, jak tam z Twoją kosekwencją kolego.

W każdym razie jeśli ktokolwiek pisze, że media przemilczały faule
                      Bąka czy zachowanie kibiców w Austrii, to po prostu patrzy na świat
                      poprzez skrzywienie swojej ideologicznej paranoi, bo ja bardziej się
                      interesuje samym meczem, niż mediami, a zdążyłem to (w róznych
                      stacjach i gazetach) obejrzec z każdej strony.
                      • drhuckenbush Re: dlaczego GW pluje na Kolejorza? 21.12.08, 11:06
                        Dobra, brutalne i niesportowe zachowanie Baka, skandaliczne zachowanie kibicow
                        Austrii zostalo wspomniane w roznych mediach. W koszermediach tez. Ale kurde, z
                        napadu z uzyciem soku pomaranczowego robia sensacje i powtarzaja to przy kazdej
                        okazji. Odrobina rzetelnosci dziennikarskiej wymaga, by w momencie przypominania
                        o wylaniu soku na wielce szanownego Baka przypomniec, o co kibice maja do niego
                        pretensje! Ty o tym wiesz, ja tez o tym wiem. Ale mniej zorientowani kibice np.
                        Legii, lub osoby w ogole nie interesujace sie pilka dostaja jasny przekaz - w
                        tym Poznaniu zaatakowano biednego reprezentanta Polski.

Wypie...nie na kadre - nie wiem co autorowi chodzilo po glowie. Po dalszym
                        czytaniu forum lechowego moge przypuszczac, ze wcale nie chodzilo o to, ze kadra
                        jest czyms gorszym - ale odpowiedniejszym dla "milosnikow futbolu" niz mecz
                        Lecha Poznan, ktory jest dla fanatykow Lecha.
                        • kazek100 Re: dlaczego GW pluje na Kolejorza? 21.12.08, 12:21
                          Kolego, obaj zapewne jesteśmy zadowoleni, że Lech stał się w tej
                          chwili naszym towarem eksportowym, jak już pisałem komuś innemu,
                          jego dotychczasowe sukcesy i ewentualne dalsze mogą się przysłużyć
                          całej polskiej piłce, jest więc oczywiste, że w tym wypadku to już
                          nie jest własnośc garstki (nawet kilkutysięcznej ;-)) ) "fanatyków
                          Lecha", tylko dobro ogólnonarodowe. Z czego powinniśmy się cieszyć.

Jak przyczytam, że Barańczaka mają prawo czytac tylko w Poznaniu, to
                          nie wytrzymam.

Koleś na tym forum Lecha sie wygłupił i nie ma tu o co kruszyć
                          kopii. Bywa, trzeba się do tego pzrzyznać. Jak wspominałem - z
                          wieloma opiniami dziennikarskimi się nie zgadzam, ale gdy taki
                          Lisiewicz w każdym tekście widzi spisek "wrogich sił", to ja mu po
                          prostu współczuję - straszne musi byc jego życie, jeśli tak patrzy
                          na swiat ;-))
                          • drhuckenbush Re: dlaczego GW pluje na Kolejorza? 22.12.08, 00:40
                            Nie lubie jak cos jest towarem eksportowym w takim stylu, jak najczesciej jest
                            to w Polsce. Bo u nas sukces ma wielu ojcow, a porazka jest sierota.
                            Zreszta - sukcesy Lecha sa wspominane, no bo jednak trzeba. A sprobuj sobie
                            wyobrazic jak by wygladaly niusy, gdyby to Wisla, lub jeszcze lepiej Legia,
                            doszla tak daleko w PUEFA. Dziennikarski orgazm. Zrobiliby z nich reprezentacje
                            Polski. Ciesze sie, ze Lech odnosi sukcesy. Jednak nadal jest to druzyna
                            poznanska. Tak jak kadra zawsze bedzie reprezentacja Polski, a nie Europy, tak
                            Lech zawsze bedzie reprezentowac Poznan, a nie Polske.
                            Na forum Lecha nie uwazam, by ktos sie wyglupil. Wystawil swiadectwo wlasnego
                            jezyka. Po czesci rozumiem, gdybym dostawla milion telefonow od debili, z
                            debilnymi pytaniami, tez bym sie zdenerwowal. Zwlaszcza, ze wiekszosc rzeczy na
                            forum jest nie pierwszy raz walkowana.
                            Spisek? Prawda jest taka, ze spiskowa teoria bardzo czesto sie sprawdza. Tu
                            zreszta nie ma mowy o jakims mega spisku, ukrytym sensie i drugim dnie.
                            Dziennikarze GWna otwarcie pisza - rozwiazanie przyjete w Lechu im sie nie
                            podoba, rozwiazanie ITI to ich idea. Stec nie raz w C+ (i nie tylko) wypowiadal
                            sie o swojej wizji pilki i kibcow w Polsce. A z tym, ze dla GW wszelkie
                            dzialanie oddolne czy patriotyczne jest czyms zlym, trudno sie nie zgodzic. Dla
                            nich duza impreza bez Michnika, Mazowieckiego, Urbana, Balcerowicza czy
                            Bartoszewskiego jest nic nie warta. Podobnie w sporcie. Jesli ich srodowisko nie
                            jest czescia sukcesu - trzeba mowic, ze byla porazka.
                            • kazek100 Re: dlaczego GW pluje na Kolejorza? 22.12.08, 14:57
                              drhuckenbush napisał:

A z tym, ze dla GW wszelkie
                              > dzialanie oddolne czy patriotyczne jest czyms zlym, trudno sie nie
                              zgodzic.

nie zgadzam się ;-)). Myślę, że mocno przesadzasz, ale pewnie każdy
                              z nas pozostanie przy swoim.

A sprobuj sobie
                              > wyobrazic jak by wygladaly niusy, gdyby to Wisla, lub jeszcze
                              lepiej Legia,
                              > doszla tak daleko w PUEFA. Dziennikarski orgazm.

Ja pamiętam dziennikarski orgazm przy okazji sukcesów Groklinu. A
                              więc chyba jednak niepotrzebne są te kompleksy ;-)) Pozdrawiam.
                • drhuckenbush Re: dlaczego GW pluje na Kolejorza? 20.12.08, 20:56
                  Oczywiscie, ze GW nie spreparowala forum Wiary Lecha. Jedynie wyciela tylko
                  fragment taki, zeby zrobic sensacje. Polecam poczytanie wiecej na ten temat
                  wlasnie na tamtym forum. W duzym skrocie. Wulgarne to bylo. I na tym koniec.
                  Przeslanie jest takie, ze kibice Lecha chca, by na wyjazd do Roterdamu pojechali
                  kibice Lecha. Jak ktos jest milosnikiem "wydarzen sportowych" - niech idzie na
                  inna impreze, taka gdzie pijani "kibice" nie sa niemile widziani. A jak ktos
                  jest milosnikiem polskiej pilki noznej - niech idzie na kadre. Wisla puscila na
                  eliminacje LM bilety do wolnej sprzedazy. Efekt? Na 5000 sprzedanych wejsciowek
                  tylko 500 trafilo w rece kibicow Wisly. Jak bedzie cwiercfinal ME Polska -
                  Niemcy to chyba nie bedzie sie Tobie podobac, jesli "nasze" miejsca na trybunach
                  zostana zajete przez Anglikow? No bo lubia pilke nozna, i chca sobie
                  popatrzec... Tu analogicznie, to jest mecz Lecha, wiec miejsca gosci sa dla
                  kibicow Lecha.
                  Ogolnie ludzie przez takie wyjazdy probuja sie lansowac. Ciekawe, ze jak sa
                  wyjazdy do Wodzislawia, Bytomia to jakos nie ma chetnych. Ale fajnie sie bedzie
                  przed znajomymi pochwalic, ze jest sie takim kibicem, ze sie do Rotterdamu
                  pojechalo. Na mecze w St Gallen czy w Wiedniu bylo mniej wejsciowek, a jakos
                  nikt szumu nie robil - nie mozna wiec wykluczyc prowokacji dziennikarsiej i ze
                  pokrzywdzony kibic jest dzielem ich wyobrazni. Na takie "spektakularne"
                  wydarzenia jest zbyt duzo chetnych ludzi, ktorzy chetnie pojada do Rotterdamu,
                  chetnie sie spija, nacpaja. Na mecz ewentualnie pojda. A jesli mecz sie nie
                  odbedzie, to tez wielkiej straty nie ma - wazne, ze byla impreza. I takich osob
                  sobie kibice Lecha nie zycza. Stad ostra, aczkolwiek potrzebna przestroga na forum.

Ogolne oburzenie Warszawiakow po meczu Lech - Legia znalem na biezaco. A sam
                  Gruby - wedle mojej wiedzy - jest dziennikarzem GW, ktory pisze "anonimowo",
                  jako "kibic" Legii.

Czy kibice Legii sa w stanie sie zorganizowac tak, jak kibice Lecha? Moim
                  zdaniem tak. Nie od razu, nie jutro, nie pojutrze. To ciezka praca, Lech na to
                  dlugo pracowal. Wazne bylo, ze byl wspierany przez klub. Pilkarze, klub, kibice
                  i zarzad stanowia jednosc. Dzieki temu mozna cos osiagnac. GW probuje wbic klin
                  i te jednosc zniszczyc. Po kazdej medialnej wpadce kibicow Lecha przeprowadzaja
                  wywiad-przesluchanie zarzadu z nadzieja, ze kibice zostana skrytykowani. Byc
                  moze kibice Legii przy wspolpracy z normalnym wlascicielem i normalnym zarzadem
                  beda w stanie dojsc do sensownego porozumuenia. Do stanu, gdy policja nie bedzie
                  potrzebna na stadionie, a kibice jadacy za granice nie przyniosa wstydu nam
                  wszystkim.

Moim zdaniem w przytoczonym artykule Lisiewicza kluczowy jest ostatni fragment.
                  GWno bola wszelkie oddolne inicjatywy, zwlaszcza jesli maja cos wspolnego z
                  patriotyzmem i odcinaja sie od establishmentu. I takie inicjatywy GWno zawsze
                  bedzie niszczyc.
    • e-skin Re: Lech wygrał z Feyenoordem. Gra dalej! 20.12.08, 16:04
      Pedały zatraciły umiejętność gry w piłke nożną?
      • Gość: Tomek Re: Lech wygrał z Feyenoordem. Gra dalej! IP: *.icpnet.pl 20.12.08, 16:34
        Rotterdam, h....al....;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka