e-skin 18.12.08, 15:56 KOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLEEEEEEEEJJJJOOOOOOOOOOOOOOOOOORZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: W105N4 Re: Franc! jesteś Bogiem! IP: 81.210.2.* 18.12.08, 16:35 Ciekawe kto teraz... :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Franc! jesteś Bogiem! 18.12.08, 19:30 ciekawe, ale z zestawu wygląda to tak, że co większe potęgi mogą się nadarzyć dopiero w następnej kolejce. Z jednej strony fajnie, z drugiej troche szkoda, bo gdyby Lech trafił na taki Milan, to chętnie bym na żywo zobaczył Ronaldinho. Pożyjemy zobaczymy. Wczoraj kosztowało mnie to parę siwych włosów. Cholera, a już miałem spakowaną torbe na wyjazd do Rotterdamu i tylko niestety życie stanęło na drodze... taka strata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech Lech wygrał z Feyenoordem. Gra dalej! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.08, 16:56 te ku... z rotterdamu obrzucily kamieniami autobusy i powybijali szyby a w otwartym polu na miescie nei bylo nikogo !!!!!!! LEECCCHHHHHHH tylko KOLEJORZ ! Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj.plank Re: Lech wygrał z Feyenoordem. Gra dalej! 18.12.08, 17:21 A może to rzucał Szadkowski, ta Anna Kłodzińska polskiego dziennikarstwa sportowego? Chciał sprowokować kibiców Lecha, żeby potem napisać (we współpracy z Ostrowski czy innym legiobucem) dramatyczny txt o rozróbach "kiboli" w Rotterdamie? -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk228 Napisze to jest pewne ... ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.08, 08:15 ... jedno co mnie trochę dziwi i raczej nie, to że takie teksty powstają zawsze tuż przed kolejnym meczem Lecha. Taka pomoc dla drużyny, której się jest sponsorem medialnym. Jak długo jeszcze Zarząd będzie tolerował takiego sponsora? Z drugiej strony to mobilizuje i po wynikach (owocach) mnie poznacie. Pozdro dla wszystkich koneserów dobrej piłki. Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush po ch** GWno o tym pisze??? 19.12.08, 13:45 GWno - szmatlawiec, ktory zaslynal ostatnio strasznymi paszkwilami na temat Lecha Poznan - nie powinien w ogole o Kolejorzu pisac. Nie wstyd Wam? Moze jeszcze poczujecie sie wspolautorami sukcesu i zaczniecie dodawac gadzety to gazet, zeby wiecej kibicow sukcesu to Wasze scierwo kupilo? Koszerna, odpie***l sie od Lecha Poznan! Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: po ch** GWno o tym pisze??? 19.12.08, 18:36 A ja mam nadzieję, że Gazeta będzie o Lechu pisała zawsze i regularnie. Np. najlepsze pióro, jesli chodzi o dziannikarzy sportowych w Polsce czyli niejaki Stec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypyra po co o lechu? IP: *.cdif.cable.ntl.com 19.12.08, 22:19 Zeby jakis kretyn wypisywal potem zachety do glosowania na Lecha na jakis stroach? A ja na przekor glosowalem na nie-Lecha i wszystkim to polecam: uk.toluna.com/polls/158985/Who_will_win_UEFA_cup_in_2008%2f09%3f uk.toluna.com/polls/158980/Which_football_club_is_the_best%3f Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: po co o lechu? 20.12.08, 12:12 Wiesz kolego - na sukcesie Lecha choćby z czysto matematyczno - rozgrywkowych powodów korzysta w tej chwili cała polska piłka, nie zaśmiecaj więc proszę forum tekstami typu "na złośc będę na przekór" ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush dlaczego GW pluje na Kolejorza? 20.12.08, 11:32 Moze to zastanawiac, ta systematyczna nagonka. O rzekomych "kibolach", ktorzy przeszkadzaja w marszu rownosci, o rzekomych pseudokibicach awanturujacych sie w Gdansku, wreszcie o rzekomych problemach przy sprzedazy biletow na mecz w Rotterdamie. Robia to takie dziennikarzyny jak Stec, Szadkowski czy Gruby. Tworcy idei "nowych kibicow", ktorzy chcieliby z wspanialej pilki noznej zrobic siatkowke czy Malysza. Z czego to wynika? Warto poczytac: www.niezalezna.pl/article/show/id/11953 Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: dlaczego GW pluje na Kolejorza? 20.12.08, 12:10 No cóż, zmusiłem się i przeczytałem tekst Lisiewicza. Poza rozbrajająca spiskową teorią dziejów (GW popiera ITI, które chce zniszczyc polską piłkę) nie ma tam nic godnego uwagi (jest kilka faktów dość dobrze znanych każdemu zainteresowanemu tematem). Że Lech odniósł sukces frekwencyjny (i nazwijmy to "atmosferyczny") dzięki tzw "kibolom" jest zapewne prawdą. Nie jest pewne, czy jest to model możliwy do powtórzenia w jakimkolwiek innym miejscu i po tym, co się zdarzyło w Wilnie, nikt normalny nie dziwi się Walterowi (Ty po Wilnie się dziwisz?). Oczywiście, że frekwencja na meczach - w polskiej skali - jest imponująca. Ale na razie tylko w polskiej skali. Tekstu niejakiego Grubego w gazecie nie czytałem, rozumiem, że to było gdzieś na warszawskich stronach. prosiłbym więc o linka, a jeśli tekst jest już w archiwum - jakieś dokładniejsze info. Jeżeli bowiem chodzi o ogólnopolską, jakies "antylech" nastawienie gazety to chyba tylko wyraz zakompleksienia Lisiewicza ("nikt mnie nie lubi, chlip, chlip) - jako dośc regularny czytelnik nic takiego nie zauważyłem. Czy to się Tobie i Lisiewiczowi podoba, czy nie, dobra frekwencja zaczęła się wtedy, gdy po mieście poszła fama, że na mecz można się wybrać i wrócić z wszystkimi zębami i nie w kawałkach. I że można zabrać ze sobą dzieciaka. Czyli w momencie, gdy (to prawda - w dużym stopniu dzięki "złym kibolom") w większej ilości na meczach pojawili się ludzie zwani piknikami. Inaczej miałbyć na stadionie nadal wierne 2 tysiące, a nie miałbyś 25 tysięcy bardziej zdystansowanych, ale jednak kupujących bilety. Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: dlaczego GW pluje na Kolejorza? 20.12.08, 13:09 Model Lecha jest do powtorzenia w innych miastach. Tylko to sprzeciwia sie ideologii GW. W Poznaniu odnieslismy sukces wlasnie dlatego, ze nie sluchalismy zlotych rad GW. Skoro wiadomo, ze kibice z policja sie nie lubia - dobrym sposobem jest pozbycie sie policji ze stadionu. Skoro kibice sami chca miec spokoj na swoim stadionie - niech tego dopilnuja. Nie wiem czy wiesz, ale w Poznaniu wlasnie kibice walcza z laniem na trybunach, swojego czasu obstawiali pojazdy MPK. Chyba nawet niedawno wrocily obstawy pojazdow. Co do Legii i Wilna - tam do zadymy doszlo wlasnie dlatego, ze klub z kibicami nie wspolpracuje. Bilety poszly do wolnej sprzedazy, kto pierwszy ten lepszy - i efekt byl widoczny. U nas bilety sa rozdzielany w bardziej sensowny sposob, robia to wlasnie kibice, dzieki temu malo przypadkowych osob dostaje bilety. I nawet jezeli - to sa w zdecydowanej mniejszosci i w razie czego mozna ich uspokoic na meczu. Frekwencje oczywiscie, ze nabijaja pikniki - ale mozliwe to bylo dzieki temu, ze tzw. kibole doprowadzili do porzadku na stadionie. Gruby pisze pewno na warszawskich stronach, na pewno tez na ogolnym sport.pl (sportowa czesc Agory). Artykul do ktorego odnosi sie Lisiewicz to www.sport.pl/pilka/1,70994,5776205,Kibic_Legii__Wszystko__tylko_nie_Poznan.html Ogolnie jest tego wiecej, na sport.pl jest ladna wyszukiwarka. Ostatnio jest spora nagonka na Lecha, na przyklad kolejne dzielo to www.sport.pl/pilka/1,70993,6058626,Kibic_Lecha__czyli_legalista_schizofreniczny.html Zenada. Do tej pory GW na meczach byla potrzebna - zeby sobie podlozyc pod dupe, bo krzeselka czesto brudne. Teraz nawet tego bym sie brzydzil. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: dlaczego GW pluje na Kolejorza? 20.12.08, 14:25 Rozczarowałeś mnie. Podałeś linki do tekstów znanych ogólnie. Kwestia biletów na Rotterdam może wyglądać różnie z różnych punktów widzenia, ale kontrowersyjna jest, bo w końcu Gazeta nie spreparowała tej strony internetowej, na której były teksty o "wyp.. laniu na kadrę" (chamówa i wstyd dla każdego Polaka, jak sadzę). Natomiast histeryczna reakcja na transparent podczas meczu z Legią to faktycznie znak, że ktoś się wygłupił, ale jak pamiętam - gazeta tylko przytaczała opinię kibica Legii, a nie był to tekst odredkcyjny, co zresztą Twój link zdaje się potwierdzać. Tekst pod linkiem faktycznie niejasno wygląda i jeśli ktoś to czytał w tej formie, mógł zrozumieć, że te tekst kogoś z gazety. Ja w przeciwieństwie do Ciebie i specjalisty Lisiewicza czytałem o tym w odpowiednim czasie w wydaniu papierowym i tam była to właśnie - opinia kibica Legii, a nie gazety. Lisiewicz nie zrozumiał tej prostej kwestii, że głupio jest wydawać wyrok na posłańca przynoszącego złe wiadomości, ale po Lisiewiczu naprawdę trudno spodziewać się trzeźwego myślenia. Ja tam nie wierzę, aby kibice legii sami się zorganizowali tak, by swój stadion uczynic miejscem cywilizowanym i aby Wilno się nie powtórzyło. Sądzisz, że gdyby na stadionie nie było policji, zachowaliby się inaczej podczas pamiętnego finału pucharu Polski? Ale oczywiście możesz mieć inne zdanie, bo to tylko gdybanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: dlaczego GW pluje na Kolejorza? IP: *.icpnet.pl 20.12.08, 16:34 1. Pierwszy raz w życiu jechałem na wyjazd Kolejorza a bilet dostałem. 2. Tzw Europa Zachodnia może sie od Nas kibicowania i organizacji tylko uczyć. 3. To My zaczeliśmy i będziemy wyznaczac standardy organizacji kibicowania w Europie. Zarówno władze Polskiego Związku Piłki Nożnej, Policji, jak i posłowie przygotowujący ustawę, której celem jest ograniczenie burd na stadionach mówią, że ma ona kibicowsko zbliżyć nas do "piłkarskiej Europy". Jak jednak wygląda owa "Europa"? W środę kibice poznańskiego Lecha pojechali do Rotterdamu, aby w liczbie 3 000 dopingować swój zespół. Przez cały mecz zachowywali się wzorowo, będąc dwunastym zawodnikiem swojej drużyny. Nie można tego jednak powiedzieć o kibicach Feyenoordu, którzy okazali się zwykłą hołotą, bydłem pozbawionym wszelkich skrupułów. Czy z tego mamy brać przykład? Po strzeleniu przez Ivana Djurdjevicia gola dla "Kolejorza" jeden z polskich kibiców zasiadający na sektorach gospodarzy niezbyt skrycie wyraził swoją radość. Efekt? Został pobity i zrzucony do fosy oddzielającej kibiców od boiska. Wszystko skończyło się bez większych obrażeń, ale przy odrobinie pecha upadek ten mógł przepłacić zdrowiem, a nawet życiem. Wszystko wytłumaczyć można by pojedynczymi pseudokibicami i panującymi na trybunach emocjami. Kibice Feyenoordu okazali się jedynie (przepraszamy za określenie, ale łagodniej nie da się tego określić) zwykłymi skur...synami. Po meczu na kibicowskiej stronie klubu pokazali bowiem przerobiony herb Lecha z kibicem lecącym w dół i napisem flying Lech (tłum. latający Lech). Mało tego, pokazali zdjęcie kibica klęczącego w owej fosie, do której został zrzucony z podpisem mówiącym o "poznańskich gównach". Po meczu natomiast część kibiców, którzy przyjechali do Rotterdamu samochodami na parkingu zobaczyli poprzebijane opony. Niektóre z autokarów z kibicami "Kolejorza" zostały natomiast poobrzucane kamieniami. Nie musimy chyba dodawać jakimi konsekwencjami mogło się to zakończyć. Ogromne szczęście w tym, że nikomu nic się nie stało. Pozdrawiam, Piknik z plusem Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: dlaczego GW pluje na Kolejorza? 20.12.08, 21:02 I o tym GWno nie napisze - bo musieliby wziac w obrone zlego kibola. Przypomnijcie sobie oba mecze z Austria Wieden. W trakcie pierwszego meczu Jacek Bak brutalnie i niesportowo zachowal sie wobec Hernana Rengifo. Sedzie srednio to widzial i dal tylko zolta kartke. Media to przemilczaly. Podobnie skandaliczne zachowanie kibicow Austrii wobec Kotora - podczas drugiej polowy systematycznie byl obrzucany zapalniczkami, papierkami i innymi smieciami. Tez cisza w eterze. O czym natomiast jest glosno? O tym jak to przed rewanzem, w Sheratonie, Jacek Bak zostal brutalnie zaatakowany sokiem pomaranczowym. Tak to jest - gdy nas, POLSKA DRUZYNE opluwano - GWno, jako gazeta polonofobow milczala i pewno w ciszy zacierala rece. Gdy jest pretekst, zeby Polske uderzyc w twarz - GWno od razy to wykorzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: dlaczego GW pluje na Kolejorza? 21.12.08, 09:42 Najpierw do Tomka - kolego, przecież prawie ze wszystkim co piszesz, się zgadzam. Tylko że z huckebushem mam wrażenie, że gadam o zupełnie innych sprawach. Zapewne wszystko co piszesz, jest prawdą, chyba tylko z tym wyznaczaniem standardów kibicowania jako pierwsi w Europie to troche przesadzasz ;-)) . Fajnie jest, ale taka Barcelona? Reszta - zgoda. Huckebush - jak to często bywa, dyskutujesz chyba z własnym wizerunkiem Gazety (stąd Twoje wulgarne nazewnictwo) niż z jej prawdziwym obrazem. ja o chamskim zachowaniu kibiców w Austrii, skandalicznym faulu Bąka etc czytałem. Twierdzenie, że Gazeta o tym nie pisze jest jakimś absurdem, no chyba, że uważasz, że jeżeli zawodnika Lecha sfaulują, to gazeta ma o tym obowiązek pisać we wszystkich weekendowych wydaniach do końca roku. Ale to wybacz - byłby wyraz jakiś totalnych kompleksów. Ja zresztą zgadzam się, że gazeta oceniła zachowanie Bąka zbyt łagodnie. Ja oceniam surowiej. Dziennikarz ma prawo do oceny, a że się z ta oceną nie zgadzasz, to jeszcze nie powód, by non stop zasmradzać to forum tekstami o g..wnach, bo w ten sposób tylko sobie wystawiasz świadenstwo. do obu - oczywiście, że dziennikarze wycięli fragment. każdy dziennikarz szuka tego, co porusza, a nie tego co jest neutralne. Czy huckenbush ze swoim tak specyficznie manifestowanym patriotyzmem nie poczuł sie urazony tekstami o "wyp...laniu na kadrę"? Może cos o tym, bo nie wiem, jak tam z Twoją kosekwencją kolego. W każdym razie jeśli ktokolwiek pisze, że media przemilczały faule Bąka czy zachowanie kibiców w Austrii, to po prostu patrzy na świat poprzez skrzywienie swojej ideologicznej paranoi, bo ja bardziej się interesuje samym meczem, niż mediami, a zdążyłem to (w róznych stacjach i gazetach) obejrzec z każdej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: dlaczego GW pluje na Kolejorza? 21.12.08, 11:06 Dobra, brutalne i niesportowe zachowanie Baka, skandaliczne zachowanie kibicow Austrii zostalo wspomniane w roznych mediach. W koszermediach tez. Ale kurde, z napadu z uzyciem soku pomaranczowego robia sensacje i powtarzaja to przy kazdej okazji. Odrobina rzetelnosci dziennikarskiej wymaga, by w momencie przypominania o wylaniu soku na wielce szanownego Baka przypomniec, o co kibice maja do niego pretensje! Ty o tym wiesz, ja tez o tym wiem. Ale mniej zorientowani kibice np. Legii, lub osoby w ogole nie interesujace sie pilka dostaja jasny przekaz - w tym Poznaniu zaatakowano biednego reprezentanta Polski. Wypie...nie na kadre - nie wiem co autorowi chodzilo po glowie. Po dalszym czytaniu forum lechowego moge przypuszczac, ze wcale nie chodzilo o to, ze kadra jest czyms gorszym - ale odpowiedniejszym dla "milosnikow futbolu" niz mecz Lecha Poznan, ktory jest dla fanatykow Lecha. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: dlaczego GW pluje na Kolejorza? 21.12.08, 12:21 Kolego, obaj zapewne jesteśmy zadowoleni, że Lech stał się w tej chwili naszym towarem eksportowym, jak już pisałem komuś innemu, jego dotychczasowe sukcesy i ewentualne dalsze mogą się przysłużyć całej polskiej piłce, jest więc oczywiste, że w tym wypadku to już nie jest własnośc garstki (nawet kilkutysięcznej ;-)) ) "fanatyków Lecha", tylko dobro ogólnonarodowe. Z czego powinniśmy się cieszyć. Jak przyczytam, że Barańczaka mają prawo czytac tylko w Poznaniu, to nie wytrzymam. Koleś na tym forum Lecha sie wygłupił i nie ma tu o co kruszyć kopii. Bywa, trzeba się do tego pzrzyznać. Jak wspominałem - z wieloma opiniami dziennikarskimi się nie zgadzam, ale gdy taki Lisiewicz w każdym tekście widzi spisek "wrogich sił", to ja mu po prostu współczuję - straszne musi byc jego życie, jeśli tak patrzy na swiat ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: dlaczego GW pluje na Kolejorza? 22.12.08, 00:40 Nie lubie jak cos jest towarem eksportowym w takim stylu, jak najczesciej jest to w Polsce. Bo u nas sukces ma wielu ojcow, a porazka jest sierota. Zreszta - sukcesy Lecha sa wspominane, no bo jednak trzeba. A sprobuj sobie wyobrazic jak by wygladaly niusy, gdyby to Wisla, lub jeszcze lepiej Legia, doszla tak daleko w PUEFA. Dziennikarski orgazm. Zrobiliby z nich reprezentacje Polski. Ciesze sie, ze Lech odnosi sukcesy. Jednak nadal jest to druzyna poznanska. Tak jak kadra zawsze bedzie reprezentacja Polski, a nie Europy, tak Lech zawsze bedzie reprezentowac Poznan, a nie Polske. Na forum Lecha nie uwazam, by ktos sie wyglupil. Wystawil swiadectwo wlasnego jezyka. Po czesci rozumiem, gdybym dostawla milion telefonow od debili, z debilnymi pytaniami, tez bym sie zdenerwowal. Zwlaszcza, ze wiekszosc rzeczy na forum jest nie pierwszy raz walkowana. Spisek? Prawda jest taka, ze spiskowa teoria bardzo czesto sie sprawdza. Tu zreszta nie ma mowy o jakims mega spisku, ukrytym sensie i drugim dnie. Dziennikarze GWna otwarcie pisza - rozwiazanie przyjete w Lechu im sie nie podoba, rozwiazanie ITI to ich idea. Stec nie raz w C+ (i nie tylko) wypowiadal sie o swojej wizji pilki i kibcow w Polsce. A z tym, ze dla GW wszelkie dzialanie oddolne czy patriotyczne jest czyms zlym, trudno sie nie zgodzic. Dla nich duza impreza bez Michnika, Mazowieckiego, Urbana, Balcerowicza czy Bartoszewskiego jest nic nie warta. Podobnie w sporcie. Jesli ich srodowisko nie jest czescia sukcesu - trzeba mowic, ze byla porazka. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: dlaczego GW pluje na Kolejorza? 22.12.08, 14:57 drhuckenbush napisał: A z tym, ze dla GW wszelkie > dzialanie oddolne czy patriotyczne jest czyms zlym, trudno sie nie zgodzic. nie zgadzam się ;-)). Myślę, że mocno przesadzasz, ale pewnie każdy z nas pozostanie przy swoim. A sprobuj sobie > wyobrazic jak by wygladaly niusy, gdyby to Wisla, lub jeszcze lepiej Legia, > doszla tak daleko w PUEFA. Dziennikarski orgazm. Ja pamiętam dziennikarski orgazm przy okazji sukcesów Groklinu. A więc chyba jednak niepotrzebne są te kompleksy ;-)) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: dlaczego GW pluje na Kolejorza? 20.12.08, 20:56 Oczywiscie, ze GW nie spreparowala forum Wiary Lecha. Jedynie wyciela tylko fragment taki, zeby zrobic sensacje. Polecam poczytanie wiecej na ten temat wlasnie na tamtym forum. W duzym skrocie. Wulgarne to bylo. I na tym koniec. Przeslanie jest takie, ze kibice Lecha chca, by na wyjazd do Roterdamu pojechali kibice Lecha. Jak ktos jest milosnikiem "wydarzen sportowych" - niech idzie na inna impreze, taka gdzie pijani "kibice" nie sa niemile widziani. A jak ktos jest milosnikiem polskiej pilki noznej - niech idzie na kadre. Wisla puscila na eliminacje LM bilety do wolnej sprzedazy. Efekt? Na 5000 sprzedanych wejsciowek tylko 500 trafilo w rece kibicow Wisly. Jak bedzie cwiercfinal ME Polska - Niemcy to chyba nie bedzie sie Tobie podobac, jesli "nasze" miejsca na trybunach zostana zajete przez Anglikow? No bo lubia pilke nozna, i chca sobie popatrzec... Tu analogicznie, to jest mecz Lecha, wiec miejsca gosci sa dla kibicow Lecha. Ogolnie ludzie przez takie wyjazdy probuja sie lansowac. Ciekawe, ze jak sa wyjazdy do Wodzislawia, Bytomia to jakos nie ma chetnych. Ale fajnie sie bedzie przed znajomymi pochwalic, ze jest sie takim kibicem, ze sie do Rotterdamu pojechalo. Na mecze w St Gallen czy w Wiedniu bylo mniej wejsciowek, a jakos nikt szumu nie robil - nie mozna wiec wykluczyc prowokacji dziennikarsiej i ze pokrzywdzony kibic jest dzielem ich wyobrazni. Na takie "spektakularne" wydarzenia jest zbyt duzo chetnych ludzi, ktorzy chetnie pojada do Rotterdamu, chetnie sie spija, nacpaja. Na mecz ewentualnie pojda. A jesli mecz sie nie odbedzie, to tez wielkiej straty nie ma - wazne, ze byla impreza. I takich osob sobie kibice Lecha nie zycza. Stad ostra, aczkolwiek potrzebna przestroga na forum. Ogolne oburzenie Warszawiakow po meczu Lech - Legia znalem na biezaco. A sam Gruby - wedle mojej wiedzy - jest dziennikarzem GW, ktory pisze "anonimowo", jako "kibic" Legii. Czy kibice Legii sa w stanie sie zorganizowac tak, jak kibice Lecha? Moim zdaniem tak. Nie od razu, nie jutro, nie pojutrze. To ciezka praca, Lech na to dlugo pracowal. Wazne bylo, ze byl wspierany przez klub. Pilkarze, klub, kibice i zarzad stanowia jednosc. Dzieki temu mozna cos osiagnac. GW probuje wbic klin i te jednosc zniszczyc. Po kazdej medialnej wpadce kibicow Lecha przeprowadzaja wywiad-przesluchanie zarzadu z nadzieja, ze kibice zostana skrytykowani. Byc moze kibice Legii przy wspolpracy z normalnym wlascicielem i normalnym zarzadem beda w stanie dojsc do sensownego porozumuenia. Do stanu, gdy policja nie bedzie potrzebna na stadionie, a kibice jadacy za granice nie przyniosa wstydu nam wszystkim. Moim zdaniem w przytoczonym artykule Lisiewicza kluczowy jest ostatni fragment. GWno bola wszelkie oddolne inicjatywy, zwlaszcza jesli maja cos wspolnego z patriotyzmem i odcinaja sie od establishmentu. I takie inicjatywy GWno zawsze bedzie niszczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
e-skin Re: Lech wygrał z Feyenoordem. Gra dalej! 20.12.08, 16:04 Pedały zatraciły umiejętność gry w piłke nożną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Lech wygrał z Feyenoordem. Gra dalej! IP: *.icpnet.pl 20.12.08, 16:34 Rotterdam, h....al....;) Odpowiedz Link Zgłoś